Jane Lyzell Colin Fry och Dr Offington

Det är ju inte utan den lille woo-woodetektiven i mig fick en spark i arslet när Jane Lyzell inte ville tala om vem Dr Offinton var/är, och vad han påstås kunna bota med mera – så vi kikade lite mer på detta med Colin Fry, andlig kirurgi och Dr Offington…

Colin Fry fd Lincon
Colin Fry, eller Lincon, som han hette/kallade sig när han blev avslöjad redan 1992 med att stå och vifta med andetrumpeterna på en fysisk seans när någon tände lyset. Colin Fry och bl.a det har jag tänkt och velat kika mer på och skriva om länge länge, och har massor med honom liggande i slasken – men det har inte blivit av av någon anledning. Men eftersom han dök upp här med sin andliga kirurgi hos Jane Lyzell på Ramsbergsgården, så kommer lite här till att börja med.

Colin Fry

Trista – mainstream liksom
Colin Fry, som ett par andra påstådda medium, är ju ganska tråkiga och blir hyfsat ointressanta att höra/se på, för det är bara samma floskler hela hela tiden. Men jag ska ta mig i kragen och försöka stå ut och göra något med honom – för där är massor av tokigt, det har jag sett..!

[Och nej! Bilden är inte Photoshoppad – Colin Fry har valt att bära dessa kläder i verkligheten, och posen helt själv…]

Engelska skolan
Colin Fry är väl en av dom tidiga engelska bedragarna från den ”engelska mediumskolan”, som kom till Sverige – han och t.ex Iris Hall och vår egen storbedragare Terry Evans.

En av dom ”stora” i England verkar det – som Colin själv, lite sådär blygsamt som bara dessa bedragare kan, valt att kalla sig på sin webbplats, ”Televisions Most Popular Spiritualist Medium, Rev. Colin Fry, The Peoples Medium”. Och som hans ”produktionsbolag” ödmjukt marknadsför honom ”Probably The Best and most well known Psychic Medium in The World!”

Mångsysslare
Förutom det standard, med kurser, sittningar, storseanser, healing, böcker, TV, DVD/CD, turnéer och en webbshop med bl.a kristaller, oljor, tvålar(?) och smycken med mera smäck – så kör Colin Fry med det ”tunga hittepået”. Det är transmediumskap, fysiska seanser och då nu (om han inte hållit på med det alltid, men jag inte sett det) andlig kirurgi..!

Dessa alltid Pastelldelfiner
Trots alla dessa woo-woopengar som måste ramla in från hans ständiga turnéer, TV-program och krängande av sitt hittepå, och han har ju ”produktionsbolag” och folk som jobbar för honom + hus i Spanien och 11 hundar bl.a – ÄNDÅ har han en Pastelldelfin som heter duga till webbplats. (som inte funkar som den ska heller f.ö) Vad är det med woo-woos och webbplatser..?

”Pastor” Fry (?)
Ser f.ö att Colin nu ofta har en bl.a en ”prästkrage” eller vad det heter, som präster i kristna kyrkan har, och kallar sig, The Reverend Colin Fry.

Läser att han kallar sig, ”Spiritualist Minister”, och det är väl steg två i bedragarnas certifieringscirkus – för dom måste väl själv vara ”bättre” än alla dom som dom själva certifierar ut ju. Och såklart detta att bedragarna försöker lägga över det till att vara religion, så dom kan använda religionsfrihetskortet mer…

Avslöjade bedragare – inte lika inför Jane Lyzell
Lincon, Colin Fry alltså, var precis som Anders Åkesson när han avslöjades, loss från stolen som dom ska sitta fastbundna vid, och smög runt i det kolsvarta rummet och viftade med andetrumpeterna. Som det ju ska vara spökena som gör, och konstigt nog väl då annars gör EXAKT likadant som när nu Colin var lös och gjorde det. Underligt, eftersom precis som Anders Åkesson, så var det ju just bara vid just denna seans, när han blev avslöjad, som han fuskade – annars var det såklart spökena alla andra gånger.

Skillnaden på/mellan Anders och Colin är väl att Colin kom med en historia som väl då på 90-talet gick att dra, och tystades ner snabbt. Men som knappast hade funkat idag, med all möjlighet till information på nätet osv. Anders körde ju en annan variant, och skyllde bl.a på att hans fru Lisbeth varit dålig – dålig, tja varför healade han inte henne bara..?

Jordbundna andar – andlig våldtäkt
Jane Lyzell ratade ju och hängde ut Anders Åkesson så det stod härliga till, ni vet sådär fint som bara hon kan, med bl.a ”det är skandal i stora mått – med tanke på hur många hundtalas kanske tusentals männiakor som blivit andligen våltagna utav han!!!” (#10).

Men Colin, nej HAN var/är oskyldig, det var ju en jordbunden ande som besatt honom. Jane t.o.m påstår att Colin svävade två decimeter över marken/golvet när ljuset tändes – JO ALLVARLIGT, det gör hon!

3 år – varje vecka!
Man kan också ha i åtanke att Jane Lyzell, som då fortfarande jobbar med avslöjade bedragaren Colin Fry utan att skämmas, jobbade ihop med Anders Åkesson – t.o.m satt i cirkel med honom och hans fysiska seanser, där Anders och fru Lisbeth alltså kröp rundor på golvet och förställde rösten att vara olika spöken, i TRE ÅR, varje vecka – utan att märka något! ELLER?

Colin Fry och Dr Offington
Men Doktor O var det ja. Vad vi hittar så som jag misstänkte verkar Dr Offington vara en av två påhittade guider till Colin Fry – precis som John of god har sina döda doktorer och gud som påstås ”operera” genom honom, så har Colin Offington som gör det genom honom.

Tramsmedium
Colin Fry som sagt då, kör transmediumskojeriet också, att en ande snackar genom dom. Precis som en annan av dom engelska utvandrade bedragarna Graham Bishop gör med sin egen doktor – Dr Carl här.

Det roliga är ju att alla dessa Doktorer och andra döda som kommer igenom eller vad det kallas – dom snackar likadant :-]

Doktor Magnus?
Jag vet inte om den andre ”guiden”, som tar över Colin Frys kropp och använder den för att operera andligt kirurgiskt, är Magnus (i videoklippet nedan) som ju är en av Colins ”guider”, som intar hans kropp och pratar genom honom – men det får vi försöka titta mer på.

Ja JAG förstår INTE hur folk kan tro på detta – det är väl bara fööör tramsigt. To be continued…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

8 reaktioner till “Jane Lyzell Colin Fry och Dr Offington

 1. Tack för alla intressanta blogginlägg du gör, Gesus! Jag förstår också att det krävs rätt omfattande research för att få till dem. En stor eloge till dig för det.Bra research är lite av ditt signum.

  Avslutningsvis torgför du följande högst relevanta tanke/fundering: ”Ja JAG förstår INTE hur folk kan tro på detta – det är väl bara fööör tramsigt.”

  Ja, detta är tramsigt i kvadrat, så att det räcker och blir över. För att kunna tro på sådan här woowoo-skit/smörja måste man ha lagt sitt logiska, analyserande och ifrågasättande informationsbearbetningssystem IBS 2 i träda för att i stället rikta allt fokus på det magiska och religiösa IBS 1, som bygger på bland annat naivitet och önsketänkande.

  IBS 1 hör normalt barnaåren till. Men allteftersom hjärnan mognar växer IBS 2 till sig. Uppenbarligen kan folk (läs: woowoos) välja att strunta i detta IBS 2 – ja, rent av träna sig i att negligera IBS 2 – och i stället envetet hålla fast vid sitt ”barnsliga” IBS 1, innebärande att den successiva övergången från IBS 1 till IBS 2 uteblir, helt eller delvis. Det magiska och religiösa tänkande som är karakteristiskt för IBS 1 innebär att nästan vad som helst kan försanthållas av en woowoo.

  En vuxen woowoo accepterar alltså och sväljer av allt att döma med hull och hår de mest osannolika händelser. I den meningen är de lika naiva och lättrogna/lättlurade som en treåring som tror på Jultomten och Näcken.

  Gilla

  1. Tack själv för feedbacken…

   Nja, är inte själv riktigt nöjd med researchen, har så taskigt med tid och där är såååå galet mycket tokigt med dessa skojare Känner att jag kanske inte hinner med att kolla upp ordentligt och allt ibland, en balans för att få ut inläggen – där är säkert massor mer att kolla upp. Får ta det eftersom…

   Gilla

 2. Det där med åkessons fusk, jag kan tyvärr inte den historien. Men tänker att just den seansen fuskade han på för han hade tappat greppet där för en stund. Det måste han ju vetat innan (att det inte ska gå bra) eftersom han har gått och handlat dessa grejjer som han använde. Och varför ställer man inte in då om man vet med sig att det inte kommer att gå? Givetvis fattar väl jag oxå att det fuskas hela tiden. Det är helt sjukt!

  Gilla

  1. Hej Det finns en del om när Anders avslöjades med mera här på bloggen – klicka på honom i tagmolnet till höger bara…

   Att han ”tappat greppet för en stund” – njej, läser du och lyssnar på vad Anders själv säger, så är det ganska klart att det handlar om, som han typ säger, en hel del trolleritrick – och det är nog alltid det + att alla gör det

   Gilla

 3. Woowoos är bra på en enda sak: att försöka bortförklara saker och ting som indikerar bluff och båg.

  För woowoos är det helt naturligt och inget konstigt alls om ett medium propsar på att hen måste sitta i sin egen medhavda karmstol (= en stol som har löstagbara armstöd). Varför duger inte de karmstolar som finns i lokalen? Nej, här ska det i egen bil fraktas en egen karmstol oavsett vad arrangören har att erbjuda i stolsväg.

  För övrigt: Vad är poängen med att låta sig bli fastbunden vid armstöden på stolen, om mediumet VET, att hen kan komma loss och därefter både vifta hur hen vill med sina armar samt röra sig i det nedsläckta rummet hur lätt som helst?

  Att då höra woowoos försvara Åkesson och hävda att fusk under dessa fysiska seanser skulle vara ett undantag.

  När det i själva verket är huvudregeln.

  Det är extremt naivt och patetiskt att resonera så som woowoos har för ovana att göra.

  Fast det är klart: Använder man sig av hjärnans magiska och religiösa IBS 1-system för att processa/bearbeta verkligheten, ja då blir man ju lika naiv och lättlurad som ett barn som tror på Jultomten, Näcken och andra sagofigurer.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.