Terry Evans – med brallorna nere

Först bara – Terry Evans fåniga liknelse i Radio P4 Dalarna. Vad är skillnaden på hans, ”ta upp en telefonlinje”, så att döda människor kan snacka med honom (som inte funkar enligt Terry), eller, ”att sätta på en radio”, så att döda människor kan snacka med honom (som då ska funka)..?

Hörde Terry Evans säga + hört och sett honom skriva många många gånger…
”Många tror att jag kan bara ta upp en telefonlinje och be några döda komma, det har jag aldrig varit med om – #TerryEvans

Eller som Terry Evans skriver i Ascala, ”Men under alla mina år som arbetande medium har jag aldrig haft förmågan att frambringa en ande på beställning.” Alla hans år, är f.ö 40 + år!

OK I
Vi börjar med att knäppa upp Terrys byxor här – med där han gör just detta han säger att han ALDRIG varit med om. Att ”frambringa en ande på beställning”.

Terry ”Barnum” Evans – här! En dokumentärfilm, Det Stora Grå, där Terry Evans direkt trollar fram en morfar-ande när han inte kan låta bli att briljera när dom ifrågasätter honom lite.

Såklart är det inte morfar förrän Terry har kontrollfrågat så att morfar är död först. För spöket kan ju som ALLTID, ALDRIG säga sitt just sitt eget namn, eller vem det är/var – men konstigt nog, en massa annat, klart och tydligt…

OK II
Jepp, brallorna åkte väl rätt ner till anklarna med förra, men vi kan fortsätta – med där han gör det igen…

Den så ”populära” (obehagliga) sittningen med Terry Evans och mamman som förlorat tre barn i tsunamin. Terry Evans katastrofsittning – här!, där Terry Evans påstår att just dom andar som han/dom vill komma i kontakt med, dyker upp – ”på beställning”.

Samma där, dom påstådda andarna kan säga massor av grejer tydligt (av vilket det allra mesta f.ö är helt galet FEL) – men INTE sitt eget namn, eller vem dom var/är..!

OK III
Och ett exempel till, där Terry gör det ännu en gång – det som han säger han ALDRIG varit med om..!

En sittning med Terry Evans i Det okända – där ”rätt ande” dyker upp, ”på beställning”, precis när dom spelar/ska spela in programmet.

Terry Evans privatsittning i Det okända. Youtubeklipp – här!

Och såklart, samma där, anden kan säga massor av grejer klart och tydligt (Terry t.o.m säger att anden pratar svenska, och kan använda sin röst nu) – men INTE sitt eget namn, eller vem han var/är..!

Terry Evans – med brallorna nere

Tja brallorna är ju redan nere – men…
Ännu ett exempel där Terry Evans gör det som han säger han ALDRIG varit med om. Att ”frambringa” en död människa ”på beställning”.

På en mässa, lägligt, precis när han vill och det passar honom + ”rätt” ande, papa.

Terry Evans – lite uppvärmning – här!

Och igen såklart, först EFTER han kollat så att ”papa” är död – DÅ är det ”papa”…

Vill inte vara tjatig, MEN, såklart, samma där, anden kan säga massor av grejer – men som ALLTID, INTE just sitt eget namn, eller vem han var/är..!

Och egentligen
”Många tror att jag kan bara ta upp en telefonlinje och be några döda komma …” + ”… har jag aldrig haft förmågan att frambringa en ande på beställning”.

Är det inte just det Terry Evans gör alltid på alla sina storseanser (ca en i veckan året runt, år efter år). Där kommer ju alla spöken direkt och snackar med honom när han går upp på scen – dom t.o.m håller tidsschemat, inklusive pausen, ca 10 minuter/spöke.

Terry Evans t.o.m vet och talar om att dom döda kommer vara skojfriska och skoja med dom innan han börjar. Trots att som han säger, han inte vet OM det kommer komma några och/eller vem/vilka isåfall. Hmmmm, underligt eller hur..!

Mycket medveten bedragare
Jag förstår inte hur Terry Evans pallar leva med att tjäna sina pengar på att medvetet lura alla dessa tusentals människor. Dom flesta f.ö svaga, sökande, sörjande och ofta i utsatta situationer. Att t.ex ljuga sörjande föräldrar rakt i ansiktet att han pratar med deras döda barn – och sen t.o.m sitta och snacka om att han har ett moraliskt ansvar o.s.v. Inte utan att man kräks lite i munnen..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

4 reaktioner till “Terry Evans – med brallorna nere

 1. Personer som fastnar i barnets magiska och religiösa sätt att se på världen (= det som jag brukar kalla för IBS 1-tänkande, där IBS betyder informationsbearbetningssystem) har lätt att bli/vara true believers. Det är bara att byta ut barndomens tomtar och troll mot diverse andevarelser/andeväsen.

  De här (vuxna) inidividerna saknar förmåga att kritiskt ifrågasätta sitt eget trosparadigm (som alltså grundas på magiskt och/eller religiöst IBS 1-tänkande). Därgör är det naturligt för dem att bli mer eller mindre ”blint” troende.

  För att kritiskt kunna analysera sitt trosparadigm måste man ha klarat av att ta steget över till IBS 2, som bygger på att individens hjärna har mognat ut till att bli också verbal(t begåvad). Först då kan man tillägna sig logiskt tänkande och göra rimlighetsbedömningar.

  IBS 1-tänkande kan på sin höjd vara prelogiskt. Se: http://psychologydictionary.org/prelogical-thinking/ för en definition. Dvs då är personens tankar ”under the management of the pleasure principle instead of the reality principle”. Innebärande att det blir försanthållet som känns bra, trevligt, lustfyllt, hoppfullt osv.

  Läs gärna mer här: https://en.wikipedia.org/wiki/Magical_thinking . Den artikeln handlar om sambandet mellan magiskt/religiöst och prelogiskt tänkande.

  Vuxna woowoos har som vi väl alla vet för (o)vana att formligen frossa i kurser som syftar till att träna upp just deras IBS 1-tänkande, något som samtidigt leder till att de inhiberar/hämmar sitt logiska, rationella och kritiskt ifrågasättande IBS 2-tänkande.

  Dessutom umgås woowoos huvudsakligen med likasinnade/likatroende, vilket i sin tur bidrar till vad jag skulle vilja kalla för sekteristiskt tänkande. En bra definition på sekteristiskt tänkande är tankeinavel.

  Hjärnan fungerar på så vis, att ju oftare man tänker en viss sorts tanke, desto mer ”upptrampad” blir just den tankestigen i hjärnan. Och ju mer ”upptrampad” en tankestig blir, desto lättare blir det att lura sig själv till att tro (läs: inbilla sig) att den sortens tanke måste vara korrekt/sann, eftersom den inte har blivit ifrågasatt. Vanans makt är stor även vad gäller sättet att tänka. Jfr talesättet att det är svårt att lära gamla hundar sitta.

  Att just ifrågasättande av en viss tankegång (med tillhörande slutsatser) tillhör det IBS 2, som woowoos alltså valt att undertrycka, och/eller som IBS 1-tänkandet (som woowoos väljer att förlita sig på) inte mäktar med att rimlighetsbedöma/ifrågasätta, förstår woowoos inte. Det är som ett slags moment 22. För att begripa detta måste man nämligen kunna använda sig fullt ut av IBS 2. Och det är just det som woowoos INTE gör/förmår/klarar av.

  Därför blir det lite Dunning-Kruger-effekt över det hela. Dvs genom att förlita sig på sitt IBS 1-tankesystem kan de inte förstå, att deras magiska/religiösa tänkande är ologiskt och dessutom strider mot de lagar som gäller för den fysiska verklighet som vetenskapen håller på att utforska.

  En enkel definition av Dunning-Kruger-effekten är, att den drabbade tänker för korkade och för ologiska tankar för att kunna förstå hur korkat och ologiskt hans tanke- och trosparadigm egentligen är.

  Jag tror att Terry Evans alltför länge har omgivit sig med enbart jasägare och därför inte längre är i stånd att kunna ta till sig den information som Gesus i sitt inlägg här ovan förmedlar vad gäller självmotsägelser och dylikt från Terry Evans sida.

  Gilla

  1. Om man följerTerrys uttalanden om att han inte kan frammana andar på beställning då borde det ju rimligtvis förekommit seanser där han inte fått ngn kontakt alls och Terry varit tvungen att säga till sina hundra personer i publiken ; ”Tyvärr i dag får jag ingen kontakt med andevärlden , så kan det gå ibland , eftersom jag inte kan styra över andevärlden, ni får naturligtvis tillbaka era pengar när ni går ” Det måste ju ha hänt ngn gång , eller ? Troligtvis aldrig , istället hittar Terry på en massa goja om papa hit och papa dit …Och cashar in i vanlig ordning ….Sjukt .

   Gilla

 2. Exempel på hur illa det kan gå, om man till följd av allvarlig sjukdom väljer att gå tillbaka till det magiska och religiösa IBS 1-tänkandet: http://hd.se/hoganas/2014/06/28/cancersjuka-luras-att-kopa/ .

  Jfr Anna Bäséns artikelserie från i våras, då hon avslöjade en rad alternativmedicinska terapeuter. Se exempelvis: http://humanistbloggen.blogspot.se/2014/04/missa-inte-anna-basens-fortsatta.html .Där finns länkar att klicka på.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.