Fråga Jane – fastnar andar?

Blir tvungen (självtvingad) att sticka emellan med en ”Fråga Jane” här. Den så otroligt populära alternativa frågespalten med Sveriges egenutnämnda spiritualismexpert, Jane Lyzell på Ramsbergsgården :-]

Svårt få ihop det
Ingen nyhet att alla woo-woos och bedragare i den branschen har svårt att synka sitt hittepå med vad dom påstår och hur det ska fungera, med vad andra woos säger o.s.v. Det är inte heller direkt ljus och kärlek mellan dom flesta påstådda medium – mer avundsjuka och skitsnack om varandra får man leta efter.

Hesselbrandtade på något woo och i sökresultaten dök Jane Lyzells woo-wooforum Spiritualism i fokus upp, och eftersom det var ett tag sen jag kikade in där så gjorde jag det nu – och Jane levererade direkt..!

Fråga Jane – fastnar andar?

Till ljuset – stannar kvar – går emellan – fastnar
Jag har hela tiden undrat över detta med, ”till ljuset”, var och vad det är, och varför dom döda inte går dit ibland – och framförallt varför dom sen gör det för att en levande människa säger till dom att göra det.

Såklart går det INTE att få reda på detta genom att fråga någon som påstår sig veta heller, för frågar man, så är det direkt mobbing och häxjakt med mera man sysslar med.

Men här upplyser Jane Lyzell (läxar upp) några andra påstådda mediala om hur just det funkar – för det VET ju Jane såklart – och INTE dom..!

***

Jane Lyzell börjar med bl.a, ”Nu skulle jag vilja på stå att alla går vidare som dör- men många går emellan världarna för att titta till oss och hjälpa oss över den värsta sorgen …” + ”alla hittar sin väg- ingen fastnar!

AnnikaIII fyller på med, ”Nä de fastnar inte men en del dröjer sig kvar frivilligt eller till en en början ofrivilligt beroende på dödsorsak, vad man lämnade bakom sig,…osv.” + ”Nä ingen fastnar…… det är absurt att tro det, dörren är alltid öppen även om det finns de som påstår motsatsen….”

***

Här får minsann jag en liten fundering. Om ”man dröjer sig kvar ofrivilligt” – är det inte samma som att fastna? Eller nej nej förresten, det kan det ju inte vara, för det är ju absurt som AnnikaIII skriver…

***

ghostdoggy hoppar in, ”tror snarare d blir jordbundna pga nått som hänt och d inte kan gå vidare el så vill d helt enkelt inte,el så vet d inte om att d är döda”

Jane-Lyzell svarar ghostdoggy, ”Varför skulle det ?- alla andar som setts som Jordbundna vet dom är döda- säger det igen – ingen är jordbunden de besöker endast sina gamla platser ibland”

***

Här blir det lite intressant, för var det inte just en ”jordbunden ande” som den avslöjade bedragaren Colin Fry (som Jane Lyzell har ett aktivt samarbete med fortfarande), skyllde på när han avslöjades vid en seans. Men dom finns alltså inte enligt Jane Lyzell, konstigt..!

***

Lindyhop ”Ja, visst väljer de och beslutar sej att stanna eller går emellan.”

***

Här sägs det att dom döda kan ”gå emellan” framochtillbaka som dom vill då. Tror h*n menar från ljuset och ”vår värld”(?). Det säger väl Jane i inlägg ett också – ”men många går emellan världarna för att titta till oss och hjälpa oss”. Världarna som enligt Lyzell f.ö är här på jorden men olika dimensioner bara.

***

Fredrik1 ”I mitt arbete som medium har jag stött på enstaka andar som varit förvirrade exempelvis på grund av demenssjukdom i samband med dödsfallet … Om dom varit ”fast” eller ej är en definitionsfråga”

(Fredrik1 = egenpåstått medium med certifikat från Iris Hall (gamla skolan alltså) med gratis pastelldelfin och hotmail-epost på nätet (okänd för mig, inte sett tidigare))

***

WTF – demenssjuka spöken? Jag har ju hört att allt bara är superduperbra när man dött – kryckor, glasögon och liknande, kastas direkt… Terry Evans säger ju också att dom döda är intelligentare än vi + vet allt..!

***

Och Jane Lyzell rättar också Fredrik1 direkt. Skönt ;-] ”När du kliver över till andevärlden är alla din fysiska sjukdommar borta även demens”

Fredrik1, ”Håller med dig helt, Jane! Men med reservationen: När man går över till andevärlden helt och fullt.

Min erfarenhet är att detta inte alltid sker omedelbart utan kan dröja ett tag. I detta mellanskiktet kan andepersonens egna identifikation med de kroppsliga symptom som varit påtagliga mot slutet dröja sig kvar ett tag.”

Jane Lyzell rättar Fredrik1 igen, ”Njae – de visar den sista symptom de hade för man ska veta vilka de är – men de är helt klara i medvetandet – de som behöver får ligga på sk sjukhus ett tag tills de har acklimatiserat sig”

***

Vad Jane säger här är alltså att dom döda enligt hennes eget, tre dagar att säga adjö på, så visar sig en död demenssjuk som demenssjuk för att man ska känna igen dom – men med att vara ”helt klar i medvetandet”..! + vissa andar får ligga dessa tre dagar, eller mer(?), på sjukhus(?), i andevärlden(?), tills dom acklimatiserat sig?

Tänk så mycket enklare det varit, om dessa spöken istället bara sagt sitt eget namn!

Dessa andar som enligt påstådda medium är, ”mer intelligenta än vi” OCH ”vet allt”. Men trots det kan dom INTE säga sitt eget namn och/eller vem dom var/är – och just DET, det är DET ENDA dom INTE kan! Just DET hade ju också gjort så att det som påstådda medium själv säger är deras viktigaste uppgift, att identifiera spöket som snackar med dom, kunnat göras – men ALDRIG görs, eller har gjorts..!

***

Jane Lyzell fortsätter med, ”Det tar 3 dygn för en själ nå sin destination – varken mer eller mindre– om det behövs hjälp tar då vägledaren (andevärlden) anden till en väl fungerande cirkel(sk räddning)- där de lugnt och fint får tala en sista gång med fysiska människor”

***

Detta med tre dygn, har ju Jane tagit upp tidigare i just Fråga Jane-spalten här! Jag förstår iochförsig inte riktigt hur det funkar – jag menar tre dagar ”att ta sig till”, ändå är dom på samma plats under dessa tre dagar..!

***

Jane Lyzell ”Det är en mycket kärleksfull handling världarna emellan och som sköts av andevärlden inte av oss.”

***

Så andevärlden, eller som Jane Lyzell t.o.m faktiskt själv kallar det/den, den så kallade andevärlden, (och som Jane också säger, ”visserligen är ju andevärlden ingen annan stans , mer en i en annan dimension”) sköter detta med att ”hjälpa” dom döda till ljuset, OM det behövs. Jag undrar där om detta sker inom tidsrymden för dom tre dygnen som Jane Lyzell säger dom döda är kvar, eller om det är först efter denna tid gått ut dom får/behöver hjälp av vägledaren i andevärlden?

Och ”sköts av andevärlden inte av oss”, blir ju lite underligt, eftersom i VARJE avsnitt (över 100 st) av Det okända står just det påstådda mediet alltid där och ”hjälper” ett eller flera påstådda spöken över till ljuset, just för att dom INTE kan/kunnat gå dit själv..! Dessa spöken har då också ”bevisligen” varit ”kvar” långt långt mer än sina tre dygn, hmmmm..?

VAR är då vägledaren från andevärlden som ska ha hjälpt spöket inom/efter dom tre dygnen, och VARFÖR har h*n INTE gjort det?

***

Sist på forumet, Ians, ”Jag tror att det löser sig när vi väl är där, dvs vi vet nog vart vi skall och varför! Allt prat om andar som fastnat etc känns mer New Age betonat, och taget från egna fria fantasier.”

***

Jag avrundar mitt Ctrl+C/Ctrl+V:ande med Ians ”egna fria fantasier” där. För det säger väl det mesta om det mesta – för såklart är inte DERAS egna hittepå ”fria fantasier”, nej, nej!

Det går sen över i en diskussion om dom som tagit livet av sig, och om dom fastnar eller t.o.m blir straffade, av någon – vem det skulle var vetef-n..! Men det får bli ett eget inlägg isåfall, för såklart har Jane Lyzell all kunskap om just det också…

Sist
Som jag sa så har bedragarna och woo-woosen svårt att få ihop sitt hittepå med vad alla andra säger. Så jag avslutar med den ”störste” av dom alla i Sverige (?) Terry Evans – på tal om Jane Lyzells, ”INGEN FASTNAR”.

”När döden inträffar och själen lämnar kroppen för att färdas till andedimensionerna, så alla människor blir andar men ibland kan de fastna mellan de två världarna.”#TerryEvans

Opps..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

7 reaktioner till “Fråga Jane – fastnar andar?

 1. Gesus ! Du är bara bäst ! Det är en fröjd att läsa när du benar ut denna sorgliga verksamhet som man håller på med . Det hela kokar ju ned till att varför kan aldrig andar , vare sig dom är fast i tre dagars regeln :) eller om man gått direkt till pärleporten , säga vad dom HETER eller HETTE i jordelivet , och eftersom man inte kan det så tycker jag att det säger det mesta …Man behöver inte vara raketforskare för att fatta att dessa sk medium bara är ute efter att göra profit på stackars sörjande, som vill få ett bevis på att andevärlden existerar .

  Gilla

  1. Tackar S

   Det ”intressanta” med detta är väl egentligen inte deras hittepå, att det är så uppenbart just bara hittepå, som inte går ihop med vad andra i ”branschen” hittar på och säger. Utan att detta är en, väl en av dom ”största” i Sverige inom detta(?) Jane Lyzell och hennes kursgård, som ”utbildar” andra i vad hon hittar på, och tar betalt för det.

   Gilla

 2. Ja, det vimlar av självmotsägelser och interpersonella motsägelser i woowoo-världen. Woowoo A har sina förklaringar, woowoo B har sina. Och så vidare. Sällan går de att förena fullt ut, i alla fall inte på detaljnivå.

  Dessa självmotsägelser och övriga motsägelser beror förstås på att för en woowoo är det subjektiva, inte objektiva, ”sanningar” som gäller.

  För övrigt: Detta med tre dygn för själen, innan den kan nå sin destination skulle Jane Lyzell behöva förklara närmare. Typ om det är själva resan till ”Andra sidan” som tar så lång tid eller om det ska inväntas exempelvis visum och pass för den döde eller om döingen har tre dygn på sig att ta farväl av sina nära och kära som finns kvar här i den jordiska jämmerdalen.

  I mina öron låter den här tredygnsregeln som sedvanligt woowoo-istiskt bullskittänk.

  Gilla

 3. Det är självklart att andar kan fastna! Det finns en kosmisk lag som heter Människans Fria Vilja och vill man inte gå in i ljuset så fastnar man.

  Läs detta som jag skickade till en kompis som ville veta mer om själens vandring:

  ”När övergången sker så lämnar själen kroppen och man ser ett starkt ljus. Man bör gå in i det, men en del är rädda för det. Oftast är det djupt religiösa som inte vågar kliva in i ljuset eftersom de har en tro på himmel och helvete. Vet de då med sig att de inte har levt ett 100% korrekt liv och råkat ”synda” några gånger (vilket är helt normalt för alla gör vi misstag någon gång under våra liv) så tror de att det är helvetet som väntar dem bakom ljuset.

  För att försöka övertyga dem om att så inte är fallet, att de också kommer till himlen, så brukar ca 2 änglar kliva ut i ljuset och försöka få med dem. Men oftast har religiösa hört att änglar är de som kastar en i antingen himlen eller helvetet så går det inte på vad änglarna säger och avvisar även dem.

  Tyvärr så måste änglarna då gå tillbaka in i ljuset och det försvinner, det är då själen fastnar mellan den andra sidan och vår värld som du säkert hört talas om. Anledningen till detta är för att det finns en kosmisk lag som heter Människans Fria Vilja och den går ut på att vi människor måste få göra våra egna val. Därför får inte änglar på något sätt tvinga in oss i ljuset eller ge oss hjälp utan att vi har bett om den. Vi måste ge dem tillåtelse.

  Eftersom själen har fastnat så får den ingen prana. Prana är energi som våra själar äter. Den kommer från universum, in i vår panna, går genom hela kroppen och sedan ut genom bakhuvudet och ut i universum igen. Vi får den endast om vi lever på jorden eller på den andra sidan. Är man då mellan två världar så blir man hungrig efter prana och det är då som själar börjar hemsöka hus. De flyttar hem hos någon och börjar själa prana. Det är därför många som har hemsökta hem upplever att de blir trötta, griniga och kanske får andra humörsvängningar eller huvudvärk osv. När en själ kommer en så nära så att den börjar stjäla prana så börjar även vi känna av anden (omedvetet för de flesta som inte kan se andar). Då känner man sig precis som den anden känner sig och anden i sin tur känner sig precis som den dog, eftersom det är efter att man kommer in i ljuset som man blir frisk och välmående. Dog man arg så är man arg hela tiden tills man kommer in i ljuset, dom man ledsen så är man ledsen hela tiden tills dess osv. Det är dessa känslor man som levande människa kommer känna av om man har en ande som själ ens prana.

  En del själar som fastnar kan vara fast hur länge som helst mellan dessa två världar, men som tur är så finns det ju medium. Själar känner igen oss för att det lyser ett speciellt neonljus ovanför våra huvuden. Oss kan de absolut ta kontakt med, men eftersom många vet att vi medium ”tvingar” in dem i ljuset så är det sällan de söker upp oss, utan oftast är det människor som blir hemsökta som kontaktar en istället.

  Det som är smart för oss medium är att när vi har öppnat det starka ljuset för de vilsna själarna igen är att om de är rädda av religiösa skäl, kalla på den uppstigna mästare som de trott på under sina liv. Det kan vara Jesus, Mohammed, Buddha osv och be dem kliva ut ur ljuset och visa att man inte behöver vara rädd. Annars kommer det en mycket kär nära anhörig och möter en, vilket brukar göra att själen går in.

  Som tur är så går dock de flesta in självmant i ljuset när de går bort eftersom ljuset utstrålar sådan värme och kärlek. Så fort man klivit in i ljuset så försvinner alla ens krämpor man hade i livet. Hade man t.ex. bara en arm, eller ett ben osv. så blir kroppen nu hel. Man får träffa alla ens andra nära och kära på den andra sidan.”

  Gilla

 4. @Nina Vanessa Wessberg (NVW): Ska jag tolka det du skriver som att det inget helvete finns? Utan att vi alla hamnar på samma ”plats”, där på ”Andra sidan”?

  Eller finns det på ”Andra sidan” olika delar/”samhällen” – alltså lite som här på jorden (tänk svältande samhällen i Afrika vs ”lyxliv” här i Sverige) – varav en del av dessa ”platser” är skönare och bättre än andra att leva på?

  Faktum är att självaste Bibel-Jesus påstår att det finns olika rang och nivåer i Himmelriket. Vilket rimligen måste betyda, att en del invånare är av högre rang, medan andra är av lägre rang. Och minst EN av de många människor som besökt himmelriket för att sedan beretts möjlighet att återvända hit till jorden efter besöket vet berätta att alla i Himmelriket bor i ett enormt höghus (skyskrapa), varvid de som skött sig allra bäst under jordelivet får bo högst upp i denna skyskrapa, innebärande att de får en rent ”himmelsk” utsikt, allt under det att de under sina respektive jordeliv mindre skötsamma får bo i samma skyskrapas nedre regioner, vissa kanske rent av i ett souterrängvåningsplan eller i källaren.

  Hur som helst: Kan man, låt vara lite förenklat, säga, att ”Andra sidan” motsvaras av det som i andra religiösa sammanhang brukar beskrivas som ”Himmelriket”? Dvs kan man utgå ifrån att #”Andra sidan” är en behaglig plats att vistas på för mänskliga själar? Vad är din åsikt om detta, Nina?

  DESSUTOM: Du skriver i slutet av din spännande kommentar så här, Nina:

  Så fort man klivit in i ljuset så försvinner alla ens krämpor man hade i livet. Hade man t.ex. bara en arm, eller ett ben osv. så blir kroppen nu hel. Man får träffa alla ens andra nära och kära på den andra sidan.”

  Betyder det, alltså, att enligt dig blir vi alla ”perfekta” såväl till sätt & sinne som rent kroppsligt så fort vi kommer in i ljuset? Dvs att själen inte behöver genomgå någon skolning för att bli fullärd (läs: uppnå perfektion) och därmed kvalificera sig till att bli en del av världssjälen a.k.a. den Kosmiska Intelligensen? Eller är det blott vår kropp som blir perfekt?

  Om fotoner vet vi att de s a s ”föds” med en rörelsehastighet motsvarande ljusets hastighet (förklaringen anses vara att fotoner saknar massa och därför inte behöver genomgå/genomföra någon accelerationsprocess från 0 km/s upp till ljushastighetens ca 300.000 km/s. Skulle alltså, i analogi härmed, den masslösa själen – på något vis – kunna uppnå perfektion direkt UTAN ATT behöva genomgå någon ”accelerationsprocess” (läs: läroprocess) från jordelivets ofullkomligheter till just sådan perfektion som världssjälen besitter? Eller är det bara andekroppen som blir perfekt (skavank- och sjukdomsfri) så fort den omsluts/träffas av det där ljuset?

  Om det här fantastiska ljuset har olika inverkan på andekropp och ”andesjäl”, hur ska då äen ”andesjälen” kunna uppnå perfektion?

  Jag tycker så här spontant, att ljuset, om det nu, vilket du påstår, kan fixa till andekroppen, borde kunna fixa till själen också. Eller?

  Fast i så fall måste man förstås fråga sig, om inte det synsättet (jag nu propagerar för) är/blir förödande för reinkarnationstänket.

  Behovet av reinkarnation motiveras ju med att själen är skapad ofullkomlig och därför i behov av en utvecklingsprocess, något som absolut inte hinns med under ett enda jordeliv. Utan det krävs många (ovisst hur många) jordeliv, innan själen blir s a s ”fullärd” (= uppnår perfektion).

  Eller med en metafor: Vi tänker oss att en gruvarbetare i Sydafrika i en gruva har hittat en ”rådiamant” nere i gruvan. Denna ”rådiamant” måste förstås förädlas i många steg/led, innan den kan gnistra i sina olika fasettytor på det vis fina och ”perfekta” diamanter gör inne i juvelerarbutiken, när vi ser dem där.

  Eller med andra ord: Har jag fel som vill tolka det som du skriver, Nina, som att du menar att så fort som den avlidnes kropp och själ kommer in i och omslutes av ljuset, blir de båda perfekta (vilket för själens vidkommande innebär ”fullärd” och för kroppens del totalt fri från skavanker och sjukdomar). Alltså: Kan jag ha missuppfattat dig?

  Apropå det här ljuset som har sådana magiska förmågor och healing powers. Har du någon definition på vad det ljuset är för något? Varifrån kommer det? Vem eller vad har skapat detta ljus? Borde detta ljus inte gå att mäta med sådana utrustning som dagens fysiker normalt använder sig av för att mäta energi?

  Om ljuset är mätbart, vilket jag tycker det borde vara utifrån din beskrivning av detsamma, känner du i så fall till om en sådan mätning har ägt rum? Dvs att det finns vetenskapligt evidensbaserade mätningar som faktiskt påvisar förekomst av andeenergier dels runt levande människor (tänk gloria och Kirlianforografier, men Kirlianeffekten avser ju även själlösa objekt som stenar och saxar, så Kirlianfotografiering kan näppeligen ha med någon själ att göra såvida man inte menar att även stenar och saxar har en själ), dels runt döende människor (jag tänker nu på upprepningar av Duncan MacDougalls berömda experiment från 1901, då han ju påstås ha visat att i det ögonblick som själen lämnar kroppen, så minskar kroppstyngden med ca 21 gram; fast om själen har en massa, om än en liten sådan, så kan den inte fungera som en foton – se här ovan i min kommentar – utan måste accelerera upp till ljushastigheten under högst energikrävande former, dvs det krävs energi tillförd utifrån för att åstadkomma en dylik acceleration, och då undrar man naturligtvis varifrån den energin kommer, vem eller vad som tillför den, men det vet förhoppningsvis du, Nina, annars faller ju ditt trosparadigm samman som ett korthus i orkan).

  Jag ser verkligen med spänning och stort intresse fram mot dina förklaringar, Nina! Än en gång vill jag passa på att rikta ett stort TACK till dig för att du så beredvilligt delar med dig av din syn på liv och död, levande och dött. Mycket fascinerande läsning! Ljus och kärlek till dig!

  Gilla

 5. Till Nina ;

  Jag set att du undviker min invit angående att göra en avlläsning av mig och jag tror jag vet vad du kommer att svara ;

  Det går inte att göra på distans
  Du vill inte ”hänga” ut info om mig inför andra .

  Jag tror dock att du är rädd för att det du skulle komma upp med skulle passa in på alla andra och det skulle då bli tydligt att du bara hittar på och bluffar som alla andra .

  Sedan har jag en annan fråga som stöts och blöts på denna blogg i flera år :
  Om tar ex programmet ”Det Okända ” så där har man ju kört i ca 15 säsonger och personen kontaktar redaktionen då situationen blir ohållbar sm det heter . Då har spöken vält väggar, slagit i dörrar och gjort alla möjliga fysiska fenomen men konstigt nog fångas aldrig något på film, man kan heller aldrig säga vad man heter utan man t o m drar till med en rebus(!) borde man inte på andra sidan vara mån om att få fram vem man är ?

  En annan fråga är varför aldrig andevärlden vill trösta anhöriga till förvunna personer eller hjälpa till att lösa mordfall.
  Varför hittar organisationen ”Missing People” försvunna personer men aldrig våra s k medium .

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.