Tio i topp – påstådda medium i Sverige Xc

”Det mest troliga, dock vet jag ju förstås INTE, men det mest TROLIGA det är faktiskt att det KAN vara möjligt att det är så att livet är evigt – och att det också KAN vara så att man kan kommunicera.” Vendela Cederholm om efterdödenliv och att snacka med spöken.

Smaka på det uttalandet, som en varudeklaration eller produktpresentation för något ni ska betala dyrt för. Byt ut det mot vilken annan produkt/tjänst som helst – blir sådär då va..!

Academy for Inner Potential Lottie Wahlin Vendela Cederholm

Vet INTE vad hon/dom tar betalt för..!
Ja det blir som jag skrev, mycket här nu om detta – för detta är ju ännu tokigare än det vanliga tokiga med att påstå att spöken snackar med dom.

Här säger Vendela t.o.m att hon INTE ens vet om det finns något liv efter döden, och om det går att kommunicera med dom döda där isåfall – ändå är det just det hon påstår sig gjort i ca tjugo år nu!

OCH, som hon/dom sen ändå annonserar och marknadsför som att vara just döda människor från andevärlden/efterlivet som kommunicerar med dom, och det dom tar betalt för!

Jag mailade Vendela Cederholm för att höra hur om hon ville upplysa och klargöra för mig om hennes verksamhet och påstådda förmågor. Hur det verkligen är med vad hon vet och/eller inte vet, och vad hon tar betalt för med mera, med mera.

Inget svar
Jag förväntar mig inget svar som vanligt från denna ljusskygga verksamhet, kalla mig gärna fördomsfull, och det har inte heller kommit något nu efter över en vecka + en ”påminnelse”, ett mail till, så… Mer om det senare.

***

Hej igen(?)

Jag har inte fått svar på mitt förra mail, så jag provar igen, fallifall det inte kommit fram eller något. Testar också på fler av dina e-postadresser.

Jag har redan börjat med mina inlägg om dig/er på bloggen, så det hade varit perfekt om jag kunde få klarhet i detta, så det inte blir några felaktigheter.

Hej Vendela – jag har en blogg där jag kikar på och skriver om bl.a påstådda medium.

Jag håller på att plita ihop ett blogginlägg om dig och din verksamhet och har lite frågor som jag undrar om du vill hjälpa mig med.

Först, jag hörde dig på radio P3 häromdagen (+ läser), där säger du att du INTE vet om det är döda människor som pratar med/till dig, utan det är bara något du tror. Ändå är det det du t.ex utbildar andra till, och säger och tar betalt för att du gör i bl.a dina storseanser väl + i Det okända – hur får du ihop det?

Läser att du varit verksam som medium sedan 1995, och har det som helstidsarbete – detta då utan att veta om det verkligen är döda människor som talar till dig eller ej. Väldigt underligt tycker jag – har du inte kunnat fråga om det är döda människor , eller vad det annars är som ”pratar med” dig?

Läser också att du inte vet vad som händer efter döden – samma där, har du (ev) kommunicerat med döda människor i ca 20 år, utan att fråga någon av dom vad som händer efter döden?

Jag kan ju iofs fråga dig här nu för att reda ut det, för jag tycker det är galet intressant iochmed det du gör och tar betalt för – är det döda människor du kommunicerar med, eller du vet inte vad det är?

Sen undrar jag också hur du får ihop din kristna tro, som jag uppfattar att du har, med att du påstår att du kommunicerar med döda djur och människor?

Och, jag läser att du har en telefonbyrå där man kan få medial vägledning. Du skriver, ”Allt fler har en önskan om att få prata med någon som är medial för att få råd och stöd.”

Jag undrar då, vad är medial vägledning, att det är vägledning från döda människor, eller ”bara” från påstått mediala personer?

Du skriver det är, kunniga professionella vägledare – är dom utbildade vägledare, isåfall vägledare inom vad? Och varför skriver ni inte ut vilka dom är, utan bara deras förnamn på webbplatsen?

Sist, undrar jag vem du är utbildad och/eller certifierad av, jag läser att du är certifierad, men kan inte hitta av vem eller vilka?

Hoppas du vill svara på dessa frågor, det hade klargjort mycket till det jag tänker skriva om.

Hälsningar – G Pettersson

***

Men alltså!
Trots att Vendela inte vet vad det är hon hör och ser, om det är döda människor eller inte – så har hon två, egentligen tre verksamheter + medverkandet i Det okända, där hon säger sig just ha kontakt med och kommunicera med, döda människor! Varav den ena av hennes verksamheter, Vendelas telefonbyrå, t.o.m påstår sig ge råd och vägledning från just, ja ni vet, döda människor! Och, ja ni vet, tar betalt för det..!

Ursäkta om jag tjatar – men jag tycker detta är helt fantastiskt galet tokigt.

Vendelas tre verksamheter.

Vendela Cederholm
Vendelas egen webbplats, och enskilda firma misstänker jag, där hon promotar sitt eget, sin ”gåva/förmåga”. Den som hon inte vet vad den innebär då – som hon också så vagt uttrycker det där.

”Kan du tänka dig att livet kan vara något utöver det fysiska och materiella?
Kan det finnas något mer efter döden?
Är det i så fall möjligt att även kommunicera med våra nära och kära som har gått ur tiden?”

Alla dessa frågor borde f.ö Vendela om någon kunna svara på eftersom hon i tjugo år levt på att just kommunicera med vad hon säger är döda från efterlivet. Men det gör hon inte, hon säger att hon INTE VET!

Vendela kanske skulle lagt till typ, kan du tänka dig att betala dyrt för det jag erbjuder, trots att jag säger att jag inte vet vad det är men att det mest troligt bara är hittepå, kan det kanske vara möjligt att du vill det ;-]

Här visar Vendela istort sett bara upp sina storseanser och pushar för sin telefonbyrå och ”akademi” + säljer några solkort.

Academy for Inner Potential
Eller Akademin som dom kallar det, med flera hundra ”utbildade” (katshing!) påstådda medier + över 30 påstådda medium bara nu där. Ändå har ingen av dom hjälpt till att lösa ett endaste ouppklarat mord eller hittat en enda försvunnen person på 10 år..!

Här kan man få ”utbildningar”, t.ex, ”I vår mediumutbildning erbjuds du 2 spännande år av praktik, teoretisk kunskap, övningar och diskussioner.”. Två år för endast 51 500 svenska kronor. Står inget om det är ex eller ink moms, och två år, allvarligt! Men det handlar väl om att binda upp folk, för att kunna mjölka dom under tiden också.

Vendelas telefonbyrå
”Kan du tänka dig att det finns något efter döden? Om du söker medial rådgivning har du hittat rätt.” + ”De medier som tjänstgör på telefonbyrån använder sin mediala förmåga under samtalet … de är seriösa”

Dessa då ”seriösa” påstådda medier, alla kvinnor f.ö, tar emot ditt samtal och för 20:-/minuten hittar dom på vad någon påstådd död människa ger dig för råd och/eller vägledning. Dock inte inom ”medicinsk, juridisk, ekonomisk eller psykologisk sakkunskap” – och så måste du vara över 18 år, hur dom nu kan kolla det…

***

Grädde på wooet
Jag tjatar ju om att Vendela inte vet om det ens finns ett liv efter detta, och om det isåfall går att snacka med dom döda där, o.s.v. Men det är ju så att hennes kompanjon på Akademin, Lottie Wahlin, även hon med ca 20 år i branschen, vet INTE heller!

Lottie har varit verksam som medium sedan mitten av 1990-talet och arbetat med olika former av medialt arbete.

Inte heller Lottie
För Lottie Wahlin säger OCKSÅ att hon/dom INTE VET vad det är dom tror sig ha kontakt med – t.ex här, när hon i kommentarsfältet med en galen svada försöker bortförklara en mycket bra kommentar från en som skriver bl.a, ”Det omoraliska ligger i att ett medium tjänar pengar på andra människors sorg”.

”Vad är det egentligen som händer när vi dör? Det vet vi ju inte, utan det är är här olika trosuppfattningar kommer in i bilden. När man förmedlar avlidna vänner, släktingar och bekanta (det som vi kallar anförvanter) upplever mediet en kontakt med dessa personer och försöker beskriva dem utifrån den information som han/hon får till sig och kan uppfatta samt budskap till mottagaren. Om det verkligen är den personen/ själen av den personen eller om informationen förmedlas av någon/något annat, är en del av ett större energifält eller något annat kan vi inte med säkerhet säga.” – Lottie Wahlin

***

Såhär alltså?
Först säger alltså varken Vendela eller Lottie att dom kan göra det dom sen erbjuder OCH tar betalt för, bra betalt t.o.m. Detta som alla påstådda medium själv säger vara det viktigaste för dom – att bevisa att det finns en andevärld och att dom har kontakt o.s.v, o.s.v…

”Ett mediums viktigaste uppgift är att ge bevis på att där finns en andevärld och ett liv efter det fysiska livet.”Anders Åkesson | påstått medium och avslöjad bedragare

Och sen fritt ”översatt”/tolkat av mig – dom får något i skallen, och TROR det är döda människor som snackar med dom, men dom vet inte. Dom frågar INTE eller försöker ta reda på vad det är, under nu ca 20 år dom haft chansen – utan startar istället företag och tar betalt för något dom bara TROR..!

Elisabeth Lannge
Jag kan ju hänvisa till och citera en ”kollega” till dom som har en bra förklaring till det, Elisabeth Lannge. Som säger bl.a, att om inte spöket kan säga sitt eget namn – så är det inget annat än skitsnack. Nja, skitsnack är mitt mitt val av ord, det säger inte Elisabeth, hon är lite mjukare när hon uttrycker sig ;-]

”Men en äkta kontakt är det inte och det är ju det som många tar betalt för, att hälsningen är från en ande. Ställ krav innan ni betalar stora summor för en påstådd kontakt.” – #ElisabethLannge

Jodåmensåatt
Slut för idag – to be continued…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

10 reaktioner till “Tio i topp – påstådda medium i Sverige Xc

 1. Jag tycker det verkar som att en del medium/psychics vill gardera sig av rent juridiska skäl genom att hävda, att de faktiskt inte är helt säkra på att det är en eller flera andar från ”Andra sidan” de kommer i kontakt med.

  Hur som helst; deras påstående synes mest vara ett spel för galleriet. En så kallad brasklapp för att friskriva sig från ansvar och skadeståndsanspråk, om/när seriös vetenskaplig forskning kan göra sannolikt att detta med andekontakter grundar sig på önsketänkande och ren bullskit.

  Det är ju för övrigt likadant med Terry Evans, mediumvärldens ”svenska” superstar (i alla mest kända). Även han garderar sig ju och säger sig inte kunna garantera att det blir andekontakter just den kväll som han genomför sin bullskitshow inför betalande publik.Ändå misslyckas han aldrig med att få kontakt. (Mer om detta här nedan i kommentaren.)

  I själva verket torde detta med andekontakter röra sig om ett fenomen som kallas för rösthörning. Rösthörning kan och bör ses som ett slags spektrum eller kontinuum, vilket innebär att vi ALLA har mer eller mindre lätt att höra röster, som ingen annan i den rösthörande individens närhet kan höra, eftersom det är frågan om auditiva hallucinationer (= hörselhallucinationer).

  Den allra enklaste typen av rösthörning är så kallat ”inner speech”, således (att föra/ha) en inre dialog med sig själv. Karakteriskt för den här sortens inre dialoger är, att den upplevda rösten då som regel är ens egen röst, ingen främmande röst alltså.

  Sådana här inre dialoger kan närmast liknas vid att sitta på en buss eller tunnelbanevagn och höra någon medpassagerare prata i sin mobiltelefon. Dvs man kan i en sådan situation höra den ena parten i samtalet men inte den andra. Sålunda är det enbart telefonören själv som kan höra båda parterna i det pågående telefonsamtalet.Till och med Jesus hade en sådan här inre dialog med sin Fader i Himmelen, medan han hängde på korset i Golgata (om man nu ska/vill tro på evangelierna i Nya Testamentet).

  Med detta vill jag blott ha sagt, att det inte alls är ovanligt att sådana här inre dialoger/diskussioner av inner speech-typ också kan höras av personer i omgivningen – fast då enbart vad den ena parten har att säga; resten får man följaktligen som utanförstående person gissa sig till (exempelvis vad Gud Fader hade att säga till sin Son på korset).

  I andra änden av kontinuumet/spektrumet handlar rösthörning om att andra röster än den egna låter framföra sina (hallucinatoriska) budskap. Sådana främmande röster är ofta befallande, krävande, kritiserande, diskrediterande, ja rent av förnedrande. Den sortens rösthörning brukar ofta kopplas till allvarlig psykiatrisk sjukdom (typ schizofreni), men det är angeläget att här samtidigt påpeka, att man faktiskt kan höra främmande kända eller (vanligen) okända röster utan att vara psykiskt sjuk.

  En rätt vanlig orsak till rösthörning kan vara TLTs (= Temporal Lobe Transients), dvs tillfälliga och som regel ganska snabbt övergående epileptiska anfall av subliminal typ (= anfallens intensitet/amplitud är så svag/låg, att varken den drabbade själv eller personer i hens omgiving är medvetna om att det handlar om en TLT). Termen ”subliminal” betyder just, att fenomenet eller upplevelsen befinner sig under (= sub) gränsen (= limen i singularis, limina i pluralis).för att kunna medvetandegöras/uppfattas av den drabbade individen.

  Min arbetshypotes är, att någonstans på denna kontinuumskala mellan enkel inre dialog (inner speech) – något som vi alla har mer eller mindre av – och psykotisk rösthörning befinner sig de medium som tror sig kunna samtala med andar från ”Andra sidan”.

  Att den sortens ”anderöster” i själva verket är egenproducerade av hjärnan, alltså hallucinatoriska/inbillade (= icke hörbara för utomstående), styrks av följande två omständigheter: 1) Vid alla andeseanser är det bara mediumet självt som kan höra andens röst; samt 2) Utan undantag rtcks en andeseans ALLTID resultera i minst en kontakt med andevärlden, oftast flera, ja lägligt nog precis så många andekontakter som behövs för att fylla den tidsram som showen har skyltat med.

  Jag har då aldrig hört talas om någon seans/sittning/show där mediumet har misslyckats med att få kontakt med andevärlden. Vilket förstås inte är så konstigt ity att andekontakten ju högst sannolikt etableras i mediumets egen hjärna. Jag kastar ut frågan: Finns här någon GesusBloggenläsare som känner till en misslyckad andekontaktshow? Berätta i så fall vad som händer i ett sådant fall. Betalar mediumet tillbaka allas entréavgifter då?

  Vänligen observera att detta är den snälla och sympatiska tolkningen av andekontakter från ”Andra sidan” via ett medium. Den mindre sympatiska och rent av förkastliga förklaringen är, att åtminstone vissa medium och psychics VET (innerst inne) att det som de håller på med är blott bluff och båg. Fast att de trots det ägnar sig åt den här sortens obskyra verksamhet, eftersom det uppenbarligen går lätt att tjäna pengar på sörjande och önsketänkande människors naivitet och lättrogenhet.

  Rätta mig gärna, om ni anser att jag har fel.

  Gilla

  1. Precis samma teori som jag har haft , har det verkligen hänt att ngn fått pengarna tillbaka p g a av misslyckad ”show” ? Skulle inte tro det så varför måste man hela tiden gardera sig med att man inte vet om det kommer att bli ngn kontakt ?

   Gilla

  2. Intressant och upplysande som alltid bbnewsab

   En intressant grej med det är ju tex att dessa röster som påstådda medium säger sig höra och tom kommunicera med – ALLA rösterna säger bara samma saker till dom, fast olika till olika påstådda medium

   Terry Evans röster tex, skojar alltid, är envisa och säger exakt samma saker alltid. Camilla Örnbergs säger alltid att dom är stolta – och tex Pierre Hesselbrandts spöken snackar med dialekt och säger stjärntecken och andranamn. Det händer aldrig att ”deras” spöke/röster säger det som dom andras spöken säger – ja ni greppar hur jag menar va..?

   Gilla

   1. Det var synnerligen relevant information du kommer med här ovan, Gesus! Detta med att rösterna/andarna tenderar att upprepa sig för varje enskilt medium, dvs köra med samma sorts taktik och förklaringsmönster – fast olika för varje medium.

    Har inte tänkt på detta tidigare, men nu när du lyfter fram den här smått bisarra omständigheten, så måste jag säga, att den iakttagelsen stärker hallucinationshypotesen ytterligare.

    Typiskt för just auditiva hallucinationer är nämligen att de återkommer (ungefär som när en LP-skiva har hakat upp sig och spelar upp samma spår hela tiden – om nu någon minns vad en LP-skiva är…).

    Det är alltså samma änglakör som sjunger, samma melodislinga man hör, samma kritik som den okända rösten framför och förebrår den drabbade med. Om och om igen. Ifall det förekommer variationer i rösternas budskap och innehåll, så är dessa skillnader enbart gradskiljande, inte artskiljande.

    Stort TACK för din iakttagelse, Gesus!

    Gilla

    1. Minsann ja – intressant verkligen… Jag har iofs bara sett det som dålig fantasi från påstådda mediet – att dom inte klarar hitta på olika till alla sina spöken, utan då kör med samma/liknande, lite varierat med vad dom lärt sig från andra skojare, olika Barnum-uttalande osv. Vilket jag också tror dom lär sig på sina ”kurser”

     Gilla

    2. En kommentar till det som du skriver här nedan, Gesus. Jag misstänker nämligen att denna kommentar kommer att hamna ovanför din kommentar tidsstämplad kl 20.08 140815. Men skit samma.

     Inget hindrar förstås att det handlar om både-och, dvs både en ofrivillig hallucinationsprocess och ett inlärt (bedragar)beteende. Man skulle alltså kunna säga, att det hallucinationsframkallande nervkretsloppet (neural pathway) inuti hjärnan lägger grunden till varför man väljer en viss taktik/bedragarstrategi. Dvs inte bara en fråga om dålig fantasi utan det handlar även om primering/priming.

     Och sedan håller man sig till den strategi man valt och/eller ”pådyvlats” (av hjärnan) av, som det heter, ”av födsel (= arv) och ohejdad vana (= miljöpåverkan)”. Varför ändra på ett vinnande lag så att säga?

     Just temporalloberna/tinningloberna är (extra) hallucinationsbenägna, i synnerhet ett område som kallas för TPJ (= Temporo-Parietal Junction); se http://en.wikipedia.org/wiki/Temporoparietal_junction

     Två citat från den Wikipedia-artikeln:

     1) [T]he TPJ has been determined as a critical node in the auditory-verbal hallucination system.[18] This study found that there was a significant decrease in the connectivity between the left TPJ and the right hemispheric homotope of the Broca’s area, which is related to the production of language that is also characteristic of AVH [= auditory verbal hallucinations, dvs hörselhallucinationer med verbalt innehåll i en eller annan form, alltså även musik] events.[18]

     2) This aspect of impairment seen in schizophrenia patients may also be related to the involvement of the TPJ with producing out of body experiences.

     Och här är en informativ länk om just hörselhallucinationer: http://en.wikipedia.org/wiki/Auditory_hallucination .

     Två citat: även från den Wikipedia-artikeln:

     1) A common form of auditory hallucination involves hearing one or more talking voices. This may be associated with psychotic disorders such as schizophrenia or mania, and holds special significance in diagnosing these conditions.[2] However, individuals may hear voices without suffering from diagnosable mental illness.[3]

     2) Other types of auditory hallucination include exploding head syndrome and musical ear syndrome. In the latter, people will hear music playing in their mind, usually songs they are familiar with. Reports have also mentioned that it is also possible to get musical hallucinations from listening to music for long periods of time.[5] This can be caused by: lesions on the brain stem (often resulting from a stroke); also, sleep disorders such as narcolepsy, tumors, encephalitis, or abscesses.[6] Other reasons include hearing loss and epileptic activity.[7]

     NOTERA hur just sömnstörningar – jfr hypnagoga och hypnopompa hallucinationer, fenomen som har diskuterats här på GesusBloggen i ett flertal sammanhang – och/eller epileptisk störningsaktivitet i hjärnan kan utlösa hörselhallucinationer (och i viss mån även känselhallucinationer). Också när epilepsianfallet är så litet, att det inte uppfattas av den som drabbas av det och/eller hens omgivning. Om man iunte vet vad man ska leta efter, alltså; som exempelvis påstådda andekontakter.

     För övrigt har vi väl (nästan) alla råkat ut för att ibland få en viss melodi/låt på hjärnan.Vi kan helt enkelt inte göra oss av med det ljudspåret. Det är som med hicka. Man vet inte hur länge denna musikaliska ”besatthet” ska hålla på, men så plötsligt försvinner den. Precis som hickan. (Därmed inte sagt att det finns ett vare sig kausalt eller temporalt samband med just hicka.)

     Gilla

 2. Obetalbart Gesus ! Vilken avklädning ! ” Det mest troliga, dock vet jag ju förstås INTE, men det mest TROLIGA det är faktiskt att det KAN vara möjligt att det är så att livet är evigt – och att det också KAN vara så att man kan kommunicera.”
  Hur kan folk betala för hennes tjänster när hon inte vet själv vad hon gör . Och att då ens ha mage att ta betalt säger det mesta om dessa ljus & värme männinskor … I själva verket verkar ju dom vara dom mest ljusskygga i alla fall när det kommer till att ngn granskar dom och kräver svar.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.