Är du intresserad av Energibaserat Fysiskt mediumskap?

Ja JAG är jallafall!

Camilla Elfving fd Persson

And now for something completely different
Well, kanske inte helt completely, men jag får ta en Vendelapaus, för det ramlar in mycket kiffigt i mailboxen just nu – men oroa er inte, det kommer mycket mera Vendela här sen igen :-]

Hamnade på ”vibrationsforskaren”, Camilla Elfving fd Perssons webbplats häromdagen. Ja ni vet hon med bl.a ”Vibration Science”, och sin ”studien av X” med mera flum, och som påstår sig hålla fysiska seanser i dagsljus.

Undrar förresten vad Jane Lyzell anser om det. Det är ju ett av Janes huvudundanflykter för att hon inte kan visa att det inte bara är bluff – att ektoplasman är så känslig för ljus, att det är t.o.m dödligt för påstådda mediet om det kommer in minsta lilla ljus under en seans..!

10 år
Men Camilla Elfving, som säger att det tagit henne tio år att nå denna ”avancerade nivå”, kör för fullt t.o.m i dagsljus alltså. Utan varken några dödsfall eller ens skador på ektoplasman och sig själva…

Camilla Elfving påpekar också att fördelarna med att hon gör detta i dagsljus, är bl.a att man då kan se att det inte handlar om charader och/eller lösnäsor (lösnäsor – WTF?) – och man behöver inte oroa sig för cold-reding heller! Som Camilla kallar det att man får, ”ett omedelbart in-your-face evidence”.

Inga lösnäsor, och ingen cold-reading..? Nej för cold-reading går ju inte att göra i dagsljus, det görs alltid i totalt mörker, ehhhh… Allvarligt Camilla!

Till saken
Såg på Camilla Elfving fd Perssons webbplats att hon skriver, ”Är du intresserad av Energibaserat Fysiskt mediumskap?” och ”Vill du vara med på en seans/demonstration?”mejla ditt intresse.

För mig är det ju jätteja på bägge frågorna, och det fanns en ”Experimentell seans” den 4:e september med platser kvar, så jag tänkte avafan jag testar och hör med Camilla. Vilken chans, detta kunde jag ju inte missa.

Så ett mail till Elfving institute gick iväg. To be continued…

***

Kändisspöken
”Nelson Mandela kom fram flera gånger”#CamillaElfving

Läser om några tidigare seanser med Camilla, där tydligen t.o.m Nelson Mandela kom och hälsade på. Undrar varför just han skulle kika in hos Camilla i Stockholm utan anledning och utan att säga något – och flera gånger också..?

En andlig kväll med demonstration av energibaserat trans- och fysiskt mediumskap
Det är tydligen mycket, auror, glorior, halos, suddigt, dimmigt, energier, vibrationer, ljus och t.o.m utomjordingar på dessa ”demonstrationer”. Jag förstår inte riktigt hur det funkar med detta med alla dessa olika ljus – om det nu är i dagsljus..?

Läs om det bl.a här, Vi upplevde Andevärlden på ett nytt unikt sätt.

Ohhh – vad spännande :-]
Alltså vilken grej om jag kan få medverka på en sådan ”demonstration/seans” och sen kunna skriva om det. Jag är dock tveksam att jag får – vad tror ni?

***

Läser lite info från Camilla Elfving vad man ska tänka på om man får vara med, fallifall.

Camilla är ju noga med säkerheten och så. Hon har t.o.m ”varningstext” på sin bok, om man ska läsa den och göra övningarna i den sker det under eget ansvar ;-]

Att tänka på inför Experimentell seans med Camilla Elfving
Du kommer inte tillåtas ta med någonting in i seansrummet (men dina saker förvaras på en låst och säker plats).

Var god avstå från alkohol och dyl 24 timmar innan demonstrationen/seansen.

Svara högt om du tilltalas av mediet.

Undvik starka parfymer då det kan förstöra andevärldens försök att manifestera fysiska lukter.

Var beredd på att underkasta dig kroppsvisitering. Detta får inte tas som tecken på misstänksamhet utan är en försiktighetsåtgärd för både medium och deltagare.

Även mediet kroppsvisiteras.

Var kärleksfull i ditt sinne och ge ärlig feedback på vad du känner, ser och upplever.

Ha rimliga förväntningar. Det kommer inte att hoppa fram en fysisk levande zebra ur väggen. Du kommer inte bli uppbeamad till ett tefat som tar dig till Andromedagalaxen ;)

Men…du kommer sannolikt få en eller ett flertal upplevelser av detta – känna mycket starkt energipåslag- se Aura – se Orbs – se Andevärldens ansikten manifesteras i subtil, dynamisk energi – få uppleva medium gå i trans och tas över av en Andeperson som talar.

Samt, under goda förhållanden, en eller ett par återföreningar med anhöriga som lämnat jordelivet.

***

Ingen vila ingen ro – inte ens när man är död?
Som alltid lovas det att döda människor, t.o.m anhöriga sådana, ska komma och visa sig och snacka med dom. Trots detta eviga tjat om att dom INTE kan bestämma OM och VEM som kommer ”komma igenom”..!

Måste vara trist att vara död, och ändå ska man ta sig till alla dessa påstådda medium alltid och tala om att tvättmaskinen krånglar, eller att någon snart fyller år, eller har fyllt år…

”Säkerheten” framför allt
Gillar Camillas, ”Var beredd på att underkasta dig kroppsvisitering”. Är det så man inte ska smuggla in t.ex knivar eller bomber, som man sen börjar kasta hejvillt därinne eller..? Och nej, nej, det har ju såklart INGET med misstänksamhet att göra – om att man ska ta in något som kan avslöja skojeriet…

Som vanligt – more to come om detta…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

5 reaktioner till “Är du intresserad av Energibaserat Fysiskt mediumskap?

 1. Härligt Gesus ! Äntligen kommer du med på en seans ! Sjukt bra ! Ser fram emot en utförlig recension av vad som hände. Glöm inte att avstå alkoholen då du kan dra till dig andar som i sitt jordeliv gillade att ta sig en jamare :) Undrar hur hon visste att det var Nelson Mandela som kom ”igenom” ? Sa han sitt namn ? I så fall är han unik på ”andra sidan” som kan åstakomma det, utan att det skall vara dom vanliga charaderna för att få fram en ”bokstav” i andra namnet .

  Gilla

 2. Jag trodde ett tag, att nu kan väl Gesus ändå inte längre leta reda på fler stolligheter som woowoos tror på.

  Men det är bara att kasta in handduken och erkänna, att jag å det grövsta har missbedömt woowoos’ generella (och ibland också specifika) stollighetskoefficient. Dumheten saknar helt uppenbart gränser.

  Detta är intressant även från neurovetenskaplig synpunkt. Det finns nämligen ett intressant neuronalt kretslopp i hjärnan som innefattar delar av prefrontala cortex (PFC), amygdala och nucleus accumbens. Detta nervkretslopp (neural circuitry) är involverat i fenomen som absorptionsförmåga (= att glömma tid och rum för att i stället ”gå in i sigsjälv), kreativitet och inbillningsförmåga.

  I amygdala skapas och processas starka emotioner/känslor. I PFC regleras och bedöms sedan dessa starka emotioner i syfte att undvika över- respektive underskattning av dem, så att man, med en metafor, inte uppför sig som en bilförare som ömsom gasar för fullt och ömsom panikbromsar.

  Accumbenskärnan ”handlägger” belöningar (rewards) och bestämmer på icke-medveten nivå hur starkt eller svagt hjärnans ägare ska/bör/måste reagera på dessa belöningar. (Därav följer att nucleus accumbens spelar en viktig roll för hur vi reagerar på olika mer eller mindre beroendeframkallande droger och bidrar till om vi kommer att vara/bli brukare eller missbrukare av de olika droger som finns att tillgå i vår omgivning.)

  Den minsta gemensamma nämnaren för dessa tre delar av hjärnan är att samtliga styrs och regleras av en neurotransmittor som heter dopamin.

  Vid hyperaktivitet och/eller hyperreaktivitet i detta nervkretslopp i hjärnan tenderar woowoo-tänkande att ta över; dvs även i den vuxna hjärnan går man då mer och mer över till det som jag brukar kalla för IBS 1-tänkande (= barnets preverbala, prelogiska, intuitiva, associativa, icke-kritikiska, magiska och religiösa sätt att tänka och se på tillvaron). En form av mental regression, om man så vill.

  Hyper(re)aktiviteten åstadkommes framför allt av förhöjda nivåer av dopamin. Och ökad mängd dopamin i de blodkärl som försörjer dessa tre delar av hjärnan med syre och näring leder inte bara till stegrad reaktivitet (= hyperreaktivitet) utan innebär dessutom att tänkandet blir överkreativt (jfr ett begrepp som brainstorming)

  Det är i samband med denna överkreativitet som en individs tankevärld tenderar att övergå i fanatiskt tänkande, fanatism. Dvs man tror så starkt på den magiska och/eller religiöst färgade bullskit man hängiver sig åt till vardags, att förmågan till kritiskt tänkande bara försvinner. Just därför kan både woowoo-flumstollar och religiösa flumstollar kläcka ur sig snart sagt vilka påståenden som helst med bäring just på de magiska och/eller religiösa inslagen i sina liv. Utan att de finner påståendena konstiga, osannolika eller orimliga.

  Nog om detta. Nu över till lite ektoplasma-information. En bra länk att starta med är denna: http://en.wikipedia.org/wiki/Ectoplasm_(paranormal) . I den Wikipedia-artikeln kan man läsa bland annat följande:

  Ectoplasm (from the Greek ektos, meaning ”outside”, and plasma, meaning ”something formed or molded”) is a term coined by Charles Richet to denote a substance or spiritual energy ”exteriorized” by physical mediums. Ectoplasm is said to be associated with the formation of spirits; however since World War II reports of ectoplasmic phenomena have declined and many psychical researchers doubt whether genuine cases ever existed.

  […]

  Some accounts claim that ectoplasm begins clear and almost invisible, but darkens and becomes visible, as the psychic energy becomes stronger. Still other accounts state that in extreme cases ectoplasm will develop a strong odor. According to some mediums, the ectoplasm can not occur in light conditions as the ectoplasmic substance would disintegrate.

  Notera här varför andeseanser måste hållas i mörker. Det är alltså på grund av att ektoplasma inte tål dagsljus utan då påstås upplösas i intet och försvinna ur sikte. Sedan när detta med ektoplasmamanifestationer blev omodernt för mediumen att visa upp har detta i sig redan helknäppa påstående omvandlats till ett om möjligt ännu mer bisarrt påstående, nämligen att seanserna måste hållas i mörker för att inte mediumet ska skadas.

  Vilket ju är rena bullskiten (tänk på Colin Fry som var i trans år 1992, då belysningen i seanslokalen plötsligt råkade tändas, så att den närvarande publiken med egna ögon kunde se, att den andetrumpet, som av Colin Fry påstods sväva för egen ”hand” i luften med hälp av en speciell sorts andlig energi (spiritual energy), okänd av vetenskapewn, i själva verket hölls av Colin Fry själv, allt medan han smög runt i mörkret inne i lokalen.

  Därmed över till den så kallade andliga energin, ett högst pseudovetenskapligt begrepp som ingen lyckats mäta eller registrera (utom möjligen spökjägare, vilka dock använder sig av en högst otillförlitlig mätapparatur som aldrig ger exakt samma utslag två gånger i följd vid mätning på exakt samma plats i rummet, något som förstås beror på hur man håller mäthuvudet och dylikt.). Jfr för övrigt hur ufo- och alientroende ett tag använde sig av så kallade Geiger-Müller-mätare (se: http://en.wikipedia.org/wiki/Geiger_counter ) för att mäta radioaktiv strålning på den plats där ufot eller utomjordingarna hade observerats. Denna G-M-mätare var dock så känslig för joniserande strålning, att om man bar ett analogt armbandsur med självlysande visare och klockslagssiffror, vilket var allmänt förekommande innan de digitala uren erövrade världen, så räckte det med strålningen från dessa självlysande urtavlevisare och urtavlesiffror för att G-M-mätaren skulle ge utslag för att här på mätplatsen fanns det radioaktiv strålning, som då ”naturligtvis” måste härröra från ufo-farkosten (ingen hade en tanke på att strålningen kunde komma från armbandsuret).

  Efter denna lilla utvikning från ämnet tillbaka till den andliga energin. I Wikipedias ektoplasma-artikel kan man också läsa:

  The idea of ectoplasm was merged into the theory of an ”ectenic force” by some early psychical researchers who were seeking a physical explanation for reports of psychokinesis in séances. Its existence was initially hypothesized by Count Agenor de Gasparin, to explain the phenomena of table turning and tapping during séances. Ectenic force was named by de Gasparin’s colleague M. Thury, a professor of Natural History at the Academy of Geneva. Between them, de Gasparin and Thury conducted a number of experiments in ectenic force, and claimed some success. Their work was not independently verified.

  Dvs de själva, som trodde på bullskitteorin om en andlig ektenisk kraftkälla, uppgav sig kunna detektera denna mystiska kraft. Men bara de själva kunde alltså göra det, ingen utomstånde. Jfr våra dagars Andrea Rossi i Italien som hävdar, att han har uppfunnit ett slags perpetuum mobile-maskin. Men det är givetvis bara när han själv utför mätningarna som hans E-cat-apparat (Energikatalysator, Energy Catalyzer) tycks fungera. som en evighetsmaskin med förmåga att producera mer energi än den förbrukar.

  Alltnog, om ectenic force kan man också läsa mer här: http://www.themystica.com/mystica/articles/e/ectenic_force.html .

  Där står det följande:

  Ectenic force a supposed phenomenon of physical that is emitted by the person of the medium, and directed by his will, producing the means by which objects move without contact in apparent defiance of natural laws. The existence of such a force was initially postulated by Count Agenor de Gasparin, to explain the phenomena of table turning and tapping, and it was named Ectenic Force by de Gasparin’s colleague M. Thury. The experiment of Thury and de Gasparin declared to offer some of the most convincing evidence that spiritualism could produce, and influenced some eminent students of psychical research. Such a theory is necessary if tables and other objects move without physical contact, but its validity remains uncertain because supporting evidence is not abundant. A.G.H. (Source: Spence, Lewis, An Encyclopedia of Occultism, New York, Carol Publishing Group Edition, 1996, p. 133)

  Som jag ser det måste man för att tro på sådan här pseudovetenskaplig bullskit ha en kraftigt ökad dopaminnivå i de där tre områdena av hjärnan som jag beskrev inledningsvis i denna kommentar.

  Gilla

  1. Ja det roliga, eller sorgliga, är att jag letar inte ens. Det är grejer som jag bara råkar se när jag surfar runt lite – det finns överallt i massor! Och jag kan lova, det finns sjukt mycket mer, som jag inte hunnit eller kunnat skriva om än.

   Gilla

 3. jag har varit inne på Camilla Elvings sida, och det stod ingenting om dig där. så frågan är väll varför du känner att det ändå är okej för dig att håna henne i din blogg? man kan ju alltid välja att respektera människors olika tro. det är ett alternativ. ett annat alternativ är att analysera sig själv för att komma fram till varför man provoceras av att folk har en annan tro. ett tredje alternativ är att erkänna att man själv kanske faktiskt tror på det här och bara vill ha en ursäkt till att gå på seans, i så fall är du säkert välkommen!

  Gilla

  1. ”respektera människors olika tro”

   Tro, får du väl ändå ge dig. Du tror väl på allvar inte att Camilla tror på detta själv, det är hennes inkomst som hon har genom att lura svaga/utsatta människor.

   Varför ska jag respektera människor som sitter och tittar t.ex sörjande gråtande föräldrar att dom pratar med deras döda barn – och tar betalt för det..?

   Och varför skulle jag inte kunna skriva om Camillas äckliga bedrägeri, bara för att hon inte skullat skriva m mig?

   Nu har hon ju gjort det, och fullt med lögner såklart – och som alla bedragarna, så har hon väl raderat det.

   https://gesusbloggen.wordpress.com/2014/02/21/camilla-elfving-gesus-wants-a-piece-of-me/#more-18592

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.