Peratt och Sassersson – nästan tre år!

Ja nu nästan tre hela långa år, med nedlagd tid, arbete, energi, och t.o.m betalda pengar…

… innan något av alla deras försök att stoppa och stänga ner Gesusbloggen med mera + anmälningar mot mig och bloggen ”gav något ”resultat””. Detta då först efter ca tre år av mitt, från Torbjörn Sassersson Börje Peratt och Terry Evans med fleras, påstådda ”kriminella agerande, hotande, näthatande, stalkande, mobbande, uthängande, häxjaktande, kränkande, förföljande, hånande, förlöjligande, copystöldande, spridande av falska rykten” med mera, med flera lögner om vad jag gör.

tre och ett halvt år!

Grattis – Peratt Sassersson och Terry Evans
Vet inte hur många anmälningar och annat dom gjort under åren, men ”resultatet” är/blev nu några (6 st) borttagna bilder av alla på dom här. Ja man får passa på att gratulera helt enkelt!

Ska jag och bloggen överleva detta..?
För vilket slag i ansiktet på mig och katastrof för bloggen + oerhört bra resultat och belöning för deras enträgna ohederliga agerande för att stänga ner mig.

Här är f.ö bilderna som togs bort. För att jag ”använde deras ansikten” utan tillstånd – ”Description of original materials: Portraits. Faces of Me Börje Peratt” (2st) + ”The pictures of my face.” (Sassersson – 3st) och ”Offensive text added to original photo: ”I’m with stupid”” Terry Evans (1st).

Tre år av anmälningar = inget nada nothing
Visst är det väldigt underligt, om jag nu skulle göra det dom med flera woos påstår jag gör, att jag/bloggen med flera av mina kanaler inte under hela denna tiden, fyra år, blivit nedstängda eller något. Inte ens fått en enda ”tillsägning” eller något från någon någonstans! (Ja förutom detta nu då alltså…)

Den sjuka nidbloggen på min Gesusbloggen blev ju t.ex nedstängd på under en vecka – säger väl det mesta om om JAG gjort vad jag ”anklagas” för med bloggen. Ja, ni vet, den riktigt sjuka nidbloggen som Sveriges bäste humanist Börje Peratt hyllar!

Torbjörn Sassersson la ju iofs upp nidbloggen igen på egen domän, lite mindre sjuk då…

Går inte så bra för dom
Jag kan nog lova, att Börje Peratt och Torbjörn Sassersson gjort vad dom kan (mycket mer än deras fula smutskastning och rena lögner om vad jag gör + hänga ut en helt oskyldig med namn och företag för att vara jag) för att stoppa mig – vilket då INTE hänt! Det säger väl en hel del det också..!

”Facebooks regler tillåter inte falska profiler men trots att flera rapporterat Gesus Pettersson FB sida ligger han kvar.”#BörjePeratt

”Men jodå han (Gesus) är anmäld. Flera gånger av andra som drabbats.”#BörjePeratt

Dock tveksamt om det inte bara är fler av Börje Peratts alla lögner, för han fortsätter med ”Bland annat för de hot han har utfärdat mot dem.”. JAG har aldrig hotat någon (och såklart har Peratt som alltid INGA belägg för sina påståenden/lögner) – men Peratt däremot…

Som t.ex Börje Peratts obehagliga/sjuka hot och utpressningsförsök för att stänga ner mig – Stäng ner Gesusbloggen, ANNARS…

Eller när Börje Peratt tillåter dödshot mot Gesus på sin blogg. Ni vet Börje Peratt, han som påstår att han INTE tillåter några ”adekvata”, och/eller ens anonyma kommentarer – ändå vimlar det av dom på hans bloggar.

Notera också att ALLA kommentarer som skrivs där, måste godkännas av Börje själv, INNAN dom kan läsas – d.v.s Börje har läst, godkänt och lagt ut dessa kommentarer..!

Egenutnämnda woo-woopoliserna Peratt och Sassersson
Dom två är ju ökända för att hota med att, och kontakta arbetsgivare + hota med att, och anmäla allt och alla till höger och vänster för ditten och datten. Det verkar också vara praxis i woo-woobrannschen att anmäla hejvillt.

T.ex Torbjörn Sasserssons jakt och anmälningar för att få reda på Garvarns identitet (känns det igen) och stoppa honom.

Den jakten är numera överförd på mig – och Torbjörn Sassersson skriver bl.a att, ”Det diskuteras även en möjlig gruppanmälan med juridiskt ombud” mot bl.a mig. OM inte, ”Det som avgör saken är bla om vissa personangripande texter på nätet tas ned eller inte.” D.v.s om inte deras utpressning funkar mot mig – se t.ex Stäng ner Gesusbloggen, ANNARS… igen!

2011 polisanmälde Terry Evans en styrelsemedlem i VoF, för att dom kallar honom bedragare – vilket såklart lades ner.

Jane Lyzell har polisanmält Garvarn för att han skrev om henne..!

Robert Hahn tycker Camilla Elfving fd Persson ska anmäla mig till JK med mera för att jag ”är kriminell”, Robert Hahn – allvarligt..!

Lena Ranehag hotar såklart polisanmäla om SR P1 sände intervjun med henne när hon avslöjades, Förnimmelse av bevis.

För att inte nämna alla dessa många arbetsgivare som kontaktats av Börje Peratt med olika lögner – sjukt…

***

Notera väldigt noga!
Under dessa tre och ett halvt år med bloggen har jag INTE NÅGON GÅNG blivit kontaktad av någon enda, varken som jag skrivit om eller någon annan, som bett mig att INTE skriva det eller det, eller bett mig ta bort något – INGEN, INGET, NÅGONSIN!

+ att Börje Peratt, Torbjörn Sassersson, Terry Evans och alla andra påstådda medium med mera är offentliga personer och/eller företag, som är OK att skriva om..!

Läs detta och ha det i åtanke när ni läser resten
Var lite modig och ta direktkontakt med den där arga bloggaren. Försök få till en dialog med denne.” – Torbjörn Sassersson

Deras fula agenda
Torbjörn Sassersson som t.o.m först säger att han tycker bilden på honom och Börje Peratt är ”rolig”, och inte har några synpunkter på att jag har den här. Som han skriver här på bloggen, Skön bild på mig och Börje. Men sen två och ett halvt år senare anmäler den, för att ”den använder hans ansikte utan tillstånd” – alltså 2 1/2 år senare!

Att inte en enda av dom Tres amigosen först bara kontaktar mig, och ber mig ta bort bilderna, visar att dom bara är ute efter att få bloggen nedstängd – inget annat!

Eller som när Torbjörn Sassersson först säger att en Hitler-rants, som f.ö inte ens ligger på Gesus Youtubekanal, ”INTE är ”näthat” – utan bara rolig satir.” Som han skriver,

”Jag fick mig ett gott skratt denna morgon då jag fick tipset om en Hitlerfilm producerad av Gesus Brother där jag figurerar … Filmen är ett bra exempel på digital satir och den är varken näthat eller trakasseri.

Men sen vänder Torbjörn Sassersson på det, genom att bl.a utan tillstånd sno klippet och lägga upp den på sin egen Youtubekanal och webbplats, kalla den något annat, och som vanligt lögner på det.

Bonusrövbett – Torbjörn Sassersson
På Sasserssons egen nidblogg om/mot mig/Gesus, där han nu lugnat ner sig med alla sjukheter han höll på med ett tag – men fortfarande jagar efter min identitet (trots att dom sedan mer än ett år nu påstår sig veta vem jag är!), skriver han.

”Det finns dock ingen anledning att lägga någon vikt vid ”Gesus” påståenden.” + ”Bara det faktum att mannen agerar i skydd av anonymitet är en indikation på det.”

Om det inte finns någon anledning att ”lägga någon vikt vid ”Gesus”” – varför i h-e lägger han och hans två kumpaner ner så sjukt mycket tid på mig då + t.o.m betalar för och registrerar en hel webbplats bara för att smutskasta mig..?

Karma ;-]
Torbjörn Sassersson kommer också med ett lite mindre rövnafs i egen rumpa – ”What goes around comes around” – #TorbjörnSassersson

Ja det kan man ju lugnt säga. Med att nu göra detta, trots jag inte skrivit om dom på ett bra tag, så igen biter dom sig i rumpan och gör så att jag skriver mer om dom och vad dom håller på med – det som dom har sådana problem med att jag gör. Fantastiskt, jag är såååå galet imponerad av att dom lyckas klanta till det VARJE gång dom gör något och försöker dölja vad dom håller på med och/eller gjort…

Samordnad attack
Som alltid Peratt och Sassersson kallar det när mer än en ”skeptiker” råkar skriva en kommentar på samma plats, var som – så kan man väl faktiskt kalla detta för det. Att dom tre, samtidigt anmäler sina bilder på samma ställe, för samma sak – visst är det en samordnad attack på mig :-]

What´s next?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

13 reaktioner till “Peratt och Sassersson – nästan tre år!

 1. Jag har försökt kommentera Päratts senaste inlägg men de går inte igenom trots att jag är väldigt trevlig och saklig.

  Gilla

  1. Nej det är INTE Börjes grej (det heller) att släppa igenom andras åsikter, OM dom inte är samma som hans egna…

   Transparens = big no no, för denna självutnämnde världsmästare på humanism med mera. Hot, lögner och ful smutskastning av oliktänkande = OK, dock..!

   Andra kommentarer som är OK där, är ju dom som Börje/”dom” antagligen skriver själv under annat namn/nic – dessa kommentarer som av någon underlig anledning alltid skrivs bara minuten efter Börjes egna med eget namn. Datorer och hur det funkar, har aldrig varit Börjes grej, det heller :-]

   Se det hysteriskt roliga när Börje släppte inlägg i RSS:en och avslöjade att dom skulle outa mig som Magnus Pålsson tex

   Läsvärt, gesusbloggen.wordpress.com/2013/07/10/borje-peratt-hycklaren/

   Gilla

 2. Samma som när han i en diskussion med mig inte tänkte på att det syntes att det var från honom så han skrev om en kvinna som ”hon sa…” osv…sen kom han på och ändrade namnet på insändaren till en ”Eva” men glömde att ändra syftningen så Eva syftade på sig själv med ”hon sa…” osv :-). Hysteriskt roligt!
  Tjena Börje förresten, du lär väl läsa det här. Så jag kan ju fråga direkt, varför släppte du inte igenom mina inlägg?
  Ha det gott
  Lars

  Gilla

  1. Jepp – som jag sa, Börje har inte riktigt koll på detta nya med Internet och datorer och så. Som när nidbloggen Harvarn (riktigt obehaglig – läs här, forum.vof.se/viewtopic.php?f=16&t=16847), skrevs från Börjes IP-nummer bl.a

   Men nej nej, inte läser Börje här – det skriver ju alltid just ”alla” dessa anonyma med bara ett förnamn som ”kommenterar” hos honom, att han inte gör, hur dom nu vet det ;-]

   Det blir ju också ett av hans/deras standardbett i egen rumpa – för han skriver, eller rättare sagt ljuger, om vad jag gör, samtidigt som han ”erkänner”/påstår att han INTE läser här. Och sen toppar det med att kalla sig undersökande journalist..!

   Gilla

 3. @Gesus: Jag hänger inte riktigt med i svängarna här. För/Hos vilka myndigheter eller liknande instanser har Los Tres Amigos anmält dig? Har de polisanmält dig? (I så fall för vilket misstänkt brott samt mot vilket/vilka lagrum?) Har de vänt sig till WordPress med en begäran att din blogg ska stängas? Har de hotat dig med civilrättslig process för att du har använt dig av deras avfotograferade ansikten utan att först ha inhämtat deras godkännande?

  Du skriver avslutningsvis så här: ”Att dom tre, samtidigt anmäler sina bilder på samma ställe, för samma sak – visst är det en samordnad attack på mig :-]”

  Hur löd deras gemensamma anklagelse? Anklagades du för att utan fotografens tillstånd ha gjort intrång på och/eller manipulerat copyrightskyddat material (dvs bildstöld, bildmanipulation)? Eller vad handlade deras samtidiga anmälningar om? Och vart skickade de sina anmälningar?

  Om man ska tro det som står att läsa här – se: http://rockfotoemma.elle.se/anvanda-bilder-pa-internet-sa-fungerar-det/ – ska man rent generellt vara försiktig med att återanvända och/eller manipulera andras bilder/fotografier.

  Gilla

  1. Här – ”We’ve received the DMCA notice …”

   Jag vet inte hur många gånger och var dom anmält mig mer. Men här var det att dom anmält några bilder, hur många vet jag inte, men 6 st blev borttagna av WP. Dessa!

   Antagligen Sassersson som letat upp detta och gjort så att dom andra två också anmälde där för att kunna misskreditera bloggen hos WP. En kan man väl kalla det ”samordnad attack” på mig, för att skada…

   Av alla bilder jag har på Terry Evans är det ju intressant att bara 1 blev borttagen. Då med anledning av texten ”Im with stupid” som jag förstår det. Terry är ju med på många många roliga bilder här :-]

   Bilderna på Sassersson användes enligt fair use, och skulle nog inte tagits bort om jag orkat ”överklaga”. Tror tom att Peratts bilder går under fair use – alt som public domain..?

   Ovanpå detta, så har både Peratt och Sassersson själv exakt samma sorts bilder på flera på sina bloggar, bla av mig/min gravatar med mera… MEN, det är som vanligt när det gäller dom två ohederliga fegisarna – det som gäller för andra, det gäller såklart inte för dom tycker dom!

   Och som jag skriver, ska man överdriva lite – så är detta en ”samordnad ”attack””. För om dom bara velat ha bort bilderna kunde dom kontaktat mig först – men nej, dom är ute efter att försöka stänga ner mig genom att anmäla såklart.

   Men som vanligt biter dom sig i rumpan. Jag kommer nu såklart lägga ut fler roliga bilder på dom – som dom inte kan anmäla. Att dom aldrig lär sig ;-]

   Gilla

 4. @Gesus: Det verkar rätt uppenbart, att Los Tres Amigos samarbetar om och samordnar sina attacker mot dig. Och att deras gemensamma mål hela tiden har varit – och är – att få din blogg nedlagd.

  Vad gäller de sex bilder/foton som WP tagit bort, så finner jag dem föga anstötliga – utom möjligen för de drabbade själva. Man måste härvidlag dock också komma ihåg, att bilderna ska/bör/kan ses som en illustration till dina bloggtexter. I mitt tycke är dina texter betydligt mer ”kränkande” än själva bilderna. Kränkande och kränkande – det där är en subjektiv upplevelse. Det som är kränkande för individ A uppfattas inte alls som kränkande av indvid B.

  Vad jag egentligen vill ha sagt är alltså, att Los Tres Amigos hos WP sannolikt har begärt, att GesusBloggen ska tvingas stängas ned. När inte den begäran efterkoms av WP, fick Los Tres Amigos byta taktik och i stället angripa dina illustrationer med hänvisning till användning av copyrightskyddade bilder, manipulation av dylika bilder, allt utan vederbörligt tillstånd.

  Det känns lite som när en åklagare häktar någon för mord, varvid alltihop slutar med att den mordmisstänkte efter lång häktningstid åtalas för att ha kört bil i 57 km/h på en 50-sträcka.

  FDETDA: Det finns något som kallas för verkshöjd; se till exempel: http://sv.wikipedia.org/wiki/Verksh%C3%B6jd . Min spontana tro är, att det nog bör vara lättare att uppnå verkshöjd med en text än med en bild. Jfr med begreppet plagiat; se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Plagiat .

  Hur som helst, så är det viktigt, Gesus, att du ser till att använda bilder som saknar copyrightskydd. Läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Upphovsr%C3%A4tt .

  Sett ur den synvinkeln kan det faktiskt vara bra att du är anonym. Ty då kan den som anser att du har kränkt hens copyright inte veta vart hen ska skicka sin faktura.

  För övrigt är den normala gången, att den som har copyright tar kontakt med bloggaren och påpekar att en viss bild är copyrightskyddad och begär, vanligen artigt och belevat, att bilden ska tas bort. Och sedan är saken ur världen. Copyrightinnehavaren inser att detta är en engångsföreteelse och att bloggaren har handlat i god tro. Så det får räcka med en tillsägelse, inte minst eftersom det är uppenbart att bloggaren inte har tjänat pengar på att använda bilden i fråga.

  Rent teoretiskt kan man naturligtvis hoppa över detta ”fredliga” stadium/tillvägagångssätt och direkt inleda kontakten med att begära ett skadestånd. Detta är dock ovanligt när det står klart att bloggaren inte brutit på copyrightlagen i syfte att tjäna pengar på ”brottet”.

  Men för Los Tres Amigos gäller som bekant inga normala mänskliga relationer, normer eller beteenden. Deras primära syfte synes i stället vara att jävlas så mycket som möjligt med en bloggare som de har valt att sätta peststämpel på.

  Jag tycker att detta framför allt visar hur småsinta, självpompösa, egotrippade och arroganta de här tre småpåvarna är. Var och en på sitt sätt.

  Gilla

  1. Ja att jag skrev om detta (efter mycket tvekan) var för att igen visa upp deras fortsatta ohederliga agenda + att dom INTE lever som dom lär

   Som tex Sassersson skriver när han kallar sig rykteshanterare, ”Var lite modig och ta direktkontakt med den där arga bloggaren. Försök få till en dialog med denne.”

   Vilket som sagt INGEN någonsin gjort, kontaktat mig – dom svarar inte ens när jag kontaktar dom…

   Detta är bla bilder som legat här i över två år – och som Sassersson tom kommenterat här och tyckte var roliga – men i hans ”bittra krig” tar han till alla medel ju.

   Gilla

 5. Jag tycker det inte bara var modigt gjort av dig, Gesus, att berätta detta. Och dessutom, precis som du själv är inne på, så visar detta de dubbla referensramar och hemliga/dolda agendor Los Tres Amigos själva använder sig av.

  Nu ska jag gissa lite. Jag tror att Peratt von Tratt är den här trions ledare. Sassersson vill jag mer likna vid hans fjäskande och inställsamme lakej. Det är uppenbarligen Sassersson som vet mest av dessa tre om hur internet och webben fungerar. Vidare tror jag att den där Terry Evans i Fjanthyttan har närmat sig dessa två ”amigos”, därför att han anser sig tjäna personligen på att, vid behov, låta sig skyddas och försvaras av pitbull Tobbe och pitbull Börje. Evans’ goda anseende i woowoo-kretsar (= hans varumärke) är viktigt att bibehålla inte bara sett ur hans egen synvinkel utan även för att det, direkt eller indirekt, kan öka intresset för en skitförening som Humanism & Kunskap.

  Någon som tror eller vet ifall jag har gissat något så när rätt? Kommentera gärna min gissning.

  I vilket fall så kör ”maffialedaren” Peratt von Tratt som sagt med dubbla referensramar (jfr begrepp som att använda sig av dubbel bokföring; därmed absolut INTE sagt att Peratt von Tratt ägnar sig åt det, utan jag nämner detta enbart metaforiskt, alltså för att tydliggöra begreppet ”dubbla referensramar”.

  Herr ordföranden för Humanism & Kunskap, alltså Peratt von Tratt, verkar använda sig av denna skitförening som en sorts plattform för hans eget jihadkrig mot Wikipedia, mot VoF samt andra anti-woowoo-organisationer (inklusive GesusBloggen och dylika skeptikerbloggar).

  Av allt att döma hyllar Peratt von Tratt, talesättet, att i krig och kärlek är allt tillåtet, även rena lögner och hot(elser). För mig är det en gåta hur någon kan vilja vara medlem i Humanism & Kunskap, åtminstone så länge ordföranden heter Börje Peratt och beter sig som den Peratt von Tratt han är (och som jag just nu försöker beskriva).

  Varför har ingen i Humanism & Kunskap det moraliska kuraget att fråga vad i helvete ordföranden håller på med, såväl i skitföreningens namn som i sitt eget namn? Jag menar att ordförandens beteende solkar ned även föreningens och därmed också föreningsmedlemmarnas rykte.

  Bara som ett exempel: Häromdagen beskrev jag hur Peratt von Tratt strödde nedsättande adjektiv och epitet kring James Randi – se: https://gesusbloggen.wordpress.com/2014/08/29/camilla-elfving-medveten-bedragare/ och scrolla ned till min kommentar tidsstämplad kl 00.07 140902. Inte nog med det, Peratt von Tratt till och med LJÖG för att hans illa understödda hypotes skulle se ut som om den inte alls var just illa understödd.

  Det är helt uppenbart för envar, som har sitt sunda förnuft i behåll och som inte är förblindad av något sekteristiskt/woowoo-istiskt trosparadigmtänkande, att Peratt von Tratt är en högst OÄRLIG debattör.

  Det blir tyvärr nog lätt så, om man som han omger sig med idel ja-sägare och/eller hotar eller på annat vis skrämmer bort sådana som inte delar hans ofta rätt bisarra åsikter. Jag rekommenderar Peratt von Tratt och hans fjäskande, rövslickande kumpaner/anhängare att närmare studera innehållet i denna Wikipedia-artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/Omert%C3%A0 . Jag har svårt att tro, att det bara är vi anti-woowoos som kan se likheterna mellan Omertà och Peratt von Tratts diktatoriska och maffialiknande fasoner både innanför och utanför hans skitförenings domäner.

  Jag tar gärna en debatt med ordföranden eller vem som helst i Humanism & Kunskap. Problemet är att det inte går att föra en debatt med någon av Los Tres Amigos på deras bloggar, enär de har för vana att vägra publicera inlägg och kommentarer som kritiserar deras falska agendor och bisarra påståenden inklusive syn på vad som är objektiva bevis som styrker/stöttar deras påståenden.

  Men här på GesusBloggen är det högt i tak. Inte ens någon förhandsgranskning av gjorda debattinlägg, utan dessa blir synliga direkt på GesusBloggen. Därför föreslår jag Los Tres Amigos, eller andra medlemmar i skitföreningen Humanism & Kunskap, att vi för debatten här hos Gesus. Då kan det bli en ÄRLIG debatt. Fast ärlighet är tyvärr inte det man först kommer att tänka på, när det gäller dessa Tres Amigos.

  Dock, debatthandsken är nu kastad. Nu återstår att se om någon vågar plocka upp densamma.

  PS Jag har inte rådgjort med Gesus om detta som jag nu föreslår om att bjuda in till en debatt här. Men jag har svårt att föreställa/tänka mig, att Gesus skulle vara emot mitt förslag. Om jag har fel därvidlag, hoppas jag, att Gesus korrigerar mig. DS

  Gilla

  1. He he – ja jag är en modig farbror ;-]

   Jag har vacklat fram och tillbaka mellan om det är Sassersson eller Peratt som är den som ”styr”, att tex Sassersson eldar upp Peratten som hetsar upp sig och gör bort sig, sen skyller Sassersson på Peratt, Peratt som INTE vågar bemöta uttala sig om sina stolligheter…

   Men tror nog nu dom två, Peratt och Sassersson, lever i någon sorts ”symbios” (obligat?) – sammanknutna av bitterheten och hatet mot dom som inte tror på deras hittepåtrams.

   Terry Evans har nog bara hakat på dom (och utnyttjar dom) för att ha några som försvarar och tar bort fokus från honom och hans bedrägeri

   Angående H&K, så mailade jag ett ”öppet brev” till medlemmar där, när Peratt hotade och utpressade mig – INGEN svarade! Ja, jo den fege lögnaren Torbjörn Sassersson på ett annat ställe, med, ”ingen kommentar”..!

   http://wp.me/pZ3jN-1ns

   Tror nog dom flesta i H&K vet vad det handlar om och vad Peratt och Sasser hittar på – men det är den klassiska woogrejen huvudet i sanden som gäller såklart. Vi vet ju nu att tex Sara Dupills, Camilla Elfving fd Persson och tom Sassersson hoppat av därifrån

   Och, ja ja, bara debattera du på här – OM du nu skulle få någon woo som vågar :-]

   Skulle det mot alla odds dyka upp någon, kan du tom få skriva ett inlägg här att debattera om om du vill…

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.