Besvärliga spökfrekvenser?

Jag läste på text-TV igår att det nu gått ett halvår sedan Malaysia Airlines MH370 försvann, och fortfarande inga spår av var det är eller vad som hänt.

Still haven´t…
Fortfarande har inga av alla dessa världens många tusentals påstådda medium lyckats ändra sina frekvenser till någon av de 240 döda från planet, och få kontakt med dom…

Alla dessa påstådda medium, som förutom säger sig kunna höra döda människor och djur snacka, även påstår sig kunna hitta just försvunna personer (fast jag har inte hittat ett enda fall dom gjort det), och t.o.m spå framtiden och köra med telepati med mera. Men nej, som alltid när det verkligen hade varit bra med dessa påstådda förmågor/gåvor – DÅ funkar dom inte! DÅ och när dom testat förstås.

240 förmodade döda får vi väl säga, men om dom inte är döda så borde det väl kunna kännas i frekvenserna det också, eller..?

Jag skrev om detta tidigare här, Mysteriet med dom försvunna förmågorna.

Ett halvår nu, och inte en enda ande från andra sidan har kontaktat någon för att lösa detta, och ge ro med mera till alla anhöriga med flera. Men vem vet, spökena kanske är upptagna med att sväva runt till olika storseanser och tala om för påstådda medium att det har varit översvämning i källaren i ett gammalt hus, eller att det behövs bytas batteri i någon köksklocka..?

Malaysia Airlines MH370

Religiösa frekvenser?
På tal om frekvenser och annat trams för att snacka med spöken. Man kan ju göra som på bilden också, och be – det hjälper ju alltid, NOT!

Det verkar som bönefrekvenserna är lika besvärliga just när det/dom behövs. För jag vet inget/ingen eller något/någon som har blivit hjälpt av böner.

Mer besvärliga spökfrekvenser
Verkar ju Lena Ranehag ha problem med, för jag läser också idag att Anders Eklund misstänks för ännu ett mord, Sävsjö den 28 juli 1997. Tre år innan Pernillamordet, den 4 juni 2000, och före Lenas medverkande i Förnimmelse för mord.

Lena som då i Förnimmelse för mord påstod sig få information från andevärlden om mördaren i Pernillafallet – men bara samma information som stod i tidningarna konstigt nog ;-] ”information” som också var FEL, när det sen kom fram vad som hänt.

Englamordet
Vi har här alltså ett påstått medium Lena Ranehag, som enligt henne själv haft kontakt med döda människor och fått information från dom om ett olöst mordfall. MEN, dessa döda på andra sidan informerade Lena först fel info i det fallet, och sen INGET om detta ev tidigare mord då. Hade dom gjort det så hade dom två morden kunnat lösas, och Engla hade aldrig behövt bli mördad.

Hade det varit annat än bluff och bedrägeri att döda människor snackar med bara vissa utvalda, som tar betalt för det, och att dom döda gör det för att hjälpa till – så hade dom väl förf-n talat om vem mördaren är/var. Varför skulle dom INTE göra det om dom nu kan?

Oviktigt?
Men den dryga Lena Ranehag är inte intresserad av att lösa mordfall och/eller hitta försvunna personer – hon reser hellre Norden runt, medverkar i TV och talar om att spökena säger en bokstav, eller att någon har ont i ryggen. Lösa mord, hitta försvunna personer, ge avslut och tröst med mera till anhöriga och sådant obetydligt, det håller hon och alla andra påstådda medium INTE på med…

Lena Ranehag säger sig f.ö ha en andeguide som botar cancer – jodå, det står i hennes bok..!

Det okända säsong 17
Såg också igår att Det okända dragit igång med en ny säsong, och att jag missat det igen. Zappade iofs över Sjuan förra veckan och såg då Terry Evans stå och säga att dom som dom var hemma hos, hade en demon (jepp en DEMON) som sprang runt på deras tak!

Greppade inte då att det var nya avsnitt, trodde det var någon repris. Men NU, får vi ju absolut kika på detta – för det kommer väl såklart vara mycket nya grejer och spöken han/dom kör med, eller ;-]

Sjuttonde säsongen med besök på platser som ”har spökaktiviteter”, undrar om det kommit något spöke med på bild/film denna säsongen – eller om dom jallafall ansträngt sig för att försöka få det..?

Negativt bevis?
Om nu inte ovan med att påstådda medium inte kan lösa t.ex mordfall eller hitta försvunna genom att snacka med döda, så är väl Det okända annars det bästa ”beviset” för att spöken inte finns.

Jag menar, nu i tio år och sjutton säsonger med långt över hundra avsnitt, just på platser med spöken, t.o.m påstådda medierna säger ju att där ÄR spöken där, flera stycken också oftast – men dom har ALDRIG kunnat visa upp ett enda minsta lilla ”bevis” eller något som ens pekar på att det finns. Däremot mycket som visar att det bara är bluff och bedrägeri från påstådda mediernas sida, enligt mig…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

9 reaktioner till “Besvärliga spökfrekvenser?

 1. Ja du, Gesus. Det verkar onekligen som att världen vill bedragas. Åtminstone woowoo-världen.pch deras true believers-medborgare.

  Det är som Clas Svahn skriver i denna DN-artikel: http://www.dn.se/nyheter/varlden/darfor-tror-vi-pa-konspirationer/ ; jag citerar:

  Men vår vilja att förstå matchar inte alltid vår kunskap. […] Vi väljer gärna det enkla före det komplicerade. Vilket är ett misstag när det gäller att förstå hur världen fungerar.

  Låt mig ta ett exempel.

  Få av oss skulle kunna beskriva vad som egentligen händer när en snöflinga får sin fantastiskt vackra och symmetriska form. Men vi kan alla häpna över dem. I ett mikroskop avslöjas en struktur som ingen mänsklig hand skulle kunna återskapa.

  Om man klickar sig in på Wikipedia får vi veta hur dessa vackra flingor uppstår:

  ”Snö uppstår i de övre luftlagren när luft mättad med vattenånga kyls ned i temperaturer under 0°C, i regel genom adiabatisk utvidgning i en uppåtgående luftström, så kondenseras en del av vattenångan antingen till fina droppar av överkylt vatten eller också till fina iskristaller. Iskristallerna är vanligen platta och tunna, och har typiskt en sexarmad struktur i likhet med vanlig is. Vilken form denna kristall antar beror på temperatur och fuktighet. Särskilt i temperaturintervallet -12 till -16 grader är tillväxten av iskristallen särskilt gynnsam och ger upphov till den klassiska sexarmade strukturen, en så kallad snöstjärna.”

  För de flesta av oss är en sådan förklaring mera förvirrande än förklarande. Vi har helt enkelt inte de kunskaper som krävs för att kunna omsätta orden i praktisk förståelse. Och vad i hela friden är adiabatisk?

  Om någon skulle säga att en snöflinga är skapad av Gud så kan det faktiskt kännas enklare att förstå.

  I själva verket består det mesta av vår värld av liknande svårbegripliga principer.
  Verkligheten är komplicerad. Alla detaljer kan inte alltid förklaras. När någon säger sig kunna förklara allt, lockas vi av det. Ibland är det en sektledare, andra gånger någon som säger sig ha sett igenom myndigheternas dimridåer.[Eller som påstår sig ha skådat ”ljuset”.]

  MIN KOMMENTAR:; Inte för inte är barnets intuitiva och magiska/religiösa tänkande mindre ansträngande att ta till (= så kallat IBS 1-tänkande) än att ständigt ägna sig åt att ifrågasätta, rimlighetsbedöma och analysera (för att inte tala om behovet att läsa på och tränga djupare in i ämnet, vilket kan vara tidskrävande och jobbigt på mer änm ett sätt).

  Om man då, som woowoos har för ovana att göra, dessutom hela tiden tränar sig i magiskt associativt och icke-logiskt tänkande – se: http://en.wikipedia.org/wiki/Magical_thinking – blir konsekvensen som regel, att det vuxna logiska och på rationella principer grundade IBS 2-tänkandet läggs i träda för att mer eller mindre förtvina. Något som naturligtvis underlättar flumstollerier och främjar bullskitstolligheter.

  Gilla

  1. Javisst vill vissa bli lurade, se religion bara… Det intressanta tycker iofs jag är dom som vill bli det, deras galet dåliga försök att ”försvara”, bortförklara och ”rättfärdiga” sina stolligheter. Det är där det blir riktigt tokigt ju. När det ju inte går och dom inte kan detta på ett nyktert sätt, utan kommer med alla dessa påhittade olika sanningar och verkligheter med mera trams… Och framförallt svartmålar dom som ifrågasätter deras woo

   Något som skulle vara sjukligt intressant att se, vore om Terry Evans blev avslöjad riktigt illa (vänta bara ;-] ) – hur det skulle tas emot av woo-woosen. Jag tror typ 95% av hans tusentals troende tanter skulle fortsätta dyrka honom, och bara komma med dom vanliga bortförklaringarna…

   Gilla

   1. Som valigt sjukt bra inlägg Gesus . Jag skulle önska att ngn Woowoo eller ngt medium kunde förklara detta på ett seriöst sätt alltså , utan att börja gapa om näthat, förföljelse mm mm . HUR kan det komma sig att inget medium får kontakt med alla dessa andar som dött i flykrascher, blivit mördade mm mm . Jag vill minnas att programmet ”Förnimmelse av mord” inte löste ngt fall man tog upp i serien . VARFÖR ? Borde inte dom mördade vilja ta kontakt och ge klarhet i vad som hänt ?

    Gilla

    1. Tackar. Noop – det blev inga mord lösta i Förnimmelse för mord. Inte i det Svenska, och inte i det norska eller i något annat land heller där dom kört samma programvariant…

     http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article10390772.ab

     Precis som det inte finns ett enda mordfall i hela världen, eller en enda hittad person av något påstått medium heller..! Inte en/ett enda – någongång, någonstans av någon!

     Har jagat dom programmen, Förnimmelse för mord (tom hos kanal5), men får inte tag i dom – så är det någon här som har tips om det, hör av er!

     Gilla

 2. Intressant att inte ens kanal 5 har programmen kvar eller dom finns väl ngnstans men man kanske inte vill stoltsera med resultatet av dom ? Det problemet har däremot inte en annan kanal som gör reklam för en programide som inte gett ngt på 15 säsonger och då pratar vi inte om Idol , Körslaget , Fångarna på fortet, Dobidoo, På Spåret …..utan om ….Taadaaaa ; Det Okända !!! Och nu har jag äntligen förstått programtiteln ..Det Okända = Det är okända resultatet av 15 säsonger , ca 150 st program , hur många timmars film kan det ha genererat och vad har man fångat på film ? Dörrar som öppnas , skor som flyttas , kaffe som kokas ….Nej nej nej , inget NADA …Det påminner om Jerry Seinfeldts program ide om ett program som handlar om ..just det ingenting !! Att man ens kan få fortsätta producera, vilken anna programide skulle överleva 15 säsonger utan att leverera någonting ??

  Gilla

  1. Ja jag kommer inte ihåg vad dom svarade – men jag kunde jallafall inte få tillgång till dom. Vet inte om det är något ”känsligt” med dom/det..?

   Ja det är väl lite som jag skriver – Det okända är ett bra ”bevis” på att det inte finns spöken. Kikade lite på Terry Evans senaste avsnitt, han säger där (som vanligt) there´s a LOT of activity here! Underligt att dom ALDRIG kan få det på film, under två tre dagar där ju..!

   Gilla

   1. ”there´s a LOT of activity here” Den enda aktiviteten är väl i hans huvud hur mycket deg han skall kunna casha in , jag antar att han inte arbetar ideelt med ”Det Okända” , han hjälper väl inte stackars utsatta männinskor med hemsökta hus helt gratis ? Och du gar ju tidigare redovisat hans avgifter för att delta i kurser , jag vill minnas att det skulle gå loss på ca 25000 att vara med i några ”utvecklingskurser” för att bli vaddå ?? Fattigare …..
    Ljus & Värme ..eller hur ….

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.