Nej det blev inget Nobelpris i år heller…

Nix, ingen av alla dessa påstådda ditten och datten, som säger sig bl.a kunna snacka med döda människor och djur, hitta vatten och olja med några pinnar, resa rundor utan sin fysiska kropp både här på jorden, i Universum och i olika dimensioner, heala människor och djur + spå framtiden med mera, med mera – fick något Nobelpris i år, heller..!

Tror minsann inte någon av dom var aktuell, nominerad eller vad det heter, ens – har nog aldrig varit det heller sedan 1901 när det första priset delades ut. Men, borde dom inte vara det med tanke på det dom påstår sig kunna, och göra (och tar betalt för)..?

Nej, istället gick det i år till bl.a en 17-årig flicka (alltså en som inte ens får handla folköl i Sverige), och några japaner som gjort något med ljus och lampor istället – ja ni vet, vetenskap och sådant onödigt!

Nobelpriset

Borde dom inte vara det..?
Vet inte vilket av dom olika prisen, fysiologi eller medicin, kemi, fysik, litteratur eller fredsarbete som skulle vara aktuellt, men nog borde väl något eller några vara det för dessa fantastiska människor med sina fantastiska förmågor, eller..?

Men inte vad jag vet eller kan se, så har det varit på tapeten med någon av alla dessa som påstår sig kunna utföra dessa fantastiska saker, och/eller bota det mesta – inte en enda gång på över 100 år nu.

Inte heller någon forskare/vetenskapsman/kvinna som varit det genom att visa att någon av alla dessa påstådda förmågor verkligen finns eller fungerar…

OM det nu inte varit bara bluff och bedrägeri
Så, som sagt, visst borde väl något Nobelpris vara på tal då, eller?

Vet inte, men om man filurar lite så…

Fysikpriset?
Borde väl vara det som ligger bäst till. Platsar inte t.ex att kunna få förklarat alla dessa spökfrekvenser/energier, olika dimensioner och Universum som sägs finnas + hur det verkligen ligger till med allt därute och hur det startade bl.a. Eller tänk att bara få reda på vad som händer när vi dör o.s.v.

Fast det är ju iofs sådana banala saker som dom döda aldrig upplyser ”oss” om fast dom måste veta det – dom får inte ens frågan från dessa som säger sig kommunicera med dom…

Fredspriset?
Kanske kunde någon av alla dom som säger sig snacka med ärkeänglarna, (som väl jobbar under självaste Jahve) prata med dom – och sen förklara för dom olika religionernas ledare eller whatever, hur det verkligen ligger till med gudarna och så. Så dom inte behöver kriga och döda varandra för att deras gud är starkare än den andres. Och vilken religions regler som gäller och ”vi” ska leva efter, så vi slipper bråka om det.

Medicinpriset?
Tja någon av alla dessa alternativare eller healers med sina fantastiska förmågor och ”mediciner” med mera borde väl ligga bra till om det inte var bara bluff. Kanske Lena Ranehag och hennes andeguide som ju påstås kunna (och har gjort det) bota cancer. Finns ”dokumenterat” t.o.m.

Litteraturpriset?
Vet jag inte direkt, men för att skriva så många böcker med så mycket hittepå och påstå att det är på riktigt och få folk att gå på det kanske? Och där är väl inte många påstådda medium, av lite ”rang”, som INTE har skrivit någon eller några böcker.

Ekonomipriset?
Vet jag inte heller, men kanske för att driva en företagsverksamhet och dra in flera miljoner kronor om året på något som inte kan visas vara annat än bluff och bedrägeri – och komma undan med det år efter år. Att klara av att fortsätta lura folk på pengar, trots allt och ”alla” säger och visar att det bara är fejk…

Jag tycker jallafall det är värt något sorts pris att klara ta betalt för distanshealing.

No Alfred – no comment
Alfred Nobel själv, eller hans ande är tydligen inte heller intresserad av att ”ta kontakt” med oss nu levande och säga något om det hela – för inget påstått medium har hört ifrån honom, än…

Tror inte något av alla dom andra priserna som påstådda det ena och det andra kan ”vinna” med att visa att dom verkligen kan vad dom påstår sig kunna, heller har blivit utdelade i år, eller i fjor, eller någonsin..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


8 reaktioner till “Nej det blev inget Nobelpris i år heller…

 1. Ja, detta är verkligen mystiskt. Jag spelade på Unibet att Börje Peratt skulle tilldelas fredspriset,Jane Lyzell medicinpriset och Terry Evans fysikpriset.

  Men det sket sig. Men hade min trippel gått in, ja då jädrar…

  Apropå ingenting. Jag tror att woowoos överskattar sig själva och, framför allt, sina förmågor. Som de true believers de är har de också problem med SPE = subjective paranormal experience (dvs en benägenhet att tolka konstigheter i vardagen som paranormala och/eller övernaturliga). Typ att om de hör lite mystiska ljud uppe på hustaket, så MÅSTE förstås förklaringen vara en galopperande häst som råkat hamna där uppe och nu skenar fram och tillbaka i vild karriär.

  Gilla

 2. Hej Gesus. Jag tycker väldigt synd om dig.
  Du tror inte på andar men ägnar väldigt mycket tid till att bevisa de inte finns…
  Jag har upplevt saker sedan 4-5 årsålder.
  Även drömmer sanndrömmar. Menar du då att jag som litet barn”lurade” mig själv?
  För att få mera veckopeng kanske?
  Eller mina sanndrömmar om olyckor och tex Estonia katastrofen. ..jag hade ingen jag berättade det för…inte heller tjänade jag några pengar på det…
  I vår mediala värld finns tyvärr , vissa oseriösa men i min mening är det såna som du som för in det.
  Vi andra som vet och upplever har en stark gudstro, och tror på kärlek till andra och till sig själv.
  Att ha kontakt med andar är inte enkelt. Vissa upplever bilder och symboler, en del ser som filmer av händelser , en del hör mest.
  Men något som alla medium verkar ha gemensamt är att man blir starkt påverkad av andens känslor, ånger, glädje,sorg, fysiska och psykiska problem.
  Jag hoppas du en dag kommer få uppleva det du förnekar…och jag tror det är precis det, DU är livrädd för.
  Gå en kurs sen kan du blogga om dina egna ”falska” upplevelser.
  Men det vågar du nog inte…tänk om du får träffa ett spöke.
  P.s vi pratar inte med spöken…det är andra sidan som tar kontakt med oss som är öppensinnade.d.s
  Och en sak till…förr i tiden var detta normala saker i livet…varsel,sanndrömmar osv…
  Kolla bara renskötarna i Norrland och deras andlighet.

  Gilla

  1. Oj Madelyn – där var så många woo-woofördomar och floskler på en gång så jag vet knappt hur jag ska bemöta din kommentar.

   Kör såhär, nej jag är inte rädd för spöken. Jag (eller någon annan) kan inte bevisa att något inte finns, och det försöker jag inte heller. Jag, och antagligen alla barn, har också upplevt saker – jag gör det fortfarande, men det är förklarat, och det är inte döda människor som gör det. Personliga anekdoter är bara personliga anekdoter, inget annat. För att det finns oseriösa människor i andra branscher gör inte att det skulle finnas seriösa i ”mediumbranschen”. Jag säger inte att upplevelser är falska. Sist, jag förnekar inte – det finns inte ett endaste något som ens pekar på att det är annat än bluff och bedrägeri, någongång, någonstans av någon!

   PS du behöver inte tycka synd om mig – vilket du inte heller gör, det är bara en ful härskarteknik du använder…

   PS 2 Du vet väl att Gud (Jahve) inte gillar att man snackar med döda människor va..?

   ”Och om någon vänder sig till andar som tala genom besvärjare eller spåmän, för att i trolös avfällighet löpa efter dem, så skall jag vända mitt ansikte mot honom och utrota honom ur hans folk.” – 3 mos 20:6

   Gilla

 3. @Madelyn: 1) Hur definierar du sanndröm? Din sanndröm om Estonia, till exempel, innehöll den drömmen detaljer som enbart passar in på den katastrofen? Typ att bogvisiret slets loss etc. Eller är det så här, att du drömde om en fartygsförlisning rent allmänt utan att veta fartygets namn med mera? Och att du sedan när Estonia förliste följande natt eller lite senare, så kopplade du din dröm till just Estoniaolyckan?

  2) Du skriver även så här: ”Vi andra som vet och upplever har en stark gudstro, och tror på kärlek till andra och till sig själv.”

  Vad är det för gudstro du har? Det kan då inte vara den kristna guden du bekänner dig till. I Bibeln kan vi nämligen läsa, att de döda sover ett slags dödssömn i sina gravar för att sedan på Yttersta Dagen a.k.a.Domens Dag uppväckas/uppstå till nytt liv, varpå man får stå till svars för hur man levde och verkade under sitt jordeliv.

  Läs gärna om hur Jesus uppväckte Lasarus ur hans dödssömn (i Johannesevangeliet kapitel 11. Begrunda kanske lite extra innehållet i Joh 11:24: Marta svarade: ”Jag vet att han skall uppstå vid uppståndelsen på den yttersta dagen.” Samt innehållet i Jph 11:43: När han [= Jesus] hade sagt det ropade han med hög röst: ”Lasarus, kom ut!” (Alltså: Jesus ropade med HÖG RÖST i syfte att väcka Lasarus ur dennes dödssömn.)

  Eller kolla in Ps 76:6: Modiga män ligger plundrade, de sover sin sista sömn, ingen stridsman kan lyfta sin hand.

  Eller: Job 14:12: så lägger sig människan och står ej upp igen. Först när inte himlen mer finns, vaknar hon och reser sig från sin sömn. (Dvs när tidens når sitt slut – jfr begreppet ”intill tidens ände” – då ska de döda uppväckas/uppstå igen.)

  Eller Luk 8:52-53: Alla grät och höll dödsklagan över henne. Men Jesus sade: ”Gråt inte. Hon är inte död, hon sover.” 53 Då hånskrattade de åt honom, för de visste att hon var död.

  Glöm allt bullskitsnack som cirkulerar om fenomenet Rapture = Uppryckandet till himlen av dem som tror på Jesus i syfte att skona dem från alla de prövningar som kommer att ske den allra sista tiden innan tiden når sin ände och Satan kan fängslas. Till och med William Lane Craig tar numera avstånd från Rapture.

  Så, för att sammanfatta, vad är det för gudom du tror på, Madelyn? Om du hade levt på 1600-talet, hade du nog kunnat brännas på bål som häxa för dina kätterska tankar. Var glad att du lever nu på 2000-talet.

  PS Notera gärna också vad Jesus utlovar sina samtida åhörare: att många av dem som tror på honom såsom Guds son ska slippa dö, eftersom Jesus berättar, att han lovar att återkomma i all sin härlighet inom kort (innebärande att många av åhörarna inte kommer att bli gamla nog för att dö av ålderskrämpor, sjjukdomar eller dylikt). Detta löfte är så viktigt, att det återfinns i alla fyra evangelierna, vilket nästan är en sensation i sig. Här är dessa fyra bibelställen:

  Matt 16:28 Amen säger jag er: Några av dem som står här skall inte smaka döden, förrän de får se Människosonen komma i sitt rike.”

  Mark 9:1 Jesus sade till dem: ”Amen säger jag er: Några av dem som står här skall inte smaka döden, förrän de ser att Guds rike har kommit i makt.”

  Luk 9:27 Jag säger er sanningen: Bland dem som står här finns några som inte skall smaka döden, förrän de får se Guds rike.”

  Joh 8:52 Judarna sade: ”Nu förstår vi att du har en ond ande. Abraham dog, och likaså profeterna, och du säger: Den som bevarar mitt ord skall aldrig någonsin smaka döden.

  Tyvärr har ”the second coming of Jesus” (= Jesu återkomst hit till jorden) trots detta storstilade löfte från Jesus själv bara dröjt och dröjt – inte minst till stor frustration för Jehovas vittnen och andra knasstollar. DS

  PPS Du känner väl till att Dr. Sam Parnias studie AWARE av sjukhuspatienter som drabbats av hjärtstillestånd och därvid erhållit NDE-liknande upplevelser äntligen har publicerats. Resultatet blev ett enda stort fiasko. Av Parnias näst intill utlovade bevis på att det finns ett efterliv (afterlife) blev det inte ens en tummetott. DS

  Gilla

  1. Imponerande bibelkunskap BBNEWSAB!
   Många woowos stödjer sig på sin gudstro för att ”bevisa” att andevärlden existerar. Men om man läser den heliga skriften bibeln så är ju det helt fel och som du belyst ovan . Där visas det ju tydligt att man ligger slummrande till den yttersta dagen och kan då således inte komma flygandes och tända och släcka lampor mm mm . Detta kokar då ned till två frågeställningar för mig som inte är ngn teolog av rang men ;
   1. Antingen finns det inget efterliv alls och det verkar ju mest troligt då inget bevis för det what so ever uppkommit under alla år.
   2. Eller då går man på bibelns tolkning av detta , men då måste man även acceptera sådan passager som dessa , som verkligen andas ljus och värme ;

   SAK 14:1
   ”Herrens planer enligt bibeln: Staden skall erövras, husen plundras och kvinnorna våldtas”

   5 MOS 22:23-24
   ”Om en flicka blivit våldtagen i en stad och inte ropat på hjälp skall hon dödas genom stening”

   Jes 13:9-16
   ”Skoningslös kommer Herrens dag med vrede.. Spädbarnen krossas inför deras ögon, husen plundras, kvinnorna våldtas.”

   Dom 19:22-29
   ”Här finns min dotter, som är orörd – De våldtog henne hela natten. Sen tog han en kniv & styckade henne i tolv delar”

   4 MOS 31:17
   ”Döda alla barn av manligt kön, och döda alla kvinnor som har haft samlag. Oskulder skall ni låta behålla för egen del”

   Eller kan man som religiös helt frankt välja bort dessa , men varför skall man då hävda att resten av bibeln ör OK . I så fall väljer man ju russinen i kakan efter eget tycke och smak .. Vad säger Herren om en sådant tiiltag ?

   Gilla

 4. Ja, men hörru du! Lyssna nu och läs noga! Nobelpriset är inte som alla andra pris. Varför? Koltrast (Turdus merula) är en fågel som tillhör
  familjen trastfåglar. Den räknas som den mest utbredda trastfågeln i Europa. Tidigare var koltrasten en utpräglad skogsfågel men den har sedan mitten av 1800-talet bosatt sig i parker nära bebyggelse samt i trädgårdar vilket i dag gör den till en kulturföljare.
  Koltrasten är tack vare sin närhet till människor allmänt bekant. Hanen känns igen på sin kolsvarta kropp, gula näbb och gula ögonring. Den melodiska sången, som koltrasthanarna framför högljutt, anses som särskilt vacker.

  Du har alltså helt fel! Koltrasten är välkänd i svenska miljöer och 1962 blev den i en omröstning i Dagens Nyheter utsedd till Sveriges nationalfågel av läsarna.

  Gilla

  1. Jag tycker å det bestämdaste att man borde revidera den titeln. Nu när man försöker hitta alternativa energikällor känns koltrast som hopplöst bakåtsträvande.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.