Whos woo – Anna Helena Kling

”När jag har seanser tänder jag ljus eftersom andarna inte kan se det elektriska ljuset.” – Anna Helena Kling | påstått medium

Nästa whos woo!
Sticker emellan med nästa påstådda medium med mera här, vad hon påstår sig kunna, göra och tar betalt för. Anna Helena Kling – en av Terry Evans adepter.

Som sååå många av dessa påstådda medium, så har Anna Helena Kling en gratis-webbplats som är katastrof. Är det verkligen så dåligt med deg in att dom inte kan lägga ett par tusingar på det..?

Men det är klart, det är kanske som med Nigeriabreven, det riktar sig endast till dom som är enklast att blåsa på pengar.

Anna Helena Kling

Anna Helena Kling
”Jag är en 4-barns mamma, år som healar, lägger tarotkort och som ser och känner andevärlden, guider och änglar. Jag har gått flera utbildningar hos kända medium …”

”Utbildad” hos, Pehr Trollsveden, Ylva Trollstierna, Cassandra Easson (i magi???) och då ”den store” Terry Evans.

”Ylva Trollsveden/Trollstierna i Tarot” – att det kan vara något att ”skryta med”, att man gått kurs hos en skojare som dessutom visat upp att hon inte har dessa påstådda förmågor hon säger sig ha..!

”Därutöver har jag jobbat en kortare tid på telefonlinje med medial rådgivning hos både Ylva, Angelique och Änglaviskningar.”. Samma här, telefonlinjer, är det något att ”skryta med”? Och allvarligt, tror verkligen någon att det är annat än bedrägeri och bluff..?

Anna Helena påstår också, ”Dessutom kan hon se både bakåt och framåt i tiden.”

Pastelldelfinen
Anna Helena Klings webbplats är så dålig att det står inte ens vilka ”tjänster” hon erbjuder eller hennes priser för det. Det står bara, ”Väl mött på seans eller sittning! + Du kan boka privatsitning, tarot eller healing.” (hennes stavfel). Och att kan man köpa Tarotkort av henne där – säkert en storsäljare…

Facebook-sidan
Men ser på Facebook, där hon kallar sig ”Anna Helena Kling – Vimmerby. Medium – Professionella tjänster”, att hon tydligen ligger mellan 30 – 50€. För sina tjänster som hon skriver där, ”Vägledning, Tarot, Privatsittningar, Healing, Storseanser, Ghostbusting, kurser och föreläsningar.”

Hur får hon ihop det?
Anna Helena har två företag, enskilda firmor, men båda passiva enligt Alla bolag. Maritim (Kroppsvård – kosmetika och hygienartiklar) och A H Massage (Kroppsvård – kosmetika och hygienartiklar).

Men, varken på hennes pastelldelfin eller Facebook-sida står det något skrivit om att företagen inte är aktiva och avregistrerad för moms och F-skatt, där är det upplagt som det är business as usual. Anna Helena har t.o.m en medhjälpare som tar emot hennes bokningar skriver hon – Rolf!

Eftersom Anna Helena Kling inte verkar ha något aktivt företag för sin verksamhet, så kan hon ju inte bli aktuell för min Gesusgranskning ;-] Tio i topp – påstådda medium i Sverige. Där kommer bara dom med som tar upp sin inkomst!

Ser f.ö att Anna Helena medverkade på Harmonimässan 25-26 oktober 2014, med healing, Tarot och andekontakt. Och enligt Facebook-sidorna var det full fart på ruljangsen där – så hon har inte lagt ner jallafall. Man (jag) undrar direkt var inkomsten (bl.a) därifrån bokförs och hamnar, om hon inte gör det gratis, vilket jag tvivlar starkt på…

***

Anna Helena och Gesus
Jag kom ”i kontakt” med Klingskan när hon skulle medverka i P4 Kalmar, som jag skrev om här, P4 Kalmar – woo-wooradio, där Anna Helena Kling visar sig vara en dryg och arrogant medveten bedragare, duktig på att snacka deras floskler och undvika svara på sakfrågorna, som alltid.

Ljudklippen med Anna Helena Kling
Lite kort – notera Anna Helenas ”hånfulla” skratt åt kritiken och dom som ifrågasätter henne och det hon sysslar med. Sen är det som alltid bara standardwoo-woofördommar, ”skeptikern” rädd, och arg, att hon/dom är förföljda och att man inte får tro på vad man vill + såklart denne, det finns bedragare i alla branscher. Och sen dom vanliga woo-wooflosklerna om sitt hittepå och bedrägeri…

Anna Helenas svar på min fråga om varför spökena aldrig kan säga just sitt namn namn = goddag yxskaft!

Säger att hon inte sysslar med cold-reading – säger också att hon inte vet vad det är!

Notera även den galet okritiska och medmjäkande programledaren.

 

Tillhör inlägget, här – P4 Kalmar – woo-wooradio

Och sen nästa klipp, nedan, inlägget, här – Sveriges Radio P4 Kalmar

Där jag f.ö ser att jag aldrig fick något svar från ansvarige programchefen om deras syn på att låta bedragare sitta helt oifrågasatt och göra reklam i radio.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

30 reaktioner till “Whos woo – Anna Helena Kling

   1. Först måste jag säga att dom är inga bedragare, det finns sånt här o folk som kan kommunisera, men mitt råd är att inte lägga näsan i blöt i andevärlden-dörrar som är lätta att öppna, men mest svåra att stänga. själv så tror jag att jag kommer få slåss mot detta som hänt mig hela livet. Från skeptiker inkastad i en helt ny värld jag inte trodde fanns bara, menar det är en hel vetenskap där ute vanliga människor inte ser, och det är inte meningen vi ska beblanda oss med andevärlden.

    Det här med Tarot kort är enormt farligt, inte så harmlöst som vissa medium verkar tro. Allt sånt där gör att man kan få en förbannelse på sig. skulle kunna rabbla upp hur många mer saker än T-kort, anden i glaset/ouijaboard, svarte madam, ”Bord dans” som jag blev chockad dom gjorde på det okända….nu finns det massa nytt…”charlie charlie”… Hiss-ritualen (fråga mig inte vad det är).

    Men i denna video här talar fd. satanisten om just Tarrot kort o säger från minut 08:10 framåt att Tarrot kort är livsfarligt.

    Gilla

 1. Anna Helena Kling. Bosatt i Vimmerby. Kan det vara hon som har stått förebild för en av de klantiga och föga kompetenta poliserna Kling och Klang som figurerar i Pippi Långstrump-böckerna/filmerna?

  FDETDA: Har du noterat, Gesus, att din käre vän Börje Peratt i mitten av oktober gick ut med ännu en bloggartikel, i vilken han slår fast, att du till vardags och i det civila heter Magnus Pålsson Souleye?

  Om nu Börje är så säker på sin sak, kan man ju undra varför han inte polisanmäler dig. Han ”vet” ju att Magnus Pålsson Souleye bor i Helsíngborg, så det är bara att ringa till polismyndigheten i Helsingborg och göra en polisanmälan om ditt patologiska näthat..

  Sedan kan Börje också, för säkerhets skull, kontakta Europol, så att alla gränsövergångar mellan EU-länderna övervakas i syfte att förhindra att du flyr Sverige.

  Och när Börje ändå är i gång, kan han väl larma Interpol också, så att du blir efterlyst över snart sagt hela världen (utom i Nordkorea och några andra stater).

  Om inte det skulle räcka, återstår bara att kontakta andevärlden. Fast detta sistnämnda är inte något jag direkt rekommenderar, eftersom andarnas och mediumens ”track record” är så erbarmligt dåligt. Faktiskt långt sämre än polisens.

  Gilla

  1. Allt har tydligen ett samband – Peratt och Sassersson är ju wooo-woosveriges egenutnämnda Kling och Klang ;-]

   Nja, jag tror Börje börjar (he he) vackla lite med sitt sjuka uthängande av Magnus som mig/Gesus, (fast inte om lögnerna om vad jag gör/gjort). Efter mitt inlägg där jag visade att han, Sassersson och Terry Evans fortfarande var aktiva för att ”stänga ner mig” med anmälningar bl.a (Peratt och Sassersson – nästan tre år!) så blev Börje väldigt aktiv igen, på sina bloggar (Börje Peratt kunde såklart inte låta bli) med fler platser, bl.a på Facebook där han gick in i en grupp ”om näthat” och skrev lögner om det MEN, där skrev han att han vara ”bara” 99.9% säker på att jag är Magnus/Magnus är jag – så en gnutta förnuft har tydligen smugit sig in i hans skalle :-]

   Intressant också att hans parhäst Torbjörn Sassersson går ut med att han/dom INTE vet vem jag är – men det ignorerar tydligen Börje, för det passar ju inte hans agenda. Även där är Peratt inte överens med verkligheten…

   Annars hade ju allt enkelt varit löst, om Börje bara vågat kontakta mig som jag uppmanat honom till länge länge. Men det hade nog inte hjälpt när man tänker på att jag kontaktat honom, men han svara inte, och tom Magnus gjort det och sagt att det inte stämmer – men han ger sig inte. Det går f.ö att kontrollera enkelt att det inte är så, med tex när Magnus var i USA – särskilt av en ”undersökande journalist” som Börje ju kallar sig.

   Men jag tror inte Börje vill få reda på att han har gjort allt detta sjuka – hur ska han städa upp allt och förklara bort det. Och framförallt vad ska han då skriva/hitta på..!

   Gilla

   1. Torbjörn Sasserson är väl ”känd” för ha kunnat gjort alstralresa, Alstralresa är helt sant, för honom om jag minns rätt tog det över en vecka för komma ur sin kropp. dom jag känner kan bara lägga sig ner o komma iväg på mindre en en minut, blev enormt chockad när en kvinna från Göteborg tog sig till mig i stockholm för stämma av mitt läge, jag riktigt kände hur hon kom och sen när hon var tillbaka så berättade hon för mig exakt hur det såg ut hos mig o var jag befann mig i lägenheten mm.
    Men hålla på med alstralresor är oxå klassat som ”synda” enligt Gud, vilket jag kan förstå för som hon kan ju åka o kolla vad hon vill, vilket jag vet hon gör.

    Jag har råkat gjort en alstralresa omedvetet(hänt 2-3ggr), det var verkligen en skum känsla…jag trodde ärligt talat att jag var död, såg min egen kropp.
    Längsta jag varit är utanför min dörr, denna gång blev jag riktigt rädd, visste först inte om jag var död el levande o tänkte vad händer om jag inte kan ta mig tillbaka!?
    Förstår folk som är nyfikna på såna saker samt andevärlden, men mitt råd är att hålla sig borta från allt vad som har med andevärlden att göra, mycket ondska och dom har ju verkligen spelreglerna på sin sida….dom är osynliga för nästan alla.

    Gilla

    1. @Peter: Sex frågor till dig:

     1) Vad är det för skillnad på en ut ur kroppen-upplevelse (UKU/OBE) och en astral(kropps)resa?

     2) Den där kvinnliga astralkroppsresenären som besökte din bostad, vad var det för unika detaljer som hon kunde avslöja för dig att hon hade sett hemma hos dig?

     3) När jag testar folk som påstår sig ha sådana här övernaturliga förmågor, brukar de misslyckas totalt så fort man tvingar dem att gå ned på detaljnivå. Varför misslyckas medium och andra ALLTID, när de ska bevisa sina övernaturliga förmågor för just mig, medan de lyckas när det gäller dig?

     4) OM det nu är en synd mot Gud, dvs förbjudet för andar att avslöja saker för oss som fortfarande lever här på jorden, varför tillåter då Gud detta, dvs varför håller Han inte dessa andar i ”Herrans tukt och förmaning”? Att låta en ande komma med vaga påståenden är väl en synd, det också. Om man stjäl 1.000 kr eller 10 kr, är väl synd (läs: brottsligt)? Det är väl synden i sig Gud vill komma åt, dvs Gud kan väl ändå inte nonchalera småsynder (typ stjäla 10 kr) och blott bestraffa stora synder (typ stjäla 1.000 kr)? Gud bör väl ha nolltolerans mot synder, stora som små.

     5) VAR någonstans finns dessa andar normalt? Dvs VAR finns ”Andra sidan”? Är det samma plats som ”Himmelriket” eller hur skiljer de sig åt? För att återanknyta till fråga 4 ovan. Oavsett om andarna finns på Andra sidan eller i Himmelriket, måste det väl ligga i Guds intresse att se till att andarna inte syndar där. Det är EN sak att tillåta att vi människor syndar här på jorden under jordelivet ity att livet här ju är en sorts kvalificeringstävling, som ska avgöra om vi som andeväsen kommer att hamna i Himmelriket eller i Helvetet. Ska möjligen Andra sidan ses som en variant av Skärselden?

     6) VAR någonstans ligger Helvetet? Om jag inte helt har missuppfattat dig, Peter, har du varit i Helvetet, eftersom du menar att du har haft ett helvete. Om jag har missförstått dig, vänligen precisera vad du menar med att ha ett helvete. Dvs hur kan du veta vad som gäller i Helvetet, ifall du inte har varit där och med egna ögon sett hur det är? Jag kan ibland ha haft det motigt, men aldrig att jag skulle säga att jag har haft ett helvete, ty jag vet inte hur det är i ett helvete, ja jag tror inte ens att det finns något helvete i ordets religiösa bemärkelse.

     Tacksam för svar från dig, Peter.

     Gilla

     1. Det är svårt bevisa att andevärlden finns, spec till skeptiker…. i prencip omöjligt, vet ju bara hur envis jag själv var tills ALLT helt plötsligt började hända mig….. då menar jag verkligen allt, finns nog inte mycket inom det paranormala jag inte känner till.

      Men jag råder alla som är intresserade av andevärlden att andevärlden är allt annat än en Nöjes-Park, man ska verkligen akta sig…… när väl man öppnat en dörr, så är det enormt svårt stänga den och ens värsta mardröm kan bli sann och du har i prencip ingen du kan prata med det om, idag finns ju nätet o det kan va bra.

      Hemskt och det är inget jag önskar någon, så mitt råd är….gräv INTE i det, det kan hända dig själv och då är det försent om du har råkat öppnat den dörren och du kommer ångra dig ENORMT !
      Ska försöka svara på dina frågor.

      1. Skillnad mellan alstraresa och UFU?? Ingen aning…är det inte samma, fast alstra låter som nåt man gör frivilligt medans UFU är väl nåt som bara kan hända.

      2. Hon ”Häxan”, ja hon kunde berätta det hon såg, först så frågade jag inte ut henne för först så kände jag enormt då hon kom och 2 lampor smällde, då demonerna försökte ta energie för att….antar försvara sig då hon skadade den största så blev det som åska i luften, så jag vet hon var här…sen har hon själv sagt vissa specifika saker som hon inte kan veta om hon inte vart här, hon fråga ex om det var en lampa el en lykta jag hade på väggen i hallen, men hon erkände att hon faktiskt blev lite rädd i detta fallet så hon vågade inte va kvar, men hon begav sig hit 4 ggr…..men det var för mycket för henne, hon försökte ta med sig den största…men misslyckades, Ja fråga mig inte hur….. men för magiker/häxor är sånt här vardags mat.

      3.Svår fråga….. det är inte direkt att någon har bevisat för mig att andevärlden finns, jag har fått erfara det själv, och det är inga trevliga saker jag fått erfara.

      4. Ingen aning om hur Gud straffar synder, tror nog inte jag vill veta. Men att himmelriket och helvete finns är jag fullkomligt övertygad om. Bevisa det kan jag så klart inte, men efter allt jag vart med om så förstår jag att det är inget konstigt att det finns.
      Man förstår ganska direkt vad som är äkta och sanna tex videos när man själv vart med om saker.
      Om du intresserad av såna videos så tycker jag Michael D Magee från england är intressant på youtube, han var innan allt hände en skeptiker. Men ska man kolla på hans youtube vids så ska man kolla från början, han är en som jag vet inte håller på fejkar.

      5. Ingen aning om vart ”andra sidan är” eller himmelriket eller vart helvetet är, jag har aldrig fattat heller vart detta ligger, det finns ju helt klart en andevärld….som en hel veteskap, jag vart tvungen ta en pause när 2 oberoende Shamaner talade om för mig att jag hade en röd/orange ”Skydds-Drake” runt omkring mig, då kände jag att det blev för mycket ande information…. det vart för mycket information på en gång….. kände att det fanns ingen jag kunde direkt ventilera detta med.
      Men dom där drakarna har jag hört talas om, inte allt för vanliga, men inte ovanligt heller. dom är oftast väldigt små, medans sen en drake kan va upp till 22 meter lång.

      6. Ja men att man säger man haft ett helvete är ju ett ordspråk, men ja det har vart som en levande skräckfilm o jag har spelat huvudrollen….så känns det.

      Gilla

     2. Peter, hur kan du bevisa för dig själv att inte allt detta händer i din hjärna?
      För mig låter det som om du borde söka hjälp för allvarliga psykiska problem istället för att försöka övertyga andra om att dina vanföreställningar skulle vara sanna.

      Gilla

 2. Gesus, jag kan påstå att Fanthyttan är Sveriges största sekt med många anhängare. Terry skriver ofta på sin blogg vad andarna säger han ska göra. Exempelvis hålla olika kurser mm. Detta för att göra sig speciell och locka folk till sina kurser. Har varit innanför dörrarna så vet en del hur det fungerar. Säger du emot Terry får du honom och hans stab efter dig. Inga fina människor däruppe som alla tror. Många är rädda för honom för alla vet väl hur en psykopat fungerar. De har ju ingen egen insikt utan kör sitt race. Det är pengar som styr skiten där uppe och tyvärr förstör de för människor som faktiskt har en tro. Jag är övertygad om att det kommer uppdagas en massa skit om alla där nere i Fanthyttan. Han ger sig på människor på sina kurser och spelar Gud och själv är han och Viktoria felfria och har gått i terapi mesans resten som är i lokalen är usla. Ibland höjer han en och annan för att få folk med sig. Det är synd för en kurs kostar ju nästan 7000 per gång. Tänk dig att han vräker ut skit om dig och sen får man åka hem hur bra mår man då? Om han nu är så smart varför vill han inte prata svenska utan ha tolk? Det ger honom betänketid och han låtsas att han ej förstår. Han kommer undan med mycket. Allt har som sagt ett slut!!!

  Gilla

  1. Hej Eva – ja undrar hur många som typ blivit illa behandlade eller så där, av Terry och/eller personal men som inte vågar/vill uttala sig om det. Klassiskt sektbeteende, och jag vet att dom finns

   Gilla

  2. Bra inlägg Eva . Man måste tro på detta fullt ut och inte vara negativ då fungerar inte andekontakten är det jag tror man inpräntar i deltagarna på kurserna. Och blir det då ingen kontakt så är det naturligtvis deltagarens fel eftersom hen då är alldelses för negativ i tankarna . Personlig utveckling ..eller hur …

   Gilla

 3. @Eva: Hej, Eva! Vilket bra inlägg du gjorde här ovanför!

  Jag tror du är helt rätt ute med din karakteristik av ”gänget” kring Terry som en sekt. Det finns helt klart många sekteristiska kännetecken och tendenser inte bara hos Terry-”gänget” utan faktiskt även hos woowoo-sektorn i stort.

  Själv erhåller jag associationer till Jehovas vittnen på så vis, att såväl de här vittnena som woowoos i allmänhet börjar med att göra ett ödesdigert val, nämligen att bryta sig loss från det övriga/vanliga ”mainstream”-samhällets värderingar och sätt att fungera.

  Detta leder förstås till att medlemmarna i sekten huvudsakligen/blott umgås med varandra. (Livets Ord och den pentekostala pingsförsamlingen i Knutby är andra bra exempel härpå.)

  Hur som haver: Den som uttrycker tvivel på den pågående verksamheten inom sekten bearbetas, ömsom genom stöttning/peppning, ömsom genom hjärntvätt (läs gärna om priming, ett begrepp som jag brukar översätta till svenska med primering), och ömsom genom förtäckta eller öppna hot, på det att hen som tvivlar ska bli kvitt sina tvivel.

  Denna ”knådning”/bearbetning av tvivlaren brukar ”hjälpa” och ge önskad effekt (ur sektens synvinkel sett) i de flesta fall.

  Men OM det inte hjälper utan tvivlaren vill bryta sig loss från sekten, ja då raseras i princip hela hens sociala kontaktnät. En metafor: Detta kan jämföras med att bli avslängd från en långfärdsbuss ”in the middle of nowhere”, med kanske 10 mil till närmaste stad, utan pengar på fickan. Kort sagt: Man känner sig då rätt ynklig, rädd och fylld av oro och ångest.

  Inte konstigt, alltså, att så få tvivlare vågar ta steget fullt ut och frigöra sig från den destruktiva sekten. (Och Terry-sekten bygger precis som alla andra sekter på att förminska individens självkänsla; jämför med kristendomen och andra moraliserande religioner, vilka ju skänker dig frälsning, fast bara om du går med på att dyrka gudomen genom att erkänna dina tillkortakommanden som människa, dvs din syndighet och uselhet.)

  Berätta gärna mer, Eva, om dig själv och hur din väg till återerövrat IBS 2-tänkande har sett ut. (IBS 2-tänkande är raka motsatsen till associativt och true believer-aktigt magiskt och/eller religiöst färgat tänkande, så kallat IBS 1-tänkande). Det är inte omöjligt att du kan få andra tvivlare att också våga ta det avgörande steget.

  Eller har jag kanske missuppfattat saken, dvs att du själv – i likhet med mig – aldrig har suttit fast i woowoo-smeten och därmed också sluppit att återerövra ditt IBS 2-tänkande? Men berätta gärna ändå om din livsresa. Ljus och kärlek till dig!

  Gilla

 4. Hur ska jag kunna bevisa dig det, jag berättar bara vad hänt mig själv o jag vet det inte är några hjärn spöken, Om du nu tror sånt här är sånt skit prat….ärligt talat varför läser du då ens??
  Jag vet iaf att jag inte är galen, samma dom som hjälpt mig mycket och det är http://www.andigkirugi.se .

  Tack inget mer svar från dig tack, jag haft seriösa problem försöka bli av med detta och är nog irriterad på allt inom andevärlden, så ska du komma o försöka trycka ner en…. nej tack, hoppas det händer dig!! Och jag säger dig, sånt går att ordna så va försiktig med vad du säger !!

  Gilla

 5. @Peter:

  Tack för allt du berättar för oss.

  Men vill du bli trodd, måste du komplettera dina berättelser med objektivt registrerade omständigheter. Som det är nu återger du blott din egen subjektiva erfarenhet och tolkningar av densamma.

  Allvarligt talat, Peter, även om dina subjektiva upplevelser KÄNNS äkta och sanna, så kan du INTE VETA, att de är det. Vår hjärna spelar oss inte sällan stora spratt, oavsett om det beror på demoner eller inte. Bara som ett exempel. I veckan kunde vi läsa om en man som larmat brandkåren för att det brann hemma hos honom. När brandkåren anlände till mannens hem, konstaterades det snabbt, att det inte alls brann. Mannen i fråga hade drömt om att han hörde brandlarmet tjuta. Han hade alltså problem med att upprätta en skarp gräns/skiljelinje mellan dröm och verklighet.

  Den sortens människor har ofta också sömnparalysupplevelser, dvs de kan uppleva besök av diverse andeväsen medan de ligger i sin säng och just har vaknat. Problemet för dem är att deras hjärna inte vaknar upp samtidigt utan pö om pö. Det leder inte sällan till att skiljelinjen mellan dröm och verklighet blir luddig och vag. Vilket i sin tur leder till att sådant som hör hemma i drömmens värld tolkas som om det utspelas IRL.

  Därför undrar jag: Hur ser du på detta med sömnparalys som förklaring till (åtminstone en del av) dina bisarra upplevelser? Här kan du se en lång lista med diverse demontyper som teologerna har tagit fram under seklernas lopp, men som sannolikt inte existerar i verkligheten. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_theological_demons .

  Till de mest kända demonerna i den listan hör Incubus och Succubus. Manliga demonen Incubus brukar antasta sovande kvinnor sexuellt. Kvinnliga demonen Succubus gör samma sak med sovande män. Jfr detta med att ridas av maran. Allt detta är, inte oväntat, TYPISKA sömnparalysfenomen.

  Ett annat fenomen värt att nämna är detta med hyperrealism/hyperrealitet. Det kan sannolikt förklara varför woowoos är så bergfast övertygade om att det som de har upplevt måste ha varit på riktigt. Ett exempel: Många som ligger i sin säng upplever sig bli klösta och rivna av demonen. Därför blir de mäkta förvånade över att sedan på morgonen kunna konstatera, att deras hud inte alls innehåller några rispor eller klösmärken. Men eftersom den här sortens sömnparalysupplevelser är så hyperrealistiska – långt mer ”verkliga” än vad vanliga vardagshändelser upplevs vara – blir den drabbade övertygad om att det upplevda verkligen har inträffat. Det är för övrigt därför som woowoos överlag, inte bara du, Peter, säger sig VETA vad de har varit med om. Ja, många woowoos är nog beredda att gå i döden för sin övertygelse, dvs så säkra är de på sin sak. Men den sortens starka övertygelse är just ett tecken på att det som de upplevt mer hör hemma i drömmens eller hallucinationernas värld än IRL.

  Tänker man efter lite, är det inte alls konstigt. Varför skulle vissa händelser man upplever vara om möjligt MER VERKLIGA än vanliga händelser man är med om? Redan där bör alltså larmklockorna ringa om att det upplevda INTE är på riktigt. Så när ni woowoos säger att ni VET vad som har hänt, då indikerar det att ni har svårigheter att korrekt skilja på drömmar och verklighet. Jfr med den där mannen jag skrev om som ringde 112 och larmade brandkåren. Han gjorde förmodligen inte det för att han tyckte det var kul att lura brandkåren att rycka ut. Nej, han upplevde branden som så verklig, att han kunde ta gift på att det brann hemma hos honom.

  FDETDA: Jag noterar också att du kommer in på detta med andlig kirurgi (fast din länk är felaktig). Här är ett utdrag från en annan sida vars ägare påstår sig ha lärt sig att utföra just andliga operationer för att bota folk. Så här skriver hon på https://andevarldensrike.com/2016/08/14/att-utfora-andlig-kirugi-pa-distans/ om ett fall av andlig kirurgi

  [Jag fastnade för detta med andlig kirurgi] när jag gick min Ettåriga Medium – och Healerutbildning och Helhetsterapiutbildning, Nordiskt Traditionellt Mediumskap hos Anna-Lena Vikström 2015.

  Att lära sig aktivera sina andliga fingrar var som i en fantasi. Det var för bra för att vara sant. [MITT TILLÄGG: Ja, det som är för bra för att vara sant är som regel heller inte sant; det verkar alla känna till – utom just woowoos.]

  Med sin tankes kraft kan det hända verkliga saker. Som i kväll när jag satt i telefon då en vän till mig behövde renas.

  Genom en själsresa befann jag mig plötsligt hemma hos min vän. Med mitt tredje öga scannade jag igenom henne.

  Det var hennes mage som behövde min uppmärksamhet. Med hjälp av mina andliga händer ”öppnade” jag upp huden på hennes mage så att jag kunde se solarplexus chakrat. [MITT TILLÄGG: Notera att man alltså ska kunna operera någon på avstånd och att inga operationsredskap såsom skalpeller e d behövs för att komma åt sjukdomshärden inuti någons kropp. Hur trovärdigt och sannolikt är det på en skala från 0-10?]

  Den annars så fina gula färgen var alldeles svart. Det kom rök ut ur hennes mage och jag skrapade försiktigt bort det smuts som inte skulle vara där.

  Under den svarta beläggningen såg jag gröna tjocka trådar som liknade ihoptrasslat sjögräs som låg och grodde på en punkt där hon hade ont i sin mage. [MITT TILLÄGG: Tänk om den andliga kirurgen hade sparat detta borttagna ”sjögräs” för att efteråt kunna BEVISA vad som skett, men nej, inga objektiva fynd finns bevarade från operationen, inga rester av diverse borttagna knölar, inga blodiga kläder, inga operationsärr etc.]

  Jag drog försiktigt bort det. När det såg rent och fint ut fokuserade jag på den ömma punkten med att heala. [MITT TILLÄGG: Varför skulle andlig klirurgi kunna strunta i bakterier och virus? Vem vill väl bli opererad på sjukhus utan att desinfektionsmedel används? Men vid andlig kirurgi kan tydligen både operatör och patient vara hur smutsiga som helst, nemas problemas.]

  Plötsligt såg jag två stycken änglar vid min sida som ville hjälpa till att heala min vän. Änglarna såg så fina ut. Det var en rosa ängel och en blå ängel.

  Deras klänningar skimrande i svaga färger som glittrade så vackert. Som Elsas klänningar i filmen Frozen. [MITT TILLÄGG: Elsa är ju en påhittad figur, hennes kläder likaså påhittade. De hör sålunda hemma i sagovärlden. Det gör sannolikt änglarna också, men en del människor har, som sagt, svårt att skilja på drömmar och verklighet.]

  När jag var färdig med den andliga kirurgin töjde jag ut hennes ihoptryckta energifält. Ens energifält ska helst vara ca en meter ut från kroppen. [MITT TILLÄGG: Sedan när kan man med händerna töja ut energi. Visa mig en enda människa som kan ta lite elström och smeta ut den energin så att den täcker ett helt rum i stället för att åstadkomma blott en liten smal strimma inuti samma rum.]

  Avslutningsvis, som jag alltid ser, faller det ner energiregn från ovan på personen jag healar. Det är den sista dosen som universum hjälper till att ge för extra kraft. [MITT TILLÄGG: Energi är oförstörbar enligt fysiken, något som även woowoos brukar acceptera. Men här kan man nu dessutom läsa om att energi verkar skapas till synes ur intet. Enligt fysiken är det omöjligt. Varifrån kommer denna extraenergi som påstås falla ned som ett regn? Man kan förvisso tillföra energi till en viss plats eller leda bort energi från en viss plats, men totalsumman energi är och förblir densamma. Det är som när man häller hett vatten i en kopp med ljummet vatten, då blir vattnet i koppen lite varmare. Men den värmeenergin kommer från vatten man dessförinnan värmt upp på en kokplatta med hjälp av elektricitet. Koppens vätska blir alltså inte varmare genom att det faller ett slags ”energiregn” från ovan.]

  Gilla

  1. Hej, jag som själv är en fd. skeptiker vet att man verkligen vill ha bevis. Hade jag kunnat bevisa så hade jag självklart gjort det
   Jag så bara ibland tänker att jag hoppas en dag vakna upp och allt jag vart med om bara var en dröm….men den dagen verkar inte komma. Önskar ingen detta.

   Jag förstår man kan tänka att det bara är en dröm om nåt händer då man ”sover”, men mina händelser är ju både på dagtid vaken o när försöker sova.
   När allt började hända mig och jag började söka hjälp, så blev jag verkligen chockad över hur någon i england kan sitta och kunna stämma av mitt läge och berätta för mig i prencip allt om mig, jag var väldigt sjuk i lunginflammation då, viket var nåt som jag inte hade sagt, det sa han mm som gjorde mig fundersam hur sjutton går det bara till att dom kan sk. ”scanna” av en så.

   Man kan tycka en person kan haft tur o sagt alla saker rätt, men sen om man kontaktar flera oberoende som alla säger exakt samma sak, då fattar man det är ingen slump, jag tycker det är lite obehagligt att det är möjligt kunna få sån info om vem som helst (om man kan det).
   hur det går till, vad jag har fattat det som så har dom ”gåvan” att kunna kommunisera med sina guider som i sin tur skickar iväg nån som stämmer av hela situationen.

   Jag blev så trött på allt så jag gjorde nåt väldigt dumt som bara gjorde allt värre, jag tog upp en sk. ”Pendel” och började prata med dom, ångrar det då allt blev värre….men jag fick lite ledtrådar om hur dom fungerade- ljuger bra kan man lungt säga…. huua vilken skit jag fått lyssna på.
   detta med pendel råder jag ingen att göra, behövs ingen riktig pendel, du kan ta en kedja fungerar det med, o du skulle börja ”leka” med en Pendel, och märka sen att det här kan nog inte bara vara naturliga energier, detta måste vara nåt annat så där skulle du nog börja tro det finns nåt.

   Ja iof, om du är helt säker på det inte finns en andevärld…så testa, fast jag avråder!
   Så började min övertygelse.
   Nu blev detta långt o jag ska svara lite till, ska bara iväg m lite papper, sen fortsätter jag svara.
   Men är du helt övertygad om det inte finns nån andevärld?? Är det då inte tråkigt diskutera detta då?

   Gilla

   1. @Peter: Alla riktiga skeptiker känner till hur lättlurad vår hjärna är. Så OM du har varit en skeptiker själv, Peter, måste du rimligen ha förstått vikten av objektiva bevis. Och haft en insikt om att subjektiva bevis INTE räcker.

    Jag förstår inte riktigt varför du plötsligt har kunnat byta fot och numera nöja dig med subjektiva bevis bara för att du gått åstad och accepterat andevärlden.

    Oavsett VAD man tror på, så är det ett faktum att vår hjärna ÄR lättlurad.

    Därför förvånar det mig att ni woowoos struntar i objektiva bevis och nöjer er med subjektiva sådana. Det är lätt att få intrycket att ni gärna VILL att andevärlden ska existera, dvs att det handlar om en sorts önsketänkande från er sida, och att det därför räcker med era s k självupplevda saker (= subjektiva bevis) för att ni ska kunna komma till tro på andevärldens existens.

    Era subjektiva bevis förefaller dessutom bygga på en form av missuppfattning från er sida. En vanlig kommentar är nämligen: ”Detta kunde mediumet absolut inte känna till utan att ha fått hjälp någonstans ifrån.”

    I själva verket jobbar medium vanligen med antingen-eller-frågor, dvs de kommer med påståenden som har 50 procents chans att vara sanna. Men den insikten saknas hos er woowoos.

    Ett exempel: Mediumet kan säga till en kund: Hade din pappa/mamma/mormor/farmor/kusin/syster/bror etc besvär med sina lungor?

    På den frågan eller påståendet finns blott två svar: Ja eller nej! Det betyder att mediumet alltid har 50 procents chans att få rätt och 50 procents chans att ha fel, när den sortens frågor ställs.

    OM mediumet då ställer frågan tillräckligt vagt – typ: ”Har hen haft besvär med sin andning?”- då bör den sortens påstående kunna bejakas av kunden MINST 99 gånger av 100. Säg mig den som aldrig har haft besvär med att andas åtminstone någon gång,

    Vill man verkligen testa mediumet, ska man i stället kräva svar på detaljerade frågor, typ: ”Min nu avlidna kusin var extra duktig i en viss idrottsgren, vilken då?”

    Mediumet har då hundratals idrottsgrenar att välja på, vilket innebär att både mediumet och hens hjälpande andar som regel kommer att svara fel. OM det nu verkligen funnes andar som känner till den här kusinen, som ju också bör finnas där på ”Andra sidan”, måste det ju vara lätt som en plätt att meddela mediumet det rätta svaret.

    Men det funkar inte, om man ställer den sortens frågor till mediumet. Och de få gånger det mot förmodan funkar, kan det inte uteslutas, att mediumet i så fall har bedrivit egna efterforskningar inför kundens besök och därvid har funnit svaret med hjälp av s k hot reading.

    I ställer accepterar kunden att mediumet berättar lite av varje kring den person som är på tapeten (som regel någon avliden anhörig till kunden eller kunden själv). Du har säkert hört talas om och kanske rent av läst böckerna om privatdetektiven Sherlock Holmes, Peter. Han kunde uttala sig om allehanda detaljer medelst registrering av små små detaljer funna hos eller kring den person han skulle uttala sig om. Medium kan liknas vid denne fiktive Sherlock Holmes.

    Faktum är att man kan utläsa en hel del information utifrån hur en person skriver och formulerar sig. Metoden kallas för cold reading. Faktum är att man avslöjar sig mer än man kanske tror med sina klädval, sina samtalsämnen, sätt att formulera sig, sätt att sitta, stå, gå, gestikulera etc.

    Detta gäller givetvis även mig själv. Sålunda kan den som vill ”studera” mig rätt snart finna, att jag måste ha problem med mina ögon, eftersom jag har en ovana att slå ned fel tangent, vanligen då en tangent som sitter till vänster eller höger om den tangent som jag rätteligen borde ha tryckt på. Alltså en form av dubbelseende. Utifrån den upptäckten kan man sedan spekulera vidare i vad jag kan ha för sjukdom, och kanske även i viss mån uttala sig om min ålder.

    Jag kan berätta att jag själv har testat medium. Detta sedan jag fått höra av woowoos, att man inte kan uttala sig om medium förrän man verkligen har testat dem.

    Jag har vid mina mediumkontakter INTE nöjt mig med deras eget ”svammel” utan krävt svar på olika frågor, dvs jag har tagit kommandot och framställt de frågor jag ville få/ha svar på. Och då har jag nogsamt undvikit frågor av antingen-eller-typ. I stället har jag kanske krävt att få veta exakt vilken dag och vilket år den person är född, som jag vill erhålla information om.

    Då har mediumen misslyckats. De har försvarat sig med att de tyvärr erhåller blott vaga svar från sina andemedhjälpare. Svar som de sedan måste tolka.

    Det där tycker jag påminner om talesättet: ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.” Alltså: Vad är det för andar som bara kan tillhandahålla VAG information?

    Det håller heller inte att hävda, vilket är en vanlig förklaring från mediumhåll, att dessa andar egentligen inte har rätt att uttala sig om de avlidna.

    Men tänk efter lite, Peter. Är någonting förbjudet, av Gud eller någon annan, då ÄR det förbjudet. Jfr med att jag häromdagen skrev att på sätt och vis är det lika illa om man stjäl 10 kr eller 10.000 kr. I båda fallen är man en tjuv, någon som bryter mot Guds lagar och regelverk.

    Avslutningsvis ett svar på din undran över mitt intresse för andevärlden. Låt mig säga så här: Mitt intresse är egentligen den mänskliga hjärnan, dess funktioner och dysfunktioner. Därvidlag är det mycket intressant att få ta del av hur ni woowoos tänker och resonerar och upplever saker och ting. Ty då lär man sig hur hjärnan fungerar och icke-fungerar.

    Faktum är att i dagens neurovetenskap ligger fokus på att studera – med hjälp av fMRI m m- vilka delar av hjärnan som aktiveras när diverse woowooistiska fenomen är för handen.

    Visste du, Peter, att man kan trigga en hjärna – genom att ge den elektromagnetiska impulser i en viss del av densamma – till att producera snart sagt alla de fenomen som ni woowoos ser som övernaturliga och hemmahörande i den s k andevärlden?

    Man har till och med funnit medvetandets ”strömbrytare”, Genom att aktivera eller inaktivera en struktur i hjärnan kallad claustrum (murkärnan) kan man få försökspersoner att växla mellan att vara medvetslösa och vid medvetande.

    Den sortens experiment indikerar för övrigt också att medvetandet av allt att döma måste vara en produkt av aktivitet inne i hjärnan, dvs vi kan glömma det där med nonlocal consciousness som ju gör gällande att medvetandet (”själen”) överlever hjärnans död.

    För övrigt: Vad skulle själen vara för något? Ingen har någonsin sett en själ (= det som påstås innehålla våra själsförmögenheter). Det är egentligen helt absurt att tro, att en individs själsförmögenheter skulle kunna leva vidare efter den fysiska kroppens (och hjärnans) död. Men är man en woowoo, finner man det inte konstigt, att det skulle kunna existera en själ som överlever den fysiska kroppen. Antingen är woowoos okunniga om hur hjärnan fungerar eller så är det önsketänkande som leder dem vilse och får dem att tro på en själ.

    Låt mig ta ett exempel på hur korkad tron på en själ är. Det finns patienter som fått förbindelselänken (corpus callosum, hjärnbalken) mellan höger och vänster hjärnhalva avskuren. Om man visar ordet FOT för dem i de delar av ögonen som kopplar upp sig mot höger hjärnhalva och ordet KO i de delar av ögonen som kopplar upp sig mot vänster hjärnhalva, kommer dessa patienter, när de ombeds att rita vad de har sett, teckna en FOT och en KO, kanske en KO med en FOT som sitter och liksom rider barbacka på kons rygg.

    Om man däremot visar ordet FOT och ordet KO på samma vis för försökspersoner, som INTE har fått sitt corpus callosum avskuret, då kommer dessa individer att i stället rita en KOFOT, dvs varken en ko eller en fot. De sätter sålunda samman de båda orden till ett nytt begrepp, ett tredke – och sammansatt – ord.

    Och då bör man förstås fråga sig hur en själ, ”bosatt” i hjärnan, kan vara så erbarmligt korkad, att den inte kan koppla ihop orden FOT och KO till att bilda det sammansatta ordet KOFOT.

    Dvs oavsett om corpus callosum är avskuret eller inte borde i alla fall claustrum (murkärnan) fungera som vanligt ity att den ju inte är skadad (det är enbart corpus callosum som har tillfogats en snittskada), och då bör vi förvänta oss att individerna i fråga skulle kunna klara av att rita en KOFOT allihopa. Men det gör alltså inte de försökspersoner som har fått sitt corpus callosum avskuret! Dvs den skadan leder till att de inte kan samordna informationen från vänster och höger hjärnhalva TROTS ATT deras claustrum – ibland kallad för hjärnans/hjärnorkesterns egen dirigent – är intakt. Visst är det konstigt, Peter?

    Hur kan du tro på existensen av en själ som beter sig så urbota korkat? Är månne andarna på ”Andra sidan” lika korkade, de?

    Vem kan längta efter att få leva ett sådant korkat liv, därtill i all evighet (enligt Bibeln och Koranen)?

    Gilla

    1. Nej för mig verkligen inget önsetänkande med andevärlden.
     vad gäller vad medium gör har jag inte tänkt så mycket på, jag vet att det finns folk som har ”förmågan” att kunna kanna av/kommunisera med ”andra sidan”, men jag är inte så säker på att det alltid är den som den utger sig för vara, utan jag tror många ggr det är nån ond kraft som låtsas vara den avlidne.

     Sen finns det säkert medium som är helt bluff.
     Jag kan helt hålla med om man kan tycka dom borde kunna lämna mer konkreta svar, där tror jag har olika anl, dels att det inte ens behöver vara den som den utger sig för, eller att dom bara kan kommunisera i ”känslor” och sen vet jag inte hur vida det är med hur dom ”får” skvallra, jag tror inte det uppskattas…men kan ha fel…jag är som sagt inget proffs alls.
     så du tror inte det finns nåt av allt som berättats mm genom alla år, tror du allt är bara hjärnan??
     Då är du väl helt klar med detta och kan stänga igen den boxen o säga: ”andevärlden finns inte” sen behöver du inte tänka mer på det.

     Jag hade velat kunna säga det, men det går inte.
     Om du är envis o vill försöka söka nåt svar, då är mitt råd börja med en pendel som jag sa….och kolla vad du kan få ut av det. snälla kan du inte göra det, vore intressant vad du drar för slutsats av det o hur det funkar.

     Gilla

     1. @Peter: Jag begränsar mig till två frågeställningar för dig att ta ställning till och förhoppningsvis svara på. Gör helst inte som ar4ne, ty han har ännu inte svarat på några av de kritiska frågor som jag ställt om hans ande- och alientro utan han har nöjt sig med att vara oförskämd mot mig och Gesus i sina svammelrika svar/kommentarer.

      Frågeställning 1: Hur kan du säga att du VET, att det finns personer som kan skanna av och kommunicera med ”Andra sidans” entiteter? Det kan du väl inte VETA, ty i så fall måste det rimligen innebära att du anser, att både du och vissa medium klarar av att skilja på sann och falsk information.

      Hur går det i så fall ihop med att du samtidigt erkänner/medger att det sannolikt finns gott om onda krafter på denna ”Andra sida”, vilka kommer med felaktig och lögnaktig information stup i kvarten.

      Hur i all världen ska då du och mediumen kunna VETA att ni inte blir lurade? Hur kan ni genomskåda de falska och onda demonerna? Innebär det inte en form av hybris (övermod), övertro på sig själv) att förutsätta, att man själv har förmåga att avslöja de falska demonerna?

      Till saken hör att inget hindrar att de onda krafterna ibland lämnar korrekt information, eftersom det tenderar att göra både mediumen och kunderna mer lättrogna, dvs då kan den onda kraften lättare lura i dem ytterligare information, som dock är helt falsk. Dvs både medium och kunder sänker garden om de får kännedom om vissa korrekta fakta, något som gör det lättare för den onda demonen att därefter plantera ut vilseledande faktauppgifter till dem, information som kanske slukas med hull och hår och för dem vilse = fjärmar dem från Gud, den Kosmiska Intelligensen e d.

      Så berätta, Peter, hur kan du – och alla äkta medium – avgöra vad som är sann respektive falsk information från ”Andra sidan”? Kanske ALL information som anses komma från ”Andra sidan” i själva verket är en form av egna hjärnspöken hos dig eller de påstådda mediumen?

      Frågeställning 2: Alla woowoos jag har sett dyka upp här på GesusBloggen brukar skriva, att visst finns det fuskande medium. Men OM det nu finns fuskande medium, hur ska man kunna veta vilka som är äkta och vilka som fuskar? Den frågan är ni woowoos sällan eller aldrig villiga att diskutera. Är du, Peter, redo att diskutera denna fråga (om hur man skiljer äkta medium från falska)? Alltså: Hur kan man påstå att det finns äkta medium, ifall man inte vet hur man skiljer äkta medium från falska? Så berätta om hur man går till väga för att skilja på äkta och falska medium.

      GesusBloggen är full av exempel på hur eliten bland svenska medium fuskar och bär sig åt. Men genast dyker det upp woowoos här, som envetet hävdar att inte alla medium är falska/bedragare. Rimligen måste det i de flesta fall innebära, att dessa woowoos försvarar det medium som angrips av Gesus i bloggartikeln ovanför kommentarsfältet i fråga, dvs dessa woowoos synes mena, att Gesus är högst orättvis och kommer med falska anklagelser mot just deras favoritmedium och har fåptt det mesta om bakfoten i sin kritiska analys av mediumet och hens prestationer.

      Vore det inte bättre, och hederligare, Peter, att visa vari Gesus orättvisa karakteristik av mediumet i fråga består? Gesus brukar vara mycket konkret i sina anklagelser, men ni woowoos tenderar att avfärda Gesus’ kritik och anklagelser med att han är okunnig och har missuppfattat det allra mesta. Underförstått, alltså, att woowoos minsann VET att medium X eller Y är äkta, medan Gesus – eller jag – inte har en aning.

      Bara för att man skriver och medger att det visst finns falska medium, så bevisar den omständigheten (det medgivandet) inte per automatik, att man absolut kan VETA vilka medium som INTE är falska. Eller hur, Peter?

      Jag upprepar: Det faktum att en woowoo medger att det finns falska medium bevisar inte att medium X eller Y är ett äkta medium. Så varför gör ni woowoos den sortens logiskt felaktiga koppling/antydan? Det är ju lika korkat som att få för sig att säga: ”Grannens bil har röd lackering, därför det en bra bil, ty jag vet en annan granne som har en svart bil, och den har det varit massor av fel på.”

      Kan du begripa min metafor, Peter? Förstå vart jag vill komma? Dvs vart vill ni woowoos komma med att ni ”alla” medger, att det förvisso finns medium som är falska (= bedragare)? Det räcker ju inte för att kunna slå fast, att ett visst medium är äkta?

      Ni måste rimligen veta hur man skiljer på äkta och falska medium. Och då måste man fråga sig: Varför visar ni då inte att Gesus’ konkreta exempel på medium X:s eller Y;s fusk, bluff och båg är felaktiga, missuppfattade eller går att tolka på annat vis än Gesus gör?

      Och varför beskriver ni inte den metod ni själva använder er av fölr att avgöra vilka medium som är äkta respektive falska, så att vi skeptiker kan ta ställning till om er metod för att avgöra den saken är trovärdig eller inte? Genom att förtiga denna metod beter ni woowoos er som om en domstol skulle döma en åtakad/tilltalad person som skyldig men undanhålla alla domskälen. Hur ska då den döme och hans advokat kunna veta hur pass välgrundad domen i fråga är?

      Man kan alltså säga att ni woowoos agerar domare och frikänner vissa medium från fusk, men vi skeptiker får aldrig veta vad ni grundar det utlåtandet – den domen – på. Det är väl förkastligt av er woowoos att hemlighålla era ”domskäl” med vars hjälp ni frikänner vissa medium från fusk.

      Det är inte bara Gesus och hans anklagelser ni förbigår med tystnad. Samma sak gäller mina påpekanden om att det som anses indikera att mediums talanger är äkta vara i själva verket motsägs av sådant som dagens fysiker och hjärnforskare har kommit fram till. Vadan detta vetenskapsförakt från er woowoos’ sida? Varför avfärdar ni den här sortens natur- och neurovetenskapliga fynd och fakta såsom irrelevanta fölr frågeställningen om inte bara mediums trovärdighet utan rent av om hela andevärldens existens? ? Ni woowoos bevärdigar som regel varken Gesus’ eller mina invändningar den minsta respons, utan ni förbigår dem med tystnad som om de inte hade uttalats.

      Kort sagt: Ni woowoos bemöter normalt inte invändningar och kritik som finns mot medium och vad dessa medium själva skriver och påstår om sina egna prestationer. Inte heller bryr ni er om vad som är konsensus i dagens fysik eller neurovetenskap. Det känns dessutom som om ni förnekar evolutionsteorin och de drivkrafter som den lyfter fram för livets utveckling. Varför?

      Bara som ett exempel: Jag brukar ta upp denna rent fysikvetenskapliga invändning mot andeenergier: a) Andeenergier anses av woowoos kunna påverka fysisk/jordisk materia typ få skåpdörrar att öppnas/stängas. b) En GPS-apparat och den satellit som den är uppkopplad emot är också fysisk/jordisk materia. c) Varför påverkas då inte GPS-apparaten på platser där det finns gott om andeväsen/andeenergier – typ i en lokal där Terry Evans håller en seansshow för hundratals människor? Andarna står ju i kö för att få komma till tals via Terry Evans. Så varför märks inte det på GPS-apparaten?

      Jfr med en kompassnål och hur känslig den är. Håll en liten svag magnet nära kompassnålen, och den börjar genast att röra på sig. Försök att öppna eller stänga en skåpdörr genom att hålla samma lilla magnet intill densamma. Jag slår vad om att skåpdörren inte ändrar läge. Alltså måste andeenergin/andekrafterna vara väsentligt mycket starkare än den lilla magneten. Så varför ändras då inte GPS-apparatens positionsangivelse före, under och efter Terry Evans andeshow?

      Kan förklaringen vara så enkel, att Terry Evans inte alls lockar till sig några andar till sin show, dvs att det antingen handlar om rena hjärnspöken eller så är allt det som Terry Evans påstår att det rör sig om ren bluff – något som för övrigt Gesus också är inne på, men som Gesus tyvärr får ta emot mycket skit för av troende woowoos i allmänhet och Terry Evans-fans i synnerhet. Även du, Peter, har attackerat Gesus. Nu har du än en gång chansen att visa vad som är fel med Gesus’ argumentation. Det enda argument du har visat upp hittills är att du personligen VET hur det förhåller sig. Tror du att en svensk domstol skulle döma en mordåtalad till livstids fängelse om det enda som talade för den tilltalades skuld var ett vittne som sade sig VETA att den tilltalade måste vara mördaren, dock utan att vittnet närmare preciserar varför och hur hen kan veta detta?

      Vänligen svara på åtminstone några av dessa frågor, Peter?

      Som det nu är påminner woowoos mest om en kvinna jag läst om som var gift med en sjökapten som var ombord på en oljetanker sex månader åt gången. När den mannen kom tillbaka hem efter sina sex månader till havs, visade det sig att hans hustru var gravid i tredje månaden. Han drog då slutsatsen att hustrun måste ha varit otrogen. Hon förklarade emellertid gråtande, att hon en dag hade tagits till fånga av utomordingar, som hade förgripit sig sexuellt på henne och gjort henne gravid. Så hon ansåg sig vara oskyldig. Till saken hör att när barnet föddes, hade det ett helt normalt mänskligt DNA. Men kvinnan stod på sig, hon hade blivit abducerad ombord till ett rymdskepp, fått sin kropp undersökt och provknullad av utomjordingarna. Så hon VAR oskyldig, trots allt.

      Den kvinnans bevis godtogs inte av maken/sjökaptenen. Skulle du, Peter, om denne sjökapten hade varit du, ha accepterat kvinnans förklaringar? Det är ju tyvärr på den nivån era egna ”bevis” på att andevärlden – eller för den delen utomjordingar – finns ligger.

      Gilla

    2. Hej tack för att du skriver, men det sista blev s mycket text .
     Jag får försöka svara på det jag kommer ihåg.
     Hur jag VET att dom som scannar av att jag vet är rätt??
     Jo för att om en som sitter i england säger alla saker om mig som dessutom stämmer+ dom sakerna om demoner som jag inte visste om, om alla som scannat mig säger samma saker o kan veta saker om mig som är helt omöjligt så då ja kan jag säga jag vet det.
     jag får svara på resten senare.
     jag är inget medium alls, fast jag ibland kan få upp info, men då håller jag tyst om det.
     Kan inte du snälla använda en pendel som jag sa!!`?? snälla, du vill så gärna ha lite bevis, där tror jag du skulle börja undra

     Gilla

     1. @Peter: Jag har testat både pendel och glas på ouijabrädan.

      Båda metoderna är skit.Inget av värde skedde. Aldrig någonsin.

      Det finns vetenskapliga studier som visar att om man ändrar på ouijabrädans ”tangentbord”, blir svaren genast gallimatias, ifall man släcker i rummet eller sätter ögonbindel på deltagarna. Det indikerar att det är någon av deltagarna som styr glaset i önskad riktning.

      Nog borde väl en ande kunna se även om det är mörkt i rummet eller om deltagarna har ögonbindel? Men icke. Då skiter det sig fullständigt.

      Dessutom: Både pendel och ouijabräda är inriktade på ja eller nej-frågor. Dvs frågor som det finns 50 procents chans att erhålla rätt svar på. Forskarna kallar det för falskt positiva träffar.

      Alltså: OM man ställer 100 sådana ja- eller nejfrågor till ett stort antal försökspersoner, bör de alla hamna runt 50 rätta svar och 50 felaktiga svar. Nästan alla bör ligga inom intervallet 40-60 procent rätt.

      Hur förklarar du det, Peter? Detta är enkel sannolikhetslära. Man får lära sig detta redan första terminen, om man studerar ämnet statistik på högskola.

      Tack för att du försöker svara på mina frågor. Det är uppskattat, även om det som vanligt kokar ned till att du hänvisar till dina subjektiva upplevelser och tolkningar.

      Apropå ingenting: Jag såg just nu en AI-robot medverka i kvällens Aktuellt. Den roboten fick frågan om vargen springer fortare än en känguru hoppar. Den diskuterade denna fråga med riktiga människor, och den gjorde det på ett fullt mänskligt vis. Som om AI-roboten var en i gänget.

      Jag nämner detta därför att jag nyss skrev om att AI-robotar redan har delar av det som vi menar är mänskligt medvetande. Läs gärna det inlägget genom att klicka på denna länk: https://gesusbloggen.wordpress.com/2014/11/09/lena-ranehag-och-lurade-kandisar/#comment-11717 .

      Ha nu en trevlig allhelgonadagskväll, Peter!

      Förresten: Vilken kyrka tillhör du? Jag tycker att din religiösa tro skiljer sig rejält från mainstream kristendom. Hade du levt på medeltiden eller under häxprocessernas tid, hade du kanske fått dödsstraff för hädelse. Har du tänkt på det?

      Gilla

  2. (forts)
   Blev så långt det här så måste försöka gå tillbaka o titta vad du frågat, fråga mig inte vilket humör jag hamnat på för jag går in och diskuterar så här.
   ja till detta med sömnparalyz…. varför jag tror det jag är med om är på riktigt ”demoniskt attack” är för att allt annat demoniskt jag upplevt då jag inte ens vart i närheten av en säng.

   Så låt säga att det bara hänt mig saker då jag ska sova så kanske jag hade kunnat bli aning fundersam hurvida detta kanske bara är en dröm.
   Har hänt mig flera ggr att jag blivit Leviterad då jag inte ens vart nära på att somna in, går inte beskriva rädslan.
   En gång var jag riktigt i takhöjd, samt kom bredvid sängen-då tänkte jag att jag skulle bli nerslängd.
   Varför jag blev lämnad tillbaka förstår jag inte, för onda är dom o där hade dom värsta chansen skada mig ordentligt.
   Har funderat på att filma mig om natten, men då när det inte händer jämt o det skulle bli sånt jobb försöka gå igenom allt.

   Men det var en tjej på youtube som hade blivit förbannad på en läkare så hon hade lyckats filma sig då hon lyfter, det skulle ju va det ultimata beviset…men skeptiker skulle säga det var fejk.
   Såg den där listan på demon sorter, skrämmande många…där var ju dessa incabus o succabus och sen är ju dom massa, så räkna på hur många demoner det eg finns blir man bra skrämd.
   Jag tror vi missuppfattade lite detta med andligkirugi, jag vet inget om vad just det ordet är…. läste lite bara, för så heter stället bara som jag fått hjälp av-sen om dom håller på så där som jag läste om är jag lite osäker på.

   Hade så gärna vilja kunna ”bevisa”, men det är ju så svårt. Det jag då sånt fall skulle be dig göra om du är intresserad av försöka få nåt bevis det är ju då att börja använda en ”Pendel”, du kan ta en vanlig hals kedja el kedja och pendla med.
   Börja fråga om det finns några energier där och sånt fall be dom visa hur dom först går till ”JA” sen fråga då hur den vill gå till ”NEJ”, sen kan du utveckla det där om du har tålamod och be dom bokstavera antingen över nåt papper med bokstäver på eller att du säger från A-Ö så får dom stanna vilken bokstav dom vill ha.

   Räkna med att dom ljuger och att det kan bli ”tramsigt” =felstavat mm för det kommer oftast fler och vill vara med i leken.
   Så kan du bekanta dig med pendeln o lära dig hur den funkar, så kan du fråga dom lite saker.
   Vill du göra det?? ;) Jag menar om du är helt säker på att det inte finns något då är det väl inget att beskymra dig för?
   Sen när man ”bekantat” sig lite så kan man sen oxå känna av energierna, kalla sådana.

   Det är nog det närmaste ”beviset” jag kan komma på så här, men ha lite tålamod innan du har förstått hur det funkar.
   Nu kan det vara så oxå att dom vet du ska testa om du får nåt svar som skeptiker så antingen kan dom då gömma sig för dom vill du ska vara skeptiker.
   ja eller så svarar dom på bra…testa o se, ta upp en kedja o håll i o säg att alla energier som är här o vill kommunisera så visa hur du vill gå till ”JA” osv mm.
   Får jag fråga om du är en tjej el kille?
   Har du sökt bevis många år??
   Är du fortfarande helt skeptiker, aldrig känt ens tvivel då?

   Nu undrar jag om du verkligen kommer testa m en pendel, vill du ha bevis så är det just nu det enda jag kan komma på som kan va effektivt.

   Gilla

  3. Vad är Woo-Woo?????? ;)
   att jag ens satt mig ner för diskutera så här är för mig lite ovanligt…. jag känner mig som en 15åring när jag skriver.
   Men det enda jag försöker göra är att berätta min historia och mina erfarenheter utan lägga på det minsta.

   Allt detta jag varit med om är det få jag kan prata med detta om, jag tar mig inte tid o försöker övertyga någon nåt, dom som vet sånt här finns har jag klart berättat om vad som hänt.
   I övrigt har jag lärt mig vara tyst ang detta, för det finns verkligen hat till detta. Jag respekterar folk som är skeptiker, men många skeptiker respekterar INTE troende och spelar mycket på försöka trycka ner en och säga man är psykiskt sjuk och då får väl dom nån slags känsla ”Åhh, vad jag är mycket bättre” , måste vara nåt sånt.

   Gilla

 6. @Peter:

  1) Woowoo betyder en som tror på det övernaturliga. Woo är ett engelskt ord som kan översättas med tro på det övernaturliga. Ett samlingsbegrepp.

  2) Sömnparalys: Man måste inte sova eller ens ligga i sängen för att bli drabbad av en sömnparalys. Ordet är missvisande och leder lätt tankarna fel. I själva verket handlar det om att vissa delar av hjärnan vaknar upp tidigare än andra delar. Så är det hos oss alla, men en del av oss har en hjärna som ibland vaknar upp i fel ordning, och då kan sömnparalysfenomen uppträda.

  3) Man kan också vara vaken och i farten och drabbas av att delar av hjärnan faller i sömn. Dagdrömmar har du säkert hört talas om. För övrigt kan man drömma även när man är vaken. S k waking dreams. På svenska vakendrömmare, vakendrömmar. Det gäller både REMsömnsdrömmar och non-REM-drömmar. (Den som går i sömnen befinner sig i en non-REM-sömnfas.) Nyfiken fråga: Har du möjligen gått i sömnen som barn eller rent av senare, som vuxen, Peter?

  4) Gemensamt för nr 2 och nr 3 är att vissa människor har ett slags ingenmansland en sorts gräns, i sin hjärna, ett ”område” mittemellan sömn och vakenhet. Ju bredare detta ingenmansland – denna gräns – är, desto lättare är det att råka ut för den sortens fenomen som du beskriver. Du kanske är född med ett bredare ingenmansland (mellan sömn och vakenhet) än normalbefolkningen, Peter?

  5) Det handlar också om hur den här sortens fenomen ska tolkas. Den som är religiös tolkar det hela vanligen som änglar, demoner e d. De som tror på utomjordingar/aliens tolkar det som besök av utomjordingar. Och så vidare. Det faktum att tolkningarna varierar så kraftigt leder till den rimliga slutsatsen, att det inte är på riktigt. Låt mig exemplifiera med nära döden-upplevelser (NDEs). En hindu möter sålunda inte Jesus utan någon hindugudom. En muslim möter inte Jesus utan kanske profeten Muhammed. En kristen möter däremot Jesus eller annan känd kristen religiös figur. Hur kan ”Andra sidan” vara så olika? Ser inte du också kopplingen mellan det man ser/möter och vilken tro man har uppfostrats i? Om alla, oavsett religiös tro, alltid hade mött Jesus, då skulle jag ha blivit fundersam. Men det är alltså bara kristna som möter Jesus. Visst är det konstigt, Peter?

  6) Jag är pensionär, en man. Har väl ägnat mig åt detta med hur hjärnan fungerar hela mitt yrkesliv, säg åtminstone ett halvsekel.

  7) Känsla av levitering (att sväva) kan man framkalla genom att stimulera en del av hjärnan som kallas för Temporo-Parietal Junction, TPJ. Jag tycker att du inte alls ska bli rädd när du upplever levitation. Visst måste det vara obehagligt, men det har inget med andar eller demoner att att göra. Det beror i stället på elektriska felkopplingar i hjärnan. Dvs samma sorts felkopplingar som folk med epilepsi kan råka ut för då och då.

  8) Levitering och ut ur kroppen-upplevelser/känslor (UKU eller på engelska OBE) hör ihop. Båda har sitt ursprung i TPJ. Olaf Blanke heter en hjärnforskare som studerat hur man kan framkalla OBEs på försökspersoner genom att elstimulera TPJ-området i hjärnan. Precis som du tycker dessa försökspetrsoner sig hamna uppe vid innertaket. Ibland kan de se sig själva ligga kvar som ett tomt skal nere på undersökningsbritsen eller i sängen. Är besläktat med autoskopi = man kan sitta i en stol i ett rum och se hur man själv kommer in i rummet. Som om man var en dubblett av sig själv. Många kan tro att de har blivit galna, när de upplever sådant, och visst är den här sortens upplevelser vanligare vid exempelvis epilepsi eller schizofreni, men detta slags upplevelser kan i princip vem som helst drabbas av.

  Återkom gärna med fler funderingar, Peter. Trevlig helgdagsafton!

  Gilla

  1. jag är inte så insatt i relgion om jag ska vara ärlig, utan för mig så blev det till sist kyrkan för få bukt med det som hände skulle ta ett slut.
   Har inte hört så många nära döden upplevelser där dom säger sig mött den eller den.
   Mitt är inte bara sömnparalyz, jag har ju vart med om poltergiest, då köks luckor stängs o öppnas, nej jag har inte filmat det.

   Jag förstår att man kan tolka allt som ett hjärn sprätt om man bara tänker på S-P, men om man sen är/har vart med om massa mer så blir lätt man drar slutsatsen annorlunda.
   Du verkar ju vara intresserad av hur allt funkar, testa ”pendla” som jag sa, det vore rätt kul om du gav det lite tid (behövs inte mycket tid så), kan du inte göra det?

   Nej mig veteligen har jag inte gått i sömnen.

   Gilla

 7. @Peter: Det där med bokstäver bevisar ingenting. En stor majoritet av våra svenska namn innehåller bokstaven A eller E.

  Ofta erhåller vi vid dopet tre namn. Det är extremt ovanligt om inte något av dessa tre namn innehåller ett E eller ett A. Tänk på din woowoo-kollega ar4ne. Hans namn på FYRA bokstäver innebåller BÅDE ett E OCH ett A.

  Sannolikheten ligger förmodligen snarare över än under 90 procent att det blir en namnträff, om mediumet säger sig erhålla ett A eller ett E från sin andekontakt. De flesta medium brukar erhålla just ett E eller ett A från den s k andevärlden. Jag brukar säga så här: Det där kan man ju räkna ut med röven utan att ens behöva ta hjälp av någon andevärld för att lista ut.

  Tyvärr har woowoos som regel noll koll på detta med statistik.

  Om pendeln: Menar du, Peter, med pendeln att man ska ha alfabetet nedskrivet på ett papper och sedan se vilken bokstav pendeln ”uppsöker”? I så fall har jag testat det också – med helkass resultat.

  Jag har även testat med en person som greppar en penna och väntar på att en ande ska styra densamma åt honom. Samma nedslående resultat där också.

  Att fråga andar efter en bokstav har sålunda lågt bevisvärde, även om experimentet skulle utfalla positivt. Sannolikheten är helt enkelt för hög att skumpen fixar till en träff, dvs det föreligger en god chans att det ska bli rätt svar av helt slumpmässiga skäl.

  Man ska följaktligen INTE ställa ja- eller nej-frågor till s k andar. I stället ska man ställa frågor som INTE kan besvaras med ett ja eller ett nej. Det verkar snart sagt alla begripa utom just woowoos.

  Det är lätt att bevisa att man av ren slump har goda chanser att svara rätt på ca 50 av 100 frågor, om dessa är av ja- eller nej-typ.

  Antag följande. I skolan ska det vara ett prov. Läraren väljer att konstruera 100 frågor av ja- eller nej-typ. Om han är något så när bekant med sannolikhetslära och statistik, väljer han att rätt svar på frågorna ska vara JA 50 gånger och NEJ 50 gånger.

  Men det betyder ju, att en elev kan välja att svara JA på samtliga 100 frågor och då är garanterad att erhålla 50 procents träff, dvs få rätt på 50 av frågorna (= hälften av frågorna). Likadant om han väljer att konsekvent svara NEJ på samtliga 100 frågor.

  Man kan programmera en dator så att den alltid svarar JA på samtliga frågor den ställs inför. Eller enbart NEJ på samtliga frågor den ska ta sig an. Denna dator kommer då också att svara rätt 50 gånger av 100 på ett sådant test OAVSETT om datorn vet vad frågorna handlar om eller inte. Inte tror du väl att det är en ande som vägleder en dator som är programmerad på det viset?

  Därför är pendeltest och uoijabräda-test värdelösa som bevis på andenärvaro. Det är som i domstolssammanhang. En tilltalad/åtalad person ska frias av domstolen, ifall det inte kan uteslutas ”med till visshet gränsande sannolikhet” att en alternativ gärningsman finns.

  Den alternativa gärningsmannen motsvaras av slumpen i mitt exempel här ovan med JA- eller NEJ-frågor.

  Problemet med er woowoos är att ni nöjer er med Ja- eller Nej-frågor i era kontakter med ett medium. Vanligen sker det hela genom att ni låter mediumet sköta snacket, och mediumet ser naturligtvis till att hens påståenden (svar på kundens frågor) som regel är av Ja- eller Nej-typ. Dvs då har mediumet 50 procents chans att få rätt. Detta har inget med andar att göra. Det handlar enbart om slump och sannolikhet.

  Att ett medium kan ställa, säg, fem frågor (av Ja- eller Nej-typ) ELLER komma med fem påståenden (av JA- eller NEJ-typ) i rad och få rätt alla fem gångerna är inga konstigheter alls.

  Tänk dig en tärning, Peter. Där har du 1 chans på 6 (= 16,67 % chans) att slå en sexa. Det är mycket lägre chans än 50 gånger av 100 (= 50% chans), vilket är fallet för den som ställer Ja- eller NEJ-frågor. Nog har du slagit många tärningssexor under din levnad, det vi alla (som haft med en tärning att göra).

  Jag minns från min barndom hur jag kunde slå en sexa med tärningen kanske 4-5 gånger i rad. Sannolikheten för det är under 1 promille, dvs en bra bit under 0,1 procent (= mindre än 1 gång på 1.000 tärningskast). Låt oss för enkelhetens skull säga att det händer ca en gång per tusen tärningskast. Icke desto mindre inträffar det inte alltför sällan, om man bara håller på att kasta tärning tillräckligt många gånger.

  Så OM man tycker att mediumet ger korrekt svar fem gånger i rad på Ja- Eller NEJ-påståenden, är detta långt mindre konstigt. Inget övernaturligt alls. Faktiskt inträffar detta drygt 3 gånger per 100 försök. Dvs om ett medium har 100 kunder, bör hen klara av att uppnå fem rätta påståenden (av Ja- eller Nej-typ) i rad till minst 3 av dessa 100 kunder. Om du då råkar vara bland dessa tre kunder, Peter, är det lätt att förstå att du bli imponerad av mediumets förmåga. Men de där 97 kunderna som mediumet INTE lyckas så bra med är nog föga imponerade av mediumets förmågor.

  Egentligen borde du bli mycket mer imponerad av mig som vill minnas att jag varit med om att med tärningen slå en sexa fem gånger i rad flera gånger under min uppväxt i samband med Fiaspel e d. Den sortens ”bravad” inträffar ju mindre ofta än 1 gång på 1.000 försök. Du menar väl ändå inte att det var andar som hjälpte mig att slå alla dessa sexor med tärningen? Ägnar sig verkligen andar åt spel & dobbel?

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.