Whos woo – Anna Helena Kling

”När jag har seanser tänder jag ljus eftersom andarna inte kan se det elektriska ljuset.” – Anna Helena Kling | påstått medium

Nästa whos woo!
Sticker emellan med nästa påstådda medium med mera här, vad hon påstår sig kunna, göra och tar betalt för. Anna Helena Kling – en av Terry Evans adepter.

Som sååå många av dessa påstådda medium, så har Anna Helena Kling en gratis-webbplats som är katastrof. Är det verkligen så dåligt med deg in att dom inte kan lägga ett par tusingar på det..?

Men det är klart, det är kanske som med Nigeriabreven, det riktar sig endast till dom som är enklast att blåsa på pengar.

Anna Helena Kling

Anna Helena Kling
”Jag är en 4-barns mamma, år som healar, lägger tarotkort och som ser och känner andevärlden, guider och änglar. Jag har gått flera utbildningar hos kända medium …”

”Utbildad” hos, Pehr Trollsveden, Ylva Trollstierna, Cassandra Easson (i magi???) och då ”den store” Terry Evans.

”Ylva Trollsveden/Trollstierna i Tarot” – att det kan vara något att ”skryta med”, att man gått kurs hos en skojare som dessutom visat upp att hon inte har dessa påstådda förmågor hon säger sig ha..!

”Därutöver har jag jobbat en kortare tid på telefonlinje med medial rådgivning hos både Ylva, Angelique och Änglaviskningar.”. Samma här, telefonlinjer, är det något att ”skryta med”? Och allvarligt, tror verkligen någon att det är annat än bedrägeri och bluff..?

Anna Helena påstår också, ”Dessutom kan hon se både bakåt och framåt i tiden.”

Pastelldelfinen
Anna Helena Klings webbplats är så dålig att det står inte ens vilka ”tjänster” hon erbjuder eller hennes priser för det. Det står bara, ”Väl mött på seans eller sittning! + Du kan boka privatsitning, tarot eller healing.” (hennes stavfel). Och att kan man köpa Tarotkort av henne där – säkert en storsäljare…

Facebook-sidan
Men ser på Facebook, där hon kallar sig ”Anna Helena Kling – Vimmerby. Medium – Professionella tjänster”, att hon tydligen ligger mellan 30 – 50€. För sina tjänster som hon skriver där, ”Vägledning, Tarot, Privatsittningar, Healing, Storseanser, Ghostbusting, kurser och föreläsningar.”

Hur får hon ihop det?
Anna Helena har två företag, enskilda firmor, men båda passiva enligt Alla bolag. Maritim (Kroppsvård – kosmetika och hygienartiklar) och A H Massage (Kroppsvård – kosmetika och hygienartiklar).

Men, varken på hennes pastelldelfin eller Facebook-sida står det något skrivit om att företagen inte är aktiva och avregistrerad för moms och F-skatt, där är det upplagt som det är business as usual. Anna Helena har t.o.m en medhjälpare som tar emot hennes bokningar skriver hon – Rolf!

Eftersom Anna Helena Kling inte verkar ha något aktivt företag för sin verksamhet, så kan hon ju inte bli aktuell för min Gesusgranskning ;-] Tio i topp – påstådda medium i Sverige. Där kommer bara dom med som tar upp sin inkomst!

Ser f.ö att Anna Helena medverkade på Harmonimässan 25-26 oktober 2014, med healing, Tarot och andekontakt. Och enligt Facebook-sidorna var det full fart på ruljangsen där – så hon har inte lagt ner jallafall. Man (jag) undrar direkt var inkomsten (bl.a) därifrån bokförs och hamnar, om hon inte gör det gratis, vilket jag tvivlar starkt på…

***

Anna Helena och Gesus
Jag kom ”i kontakt” med Klingskan när hon skulle medverka i P4 Kalmar, som jag skrev om här, P4 Kalmar – woo-wooradio, där Anna Helena Kling visar sig vara en dryg och arrogant medveten bedragare, duktig på att snacka deras floskler och undvika svara på sakfrågorna, som alltid.

Ljudklippen med Anna Helena Kling
Lite kort – notera Anna Helenas ”hånfulla” skratt åt kritiken och dom som ifrågasätter henne och det hon sysslar med. Sen är det som alltid bara standardwoo-woofördommar, ”skeptikern” rädd, och arg, att hon/dom är förföljda och att man inte får tro på vad man vill + såklart denne, det finns bedragare i alla branscher. Och sen dom vanliga woo-wooflosklerna om sitt hittepå och bedrägeri…

Anna Helenas svar på min fråga om varför spökena aldrig kan säga just sitt namn namn = goddag yxskaft!

Säger att hon inte sysslar med cold-reading – säger också att hon inte vet vad det är!

Notera även den galet okritiska och medmjäkande programledaren.

 

Tillhör inlägget, här – P4 Kalmar – woo-wooradio

Och sen nästa klipp, nedan, inlägget, här – Sveriges Radio P4 Kalmar

Där jag f.ö ser att jag aldrig fick något svar från ansvarige programchefen om deras syn på att låta bedragare sitta helt oifrågasatt och göra reklam i radio.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup
Annonser

9 reaktioner på ”Whos woo – Anna Helena Kling

 1. Anna Helena Kling. Bosatt i Vimmerby. Kan det vara hon som har stått förebild för en av de klantiga och föga kompetenta poliserna Kling och Klang som figurerar i Pippi Långstrump-böckerna/filmerna?

  FDETDA: Har du noterat, Gesus, att din käre vän Börje Peratt i mitten av oktober gick ut med ännu en bloggartikel, i vilken han slår fast, att du till vardags och i det civila heter Magnus Pålsson Souleye?

  Om nu Börje är så säker på sin sak, kan man ju undra varför han inte polisanmäler dig. Han ”vet” ju att Magnus Pålsson Souleye bor i Helsíngborg, så det är bara att ringa till polismyndigheten i Helsingborg och göra en polisanmälan om ditt patologiska näthat..

  Sedan kan Börje också, för säkerhets skull, kontakta Europol, så att alla gränsövergångar mellan EU-länderna övervakas i syfte att förhindra att du flyr Sverige.

  Och när Börje ändå är i gång, kan han väl larma Interpol också, så att du blir efterlyst över snart sagt hela världen (utom i Nordkorea och några andra stater).

  Om inte det skulle räcka, återstår bara att kontakta andevärlden. Fast detta sistnämnda är inte något jag direkt rekommenderar, eftersom andarnas och mediumens ”track record” är så erbarmligt dåligt. Faktiskt långt sämre än polisens.

  Gilla

  1. Allt har tydligen ett samband – Peratt och Sassersson är ju wooo-woosveriges egenutnämnda Kling och Klang ;-]

   Nja, jag tror Börje börjar (he he) vackla lite med sitt sjuka uthängande av Magnus som mig/Gesus, (fast inte om lögnerna om vad jag gör/gjort). Efter mitt inlägg där jag visade att han, Sassersson och Terry Evans fortfarande var aktiva för att ”stänga ner mig” med anmälningar bl.a (Peratt och Sassersson – nästan tre år!) så blev Börje väldigt aktiv igen, på sina bloggar (Börje Peratt kunde såklart inte låta bli) med fler platser, bl.a på Facebook där han gick in i en grupp ”om näthat” och skrev lögner om det MEN, där skrev han att han vara ”bara” 99.9% säker på att jag är Magnus/Magnus är jag – så en gnutta förnuft har tydligen smugit sig in i hans skalle :-]

   Intressant också att hans parhäst Torbjörn Sassersson går ut med att han/dom INTE vet vem jag är – men det ignorerar tydligen Börje, för det passar ju inte hans agenda. Även där är Peratt inte överens med verkligheten…

   Annars hade ju allt enkelt varit löst, om Börje bara vågat kontakta mig som jag uppmanat honom till länge länge. Men det hade nog inte hjälpt när man tänker på att jag kontaktat honom, men han svara inte, och tom Magnus gjort det och sagt att det inte stämmer – men han ger sig inte. Det går f.ö att kontrollera enkelt att det inte är så, med tex när Magnus var i USA – särskilt av en ”undersökande journalist” som Börje ju kallar sig.

   Men jag tror inte Börje vill få reda på att han har gjort allt detta sjuka – hur ska han städa upp allt och förklara bort det. Och framförallt vad ska han då skriva/hitta på..!

   Gilla

 2. Gesus, jag kan påstå att Fanthyttan är Sveriges största sekt med många anhängare. Terry skriver ofta på sin blogg vad andarna säger han ska göra. Exempelvis hålla olika kurser mm. Detta för att göra sig speciell och locka folk till sina kurser. Har varit innanför dörrarna så vet en del hur det fungerar. Säger du emot Terry får du honom och hans stab efter dig. Inga fina människor däruppe som alla tror. Många är rädda för honom för alla vet väl hur en psykopat fungerar. De har ju ingen egen insikt utan kör sitt race. Det är pengar som styr skiten där uppe och tyvärr förstör de för människor som faktiskt har en tro. Jag är övertygad om att det kommer uppdagas en massa skit om alla där nere i Fanthyttan. Han ger sig på människor på sina kurser och spelar Gud och själv är han och Viktoria felfria och har gått i terapi mesans resten som är i lokalen är usla. Ibland höjer han en och annan för att få folk med sig. Det är synd för en kurs kostar ju nästan 7000 per gång. Tänk dig att han vräker ut skit om dig och sen får man åka hem hur bra mår man då? Om han nu är så smart varför vill han inte prata svenska utan ha tolk? Det ger honom betänketid och han låtsas att han ej förstår. Han kommer undan med mycket. Allt har som sagt ett slut!!!

  Gilla

  1. Hej Eva – ja undrar hur många som typ blivit illa behandlade eller så där, av Terry och/eller personal men som inte vågar/vill uttala sig om det. Klassiskt sektbeteende, och jag vet att dom finns

   Gilla

  2. Bra inlägg Eva . Man måste tro på detta fullt ut och inte vara negativ då fungerar inte andekontakten är det jag tror man inpräntar i deltagarna på kurserna. Och blir det då ingen kontakt så är det naturligtvis deltagarens fel eftersom hen då är alldelses för negativ i tankarna . Personlig utveckling ..eller hur …

   Gilla

 3. @Eva: Hej, Eva! Vilket bra inlägg du gjorde här ovanför!

  Jag tror du är helt rätt ute med din karakteristik av ”gänget” kring Terry som en sekt. Det finns helt klart många sekteristiska kännetecken och tendenser inte bara hos Terry-”gänget” utan faktiskt även hos woowoo-sektorn i stort.

  Själv erhåller jag associationer till Jehovas vittnen på så vis, att såväl de här vittnena som woowoos i allmänhet börjar med att göra ett ödesdigert val, nämligen att bryta sig loss från det övriga/vanliga ”mainstream”-samhällets värderingar och sätt att fungera.

  Detta leder förstås till att medlemmarna i sekten huvudsakligen/blott umgås med varandra. (Livets Ord och den pentekostala pingsförsamlingen i Knutby är andra bra exempel härpå.)

  Hur som haver: Den som uttrycker tvivel på den pågående verksamheten inom sekten bearbetas, ömsom genom stöttning/peppning, ömsom genom hjärntvätt (läs gärna om priming, ett begrepp som jag brukar översätta till svenska med primering), och ömsom genom förtäckta eller öppna hot, på det att hen som tvivlar ska bli kvitt sina tvivel.

  Denna ”knådning”/bearbetning av tvivlaren brukar ”hjälpa” och ge önskad effekt (ur sektens synvinkel sett) i de flesta fall.

  Men OM det inte hjälper utan tvivlaren vill bryta sig loss från sekten, ja då raseras i princip hela hens sociala kontaktnät. En metafor: Detta kan jämföras med att bli avslängd från en långfärdsbuss ”in the middle of nowhere”, med kanske 10 mil till närmaste stad, utan pengar på fickan. Kort sagt: Man känner sig då rätt ynklig, rädd och fylld av oro och ångest.

  Inte konstigt, alltså, att så få tvivlare vågar ta steget fullt ut och frigöra sig från den destruktiva sekten. (Och Terry-sekten bygger precis som alla andra sekter på att förminska individens självkänsla; jämför med kristendomen och andra moraliserande religioner, vilka ju skänker dig frälsning, fast bara om du går med på att dyrka gudomen genom att erkänna dina tillkortakommanden som människa, dvs din syndighet och uselhet.)

  Berätta gärna mer, Eva, om dig själv och hur din väg till återerövrat IBS 2-tänkande har sett ut. (IBS 2-tänkande är raka motsatsen till associativt och true believer-aktigt magiskt och/eller religiöst färgat tänkande, så kallat IBS 1-tänkande). Det är inte omöjligt att du kan få andra tvivlare att också våga ta det avgörande steget.

  Eller har jag kanske missuppfattat saken, dvs att du själv – i likhet med mig – aldrig har suttit fast i woowoo-smeten och därmed också sluppit att återerövra ditt IBS 2-tänkande? Men berätta gärna ändå om din livsresa. Ljus och kärlek till dig!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s