Aftonbladets woo-woo-TV

Knyter ihop lite ”aktuellt” woo från senaste tiden här. Vendela Cederholm, där jag har massor mer liggande som jag inte hunnit med sedan min Tio i topp – påstådda medium i Sverige om henne och hennes bedragarkompis, Lottie Wahlin – och Josefin Crafoord, som medverkade i ett avsnitt av En natt på slottet och visade hur woo hon är.

Jan Helin

Aftonbladet – mer woo-wookramande
Jag gör det med en seans där ett påstått medium, ”utbildad” hos Vendelas Scandinavian Academy for Inner Potential AB, hittar på spöken i ett avsnitt av Josefin Crafoords Wellnessprogram på Aftonbladet TV.

Jan Helin och hans Aftonblad fortsätter att profitera på och normalisera bedrägeriet och bedragarna + ”avlönar” och gör reklam för dom.

Påstått medium – Kristina Englund
Kristina Englund börjar som brukligt i den skojeribranschen med en gardering för att hon ska misslyckas. Man ser sen också att Kristina inte är riktigt nöjd eller bekväm med att hon failar hela tiden – så garderingen var väl befogad.

Först bara, varför blundar dom hela tiden..?

Kristina Englund säger att hon kommer att prata med döda människor. Minsann, men DET kan hon inte lärt sig hos Vendela Cederholm – för Vendela säger ju att hon INTE VET om det går att snacka med döda..! Lite underligt också tycker jag, för dom ältar ju annars alltid sitt, ”vi kan inte garantera om dom kommer och vem som kommer bla bla…”, men här står spökena tydligen rastlösa i kö redan…

Ja, dom döda är t.o.m pirriga och ivriga att komma dit och snacka med henne – och så blir det en fnitterfest. Det är ju sååå kul med döda människor som snackar med dom.

”Seansen”
Här kommer då allt vad alla dom ivriga döda människorna från andevärlden var så ivriga att ”förmedla” till Kristina Englund. (kanske läge att se videon innan läser detta?)

***

Hittepåspöke 1
En kvinna, runt 60, är till Linda, känns som stått nära, faster moster, skolmiljö + snack om drömmar – det är allt!

Men, INGET som Linda kan passa in på någon död. Och bortförklaringarna från Kristina Englund är direkt, känner mig så ivrig, måste lugna ner sig. Vad det nu har med informationen från spöket att göra – hon är väl bara en neutral kanal, som dom alltid tjatar om.

Detta spöke KAN säga konkreta saker till Kristina – säger att Linda har drömmar, stora drömmar, att Linda ska drömma stort och inte begränsa sig (vanliga Barnum-uttalanden f.ö). Spöket snackar även om någon organisation som Linda ska eller redan jobbar med – hot-readat?

Men trots att spöket kan säga dessa grejer – så kan det som alltid INTE säga sitt eget namn, eller vem hon är/var!

Sen förresten, gröna tavlan. Var dom inte svarta förr i tiden, svarta tavlan..?

Standardtekniker
Notera Kristinas ”do you understand”, ”vet du vad jag pratar om”, och ”check it up”-tekniker. Såklart har hon inte fel, det är bara Linda som inte kan komma på någon som passar in just nu.

Gillar när Kristina då helt enkelt bara skickar bort spöke 1 som inte hon lyckas få till en träff, och snabbt plockar fram ett annat – nu såklart ett manligt istället. En kraftig kille, att Kristina vågar chansa på att Linda känt/känner någon sådan ;-]

***

Hittepåspöke 2
Kristina börjar igen med garderingar – hon är uppe i varv och tänker på tiden. Kristina t.o.m får ta en paus och gå ut och lufta sig redan efter första, och bara en misslyckad/e shot-gunning.

Men OK, spöke 2. Till Linda igen, en man/kille krallig, muskulös (vet inte om det är den unga kille hon pratade om innan hennes paus?) ont i/på huvudet, känns som han skäms – det är allt!

Även detta spöke KAN säga konkreta saker till Kristina – säger förlåt till Linda från djupet av sitt hjärta, och att han är glad att det går bra för henne!

”Vet du vem det är?” – ”NEJ!” Inte heller detta spöke kan Linda passa in på någon död. Aj, aj Kristina, 100% missar änsålänge…

Och igen, trots spöket kan säga dessa grejer, klart och tydligt – så kan det som alltid INTE säga just sitt eget namn, eller vem han är/var! Inte ens någon liten detalj som skulle göra det enkelt att komma på vem det är/var, vilket det måste finnas hur mycket som helst av.

Försökte Kristina kanske med en vild ungdomskärlek som dött i någon olycka ev överdos eller självmord? Vanligt hittepåspöke annars.

***

Hittepåspöke 3
Nu jävlar, nu kör Kristina, inga garderingar längre. Hon går tillbaka till ett kvinnligt spöke igen (vanligast till kvinnor), och breddar träffbilden, det kan nu vara till allihopa där – inte bara Linda. Det blir ett standardspöke med lite vagt utseende på håret, finns minnen och som alltid, hon har det bra nu och vill hälsa mamma.

Spöke 3, har ganska stort hår, är livfull och pigg, är ung – det är allt!

Även detta spöke KAN säga konkreta saker till Kristina, eller? Det är en aning oklart, för det är mycket, ”jag får NÄSTAN känslan av”, ”skulle kunna vara”, ”eller” och ”liksom”. Men jag uppfattar det som spöket säger, ”dom behöver inte vara ledsna, hon har det bra nu och dom kommer träffas”.

The sound of silence
”Är det någon som känner igen det som jag sagt?” – total tystnad :-] Sen kommer, ”vissa saker, vissa saker stämmer, men vissa inte alls”. Josefin Crafoord hoppar in för att hjälpa så det inte ska vara så galet dåligt och pinsamt. Undrar vad som ”stämde” och inte för Josefin i den fantastiska beskrivningen – håret eller jeansen..?

Och trots att även detta spöke tydligen också kan säga grejer till Kristina – så kan det som alltid INTE heller säga sitt eget namn, eller vem hon är/var!

Undrar förresten hur NÄSTAN känslan av att blivit påkörd känns, eller hur spöket förmedlar att det finns minnen av att hon haft utsvängda jeans..!

***

Humor
Ja det är det väl när Kristina Englund säger att hon är lite besviken för hon vill ju ge ”bevis” på vem spökena är, men att det nog inte blir tydligare än såhär. Tydligare?

Jag sammanfattar:
Spöke 1 – En kvinna, runt 60, känns som stått nära, faster/moster, skolmiljö + snack om drömmar/Barnum-uttalande.

Spöke 2 – En man/kille, muskulös, ont i/på huvudet, känns som han skäms + snack, vill säga förlåt/Barnum-uttalande.

Spöke 3 – Stort hår, livfull och pigg, är ung, hade kanske utsvängda jeans + snack, har det bra nu/Barnum-uttalande.

Tydligare än såhär!

Kristina Englund säger också – men det är budskapet som är det viktigaste. VILKET budskap?

Ja iofs – kanske egentligen mer sorgligt än humor..?

Thats it?
Alla dessa ivriga spöken som ville komma och snacka med dom – var det allt dom hade att komma med?

Vet inte hur redigerat detta är, men misstänker det är ”det bästa” vi får se och att en hel del är bortklippt – trots att det är så uselt resultat. Verkar vara lite klippt här och där.

Del två – snillen spekulerar, kommer…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


Annons

8 reaktioner till “Aftonbladets woo-woo-TV

 1. Slutkommentaren från en av damerna ” Jag tycker det här var jättespännande och roligt ” ..Ok , spännande kan jag kanske köpa att man tycker att det är och skrattretande passar väl bättre än ”roligt” men jag skulle nog säga tragiskt…Det var ju inte ett rätt i det svammel hon presterade ….

  Gilla

  1. Det kommer en del två – där dom ”diskuterar” det hela

   Ja, jag valde mellan sorgligt och tragisk ang humor eller… för man vet inte om man ska skratta eller gråta när man ser det.

   Men ganska intressant att varken Linda eller Josefin som båda är är superwoo kunde hitta någon död som passade in trots dom försökte Det var iofs väldigt lite Kristina vågade komma med (som gick fel) – men tror hon ville ha träff innan hon kom med mera, hon blev ju också rejält skärrad när hon inte fick det

   Man måste bara älska Josefins ”vissa saker stämmer, vissa inte” på ett spöke som beskrivs med bara, stort hår, ung, livlig och hade nog utsvängda jeans :-]

   Josefin kämpar sååå för att det ska vara på riktigt – som hennes kommentar om Palmes spöke kanske inte vet vem som sköt honom

   Gilla

 2. ja, jösses amanda vilken URUSEL show Kristina Englund bjöd de närvarande, och tittarna, på.

  Och precis som Gesus är inne på, så verkar det som att Kristina själv är pinsamt medveten om detta och därför, kanske, i andanom ser/fruktar, att efter denna dåliga ”performance” kanske inte ens hennes trognaste anhängare längre vill anlita hennes tjänster.

  För mig är det obegripligt hur det kan finnas människor, som är villiga att betala för den här sortens smörja till andekontakter. Generellt hållna svammelpåståenden borde ju vara helt värdelösa för kunden att lyssna till. Och när det undantagsvis blir mer detaljerad information som Kristina Englund säger sig erhålla från sina andevänner, typ utsvängda jeans, ja då blir det naturligtvis fel så in i helvete.

  Jag tycker nästan synd om Kristina. Lider med henne. Förstår inte hur Josefin & Co förmår att hålla masken och inte brista ut i gapskratt eller rent av hånskratt. Nu förstår jag varför det är så viktigt med ”Ljus och kärlek” i woowoo-sammanhang.

  Man vill väl inte knäcka mediumens självförtroende fullständigt och åstadkomma psykbryt..

  Än en gång: Hur kan det finnas folk som fortfarande tror på sådan här bullskit. Det är fanimej TRAGISKT. Den svenska skolan måste ha misslyckats kapitalt med att förmedla ett kritiskt tänkande till sina elever.

  Gilla

  1. Håller med BBNEWSAB ! Jag tycker oxå synd om henne, det blir ju så sjukt pinsamt så att man kan nästan se på dom andra att dom verkar förvånade hur dåligt det är . Och när hon inte får ”napp” av ngn med sitt fiskande så faller ju allt platt !!
   Verkligen läge för den berömda skämskudden …Och det var ju så pirrigt innan och andarna stod i kö ”åhhh guuuuuuud va spännande ” bla bla men endast tre ynka ”spöken” kom fram som kunde säga en massa saker eller nåja en del saker förutom vad dom hette förstås, och utsvängda jeans …snälla nån …om jag var på ”andra sidan” och fick kontakt med ”de mina” via ett medium är det utsvängda jeans jag skulle förmedla då ?? Kanske Kristina Englund kan svara på vem som mördade Olof Palme , när Lena Ranehag gick bet ..Nej, skulle inte tro att Kristina kan det heller ….

   Gilla

 3. Jag kan inte annat än att hålla med er allihop.

  Istället för att det ska bli en flopp av alltihopa så kör hon tycka synd om sig själv, så att dom bara ” nej men så ska du inte känna ”.
  Det bästa är ju ändå när hon ska gå ut och ta frisk luft, hon är så jävla nära på att börja böla bara för att hon känner att hon misslyckats. Jag blir blossig, ja kanske för att du gjort bort dig och inte vet hur du ska slingra dig ur det nu nyss sagt.

  För jävla dumt när hon börjar prata om Lindas drömmar, efter ett tag vet du vad jag pratar om? Och då kan hon mala på om en massa saker.
  Varför skulle denna tanten veta vad Linda vill men ändå inte får fram mer vem denna personen är.

  Den här kvinnan är i samma zon som Lena Ranehag. Fy fan vilken obehaglig människa,
  Hoppas den andra delen kommer upp, det hade varit kul att se.

  Gilla

  1. Yezz mer kommer så fort jag hinner… Fast det är mest floskler och bortförklaringar dock, ja det vanliga ni vet

   Men det är lite detta jag menar att bedragarna kommer sänka sig själva, med att vara så mediakåta coh vilja vara med överallt, och tro att dom kan blåsa alla, trots dom är så sjukt usla. Folk kommer ju se detta – och ingen nykter person kan väl undgå att se att detta bara är hittepå, sjukt dåligt sådant också tom. Dom går lite kurser hos ”kändisskojarna” och betalar mycket för det, sen vill dom såklart också vara med i ”TV” som sina idoler.. Ingen större kanal här nu, men ändå – dom tar nog vad dom får.

   Gilla

   1. Det gillas, alltid lika kul att se när du lagt upp nya klipp.

    Ja det lär dom göra och sen att hon fick ha en seans med kändisar gjorde väl ännu bättre för hennes del.
    Vet du vilket år detta är gjort?
    Jag tänkte Linda var ju med i det okända i ett avsnitt.
    Kanske var därför hon tog Linda direkt eftersom hon tog åt sig allt vad Terry sa i det avsnittet.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.