Kristina Englund – Påstått medium

Eller som inlägget kallats här på redaktionen, Del två – snillen spekulerar.

Tips – se klippet nedan först, och läs sen. Hänger ihop med klippet i förra inlägget också.

Tycker denna ”seans” med påstådda mediet Kristina Englund är ett bra exempel som visar hur skojarna arbetar. Det blir enklare att se såhär när det inte är ett alltförmycket redigerat program, som bara visar det ”bästa”.

Fast detta är kanske också redigerat så – men ändå så dåligt att detta är ”the best of” dom fick ihop..?

Det är ju ingen direkt bra reklam för Vendela Cederholm, Lottie Wahlin och deras woo-woofabrik, Scandinavian Academy for Inner Potential AB, att detta är nivån på dom”utbildade”/certifierade påstådda medium dom spottar ur sig därifrån…

This is how they do it
Man ser/hör lätt hur det funkar, eller är tänkt att funka. Påstådda mediet kommer med några vaga uttalande som passar på många många och mycket – sen kommer frågan, är detta något du/ni kan känna igen! Sen ska det spinnas vidare på det vid träff. Vilket otroligt nog Kristina misslyckas med här – på tre spöken, och två true believers + en som vill tro på det, men är för förnuftig.

After seans
Josefin Crafoord säger i ”eftersnacket” att det var jättespeciellt, jag undrar direkt VAD som var jättespeciellt – att det var så sjukt uselt..?

Men det var tydligen att Josefin fick ont i huvudet – som Kristina Englund säger, ”jaha, intressant”. Och tja, vem får inte ont i huvudet av detta plågsamt dåliga försök till bluff.

Big brother-Linda
Helt andlig?

Big brother-Linda
Förstår inte riktigt varför Linda är med, det hade väl räckt med dom andra två – men hon ska tydligen vara någon sorts spökmagnet som spökena ska komma och snacka med, eller..? Roligt att varken Linda eller Josefin kunde hitta någon att passa in Kristinas hittepåspöken på – fast dom försöker allt vad dom orkar.

Men före detta partiledaren, ”sångerskan” och programledaren med mera Linda Thelenius är ju hyfsat mediakåt och tackar väl knappast nej till att synas. Hon är ju också woo så det räcker och har varit med i tidigare woosammanhang, Det okända med Terry Evans t.ex.

Linda t.o.m flyttade från sin förra lägenhet för att det var dåliga energier där

Huvudvärk och ont i armarna
Och tja, Linda levererar väl vad hon kan och är där för – hon fick träningsvärk i armarna av seansen. Ja det var såklart några döda människor som kom dit och orsakade det med frekvenser och kvantfysik, INTE att hon kanske satt och spände sig. Linda känner sig ”helt andlig” (ja jag hade nog valt att kalla det något annat) och tror på spöken för att hon haft en (1) ”sanndröm” för typ 25 år sen.

Josefin Crafoord – påsättochvis stämmer det
Det är exakt det det handlar om. Att anpassa det det påstådda mediet hittar på till något som kan stämma + att sen det som kan stämma, det väger så mycket tyngre än allt det som INTE stämmer och är direkt fel. Stämmer det inte eller är helt galet, då är det bara spökena som är otydliga.

Skeptikerkortet
Självklart har Kristina varit skeptiker innan hon blev ”övertygad”. Det ska väl ge tyngd åt att hon/dom numera tror på hittepået. Mycket populärt att slänga ur sig att man är eller varit skeptiker, som jag skrev om här t.ex, ”Skeptikerna” på slottet.

Kristina Englund undrade under sitt liv som skeptiker om påstådda medium kunde hitta på grejer och/eller vara vaga. Men tydligen tyckte hon inte dom kunde/var det – utan att det måste vara döda människor som snackar med dom och talar om dessa otroligt specifika grejer. Så hon blev övertygad…

Och det kan väl inte finnas några tveksamheter om att Kristinas spökinformation här är något hon kunde hitta på, eller någon som tycker hon är vag med det..!

Hot-readat?
Det enda som Kristina lyckas få lite ”träff” med, är Lindas drömmar som det första påhittade spöket sägs tala om för henne. Ingen träff på spöket, men det med drömmar och projekt, det kunde Linda känna igen.

Drömmar är ju vanliga Barnum-uttalande, men att första spöket gick på det direkt, och bara det. Plus att när jag Hesselbrandtade på Linda så fick jag på första sidan, ”För Nöjesbladet berättar hon om sitt nya krisfria liv, och om drömprojektet. Men, vad vet jag – kan ju vara så att det spöket kunde säga just det, men som alltid inte sitt namn..?

Välgörenhet!
Enligt Kristina är det svårt att bli rik på detta. Mer att det är välgörenhet hon sysslar med, att t.ex ta betalt 900:-/timmen för påstått snack med döda, samma summa för Tarotläggning, som ska vara vägledning från döda människor.

Men Kristina, jag vet hur du kan ”bli rik” på dina gåvor om dom inte bara är bluff – Kristallkronan och the James Randi Million Dollar Challenge t.ex. Tror även du kunde få in en och annan krona med att lösa lite ouppklarade mord som där är belöning för. Vad är det i t.ex Palmemordet, 50 miljoner, om den finns kvar..?

Men det är väl för Kristina som för alla dom andra påstådda medierna, ”dom gör det inte för pengarna” – men ändå gör dom det inte gratis och skäms absolut inte för sin timpeng…

Trosuppfattning
Såklart kom hennes läromästare Vendela Cederholms garderingsfloskel, det är en trosuppfattning, d.v.s, dom bara TROR att döda människor snackar med dom. Ändå har dom inga problem att ta betalt för just det – att påstå att döda människor snackar med om.

Tänk på att Vendela Cederholm som har certifierat Kristina Englund, säger att hon INTE vet om det finns någon andevärld med döda människor som kan snacka med oss levande!

Som alltid kom det också ett försök att sälja in sina kurser, som det alltid gör…

Credd till Jessica Linnmann som inte går på bluffen
Josefin Crafoord säger, ”det är kvinnligt”, när Jessica Linnmann säger att hon är skeptisk. Nja, med tanke på att det är 99.9% kvinnor som tror på hittepået, så särskilt kvinnligt att vara skeptisk, nja inte riktigt va…

Josefin tycker att Jessica, ”skulle behöva gå till dom där snubbarna …” (uppfattar inte vad hon säger mer där), men vad Josefin menar är väl att när Jessica bara blivit lurad – då kommer hon också tro på det..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


24 reaktioner till “Kristina Englund – Påstått medium

 1. Komiskt att Josefin försöker skydda Kristina hela tiden, Josefin kan ju inte ens säga vem hon tror det är.

  Att Linda påstår sig vara en sann drömmare, det är många gånger man har sovit och sen har det hänt saker i verkligheten som kommer in i drömmen så att Linda säger att någon försöker skydda henne…hmmm nä! Dom slagen mot dörren hennes ex gjorde kom in i hennes dröm eller vad man ska säga!

  Kristina säger ändå- när jag blev struken på ryggen och det är ingen där, BORTGJORD du påstår dig ju kunna se personer från andra sidan Oj oj oj, det var den tiden i rampljuset ;)

  Att det skulle vara kvinnligt, jag är kvinna och tycker detta är så jävla pinsamt att dom kan köra sitt race så jävla länge utan att någon sätter dit dom.

  Gilla

   1. Ursäkta min särskrivning :)

    Det du skriver om i det du länkade, exakt hur kunde hon veta att det var på landet och inte i trädgården.
    Självklart har hennes väninna berättar allt detta för henne, så uppenbart!
    Varför säger hon just landet och sen aha det var på landet?
    Amatör råtta!

    Men ha ha ha ha- han var nästan lika stor som Anders, jaså?
    Jag gillar att du tagit med det hon säger tre gånger för hon försäger ju sig som fan alltså! Hon sa precis att hon hade sett honom, ha ha!

    Fy fan för henne att stå och lura henne sådär :( Jag tycker synd om henne!
    Usch hemska människa!

    Gilla

 2. Jag såg detta programmet när det gick på Tv och måste säga att Zoe som var med är nog bland dom sämsta!

  Såg du det avsnittet när ett par besöker henne och hon säger till dom att i förra livet var dom två syskon och den mamman han har idag var deras gemensamma mamma i förra livet?
  Mmm säkert, där är det ju bara att mala på om vafan som helst!

  Gilla

   1. Ha ha ja precis hon!
    För att det inte ska bli en flopp säger hon dom har redan kommit till mig, det är ju fantastiskt att ” spökena ” kan veta vem det är som ska komma till Zoe just den dagen och söker upp henne!
    För det mesta kan dom inte känna av ” spökena ” när dom är i samma hus utan måste gå runt i huset för att känna av, förutom dom ” spökena ” som varit med redan i tåget eller i bilen!

    Gilla

 3. Håller med lalala. Det hela känns så puttenuttigt på något vis. Lite av: ”Här ska vi trösta och stötta när det går snett för mediumen. Inte fokusera deras missar och andra misslyckanden Nej, snälla skall vi vara. Fulla av förståelse för att de där andejävlarna inte går att styra, utan de har sin egen vilja, vilken de så gärna vill demonstrera för mediumet för att visa sin självständighet.

  Inte konstigt att de flesta medium och de flesta andetroende har kvinnligt kön. Sedan är det lite som bland sjuksköterskorna: Det är de relativt sett fåtaliga männen som lägger beslag på toppositionerna (= blir avdelningsföreståndare och dylikt) inom yrket. Mediumbranschen är inget undantag från den regeln.

  Än en gång tvingas jag konstatera: Fan vid pinsamt alltihop är för samtliga inblandade. Även om det förstås måste vara allra mest pinsamt för Kristina Englund ”in person”. Kan hon komma tillbaka som medium efter det här? Då måste hennes anhängare vara extremt överseende och förlåtande.

  Fast de involverade – medium OCH woowoo-publik/woowoo-programledare – inser förmodligen inte det katastrofala i den sortens ”performance” som Gesus’ senaste blogginlägg och videoklipp fäst uppmärksamheten på.

  Tyyvärr är detta ett inte helt ovanligt beteende (i synnerhet i woowoo-världen) som för övrigt har beskrivits rätt ingående av psykologiska forskare, varefter fenomenet har kommit att bli känt som Dunning-Kruger syndrome.Googla gärna på de orden.

  Gilla

  1. Tänkte ta upp lite om Ghost-lab ellevadeheter som är med i klippet – men det är för fånigt, så jag hoppade det. Men då just att i 99% av sådana program så är det män/killar…

   Jepp, Dunning Kruger. Det är väl bara två stadier det är aktuellt – när du är död (ofödd) eller korkad :-]

   Gilla

 4. Å, glömde det. Tänkte inte på det. Att Kristina är certifierad.

  Kan just undra vad det säger om dem som certifierar? De verkar inte lägga ribban så värst högt för att godkänna sin adepter.

  Fast å andra sidan. Det viktigaste för certifierarna är förstås att få in lite kosing i form av kursavgifter och så.

  Jag tror att just woowoos är bland de allra mest kursgalna grupperna i dagens samhälle. Till och med en kurs om hur man som woowoo plockar blommor på en sommaräng skulle sannolikt bli fulltecknad rätt snart.

  Och handen på hjärtat: Systemet med att föreläsa om sina egna fantastiska mediumegenskaper samt att certifera varandra – mot betalning, givetvis – är snudd på genialt.

  Förmodligen det enda geniala tänket i den skojarbransch, som woowoo-sektorn utgör. Resten är nog sedvanlig woowoo-bullskit.Eller vad tror du, Gesus, som så föredömligt följer den branschens företrädare och deras eskapader runt om i Sverige (och ibland även i Norge, tydligen).

  Gilla

  1. Ja skojarnas alltid så viktiga certifiering. Det är ju inget annat än en bedragare som gett en annan ett papper så att h*n nu också kan lura folk – att h*n har betalt pengar för att nu kunna lura folk på pengar… ”Det andliga pyramidspelet”!

   Gilla

 5. Ja då var det dax igen då , Didrik Ölander en 18 åring från Skutskär har varit förvunnen i veckor , nu undrar jag var alla s k medium är som med sina kontakter i andevärlden som skulle kunna tala om var Didirik är . Även om han nu är vid liv så borde ju även dessa andekontakter kunna förmedla det , annars brukar det ju heta att personen måste vara avliden för att kontakten med ”andra sidan ” skall fungera . Det går inte att föreställa sig familjens situation att inte veta var deras son befinner sig . Så nu jäklar är det väl Eran förbannade skyldighet att använda dom förmågor ni har ..Nu vill vi inte höra om ngn papa eller om ngn som inte hunnit säga adjö, eller om ngt kylskåp som är på väg att gå sönder . Nej tala om var Didrik är !
  Annars tig om Era ”förmågor”

  Gilla

   1. Jo det är klart ..har man sådana förmågor så får man fram sån klockren information ….Vid vatten och / eller träd skog ..samt att det kan ha varit lite småkallt , och mörkt …Och det kan ev kan varit lite blöt typ regn , eller kanske snöblandat regn …Sen är det ju så klart inte alla ggn kontakten med andevärlden är glasklar , det kan ju finnas risk för feltolkningar ..eller hur ….Lås in dom alla ..slå dom i järn !!! Bedragare !!! Skojare !!!!

    Gilla

    1. Nicket försvann , det var ”Stone” som skrev ovan , och till ”anonym” som gesus skrev så borde mitt inlägg inte vara så svårt att tyda..jag blir så f bannad på sk medium som utger sig för att kunna kommunicera med dom döda men när dom förmågorna skulle vara användbara då lyser dom med sin frånvaro.

     Gilla

     1. Oj – mitt mistake. Såg inte att det var ”svar på/till” ”anonym”/Stones inlägg, jag svarade på – trodde det var till/om mitt inlägg på bloggen. (jag ser kommentarerna annorlunda i adminläget, och missade det. Får skylla på för mycket glögg, eller en jordbunden ande kanske)

      Men det kan väl vara ganska så ändå, om man läser här så förstår man nog det…

      Gilla

  1. Håller med dig ” Stone ” vart fan är alla begåvade medium nu när dom väl behövs?
   Inte fan där dom ska vara. Jävla pajaser!
   Man blir så trött att detta bara fortsätter och dom som fortfarande kan sitta och försvara dessa människor är fan helt sjukt!

   Gilla

   1. Och det lustiga är att om man skulle konfrontera dom med detta så blir svaret att dom inte kan styra över vilka som kommer igenom och vilken information man får ..Då blir ju nästa fråga VARFÖR inte andevärlden VILL att folk skall hittas , mord skall uppklaras ..Hur kan det vara viktigare att förmedla att ett kylskåp är på väg att gå sönder , att man var skojfrisk när man levde ..Att man inte hann säga adjö ,,Detta övergår i alla fall mitt förstånd ..Skulle vara intressant att få svar på den frågeställningen från ngt etablerat TV medium kanske , dom skall ju vara gräddan av dessa medium .

    Gilla

    1. En annan grej där är när bedragarna erbjuder andlig vägledning t.ex, och tar betalt för det (någon annans vägledning t.o.m). Hur f-n kan dom erbjuda det – när dom då säger sig inte kunna veta och/eller styra vilka döda människor som kommer komma med, och vilken ”vägledning”..!

     Gilla

    2. Detta med att man inte kan styra över vilka som ska komma, är det inte lustigt att i alla avsnitt av det okända att det alltid har kommit någon? Jag har sagt detta innan och säger det igen dom kommer ju för fan fram innan mediet är framme på platsen.

     Javisst man kan bara säga självklara saker som stämmer in på nästan ALLA människor. Aldrig något helt oväntat!

     Gilla

 6. @Gesus: Logik och rationellt tänkande har väl aldrig varit woowoos’ starkaste gren – om man så säger.

  BTW: Skulle ha varit trevligt, om någon psychic-woowoo hade velat deltaga i debatten här och förklara/motivera varför inga döingar där på ”Andra sidan” vill hjälpa dem med att lösa mord, hitta försvunna kroppar, berätta var ett flygplan störtade i havet osv.

  Jag tycker det är extremt underligt att inte ens de i flygolyckor eller dylikt omkomna passagerarna själva bryr sig om att kontakta anhöriga eller åtminstone lämna ett budskap till något psychic-medium om vad som egentigen ligger bakom försvinnandet.

  Jag säger som Stone skriver här ovan, citat: ”Hur kan det vara viktigare att förmedla att ett kylskåp är på väg att gå sönder , att man var skojfrisk när man levde ..Att man inte hann säga adjö ,,Detta övergår i alla fall mitt förstånd.”

  @Stone: Du är ingalunda ensam om att inte förstå hur resonemangen går där bland döingarna på ”Andra sidan” och/eller bland mediumen här nere i den jordiska jämmerdalen.

  Gilla

 7. FDETDA: Underbara woo-woofloskler du har samlat och nu kan visa upp. Noterar att Jane Lyzell spelar i en egen division som woo-woofloskelskapare. Hon verkar ha hittat storformen så här under julhelgen. Inte ens det ganska svårstavade ordet ”censur” är ju felstavat. Nästan så man misstänker att Jane har städslat en spökskrivare. Eller köpt sig ett avancerat rättstavningsprogram. :)

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.