Terry Evans – unika paranormala frekvenser och namn

”Informationen jag får när jag arbetar som medium har sin egen frekvens, som är unik för mig liksom för varenda människa” – #TerryEvans

Läste på Terry Evans blogg – Terry skriver om en ”paranormal upplevelse” han säger sig haft. Intressant för det är spöken som inte ens behöver vara döda – OCH, dom svarar på frågor, OCH säger vem dom är, t.o.m sitt eget namn!

Det ni, det har ALDRIG hänt i Det okända, inte på tio år (10 år!) och över hundra avsnitt med flera hundratals påstådda spöken/andar som snackat med dom – inte heller på någon av alla tusentals storseanser! Men det finns säkert någon lag/regel i andevärlden eller Universum som gör att spöken inte gör det på TV eller live, utan bara just i historier som berättas senare.

Paranormal upplevelse
Först, varför kallar Terry Evans det för en paranormal upplevelse? För honom är det väl inget paranormalt, övernaturligt eller konstigt – detta säger han sig ju upplevt i över 50 år nu…

Paranormal, ett adjektiv som används för att beteckna en företeelse som inte är ”normal”.

Försöker ta detta kort
Läs hela Terrys historia på hans blogg här, om ni vill.

Terry Evans ande

Men kort då, Terry säger att han såg ”en figur i ett vitt, pulserande sken”, men Terrys kompis som var med honom såg inte denna skinande pulserande figur. Terry stod stilla och insåg då att figuren följde efter honom. (ehhh?) Figuren identifierade sig inte, men var bra sällskap enligt Terry.

Efter att figuren under 24 timmar visat upp flera andebarn för Terry Evans, så dök den upp igen och då kände han att det var en kvinna. (undrar hur Terry känner det?)

Terry frågade henne då vem hon var, och hon svarade, ”Jag är en gammal vän, Avril”!

Minsann – här kan Terry Evans fråga spöket (om det nu var ett spöke, se senare) och spöket SVARAR och säger t.o.m vem det är + sitt namn utan problem!

Terry säger åt figuren/skenet/Avril att berätta mer, och då visar Avril sig i en speciell hatt som hon brukade ha på vintern, som Terry kom ihåg. Jag undrar direkt hur Avril visste att Terry kom ihåg/skulle komma ihåg just den hatten – och räcker det inte att hon visar sig som sig..?

”Lite senare under kvällen satt jag och tittade på TV då figuren i det vita skenet åter dök upp. Jag kände att det var en kvinna, så jag frågade henne vem hon var. Hon svarade: “Jag är en gammal vän, Avril, som du gick i skola med.” Berätta mer, svarade jag och plötsligt visade hon sig i en speciell hatt som jag minns att hon brukade bära vintertid.” – Terry Evans

Terry berättar sen att han och Avril var bästa vänner förr, och att han och den pulserande figuren/Avril tillbringade två timmar tillsammans sittande i soffan med att konversera med varandra, om det förflutna och Terrys nuvarande livssituation.

Levande spöke?
Terry Evans berättar vidare att han tänkt på just Avril dom senaste månaderna och undrat vad som hänt henne. Och att han inte vet om hon är i andevärlden eller ej (WTF?) – men det kändes som om hon var det! MEN, det kan vara så att Avril lever och bara tänkte på Terry.

”Jag undrar vad som hände med henne? Jag vet inte om hon är i andevärlden. Det kändes i alla fall som om hon fanns i andevärlden, men skulle det kunna vara så att hon sitter någonstans ute i världen och minns mig och min vänskap?” – #TerryEvans

”Det visade sig vara en vacker och upplyftande upplevelse att få sitta tillsammans med min barndomsvän och få en möjlighet att förnya vår bekantskap. Jag planerar nu att försöka ta reda på vad som hände med henne. Detta är ytterligare en påminnelse om att man aldrig vet när en ande kommer att dyka upp eller vilket budskap de bär med sig. Avril kom med vänskap och stöd. Jag hoppas att hon återvänder, det skulle vara trevligt att prata med henne igen.” – Terry Evans

Två timmars konverserande
Terry Evans sitter alltså och snackar med en ande i TVÅ timmar, en ande, en ande ”från någon” han inte vet om den är död eller ej (?) – och frågar INTE vad ”den” gör nuförtiden. En ganska vanlig fråga annars väl, om inte standard t.o.m, när man träffar kompisar man inte sett på ett tag. Och hade Terry gjort det, hade han ju fått reda på om Avril är/var död eller lever + om hon lever, var hon är och gör nu.

Men nej, nu planerar istället Terry på att ta reda på detta efteråt – helt vanlig woo-woologik. Tänk er att träffa på en gammal vän man inte sett på några år och snacka i två timmar UTAN att fråga hur det är och vad h*n gör nu.

Paranormala unika frekvenser
Har för mig jag hört Terry Evans säga att han sänker sin frekvens till dom döda människornas frekvens i andevärlden för att kunna snacka med dom. Denna frekvens som då enligt Terry Evans också är unik för honom och varje människa. Jag undrar här då varför/hur han inte kan känna om Avril är död eller ej?

Kan Avril koppla upp sig på denna unika frekvens, och kommunicera med/på den, både om hon lever eller är död då?

Hur vet Terry ens att det verkligen är Avril och/eller kan vara säker på det? Alla dessa spöken han stöter på hela tiden som är sååå skojfriska alltid – det är kanske ett sådant spöke som skojar lite med Terry bara…

Inlägget har f.ö f.n 19 kommentarer – varav ett (1) av en man!

Roligt också tycker jag är att Terry Evans fortsätter svara på varenda kommentar på bloggen, med oftast typ bara, ”Thank you!/Terry Evans”.

(ja förutom dom kommentarer som är besvärliga för honom, dom som han/dom inte vågar visa för sina sektmedlemmar, utan raderar direkt)

Antagligen inte Terry själv som gör det heller – för då hade han väl ”känt av” alla spamrobotar som skrivit kommentarer där, som han också svarar. Men kanske spamrobotarna också använder en unik frekvens ;-]

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


4 reaktioner till “Terry Evans – unika paranormala frekvenser och namn

 1. Ett intressant inlägg ! Här visar ju helt plötsligt Terry en helt annan sida där han t o m får anden, eller vad det nu är ,att säga sitt namn ! Vilket aldrig lyckas ”live”men å andra sidan kan ju Terry fabulera ihop en sådan historia i lugn och ro och inte behöva prestera när kamerorna är på elller inför publik. ”Jag planerar nu att ta reda på vad som hände med henne ” ja som Gesus skriver vore inte det bland det första man skulle fråga ngn man inte sett sedan barndomen ? I alla fall efter en konversation på 2 timmar ( ! ). MEN jag tycker detta höjer kraven på Terry , nu har han själv satt ribban , nu är det slut med ”papa” hit och dit och ”check the records” nu skall vi banne mig ha namn ! För nu vet vi att det går att få fram !

  Gilla

 2. Exakt nu ska deras namn komma fram. Nu har han satt ribban jävligt högt!
  Anledningen till att Terry skriver om detta och att han fått fram hennes namn är för att han aldrig fått fram något namn i det okända.

  OM han satt med henne i två timmar varför frågade han inte Avril om hon är på andra sidan.
  Detta blir bara sjukare och sjukare, nu kan en person sitta ute i världen och tänka på en person och i nästa sekund sitta bredvid personen man tänkt på och visa upp föremål som dom hade som barn.
  OCH han tycker bara att det känns som att hon är i andevärlden han vet inte om hon är det, sånt brukar han känna på sig annars jävligt bra.
  Kan det vara så att ” spökena ” som varit med i det okända egentligen är personer som sitter på andra sidan jorden och tänker på just dessa människorna att det är därför dom är hemma hos dom, alla kanske är levande människor ( förutom dom som mediet fått bekräftat är på andra sidan ).

  Håller med Gesus det kan faktiskt vara så att det är en skojfrisk sate där ute, säkert en som bara vill jävlas tillbaka lite ;)

  Gilla

 3. Javisst, nu har Terry Evans mer eller mindre målat in sig i ett hörn. Från och med nu borde hans publik/fans kräva, vid kommande seanser, att spökena berättar sina namn och kommer med mer detaljerad information än att man inte hann taga farväl när man avled eller att den bil som den avlidne lämnade efter sig har någon skavank som bör rättas till.

  I princip kan alla bejaka den sortens påståenden. Det är ju mer regel än undantag att döden inträffar utan att alla anhöriga finns på plats vid dödsbädden (tänk ”trafikolycka, tänk Charlie Hebdo-terrordådet). Och vem äger en bil som helt saknar någon skavank att åtgärda?

  Jag har just publicerat en lång kommentar i ett annat av Gesus’ kommentarsfält (se: https://gesusbloggen.wordpress.com/2015/01/05/terry-evans-kvantfrekvenser-och-annat-hittepa/#comment-8012 ).

  Tar mig friheten att lägga in samma kommentar även här i detta kommentarsfält, eftersom innehållet i min kommentar har bäring också på vad Gesus tar upp i detta nya inlägg.

  Så här skrev jag:

  Det strider mot all känd fysik att tro på en själ. De som i likhet med Terry Evans hävdar, att det finns en själ som överlever den fysiska kroppens död måste nöjaktigt och trovärdigt kunna besvara frågor som dessa: 1) Vilka partiklar bildar tillsammans denna själ? 2) Vilka fysiska/universella lagar håller ihop själens partiklar? 3) Hur interagerar själen med vanlig materia?

  Det kan de inte göra i dag. Inte heller verkar de vilja göra det.

  De som trots det envisas med att hävda, att deras syn och tro på själen är korrekta, nöjer sig regelmässigt med att åberopa bevis av så låg kvalitet, att OM den sortens bevis lades fram av en åklagare i en svensk domstol, så skulle denna åklagare få allvarliga problem med/i sin fortsatta juristkarriär, eftersom han rimligen borde ha vetat, att den sortens lågkvalitetsbevis inte kan godtagas av domaren och hens nämndemän, dvs att åklagaren har väckt ett så kallat obefogat åtal mot den tilltalade och alltså också borde ha haft den insikten själv.

  Sanningen är att dagens kända fysiska lagar har bevisats bortom allt rimligt tvivel. Förvisso finns det woowoo-flumstollar även inom fysikprofessorernas led, men dessa utgör blott någon enstaka procentenhet av totala antalet fysikprofessorer. Bara som ett enkelt ”räkneexempel”: Om 98 professorer hävdar samma sak, och två andra professorer anmäler en avvikande åsikt/uppfattning, vilket är då bäst för dig att tänka? Två alternativ: 1) Att jag litar på vad den förkrossande majoriteten har kommit fram till. Eller 2) Jag litar på de där två professorerna som tycker annorlunda.

  Samma ”räkneexempel” en gång till, nu formulerat så här: Framför dig ligger 100 pistoler. 98 av dem är laddade med ett en dödlig kula, två av dem saknar dock kula, dvs är oladdade. Du får välja en av dessa 100 pistoler och rikta den mot ena tinningen. Frågan är: Skulle du våga avfyra den pistol du håller mot tinningen?

  Woowoos som menar att de litar mer på de två fysikprofessorer som har en åsikt som avviker från de 98 andra fysikprofessorernas, borde i konsekvensens och rimlighetens namn välja att trycka på sin pistols avtryckare i kraft av sin övertygelse, att de har gjort rätt val.

  Ändå har jag en känsla av att de allra flesta woowoos skulle tveka att avfyra vapnet mot sin egen tinning, ifall de deltoge i ett sådant experiment.

  OM de fysiska lagarna mot förmodan måste skrivas om framöver, handlar det med största sannolikhet enbart om smärre detaljändringar i dem, vilka kommer att sakna bäring på frågor som har med själen och efterlivet att göra.

  Dagens välkända fysiska lagar leder inom den neurovetenskapliga forskningen till slutsatsen, att det inte kan finnas någon själ som övertar alla de minnen och annan information som funnits lagrad i hjärnan, innan den slutade att fungera. Det allra mesta tyder på att nära döden-upplevelser (NDU/NDE) inte är något annat än rena hallucinationer.

  Kanske utlöses dessa hallucinationer av speciella hjärnvågor kallade gammavågor? Experiment utförda på råttor har nämligen visat, att om man framkallar hjärtstopp (cardiac arrest) hos dem, så att blodcirkulationen inuti hjärnan upphör, sker det efter några tiotal sekunder en kraftig cerebral urladdning av just gammavågor i dessa försöksråttors hjärnor, varvid ett tillstånd påminnande om det som händer vid synestesi inträffar.

  Från synestesi är steget till hallucinationer inte alls långt. Faktiskt kan man säga, att synestetiska upplevelser – typ att varje siffra erhåller en speciell färg eller att ljudupplevelser producerar även synupplevelser, smakförnimmelser, luktsensationer etc – är uppbyggda på och fungerar på i princip samma sätt som hallucinationer gör.

  Man måste följaktligen kräva av dem, som tror på en själ och att denna själ lever vidare efter vår fysiska kropps död, att de visar hur dagens väl kända fysik, som förklarar hur atomer, elektroner etc påverkar varandra, måste förändras för att möjliggöra existensen av en själ över huvud taget.

  Tyvärr har de själ-troende ingen bra och rimlig förklaring att komma med – annat än floskler som: ”Det är fullt tänkbart att dagens välkända och bevisade basala fysiska fakta trots allt medger en själ.” Eller: ”Ingen regel utan undantag.” Eller: ”Man ska inte/aldrig säga inte/aldrig”. Eller: ”Mirakel måste kanske inte följa fysikens lagar.”

  Den sortens argument bygger mer på önsketänkande än på vetenskapligt empiriskt tänkande.

  Med andra ord: Det skulle helt enkelt behövas en helt ny fysik, som antingen ersätter eller åtminstone kompletterar dagens standardfysik (den så kallade standardmodellen). Själen och själsbegreppet ryms helt enkelt inte inom dagens kända fysik.

  Att exempelvis åberopa Quantum Field Theory (Teorin om kvantfält) som förklaring – vilket är synnerligen populärt bland woowoos i våra dagar – håller heller inte.

  Dagens kvantfysiker känner nämligen inte heller till några andliga partiklar eller andliga krafter som kan påverka och interagera med vanliga fysiska atomer och partiklar (= med det som våra fysiska kroppar, inklusive hjärnan, är uppbyggda av och vars fysiska lagar följaktligen måste gälla även för våra fysiska (människo)kroppar.

  Inom fysiken är Diracs ekvation välkänd; för detaljer se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Diracekvationen . Denna ekvation gäller för alla atomer och (i dag) kända partiklar. I Dirac-ekvationens förlängning ligger då denna slutsats: Om 100 procent av dagens kända partiklar följer Dirac-ekvationens konsekvenser och förutsägelser, då är sannolikheten extremt hög, att OM man i framtiden skulle lyckas upptäcka ytterligare några partiklar, så kommer även dessa nyupptäckta (”andliga”?) partiklar att vara tvungna att underkasta sig det som Diracs ekvation förutsäger och kräver om dem.

  Jfr mina två ”räkneexempel” ovan. Fast nu är samtliga pistoler laddade med en dödande kula, så hur kommer woowoos att resonera då? Fortfarande avfyra pistolen mot tinningen åberopande att mirakel förekommer som trotsar all statistik? Eller välja att avstå?

  En av Dirac-ekvationens många förutsägelser/konsekvenser är just, att minnen (eller ”energifält” för att prata ”woowoo-språk”) INTE kan överleva hjärnans död, utan dessa minnen försvinner – upphör att existera – när hjärnan dör.

  Eller annorlunda formulerat: Om samtliga kända fysiska (och virtuella) partiklar ”lyder” och är helt i överensstämmelse med Diracs ekvation, varför skulle då plötsligt en eventuell framtida nyupptäckt (”andlig”) partikel inte också uppfylla de krav som Diracs ekvation ställer på partiklar och atomer?

  Detta är dock en fråga som själ-troende woowoos konsekvent undviker att besvara och låtsas hellre som om de inte har hört den ställas/formuleras.

  Man kan naturligtvis också se evolutionsbiologiskt på det hela. Då måste man ställa sig den här typen av frågor: 1) Har även aminosyror och proteiner (= livets byggstenar) en själ som överlever döden? 2) Har virus och bakterier en själ? 3) När under evolutionen dök själen upp som en emergent egenskap?

  Även den sortens frågor förblir obesvarade av själ-troende woowoos.

  Slutsatsen kan bara bli, att tron på en själ och dess förmåga att överleva den fysiska kroppens (hjärnans) död vilar huvudsakligen på rent önsketänkande, dvs inbillning. I vart fall saknas det riktiga bevis på att det synsättet skulle vara sant. De så kallade bevis som föeligger och uppvisas av woowoos är oftast av det anekdotiska slaget eller rena spekulationer, alltså tillhörande de absolut sämsta beviskvalitetsnivåerna. Beviskvalitetsnivåer som en svensk domstol skulle finna omöjliga att acceptera som just bevis på någon tilltalads akuld eller oskuld.

  Gilla

 4. Angående Terrys raderande av kommentarer och rädsla för kritik så påstår han tvärtom i sitt senaste blogginlägg att man inte ska undvika konflikter och han konstaterar lite oödmjukt att han är väldigt ödmjuk: ”När jag öppnar mitt sinne för att hitta en lösning och för att frigöra mig själv från ett tänkesätt har jag upptäckt att jag kan förstå hur jag varit delaktig i att skapa konflikten. Det är då det är möjligt att skapa en medelväg där man kan möta situationen eller konflikten, där kompromiss och intention kan hjälpa båda parter att gå vidare, för det är bara på denna medelväg som en dialog kan inledas.”

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.