Avslöja bedragarna – så enkelt är det

… VARFÖR gör ingen det?

Nej istället vimlar det av tidningar, radio- och TV-program som gladeligen har med och bara gullar med skojarna och låter dom helt oemotsagda få sitta och göra reklam för sina bedragarverksamheter och ljuga hejvillt – aldrig något ifrågasättande, kritiska frågor eller något.

Money talks
Men det är klart, det handlar om läsare, tittarsiffror och reklamintäkter på det, då väger sanningen inte så särskilt tungt. Som för t.ex Aftonbladet och TV4 som också ”profiterar” på bedragarna, och att då visa att det bara är bluff = missad deg in.

Tänk om någon istället hade velat visa upp bluffen, eller jallfall ifrågasätta det och ”granska” lite. Så enkelt det skulle vara för dom, dom har all utrustning och personal för att göra det. Problemet skulle väl vara att få påstådda medium att ställa upp om det handlar om frågor och att ifrågasätta o.s.v, det är INGET dom är intresserade av ju!

Så det får nog bli som här, ”under cover”, och då blir det såklart också det klassiska med bortförklaringar sen – att dom blev lurade, energier, floskel, floskel, floskel… D.v.s, avslöjade med att inte kunna det dom påstår sig kunna, och göra, och det dom tar betalt för..!

How to do it
Här nedan ett klipp från norska Folkeopplysningen. där dom gör just det jag efterlyser – visar upp att det bara är bluff och bedrägeri, och hur enkelt det är att göra det.

Väldigt enkelt
Som dom gör i programmet typ, och här är allt som behövs för att i ”steg ett” avslöja bedragarna.

1 – Flera olika påstådda medium får gå in i samma hus/plats, oberoende av varandra.

2 – Dom som bor i huset ska inte vara med för att kunna läsas av med mera.

Extra – Man ”planterar” saker för att se om mediet ”nappar” och tar upp det.

Svårare är det inte! Sen är det bara att jämföra vilka spöken och grejer det hittas på finnas/vara i huset och ”konfrontera” dom med varandras hittepå! Vilket jag saknar här i detta program.

I klippet
Alla utom en, som fick kalla fötter (anade han att hans brallor var på väg att dras ner kanske?), av dom olika påstådda medierna får olika förnimmelser och hittar på olika spöken när dom glider runt i huset.

Alla går igång på dom planterade grejerna, och ger olika felaktiga egna påhittade förnimmelser om dom.

I övrigt är det det vanliga tramset från dom, det blir kallt, där är ombyggt, en hjärtattack, det är energier bla, bla, bla. Men INGET rätt – och inget namn på något spöke som alltid…

Sämre än dåliga
Man ser också, att tycker man att dom ”kända” påstådda TV-medierna är dåliga, så är dessa (antagligen certifierade av dom ”kända”) riktigt usla – både på sitt hittepå och som ”skådespelare”.

Vem kommer bli först i Sverige med detta?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


21 reaktioner till “Avslöja bedragarna – så enkelt är det

 1. Vill minnas att detta koncept oxå körts i England där man bjudit in kända medium till hus och ”planterat” olika saker , samt hittat på en historia på som lagts ut på nätet . I det avsnitt jag såg var det en historia om att ngn blivit ihjälsprungen av hästar och naturligtvis sa ett av mediumen det , efter lite skådespeleri förstås . Efteråt konfronterade man deltagarna om att det bara var bluff vilket var ganska pinsamt. En av deltagarna filmades man när han betraktade en tavla och sneglade ned på namnet på ramen..Han låtsades ”få till sig namnet ” , värsta skådespelaren …. Obetalbart , snacka om att ha byxorna nere ! Alltså woowos tycker ju säkert att detta är förskräckligt att göra så , men har man dom förmågor man utger sig för att ha så borde ju mediumen se igenom bluffen , deras s k andeguider borde väl upplysa dom om att dom är på väg att bli lurade ?

  Gilla

   1. Härligt Gesus ! Det klippet är det ! Kolla efter ca 3.40 , då mannen diskret sneglar ned på tavelramen ….Så jäkla dåligt , eller smart av honom om det inte varit för att detta var riggat , hur många betalande människor har han lurat genom tiderna ?

    Gilla

   2. ha ha älskar detta klippet! Hon låtsas att hon visste om alltihopa, hon försökte ju lura honom att hon blev honom nere i källaren.
    Så jävla misslyckat!

    I det översta klippet, det bästa är ändå när hon säger att det kommer från Afrika och att hon känner för att dansa.
    Det är så jävla lätt att bara sätta dit dom, det är ju precis såhär det går till i ” det okända ” också dom säger lite vad dom tycker.

    Ett sånt här program borde komma till Sverige så kan Lena och dom andra fjantarna hälsa andevärlden.

    Gilla

   3. Hej Gesus! Jag jobbar på SVT Debatt och ikväll ska vi ha en debatt om medium och Hänt Extra-debaclet. Schulman skrev ju kritiskt mot Regina Lund. Vi söker en bra person som är skeptisk till detta. Kan inte du mejla ett nummer till mig på hanna.nordin@svt.se

    Gilla

 2. Frågan är om det hjälper med sådana här avslöjande program. De som redan är woowoo-troende har starka försvarsmekanismer som gör, att avslöjande information bara rinner av dem, likt vatten som hälls på en fet gåsjävel.

  Möjligen skulle den här sortens avslöjanden kunna minska nyrekryteringen till olika sorters woowoo-sällskap. Fast därvidlag kämpar vi skeptiker lik förbannat i kraftig motvind.

  Vad vi skeptiker kan erbjuda de woowoo-troende är på sin höjd några minuters bukkskittänkavslöjande läsning eller videotittning. Den tiden känns dock närmast som ett piss i havet med tanke på all primering (priming eller hjärntvätt) som woowoo-barn och woowoo-vuxna utsätts för i de föreningar och samfund de är medlemmar i.

  Det är liksom ingen slump, att majoriteten av alla barn till exempelvis Jehovas vittnen själva blir Jehovas vittnen när de kommer upp i tonåren. Eller att barn till muslimer själva blir muslimer.

  Dvs ”inskolningen” av nya offer – förlåt: medlemmar/troende – är påfallande intensiv och långvarig (inte sällan flerårig). Den skeptikerdos de troende kommer i kontakt med har som regel ytterst sällan några möjligheter att så att säga neutralisera denna långvariga inskolningsprocess vare sig kvantitets- eller kvalitetsmässigt.

  Jag skulle vilja likna det hela vid den barbariska seden med kvinnlig omskärelse. Vad hjälper det att flickorna från den sortens kulturer/länder kanske bor här i Sverige och går i svensk skola? När det blir dags för ett längre skollov, är det ofta kört för dem, och könsstympningen av dem genomförs vare sig de vill det eller inte.

  Gilla

  1. Så sant som det är sagt ! Och som vi kommenterat tidigare och som Gesus visat i sina klipp, så även om man talar om för woowos att det är fejk medium så fortsätter man ställa frågor om ex när man skall träffa den rätte mm mm . Snacka om att stoppa huvudet i sanden . Slog på TV n igår nyss hemkommen från träning och hamnade precis i slutet på ”Det Okända” ..Som vanligt kunde man inte få fram vem den aktuella mannen var som ”spökade” .. Ovanligt , eller hur !! Samma där man kör säsong efter säsong , INGENTING kommer fram , ingenting på bild eller film , man hittar inget i arkiven och hittar man någon gammal kutig gumma så är det ju i alla fall inte säkert att det är hon , eller ngn klämkäck gubbe med kepsen på sned, men man tror ändå , och alla medverkande verkar ju nöjda och glada trots att ingenting egentligen kommer fram som bevisar ngt ….

   Man skulle ha kommit på den programideen , ett program om ….ingenting ! Undra hur man sålt in det hos programansvariga ..det är ju lite som Seinfeldt på sin tid , han och George hade ju en ide om ett program om …..ingenting !

   Gilla

  2. Nja jo jag tror det ”hjälper” att göra sådana här program. Iofs så blundar alla woo-woos för det och hittar bara på bortförklaringar, en dålig dag och annat trams – men ”vanliga” människor kan få upp ögonen, dvs dom som inte rabiat bara VILL tro på det…

   OCH, om alla dessa program överallt alltid där det helt utan att ifrågasätta bedragarna i TV, radio och tidningar görs reklam för dom, ”byttes ut” mot sådana här, eller liknande program där man istället för att normalisera, ratificera och låtsas som om det inte är bluff och bedrägeri, visar att det är bara bluff och bedrägeri – DÅ tror jag man kan börja påverka ”den stora massan”

   Dom flesta ”vanliga” människor har ingen koll på hur många påstådda medium det finns och vilken stor marknad dom har och vad dom sysslar med. Tror tex inte någon av dom ”kändisar” som medverkade i En natt på slottet vet att Lena Ranehag påstår att hon har en andeguide som kan bota, och har botat cancer på levande människor

   Sammanfattat – desto fler program där dom visar att det bara är bluff + mindre program där dom inte gör det = kan nog påverka.

   Upplysning och information är religion och vidskepelses värsta fiende…

   Gilla

 3. Woowoos påminner starkt om denna (sorts) tant, som hade fått tillbaka växelpengar efter att ha betalat för sin inköpta varor i varuhuset. Men ville dock, av gammal vana, kontrollräkna pengarna, så att kassörskan verkligen hade givit henne rätt penningsumma tillbaka. Dock växte kön bakom tanten, så hon kände sig stressad och slutade upp att kontrollräkna växelpengarna för att i stället stoppa ned dem i sin börs. Varpå hon med hög stämma, så att de bakomvarande i kön skulle höra det, kommenterade:

  – Har det stämt så här långt, så stämmer nog resten också.

  Och gick sedan därifrån.

  Det är precis om signaturen Pernilla skriver här ovanför. Det brister i logik och logiskt tänkande (= IBS 2-tänkande) bland woowoos. Om något känns bra och trösterikt, ja då är förstås just det den enda rätta och sanna förklaringen. (Detta sistnämnda är klassiskt IBS 1-tänkande.)

  Gilla

 4. Apropå ingenting. Woowoos brukar ju inte känna till hur opålitliga våra sinnesorgan – särskilt ögonen och öronen – och, inte minst, våra minnen är.

  Därför skulle det vara kul om någon woowoo ville besvara denna enkla fråga: Vad är det för djur som syns på fotot – är det en varg eller en katt?

  Vänligen motivera svaret.

  För att se fotografiet, klicka på följande länk, såvida ni inte är bra på tankeläsning, remote viewing eller dylik woowoo-bullskit: http://www.moillusions.com/inner-beast-optical-illusion .

  Gilla

  1. Jag tror det var i torsdags….Regina Lund slår ju alla flum rekord.och som vanligt när ett woowo får kritik så är det trakasserier , näthat mm mm….

   Gilla

 5. Regina Lund ! En till obehaglig kvinna som påstod sig kunna förutse tsunamin , som påstod att en av hennes klienters missfall var hennes döda papa som skulle återfödas men ångrade sig (!) , hur kan hon ha en egen spalt i Hänt i Veckan ? Hur kan sådana uttalanden få stå helt emotsagda förutom då när Alex Schulman skriver en debatt artikel och Regina Lund går i taket, och det är trakasserier och allt möjligt . Och det är ju jättesynd om stackars Regina som kommer med sådana påståenden, men kan inte levera ngt form av bevis för det hon säger ..En synnerligen obehaglig kvinna ! Här finns det nog material fär dig Gesus att sätta tänderna i !

  Gilla

 6. Riktigt bra att få se sånt här .Det är sån bullshiiiit. Jag fattar
  Inte Heller varför så många kanaler visar denna shit. Häng ut dom istället.

  Gilla

 7. Etter terroren den 22. juli 2011 var det flere norske «klarsynte» som hevdet at de hadde «sett» hva som skulle skje, helt til minste detalj. Felles for dem alle var at de uttalte seg etter at terroren hadde funnet sted og detaljene kom fram i nyhetene, og ikke før. Det verste var at en god del mennesker trodde på det de sa.

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.