Terry Evans – ”vetenskap” och ”forskning”

Ja det kan inte undgått någon detta med att woo-woos är så glada för att slänga ur sig floskler om frekvenser, dimensioner, energier med mera – och nu på senare har kvantfysik blivit populärt. På det hör man också ofta uttalande om vetenskap, forskning och experiment. Men alltid endast sådant som ska visa att deras hittepå ”funkar” – och såklart då av hittepåforskare. All riktig forskning som visar att det är just bara hittepå, den är såklart köpt och ska dölja ”sanningen”, enligt dom.

”Vetenskap” och ”forskning”
Vi/jag har ju tidigare läst om Terry Evans och att han varit i Kina och blivit forskad på, eller vad det är – för DET skriver han INGET om, vad jag kan se. Han flosklar på om forskare, kvantfysik och universitet med mera, men INGA namn och INGET om vad som skulle kommit fram och om vad.

EEG

Mer ”vetenskap” och ”forskning”
Nu är det dags igen, mer forskning, vetenskap och experiment, jallafall enligt Terry Evans. Terry har ännu en gång ställt upp och lånat ut sig som försöksobjekt att forskas på.

Terry skriver att han varit med om ”En inspirerande dag”, en föreläsning. Där dom visade upp resultaten från ett experiment som gjorts med Terry tidigare.

”Det var en dag som gav mig nya insikter om vetenskapens och forskningens värld.” – #TerryEvans

”Vi gjorde några experiment med HRV-biofeedbackprogrammet han använder sig av. Han tyckte att resultatet var så intressant att han presenterade det under eventet. Med dessa experiment och mötet med Anders öppnades än en gång gamla dörrar och sådana dörrar som varit fullständigt stängda i mitt sinne angående forskningen jag hade jobbat med i Kina. Den forskningen gick ut på att mäta EEG under användandet av Bergsmeditationen. Under forskningen indikerades tydligt att meditationen kan förändra en persons EEG. När Anders kopplade på sensorn för att mäta min hjärtrytm påmindes jag om Kina, för framför mig på dataskärmen fick jag se att Bergsmeditationen även påverkar hjärtat såväl som hjärnan.”

Aha!
Så här får vi veta att Terry Evans, som han kallar det, ”forskningen i Kina 2012 och 2013, kopplad till medvetande och andlighet”, handlar om att mäta hjärnaktivitet vid meditation – hmmm, inte så paranormalt direkt ju..!

Men jag förstår varför Terry Evans inte vill upplysa oss om det, för som han skriver så är den forskningen inte till hans fördel ens, den bara indikerar något. ”Under forskningen indikerades tydligt att meditationen kan förändra en persons EEG”.

Pulsmätare
Och nu att Terrys nya vetenskapliga forskningsexperiment här, är att hjärtat reagerar vid meditation – inte så särskilt paranormalt eller övernaturligt det heller väl..?

Som Terry Evans själv skriver där, ”När duon Anci Hjulström och Rickard Åström bjöd på magi genom sin musik reagerade mitt hjärta omedelbart”. D.v.s Terrys hjärta reagerade på musik också, som det gjorde när han mediterade – fantastiska forskningsresultat ju :-]

”Jag upplevde det som motiverande och inspirerande att besöka experimentens och forskningens värld. Än en gång blev jag påmind om att medvetandet har två facetter; vetenskap och andlighet, två halvor som utgör en helhet – #TerryEvans

Detta är alltså vad Terrys vetenskap och forskning handlar om – hur hjärtats rytm och hjärnans elektriska aktivitet kan reagera vid meditation!

Jag skulle bli förvånad om det inte blev samma resultat på vem som helst, t.o.m på oss som inte påstår att döda människor snackar med oss, mot betalning.

Men visst låter det bra med vetenskap, forskning, experiment och resultat..!

Mer new age?
HRV-träning av och med Anders Nilsson ser f.ö ut att bara vara en mest flum det också. Som alltid i dessa kretsar verkar det gå ut på att sälja kurser, DVD:er, olika apparater och hålla föreläsningar med mera. Det flosklas något enormt om vetenskap, forskning, universiteter, institutioner, tester, studier, mätningar och hänvisas till en massa, med mera, med mera. Tror t.o.m Torbjörn Sassersson blir avis om han läser där…

Men vad jag kan se med att snabbt kika på det, handlar det om att man kan lugna ner sig, sin puls, med att t.ex meditera eller köra yoga. Alltså genom att slappna av – tja, det greppar väl vemsomhelt…

Kvantfysiken next
Jamen dåså, då vet vi nu vad Terry Evans vetenskap och forskning handlar om, och inte har det något med något övernaturligt eller paranormalt what so ever att göra. Ska bli intressant att få se hans revolutionerande upptäckter inom kvantfysiken sen också…

”Sedan blir jag påmind om koden som jag började förstå i meditation med Bergsmeditationen, en kod som kan ta mig till nio olika medvetandenivåer.”– #Terry Evans

”EEG används i vissa länder också för att undersöka om en patient är hjärndöd.” – Wiki :-]

F.n 16 kommentarer på Terrys inlägg – ALLA kvinnor. Och Terry svarar alla med typ, Thank you bla, bla. bla.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


2 reaktioner till “Terry Evans – ”vetenskap” och ”forskning”

 1. Håller med dig, Gesus! Kvantfysiken missförstås och förvrängs av woowoos å det grövsta, till och med av sådana intellektuella tankegiganter och nobelpriskandidater som herrarna Peratt och Sassersson.

  Här är en bra artikel som debunkar en massa woowoo-bullskit-tänk om hur woowoos inbillar sig hur kvantfysiken ska tolkas: http://www.csicop.org/si/show/quantum_quackery/ .

  FDETDA: I dag på eftermiddagen handlade ”Marika i P4” (mellan kl 13 och 15 om spöken, spökupplevelser och dylikt.

  Läs mer därom här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4742&artikel=6109659 .

  Gilla

 2. Det kanske var Falun Gong som utförde forskningen? ;-) Skämt åsido, Falun Gong är i övrigt något som borde tas upp. Woowoo-faktorn är ”off the charts”, trots att folk i allmänhet tror att det är en Qi Gong-metod för motion, alternativt läser om hur anhängarna i Kina blir trakasserade av myndigheterna. Det är bara att gå in och läsa grundarens böcker (som är gratis) och se rakt in i hjärnan hos en psykiskt sjuk person.

  Cultnews summerar det rätt så ok: 1). http://www.cultnews.com/2006/01/why-all-the-fuss-about-falun-gong/ 2.) http://www.cultnews.com/2009/01/is-falun-gong-a-cult/ och 3.) http://www.cultnews.com/2006/02/feedback-from-falun-gong/

  Sorry för offtopic ;)

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.