Gesus börjar skolan

”Den bästa journalistiken hittas i den oberoende bloggosfären” – Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson – Newsvoice
Läser på En ding ding värld… eh, nej jag menar Newsvoice, att Torbjörn Sassersson startat en ”journalistskola”. Vet inte riktigt varför, men ett stort frågetecken, sarkasm, ironi och satir dyker upp i min skalle här.

5 Januari 2015
NewsVoice startar idag en journalistskola för bloggare, undersökande medborgarjournalister samt fallna policyskribenter inom gammelmedia som vill ha tillbaka sin hederlighet.”

”Målet med Journalistskolan är även att stimulera en ny generation av undersökande medborgarjournalister som kan visa vägen för de fallna ”presstituerade” policyskribenterna som blir allt fler inom gammelmedia.”

Tragiskt – komiskt eller tragikomiskt?
Alltså en av Sveriges värsta konspirationsteoretiker, avslöjad lögnare med en sjuk och smutsig agenda som också påstår sig ha paranormala krafter, Torbjörn Sassersson – startar en ”skola” för bl.a ”fallna policyskribenter inom gammelmedia”. Glömde jag säga att Sassersson förutom att tro att han kan resa jorden runt utan sin fysiska kropp och att döda människor hjälpt till att lösa mord, även tror på bl.a chemtrails, och det är nivån på hans Newsvoice.

”Det finns inga bevis att andar inte finns” – #TorbjörnSassersson

”Det finns inga bevis att enhörningar inte finns” – Gesus Pettersson

Gesus är på direkt
Detta sitter ju som en fläskläpp för mig, jag är ju en grävande medborgarjournalist, det säger ju t.o.m Torbjörn Sassersson själv.

Torbjörn Sasserssons journalistskola

Och som den ivriga farbror jag är på att lära mig något nytt, så hoppar jag direkt på lektion ett av Sassersson – ”Journalismens tio centrala element, nio yrkesetiska regler och problemet med ”presstitution””

Det visar sig att Torbjörn Sassersson som vanligt och sin vana trogen bara kopierat och klistrat in lite från andra – d.v.s det är själva lektionen.

Skratta eller gråta?
För redan på punkt ett där blir det ju totalt galet, första punkten diskvalificerar den flera flera gånger avslöjade lögnaren Torbjörn Sassersson själv direkt – Torbjörn som ju kallar sig bland mycket mycket annat, journalist!

1 – Journalistens första förpliktelse är mot sanningen.

Torbjörn Sassersson och hans hans galne radarkompis Börje Peratt som ju utan att skämmas t.o.m kallar sig skeptiska, grävande journalister – men sanningen, nej den är absolut INTE deras grej.

Lästips: Torbjörn Sassersson – bevisad lögnare

3 – Journalistens disciplinen består i att verifiera all information.

Torbjörn Sassersson som i över 2 år nu tillsammans med kompisen Börje Peratt hängt ut en oskyldig kille på ett antal bloggar och webbplatser med namn + företag med anklagelser om bl.a näthat, förföljelser, mobbing och hot med mera, med mera – UTAN att ens försöka kolla upp det. Dom har t.o.m flera gånger blivit informerade, och visade svart på vitt att dom har fel, men bara fortsätter.

Lästips: Börje Peratt – Snacka om att skita i blå skåp

”Jag vet INTE vem Gesus är” 9 mars 2014 – #TorbjörnSassersson

”När det gäller Gesus identitet har vi vetat den ganska länge nu.” 23 februari 2013 – #BörjePeratt

Mer bett i egen rumpa – som ALLTID!
Kanske kan ta punkt fyra där också, med tanke på Torbjörn Sasserssons nära ”samarbete” med Terry Evans, Börje Peratt och några andra i Humanism & Kunskap som är t.ex vänner, kunder och i samma förening med gemensam agenda.

4 – Journalisten ska hålla sig fristående från de som ska bevakas.

Punkt fem och sex, blir också lustiga med tanke på Sasserssons alltid enkelriktade ”artiklar” och hittepå, där han inte heller tillåter kommentarer från ”oliktänkande” på sina webbplatser och bloggar som är obekväma för honom/dom. Länkas det till något – är det oftast till någon av Sassersson egna andra webbplatser eller bloggar med hans eget vinklade och påhittade trams.

5 – Rapporterar om alla sidor av historien, kanske det finns fler än två sidor av historien.
6 – Journalisten ska erbjuda ett forum för öppen kritik och kompromiss (tex kommentarsfält i anslutning till artiklarna).

Tja varför inte ta med dom andra punkterna också, med tanke på Torbjörn Sasserssons historia med att hänga ut och outa folk som velat vara anonyma, och har rätt till det, för att tysta dom (7). Igen det nära samarbete med mera Sassersson har med dom han skriver om och deras verksamheter (8+9).

7 Praktiserar källskydd, men vara försiktig med att avge sekretesslöften åt källor.
8 Inte tar emot gåvor och gentjänster från de som är inblandade i rapporteringen.
9 Avstår från att rapportera eller undersöka en individ som journalisten har en personlig relation till.

Så av nio punkter diskvalificerar Torbjörn Sassersson sig själv totalt på åtta av dom, i sin egen skola där han alltså vill lära utbildade journalister att vara journalister. Ja jag tror t.o.m han bryter mot den nionde punkten också (2), med bilder och filmer han knyckt och använder utan tillstånd.

2 – Krediterar information från andra redan publicerade källor.

Jag vet INGEN som klarar att göra bort sig så galet som denna tomte, varje gång han hittar på något.

Journalister på NewsVoice?
Kul när Sassersson fegt som alltid INTE svarar på kommentaren där ”Finns det journalister på NewsVoice?”

Utan kontrar med, ”Hur många journalister finns inom mainstream media och gammelmedia? Det kanske är en mer relevant fråga.”.

Det lär väl innebära att t.o.m Sassersson själv ”erkänner” att det inte finns några journalister på hans hittepåwebbtidning :-]

Torbjörn Sassersson förtydligar
”Bara ett förtydligande. Journalistskolan utgör dessa artiklar som kategoriserats som ”Journalistskola”. De finns ingen lokal, inga möten, ingen examinering. Det är självstudier på distans som gäller.”

What! Inte ens ett certifikat..? Det har ju t.o.m jag här till min skeptikerkurs ju!

Lektion två?
Undrar vilka lektioner i Torbjörn Sasserssons ”journalistskola” Sassersson kommer att ta upp hur man gör när man raderar och vägrar visa upp alla kommentarer som är obekväma för en på sin blogg? Eller i vilken lektion det kommer visas hur man luskar reda på oliktänkandes arbetsplatser och sen mailar deras arbetsgivare med lögner för att försöka tysta dom. När kommer lektionen där Sassersson berättar hur man, när någon skriver något som är sant om en som man inte gillar, då går igång med att direkt smutskasta den/dom med olika falska anklagelser och rykten på så många webbplatser och bloggar man kan. Tja, vi får se helt enkelt…

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

5 reaktioner till “Gesus börjar skolan

 1. Intressant och, framför allt, AVSLÖJANDE läsning! Som vanligt, alöltså, från din sida, Gesus.

  Den avsrige bakom denna journalistkurs kan sägas representera och personifiera det gamla talesättet ”Bete dig som jag säger att du ska göra, inte som jag själv beter mig och gör”.

  Innehållet i Sasserssons lektion 1 verkar dock inte rikta sig till den målgrupp, woowoos av alla de slag, som Newsvoice i huvudsak har. Rekommendationerna skjuter så att säga över målet.

  Men om däremot innehållet i lektion 2 blir så som du har skisserat, Gesus, kan nog även woowoos få sitt lystmäte tillgodosett.

  För övrigt kan woowoos alltid hoppa över lektion 1, eftersom råden däri framstår som ouppnåeliga och helt orealistiska för woowoo-istiska journalist-wannabes.

  Ja, jag skulle rent av vilja hävda, att råden i lektion 1 är direkt woowoo-fientliga, något som i värsta fall kan leda till att Sasserssons journalistkurs uppfattas som kontradiktorisk och självplågande av den primära målgruppen, vilken verkar utgöras av woowoo-istiska Newsvoiceprenumeranter med egna skrivarambitioner.

  Ifall jag nu har uppfattat innehållet i denna nya bloggartikel av Gesus rätt, vill säga.

  Gilla

  1. Nej, men det är ju heller ingen kurs och absolut ingen skola egentligen, bara några kopierade och inklistrade artiklar – så kanske inte så konstigt :-]

   Men jag kommer självklart kalla mig utbildad journalist nu när jag gått Torbjörn Sasserssons ”journalistskola”. Det kan ju varken t.ex Sassersson, Terry Evans eller Börje Peratt ha några åsikter på ju…

   Gilla

 2. Tjena Gesus! Var ett tag sen jag skrev här men nu kunde jag inte hålla mig.

  Newsvoice har faktiskt även varit och flörtat i de högerextrema konspiratoriska farvattnen tidigare. I oktober 2013 rekommenderade en av deras skribenter (Ivan Björn, som är tokstolle i absolut världsklass) varmt den synnerligt kontroversielle antisemiten, förintelseförnekaren tillika homofoben mm Jan van Helsings böcker.

  http://www.webcitation.org/6Ktw0LBtv

  http://www.webcitation.org/6KtvXG6sb

  Något som för mig var ett sådant lågvattenmärke att jag knappt kan artikulera det. Detta är högerextremism så att Realisten skulle vara stolt.

  Värt att notera är dock att artiklarna efter en hel del gruff verkat ha blivit bortplockade. Så HELT förtappad var inte Sassersson. Men att påstå att det skulle ske någon vidare kvalitetsgranskning på vad som läggs upp på Newsvoice är inte direkt hållbart.

  Gilla

  1. Hej Jonas Ja det var ju ett tag sen jag skrev om Sassersson här så… Men var ju bara tvungen när jag såg detta ”nya” stolliga han hittat på, där han tror HAN ska lära utbildade journalister att vara journalister.

   Ja, kvalitetsgranskning är INTE Sasserssons/deras grej – inte heller någon av dom andra punkterna som Sassersson vill lära ut i sin ”skola” – fascinerande att han kan och lyckas i stort sett varje gång han/dom hittar på något, bita sig själv i rumpan, så grovt också Några värre verklighetsallergiker vet jag inte – inte som är så offentliga jallafall

   Skrev inte Pia Hellertz också något tokigt hos dom för ett tag sen åt det hållet förresten..?

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.