Lena Ranehag seriöst – Elvis Presley!

Jag har ju tidigare gnällt och gnäller ibland över att påstådda medium inte snackar med döda kändisar, när dom nu påstår sig kunna det.

Det finns en hel del klipp där det påstås kontaktas, bl.a Prinsessan Diana, Kurt Cobain, Marilyn Monroe och såklart Michael Jackson – men dom är för fåniga att tas upp. Vi har ju här i Sverige Benny Rosenqvists hysteriskt roliga/dåliga bluff med att han ringer upp Ted Gärdestads spöke – två gånger t.o.m. Läs, se här, Benny Rosenqvist – Äntligen en kändis.

Lena Ranehag
Förklarade (bortförklarade) för oss i En natt på slottet varför hon (alla påstådda medium?) inte kunde kontakta t.ex döda Palme. Det var för att ”man måste ha en dörröppnare”, för att kunna göra det.

Enligt Lena Ranehag finns det BARA plats- och personbundna andar – som då ”hör ihop” med en person eller en plats, och inte kan ”kontaktas” av andra eller på andra platser!

Bedragare enligt Ranehag
Detta gör ju då att Lena Ranehag säger att Benny Rosenqvist är en bedragare, med det han påstår om Ted Gärdestads spöke. Och enligt Lenas (bort)förklaring, om det inte bara gäller henne själv, så är också t.ex Terry Evans en bedragare. Terry som nästan alltid påstår att han får kontakt med sina påhittade spöken på vägen dit dom ska – innan han är på platsen, eller mött någon ”personbunden”.

Dead Elvis

Palme no – Elvis yes!
Lena kunde såklart INTE kontakta Olof Palme, lite synd för där kunde hon snabbt och enkelt cashat in 50 millar i belöning tror jag, att t.ex skänka till välgörenhet eller något.

Men jag såg att Lena minsann påstår sig ha snackat med ingen mindre än The King himself, Elvis Presley, vid ett besök hos Linda Thompson 2008.

Lena Ranehag påstår sååå mycket
Om man kikar runt lite på vad Lena hittar på och påstår så hittar man en hel del riktigt sjuka grejer. Jag försöker, nu för tredje gången, ta mig igenom en av hennes böcker, Det Osynliga Riket – för att kunna skriva om den/det här. Men det är ingen lätt uppgift kan jag meddela.

Aliens och bota cancer
Lena skriver i boken bl.a att hon har en andeguide i andevärlden som kan bota, och t.o.m HAR botat cancer, på levande människor. Hon påstår också där att hon mött aliens, och visar ett foto som ska vara ett riktigt äkta spöke, taget av Lena på en fest har jag för mig.

Ser att Lena tar upp detta med att hon mött aliens, i artikeln, Jeg motte Elvis i andeverdenen, där hon påstår att döda Elvis snackade med henne.

Finnes det liv på andre planeter?
Ja, det vet jeg. Jeg var ute og gikk veldig stille vinterkveld med min mor. Det var faktisk julaften. Plutselig så vi et stort farkost over oss. Det lignet på en zeppeliner, en stor luftballong. UFO´en sto i flammer, og bak seg hadde den en lang hale i flammer. Den svevde helt lydløst over oss. Jeg filmet den med mobilkameraet mitt, og vi fulgte etter den helt til den forsvant i horisonten.
– Da vi kom hjem og ville vise familien det, fantes det ingen film på mobilen. Den var på mystisk vis blitt slettet. Men både min mor og jeg husker det godt, og vi prater jevnlig om det. Jeg fikk følelsen av at det var noe mye mer kraftfullt enn oss.”
– #LenaRanehag

Minsann!
Lena påstår f.ö där också att hennes ögon byter färg när hon är ”uppkopplad” och snackar med döda människor. Det är absolut strålande – för det går ju att kolla upp… Har du sett det Caroline?

”Da jeg hadde jobbet med tv en stund la jeg plutselig merke til at noen kommenterte hvor fine, blå øyne jeg hadde, og at andre ganger kommenterte folk mine grønne øyne. Jeg fant ut at øynene mine faktisk skifter farge ettersom jeg kobler meg på og kommer i kontakt med åndeverdenen, forteller Lena Ranehag.”

Helt amazing :-]

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


20 reaktioner till “Lena Ranehag seriöst – Elvis Presley!

 1. Helt makalöst sjukt dåligt när man hör Lenas bortförklaring varför hon inte kan kontakta Olof Palme , den bortförklaring hon ger ”att det finns BARA plats- och personbundna andar – som då ”hör ihop” med en person eller en plats, och inte kan ”kontaktas” av andra eller på andra plaser ” gör ju som du skriver Gesus att hon indirekt diskvalificerar alla hennes ”kollegor” i branschen ! MEN då kan hon vääl ställa sig på Sveavägen och koppla upp sig mot Olof eller funkar det inte så ? Fy fasiken vilken smörja. Fattar inte att med hennes förmågor och andeguider som botar cancer mm mm att hon inte vill casha in 50 miljoner som jag tror belöningen ligger på för att hitta Palmes mördare. Och Benny Rosenqvists kontakt med Ted Gärdestad är så sjukt dåligt att det inte finns ord ..Fråga Ted vilken hans favoritlåt är / var … ”Jag vill ha en egen måne ” Nääää , är det sant ? Det var förmodligen den enda låt Benny själv kunde av Ted ….

  Gilla

  1. Det är inte utan att man (jag) skulle vilja se Lena Ranehag, eller någon av dom andra bedragarna för den delen, på Sveavägen med Lisbeth och/eller Mårten Palme – för att se/höra om Olof hört av sig då.

   Men, det hade väl bara varit det vanliga flosklandet – han dog snabbt, hade svårt att andas, har det bra nu, vill hälsa, ingen kunde gjort något bla bla bla… Hade det varit Terry Evans, kanske Olof dragit en dålig fräckis också, vem vet..?

   Gilla

   1. Lena skulle säkert säga att hon inte gör sådana saker för pengarnas skull men jag har en superide’! Lena kopplar upp sig och Olof talar om vem som mördade honom och hur det gick till, Lena berättar för mig , jag berättar för polisen och cashar in 50 mille, jag är en givmild själ så Lena kan få några mille för hjälpen..Alla är glada , ljus &värme och nyp i stjärten.

    Gillad av 1 person

    1. @Stone: Vilken utmärkt idé! Och Lena Ranehag kan väl i sin tur kontakta sin kollega Benny Rosenqvist och be honom att låna ut sin andetelefon till henne. Även Benny kan väl få en rejäl dusör som tack för hjälpen.

     För övrigt har jag också en andetelefon – en sån där som ser ut som en knuten hand men med lillfingret spretande vågrätt rakt ut och tummen pekande lodrätt rakt upp. Fast till skillnad från Bennys telefon har jag tyvärr aldrig fått min att fungera. Annars skulle Lena självklart ha fått låna min modell av andetelefonen. Utan krav på ersättning från min sida. Jag säger som woowoos brukar göra: ”Inte gör jag detta för pengarnas skull, tro för allt i världen inte det.”

     Ljus & kärlek till alla Gesus-följare (inklusive Lena Ranehag, Alienna samt Los Tres Amigos Terry, Börje och Torbjörn)!

     Gilla

    2. men tror nog att bedragarnas bortförklaring 2.a kommer in där då. Den att dom inte kan/får använda sina förmågor för att tex spela på Lotto och vinna pengar – för då försvinner deras förmågor…

     Gilla

 2. @Gesus med flera: Två saker är rätt uppenbara när man tar del av vad woowoos har för ovana att ägna sig åt.

  Först: Den ena (mer eller mindre) galna woowoo-tron tycks leda till andra minst lika galna woowoo-bullskitaktiviteter. Jfr talesättet ”En olycka kommer sällan ensam”.

  Sedan: Men trots att dessa woowoos på ett allmänt – generalistiskt – sätt verkar attraheras av samma sorts bullskit-tänkande (av IBS 1-typ), så visar en mer detaljistisk granskning av deras olika tanke- och förklaringsparadigm, att dessa för utomstående så tydliga feltänk och feltolkningar av verkligheten skiljer sig från varandra på avgörande punkter. Ett bra exempel härpå är flumstollepåståendet att andar skulle vara platsbundna.

  Precis som Gesus själv är inne på i sitt nya inlägg här ovanför: OM nu andarna är platsbundna, hur fan kan då spökkontakt-psychics som Terry Evans komma i kontakt med dem långt innan de har kommit fram till andens ”hemvist”?

  Eller hur fan kan man, som Benny Rosenqvist, lätt som en plätt från en tv-studio ringa upp Ted Gärdestads ande på en låtsastelefon och direkt, utan minsta problen, komma i kontakt med dennes ande? Som om anden suttit och väntat på att Benny stod i begrepp att ringa upp densamma.

  Ett annat exempel, också från Gesus, är bullskitpåståendet att andarna vet snart sagt allting om oss. Men att samma andar samtdigt inte vet vad de själva heter – utom möjligen, och i bästa fall, en enstaka bokstav i sitt namn. Visst är det besynnerligt?! Fast inte för en woowoo, förstås. En woowoo kan nämligen inte ta till sig motsägelsefullheten i den sortens bullskitresonemang och dito påståenden.

  Eller – även detta exempel hämtat från GesusBloggen – så påpekar woowoos, för varandra och för sina kunder, att det minsann inte är lätt att få kontakt med de här andeväsendena, eftersom de i sin allmänna lynnighet gör lite som de vill och inte sällan dessutom gillar att busa och retas.

  Ja, herreminje, hur är de människor funtade, som kan tro på den här sortens woowoo-istiska bullskit?

  Som svar på denna välmotiverade fråga vill jag säga så här: Googla gärna på söktermer som ”bad thinking” och ”intellectual vices”. Eller varför inte på ”Ramachandran + anosognosia”? Då kommer det i sökresultatet upp bra och förklarande artiklar, vilka man kan fördjupa sig i för att öka sin förståelse för hur woowoos överlag fungerar, tänker och resonerar.

  Den världsberömde hjärnexperten Vilayanur Ramachandran, exempelvis, anser sig ha funnit ett samband – en positiv korrelation – mellan anosognosia och Dunning-Kruger-effekten på så vis, att båda dessa tillstånd verkar bero på en neural konnektionsstörning i höger hjärnhalva, alltså den hjärnhalva som är (ö)känd för att konfabulera (hitta på saker) och fantisera om allehanda magiska och/eller religiösa upplevelser, vilka sedan vänster hjärnhalva hos samma personer måste försöka hitta på krystade förklaringar till, så att individens själv-narrativ inte ska börja spreta åt alla möjiga håll och därmed öka risken för kognitiva störningar av än allvarligare slag.

  Anosognosia (på svensnak anosognosí) innebär en oförmåga att inse (ta till sig), att delar av den fysiska kroppen inte fungerar normalt. En person som drabbats av stroke kan sålunda drabbas av oförmåga att inse att ena kroppshalvan faktiskt är förlamad och kanske ge sig till att försöka stiga upp ur rullstolen i syfte att promenera fram till ett bord, på vilket hans glasögon och tidningen ligger. Ett projekt som naturligtvis som regel slutar i katastrof, dva i att att patienten ramlar omkull. (Vanligen är det vänster kroppshalva, som styrs av höger hjärnhalva, som drabbas vid fysisk anosognosia.)

  Man skulle lite förenklat kunna säga att anosognosia innebär bristande insikt i hur den fysiska kroppen fungerar.

  Dunning-Kruger effect är på motsvarande vis den mentala och kognitiva motsvarigheten till kroppslig/fysisk anosognosia, innebärande att den drabbade saknar insikt i samt har svårt att begripa hur korkat och woowoo-aktigt man tänker och resonerar.

  Om fysisk anosognosia är ett relativt ovanligt fenomen, så verkar mental/kognitiv anosognosia (= Dunning-Kruger-beteende) vara desto vanligare. I alla fall i woowoo-kretsar.

  Det hoppar inte sällan veritabla bullskitgrodor ur munnen på dem som har problem med den mentala formen av anosognosia. För exempel kan man ta sig en titt på det som Gesus har för vana att lista under vinjett/rubriken ”Woo-woofloskler” till höger om själva bloggartiklarna. här i den städse så läsvärda och insiktsfulla GesusBloggen.

  Gilla

  1. En mycket enklare ”förklaring” till att vägra se alla bortförklaringar och att det bla motsäger sig själv hela tiden – är nog att ”man” bara tvunget VILL tro på det, så man MÅSTE blunda för allt som visar att det bara är hittepå och bluff.

   Samma som med religion och bibeln tex – vem kan tro på det/den, efter att läst den?

   Gillad av 1 person

   1. Helt rätt resonerat av dig, Gesus! Fast jag brukar kalla den sortens förklaring för Bad thinking, och därmed blir din förklaring i min kognitiva förklaringsmodell snarast ett exempel på vad som kallas för Intellectual vices.

    Alltså: Woowoos har usel resonemangskapacitet, vilket i sin tur beror på att de saknar förmåga till logiskt analytiskt ifrågasättande tänkande (= IBS 2-tänkande) och i stället hängiver sig åt intuitivt emotionellt tänkande av associativt slag (= det som känns bra för mig måste förstås också vara sant-tänkande).

    Det här sistnämnda sättet att tänka påminner starkt om barns tankevärld, som ju helt följdriktigt brukar vara full av monster, sagoväsen, låtsaskompisar med mera. Ett barns sätt att tänka, känna och resonera saknar förståelse för vad logik och analytiska resonemang är. Den sortens tänkande är vad jag brukar kalla för IBS 1-tänkande och är tyvärr också typiskt för woowoos och varmt religiösa/gudstroende människor.

    FDETDA: Här är en bra artikel i ämnet bad thinking & intellectual vices: http://ianchadwick.com/blog/bad-thinkers-and-the-unknown-knowns/ .

    Citat ur den artikeln: [Examples of intellectual vices a.k.a. bad thinking:] Gullibility, carelessness and closed-mindedness,negligence, idleness, rigidity, obtuseness, prejudice, lack of thoroughness, and insensitivity to detail. Intellectual character traits are habits or styles of thinking. Intellectual character traits that aid effective and responsible enquiry are intellectual virtues, whereas intellectual vices are intellectual character traits that impede effective and responsible inquiry. Humility, caution and carefulness are among the intellectual virtues.

    Alltså: Woowoo-istiskt bullskittänkande kännetecknas av LÄTTROGENHET (= att man är lättlurad och tror på snart sagt vilka stolligheter som helst), SLARV & VÅRDSLÖSHET MED FAKTA (= inte bry sig om att kolla upp om man minns fakta rätt osv utan nöjer sig med gissningar);;TRÅNGSYNTHET (= motstånd mot eller rent av vägran att beakta och sätta sig in i alternativa förklaringar/förklaringsförsök till sådana fenomen, vilka de har valt att förklara med andar/andeväsen/andeaktivitet); REN & SKÄR OKUNSKAP (= som att de inget har lärt av skolans försök att lära ut kritiskt tänkande och faktakunskaper; i alla fall har inget sådant fastnat i skallen på dem), ATT VARA TRÖGFATTAD (= ha svårt att förstå och ta till sig nya fakta/kunskaper); TANKERIGIDITET (= ha svårt för att byta tankespår, dvs de har fastnat i sina allt djupare tanke”hjulspår”); TRÖGTÄNKTHET (= som saknar den riktiga viljan att försöka förstå och/eller se något ur en helt annan synvinkel); FÖRDOMSFULLHET (= som anser att vissa tankar är helt OK medan andra är tabubelagda); ATT NÖJA SIG MED ATT BLOTT LÄSA/SKUMMA EN TEXT (= ovilja att ens försöka sätta sig in i och förstå vilket budskap en text faktiskt försöker förmedla); GENERALISTISKT TÄNKANDE (= att strunta i detaljer – dvs detaljistiskt tänkande – i synnerhet om dessa detaljer inte passar in i det egna bullskitparadigmet); BIAS (= i detta sammanhang synonymt med önsketänkande, wishful thinking, dvs en text tolkas lite hur som helst, så att dess semantiska innehåll passar in i det egna bullskittankeparadigmet) och liknande saker.

    Det intressanta är, att woowoos nästan aldrig ser den här sortens kognitiva tankeegenskaper hos sig själva, allt medan de samtidigt ser dem alla (mer eller mindre) hos sina motståndare. Det skulle sålunda inte förvåna mig ett jota, ifall en woowoo som Alienna tycker sig se samtliga dessa intellektuella tillkortakommanden (= intellectual vices) hos just mig – men inte ett enda av dem hos sig själv.

    Gilla

 3. Nej, jag har inte noterat någon ögonfärgsskiftning på Lena. Men det kanske bara händer när hon jobbar i Norge? ;)
  När det gäller att medierna ibland får kontakt redan i bilen – om ni för en stund kan leka med tanken att det vi gör är på riktigt – vi i teamet har ju varit hos dem som vill ha hjälp innan. Kanske har något som finns där följt med oss när vi hämtar mediet?
  Jag har ingen jädra aning, ju äldre jag blir ju mindre förstår jag, men det är i alla fall en möjlig tanke om man anammar det ni kallar woowoo-världsbilden.

  Gilla

  1. Hej Caroline Så du menar att spökena samåker med er i bilen när ni ska hämta påstådda medierna – varför skulle dom göra det? Och framförallt hur, om dom nu är BARA antingen plats- eller personbundna?

   Lenas bortförklaring faller ju också då. För det kan väl inte vara ett platsbundet spöke, om det inte är just platsbundet? Samma med personbundet – om inte personen det är bundet till är med i bilen, eller?

   Jag har för mig något gammalt avsnitt där det påstods att ett spöke tagit sig in i en badrumsvåg (tror jag det var) och följde med en av er i teamet (Sara något(?)) när hon tog hem vågen.

   PS Kan du inte fråga Lena om hennes ögon byter färg när hon är uppkopplad – och att hon isåfall visar det. Kanongrej att ha med i ett avsnitt av Det okända ju! Jag tror jag kan förutspå hennes svar på det, typ att det har slutat nu, och bara gjorde så under en period då…

   Det hade varit galet intressant om du frågat Lena om hennes andeguide som påstås kunna bota, och ha botat cancer också f.ö – kanske något att ha med i ett avsnitt..?

   Gilla

  2. Varför tar ni inte istället med professionell hjälp såsom tex kurator, läkare, psykolog etc, till de familjer som ni besöker? Vissa av dem ni besöker borde ju tvångsinskrivas på dårhus för deras egna och alla andras bästa. Ni kan väl åtminstonde se till att de boende håller sej borta när ett så kallat medium anländer, för att vara säker på att denne inte läser av personerna istället för ”spökena”?

   Gilla

  3. Nu är detta månader gammalt men kan ändå inte låta bli att svara på Carolines kommentar att vi ska ” leka lite med tanken ”.

   Detta faller ändå platt eftersom att vissa gånger har ” spöket ” redan varit hemma hos mediet på natten innan ” spöket ” ens vet vilket medium som ska dit.
   Förlåt, såklart den vet det är ju därför som den besöker det natten innan ;)

   Gilla

 4. Caroline
  Är det alltså samma människor som har varit hemma hos de som söker hjälp, som sedan är tillsammans med det påstådda mediet i bilen under resan till dem?!
  Case closed, i sådana fall …

  Gilla

  1. Kerstin – det är nog samma inspelningsteam + Caroline som är på ”bägge” inspelningarna och med och hämtar påstådda medierna…

   Kan kanske användas av påstådda medierna för att luska/läsa av lite om dom kan och vill. Men i det stora tycker jag det inte spelar roll. För kikar man på Det okända och vad/hur påstådda medierna gör – så är det bara att hitta på lite olika standardspöken, läsa av huset/lägenheten och köra med Barnum-uttalanden, cold-reading och shot-gunning…

   Gilla

   1. Bara det att de inte ens verkar reflektera över alla ”felkällor” säger ju det mesta. De är inte ett dugg intresserade av att verkligen visa sig seriösa, helt enkelt för att de inte behöver. Folk sväljer ju detta med hull och hår ändå.

    Gilla

    1. Jepp, totally agree Jag har ju tidigare tagit upp några av alla tillfällen då dom tex enkelt kunnat få påstådda/upplevda ”fenomen” på film – men inte ens försökt!

     Det är en gåta för mig om någon i ”teamet” verkligen tror på bedragarna – efter nu tio år med bara samma samma floskler alltid, och inte ett enda hittat spöke. Att i 10 år se/höra påstådda medium shot-gunna + Barnum-utala sig samma grejer hela tiden, i då typ tre timmar varje inspelning – som sen klipps ihop till endast 15 minuter. Blir många många timmars bortklippt felaktigt flosklande det…

     Gilla

     1. Snubblade in på senaste avsnittet av ”Det Okända” i måndags , såg dock bara sista 3 minutrarna efter min träning och i väntan på ”Elementary” som börjar 22.00 . Där verkade det som om mediumet hade fått fram namnet ”Jonas” vilket är stolstilat och det skulle tydligen stämma på en person som hette ngt annat men som damen i programmet alltid kallat för Jonas . Det låter ju som en hyffsad ”träff” av mediumet trots allt . Nu har jag som sagt inte sett hela programmet och det kan ju vara klippt hit och dit förstås , är det ngn anna som sett avsnittet och kan kommentera just den ”träffen ” ?

      Gilla

 5. Program som Det Okända diskvalificerar sig själv.
  OM de (produktionen) skulle vara seriösa skulle kameracrew och programledare bytas ut före och efter självpåstådda mediet kommer dit. Det nya teamet ska vara helt oinsatta i ”familjens öde”.

  Sedan ska givetvis inte familjen vara med när självpåstådda mediet håller på. Att de står och nickar eller skakar på huvudet inför självpåstådda mediets frågor (shotgunteknik) gör stt självpåstådda mediet inte ens behöver förlita sig på tyngre cold reading alls.

  Givetvis bör huset rensas på alla personliga uppenbara saker som foton o dyl.

  Men det skulle bli tråkiga program med självpåstådda medium som bara kör med barnumuttalanden och gissar hejvilt. Blir svårt i redigeringen stt få självpåstådda mediet att se ut som att denne haft någon träff.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.