Lena Ranehag – Helge och cancertumörerna

”I mina möten med andevärlden finns en medhjälpare som har en speciell plats i mitt hjärta, Helge. Han har bland annat hjälpt till att bota cancer.” – Lena Ranehag

”På mina resor med Helge har jag fått uppleva att ju högre upp i den andliga utvecklingen vi kommer, ju mer uppenbar blir kärlekens kraft. Ju högre upp vi når, ju högre vibrationer av energi, ljus och kärlek uppfylls vi av i anden.” – #LenaRanehag

Helge praktiserar Universums kraft.

Lena Ranehag - Det osynliga riket

Igen
Tog mig i kragen, satte på mig cykelhjälmen, in med bettskenan, dubblade dosen Sertralin och gav mig för tredje gången på att försöka läsa Lena Ranehags bok, Det osynliga riket (Lena Ranehags tredje bok,) som Lena sådär ödmjukt som bara dessa bedragare kan, själv beskriver den.

Det osynliga riket : vi är aldrig ensamma någonstans i Universum
”Lena Ranehag är ett av Sveriges mest kända medium. Här berättar hon om sin kommunikation med det osynliga riket – ett andligt rike som existerar parallellt med vårt i en annan högre dimension och som har stor makt över oss.”

Jag har kikat lite i den tidigare, men det är så galet mycket fånigt hittepåtrams att orka läsa så jag har fått ge upp två gånger. Testar nu att dela upp det i mindre/kortare attacker, och sne försöka skriva så kort jag kan om det, så får vi se.

Aliens och riktiga spöken på foto
Det mest uppseendeväckande (hittills jallafall) eller vad jag ska säga, är att Lena i boken påstår (förutom att hon mött och fotat utomjordingar och visar ett foto på ”ett riktigt spöke”) att hon har kontakt med en död människa, Helge, som kan bota och t.o.m HAR botat cancer på fyra levande människor

Jag kör på – Kapitel 1
”När jag sitter och summerar alla mina år som förmedlare, budbärare och konfliktlösare för andevärlden och Universum …””… har jag snart tappat räkningen på alla mirakel och under som jag fått uppleva genom min kontakt med andevärlden …”

Jag lever hela tiden parallellt i de två världarna, jag ser och är i kontakt med en annan dimension som vanligt sinnade människor inte uppfattar””För mig är det ingen skillnad. Jag kommunicerar lika lätt i båda världarna och får hela tiden budskap till mig från andevärlden.”

Sen är det såklart standardanekdoterna om saker som ska ha hänt. T.ex om hur döda människor pratar klart och tydligt med långa meningar och säger en massa saker om bl.a framtiden som sen stämt o.s.v. Och minsann, döda som kontaktat Lena med att säga sitt namn och/eller vem dom är. Det ni vet som ALDRIG händer live eller i t.ex Det okända – bara när bedragarna berättar efteråt att det hänt..!

Men Helge alltså
För att försöka få detta hyfsat kort, inte lätt, så blir det väl mest en massa citerande från boken – det kursiverade med ”fnuttar” här…

”I mina kontakter med andevärlden finns en medhjälpare som har en speciell plats i mitt hjärta, Helge. Han har bland annat hjälpt till att bota cancer.”

Helge är Elses döda man. Else som Lena Ranehag tydligen mjölkar på pengar kontinuerligt med ”seanser” där hon påstår att Helge snackar med henne…

”I min första kontakt med Helge började han med att beskriva andevärlden och Universum i detalj och om resan från livet, vidare in i ljuset i andevärlden.”

Universum, i detalj – inte illa ju. Där är nog en hel del som skulle vilja veta lite mer om det kan jag tänka mig. T.ex hur ”startade” det, är där multipla Universum, hur stort är det, har det något slut, och vad finns isåfall efter/bakom det, med mera, med mera. Men den infon håller Lena för sig själv alltså.

Helge och tumörerna – Olaug
Under en seans berättar Helge att en väninna till Else har fått problem med lungorna. Väninnan, Olaug, hade efter läkarbesök fått veta att hon hade en aggressiv hudcancer som spridit sig till lungorna.

”Detta ska vi ta bort, säger han. Och Else måste hjälpa till med sina händer för att ge healing, förklarar Helge”

Efter healingen och på läkarkontrollen därefter – ”kan läkaren förbluffat konstatera att det skett något helt oförklarligt. Cancern är borta!

Ryktet går
Detta ”blir känt i umgängeskretsen”, och Lena och Else får förfrågningar från två andra som har cancer. Lena kontaktar Helge och dom kör samma grej igen – och minsann, ”Efter en kort tid är cancern borta hos båda två. Läkarna kan inte förstå det, och ännu mindre förklara det.”

”Helge förklarar för mig att han ”knipsar” bort cancern, men jag anser att han måste ha magiska krafter.”

Next up – Karl
En annan vän till Helge och Else, Karl, fick en stor tumör i bakhuvudet – och Lena förmedlade det till döda Helge. ”Detta ska vi knipsa bort”, svarade Helge.

”Då Karl kom tillbaka för en ny undersökning sa läkaren till honom att ett under hade skett. Tumören var mycket mindre och någon behandling var därför inte aktuell.” Och på nästa undersökning var tumören borta.

”Läkaren pratade med Karl om att han aldrig varit med om att en tumör bara försvinner. ”Det är ett mirakel”, sa han, ”du var mycket sjuk”.”

Jenseman – varför inte?
En barndomsvän till Helge Jenseman, hade fått, ”… en stor tumör i magen och flera mindre metastaser i levern …”

Men av någon anledning så ”knipsade” inte Helge bort den cancern, utan ”Jenseman dog tre månader senare”. Kanske har Helge ännu inte uppnått den högre kunskap/utveckling i andevärlden som behövdes för att ”knipsa bort” det..? Men Helge hjälpte jallafall Jenseman med att vara smärtfri tiden ut.

”Efter Jensemans död har jag fått följa honom i den andliga världen” – Lena Ranehag

31 av över 200
Sådärja, då ger jag mig själv en klapp på axeln och gratulerar mig till att nu klarat av första kapitlet i boken och tagit mig igenom 31 av över 200 sidor i boken. Så fort huvudvärken släppt och den dåliga smaken i munnen försvunnit – ska jag försöka ge mig på mer…

”Jag kopplar bort min logiska hjärna när jag arbetar medialt” – #LenaRanehag

Tror typ över 75% i boken skulle kunna användas till floskelbingo på What Woo-woos woo – läs här för några godbitar, twitter.com/hashtag/LenaRanehag

Gesusfundering
Så Lena Ranehag kan och har alltså möjlighet att bota folk med cancer – men väljer att INTE göra det!

Jag som tycker det är vidrigt när dessa bedragare står och ljuger sörjande och gråtande föräldrar rakt i ansiktet att deras döda barn pratar med dom. Men undrar om inte detta är äckligare..?

Istället väljer hon att skriva en bok om att hon kan det + t.ex medverka i en massa TV-program där hon ljuger om vad hon kan och gör – mot betalning.

Samma som alla dessa bedragare gör, eller då inte gör rättare sagt! Samma som med att dom INTE hjälper till att lösa några ouppklarade mord, eller hitta försvunna personer – som dom påstår sig kunna! Och vilket dom lätt skulle kunna göra, OM dom kunde vad dom säger sig kunna, och göra, och tar betalt för.

OM dom inte var bara medvetna simpla bedragare..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


6 reaktioner till “Lena Ranehag – Helge och cancertumörerna

 1. När det gäller autism talas det numera om ett så kallat sjukdomsspektrum. Med den termen avses att autism inte är någon antingen-eller-diagnos, utan denna diagnos ska i stället beskrivas och ses som ett kontinuum. Med kontinuum avses att vi alla bär på autistiska drag/egenskaper. En del av oss har mer och fler av dessa personlighetsdrag, andra har mindre och färre av dem. Men ingen går alltså helt fri från dem.

  Bland psykologer och psykiatriker sprider sig numera ett liknande synsätt alltmer också när det gäller diagnosen schizofreni. Även därvidlag kan man sålunda tala om ett kontinuum, dvs vi har alla – även jag, alltså – vissa likheter med fullt utvecklad schizofreni i form av vanföreställningar/delusioner, åtminstone från och till.

  Detta nya synsätt på schizofrenidiagnosen skulle eventuellt kunna förklara hur exempelvis en professor som Robert Hahn kan vara professor OCH woowoo samtidigt, Som bekant talar han sig ofta varm för den alternativmedicinska bullskitläran homeopati och verkar se homeopatiska läkemedel som något av Guds gåva till mänskligheten.

  Ännu tydligare blir detta synsätt (= att schizofreni är ett spektrum eller kontinuum) bland vanliga (läs: de flesta andra) woowoos, vilka efter, i bästa fall, en studentexamen har valt att sluta studera vidare, så att deras på, framför allt, logik grundade IBS 2-tänkande därmed kunnat läggas i träda till förmån för emotionellt baserat, intuitivt, icke-logiskt tänkande av IBS 1-typ.

  Om nu det här nya synsättet på schizofreni som ett kontinuum accepteras, vilket borde bli fallet (även om den tanken synes väcka ångest hos en del), skulle man kunna kalla egenskapen schizotypi som ett slags light-variant/version av fullt utvecklad schizofreni.

  Och nu till det riktigt intressanta: Det finns en rad studier som visar att personlighetsdraget/egenskapen schizotypi – precis som egenskapen absorption, för övrigt – är relativt starkt korrelerad till tro på woowoo-istisk bullskit och tendens att se dylik tankebullskit som bevisad och därmed som ett faktum som inte kan eller får bestridas eller ifrågasättas.

  Här kan den som så önskar läsa om vilka symtom som är typiska för en schizotyp personlighet: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/schizotypal-personality-disorder/basics/symptoms/con-20027949 .

  I den faktaartikeln listas tio olika symtom, som alltså är vanliga bland människor med schizotyp personlighetsstörning.

  Efter att ha läst vad Gesus har skrivit om Lena Ranehag tycker jag det verkar ganska sannolikt, för att inte säga självklart, att Lena passar in på fem av dessa tio symtom.

  Om denna min subjektiva iakttagelse visar sig vara korrekt även objektivt sett- och mycket talar faktiskt för att så är fallet – har vi sålunda här en rimlig förklaring till all denstora mängd nonsens- och feltänksbullskit som Gesus, under viss vånda, har vaskat fram ur böcker och annat som Lena Ranehag skrivit, sagt eller gjort under sin psychic- och mediumkarriär.

  Den som vill veta mer om det här sambandet mellan schizotypi och woowoo-ism rekommenderas att studera en doktorsavhandling skriven (på engelska) av Rachel Pechey. Hela avhandlingen, som för övrigt har titeln ”The nature of delusion and delusion-like belief” (på svenska ungefär: ”Varför har en del människor så många vanföreställningar i sina tankeparadigm”), finns tillgänglig på internet. Det är bara att klicka på denna länk: http://orca.cf.ac.uk/55883/1/U584420.pdf . Och strax dyker hela avhandlingen upp på din datorskärm.

  TREVLIG LÄSNING! // önskar Buster Bullskit

  Gilla

  1. Jag vet inte men, jag undrar om det inte bara är så enkelt att Lena (som så många av dom andra skojarna) är en mycket medveten bedragare och bara hittar på alltihop, utan att tro på det själv – bara för att tjäna pengar..?

   Gilla

 2. @Gesus: Eftersom det hör till den schizotypa personlighetsprofilen att leva i ett slags woowoo-istisk låtsasvärld, så innebär detta att en sådan individ samtidigt också äger förmågan att skapa åt sig en helt egen mer eller mindre woowoo-inspirerad verklighet(sförvrängning) med tillhörande woowoo-istiskt regelverk.

  En negativ konsekvens av allt denna delusionala tankevärld, som delusionisten lever i, blir att vanföreställningarna får en benägenhet att sprida sig till alltfler områden i livet, inte minst på det moraliska området.

  Sålunda kan synen på vad som ska betraktas som en god gärning också bli förvrängd, så att svart blir vitt eller vice versa. Exempelvis kan det beteende och bemötande som enligt den konventionella samhällsnormen och den normala samhällsjuridiken kallas för bedrägligt beteende och lurendrejeri i den schizotypa människans starkt subjektiva världsbild i stället ses som en god gärning.

  Och då uppkommer denna problemställning att fundera närmare över: Handlar woowoon i ”god tro” (dvs är beteendet enligt hens förmenande i enlighet med det delusionala woowoo-paradigmet som hen bekänner sig till)? Eller handlar det om ett högst medvetet bedrägligt beteende?

  Jag personligen lutar åt den förstnämnda förklaringen Varför det? Jo, skulle det vara frågan om ett högst medvetet beteende från woowoons sida, innebär ju det ett slags klarsyn som normalt saknas i det woowoo-istisk delusionala tankeparadigmet.

  Kanske borde man, likt vad Jesus sägs ha yttrat på korset, säga så här: Fader förlåt dem, ty de vet inte vad de gör.

  Det synsättet, om något, skulle väl kunna symbolisera det woowoo-istiska mantrat ”Ljus och kärlek!”.

  Eller vad anser du, Gesus, och alla ni andra? (Framför allt skulle det vara intressant att erhålla en kommentar härtill från woowoo-håll.)

  Gilla

  1. Nja, jag tror nog att t.ex Lena Ranehag, Jörgen Gustafsson, Pierre Hesselbrandt, Benny Rosenqvist och Terry Evans är mycket medvetna bedragare. Möjligt dom börjat som att dom tyckte att dom ”hjälpte” folk med sitt bedrägeri ”i god tro”. Utom Pierre, han är mycket väl medveten om vad han sysslar med, och varit redan från starten…

   Däremot kan jag tänka mig att en som t.ex Elisabeth Lannge och Anna-Lena Vikström tror dom hjälper folk enligt ditt inlägg ovan bla – och är en ”omedvetna bedragare”. Ev Camilla Örnberg eller vad hon heter och Vendela Cederholm också – tror dom gör en ”god gärning” som du skriver – men vet att det bar är bluff

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.