Lena Ranehag – turist i dödsriket

Jag håller på att kämpa mig igenom Lena Ranehags tredje bok, Det osynliga riket – ”boken handlar om kommunikationen jag har med det osynliga riket i en annan, högre dimension och om hur stor makt det osynliga riket har över oss utan att vi egentligen förstår det.” – Lena Ranehag

Helge och cancern
Förra inlägget här handlade om kapitel 1 i boken där Helge som är död, från andevärlden bl.a påstås kunna bota, och ha botat cancer på ett par levande människor.

”Helge med sin förvärvade kunskap och energi har ”opererat” bort tumörer hos sjuka människor. Läkarna har stått oförstående inför de mirakel som skett – #LenaRanehag

Kapitel 3
På med cykelhjälmen igen och försöker hålla det kort… Detta kapitel handlar, som alltid också alla dessa bedragares kurser, om andlig utveckling – och något det alltid flosklas om, högre kunskap och högre medvetande i en massa dimensioner med energier och vibrationer + en massa annat hittepå.

”När vi dör blir vi guidade av andevärlden vidare in i nästa fas av vår andliga utveckling” – #LenaRanehag

Lena Ranehag följer här som turist med döde Helge på en av alla deras olika resor till andevärlden ihop, där Lena får veta vad som händer när vi dör och var vi hamnar med mera.

”Helge har visat mig vad som sker när vi dör och lämnar jordelivet, när våra själar reser vidare genom olika dimensioner …””Jag får full inblick hur det är att dö.” – Lena Ranehag

Helge unplugged?
Först blir det ju direkt lite underligt, inte bara för att Lena Ranehag kan resa runt i dödsriket bland alla döda med en död människa och trots att hon är inte är död själv – utan för att Lena påstår ju att ALLA andar är antingen person- eller platsbundna. Och att hon INTE kan kontakta några spöken om hon inte är på platsen spöket är bundet till, eller med någon som spöket är bundet till! Som Lena säger när hon t.ex INTE kan kontakta Olof Palme och kolla vem som sköt honom.

Men här reser Lena alltså ändå utan problem hejvilt rundor i olika dimensioner, andevärlden och Universum med döde Helge – utan varken plats- eller personbundenhet till något/någon..! I flera år också…

”Jag har sedan många år tillbaka fått följa utvecklingen i den andliga världen genom en man som heter Helge, som efter sin död har gett mig fribiljetter till det osynliga rikets mäktiga dimensioner.”

”Jag fick genom Helge följa och uppleva allting som finns i Universums stora och obegränsade rike” – #LenaRanehag

”Allting som finns i Universum”. Inte illa – då vet Lena bl.a t.ex om det finns annat liv i Universum någonstans..!

Floskelorgie
Kapitlet är en galen snömossvada med det vanliga tramset om, dimensioner, ljus, Universum, kärlek, Universums lagar, energier, högre medvetande, frekvenser, vibrationer och budskap med mera, med mera.

Väldigt kort, så reser Lena med Helge och får se vad som händer och vart man hamnar när man dör. Det är lite standardtrams med ljus och tunnlar man ska igenom först för att sen komma till dom ”sju astralplanen” dit man kommer när man dör. Såklart är allt galet vackert där i regnbågens alla färger, med blommor, vita stränder och djur, stora fåglar med höga ben minsann – och t.o.m frestelser som man ska akta sig för.

En ”levande dimension” där språket är med bilder och och symboler och andarnas känslor ”appliceras i det andliga medvetandet”.

Vi får läsa att i andevärlden finns det förutom så höga träd att man inte kan se toppen på dom (som är kanalerna till jordelivet f.ö), ”en gigantisk stor universell cirkel som innehåller obegränsat med olika rum”, som man tydligen ska/måste ta sig igenom. ”Varje rum har olika energier, och vi måste ta oss igenom dem för att utvecklas och få ta del av andevärldens mäktiga system som är utvecklat utifrån Universums lagar och oöverträffliga intelligens.”

I varje ett av dessa rum med oöverträfflig intelligensenergi ”får Lena ett nytt verktyg som hon måste lära sig använda för att kunna gå vidare i sin andliga utveckling”. ”Det som behövs för att utvecklas appliceras som en energiöverföring.”

Sjunde himlen – last stop
Sen hittar Lena på en massa om en massa man ska göra i alla dessa olika rum för att ”ta sig vidare” i ”den andliga skolan”, till nästa rum med ”högre medvetandefrekvens”. Slutstationen är tydligen ett sjunde astralplan, sjunde himlen.

Enligt Lena ska man ta sig igenom sex plan med olika rum och högre vibration och energi ju högre upp. ”Varje plan motsvarar en ”kurs” i det osynliga rikets skola” + ”När man kommer till det sjätte planet avlägger man ett sorts ”högskoleprov” innan man går över i det sjunde planet”. Där i det sjunde planet, ”blir vi kvar i evigheten för att inte återfödas igen”, ”Då har vi fullbordat vår andliga och kreativa utveckling och är högt utvecklade mästare i det jag kallar ”Rådet””.

”Rådet vägleder och skyddar de som fortfarande är kvar på jorden” – Lena Ranehag

”Detta är en del av Universums plan, det är alltså ingen slump” – #LenaRanehag

Lena Ranehag har t.o.m gjort en teckning/karta över rummen och kanalerna i/på astralplanen som visas i boken.

Så nu vet ni vad vi har att vänta när vi tar ner skylten..!

Det osynliga
De osynliga – Lena Ranehag

De osynliga (?)
Lena Ranehag har målat tavlor av, och såklart säljer hon dom, för en femtusing styck, sina påhittade upplevelser när hon samåker rundor med döde Helge i universumdimensionerna och förhöjer sina energivibrationer och sitt medvetande med mera.

Som här, här har Lena t.o.m målat av det som är osynligt. ”Den andliga och osynliga världens invånare, en gestaltning av hur de ofta visar sig för mig”.

Hmmm, jag ser inga varken regnbågar, hav, stränder, fåglar, träd eller blommor – men det är kanske det som är osynligt..?

Ser det förresten inte sjukt trångt ut för ”invånarna” där?

What Woo-woos woo
Såklart har floskelarkivet fyllts på även efter denna rundan av läsning i boken. Se här för lite woo-woobabbel, twitter.com/hashtag/LenaRanehag

Bonusfloskler
”Vi gör olika resor vid olika tider och till olika rum, men alla är resande i Universums stora, gränslösa värld.”

”Det är en oerhört stark upplevelse när vi förflyttar oss snabbt igenom tid och rum.”

Men..?

”I Universum finns ingen tid, inga avstånd.” – Lena Ranehag

Förhöjd kunskap och medvetande, men…
Fantastiskt tycker jag att Lena Ranehag som då säger sig gjort dessa fantastiska resor med döda människor och andeguider i andevärlden, olika dimensioner och Universum + fått ta del av detta högre medvetande och kunskaper – att hon ändå INTE klarar att skriva utan särskrivningar (på sin webbplats/pastelldelfin). Författare och allt som hon också kallar sig.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


13 reaktioner till “Lena Ranehag – turist i dödsriket

 1. Kämpa på, Gesus, med ditt värdefulla arbete att försöka hitta Lena Ranehags vandring i den woowoo-istiska snårskogen eller, som här i din nya bloggartikel, i det woowoo-istiska dödsriket.

  Tredubbla vid behov Sertralindosen. Skaffa en väl vadderad riktig (arbetsplats)skyddshjälm att bära på ditt huvud, ifall du känner behov av att banka ditt huvud i väggen för att komma tillbaka från Lenas dödsrike till den normala verkligheten! En vanlig cykelhjälm är nog i klenaste laget att använda sig av att döma av vad du hittills har haft att rapportera från ditt Ranehagska bokläsningsäventyr.

  Fäst dig inte alltför mycket vid hennes ologiska, inkonsekventa och delvis självmotstridiga pch motsägelsefulla resonemang. Jag vill nämligen inte att du ska fastna i denna dyiga smörja som Ranehagskan synes leverera i form av floskelfylld woowoo-istisk ande- och andlighetsbullskitfeltänk. (Gillar för övrigt din woowoo-neologism ”floskelorgie”, Gesus. Mitt i prick!)

  Faktum är att om Lena Ranehag hade berättat för en psykiater om sina woowoo-istiska upplevelser, är det fara värt att denna psykläkare skulle ha funderat över, ifall hen kanske borde överväga att välja/ställa en starkare diagnos än just schizotypi. För detaljer se: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/schizotypal-personality-disorder/basics/symptoms/con-20027949 , där tio typiska schizotypisymtom listas.

  Om så bara hälften stämmer av det som du berättar om, Gesus, måste frågan rimligen ställas, om huruvida Lena Ranehag kanske har problem både med hallucinationer och delusioner (eller åtminstone det som Rachel Pechey skriver om i sin avhandling, alltså delusion-like beliefs).

  PS: Jag skrev om Rachel Pecheys avhandling i kommentarsfältet till din förra Lena Ranehag-artikel, så jag nöjer mig här med att länka till var denna läsvärda och innehållsrika avhandling kan läsas in extenso på webben: http://orca.cf.ac.uk/55883/1/U584420.pdf .

  MVH // Buster Bullskit

  Gilla

  1. Jag blir inte klok på denna märkliga kvinna , när hon så lös och ledigt förflyttar sig mellan alla universiums dimensioner och upplevt ALLT som finns i uneversium , det är inte kattskit det inte ! Då borde det väl vara en väldigt smal sak att ta fram Palmes mördare och Palme själv bör väl finnas ngnstan i ngt av dom sex planen, eller åkte han ned i källaren ? Hon borde således med lätthet kunna berätta om andra existenser, resa till avlägsna planeter mm mm . Jag förstår inte hur hon törs skriva en sådan bok och lämna ut sig så totalt , nu måste hon ju var hyperintressant för olika nationer som kan använda hennes outtömliga kunskap i tvivelaktiga syften !

   Gilla

   1. Jag tror dom/Lena kallt räknar med att bara woo-woos/true believers kommer läsa hittepået – och att OM någon vettig människa läser det, så bara skakar dom på huvudet åt det och bryr sig inte…

    Som med Nigeriabreven, som riktar sig bara åt en viss målgrupp – dom som går på det.

    Gilla

  2. Ja hade varit mycket intressant att höra en psykologs tankar om Lena, om Lena sagt att hon verkligen tror att hon flyger rundor med döda människor i Universums energivibrerande kärleksdimensioner

   Gilla

 2. Apropå ingenting, så undrar jag om några woowoos – eller, för den delen, skeptiker – har sett Brynolf & Ljung visa magiska konster på TV4?

  Det skulle vara kul att få höra hur woowoos kommenterar det som visas.

  Nu säger visserligen både Brynolf och Ljung, att det inte finns något övernaturligt eller paranormalt med de fantastiska trick de visar upp. Icke desto mindre SER tricken övernaturliga ut. Man kan lätt förledas tro att de båda magikerna måste ha kontakt med andeväsen eller dylikt.

  Här två länktips som visar deras förmåga att läsa andras tankar, att förutsäga vilka val som kommer att göras av dem som Brynolf & Ljung visar upp sina magiska förmågor för:

  1) http://www.tv4.se/brynolf-ljung-street-magic/klipp/lisa-ajax-tankar-f%C3%A5ngas-p%C3%A5-bild-3138781 (= här får vi vara med om hur Lisa Ajax’ tankar fångas på bild med hjälp av en mobilkamera).

  2) http://www.tv4.se/brynolf-ljung-street-magic/avsnitt/brynolf-ljung-street-magic-del-1-185766 (= hela del 1 i programserien). I denna del 1 får vi bland annat vara med om förutsägelser som visar sig stämma. Vi får se kändisar välja valfritt spelkort ur en kortlek, varvid det visar sig att det valda kortet är just det som magikerna tidigare på en lapp skrivit skulle väljas. Och vi får vara med om något som påminner om telepatisk kontakt, på så vis att om magikerna rör vid A:s ena axel eller näsa, så kommer B att känna att någon rör hans axel eller näsa.

  Kort sagt: Brynolf & Ljung visar sig behärska sådant som woowoos kallar för prediktion (= förmåga att korrekt förutsäga vad som snart kommer att hända). Även telepati (= förmågan att sända ett tankebudskap från individ A till individ B) demonstreras, likaså psykokinesi- och/eller telekinesiliknande förmågor eller vad man nu bör kalla det – typ att en lånad ID-handling plötsligt förflyttas från en bilrutas yttersida till dess innersida, så att ägaren inte kan få tillbaka sin utlånade ID-handling; eller att en vigselring plötsligt verkar hoppa in i en oöppnad ölburk, som sedan måste klippas upp för att vigselringen ska kunna ramla ut.(eftersom burkens vanliga öppning är för liten i förhållande till vigselringens diameter.

  Alla dessa exempel jag just har räknat upp brukar som bekant normalt förknippas med spöken (som kan gå genom låsta dörrar, väggar med mera) och/eller med andeväsen – typ i form av avlidnas själar – vilka ju också sägs ha prediktiv förmåga. Jfr även med enäggstvillingar, om vilka det ofta berättas, att de äger paranormala/övernaturliga kommunikationsförmågor sinsemellan.

  Men nu till min poäng. Om nu magikerna Brynolf & Ljung kan visa upp samma sorts förmågor som i woowoo-kretar regelmässigt klassas som paranormala eller rent av övernaturliga, måste man då rimligtvis inte ta och fråga fråga sig själv följande:

  1) Äger Brynolf & Ljung paranormala/övernaturliga förmågor utan att veta om det? jfr med Uri Geller som än i dag påstår, att han har just sådana förmågor, men Brynolf & Ljung avvisar och förnekar alltså den sortens förklaring som Uri Geller än i dag hävdar gäller för honom).

  2) Eller finns det – precis som Brynolf & Ljung säger är fallet – helt naturliga förklaringar till de märkliga fenomen och händelseförlopp som visas upp?

  Ifall det rör sig om rena trolleritrick (vilka i sin tur kanske utnyttjar psykologiska knep för att få en person att välja ett visst spelkort), varför ska man då fortsätta att tro på en existerande andevärlden och liknande woowoo-istiskt bullskit-tänk?

  Kan inte woowoos, efter att ha sett Brynolf & Ljung ”in action”, vara vänliga att försöka förklara för mig, om huruvida tron på en annan – ofta kallad andlig – verklighet vid sidan av den ”normala” verkligheten är absolut nödvändig för att förklara allehanda konstigheter som sker i vår ”normala” verklighet?

  Gilla

  1. Tror, som vanligt inte ”vi” kan vänta oss några svar från woo-woos – det är ju liksom inte deras starka sida – att svara!

   Men intressant tanke som slår en, hur dom ser på detta med dessa mentalisttrick. Har haft några ”diskussioner” med woo-woos där jag tagit upp detta med tex Derren Brown, att han kan göra samma, och mycket bättre t.o.m, trick som dessa påstådda medium gör – utan någon som helst hjälp från döda. Men det är som sagt inte woo-woos starka sida att svara och bemöta – så det har man helt enkelt inte fått någon åsikt om från dom…

   Där är ju också Uri Geller, som numera är en het potatis för woo-woos när Uri inte längre påstår att han har några övernaturliga förmågor. Trots det, så påstår många woos att han har det ändå

   Gilla

 3. @Gesus: Men har inte Uri Geller tagit tillbaka det påståendet (att han jobbar som entertainer/magiisk illusionist utan att ha några övernaturliga förmågor)?

  Kolla in vad som står här: http://skepticsplay.blogspot.se/2008/01/uri-geller-retracts-psychic-claims.html .

  Ett citat från den artikeln: Update: I wasn’t reading Randi’s article carefully enough. Randi says that Geller has not stood by his answer. His interview with Magische Welt was in November 2007, and Geller has already claimed telepathic powers yet again in January 13th, 2008.

  Mernar du, Gesus, att Uri Geller har ändrat sig en gång till? Det har jag missat i så fall. Har du månne någon länk att bjuda på?

  I vilket fall så är det svårt att hysa förtroende för en person som Uri Geller. Redan 1973 ramlade hans woowoo-gloria på sned, sedan han varit gäst hos Johnny Carson och dennes The Tonight Show och plötsligt tvingades dra till med nödlögnen, att han inte var ”i form” och dessutom saknade den rätta feelingen just denna kväll.

  Vilket förstås berodde på att Geller inte fick chansen att jobba med sin egen förpreparerade rekvisita.

  Eller för att använda en lättbegriplig metafor: Det hela kan, låt vara förenklat, närmast liknas vid att en märkt kortlek plötsligt byts ut mot en helt omärkt dito. Klart att allt går åt helvete då med det (mental)magiska illusionistnumret, när manipulerad rekvisita byts ut mot icke-manipulerad sådan.

  Gilla

  1. Nja jag bara lite slarvigt tar för givet att Uri Geller är både avslöjad och tom själv inte längre påstår att han fått sina krafter från planeten Hoova

   Har läst och hört att han inte längre gör det, och enligt videon här – säger han ju att det bara är/varit en akt. Men det är klart, den är något år gammal så han kan ju ändrat sig igen.

   Gilla

   1. Ja du, Gesus. Denna video verkar vara från 2012. Geller kallar sig i denna intervju för entertainer (inom trolleribranschen). Men samtidigt säger han faktiskt så här (ungefärligen): ”Jag vill inte säga, att jag inte är psychic.”

    Hur ska den meningen tolkas? Rent semantiskt är uttalandet/utsagan ett woowoo-istiskt dimridåskapande bullskitpåstående, på håll besläktat med teologisk apofatism, ett slags religiös bullskitfilosofi som går ut på att man ska definiera ett väsen (som regel Gud) eller objekt genom att klargöra vad detta väsen/objekt INTE är för något i stället för att säga vad det är.

    Jag tycker att det är ett smart ordval av Uri Geller. Han väljer sålunda en mening som ytligt sett, åtminstone vid första åsynen, ger sken av att ha ett stort förklaringsvärde, men som vid närmare och mer ingående granskning av meningens semantiska innehåll visar sig säga varken bu eller bä vad gäller hans övernaturliga gåvor/talanger/förmågor.

    Alltså: Uri Geller påstår i detta videoklipp INTE, att han är en psychic. Men samtidigt lämnar han den frågan obesvarad/öppen. Geller vill helt enkelt inte berätta för intervjuaren om huruvida han själv, trots sitt uttalande, ser sig som en psychic.

    Med andra ord: Han varken erkänner eller förnekar, med sitt ordval, förekomst av övernaturliga förmågor.

    Rätt smart gjort av Geller, måste jag medge. Han kunde ju annars, likt så många makthavare, ha sagt: ”Inga kommentarer.”

    Med den sistnämnda sortens uttalande sänds dock signaler om att det måhända finns något att dölja. Allt medan det förstnämnda uttalandet (= det som Uri Geller faktiskt säger) låter avsevärt mer trovärdigt (trots att båda meningarna egentligen, och i princip, har samma semantiska innehållsnivå).

    Det verkar sålunda som om Geller menar, att folk kan få tro vad de vill om honom och hans magiska talanger i psyhic/non-psychic-frågan.

    Han lämnar följaktligen fältet vidöppet för spekulationer.

    Man skulle faktiskt också kunna säga, att han med de ord som kommer till användning säger både bu och bä i stället för varken bu eller bä. Allt beroende på vilken synvinkel man själv väljer åt sig att se på ”fenomenet” Uri Geller.

    Gilla

   1. Läste nyligen i New Scientist om att när man väl har skaffat sig något woowoo- och bullskitaktigt att tro på, så är det som att den tron klibbar sig fast och blir svår att utrota. Bullskit-tro påminner på det viset alltså om kirskål, kvickrot eller maskrosor. Sett mot den bakgrunden är det ingalunda konstigt att Uri Gellers fiasko hos Johnny Carson i dennes ”The Tonight Show” inte fick Gellers true believer-skara av troende woowoo-rövslickare att besinna sig och inse sitt feltänk.

    Hur är det, Gesus? Har du koll på det avslöjade mediumet Anders Åkesson? Jag undrar nämligen om inte hans woowoo-istiska rövslickarfölje har börjat växa i antal igen. Så vad är senaste nytt om den ljugande fjanten?

    Gilla

 4. Och ja, Gesus, det skulle vara mycket intressant att få taga del av någon woowoo-fundering med bäring på Uri Geller och dennes påstådda övernaturliga förmågor.

  Jag väntar med spänning på en kommentar från woowoo-håll. Precis som du gör, Gesus!

  Gilla

 5. Skepp ohoj, alla woowoos! Här är ett videoklipp till just er: https://www.youtube.com/watch?v=f0m9QtYWTIE .

  Vi kan i det klippet se ett magiskt trolleritrick som jag misstänker att inte ens Uri Geller kan komma i närheten av. Detta trick vill jag kalla för lika förunderligt som magiskt.

  Jamie Raven (så heter denne fantasiske kortmagiker) lägger en kortlek i en enda hög, med baksidan upp, på bordet framför de fyra som sitter vid detta bord. Raven ber dem att välja ut ett specifikt kort på så vis, att nr 1 av de fyra får bestämma kortets färg. Han väljer mellan svart och rött och fastnar för svart. Nr 2 av de fyra får nu bestämma, om detta svarta kort ska vara spader eller klöver. Hon bestämmer sig för att det ska vara klöver. Nr 3 av de fyra får ta sig an att bestämma kortets valör, och hon landar i att det måste vara en klöver nio. Inte nog med det: Nu får nr 4 av de fyra frågan: ”Du kan, om du vill, köra över dina tre kompisars val och ändra till ett helt annat spelkort. Nr 4 väljer att ändra kort. Han vill i stället att kortet ska vara hjärter sju.

  Nu säger Jamie Raven, att han visste att det skulle bli hjärter sjukortet som till sist blev valt. För att bevisa det berättar han och visar för de fyra och övriga publiken, att han har ritat en streckgubbe på alla spelkortens baksida. Varje spelkort i leken kan liknas vid en filmruta i en tecknad film, dvs genom att bläddra sakta igenom kortleken kan man se hur denna streckgubbe rör på sig. Det visar sig att den här streckgubben är i färd med att utföra ett magiskt korttrick han också. Mot slutet av genombläddringen av spelkorten ser man hur han (= den tecknade streckgubben) stoppar handen i en klassisk trollerihatt och drar upp ett (likaledes)tecknat spelkort ur höghatten och visar upp detta för sin tänkta publik.

  Und hast du mir gesehen. Det tecknade kort som den tecknade streckgubben drog upp ur sin tecknade trollerihatt visade sig vara – just det! – ett tecknat hjärter sju kort.

  Hur fan gick det där till?

  Jag slår nästan vad om att ni woowoos vill hävda, att det utförda korttricket bevisar, att det ÖVERNATURLIGA finns på riktigt. Typ att om man kan utföra ett sådant trick, ja då måste man stå i förbindelse med Satan själv. Eller något annat andeväsen – kanske Houdini på ”Andra sidan”? – som förstås, i enlighet med vad som är möjligt i er woowoo-istiska världsuppfattning och i ert andetroende, pseudoreligiösa och New Age-lika bullskit-trosparadigm, i förväg känner till vilket spelkort som kommer att väljas, eftersom framtiden redan är förutbestämd enligt detta ert trosparaqdigm.

  Och sedan är det lätt som en plätt att på telepatisk väg överföra den informationen till kortmagikern.

  Visst måste det ha gått till på det just beskrivna viset, kära woowoos? Eller har jag månne missuppfattat vad som gäller i ert woowoo-istiska bullskittrosparadigm? I så fall vill jag att ni rättar mig.

  PS Till sist vill jag att ni, kära woowoos, tar er en funderare på följande frågeställning, som lyder: Om nu Jamie Raven kan utföra ett sådant här fantastiskt trick, utan att hävda att det görs i samarbete med något andeväsen, är det då tänkbart att de magiska under, vilka vissa medium – tänk gärna på Anders Åkesson – älskar att visa upp i mörkret under en fysisk seans, också är trolleritrick (fast avsevärt mindre komplicerade att utföra, i skydd av mörkret, förstås)?

  Ifall ni woowoos begrundar den frågeställningen ett tag, säg mig, vad landar ni då i för slutsats?

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.