Jane Lyzell – MUG = humbug

MUG = mediala utan gränser. Humbug – ett oförskämt bedrägeri, beräknat på att lura den lättrogna mängden, svindleri, charlataneri, skojeri, skälmstycke.

”det sämsta med att vara ett medium är att man alltid vet saker som man kanske inte vill veta” – #JaneLyzell

Eller hur!
Vi har alla läst om och sett på nyheterna nu ett par dagar hur flera tusentals människoliv + hus och hem med mera räddades från jordbävningen i Nepal – allt tack vare dessa mediala som i god tid gick ut och varnade när dom ”såg” att det skulle ske.

Fantastiskt också att nu se MUG på plats satt upp kriscentra där anhöriga till avlidna och försvunna, som inte kunde räddas trots varningarna, kan komma och kommunicera med sina döda från katastrofen för att få veta vad som hände/har hänt.

För att inte tala om MUG:s sökcenter där, där släkt och vänner kan få klarhet i t.ex om någon överlevt, och/eller få veta var kropparna är om dom inte hittats än.

Just MUG:S sökcenter underlättar något helt enormt även för bl.a räddningspersonal – så dom kan sätta in och koncentrera räddningsinsatserna bara där det behövs, utan att ”slösa” resurser i onödan på fel plats o.s.v.

Men vänta nu, såhär är det ju ALDRIG!

Vilket det borde varit, om inte alla påstådda medium och en massa annat bara var bluff och hittepå..!

Verkligheten
Istället läser jag idag att det befaras 10 000 döda i jordbävningen i Kathmandu. Och för alla påstådda mediala är det business as usual, med sittningar mot betalning där antagligen döda mor- eller farmor kommer igenom och säger att hon har det bra nu och vill hälsa…

Men bara tänk, så fantastiskt på många sätt det hade varit OM dom kunnat vad dom påstår sig kunna – och verkligen hjälpt människor.

MUG - humbug

Just humbug
För såklart, precis som det aldrig lösts något mord eller hittats någon försvunnen person tack vare medium någonstans någongång – så har det aldrig heller förutsagts något som sen skedde…

Sen fördendelen, om man nu kunde se in i framtiden och t.ex en katastrof hända + sen ingripa och hindra den från att hända – hur kan/kunde man då se katastrofen – den hände ju aldrig..!

MUG
Men det, precis som med att alla dessa påstådda medium inte kan lösa mord och hitta försvunna personer, hindrar ju inte charlatanerna från att påstå att dom kan det. Att t.ex se katastrofer och olyckor som ska hända – men aldrig var och när.

Den fantastiska Jane Lyzell satte för ett antal år sen, 2010, ihop en cirkel (alltid dessa cirklar) med påstådda mediala. 360 deltagare minsann, enligt Jane.

Mediala utan Gränser !
Är en Medial experimentell cirkel på distans för forskning och hjälp. medialt, siar, medium , remote och healing. till gangn för global hjälp, och förebyggande vid katastrofer(förutsägelser) , teroristangrepp, kidnappning, försvunna personer.”

”Målet är att hjälpa mänskligheten i villkorslöskärlek.Där vi inte strider emot skapelsens lagar och de universiella. Att förebygga skada vid terorist attacker och katasrofer genom att sia om dem i förväg så varningar kan gå ut i tid! Även distanshealing till katastrof områden som drabbats!”

”Jag har räknat ut att c.a 1 år är vad vi behöver för den genuina informationen att komma fram – går det fortare är det ju fantastiskt! detta ska bli mycket intresant!” – #JaneLyzell

Fem år nu
Tja det har gått mycket mer än som Jane hade räknat ut, c.a ett år för den ”genuina informationen” att dyka upp – men INGET har kommit fram!

Sen kan man ju undra hur healing till katastrofområden ska funka – framförallt vad det ska ”bota”, hjälpa eller vad det ska göra.

Och så ser jag att Jane skriver att hon/dom KAN hjälpa till vid försvunna personer, med tanke på mitt inlägg här. Att det inte strider mot några av deras påhittade lagar, Universums eller skapelsens som Jane skriver…

2013
Jane Lyzell får en fråga hur det går/gått, efter tre år, ”Hur går det? Har ni kommit framåt? Ni missade bl.a. eländet i Norge.”

Jane kommer som alltid såklart med ett ”Janesvar” (bortförklaring) på det, ”Tyvärr så ska vissa saker inte ses … som medial kan vi inte ändra historia, tyvär”

Bonusfånigt
”Alla med mediala förmågor och viljan att hjälpa var välkomna att vara med ! Inga skeptiker kan tyvärr medverka som cirkelsittare då det stör harmonin. som är A-O.”

Här är några som däremot verkligen hjälper människor och inte bara snackar sitt skit. Även om namnet passar bra på påstådda medium så är det inte det det, Clowner Utan Gränser.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

2 reaktioner till “Jane Lyzell – MUG = humbug

 1. I och med Gutenbergs uppfinning tryckpressen blev det lättare att ifrågasätta och angripa tro på en magisk & (pseudo)religiös ”verklighet”. Resultatet blev den era som kallas för Renässansen, den historiska period som i sin tur kom att innebära vetenskapens genombrott.

  Den viktigaste ”striden” kom nu att stå mellan Logos (den logiskt grundade vetenskapen) och Mythos (tron på magisk och religiös woowoo-bullskit). Eller, som jag brukar kalla det: kampen mellan IBS 1 och IBS 2, där IBS 1 (= Mythos) motsvarar barnets icke-logiska och på intuitivt önsketänkande (och andra emotioner) grundade ”magical thinking”, under det att IBS 2 (= Logos) innebär den vuxna människans ifrågasättande, rationella och på logik och bevis grundade tänkande.

  Woowoos lever dock kvar i det förgångna. Dvs de håller fast vid Mythos och undviker Logos.

  Man kan med rätta fråga sig: Hur fan har de kunnat klara av grundskolan med godkända betyg? De verkar ju ha förstått ingenting av det som det är skolans uppgift att lära ut: kritiskt tänkande.

  Inte konstigt att den svenska skolan rasar i PISA-rankningen. Önsketänkande och subjektiva sanningar är inget som direkt gynnar/underlättar logiskt tänkande.

  Kanske dags för MUG att byta namn till MÖG? (Mög är ett dialektalt ord för smuts, skräp, skit, eller som jag brukar kalla det för: BULLSKIT.)

  Eller vad säger du, Gesus?

  Och, framför allt, vad anser ni woowoos? Är det dags eller inte dags att MUG byter namn till MÖG?

  Gilla

  1. Javisst information och upplysning är inge bra för hittepå och bluff…

   Tex därför inte bedragarna vill att det ska spelas in på deras storseanser, och woo-woos går på det och gör inte det. Det som annars hade varit perfekt för dom att visa upp att mediet minsann sa det där ni vet – det som dom absolut inte kunde veta, men alltid säger. Fast det aldrig går att visa eller ens säga vad det var/är – det som dom absolut inte visste. Jämför med en konsert, ingen som har problem att spela in och fota där fast det inte är tillåtet.

   Tja, sen vet jag inte, men är det inte lite så att när dom börjar kika på och tro på detta (ofta på gamla dar) med medium med mera och blir woo, så blir dom true-believers med allt det innebär med att inte tänka och sopa allt under mattan som visar att det bara är bluff

   Sen MUG, tror jag inte finns längre. Hittade inte så mycket om det nu (bara snabbkoll iofs) bara en massa borttaget som alltid – ska se om jag hinner rota lite om det senare. Men misstänker det raderats så mycket som möjligt av fiaskot… Och att fråga Jane, nja ingen ide direkt tror jag

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.