Gubb Jan Stigson – ”logik”

Logiskt, troligt och mest sannolikt…

Det är Gubb Jan Stigsons mantra för att Thomas Quick är en av världens skickligaste och värsta seriemördare (trots sitt sniffande, alkohol- och drogmissbruk) med mera under ca 30 års tid.

Inte ett enda vittne fingeravtryck hårstrå bloddroppe eller DNA
Gubb Jan anser att dom antastande en drogad (och homosexuell på 60-talet) Bergwall gjorde som tonåring för 45 år sen, gör honom till en logisk och skyldig seriemördare, kannibal, sadist, våldtäktsman av blandat män, pojkar, flickor och kvinnor ännu idag. Trots att det inte finns ett endaste spår eller bevis som pekar mot Quick – däremot finns det mycket som pekar på andra gärningsmän och/eller orsaker.

Vad jag förstår är där inget mord som Quick inte ska ha begått av dom närmre 40 han erkänt enligt Stigson – inte ens det på dom två invandrarpojkarna som inte var döda…

Narren i gänget
Stigson är lite av byfånen i Quickgänget. Den nyttiga idioten dom slänger ut för att uttala sig – där dom sen kan säga typ ja det får stå för honom, när det blir tokigt och fel. Folk skakar på huvudet och skrattar åt honom i alla debatter jag sett med honom, för han kommer med stolliga uttalande hela tiden och biter sig själv i arslet gång på gång. Han verkar vara en mediakåt tomte som trivs att vara i rampljuset, och det spelar ingen roll för honom att det är som clown.

Gubb Jan Stigson

Unik Gubbe
Han är väl den enda journalist (vad jag vet) som lyckats förtala en privatperson så mycket att han fått yttrandeförbud av sin egen redaktion och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten. Plus fått sin blogg med bl.a 300 inlägg om Quick/Quickfallet raderad och blivit belagd med skrivförbud om ämnet.

Ännu en underlig och unik grej i Quickfallet.

Jag skäms inte för någonting jag skrivit om Quick – #GubbJanStigson

”Teknisk bevisning”
Gubb Jan anser också att ”likhunden” Zampos alla 59 ”markeringar” är teknisk bevisning mot Quick – och att ingen av dom är felaktig. Trots det aldrig hittats ett jota någongång någonstans under väl 9 års letande. Tjo, förutom den där ”benbiten” förstås, som INTE var en benbit – men som Quickligan ändå fortsätter kalla bevis…

Jämför
Som någon sa, och jag gjort tidigare, jämför sökhunden med en metalldetektor. Peka ut ett område stort som tre fotbollsplaner i skogen, metalldetektorn gör ett utslag inom området – men INGET hittas. Det är teknisk bevisning enligt Stigson, Lambertz och väl Kwast och några andra i Quickgänget.

”då hittade man inget – det är JUST DETTA som är beviset – #GöranLambertz

”Liksökhundarna är utomordentligt stark bevisning” – #Lambertz

”Just hundbevisningen som egentligen är den enda bevisning som man verkligen kan kalla teknisk bevisning” – ”som skulle räcka som bevisning bara den – Göran Lambertz

Gubblogik – woologik
I fallet Charles Zelmanovits (som f.ö inte är ett mord utan Quicks erkännande) säger Quick bl.a att hans medgärningsman, en 25 år äldre granne som han ”vänsterprasslade” med, kört honom dom över 150 milen under ett dygn framochtillbaka – för att ”leta villiga unga pojkar”. Som i alla fall är där alltså en påstådd medgärningsman med även här.

Denna granne, vars fru (ja, det var en gift tvåbarnsfar) f.ö aldrig någonsin sett sin man ens prata med Quick, tog livet av sig nio månader efter Zelmanovits försvinnande. Om det var för att han var arbetslös och deprimerad som hans hustru tror och säger, och antagligen hade ekonomiska problem med mera på grund av det – och/eller om det var så att han var ”hemligt” homosexuell och att det oaccepterade dubbellivet kan ha spelat in, det kan man ju spekulera i. Men enligt Gubb Jan Stigson är det självklart för att han varit med Quick och mördat Charles Zelmanovits – ingen tvekan!

Bonus
Den påstådda medgärningsmannen är inte med i första förhöret med Quick, utan dyker upp först i andra förhöret. Efter att Quick kontaktat Seppo Penttinen för att få reda på när ”medgärningsmannen” tagit livet av sig! Antagligen för att inte blanda in honom om det varit före Charles försvinnande han tog livet av sig.

Som i alla fallen är det även här massor felaktiga uppgifter som ändras i förhör efter förhör med hjälp av ledande frågor och manipulering av Seppo Penttinen. Läs, ansökan om resning.

Ett självmord
Men, vi har alltså en man som tog livet av sig, av någon anledning. Utan någon som helst koppling, vittnen, bevis eller något – förutom en psyksjuk drogad Quicks påstående. Det finns inte ens något mord.

Detta enkla hot-readade uttalande, och tillfällighet, är enligt Gubb Jan Stigson ett bevis för att Quick sexualsadistseriemördat över 30 personer utan att lämna ett enda spår efter sig eller åka fast, och t.o.m ätit upp lite av några av offren…

Men!
Vi har också i ett annat ”Quick-fall”, Appojauremorden, ett annat självmord. Fast denna gång en riktig misstänkt gärningsman, ”kroppsbyggaren” – som tog livet av sig. Men enligt Gubb Jan är DET inte ”logiskt, sannolikt eller troligt – nej, nej, det är såklart Quick som gjort det!

En misstänkt som passar in exakt på gärningsmannaprofilen, från ”trakten”, med platskännedom, inget alibi, tidigare straffad, våldsam historia, missbrukare, droger och anabola steroider. Och t.o.m rykten om vittnen som sagt dom sett honom samma kväll blodig efter ett raserianfall, men av rädsla inte vågat vittna om det. Men vem vet?

Men igen nej, så fungerar det inte i Gubb Jans skalle, detta självmord är INGET att bry sig om – klart det är Thomas Quick som gjort det. Trots INGA bevis eller något. Och dessutom helt utan anledning, 80 mil hemifrån efter en tågresa och med att sen cykla 8 mil dit och 8 mil tillbaka igen på en stulen cykel. Samtidigt som han fått skjuts dit av sin påstådda ”medhjälpare” i hans bil, som han inte ägde någon då, och med cykeln på flaket…

Det är ju skillnad på självmord och självmord liksom. Ett av en misstänkt gärningsman är inte lika med att han kan varit skyldig – men ett av en som inte har några kopplingar eller något, han är såklart… Standard woo-wootänk, man ska ha ett öppet sinne – men BARA för att det är som man vill det SKA vara!

Appojaure-fallet som f.ö också visar en ren lögn från Göran Lambertz när han säger att det inte finns några andra misstänkta i något av fallen, förutom Quick!

Underlig Modus operandi
Kanske sexualseriemördaren Ellington var sugen på lite omväxling från att strypdöda yngre killar samtidigt som han våldtog dom och sen stycka och äta dom – med att nu istället knivdöda två vuxna, en man och en kvinna..?

Mer bonus
Precis som då i dom flesta andra fall Quick erkände så har han en påstådd medgärningsman i Appojaure också, Jonny Farebrink. Som bara det är en lång sjuk historia, men för att inte ta den här nu utan bara att han hade alibi – och som alla dom andra påstådda medgärningsmännen aldrig hördes i någon rättegång. Men Quick dömdes ändå för morden.

För att översätta till woo
Om jag fortsätter jämföra detta med hur det funkar i bedragarbranchen med påstådda medium och andra charlataner, och dom som tvunget vill tro på skojarna – så snackar vi väl t.ex klassisk konfirmerings– och kognitiv bias + Forer-effekten.

Det är så enkelt att man tar BARA det som passar in på det man vill tro på, och det andra som visar att det inte är så, det ignorera man bara. Gäller väl f.ö också religion och det hittepået.

Typ…
När ett påstått medium kommer med Barnum-uttalande och shotgunning som kan anpassas till det man vill tro på, så är det såklart bevis för att det är döda människor som säger det. Men allt det (alltid merparten av uttalandena) som gissas fel, det låtsas man helt enkelt inte om bara – eller så är det spökena som är otydliga bara :-]

Och när t.ex Derren Browne gör exakt samma grej (t.o.m bättre och utan alla felgissningar) och talar om hur han gör och att det bara är ett trick – så nej nej, när bedragaren gör det så ÄR det på riktigt. Trots att dom ALDRIG kan visa att det är annat än bluff och bedrägeri!

Som Gubb Jan säger, logiskt, troligt och mest sannolikt, eller..?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


6 reaktioner till “Gubb Jan Stigson – ”logik”

  1. Ja – Farebrink är alltså Quicks påstådda medgärningsman i Appojuaremorden (och ett till tror jag?), men hade alibi och togs inte med i rättegången där Quick dömdes ändå trots domen bygger på att Jonny skjutsade Quick…

   Tror det räcker att se det klippet, för att se och förstå att Quick bara ljög och hittade på allt. Och som Jonny sa – ”Varför skulle en kriminell som jag ha bett en psyksjuk man att mörda två turister?”

   Gilla

 1. @Gesus: Ska man skratta eller gråta?

  Det här blir bara alltmer bisarrt och knasigt ju mer du berättar om alla turer i Thomas Quick-fallet. (Tack även till Bengt för dennes YouTube-länktips i kommentarer här ovanför min.)

  Uppenbarligen är det inte bara själva Quick-sektens medlemmar som agerar som yra höns och fortfarande lever i en påhittad värld, där svart är vitt och vitt är svart.

  Tyvärr så stannar det inte vid vad dessa knasbollar sagt, gjort och agerat, då och nu.

  Även domare och nämndemän måste ju rimligen ha agerat helt vettlöst, sanslöst oseriöst och högst opartiskt i Quickmålen (åtminstone i Appojauremordfallet).

  ALLTSÅ: Om sålunda denne Jonny Farebrink blev inskriven i Appojauredomen såsom medhjälpare till Thomas Quick – utan att själv ens bli åtalad för denna påstådda medhjälp till mord (sannolikt på grund av hans ovanligt validerade/väldokumenterade alibi) – ja, då borde ju faktiskt även domarens och nämndemännens roll i detta tragikomiska drama utredas ytterligare.

  Då kan det rimligen inte enbart handla om att åklagare och förundersökande polis(er) – samt deras expertvittnen (typ borttränga minnen-”experten” Sven Å Christianson) – betedde sig högst oprofessionellt, partiskt, oetiskt. och undermåligt.

  Så varför ska inte också domarnas och nämndemännens juridiska insatser och prestationer synas under lupp? Varför ska de komma undan behövlig granskning? Det känns inte så lite fel att enbart Quicksektens medlemmar ska tvingas till att löpa massmedialt ”gatlopp”.

  Om jag förstår saken rätt, Gesus, ska det alltså av åklagarens gärningsbeskrivning ha framgått, att Thomas Quick varit i behov av en medhjälpare för att kunna ta sig till mordplatsen med mera.

  Inte nog med det: Thomas Quick ska dessutom, enligt samma gärningsbeskrivning, ha pekat ut just denne Jonny Farebrink som sin medhjälpare i samband med Appojauremordet.

  Rätta mig gärna, om jag har missuppfattat din text i detta nya blogginlägg, Gesus!

  ÄN EN GÅNG: Om detta är sant, ja då är det inte bara Quickgängets medlemmar som ska stå i skamvrån med dumstrut på huvudet.

  Även domare och nämndemän bör trängas i samma skamvråhörn.

  Med dumstrutar på sina huvuden.

  För detaljer, läs Gesus’ artikel mer än en gång, stanna upp ibland under läsningen, fundera och reflektera. Klicka på alla Gesus’ länkar, kanske framför allt denna länk: http://tidningenfilen.se/fallet-quicks-glomda-offer . Och glöm heller inte att ta en ordentlig titt på signaturen Bengts videolänktips i kommentaren här ovanför min.

  Av allt att döma har vi här att göra med ett fenomen som bär masshysterins, masspsykosernas eller massdelusionernas prägel. Läs mer om den sortens fenomen här: http://www.csicop.org/si/show/mass_delusions_and_hysterias_highlights_from_the_past_millennium/ .Sensmoralen i den artikeln är, att var tid odlar sina vanföreställningar (delusioner).

  Att just sektliknande sällskap har extra lätt att råka ut för sånt hät kan oftast också förklaras med att psykologiskt fenomen som kallas för GROUPTHINK (svensk term blir väl närmast GRUPPTÄNK – eller möjligen Grupptänkande). Läs mer om grupptänk här: http://www.psysr.org/about/pubs_resources/groupthink%20overview.htm .

  Notera hur väl grupptänkets mekanismer kan förklara de flesta – kanske rent av alla – woowoo-istiska tendenser.

  Där grupptänk får råda, frodas anti-intellektuellt magiskt och religiöst woowoo-tänkande, som förlitar sig på barnets så kallade IBS 1-tänkande, enligt vilket det som känns bra, trevligt, efterlängtat och önskat ”naturligtvis” uppgraderas/upphöjs till subjektiva (= icke empiriskt/experimentellt validerade) sanningar om hur världen fungerar.

  Gilla

  1. Ja oj oj oj – där är så mycket riktigt sjukt. Försöker hålla mig till att jämföra med hur påstådda medium och det bedrägeriet fungerar likadant och har samma ”komponenter” och sekt

   Ja i domen (finns här https://dl.dropboxusercontent.com/u/15766591/Appojaure%201996-01-25%20Dom%20G%C3%A4llivare%20tingsr%C3%A4tt%20%20QUICKARKIVET.pdf) står det att Jonny, förutom att skjutsa Quick till mordplatsen även medverkar till att döda paret + ska vara den som ”beställt” mordet av Quick

   Jonny körde sin bil, en som han aldrig ägt – och hade alibi med att han var på sjukhus i Stockholm med sin flickvän.

   Alibit som f.ö Seppo Penttinen inte tycker håller – se punkt 21 här – http://www.magasinetparagraf.se/debatt/seppo-penttinen-kritiserar

   Har även någon som skrev bra just om domarna och hur dom slarvats med – ska leta länk, kommer när jag hittar den…

   Och just grupptänket du nämner slår ju Quickgänget ifrån sig vilt när det tas upp i Berwallkommissionen!

   Gilla

 2. Hej, kul med fakta som stämmer i fallet med Quick (jag skrev boken Mytomanen Thomas Quick 1998). Och att Stigson är byfånen i gänget Quickteamet som skickas fram för att sedan göra bort sig…stämmer väl. En rolig sak i en hemsk historia. När krimmarna från stora Stockholm kom till Gällivare med ett erkännande från Sture Bergwall alias Quick. Han hade berättat att han åkt rälsbuss från Jokkmokk till ödebyn Messaure där ytterligare en oskyldig förutom Farebrink dras in i storyn om Appojauremorden, och får sitt liv förstört med hjälp av det svenska rättsväsendet. Jo, poliserna från rikskrim berättar det här med Quicks åkande med rälsbuss till ”medhjälparen” i Messaure. Poliserna i Gällivare skruvade på sig, vem tordes berätta för de här supersnutarna från Stockholm. Jomenvisst, till sist kom det: ”Men…men….det finns ingen järnväg på sträckan Jokkmokk-Messaure.” Tror ni man drog öronen åt sig, nix, det är här som Farebrink förs in i storyn och hans WW Pickup som han aldrig ägt. Och den har aldrig varit i Appojaure 1984 liksom Farebrink. Ha det, all for now folks, som tecknat hade som avslut på bio på min tid. Dan(ne) Larsson.

  Gillad av 1 person

 3. jag har läst om din inställning till märkliga företeelser….därför undrar jag om du är rädd för att du skall snubbla över något som du inte alls kan förstå eller förklara….

  vore det så enkelt att vi människor visste allting om universum skulle all vetenskaplig grundforskning upphöra eftersom forskandet då skulle vara meningslös….

  men nu är det troligtvis så att grundforskandet fortsätter därför att det sannolikt finns mycket kunskap som vi människor inte har…..jag vill påstå att det vetenskapliga sättet att förhålla sig till universum är att ha alla dörrar öppna för ny kunskap…jag tror att en sann vetenskapare alltid är öppen för ny kunskap…även om hen för ögonblicket inte kan förstå eller förklara….TGB

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.