Terry Evans – uppenbar medveten bedragare?

Din son har kommit igenom. Han har beskrivit sig själv.”Terry Evans

Ja där har vi nivån på bedrägeriet. En försvunnen son vars föräldrar i över 20 år vigt sitt liv åt att leta efter honom sägs få chansen att ge föräldrarna, polisen och andra efterlevande information och vetskap vad som hänt – MEN, berättar istället hur han såg ut!

”Jag kan också säga, att vår kontakt med SIARE ­inte gett någon konkret anvisning om vad som hänt Olle …” – Ruben Högbom | Olles pappa

Occam’s razor – Ockhams rakkniv
Här har vi ännu ett perfekt exempel som visar att det är medvetna bedragare det handlar om. Påstådda medier säger dom får kontakt med ”rätt döda människa” – OCH den döda påstås säga saker klart och tydligt.

Dom döda påstås säga namn, visa bilder och foton + bokstäver, siffror och datum. Ändå kan dom ALDRIG komma med ett endaste lilla som ”bevisar” vem dom är/var – typ, sitt eget namn, personnummer, födelsedatum eller något! Just det som påstådda medium själv säger är deras viktigaste uppgift – att identifiera den döda dom ”har kontakt med”!

Fram med rakkniven
1. Påstådda medium är hänsyns- och samvetslösa bedragare som ljuger gråtande sörjande föräldrar rakt i ansiktet och påstår (mot betalning) att deras döda/försvunna barn pratar med dom. MEN, att barnen BARA kan säga en massa meningslöst svammel!

2. Vi har döda barn i andevärlden (vars föräldrar inte vet hur dom dog och t.ex var kroppen finns) som kan kontakta, prata klart och tydligt med vissa levande (som tar betalt för det), och gör det. Men säger av någon anledning inte något enda vettigt för att deras anhöriga och efterlevande ska få vetskap om vad som hänt dom + få ro och kunna få/göra avslut, begravning med mera…

Bara att välja – vilket är det
1, Bedragare. Eller 2, att det finns liv efter döden i en andevärld med grymt egoistiska och känslokalla med mera döda människor som skiter fullständigt i sina efterlevande anhöriga som saknar dom och lider i åratal när dom försöker få reda på vad som hänt. Men dom döda anstränger sig ändå med att ”ta kontakt”, med någon som föräldrarna dessutom får ge pengar, och säga meningslösa saker till dom – för att jävlas bara..?

Terry Evans - fake psychic

Ingen akuttid direkt
Detta var 2004, men tydligen mådde Terry Evans plånbok så pass bra redan då, att en desperat familj och pappa som letat efter sin son i över 20 år – tja han/dom fick helt enkelt vänta i ett helt år (1 år), innan Terry Evans bemödar sig att ta emot.

Säger en hel del om Terry Evans om man tänker efter bara lite tycker jag.

Dessa påstådda medium som alltid ältar sitt, att dom hjälper folk – det är inte pengarna, bla, bla…

Ring Göran Lambertz – Terry Evans friar Thomas Quick
Eller ring Christer van der Kwast, som är övertygad om att det var Thomas Quick som mördade Olle. Tala om att enligt Terry Evans information som han säger han får från bl.a den avlidne Olle själv – så är det två poliser, i uniform, som dödat Olle Högbom och lämpat kroppen en bit från vägen, inte Quick.

Ett blinkande ljus/en fyr och stenbyggnad/stenmur finns vid dumpningsplatsen. Jaha, thats it. Terry tycker att pappa Ruben ska kolla upp det, det gamla check it up-tricket helt enkelt – och återkomma. Återkomma = mer pengar in..?

Terry avslutar med att säga att Olle HAR kommit igenom, så inga tvivel om det. Han ville tydligen bara inte säga något som hjälpte familj, föräldrarna med flera..!

Occam’s igen!
Man kan undra varför Olle skulle komma med dessa uppgifter till sina anhöriga som vill veta vad som hänt, när det inte hjälper det minsta. Varför inte komma med något som hjälper istället, om han nu ändå kan och ger information, eller?

1. Terry Evans blåljuger Olles sörjande föräldrar rakt i ansiktet att Olle pratar med honom från andevärlden + tar betalt för det.

2. Olles ande, när den du har kontakt och chans, säger bara vaga grejer som inte hjälper, och lämnar ute saker som skulle ge vetskap och lösa fallet. Enkla saker/uttalande som var kroppen finns + namnet på ev mördare, eller om det inte är något mord t.ex..!

Igen, bara att välja, 1 eller 2.

Gesusbonus – civilpoliser?
Jag gillar Terrys uttalande, ”De här männen kunde vara i uniform”.

Undrar direkt hur man får till sig information från andevärlden att någon ”kunde” varit i uniform?

Uppenbar medveten bedragare
Jag har ju tidigare skrivit om Terry Evans och att han är en medveten bedragare enligt mig – detta gör mig knappast mindre övertygad.

Det gamla klippet nedan, samma där som i inlägget här. Det hade räckt någon av de tre påstådda andarna sagt t.ex Thailand, tsunami, systrar, bror eller mamma. Men nej, det nämnde dom inte under typ tre timmars påstått snack med Terry Evans. Nej, nej andarna kan bara säga en massa grejer, klart och tydligt, som är FEL – byta gardiner, slutat dricka, lånat pengar med mera. Ockhams rakkniv någon..?

Terry Evans, som ju alltid bara kör med samma floskler, använder f.ö även där samma standardgrej som till familjen Högbom, ”it´s time to let it go”.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


2 reaktioner till “Terry Evans – uppenbar medveten bedragare?

 1. Woowoos har inte sällan en särskilt sorts personlighet, som yttrar sig i självbedrägeri (self-deception) och magical & religious thinking (= det som jag brukar kalla för hjärnans första/ursprunglliga Informationsbehandlingssystem, IBS 1) .

  IBS 1 innebär barnets sätt att tänka, där temporala/tidsmässiga samband uppfattas som kausala, fastän de i själva verket är blott associativa.

  Det är alltså den här sortens intuitiva, associativa, generalistiska, icke-specifika (= icke-detaljistiska) tänkande som ger näring åt magiskt & religiöst tänkande (magical & religious thinking).

  Typiskt för IBS 1-tänkande är att tolkningen av det som händer inuti hjärnan (exempelvis hallucinationer) grundar sig på, och utgår ifrån, känslor (emotions), inte på logik. Ett synsätt som leder till att sådant som känns skönt och tryggt upplevs som sanningar (till exempel tron på ett efterliv i ett himmelrike, där alla invånare mår bra och slipper gå omkring hungriga,, vara trötta, sjuka samt allmänt eländiga, ledsna och deppiga etc – utan allt är lattjolajban och underbart, i evighet, amen).

  IBS 1-tänkande är en typisk vuxenegenskap bland woowoos. Personlighetsdraget i fråga kallas för Schizotyp personlighet (Schizotypal Personality).

  Exempel på typiska symtom kan man läsa om här: http://www.psi.uba.ar/academica/carrerasdegrado/psicologia/sitios_catedras/practicas_profesionales/820_clinica_tr_personalidad_psicosis/material/dsm.pdf . På min datorskärm får man scrolla ned till sidan 12 i det dokumentet för att läsa om vad som kännetecknar Schizotyp personlighetsstörning (Schizotypal Personality Disorder).

  Därmed inte sagt att alla woowoos har en sådan personlighetsstörning.

  Däremot vill jag påstå, att de allra flesta woowoos har ett eller flera av de symtom som omnämns i DSM-V.

  Faktum är att jag hellre vill kalla woowoos’ ofta bisarra sätt att tänka för en ”dysfunktionell tanke- och upplevelsetolkningsstörning” (dysfunctional experiential thought disturbance), något som vanligen leder till ett egendomligt slutsatsdragande (till exempel: om en woowoo på avstånd kan höra ljud åstadkomna av hästskolförsedda hästhovar, kan hens woowoo-aktiga slutsats bli, att det är Djävulen, eller kanske rent av en kentaur, som finns i närheten.

  Begreppet ”Dysfunktionell tanke och upplevelsetolkningsstörning” låter onekligen lite ”mildare” än att kalla det hela för en schizotyp personlighetsstörning (schizotypal personality disorder). Det sistnämnda leder ju folks tankar lättare till synsättet, att här måste det handla om en mer eller mindre allvarlig psykisk sjukdom.

  Icke desto mindre handlar det ytterst om en en sorts schizofrenimodell ”light”. Det moderna synsättet på schizofreni är, att den diagnosen är spektral, dvs vi alla har en släng därav, mer eller mindre. (Det är således samma sorts synsätt som gäller för det autistiska spektrumet, alltså vi alla uppvisar autistiska drag, mer eller mindre).

  IBS 1-tänkande leder dessutom till det som kallas för thought-action fusion, dvs det magiska synsättet, att mina tankar kan påverka skeendet (jfr med Rupert Sheldrakes bullskitidéer om morfisk resonans, morphic resonance).

  Typiskt för woowoos är också att de har svårt att upprätthålla sina relationer med andra människor. Det innebär att deras skilsmässofrekvens är tämligen hög. Däremot har de lätt(are) att knyta an till husdjur, vanligen hundar, katter och hästar (jfr woowoo-påståenden om de minsann kan läsa hundars, katters och hästars tankar och kommunicera med dem).

  Ett annat typiskt woowoo-drag är hypersexualitet. Jfr med hur knullskheten frodas i (framför allt) pentekostala hallelujaförsamlingar. Inte för inte finns det starka samband mellan magiskt woowoo-tänkande och religiöst bullskittänkande. Båa formerna gör sina avstamp i hjärnans IBS 1-tankesystem, som ju bygger på att man ska bejaka sina (inre) känslor.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.