Börje Peratt håller stilen

Läser att den gamle utpressaren, hotaren, lögnaren och näthataren med mera obehagligt, ordförande i Humanism & Kunskap Börje Peratt, kämpar på med sina fula och ohederliga metoder – så jag sticker emellan med en liten uppdatering på hans obehagligheter.

Det var ju ett tag sen han fick vara med här, nästan ett helt år sen ser jag.

”Välkommen till min mediala värld” – #BörjePeratt

Same ol’ same ol’
Inga överraskningar, det är samma som alltid när det gäller Börje Peratt – lögner, påhopp och en massa hittepå. Bonus på det, en ny nidblogg där han kastar skit på och ljuger om dom som inte håller med honom. Luktar starkt av inblandning av Börjes sidekick den fege lögnaren och woo-woowannaben Torbjörn Sassersson där också.

Jämför t.ex deras gamla nidbloggar Harvarn och den blogg som Torbjörn Sassersson t.o.m betalar pengar för, för att smutskasta mig – med nu ännu en. Man behöver knappast vara tandtekniker för att se att det är samma som står bakom samtliga.

Webmaster :-]
Ja skulle förvåna mig om inte Sassersson är med och hjälper Peratt att starta lite nya bloggar och Facebook-sidor för att sprida sitt bittra hat här också. Trots att jag ser att Börje Peratt numera också kallar sig webmaster – dessa två otroliga titelmasturberare :-] Hysteriskt roligt med tanke på alla Börje Peratts fiaskon med sina bloggar där han totalgjorde bort sig innan med att t.ex lämna ut RSS-flödet, så man kunde se vad han skulle publicera innan han gjorde det. Plus att man klart kunde följa och se hur han fult ändrade inläggen efterhand innan han till slut la ut dom.

Oskyldigt uthängd
Det var f.ö så hela den sjuka historien med att dom tror att jag är, eller tvärtom, Magnus Pålsson – när Börje la ut det i RSS-flödet innan han publicerade det på sin blogg så jag fick tips om det och kunde lägga ut betet ;-] Där kunde man också se att den alltid så slarvige Peratt i sin iver att hoppa på mig, inte ens fick namnet rätt – det var Mikael Pålsson först.

Hela den grejen gick ju bra för dom, NOT. Som vanligt gjorde dom bort sig och visade hur falska och fula dom är – dom sket i det blå skåpet helt enkelt (bara för dig Börje). Helt sjukt att i nu flera år hänga ut en helt oskyldig med namn och företag på flera webbplatser och bloggar och påstå att han näthatar och annat obehagligt. Och sen kalla sig humanister med mera…

Men nu
Nu är det nya attacker och ”nya mål”. Det handlar om att Peratt vill göra en film om en f.d. läkare (fråntagen sin läkarlegitimation 2007) som botar cancer med svampar eller hur det är. ”Enby anser att cancer beror på svamp och att detta kan behandlas med bikarbonat.”

Som sagt är det det vanliga när det gäller Peratt, lögner, hittepå, ”utpressning” och såklart standardsmutskastningen av dom som inte håller med honom och vågar (dare) säga emot. Och inte att förglömma, den alltid wall of text med woo på flera olika bloggar som ska vara bevis för vad han påstår. Och igen, såklart den lavin av länkar till en massa pseudotokstollar, sina egna och Sasserssons tusentals bloggar och stolligheter.

Occams

Erik Enby
Ännu en stackars bedragare som inte får hålla på med sitt bedrägeri, som den ädle woo-wooriddaren Peratt ska ”rädda äran på” och hjälpa lura fler sjuka desperata människor.

Torbjörn Sassersson och Humanism & Kunskap med alla deras kanaler hänger såklart på.

”Jan Theorin från Helsingborg miste sin dotter Charlotte. Hon hade drabbats av bröstcancer och sökte ett alternativ till operation. Erik Enby behandlade henne med vitaminer och mineraler och friskförklarade henne.
– Han inbillade henne att han hade botat henne, säger Jan Theorin.
Det hade han inte. Charlotte avled i cancer i juni 2004.
Socialstyrelsen och hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd hävdar att Enby fördröjde hennes operation i fyra och en halv månad och att han handlat grovt felaktigt. Med hjälp av ytterligare fem patientfall fick socialstyrelsen Erik Enby fälld i ansvarsnämnden, och läkarlegitimationen drogs”

Jajamänsan – låter som en gubbe som passar som handen i handsken i Börje Peratts gäng. En som trots han är fråntagen läkarlegitimationen fortsätter ”behandla” – och säljer såklart också mycket dyra alternativmediciner, bl.a korallmineraler och nässelextrakt, till svårt cancersjuka människor han blåser.

Det vanliga woo-wooförsvaret/attacken
Peratt kommer med sitt standardtrams, att det är förföljelse, häxprocess och inkvisition från dom som ser det galna och farliga med Enbys svampteorier och ifrågasätter det.

Och att Enby nu fått upprättelse och vetenskapliga artiklar publicerade i vetenskapliga tidskrifter med stöd för hans teori, bla, bla, bla – ja ni vet…

Dan Larhammar klär av Peratt lugnt och fint med bl.a, ”Tack Börje för att du med din webbsida avslöjar hur Enby och hans supportrar försöker få tvivelaktiga resultat att framstå som vetenskapligt acceptabla genom att konstruera en egen tidskrift för publicering, med en komprometterad redaktion, och med felaktiga påståenden om att resultaten styrks av andra forskare.”

Jepp, vi har sett det förr – dom skapar egna tidningar, webbplatser med mera för att förvirra och sprida sitt hittepå…

Den vanliga woo-woouthängningen
Peratt publicerar en mailväxling med Larhammar. Ni vet det som Peratt rasade på mig för att jag gjorde med Terry Evans sjuka mail till mig – där Terry hotar och psyksjukförklarar mig. Men det är som alltid när det gäller Peratt och hans kompisar, annorlunda när dom gör det.

Peratt vill att Larhammar ska ställa upp i en intervju i filmen, men Larhammar avböjer p.g.a Peratts historia. Det fulvinklar såklart Peratt till, ”Dan Larhammar vågar nu inte ställa upp i en intervju för dokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp”.”

Peratt försöker med lite ”utpressning”, och att kalla Larhammar för feg. (Kommer f.ö från rätt röv!) ”I omvärldens ögon kan det framstå som att du fegar ur. Konsekvensen blir att det i texten i dokumentären kommer att stå att du erbjudits ge din syn men avböjt.”

Dan Larhammar svarar, ”Efter de märkliga och felaktiga påståenden du gjort om mig, och dina falska beskyllningar, kommer jag inte att ställa upp på intervju.”.

Den vanliga woo-woovisa inte allt/cencuren
Peratt väljer vilka mail han visar på sin blogg, och då såklart inte dom som Larhammar skickar senare – dom passar ju inte i Peratts agenda. Finns att läsa här – på VoF:s webbplats.

Den vanliga woo-woosmutskastningen
Peratt kan naturligtvis inte missa ett tillfälle att smutskasta VoF också såklart.

”Det som händer nu när Dan Larhammar inte vågar ställa upp i en intervju är att han driver en kampanj för att förmå andra att inte ställa upp. Han försöker även få mig att inte göra filmen” – #BörjePeratt

Belägg för det Börje?

Larhammarbonus
”Ditt (Börje Peratts) engagemang på flera webbsidor för att kritisera dem som ifrågasätter homeopati visar att du inte inser dess orimlighet. Detta förklarar sannolikt varför du inte heller kan se orimligheterna i Erik Enbys hypotes om uppkomst av cancer och som förnekar välkända fakta om denna stora och heterogena grupp sjukdomar. Inte heller tycks du inse att de behandlingar som han utsatte sina patienter för är pseudovetenskapliga.” – Dan Larhammar

Kryddat med en galet obehaglig blogg + Facebook-sida
Precis som i gamla goda tider med den riktigt sjuka Harvarenbloggen lägger Peratt ut en ny sjuk nidblogg med galna påhopp på bl.a Larhammar.

Vad sägs om några humanistiska godbitar från Börje Peratt som att jämföra Larhammar med Hagamannen och kalla dom för Sveriges farligaste män!

Och sen som alltid när det gäller Peratt och Sassersson så försöker dom gömma sig bakom att det ska vara en parafras eller satir.

Peratt fortsätter i inlägget med att ännu en gång anklaga Larhammar för att Sanna Ehdin fick missfall (som även här) – obehagligt så det räcker. Och att Larhammar haft en tioårig vendetta mot läkaren Erik Enby. Enby, som såklart enligt Peratt bara vill hjälpa människor bli friska med naturliga mediciner.

Perattbonus
Börje som alltid också tjatar om hur humanistisk och duktig han är och att han minsann inte släpper igenom anonyma och/eller ”elaka” kommentarer – men gör sen alltid det ändå. Ja, fast bara om dom håller med honom vill säga, annars inte. Som där t.ex, och t.o.m svarar med en glad smiley på,

”Sååå bra skrivet!!!!!!” – ”Jämförelserna mellan Hagamannen och svinet Larhammar är toppen!!!”

Visst är han fantastisk, denne superhumanist Börje Peratt. Han verkligen lever som han lär, och är en förebild för många.

Drev vs drev
Först att kalla det ett drev med mera mot Enby, vilket det inte är – det ser man lätt om man googlar lite. Och sen allt detta sjuka mot bl.a Dan Larhammar, med bloggar och Facebook-sidor – skulle man inte kunna kalla det för t.ex, ett drev, förföljelse med mera..?

Det är den kända bjälken i egna ögat och projektionen som väl alltid med Börje Peratt. För visst är det tragikomiskt på något sätt, att Peratt igen gör exakt det han anklagar andra för att göra – som dom inte gör..?

Ännu en ren Perattlögn?
Som lök på laxen ljuger Börje Peratt tydligen rakt av denna gången också. Säger att TV4 är intresserade och ska visa filmen – men vid en koll, så är det tydligen inte så..!

Googlar man på Enby är minst 95% av träffarna från Sasserssons Newsvoice och andra av hans bloggar + H&K :-]

Sen får vi se om Börje kommer svara på detta med den vanliga spyan mot mig igen efter jag skrivit om honom, som han tydligen bara måste. Lite gamla lögner och smutskastning kopierat och klistrat från hans gamla sjuka inlägg brukar han ju kunna få ihop…

Följ Gesus på Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


En reaktion till “Börje Peratt håller stilen

 1. Skönt att läsa att Börje Peratt von Tratt håller stilen och inte har blivit ringrostig.

  Ett tag var jag faktiskt lite orolig för att han kanske hade börjat medicinera mot sina tantrums.

  Fast efter denna spännande Perattgenomgång av dig, Gesus, ser jag att Peratt och hans tantrums är ”still going strong”.

  Synd att gamle pensionären Erik Enby har förlorat sin förskrivningsrätt av psykiatriska och andra läkemedel. Annars kunde ju han ha bistått den om Don Quijote så starkt påminnande Börje i deras gemensamma kamp mot allehanda väderkvarnar

  En tanke: Kanske skulle svampterapi à la Erik Enby kunna hjälpa Börje att bli kvitt sina tantrums? Sådan smörja får Enby fortfarande förskriva, eftersom det ligger utanför Socialstyrelsens kontroll.

  Fast Börje vill kanske inte hosta upp de (massor av) stålar som krävs i behandlings- och svampodlingsavgift?

  Ibland räcker det tyvärr inte med att, som Börje, ha ballar av stål.

  Även kommande filmprojekt kräver ju sina stålar (och hårda, tuffa ballar) så att säga.

  Humanism & Kunskap kan väl näppeligen vara någon större förening. Så det finns sannolikt blott ett begränsat antal medlemmar, mestadels pensionärer (?), att pungslå på (ytterligare) bidragspengar till olika sorters skräpprojekt.

  Tja, det där med att sälja in fantastiska fynd och upptäckter till diverse tv-kanaler är ju inte precis något nytt. Dokumentären om UFO:t nere på Östersjöns botten lär ju ha sålts in till diverse obskyra tv-kanaler. Och visst ska väl nu till hösten den UFO-Sverige-sponsrade dokumentären om det totalfloppade spökraketletandet i sjön Nammajaure visas av Sveriges Television. Antagligen är UFO-Sverige ute efter att försöka dra in mer deg till ännu en totalfloppsexpedition till Nammajaure. Det kostar kosing att få leka Indiana Jones, även om det inte är kristallskallar, förbundsarken eller dylikt som eftersöks.

  Ja, du Gesus, alltid finns det väl nån flumstolle på en tv-kanals programinköpsavdelning som lätt och glatt, i kraft av sin egen woowoo-istiska bullskittro, villigt låter sig övertalas till att köpa in ”dokumentär”-filmer med garanterat woowoo-bullskit-innehåll.

  TACK än en gång, Gesus, för alla intressanta fakta och nyheter du lyckas få fram om woowoo-genren och dess självutnämnda förgrundsgestalter (varav Börje Quijote förstås spelar i en alldeles egen division, med alldeles egna spelregler, specialdesignade av, och för, patetiska Don Quijote-liknande figurer)!

  Därmed slut på denna Börje Peratt-panegyriska kommentar från min osedvanligt slöa penna.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.