Börje Peratt – jodåsåatt…

Sen får vi se om Börje kommer svara på detta med den vanliga spyan mot mig igen efter jag skrivit om honom, som han tydligen bara måste. Lite gamla lögner och smutskastning kopierat och klistrat från hans gamla sjuka inlägg brukar han ju kunna få ihop…”

Jodå och minsann – en dag! En dag tog det innan Peratt, 09:30 på morgonen, sin vana trogen tydligen var tvungen att kontra när jag skrev om honom och hans senaste obehagligheter.

Då måste ju jag, min vana trogen, kontra på Börjes kontring, ha ha – biter jag mig själv i rumpan här ;-] Dock några dagar efter, och inte det första jag gör på morgonen. Luktar trilogi här…

”Dan Larhammar (VoF) försöker stoppa dokumentärfilmsprojektet ”Läkaren som vägrade ge upp” om Erik Enby. I en artikel på VoF ifrågasätter han indignerat projektet och får stöd av den beryktade läkaren Mats Reimer och ett par anonyma näthuliganer”.

Vet inte om jag har lite hybris nu och tar mig själv på för stort allvar :-] Men visst är det ett lustigt sammanträffande att Börje tar upp det direkt dagen efter jag skrev om vad han nu håller på med och bl.a ”nämner” mig – när han inte skrivit om det annars eller tidigare, eller?

Lustigt sammanträffande isåfall också för Börje Peratt är ju aldrig här och läser enligt honom själv. Men han kanske blivit ”tipsad” igen, som han brukar säga han blir :-]

Nu blev det ju inte som annars, en massa gamla kopierade lögner om mig från Peratt, men visst är det väl mig, Börjes egen anonyma (fast Börje påstår sig vet vem jag är + jag uppmanat honom/dom i ca tre år nu att bara fråga vem jag är) favoritnäthuligan, han menar med sitt vanliga fåniga, ”får stöd av ett par anonyma näthuliganer”. Det är bara jag och en Lars som skrivit där.

”Dan Larhammar svenska inkvisitionens överstepräst” – #BörjePeratt

Börje Peratt

Börje till höger – klicka för större obehagligare bild
”Det centrala här är att Larhammar med följe ägnar sig åt att försöka stoppa detta filmprojekt och minska möjligheterna till såväl intervjuer som spridning. Jodå man har tagit kontakt med såväl mig som TV4 för att naturligtvis desavouera projektet. Man har kontaktat vetenskapsmän för att skrämma dem att inte ställa upp. Så på detta sätt hotar Larhammar och Reimer det fria ordet.” – #Börje Peratt

Så att Mats Reimer tydligen mejlar och frågar TV4 om Börjes påståenden om dokumentären, det är i Börjes ögon, att ”hota det fria ordet”. Javisst Mats, aja baja, Peratt gillar inte att man kollar upp hans lögner och visar upp dom, då blir det Perattsmisk!

Och såklart som alltid, kommer Börje Peratt inte nu heller med några belägg för vad han påstår.

”Är då Larhammar och Reimer farliga för vetenskapen? Ja i mina ögon sträcker det sig längre än så. De är farliga för samhället …” – #Börje Peratt

”Professor Dan Larhammar har vigt sitt liv åt att krossa andra människor” – #BörjePeratt

Alltså, är detta inte förtal av Larhammar? Eller när Börje påstår och skriver att Larhammar orsakat missfall..?

Tänk om
Börje Peratt skriver på superhumanistföreningens webb, Tänk om du kommit på hur sjukdom kan spåras i blodet och har funnit en kur som kan hjälpa även svårt sjuka.

Tänk om detta skulle utmana vad andra lärt sig och få dem att känna sig så hotade att de gör allt för att stoppa dig. Skulle du då ha kraften att följa ditt spår?

Det som drabbat Erik Enby är en häxprocess, ett mediadrev och ett justitiemord som måste berättas.”

Tja, tänk om Erik Enby bara visat att vad han håller på med funkar och inte bara är pseudo – tänk om det istället..! Det kan väl inte vara så svårt om det nu funkar och är som Peratt säger, att Enby behandlat 40 000 människor, och t.o.m bota så många obotligt sjuka.

Det är väl samma som med/för alla påstådda medium. Bara visa att ni kan vad ni säger er kunna och göra, och tar betalt för – istället för att bara alltid gnälla över och smutskasta dom som ifrågasätter er/det.

Gett upp eller ej?
Och sen titeln på TV-dokumentären, ”Läkaren som vägrade ge upp”. Ska det inte vara, Läkaren som vägrar ge upp – eller har han gett upp nu..?

”Han (Erik Enby) har behandlat 40 000 patienter, många så kallat obotligt sjuka som blivit friska.” – #Börje Peratt

Kontring på detta Börje?

Paranoid personlighetsstörning
”En person med paranoid personlighetstörning har mycket svårt att hantera motgångar, och tenderar att förklara dessa på konspiratoriska sätt.

Personen uppfattar människor, även anhöriga och närstående, med misstänksamhet, och uppfattar ofta deras handlingar som om de har ett underliggande, falskt eller försåtligt syfte som inte uttalas, och som personen läser in ”mellan raderna”, trots att det är uppenbart för andra att sådan falskhet inte finns.

Det finns en uppenbar tendens till rättshaverism, att driva sin rätt in absurdum och att inte ge sig. Personen har också ofta en något grandios självuppfattning, och anser att världen kretsar kring denne; världsbilden och synen på omgivningen är konspiratorisk, och personen uppfattar ofta att det döljer sig mycket under ytan.”

Följ Gesus på Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


9 reaktioner till “Börje Peratt – jodåsåatt…

 1. Ja, fan vilken obehaglig bild du har lyckats uppbringa, Gesus. Mannen till vänster, han med det vita skägget, identifierar jag som Gud Fader. Han till höger – det är väl han som är Börje? – ger mig kalla kårar utefter ryggraden trots sensommarvärme, av ett helt annat slag än Gud Fader.

  Faktum är att Ormen i Paradise (Hotel)t, var den första tanke som infann sig hos mig. En bild att skrämma små barn med, ifall de är olydiga. Typ att om du inte uppför dig fint här och nu, så kommer du att få att göra med såväl Gud som Satan – och lika illa kommer det att gå för dig i båda fallen.

  Förlåt en undran, Gesus, men har du möjligen kommit över ett utdrag ur Börjes psykiatriska sjukjournal. Jag tycker att frågan måste ställas, ty dina citat här ovan rörande paranoid personlighetsstörning passar ju in som hand i handske när det gäller Paradis-Ormen.Börje.

  Själv skulle jag vilja tillägga följande om Ormen Börje i Paradiset. I mina ögon står det helt klart, att han lider (?) av något som i psykiatrikretsar brukar kallas för ”Information Processing Sysfunctions (IPD)”.

  Samt en specialvariant av det som brukar kallas för ”Decision-Making Dysfunction (DMD)”.

  IPD och DMD är besläktade med varandra.

  IPD innebär att man har svårt att korrekt utvärdera all den information som ingår i – eller snarare: som borde ingå i ett – beslutsunderlag.

  Man skulle kunna säga, att den drabbade ser på sin omvärld med skygglappsförsedda ögon och med brytningsfelökande glasögon.

  Något som förstås fördunklar synförmågan så att bjälken i det egna ögat uppfattas som en liten sketen tandpetare.

  Behöver jag påpeka att IPD är en lika frekvent som typisk woowoo-egenskap? *tror/hoppas inte det*

  DMD, å sin sida, ger en neurologisk förklaring till hur och varför den här sortens massiva ”synfel” uppkommer.

  ”Synfelet” i fråga beror som regel på en – vanligen genetisk (men kan också vara förvärvad, exempelvis till följd av en TBI (= Traumatic Brain Injury); jfr den bilolycka som höll på att ända Blrjes liv i förtid) – oförmåga att skilja mellan relevant/central/betydelseavgörande information och irrelevant/perifer/lättviktig sådan.

  Denna bristande förmåga att kunna sovra i – filtrera – till hjärnan inkommande sensorisk information ökar naturligtvis risken för mental overload”, varvid lösninge som regel blir att regrediera till barnårens sätt att tänka, känna och resonera. dvs man börjar gå på magkänslan (gut feeling), alltså ett IBS 1-tänkande som bygger på premisen att det som känns bra och trösterikt måste vara den enda sanna och riktiga förklaringen till det som händer/utspelas i ens närmiljö och omgivning

  Behöver jag påpeka att även detta ”personlighetsdrag”, denna egenskap, är en extremt vanlig woowoo-strategi? *tror/hoppas inte det*

  Alltnog, DMD leder till mer eller mindre allvarliga problem med att fatta vettiga, konsistenta och kongruenta beslut och att dra logiskt korrekta slutsatser, eftersom den sortens människor är/blir flitiga användare av sin hjärnas autopilot (som i sin tur styrs av vårt medfödda ”default mode” information processing system).

  Barnets emotionella och intuitiva sätt att tänka, känna och ”resonera” kan exemplifieras på följande vis. En liten gosse blir påkommen av sin mamma för att ha nallat blåbärssylt från kylskåpet/skafferiet. Han försvarar sig mot anklagelsen så här:

  ”Nej, mamma, jag har INTE nallat av båbärssylten. Att mina läppar är blå beror på att jag ville leka clown. Att mina fingrar är blå beror på att jag råkade spilla lite blåbärssylt på golvet och var tvungen att torka upp det spillet innan du, mamma, kom tillbaka in i köket. Och för övrigt, mamma, så var det ju bara liiite liiite blåbärssylt kvar i burken, så jag fattar lixom inte varför du gör så stor sak av detta.”

  Om en vuxen woowoo samtidigt därtill ser på sig själv med megalomaniska ögon (det som du kallar för ”grandios självuppfattning”, Gesus) och använder sig av barnets ”default mode information processing system” kan det gå riktigt illa. Det vet vi inte minst från religionshistoriens annaler. När Gud utsåg hebréerna/israeliterna till sitt speciella – ”utvalda”/”chosen”) – folk, ja, det var då allting började gå åt helvete, det var som att öppna Pandoras ask och släppa både ormar och allehanda sjukdomar lösa.

  Vi ser sviterna av den sortens tänkande än i dag.

  Nu över till något helt annat: till själva sakfrågan. Alltså den sakfråga som ligger till grund för Gesus’ nya blogginlägg här ovan, Den som har bäring på Börje-Ormens lobbande för, svassande för och hyllande av numera deslegitimerade läkaren Erik Enby och dennes idéer om att cancer orsakas av svamp – enkannerligen då candida albicans.

  Här en bra sajt att besöka för den som vill skaffa sig relevant och saklig bakgrundsinformation: http://www.123hjemmeside.dk/cancer_is_not_a_fungus/21160724 .

  Erik Enby och Börje ”Ormen i Paradiset” Peratt är som synes ingalunda ensamma om att förfäkta ett kausalt samband mellan svampangrepp och cancer. Den sajt jag just tipsade om bemöter egentligen en annan väderkvarnsstormare, en italienare vid namn Tullio Simoncini., vars tankar om cancerns etiologi, orsak och ursprung överensstämmer nästan helt med Erik Enbys idéer. Nämligen att cancer är kroppens eget sätt att försöka slå ut den expansiva inomkroppsliga svamptillväxten. Så om man kan stoppa – ja helst reducera och rent av eliminera – denna jävla svamptillväxt, så ”läker” cancern ut av sig självt. Enligt italienska puckot Tullio Simoncini kan man hjälpa cancern en bit på vägen genom att tillföra kroppen bikarbonat. (Bikarbonat är alltså som kolloidal siverlösning, hjälper mot allt, botar allt, inte vara cancer. Vem vet, kanske har Börje Ormen i Paradiset Peratt planer på att starta upp bikarbonattilverkning genom att hyra in sig i samma skjul i Helsingborgstrakten där Anders Sultan huserar och tillverkar sitt fantastiska panacémedel kolloidalt silver?)

  Att kausaliteten när det gäller cancer och svampinfektion lika gärna kan vara den motsatta – typ att cancern, inte sällan tillsammans med,potenta behandlingsmetoder av radiologiskt och/eller kemoterapeutiskt slag, kan försvaga och, i värsta fall, mer eller mindre slå ut kroppens immunförsvar, så att det som en icke-önskad biverkan börjar ske en ökad svamptillväxt inuti kroppen – verkar inte ha föresvävat dessa woowoo-flumstollar.

  De är ju inte ute efter att presentera sanningen (”and nothing but the truth”), nej för dem – och deras bålde vapendragare Börje von Orm – handlar det om att kunna få chansen att leva upp till de förväntningar som de själva har om sin egen förträfflighet/grandiositet (som i sin tur alltså är en upplevelse av att vara ”a chosen one”, dvs utvald av Gud, den Kosmiska Intelligensen eller annat (pseudo)religiöst dravel- och bullskit-tänk.

  Och, för att nu äntligen knyta ihop säcken, det är här som IPD och DMD kommer in i bilden.

  Woowoo-symtomen IPD och DMD ingår nämligen i ett vidare psykiatriskt begrepp, anosognosia (= avsaknad av sjukdomsinsikt).

  Jag avslutar med två bra exempel på anosognosier: Neglect samt Antons blindhet.

  Neglect innebär att man tappar kontakten med sin ena kroppshalva, dvs den upphör liksom att existera för den drabbade. Skjortor, byxor och andra ”pariga”klädesplagg tas på enbart på den friska kroppshalvan (eftersom den ”negligerade” kroppshalvan har upphört att existera i en sådan persons hjärna). Vanligt är också att man gör självporträttsteckningar som visar en individ med blott en halv kropp. Och när man äter sin måltid, lämnas all mat på halva tallriken kvar orörd – som om den inte existerade.eller fanns på plats på tallriken.

  Anton’s delusion disorder kallas på svenska ibland för förnekad.blindhet. Så när en sådan individ råkar gå rakt in i en halvöppnad dörr och därmed åsamkar sig ett rejält jack och blåmärke i pannan eller ena axeln, kan hen besvara ”omgivningens” fråga ”Det där måste ha gjort förbannat ont, varför gjorde du så där?” med en post hoc-förklaring (efterhandsrationalisering) som just woowoos är så jävla bra på att komma dragandes med, när de pressas och ställs mot väggen: ”Äsch jag bara kände för att skaffa mig ett rejät jack och maffigt blåmärke på min panna/axel. Är det något fel med det, tycker du? Eller varför ställer du den insinuanta frågan till mig?”

  Jfr med hur det blåbärssyltnallande barnet förklarar för mamma hur oskyldig han minsann är till anklagelsen, att det är just han som tagit för sig av blåbärssylten.

  Vestigia terrent!

  Ska bli intressant att se vilka tantrums Börje Peratt erhåller nu efter att ha blivit ”delgiven” denna nya Gesus-bloggartikel inklusive min som vanligt ödmjuka och förbindliga kommentarstext till densamma.

  Hur som helst, Gesus, så hoppas jag, att du följer upp reaktionerna i Hitlerbunkern – nä f’låt, nu blev det fel, jag menar förstås: i den Perattska högkvartersbunkern.

  Ser med spänning fram emot din nästa lägesrapport, Gesus! På återhörande!

  Gilla

  1. Jag sätter inte diagnos. Vilket Börje är glad för och har för vana att göra på dom som inte håller med honom, eller ifrågasätter hans sjukheter – på mig t.ex :-]

   Bara letade efter en rolig video till inlägget och det blev denna. Tyckte jag kunde skriva lite om paranojja – som tja, råkar passa väldigt bra på Börjes beteende också när man tänker efter.

   Gilla

   1. Avsiktligt eller inte. En femetta håvade du in med hjälp av den mitt-i-prick-diagnosen.

    Tänker du efter, Gesus, ska du finna att känslan av att vara utvald, av att ha ett budskap till mänskligheten, av att tillskriva sig själv self-importance (som i sin tur är är släkt med self-delusion) är egenskaper hemmahörande i det schizofrena kontinuumet.

    Men eftersom alla personlighetsdrag som ”stämplas” spm schizofreniliknande, kan bli stigmatiserande för den som erhåller den sortens stämpel, har man mer och mer övergått till att tala om den schizotypa personlighetstypen.

    Läs mer om denna ”schizofreni light”-störning här: http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?Lookup=schizotyp%20personlighetsst%F6rning .
    Tycker inte du som jag, Gesus, att efter en koll i den artikeln börjar pusselbitarna i det stora och vidlyftiga woowoo-pusslet att falla på plats, så att det uppstår det där typiska woowoo-istiska mönstret, som kan sammanfattas med förljande citat ur länktexten (men som i princip alla woowoos jag mött IRL, eller här på webben, stegrar sig inför och, vanligen, kontrar med att de symtomen passar bättre in på mig, andra budbärare och andra pianister än de kan anses ha bäring på deras egen personlighet; jfr talesättet: ”Om pianisten spelar sådan musik som du ogillar, tag då och skjut pianisten”):

    CITAT 1: [Denna personlighetsstörning] utmärks av excentricitet, vanföreställningar och vidskeplig tro till exempel på sådant som ett sjätte sinne och telepati.

    CITAT 2: [Kännetecknas av] besynnerligheter i tänkande, framtoning och beteende.

    CITAT 3: De har en tendens att få hänsyftningsidéer och att hänge sig åt magiskt tänkande (i form av vidskeplighet och tro på klärvoajans eller telepati).

    CITAT 4: De kan få särpräglade sinnesupplevelser (till exempel känsla av närvaro av en kraft eller en person som egentligen inte finns i rummet).

    CITAT 5: Deras beteende, framtoning och sätt att tala beskrivs som besynnerligt eller excentriskt. De kan prata för sig själva eller uttrycka sig onaturligt abstrakt, tillkrånglat eller vagt.

    CITAT 6: Det är också vanligt med inadekvata eller återhållna känsloreaktioner och med misstänksamhet eller paranoida tankar.

    Avslutar med lite överkurs: Under uppslagsordet LATENT SCHIZOFRENI kan man dessutom läsa följande:

    latent schizofreni
    Eng: latent schizophrenia, schizotypal personality disorder, borderline schizophrenia

    En störning som består i excentriskt beteende och egendomligheter i sättet att tänka och reagera känslomässigt.

    Personer som får diagnosen latent schizofreni har har svårt att känna tillfredsställelse och lust, uppvisar ett udda eller excentriskt beteende, social tillbakadragenhet. I sitt sätt att tänka har de paranoida eller bisarra idéer, som dock inte övergår i vanföreställningar av den typ som är utmärkande för schizofreni.

    Det kan ha fullt utvecklade hörselhallucinationer [= vara så kallade rösthörare] eller ha andra hallucinationer.

    Någon säker tidpunkt för sjukdomens början eller slut kan inte anges. I många avseenden kan det sägas vara fråga om en personlighetsstörning, fast av annan typ än schizoid personlighetsstörning.

    Andra förekommande benämningar på denna störning: latent schizofren reaktion, borderline schizofreni, prepsykotisk schizofreni, prodromal schizofreni, pseudoneurotisk schizofreni, schizotyp personlighetsstörning.

    Mer information finns under sökordet: schizotyp personlighetsstörning.

    Berätta sådant här för woowoos på en woowoo-sajt, och du får garanterat (?) LJUS & KÄRLEK tillbaka. i rikt övermått. *funderar: eller har jag fått någor om bakfoten nu?*

    Gilla

    1. Tror man kan ta en hel del diagnoser random – som passar in på honom ;-]

     Som tex Narcissistisk personlighetsstöring – som Börje är så glad för att ge andra. Den där bjälken – projektion…

     ”Det dominerande draget är en uppblåst självbild, där personen uppfattar sig själv som storartad, upphöjd och framgångsrik. Eftersom grunden för den upphöjda självbilden är väldigt bräcklig kommer personen också att vara mycket känslig för kritik”

     Kunde varit texten på Börjes Wikisida :-]

     Gillad av 1 person

 2. Faktum är, Gesus, att du som regel är mer ”spot on” än vad du kanske tror eller är medveten om.

  En bra utgångspunkt är denna bloggartikel som du publicerade på din blogg för snart tre år sedan: https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/10/15/woo-wooprofilering/ .

  Även om den artikeln verkar vara skriven med, åtminstone delvis, glimten i ögat, måste sanningen komma ut här och nu.. Och sanningen är att du absolut är på rätt spår i din kartläggning av woowoo-personligheten.

  Jag har under senaste dryga året ägnat mig åt att, främst på webben, samla in faktamaterial till en bok om ”the woo-personality”. Dock är jag för gammal, tycker jag (själv), så den boken lär väl inte gå i tryck. Men min materialinsamling fortsätter oförtrutet, ty därigenom tycker jag att det har blivit lättare att förstå och genomskåda den mesta woowoo-bullskiten.

  Hittills har jag läst och sparat snart 12.000 (!) artiklar – och ”still counting”, som det heter – med bäring på ”the woo-personality phenomenon”.

  Artiklarnas innehåll har jag kokat ned till – i skrivande stund, 61 kapitel eller aspekter av the woo-personality phnomenon”.

  Antag att varje kapitel/aspekt motsvarar 3-4 ordinära boksidor, så skulle den eventuella boken i nuläget ligga på runt 180-240 sidor.

  Så ingen – utom möjligen Alienna – ska komma och påstå att jag hittar på och så att säga skjuter från höften i mina ”woo-personality”-analyser här hos dig på GesusBloggen.

  Vad jag under mina efterforskningar har blivit alltmer övertygad om är att de egenskaper och personlighetsdrag, som kännetecknar ”the woo-personality”, hänger samman på ett eller annat vis.

  Det verkar, lite förenklat, som att de woowoo-istiska personlighetsdragen eller egenskaperna kan ses som en Rubiks kub, där varje sida (färg) av kuben lyfter fram olika aspekter av woowoo-personligheten (oftast i en salig blandning/röra av olika färger/symtom).

  Till woowoo-personligheten hör exempelvis depressiva personlighetsdrag, det handlar om ångest (GAD), om OCD (tvångstankar och tvångsrituellt handlande), om déjà vu (och det fenomenets olika varianter; se: http://www.deja-experience-research.org/index.php/de-types ), om bipolär sjukdom, om borderline personality, om grandiosia vanföreställningar (grandiose delusions, varav narcissistisk personlighetsstörning är en viktig variant), om allmänna/”vanliga” delusional disorders (vanföreställningar), om autistic personality disorder – för att inte nämna alla kognitiva feltänk/flaws/biases (inklusive bad thinking a.k.a. intellectual vices) som woowoo-istiskt IBS 1-influerat bullskit-tänkande regelmässigt brukar resultera i.

  Alla de här egenskaperna (wllwr diagnoserna, personlighetsdragen) har som minsta gemensamma nämnare 1) IBS 1-tänkande (vilket ofta beror på en eller flera språkliga störningar i hjärnan), samt 2) latent schizofreni (a.k.a. schizotypal personality disorder; se min föregående kommentar här i detta kommentarsfält).

  De språkliga störningarna ger upphov till diverse kognitiva problem (inklusive förhöjd gullibilitet, dvs en sorts naiv lättrogenhet, vanlig under barnaåren, men här fortsätter alltså gullibiliteten upp i vuxen ålder), något som gör insikten om var gränsen går mellan hallucinationer och icke-hallucinationer flyter ihop. Jfr också begreppet ”asynchronous personality development”, asynkron personlighetsutveckling.

  Och så har vi då detta med latent schizofreni.

  Här är en bra artikel jag vill rekommendera. Den innehåller trots att den inte alls är lång en hel del intressant information om schizofreniprevalens i vårt samhälle: http://actu.epfl.ch/news/schizophrenic-brains-take-indirect-paths-2/ (artikeln heter: ”Schizophrenic brains take indirect paths”).

  Om man läser den lättlästa artikeln, är det lätt att se schizofreni som i princip alla mentala störningars moder.

  Jag menar så här: Alla de mentala störningar/disorders jag räknat upp och exemplifierat med här ovan.(såsom mer eller mindre nära släktingar till basdiagnosen latent schizofreni) bör (måste, kan) ses som ett kontinuum, dvs vi är alla drabbade av den här sortens störningar. Ibland märks symtomen mer, ibland mindre, allt beroende på vårt psykiska (och i viss mån fysiska) måendes ”dagsform”.

  Att se dessa mentala störningar som ett kontinuum (som löper från noll till 100 procent) är ett annat sätt att säga att de är spektrala, dvs ingående i ett spektrum. Tänk på den nya innetermen när det gäller autism, när det gäller att se autism som en spektral diagnos (alltså som just ett spektrum)

  Ett av de stora problemen med just schizofrenisyndromet (schizofrenispektrumet) är att de tillhörande symtomen sällan eller aldrig går att korrelera till specifika lesioner (skadade områden) i olika delar av hjärnan.

  Snarare handlar schizofrenispektrumet om mängden neurala abnormiteter och konnektivitetsförändringar som finns i vår hjärna. Konnektiviteten (= samröret,, sammankopplingarna) mellan olika delar/områden i hjärnan kan vara både för stor och för liten, och i hjärnan gäller att lagom är bäst, i alla fall när det handlar om konnektioner (mellan nervceller).

  Av den artikel jag just har tipsat om (se ovan) framgår, att hjärnforskarna i en studie av schizofrenidiagnostiserade hjärnor (jämförda med ”friska” hjärnor) har detekterat 26 regioner/områden (= s k brain nodes) runt om i hjärnan, vilka uppvisar abnormaliteter (alltså inte synliga fysiska lesioner, skador utan snarare konnektiva egendomligheter).

  Termen ”brain node” kan beskrivas som ”a connecting point at which several circuits and pathways come together in the brain”.

  Dessa 26 regioner, vilka alltså uppvisar förändrad konnektivitet vid schizofreni, motsvarar ca 30 procent av hjärnans samtliga ”brain nodes”. Dvs närmare en tredjedel av hjärnans samlade neuronala nätverk (networks) uppvisar abnormiteter/flaws, vilka kan korreleras till ett eller flera schizofrena symtom.

  Några citat ur artikeln:

  CITAT NR 1: The comparison between healthy and schizophrenia brains shows for the first time that in the latter, 26 regions are affected meaning that about 30% of the brain nodes in the entire cerebral network are compromised. .

  CITAT NR 2: “The difficulty with schizophrenia is that it doesn’t seem to produce localised lesions but rather has a highly distributed aspect of neural abnormalities and connectivity deficits,” points out Alessandra Griffa.

  CITAT NR 3: Affected areas are found in central as well as peripheral areas and include the frontal-parietal zone, an area involved in cognitive processes.

  CITAT NR 4: The scientists were also able quantitate and characterise white matter structure (nerve fibers) and myelin (an insulator of nerve fibers, necessary for proper signal transmission). In afflicted brain areas of schizophrenic patients both these are modified resulting in less efficient nerve fibers connectivity.

  CITAT NR 5: In effect, to get around damaged areas, connections need to find other paths, usually longer and thereby less efficient.

  Min avslutande kommentar: Det är när nervcellerna nödgas ta omvägar för att åstadkomma de önskade konnektionerna i de neurala vägnäten (pathways) som hallucinationer uppstår i hjärnan. Lite förenklat: På grund av dessa framtvingade omvägar kommer den information som förmedlas i nervledningarna att passera kontrollstationer, vilka inte har kompetens och erfarenhet nog att analysera och bearbeta/processa informationen i fråga. Det blir inte sällan, metaforiskt talat, som att låta en femåring berätta om och förklara vad som ligger bakom att hans mamma och pappa bestämt sig för att ta ut skilsmässa. Jfr också talesättet med att sätta getabocken till trädgårdsmästare; dvs en sådan trädgård blir nog sällan, eller aldrig, som trädgårdsägaren självt tänkte sig. .

  Gilla

 3. Jag har utvecklat de här tankegångarna ytterligare på min egen WordPressblogg.

  Här är de två senaste bloggposterna som tar upp woo-personligheten till diskussion:

  1) https://bbnewsblog.wordpress.com/2015/08/27/about-woos-woo-personality-h-i-s-s-asps-hsps-the-enteric-brain-and-our-immune-system/ .

  2) https://bbnewsblog.wordpress.com/2015/08/27/many-woos-both-magical-believers-and-pseudoreligious-ones-are-infj-or-infp-according-to-the-mbti-personality-test/ .

  Den som har frågor kring det här kan ställa dem antingen här hos Gesus och hans GesusBloggen – eller direkt i kommentarsfältet på min WordPressblogg.

  Ju mer jag skriver om woo-personality, desto mer inser jag hur rätt Gesus faktiskt har i sin analys i sin spännande och intressanta bloggartikel från hösten 2012:: https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/10/15/woo-wooprofilering/ .

  Jag vill rent av påstå, att det faktiskt var Gesus som satte mig på rätt spår i sökandet efter woo-personlighetens olika (statistiska) särdrag och egenskaper.

  Grundfrågeställningen tycker jag kan formuleras så här: Hur kommer det sig att vissa personlighetsegenskaper/personlighetsdrag/diagnoser/sjukdomar har så stark koppling till just woowoos (woo-personality) och allehanda woowoo-istiska bullskit-tankegångar.

  En annan inspiratör, framför allt till mina tankar om intellectual vices (a.k.a. bad thinking), har Alienna, en av Gesus’ många följare, varit. Hennes olika debattinlägg här på GesusBloggen – inte minst det i vilket hon öppet tillstod att hon inte ids läsa mina debattinlägg men ändå tvärsäkert kan uttala sig om den bullskitiga innehållsnivån, även vad gäller detaljerna, i mina så kallade analyser – har förstås också inspirerat mig mycket.

  Så ett stort TACK vill jag rikta till såväl Gesus som Alienna, mina båda inspiratörer par préference.

  Jag hoppas att åtminstone Gesus läser det här. Fast när det gäller Alienna är jag mer tveksam därvidlag, ty i så fall måste hon ju ha bytt fot och faktiskt börjat lägga sig vinn om att läsa åtminstone någon eller några kommentarer från mig här i GesusBloggens kommentarsfält.

  PS En annan stor inspiratör för mig har förstås Börje Peratt varit. Och är. Men tyvärr har Börje inte visat någon som helst lust att skriva här på GesusBloggen, så därför är det i mina ögon liksom ingen idé eller poäng med att rikta ett tack till också honom här på GesusBloggen. Nån jävla ordning, rim och reson måste det ju trots allt vara även på tackandet. DS

  Gilla

  1. Ohh min woo-wooprofilering – den som är så kvinnoförnedrande och visar upp min unkna syn på kvinnor ;-]

   ”Jag vill rent av påstå, att det faktiskt var Gesus som satte mig på rätt spår i sökandet efter woo-personlighetens olika (statistiska) särdrag och egenskaper.”

   :-]

   ”Jag hoppas att åtminstone Gesus läser det här.”

   Jajjemännsann, jag läsa allt du skriver

   Gillad av 1 person

   1. Men vaffan är det du skriver, Gesus? Skulle den bloggposten visa upp en unken och förnedrande kvinnosyn hos dig?

    Bara för att du lägger fram data, vilka du själv har kommit fram till när du surfat på woowoo-sidor och/eller följt woowoo-istiska bloggare?

    Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

    Om någon av alla dem som har figurerat här på GesusBloggen har en förnedrande kvinnosyn, så måste det förstås vara Börje Peratt.

    Du berättade en gång, Gesus, om hans syn på lätt överviktiga tonårstjejer, vilka gick runt på stan i kortkorta kjolar, så att deras trosor kunde skönjas, Ett ”tilltag” och störde sinnesfriden hos Börje och andra sliskiga voyeurer.

    En muslimsk imam skulle inte ha kunnat sagt detta bättre under en fredagsbön i moskén. Kvinnor, unga såväl som gamla, ska tydligen hållas kort. De får INTE klä sig som de själva vill. Det önskar både muslimska imamer och farbröder som farbror Bosse (känd från Lorry/Yrrol) och Börje Peratt sätta p för.

    Kan du på dessa magra informationsuppgifter, Gesus, leta fram ditt opus, så att vi alla här på GesusBloggen kan få se exempel på (samt, om lusten finnes, läsa om) vad som verkligen utgör exempel på unken och förnedrande kvinnosyn?

    Säg mig, Gesus, får du också – liksom jag – reminiscenser av det där bibelordstävet om att se det lilla lilla grandet i andras ögon samtidigt som den där enorma jävla bjälken, som så uppenbart stör sikten i woowoo-ögat, inte alls tycks kunna uppfattas?

    Inte konstigt att ett typiskt kännetecken för personer med woo-personality-egenskaper lider av just det som kallas för ”Information Processing Malfunctions/Dysfunctions”.

    Fast lider och lider. Jag tror nog, att de drabbade woowoos själva inte just ”LIDER” av detta. De är nog snarare lyckligt (?) ovetande om den sortens flaws som stör deras sikt samt omöjliggör för dem att följa en röd tråd tvinnad av lika delar logik och förnuft.

    Woowoos’ välutvecklade förmåga till självbedrägeri (”Self-Deception”), a.k.a livslögner, förklarar ju varför de – precis som Dunning-Kruger har konstaterat – saknar förmåga, eller insikt, att begripa/förstå/inse hur korkat det resoneras och ageras i woowoo-världsliga sammanhang.

    En enkel förklaring till varför en del människor inte kan/förmår/vill/ids inse och uppfatta sina begränsningar eller fatta hur korkat de resonerar/agerar är säkerligen, att den sortens insikt allvarligt skulle ramponera deras artificiellt uppblåsta självkänsla/självförytroende.

    Den som frivilligt går med på att sticka hål på sådana inflaterade självkänslebubblor utsätter sig för mycken smärta och psykiskt lidande. Så det är förståeligt att woowoos hellre gör som strutsen (påstås göra), dvs sticker huvudet i sanden. Eller att de likt ett människobarn tänker i stil med: ”Haha, nu blundar jag med mina ögon, så det betyder, att du inte kan se mig heller.”

    Se där ett exempel på ett barns naturliga IBS 1-tänkande. Ett naivt sätt att tänka som vissa vuxna verkar ha upphöjt till levnadsvisdom och därför inte förmår – eller vill – lämna.

    Ljus & Kärlek till dig, Gesus! (Eller som jag skrev på min egen blogg, ungefär: ”Det är mycket Ljus, Kärlek och Fridens liljor-hälsningar i woowoo-kretsar. Men om en skeptikerormnågon gång råkar ha vägarna förbi och därtill lägger nosen/näsan i blöt på ett woowoo-forum och väser fram sitt skeptiska budskap, då dröjer det fanimej inte länge förrän det tar hus i helsicke.

    Då byts med ens mantran som ”Ljus & kärlek” ut mot litanior typ ”Du har en unken och förnedrande kvinnosyn!”, ”Du är en typisk narcissist” etc.

    Då, om inte förr, visar dessa woowoos, med Los Tres Amigos i spetsen, upp sitt rätta ansikte (läs: fula tgrynen) och börjar gå mental bärsärkagång.och ägnar sig år personliga/privata vendettor.

    Visst känns detta mönster igen, Gesus!?

    Vestigia terrent (Spåren förskräcker)!

    Halleluja och Amen till det.

    Gilla

 4. Rykande färsk information om kvinnliga psychics har just nått min mejlkorg.

  Jag föreslår att du seriöst överväger, Gesus, om inte denna artikel ska tipsas om på din härliga Facebook-sida, så att fler kan få ta del av din – och indirekt även min – unkna, sexistiska och förnedrande kvinnosyn. :o)

  Artikeln heter: The Secret to the Psychic Trade? It’s in the Parole Board Transcripts

  I USA har man ett system innebärande att dömda brottslingar efter några år i fängelset får möjlighet att möta en särskild utskrivningsnämnd, inför vars ledamöter de ges möjlighet att svara på frågor om de brottsliga gärningar de en gång dömts för SAMT visa – göra trovärdigt – att de har lärt sig ”läxan”, uppvisar ånger över vad de har ställt till med och därtill gör trovärdigt, att om de skulle bli villkorligt frigiva (alltså släppas ut ur fängelset i förtid), så kommer de inte att återfalla i brottslig verksamhet (allra minst av det slag de en gång blev dömda för).

  Det intressant är att all konversation/dialog som äger rum i dessa slutna utskrivningsnämnder efter ett tag blir fri offentlig handling. Vem som vill kan alltså ta del av vad som har diskuterats, dvs hur de här fångarna (som vill bli frifivna i förtid) har sagt, resonerat och förklarat.

  Här får vi läsare svart på vitt att psychic versamhet som till exempel ett etablera kontakt med avlidnas andar eller leverera spådomar med hjälp ab tarotkort – för att nu ta blott två exempel ur högen – kort och gott kan beskrivas som ren bullskit, vars enda syfte är att woowoo-människan ska kunna tjäna pengar och skaffa sig ett uppblåst ego och känsla av att vara utvald (av den Kosmiska Intelligensen eller vad fan de nu tror på).

  Här följer nu ett exempel på ordväxling i utskrivningsnämnden: Ett påstått medium erhåller frågan:

  – Bygger det du sysslade med och ägnade dig åt på fakta eller är det hela ett simpelt bondfångartrick?

  Det uppriktiga svaret löd:

  ”It’s a scam, sir.” Dvs: Min verksamhet byggde på bluff och båg.

  Så ni menar alltså, att ni ägnade er åt bluff och båg? “The whole thing is a scam?”

  – Ja, så kan man säga.

  I ett helt annat utskrivningsnämndsprotokoll kan man läsa:

  – Jag kan bara beklaga vad jag höll på med under min tid som psychic expert.[…] jag tror det i hög grad handlar om ha-galenskap från min sida. Dvs jag behövde pengar, helt enkelt. Och då blev det som det blev.

  Och samma kvinna fortsatte:

  — I den omgivning jag växte upp i var det inte tal om att en flicka skulle kostas på med utbildning. Så när jag märkte att här fanns det en chans att tjäna egna pengar, tja, då hade jag svårt att motstå frestelsen.

  En annan fängelsedömd kvinna, blev utfråga om sin tarotkortsverksamhet. En ledamot i utskrivningsnämnden frågade henne:

  Anser ni att detta med att spå någons framtid med hjälp av tarotkort är en meningslös aktivitet som bygger på bluff och båg?

  Svaret kom prompt:

  – Yes, pretty much. Alltså: Ja, i hög grad kan man beskriva min verksamhet på just det viset.

  Samma tarotkortsspåkvinna erhöll sedan en uppföljningsfråga:

  – Menar ni alltså att det i stort sett handlar om att hitta på en intressat och trovärdig historia? Dvs att ni hittar på och fantiserar fram en berättelse som ni hoppas och tror ska göra er kund villig att betala den överenskomna taxan?

  – Ja, precis så.

  För fler avslöjande detaljer, läs HELA den intressanta artikeln. Den nås via ett klick på denna länk:
  http://www.nytimes.com/2015/08/29/nyregion/the-secret-to-the-psychic-trade-its-in-the-parole-board-transcripts.html .

  Gesus, när tror du vi får höra Terry Evans, Jane Lyzell och övriga psychic-gänget här i Sverige svara på den sortens frågor lika öppenhjärtigt som de här frihetsberövade amerikanska kvinnorna har gjort, när de ställdes inför det amerikanska rättsväsendets utskrivningsnämnd?

  PS Om du vill spara tid, Gesus, ger jag dig tillåtelse att kopiera in hela denna kommentar som en helt ny post på din fina Facebook-sida. Mina tarorkort visar nämligen, att eftersom det i morgon är fullmåne, är det lämpligt att göra just så, ty då kommer de kosmiska vibrationerna att flyttas om i de olika energidimensionerna i kvantfälten på ett gynnsamt sätt, vilket i sin tur bäddar för att helgen bör ägnas åt meditationsövningar, kombinerade med tända ljus och rökelse – eller varför inte lite braja?. Förhoppningsvis ska allt detta öka din/vår förmåga att via quantum jumps besöka, eller åtminstone få en inblick i, andra universa/verkligheter. Och säg mig, Gesus, vem fan kan/vill motstå en sådan möjlighet? DS

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.