Ny natt – samma gamla hittepå

Jag är galet stressad i mina frekvenser för tillfället – hinner inte med varken det ena eller det andra. Framförallt hinner jag inte med att hålla koll på allt woo överallt hela tiden. Det okända har redan sänt tio avsnitt och jag har bara hunnit se och skriva om ett av dom. Jag har såklart snabbkikat på alla, och hoppas kunna rasa på några fler av dom snart :-]

En natt på slottet
Woo-woo-kanalen Sjuan har t.o.m hunnit starta en ny säsong med En natt på slottet, där den obehagliga bedragerskan Lena Ranehag lurar några mediakåta c-kändisar och föredettingar att döda människor pratar med henne…

Lena Ranehag
Klicka för större

Påstådda medier – sociala medier
Jag undrade f.ö på Lenas Facebook-sida, där hon ”promotar” programmet, om hon och hennes andeguide Helge skulle bota någon med cancer i något av avsnitten (som Lena ju påstår hon och Helge kan och har gjort), eller det bara skulle vara det vanliga Barnum-uttalandena och shot-gunningen – men hon verkar inte vilja svara.

Tror inte Lena är så aktiv på sin Facebook-sida mer än att just typ pusha för sina evenemang och så, för min kommentar/fråga fick ligga kvar där i nästan 3 dagar innan den standardraderades.

”I mina kontakter med andevärlden finns en medhjälpare som har en speciell plats i mitt hjärta, Helge. Han har bland annat hjälpt till att bota cancer.” – #LenaRanehag

Nordens främsta och mest respekterade medium, ehhh.?
Ja lögner är ju ständigt förekommande, och ett måste i den branschen – ödmjukhet, dessvärre inte…

En natt på slottet ”marknadsförs” med Lena Ranehag som, Nordens främsta och mest respekterade medium. Förstår inte hur man kan bli/vara respekterad när man bl.a pekar ut oskyldiga som mördare, påstår man har träffat utomjordingar och att man har en död människa som arbetar ideellt för en och botar cancer på levande människor + ovanpå det blivit avslöjad som bluff – men det är klart, i woo-woobranchen är det lite bakvänt minst sagt.

Vid kontakt med överjordiska kraftfulla energier är det viktigt vi har full tillit till de kosmiska och gudomliga energierna#LenaRanehag

Blaj
Speakerrösten spetsar till det lite med, ”utan att Lena vet vilka som kommer”. Precis som det skulle spela roll, hon kör ju bara vanliga Barnum-uttalanden och hittepå ändå – kvittar vem det är och om man vet i förväg eller ej.


Sen för den delen så kan ju Lena Ranehag enkelt googla upp dom efter dom kommit dit och hon träffat dom om hon vill. Man kan också notera att alla gäster/offer sitter och berättar massor om sig själv och vad dom tror sig/hoppas ska hända, först i bilen, sen utanför, och på slottet både innan och efter dom träffar Lena – detta säger dom inte något om, typ att Lena inte får se/höra.

Stark säsongsöppning
Dom går ut starkt med Anna Book, allvarligt, Anna Book. Men tja, hon kanske”gjorde ”bra ifrån” sig” i Aftonbladets spökspecial ifjor, suck.

Men det är väl den uppställningen dom vill ha, en superwoo, två ”bara” woo och en som ska föreställa skeptisk och som ska bli omvänd. Sen att skeptisk är något annat än skeptisk i dessa kretsar, tja. Som här, Hristos Adoniadis när han säger att han vill ha bevis för att tro på det, vill veta till 100% om det är sant, något som bara han och hans lillebror vet. Sen går han helt på det efter bara några simpla Barnum-uttalande och lite fiske/cold-reading, som t.ex att han upplevt någon förändring i livet. Tada – dom har omvänt en ”skeptiker” :-[

Ingen direkt vild gissning heller att en som gått ner 80 kg i vikt har upplevt en förändring eller..?

Barnum-tavlorna
Hade varit intressant om Lena inte fått veta vem som målat vilken tavla när hon får se dom, eller om dom bytt med varandra ;-] Lenas hittepå hade garanterat varit samma ändå, för det är knappast tavlan hon läser av – utan offret.

Det går ut på att lura av dom vem dom vill ha kontakt med, vilket går enkelt med lite Barnum-uttalande och frågor/fiskande – sen bara säga att dom/den är där och kärlek, energi och minnen, bla, bla, bla…

Mycket kramande
Reagerade förra säsongen på att Lena hela tiden skulle krama alla offren. Något som jag tror är väldigt medvetet för att få tillit och förtroende, men jag skrev nog aldrig något om det. Ser att det är samma här – hon försöker bli nära med alla här också, genom att krama dom hela tiden.

Måste vara döda mamma
Lena säger att hon ser ett smalt kök pånåttsätt, att det måste vara vägvisaren för vem spöket är. Anna Book fyller på med ett fönster i köket som såklart Lena då hänger på – och det blir sen att Anna säger att det MÅSTE vara hennes mamma. Javisst vem kan det annars vara, ett helt unikt smalt kök klockrena personliga bevis ju :-]

Måste vara döda farfar
Malin tyckte det hände något oväntat, men för oss som vet hur bedragarna jobbar är det inget oväntat, tvärtom väldigt väntat. Lena gissar på och säger ”en man och lite sådär vatten, havet”. Då bara MÅSTE det vara farfar, för han gillade havet.

Ja, så sjukt enkelt är det + Anna och Malin kommer antagligen berätta det som att Lena sa något som hon ABSOLUT inte kunde veta..!

Gesusbonus
Gillar när Lena säger att spöket visar mynt med silver och guld. Anna Book får det till polisbrickor, och Lena bara, åhhh, åhh gud, och sen blir så j-a nöjd… Som sagt, enkelt – släng ut något som sen offret själv kopplar till något och berättar vad. Samma här också väl, det blir antagligen något som h*n absolut inte kunde vetat.

Good spöke – bad spöke
När alla har fått sina egna spöken med deras kärlek, alla fina känslor och fått veta att spökena har det bra nu och är med dom – så ska det såklart vara lite spooky också. Lena hittar på något platsbundet spöke som dom får stå och klämma på – eeuhhh förresten. Typ samma som Lena förra säsongen körde energibollen eller vad det kallas.

Förmodar det var ett kvinnligt spöke, med tanke på hur Hristos kladdade och klämde :-]

Sen
Varför säger speakerrösten hela tiden stjärnorna om dom som medverkar – på vilket sätt är dom stjärnor? Några av dom visste jag inte ens vem dom var, aldrig sett – bara Anna Book. Men det säger kanske mer om mig :-]

Sorgligt att se så enkelt folk blir lurade av detta så dåliga bluffande. Dom som vill tro på det, och dom som inte riktigt tror på det men inte har koll på hur det går till och går på det eftersom ingen talar om hur det egentligen går till.

:-]
Glädjande att dom tydligen hade mer än 200 000 mindre, nästan en halvering, som tittade på premiären i år, jämfört med samma ifjor.

”Vi hade 525.000 Tv tittare igår på Premiären av ”En natt på Slottet”!!!!” – #LenaRanehag 4 november 2014

”Fantastiska tittarsiffror från Premiären igår av ”En natt på Slottet”!!! 306.000 tittare!!” – Lena Ranehag 3 november 2015

Följ Gesus på Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

13 reaktioner till “Ny natt – samma gamla hittepå

 1. Men ha ha hallå som att det skulle vara något speciellt när hon säger till han killen, ” du tänker mycket!” , mmm för det gör ju inte typ Alla!

  Jag visste att innan jag började kolla på klippet att Anna Books mamma skulle komma upp.
  Det om köket, säger Anna mitt fönster? Alltså ( om hon säger det ) Anna har blogg hon har instagram, ja det är inte så jävla svårt om hennes kök har råkat komma med på några bilder.

  Det där med sockerbiten, har hon ju fel på och när han säger att det var jag, ” ahaa jaså var det? ” helt förvånad! Vilka barn har inte tagit en sockerbit i munnen när man var liten.

  Denna människa är så fruktansvärt obehaglig!

  Gilla

  1. Lena obehaglig ja, minst sagt. Som jag skriver har hon pekat ut oskyldiga som mördare i Norge, två st också om jag inte minns helt fel nu. Påstår sig ha en andeguide som kan, och har botat cancer på levande människor. Påstår att hon mött, och fotat utomjordingar. Fotat ett ”riktigt spöke” och blivit avslöjad med att hot-reada inför TV-programmet Förnimmelse av mord och Pernilla-fallet där.

   För att inte nämna att hon påstår att döda människor kommunicerar med henne, och det tar hon bra betalt för – så ja, obehaglig är nästan en komplimang.

   Nämnde jag att hon när dryg och arrogant också förresten..? Jag ska inte ta upp hennes jobbiga röst här, för jag försöker undvika ”personangrepp” ;-]

   Gilla

   1. Jag kan hålla med om att jag var lite för snäll i mina ord ;)

    Det är helt sjukt hur hon kan få fortsätta, hur har hon lyckats med att sätta ditt två stycken i Norge? Skulle den metoden funka skulle ju alla poliser kunna använda sig av ett medium.

    Gesus, du la väl upp ett klipp för längesen när hon var i Norge och det var ett annat medium som också var med. Lena gick ner vid en sjö och sa att här är det men så hade hon helt fel utan det hade hänt uppe vid vägen.
    Det ena mediet säger att han var hemma hos henne igår.

    Hon säger ju till dansaren också, att ”det är två personer bakom dig”, om hon nu kan prata med dom så hade hon kunnat säga till han att din pappa och systerson är bakom dig, men nää det skulle vara för mycket begärt och säga hur dom såg ut för dom står ju ändå bakom honom, eller?

    Ha ha, jag håller med. Det finns så mycket jag vill skriva om henne för hon är så jävla äcklig.

    Det där med köket, det håller jag med om att det är många som har. Men eftersom Anna säger mitt fönster ( det låter så i alla fall, eller säger hon ett fönster ) så tycker jag inte att det var WOW att hon nämnde att det var långsmalt eftersom Anna har säkert en massa bilder på sitt kök.
    Det kan också bara varit en gissning från Lenas sida, alltså Anna verka ju vara mottaglig för allting så ;)

    Gilla

    1. Ja ja denna – gammal. Hysteriskt roligt, kikade på den nu. Inte ett rätt av bedragarna, trots dom antagligen blir mycket styrda och hjälpta + det hela är redigerat allt vad det går för att få ihop det – ändå är det så galet dåligt. Säger väl allt…

     Har inte kikat på så många av dessa norska, eller danska avsnitt – får kanske göra det om jag någonsin får tid. Lilli är ju priceless :-]

     Gilla

     1. Ja det är ett roligt klipp :) Jag gillar dina störiga kommentarer.

      Det måste ju nästan vara så för Lilli säger ju att hon känner ett rep men sen är det helt plötsligt en bil hon pratar om. Känns som hon fick hjälp på vägen.

      Det bästa är ändå när Lena säger ” här, här ” och ” jag vill ha bekräftelse ”.
      Ha ha.

      Gilla

  2. Jag vet inte men har inte dom flesta kök i hus från 50- och 60-talet ”långa/smala” kök? Jag kan komma ihåg flera lägenheter jag varit i med det, så ingen ovanlig gissning kanske..?

   Men såklart kan Lena enkelt ha googlat också – är en del saker som jag kan misstänka vara det. Men vet inte hur det är klippt ihop så… Vet inte vem Hristos är men det hon säger om spikmattan, och att han säger, som jag uppfattar det, han varit kriminell/värsting – kan det finnas att han varit med i någon biljakt och polis använt spikmatta kanske?

   Annars är det en vanlig Barnum – att säga til yngre killar att dom varit med i en bil som kört för fort och varit med, eller varit nära att krocka/olycka…

   Det med 18 år till dansaren också – googlat eller lyckad gissning? Men eftersom Lena själv får hinta honom med typ, ”hur länge sedan dog han” när han själv inte kopplar, så luktar det hot-readat. Verkar klippt där också så…

   Gilla

 2. Alla kök som inte är kvadratiska (eller runda) är per definition mer eller mindre avlånga (= rektangulära). Antalet helt kvadratiska kök måste vara en extrem sällsynthet. I princip lika ovanliga som runda kök. Sistnämnda kökstyp finns väl i huvudsak bara i ombyggda runda fyrtorn, dito vattentorn eller dylikt.

  Så inte fan var det någon djärv gissning.

  Gilla

 3. Bör nämnas att en av skådisarna (manlig) medverkande (the original ”skeptiker!”) omnämner henne som ”Knäppgök” (dock med ett färgrikare ordval) och att de klippt bort väldigt mycket som inte passade in (vilken överraskning!).

  Frågasatte däremot varför han ens var med, men han tyckte att folk är väl inte så ”dumma i huvudet att de tror på det?”.

  Gilla

 4. Christopher Anderton: Du skriver: ”[De ansvariga för programmet har] klippt bort väldigt mycket som inte passade in (vilken överraskning!).”

  Ja, det var verkligen en överraskning.

  Kan di va så jävla räliga? Är inte woo believers kända för sin hederlighet, ärlighet och rättskaffenhet?

  Gilla

 5. Här följer den efterfrågade researchen på den flygande spannen. Den har standardmått, och köptes 2011-12-24 kl 16.43. Den är svart med vita rutor. I rutorna syns hästar, svarta, fuxar och skäckar, storlek 2,5 mm, som springer fälttävlan utan ryttare, ty ryttare är livrädda för spänner. Typiskt wooswoistiskt antar jag,, eftersom jag själv är ryttare. Det ovanligt breda handtaget, 5,27 cm brett exakt, är rosa med broderade rödmyror på.

  Flighten ägde rum 2011-01-30 kl 23.58. Spannen flög 3,52 m och 3 mm och hamnade i en fåtölj innan den ramlade ner på golvet av följande anledning: I fåtöljen satt en pytteliten ande med en blåvit mössa på skallen. På mössan stod Coop. Han orkade inte kicka spannen tillbaka till en större ande, som sparkat den och som ville ha en fotbollsmatch. Därför hamnade den på golvet nedanför fåtöljen. Den pyttelilla anden blev ledsen och började gråta. Ulla och hennes man blev så förskräckta av alltihop att de svingade sig upp i taklampan där de satt livrädda en halvtimme innan de vågade sig på att hoppa ner. Förmodligen ett typiskt wooswooistiskt beteende. Under tiden sprang den större anden fram till den pyttelilla och tröstade denne, eftersom större andar helt naturligt är starkare än pyttesmå och förklarade det för den lilla som till tröst fick en stor chokladkaka, med största sannolikhet en wooswooistisk sådan, som inköptes på natten kl. 2011-01-31 kl 03.04. plus 20 sekunder.
  I spannen gömde sig en medelstor ande som inte märktes förrän den började snarka. Ulla och hennes gubbe blev mycket konfunderade. Vad var detta? Vågade de bo kvar eller skulle de flytta in hos Pegg? Eftersom de vid det här laget hade hoppat ner från taklampan och börjat prata, svor anden. Ty denne tyckte, att efter livet har andar rätt att få sova närhelst de behagar. Varpå hen trött flaxade iväg till Norge på semester på obestämd tid. Vem som ägde spannen? En ettårig skimmelhingst vid namn Mandela. Kanske en wooswooisktisk sådan, vad vet jag.

  Nu ska jag ta en fika. En typiskt wooswootisk sådan, antar jag. Kaffe med tosca-kaka.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.