Denna alltid heta potatis

Visst är det galet fantastiskt. Ingen man frågar som har med dessa storseanser att göra vågar svara på om det är ”på riktigt”, eller show och/eller underhållning man betalar för om man köper biljett till det.

Terry Evans säger ju iochförsig att det inte är show. Fast inte när man frågar honom – då svarar inte han heller…

”lets NOT call it a show!” – #TerryEvans

Tidigare potatisar
Vi, ja jag då alltså, har ju haft ett par heta potatisar tidigare.

Jag kontaktade Sundspärlan i Helsingborg som hade Terry Evans storseans i sina lokaler och undrade hur dom ser på Terry Evans, vad han påstår sig göra och hans storseanser. Terry Evans – En het potatis!

Jag testade att maila ett par platser där Terry ska uppträda för att höra vad dom säger om det, och oj vad svårt det är att få svar. Den heta potatisen

Jag har mailat P4 Kalmar och P4 Sörmland som båda har program med påstådda medium. Där jag bl.a undrar hur kan det vara OK enligt reglerna för sändningar i Sveriges Radio om t.ex saklighet, att sprida sådan skrock utan att tala om att det inte är ”på riktigt” utan bara påhittat? Den heta potatisen II

En ”alternativ hälsomässa” i mitt närområde och jag passade på att försöka få reda på om det var show och underhållning, eller ”på riktigt” – att döda människor verkligen snackade med dom, som dom påstår. Potatisen har inte svalnat

Underligt
Visst är det underligt att man kan turnera Sverige runt och sälja dyra biljetter till något man vägrar informera vad det är man betalar för! Det måste väl finnas någon sorts ”varudeklaration” eller något för vad man säljer/köper – särskilt om man frågar efter det?

Vet inget annat evenemang man inte får svar på vad det är om man frågar, eller..?

Ännu en potatis
Såg för ett tag sen att Pehr Trollsveden skulle hålla en storseans i Ängelholms bibliotek. Blev nyfiken, också för jag misstänkte det var en kommunal lokal, och det var det. Provade först på deras Facebook-sida och undrade hur dom ställer sig till detta.

Ängelholms bibliotek - Pehr Trollsveden

Kör min standardfråga om det är på riktigt eller show.

”Hej Ser att ni har ett evenemang med Per Trollsveden (som påstår sig prata med döda människor bl.a) – är det show och underhållning, eller att Per kommunicerar med döda människor på riktigt?”

Det blev också standardsvaret med undanflykter och att hänvisa till andra.

”Hej, det är inte vi som arrangerar detta evenemang utan det är Per Trollsveden som hyrt en av lokalerna i huset. Du får vända dig till honom med dina frågor.”

Jag mailar då Ängelholms kommun
Där jag undrar samma sak, och får såklart samma sorts ickesvar.

”Hej Gesus! Tack för ditt mail!

Vi hänvisar till arrangören när det gäller innehållet av evenemanget. Detta är inget som kommunen själva arrangerar.

Bibliotekets hörsal är en av kommunens samlingslokaler. Att tillhandahålla samlingslokaler är en kommunal uppgift. Enligt vår svenska grundlag råder mötesfrihet i Sverige och kommunen lägger sig inte i mötenas innehåll. Olaglig verksamhet är förstås inte tillåten.”

Intressant att dom tar upp mötesfrihetskortet direkt, detta är ett evenemang, av företag, som man betalar för – inget möte! Intressant också att dom säger att det inte är tillåtet med olaglig verksamhet, samtidigt som dom väl säger att dom inte vet vad det är – att dom inte kontrollerat det.

Jag provar igen
”Hej igen och tack för svaret.

Följdfrågor på det. Vad anser ni det vara att ta betalt för att påstå att döda människor pratar med en?

Är det, ”på riktigt” att döda människor pratar med den som hyr era lokaler och tar betalt för det – annars är det väl bedrägeri..?

Vad har mötesfriheten med detta att göra? Detta är inget möte, det är ett arrangemang som kostar pengar att se/höra på!

Hur vet ni om det är något olagligt eller ej, om ni inte ”kollar upp” vad det är – eller ni har kollat upp det?”

Det fortsätter
”Hej! Som i tidigare svar hänvisar vi alla frågor om arrangemanget och dess innehåll till arrangören. Skulle du misstänka att något olagligt skett under arrangemanget rekommenderar vi dig att göra en polisanmälan.”

Intressant här väl att dom tycker jag ska göra en polisanmälan, men väljer att själv inte ens kolla upp vad det är.

Så, jag igen
”Hej igen – och tack för ickesvaret

Jag ställer frågor till er, kan ni inte svara på det?

”Vad har mötesfriheten med detta att göra? Detta är inget möte, det är ett arrangemang som kostar pengar att se/höra på!
Hur vet ni om det är något olagligt eller ej, om ni inte ”kollar upp” vad det är – eller ni har kollat upp det?”

Jag har f.ö frågat arrangören, men dom vägrar svara mig. Har ni frågat arrangören vad det är för ett evenemang?”

Och där är vi nu
Sen har det inte kommit några fler mail/”svar” från kommunen, trots ännu ett av det senaste från mig.

Direkt från hästens mun
Jag har såklart mailat och hört med arrangören, och Pehr själv, samma fråga. Pehr har inte svarat (än?) och arrangören (om hon nu är det – men hon säger inte att hon inte är det när jag skriver det till henne) kommer såklart med ett goddag yxskaft.

Till Jemth utveckling
”Hej – jag ser att du arrangerar(?) storseanser med Per Trollsveden – bl.a på Ängelholms bibliotek.

Jag undrar helt enkelt vad detta är för evenemang – vad jag betalar för om jag köper biljett till det. Är det att döda människor kommunicerar med Per på riktigt – eller är det show och/eller underhållning?”

Britt-Marie Jemth ”svarar”
”Hej Gesus,

Vad söker du för evenemang? Är du ute efter underhållning?

Varma hälsningar Britt-Marie”

Jag provar igen
”Hej igen. Nej jag söker inget evenemang – jag undrar precis det jag skriver i mailet till dig,

”Jag undrar helt enkelt vad detta är för evenemang – vad jag betalar för om jag köper biljett till det. Är det att döda människor kommunicerar med Per på riktigt – eller är det show och/eller underhållning?””

Och där är vi nu
Inget mer mail/”svar” från Britt-Marie, trots ännu ett av det senaste från mig.

Britt-Marie vägrar svara på vad det är, trots att hon, förutom att såklart skryta med att Pehr varit med på TV, påstår på sin webbplats,

”Under en storseans så tar han kontakt och förmedlar meddelanden från ”andra sidan””

Undrar förresten varför hon har ”fnuttar” runt andra sidan – och kan det ha något med att göra att hon inte svarar på frågan?


Idag väntar jag på mail från ytterligare tre stycken för att höra vad det är jag betalt för om jag köper biljett till storseanserna. Kommer jag få något svar, eller ens fler mail tillbaka – fortsättning följer, eller..?

Den som lever får se, och dom döda vet väl redan :-]

Gesusbonus
Terry Evans vägrar ju svara på om det är show eller på riktigt, att döda människor pratar med honom när jag frågar honom. Men, lustigt nog svarar ”han”/hans team att det är på riktigt, döda från andevärlden som pratar med honom – när jag mailar samma fråga med ett ”alias” istället!

”Det är alldeles riktigt att Terry förmedlar budskap ifrån andevärlden” – Ulrika Karner | Creative Experiences Terry Evans AB

Gammalt klipp med Pher här, ifall ni inte tvunget vill betala 275 kronor för att höra hans svada med woo-woofloskler live.

Följ Gesus på 
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


4 reaktioner till “Denna alltid heta potatis

 1. En reflektion: När personer eller rörelser/föreningar, vilka står Sverigedemokraterna, ett parti som till och med finns representerat i Sveriges riksdag, nära, vill hyra lokal i någon kommun, DÅ är det helt OK att vägra dem, som ansöker därom, tillgång till begärt utrymme.

  Ett ofta åberopat skäl är, att lokaluthyraren i sådana fall säger sig vara rädd för upprörda känslor hos SD-motståndare, vilket SKULLE KUNNA leda till såväl personskador som materiella skador. Så den risken vill man inte ta. Och lokalhyrningsbegäran avslås.

  Uppenbarligen anses den sortens risk INTE föreligga, när det handlar om en andekommunikatör som vill hyra samma lokal av samma lokaluthyrare.

  Vilket är fan så konstigt, ty det vimlar av rapporter om okynniga andeväsen som gillar att utföra allehanda hyss och bus, och vilkas uppdykande andekommunikatören själv inte har något som helst att säga till om, ity att de – det påstår även en andekommunikationsgigant som Terry Evans – kan välja att strunta i hens önskemål, om viljan finns, och göra hela tillställningen till ett rungande fiasko. .

  Med tanke på vad andeväsena kan ställa till med, ifall man nu ska lita på alla de vittnesmål som föreligger – ett bra exempel som kommer för mig här och nu är spannar som flyger genom ett rum – kan man ju undra, varför sådana hotbilder nonchaleras. Oavsett om spannen är av plast eller metall torde det göra rejält ont att bli träffad av densamma.

  Särskilt poltergeistandar bör, enligt mitt förmenande, ses som terrorister precis som ISIS-jihadister är terrorklassade. Det finns på webben hart när otaliga vittnesmål/berättelser om poltergeistandar som terroriserar sina offer och nästan skrämmer vettet ur dem eller åtminstone torterar dem fysiskt. Att få sitt huvud vridet på i 360 grader – mer än den mest ”vältränade” uggla klarar av att göra – varken låter som, eller kan vara, något skönt och angenämt att utsättas för.

  Vad säger att en andekommunikatör inte skulle kunna locka till sig, av misstag, också några poltergeistandar och inte bara de sedvanliga kretinerna inom andevärlden, vilka på sin höjd kan dra till med en bokstav, eller två, i ett mans- eller kvinnonamn?

  Alltså: OM man nu tror att den här sortens andekommunikation äger rum på riktigt, vad är det då som hindrar att illvilliga poltergeistandar eller rent av demoner, i Satans sold, plötsligt dyker upp i lokalen? Varflr ska man bortse från alla vittnesmål därom som föreligger om vad poltergeistandar kan ställa till med? Borde inte lokaluthyraren så att säga ta höjd för detta också? Och säga nej till lokaluthyrning i rent preventivt syfte. Precis som fallet är när det är frågan om SD-positiva/vänliga arrangemang?

  Å andra sidan, OM man nu från ansvarigt lokaluthyrningshåll tror att det är frågan om ren show, sålunda ren och skär underhållning, är det då, mot den bakgrunden sett, verkligen acceptabelt, att en kommun ställer sina lokaler till förfogande för en aktivitet som bygger på BEDRÄGERI?

  En lösning på denna problematik skulle kunna vara något så enkelt som att avkräva lokalhyraren att i sin förfrågan/ansökan varudeklarera sin ”affärsidé”, dvs angiva huruvida den aktivitet som är tänkt att äga rum i lokalen är att betrakta som UNDERHÅLLNING (show) eller har ett seriöst ändamål/syfte (typ att förmedla – förhoppningsvis – viktiga budskap från avlidna till deras här på jorden fortfarande levande anhöriga; kanske berätta om ett hemligt testamente i ett lönnfack i en chiffonjjé som ingår i den avlidnes kvarlåtenskap, men som fortfarande är oupptäckt)..

  På så vis skulle de som köper biljett till evenemanget – om lokaluthyrningen nu går igenom och erhåller klartecken från kommunens ansvariga – veta vad som gäller. Dvs om det är en underhållningsshow eller en allvarligt syftande verksamhet de betalar för.

  Tyvärr lär väl de allra flesta, som väljer att besöka ett andekommunikationsevenemang, woowoos. Det innebär, att de kommer att bli nöjda även om så mycket som 98 procent av den andekontaktkommunikation som förmedlas är felaktig eller irrelevant. Om så blott (100-98=) två procent av lämnad andeinformation stämmer (någorlunda), torde nog majoriteten av woowoos anse, att det besökta evenemanget trots allt var värt sina pengar.

  En erfaren andekommunikatör, väl insatt i såväl cold reading- som hot reading-tekniker samt bra på att sprida tvetydiga floskler med högt generalistiskt innehåll, kan säkerligen uppnå betydligt mer än en blott tvåprocentig träffsäkerhet genom att använda sig av den så kallade hagelbössemetoden (så benämnd för att den som avfyrar ett hagelbösseskott in i en stor fågelflock som regel kan räkna med att träffa betydligt fler än en enda fågel).

  Enligt min erfarenhet är det, tyvärr, lika lätt att dupera en fullvuxen woowoo som det är att lura ett förskolebarn. Tyvärr brukar woowoos ha en släng av Dunning-Kruger-syndromet, mer eller mindre, något som innebär, att de så att säga saknar sjukdomsinsikt. De har sålunda lätt att se grandet i debattmotståndarens öga men saknar som regel förmågan att se den siktskymmande bjälken i det egna ögat.

  Gilla

 2. Några tips till Herren Gesus:

  Varför inte testa att skriva ebrev med den här sortens frågor och undringar till kommunala och andra lokaluthyrare:

  1) Belys risken med att farliga poltergeistandar kanske dyker upp under seansen i den kommunala lokalen, eftersom andekommunikatören ju saknar möjlighet att styra vilka andar som ska dyka upp under hens seans.

  Ge exempel på vad poltergeistandar kan ställa till med. På webben kan du finna talrika vittnesbörd om hur farliga de plägar vara.

  Exempelvis måste det vara skadligt om en bullerande vrider runt huvudet 360 grader på en levande människa. Enligt skolmedicinen måste en sådan person drabbas av hjärndöd. Ja, enligt skolmedicinen måste en sådan person dessutom bli totalförlamad (tetraplegi) och, absolut, i behov av respirator för att, mot alla odds, överleva.

  Allt detta väcker också en rad oroliga frågor av detta slag: Kan vi verkligen lita på skolmedicinen, eftersom när bullerandar gör så här mot människor, så leder det inte till plötslig död eller totalförlamning. (Även om skolmedicinen har fel och de andetroende rätt, så måste det rimligtvis bli vissa biverkningar av bullerandars sätt att hantera oss människor på. Kan man ju i alla fall tycka.)

  2) Därmed kan du enkelt komma in på ansvarsfrågorna. Dessa kan i sin tur delas in i a) juridiskt ansvar för det som kan hända; samt b) moraliskt ansvar.

  Även om det är lätt att se, att det juridiska ansvaret måste vila på andekommunikatören och hens medarbetade i första hand, kan det INTE helt uteslutas, att även lokaluthyraren bär ett visst juridiskt ansvar för allt hemskt som kan inträffa.

  Rent spontant tycker jag, att den som fullt medvetet hyr ut en lokal till en person – vilken sedan i densamma bedriver så pass farlig verksamhet som andekommunikation kan sägas utgöra – också bär ett visst juridiskt ansvar för det som inträffar under en andekommunikationsseans.

  Har lokaluthyraren låtit sina jurister titta närmare på denna sorts problematik?

  Vad gäller det moraliska ansvaret råder förhoppningsvis inte minsta tvekan. Alltså: Moraliskt sett är det rimligtvis att anse såsom förkastligt att ställa lokaler till förfogande, i vilka aktiviteter är tänkta att försiggå, som är väl kända för att kunna locka till sig bullerandar och rent av demoner (åtminstone de sistnämnda i Satans sold),

  Ifall detta resonemang accepteras, innebär det att civilrättsliga skadeståndsanspråk kan komma att riktas även mot lokaluthyraren, inte bara mot andekommunikatören.

  OM då lokaluthyraren är en kommun, kan följden sålunda bli, att det ytterst är vi skattebetalare som får stå för fiolerna. Fast med tanke på hur kommunpolitiker brukar resonera och bete sig, så kanske de inte ser det som något problem. Icke desto mindre borde frågan lyftas upp på agendan, på det att kommuninvånarna ska kunna få kännedom om vad som står på spel (för dem) och därmed riskeras (för dem).

  3) Sedan skulle du kunna aktualisera denna frågeställning, Gesus: Hur renar man efteråt en lokal, i vilken andekommunikation har bedrivits?

  Det vill säga: Kan man verkligen, utan risk, vistas i en sådan lokal i fortsättningen? Kan det uteslutas, att bullerandar och demoner har fattat tycke till lokalen och därför väljer att besöka densamma även i fortsättningen? Hur kan lokaluthyraren garantera, att risken för ovälkomna andeväsenbesök i denna lokal inte ökar framöver? Vanans makt ska inte underskattas eller undervärderas ens i andevärlden.

  Alltså: Det bör undersökas hur pass mycket risken ökar för oss vanliga människor, kommunens invånare, att vi, utan att önska eller vilja det, ska möta något andeväsen i ett senare skede, ifall vi av någon anledning har ärende till just den lokalen?

  Och hur kan det tänkas kännas för de kommunalanställda, vilka då och då måste besöka lokalen i fråga för att kunna urtföra sina arbetsuppgifter? Här tycker jag att inte bara arbetsgivaren borde upprätta en åtgärdsplan, som adresserar den sortens frågor.

  Även de olika fackliga organisationer, som de anställda tillhör, borde rimligen engagera sig i denna fråga, eftersom det ju handlar om den anställdes rätt till rimlig trygghet på sin arbetsplats.

  Vem vet, kanske bör lokaluthyraren anlita en präst, vilken efteråt kan komma till lokalen för att rena densamma?

  Frågan är dock om det därvidlag räcker med att läsa några väl valda bibelverser. Förr i världen behövdes det också lokalrening med rökelse och helgat vigvatten. Varför har dessa fina traditioner kommit ur bruk i vårt fina, multikulturella land?

  Menar kommunens ansvariga, att bruk av rökelse och/eller vigvatten, något som använts under århundraden också i vårt land, är blott (woowoo-istisk & religiös) vantro? Då borde de faktiskt klargöra och tydliggöra detta, eftersom rökelse och vigvatten regelmässigt används i en rad andra länder, både i Europa och annorstädes.

  Ska vi kränka alla dem som bor i sådana länder och kalla deras sedvänjor för vanföreställningar? Betänk då att det numera, här i Sverige, finns många invandrare, vilka kommer från just den sortens länder. Varför ska vi förnedra och förringa dem och deras traditioner och trosparadigm genom att kalla deras seder och bruk för bullskit? Kan det verkligen underlätta deras assimilering?

  Gilla

 3. En politiskt korrekt julhälsning till alla er som läser mina kommentarer här på GesusBloggen:

  Vänligen tag emot, utan några som helst förpliktelser från er sida, mina allra bästa önskningar om ett klimatsmart och könsneutralt firande av vintersolståndets högtid, som kan praktiseras inom ramen för er egen religiösa övertygelse, vilken ni givetvis själva, i religionsfrihetens namn, väljer, eller, varför inte, om ni så hellre vill, en sekulär motsvarighet, men i så fall, självfallet, med respekt för andras religiösa och/eller sekulära övertygelser och traditioner, eller, för den delen, andras val att inte fira/upprätthålla några religiösa eller sekulära traditioner över huvud taget till åminnelse av detta astronomiska vintersolstånd som nu äger rum här på norra halvklotet av vår planet, den tredje i ordningen räknat från solen.

  Jag vill samtidigt passa på att önska er, och era familjer, en ekonomiskt lyckosam samt medicinskt okomplicerad ingång i det, i västvärlden, allmänt accepterade kalenderåret 2016 (eller välj den årskalender som bättre passar just ert kynne, enär jag verkligen inte önskar att nedvärdera andra kulturers, eller folkslags, kalendrar och tideräkningar).

  Ovanstående hälsningar och lyckönskningar framförs, av mig, inte bara till er, som läser det som skrivs här på GesusBloggen, och era respektive familjer, utan givetvis också, i jämlikhetens namn, till alla andra, ingen nämnd och därmed ingen glömd, oavsett ras, kön, eventuella handikapp, ålder, fysisk förmåga, intellektuell kapacitet, yrke (även eventuell arbetslöshet är helt OK), politisk åsikt, religionsåskådning, grad av woowoo-istiskt bullskittänk (eller avsaknad därav), årsinkomst, (övrig) socioekonomisk status, sexuell läggning och dylikt.

  Med högaktningsfull hälsning // Er tillgivne bbnewsab, ökänd kommentator här hos Gesus och dennes GesusBloggen, en blogg som dock, sannolikt, och tyvärr, har nedsolkats å det grövsta av mina senaste kommentarer och diatriber på densamma. Men det är tyvärr sånt som händer. Eller som man ofta säger: borta i USA: ”Shit happens, at least sometimes”.

  PS Hälsa gärna till jultomten från mig. Till mig lär han ju inte komma och hälsa på. Har inte varit snäll nog. Allra minst mot Alienna och Pegg. DS

  Gilla

 4. Per trollsveden, vilken pajas han är. en total svammelpelle. pinsamt att han får fortsätta att lura folk…samma med psykfallet camilla elfing fd pettersson

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.