Det okända – 238 avsnitt hittils

Vi har ju fått någon som verkar vara lite av en expert på Det okända här i kommentarsfältet på senaste tiden – kul. Om inte expert så jallafall väldigt insatt i avsnitten, t.o.m dom riktiga gamla, och vad dom påstådda medierna sagt och gjort.

Men för att vara så insatt i alla avsnitten, blir jag väldigt förvånad att h*n inte sett och reagerat på att det alltid bara är samma samma i alla programmen. Kan ha att göra med att man inte vill se det iochförsig ju :-]

Det okända – elva års inspelningar
Och med vad jag kan se 238 program hittills (?), på platser där det upplevs aktiviteter (övernaturliga sådana också minsann), och det hittas väl typ minst tre spöken varje gång av dom påstådda medierna – har det ändå inte en enda gång lyckats fångas ett endaste spöke, eller aktivitet på film. Inte ens när det skulle vara busenkelt att göra det, om det var/är som dom säger i avsnitten.

Cilla Jackert

Som, här Det okända – Spökjakt.

Eller, Det okända – ännu en chans…

Eller här, Det okända – ääääntligen, ELLER..? Som blev detta, Det okända – rena lögner?

För att ta tre tillfällen av alla. Men dom verkar inte ens tro på det själv eftersom dom inte ens försöker.

Lite snabb ”mattematik”
Om man tar vad Caroline säger i inlägget Inside Det okända med Caroline Giertz, att det filmas i tre dagar på platserna och i ca två timmar med påstådda mediet, så blir det 714 dagars inspelningar under då 11 år – men inga spöken eller aktiviteter! 714 dagar – det är 2 hela år, minus 14 dagar, om man lägger ihop det.

238 avsnitt – vilket då ger typ 476 timmar filmat material med påstådda mediernas floskler, som sen klippts ner till bara 60 timmar (13%), som visas i avsnitten. Det vill säga, 416 timmars (77%) bortkastade floskler och gissningar från påstådda medierna, som antagligen inte kunde redigeras ihop och användas till något som verkade passa in. 77% alltså..!

OK – ”experten”
Att det undgår någon att det bara är samma samma alltid i alla avsnitt har jag svårt att tro. Både vad folk upplevt, och sen vad påstådda mediet kommer dit och gör och säger. Fast det handlar såklart som jag sa att inte vilja se det! Jag fick här t.ex höra i kommentarsfältet att, förutom att det inte bara är samma alltid, så kommer påstådda medierna med relevant information från dom döda människorna. Konstigt, för jag har inte sett något av det en enda gång!

Jag har inte sett ett enda avsnitt där dom inte bara slänger ur sig gissningar (shotgunning), namn, datum och Barnum-uttalande som dom sen ansträngt försöker passa in på grejer dom letar upp. Om dom ens lyckas hitta något, vilket också är sällan.

”Att medierna bara säger samma saker tycker jag inte stämmer. Jag har sett åtskilliga avsnitt av Det okända och även andra liknande program som t ex Rescue mediums m.fl. Medierna förmedlar upplysningar som är relevanta för dem som begärt deras hjälp, oftast i alla fall.”

Jag blev också upplyst om att dom många gånger har hittat den döda person som påstådda mediet påstods snacka med. Trots jag aldrig sett det heller – samma där, bara grejer som långsökt försöks passas in.

”Vad gäller frågan om de kunnat hitta den person (som den var i jordelivet), som mediet ‘talat’ med så har det hänt många gånger i Det okändas historia.”

Blev såklart intresserad/nyfiken, hade jag missat det? Och frågade efter exempel.

”Just nu kom jag på ett strålande avsnitt av Det okända för längesedan. Det var på en bruksort hos en ung familj, (Linda hette kvinnan, hon hade undersköna ögon). Medium var Elisabeth Lannge. Hon fick kontakt med en ande som talade om vad han hette genom att visa en rebus för mediet. Såhär: han visade en påse minus e plus 1. Hans namn var Pousette, han hade bott där någon gång på 1800-talet. En ande med humor.”

Minsann!
Vi (jag) tittar genast på det avsnittet igen. Vad jag kan se är det första programmet av Det okända, och det jag faktiskt skrivit lite om tidigare, Vad är det dom säger egentligen!, med Elisabeth Lannge från 2004.

Påtalade förresten för ”experten” att det inte var något spöke som bott där, som det påstods, utan 50 kilometer därifrån, dom lyckats hitta och försökt passa in på hittepået. Men det fanns såklart bortförklaring för det :-]

”Du som har tittat på så otroligt många avsnitt av Det okända har naturligtvis noterat att andar så som de beskrivs i programmet kan förflytta sig över stora områden, så om det verkligen handlade om just den gubben Pousette som bott i Uppsalatrakten, vore det ju inte konstigt om han förflyttat sig till den där bruksorten för att hjälpa den lilla andeflickan som var hans släkting.”

Det okända – avsnitt 1
När jag tittar på det nu igen, är det, ramla inte av stolen nu, att,

dom som bor i huset sett skepnader, hört ljud, och känt sig iakttagna. Där är upplevelser som kan förklaras med sömnhypnagoga/paralys.

Påstådda mediet kommer dit, säger att det är aktiviteter/energier där och att det är ”kvinnan i huset” som är öppen.

Påstådda mediet går sen runt och säger sig få till sig och känna olika grejer. Som här blir illamående, det blir kallt, känner yrsel, det blir tungt och att det slår lock för öronen.

Påstådda mediet går in i sovrummen och säger att där känner dom saker. Drar i, slår på olika saker och gör ljud.

Påstådda mediet säger två namn, och några årtal.

Dom letar sen väldigt brett upp någon som det påhittade spöket kan passa in på.

Det vill säga, det som görs i i stort sett varje avsnitt beroende på var dom är och vem dom besöker.

Standardspöke
Vi har även i avsnittet det klassiska spöket, ett barn som drunknat/dött i en olycka. Se även Terry Evans alltid, ”en olycka en bit härifrån” – ja var har det inte varit det..?

Annan teknik
Man kan också se ett annat knep bedragarna använder, här med väckarklockan. Här kastar (shotgunningen) Elisabeth ur sig att hon hör ett ljud/pipande, som dom i huset sen själv får passa in på något som det kan vara. Elisabeth hakar såklart på när dom hittar något (cold-readingen), men hon säger/visar inte hur det låter, utan låter dom visa – och säger sen såklart att det är det hon hör. Och allvarligt, vem har inte en väckarklocka..?

Misslyckad teknik
Elisabeth fiskar efter (shotgunning) elektriska grejer som krånglat, här TV:n. Men det failar, för dom har inte haft problem med den – men OM dom haft det, tja…

Spöket Gustav
Som då ska vara det som visar att påstådda medium inte är bedragare, utan att döda människor pratar med dom (mot betalning), ska vara en Gustav Pousette – 50 kilometer därifrån. Men han vill inte säga sitt namn, så han visar det istället som en rebus, för han ville inte säga det – makes sence? Javisst, i woo-woovärlden inget konstigt alls…

Vi får ett exempel på där Elisabath Lannge gissar på ett, två namn som dom lyckas hitta i något ”arkiv” till slut. Vi vet f.ö inte heller hur många andra ev namn hon kastade ur sig, som inte kom med.

Elisabeth säger i programmet att flickan bott i huset, det har hon inte enligt bl.a kyrkoböckerna, det hittas inte ens någon Sara. Sen att hon drunknat där – vilket dom inte heller hittar något som helst om någonstans.

Pousetten som bor i Gimo har ingen aning om varken någon Gustav eller Sara. Och där är säkert mer som visar att det inte kan vara dessa, men det får vi såklart inte se.

Men med standard woo-woologik är det såklart just dom spökena som var i deras garderob av någon outgrundliga anledning, trots ingen av dom hade någon anknytning dit.

Woo-woologiken
En Gustav som fanns 50 kilometer därifrån var i garderoben med sin 8-åriga faster (som alltså f.ö inte växt upp sen hon dog 300 år sen utan fortfarande är en liten flicka) som han aldrig mötte i livet, hon dog 1710, han föddes 42 år senare 1752. Spöket Gustav gillade inte heller att dom byggt garderoben där, men Sara kände sig trygg i den, det var därför hon var där – hon förstod inte heller att hon var död.

Ett annat standardhittepåspöke förresten, någon som inte gillar att dom byggt om/renoverat i huset :-]

Man (jag) kan undra varför just Gustav, hennes farbror som hon aldrig mötte i livet, som föddes över 40 är efter hennes död skulle komma till garderoben (hur hittade han dit förresten, och hur visste han att Sara satt där?), varför inte Saras mamma, pappa eller någon annan närmare släkting, som hon också träffat i livet..?

Men detta skulle då visa…
Enligt ”experten” skulle detta (exempel 1) visa att dom hittar dom döda som dom påstår dom har kontakt med i Det okända. Vilket då enligt mig är endast att dom kastar ur sig namn som sen hittas i några arkiv och långsökt försöks passas in på dom.

Att det inte skulle finnas en Gustav och/eller Sara i några av alla t.ex släktforskararkiv under en period av över 300 år- och vi snackar här när dom hade typ 10 ungar i varje familj…

Körde själv en snabb Hesselbrandtare förresten, och hoppla hoppla, jag hittade en Pousette bara någon kilometer från där vi bor – förvånad om han inte har någon Gustav och Sara 300 år bakåt i släktträdet.

Så, vad ”bevisar” det att man hittar någon som kan passa in på hittepået – mer än att man kan hitta någon som kan passa in..?

Följ Gesus på 
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


Advertisements

35 reaktioner på ”Det okända – 238 avsnitt hittils

 1. Måste bara poängtera en sak här.. ”det okända” har pågått BETYDLIGT längre än 11 år, och dessutom gick det under ett annat namn innan dess, minst! kanske även 2 andra namn. Skulle gissa på att det hållit på i 15 år…

  Gilla

   1. Gesus,

    Kan du inte vara bussig och köra samma genomgång med avsnittet om Jörgen Gustafsson på Hudiksvallsteatern, som du gjort med Elisabeth Lannge och fallet med Gustav Pousette i blogginlägget?

    Gilla

  1. Det fanns ju även något som hette ”Förnimmelse av mord” som var lika dåligt , inte ett enda mordfall lyckades lösas , samt var det inte något ”Akademin för det övernaturliga” typ av program som var lika dåligt ..

   Gilla

 2. Vem kan den där experten vara, som du skriver om, Gesus?

  Jag tycker dina exempel känns ovanligt välkända för mig, gamle man, men jag förmår trots det inte att sätta fingret på vem du kan avse. Den som kommer för mig är förstås krille-gossen. Men honom kan du väl ändå inte mena? Han uppfyller ju inte det där helt avgörande sine qua non-kravet som avgör om man kan uppnå expertstatus? Han är ju blott en extremt woowoo-troende och lättgullibel dilettant, vilken format sin woowoo-istiska världsbild genom att titta på alltför många avsnitt av ”Det okända” och primerat sin hjärna med dessa programavsnitts hjälp.

  Nämnda krille-gossen är ju dessutom en klockren tiopoängare på den av mig konstruerade woowoo-istiska KGB-skalan (så kallad till krille-gossens ära, KGB = Krille-Gossens Beteendeskala).

  Den här KGB-skalan sträcker sig från 0 till 10 och består av tio olika påståenden som rör typiskt woowoo-istiska beteenden/åsikter. Ju fler sådana woowoo-beteenden och/eller åsikter en person visar prov på under debatter här på GesusBloggen, desto högre blir poängtalet på KGB-skalan för den individen.

  Krille-gossen är den första klockrena tiopoängare som jag har fått chansen att kartlägga med hjälp av denna KGB-skala. Han stämmer alltså in på SAMTLIGA tio påståenden som hör till KGB-skalan. Och just därför kan han väl inte kallas för expert, anser jag.

  En tiopoängare på KGB-skalan definieras på följande vis, jag citerar, ””En person som är extremt och fanatiskt troende på allsköns woowoo-istisk bullskit, och därtill tror på allt detta med en ådagalagd gullibilitet som även i vuxen ålder motsvarar naiviteten hos ett (högst) femårigt litet barn som fortfarande har kvar sin tro på tomtar och troll.”

  Just därför har jag svårt att se framför mig att krille-gossen skulle kunna förknippas med expertis. Jag hoppas att du har förståelse för det, Gesus. Annars måste jag nog göra om hela KGB-skalan, eftersom dess reliabilitet och validitet då inte kan sägas hålla sedvanlig vetenskaplig standard.

  Tänk för övrigt på de här gudsorden, Gesus: ”Du skall icke missbruka ordet expert som begrepp, än mindre nämna experten vid hens namn, ty om du gör det, måste Herren i så fall straffa dig, enär båda dessa saker, endera eller tillsammans, utgör en oförlåtlig synd mot Herrens regelverk. Och straffet för detta, säger Herren, kommer att vara att du för evigt blir utestängd från andevärlden på ‘Andra sidan’.”

  Och det dystra ödet vill du väl ändå inte drabbas av, Gesus? Du som är så intresserad av andevärlden och dess jordiska manifestationer.

  Gilla

 3. Nu är jag riktigt skakis. Fick just i en vision ta emot en rebus av ett andeväsen. Då blir man fanimej svag i knävecken. Ödmjuk inför allt det oförklarliga.

  Så här ser rebusen ut:

  Först dök det upp en bild på ett enkronasmynt.

  Därefter en bild på ett mårddjur som kan vara en vessla eller en iller. Följt av texten -r.

  Sedan ett lastbilsflak med nedfällda lämmar, ja alla utom en av lämmarna var nedfällda.

  Den fjärde bilden var ett fotografi på torr, lätt sprucken hud. följt av texten -ig.

  Samt slutligen en bild på Gesus och mig, där vi sitter tillsammans i stadsparken och matar duvor och tar oss en rackabajsare mellan varven. Denna bild följd av ett frågetecken.

  Vad fan blir det, rytro ni?

  Jag har grubblat en längre stund på vad denna rebus kan tänkas betyda.

  Eftersom jag nu har fått chansen att träna en hel del på olika anderebusar på sistone, tycker jag trots allt att det gick rätt fort att komma på en rimlig förklaring.

  Så här tolkar jag rebusen:

  Bild 1 (myntet) är en enkrona, dvs det blir KR.

  Bild 2 är en iller. Följt av -r. Måste förstås bli ILLE.

  Bild 3, den på lastbilsflaket kan väl näppeligen bli annat än LÄM.

  Bild 4, fotot på den torra, lätt spruckna huden måste nog vara narig. MInus ig. Det blir förstås NAR.

  Bild 5, bilden på Gesus och mig, måste tolkas som, antar jag, OSS. Följt av ett frågetecken.

  Vad blir det? Jo, KRILLE LÄMNAR OSS?

  Om andevärlden har rätt, kommer krille-gossen alltså att lämna oss och sluta upp att kommentera här på GesusBloggen.

  Vone, vojne. Så sorgligt. Så tråkigt. Kan det vara ett Guds straff?

  Vem ska nu fylla mina dagar med glädje och gamman? Kommer jag nu att kastas tillbaka ned i djupaste förtvivlan efter en vecka med nästan kontant glädjerus tack vare krille-gossen?

  Jag hoppas verkligen att den ande som gav mig den rebusen var en ovanligt skämtsam ande, så att han bara ville skoja med mig.

  Nåväl, framtiden får utvisa om anden var på skämthumör eller ägde prekognitiv förmåga.

  Därmed GODNATT från mig. Jag skrev en gång Gidnatt. Vad den hälsningen till alla Gesusiter här på GesusBloggen betydde verkade krille-gossen ha stora problem med att komma på (fast jag kan ju ha fel därvidlag; krille-gossen kanske bara skojade med mig så som jag hoppas att min rebus-ande nyss gjorde med mig). Men som sagt: GODNATT! Och på återhörande! Vem fan vågar vara vaken nu när spöktimmen just har inletts? Inte jag i alla fall.

  Gilla

  1. Bebbe (bbnewsab),

   Jag överlevde spöktimmen!

   Inte hade jag problem med betydelsen av Gidnatt, jag svarade ju Gidnatt, Gidnatt! Du grubblar för mycket!

   Jag tycker det tar sig med din medialitet, men än har du mycket att lära. Du måste träna, träna och meditera mera, vet du vad det är Bebbe? Det är när man håller tyst! Provat det någon gång?

   Gilla

 4. Har inte krille några nya kommentarer att komma med till det som Gesus skriver i detta blogginlägg?

  Faktum är ju att Gesus bygger en stor del av sitt nya blogginlägg här ovan på sådant som krille själv har skrivit/påstått tidigare här på GesusBloggen (låt vara att krille-citaten är hämtade från ett annat kommentarsfält).

  I en debatt brukar tillvägagångssättet vara sådant, att först skriver debattör A någonting. Sedan svarar debattör B (ibland även debattörerna C och D) på det som A har skrivit.

  Därefter fortsätter debatten med att debattör A återkommer med en replik på repliken så att säga. Och så håller replikskiftet på, lite som att spela bordtennis, dvs debattbollen slås fram och tillbaka över ”nätet”.

  Fast kanske ska krilles tystnad tolkas som att han inte har något nytt att tillägga till Gesus’ TOTALA SÅGNING av krilles argumentation? Utan krille har så pass stor omdömesförrmåga, att han ger upp, dock givetvis utan att för den skull erkänna sig besegrad i debatten med Gesus.

  Att krille skulle tillstå/medgiva att han saknar ny ammunition (läs: nya argument) att kasta in i debatten är dock något vi INTE ska räkna med. Det vore lika osannolikt som den där kärnkraftsolyckan på Three Mile Island i Harrisburg (jo, jag tänker på Tage Danielssons berömda och mästerliga sannolikhetsmonolog om den olyckan).

  På sätt och vis är det nog bäst så för krille, dvs att välja att inte besvara Gesus ”replik” (argumentation) här ovanför.

  Eftersom krille har valt att flytta på sina målstolpar och därmed intagit en helt motsatt ståndpunkt i andefrågan numera, skulle ju en ytterligare argumentation i ämnet från hans sida blott innebära, att det han nu hade att tillägga ginge att använda till att refutera minst EN av hans numera två intagna synpunkter/åsikter.

  I och med att krille inte har tagit tillbaka (tagit avstånd, backat, från) sin första torgförda åsikt i ämnet, måste man rimligen utgå ifrån att båda ståndpunkternba gäller tills vidare. Jfr försöken, från medförfattarnas sida, att få luftstrupekirurgen Paolo Macchiarinis lika famösa som lögnaktiga Lancet-artikel tillbakadragen (retracted).

  På sätt och vis är krilles beteende lika pinsamt som Benny Rosenqvists i det där famösa videoklippet, där vi kan se Benny ringa upp Ted Gärdestad på ”Andra sidan”. Men precis som krille gör allt han förmår för att smeta ut pinsamhetsskiten också på alla övriga som medverkade i det där tv-programmet, är det lätt att få intrycket, att krilles egna tillkortakommanden helt klart, enligt honom, huvudsakligen beror på mig och Gesus.

  Det synsättet kräver förstås en lansering av en helt ny historieskrivning från krilles sida av vad som hänt och vem som sagt vad (och när). Denna genomfalska ”krilleanska” historieskrivning har jag beskrivit närmare under punkten ”Frågeställning nr 3” i denna kommentar: https://gesusbloggen.wordpress.com/2016/01/31/det-okanda-dubbelt-sa-daligt/#comment-9374 .

  Säg mig, finns det någon här bland GesusBloggens läsare, som blir överraskad över krilles försök att bland bort korten a.k.a. flytta på målstolpar?

  Jag har svårt att tro det. Det skulle väl i så fall vara den där Marita, som enligt Gesus använder sig av samma URL-adress som krille numera gör. (Jag har för övrigt bett krille att svara på hur det kan komma sig, att Marita och han har samma URL-adress. Men inte fått något svar på den frågan. LIka lite som krille behagat svara på frågan var hans religiösa hemvist finns. Fast det kan ju förstås vara så enkelt, att Marita och krille är ett par. Men det kan faktiskt lika gärna vara så enkelt, att Marita och krille i själva verket är en och samma inidivid. Frågan är om vi någonsin kommer att få veta hur det förhåller sig med den saken, ty krille har tydligt deklarerat, att han minsann blott svarar på de frågor som han vill – dvs känner för att – svara på.

  Gilla

  1. Svar på bbnewsab kommentar 25 februari 16:33

   Angående flyttade MÅLTOLPAR, (som du skrev tidigare), som du trott dig finna, så har jag ännu inte sett några hänvisningar till dessa som uppfyller kraven på något sådant. Att man förtydligar något, (t ex pga att någon läsare har svårt att förstå), betyder inte att man ändrat åsikt eller så, det betyder att man försökt klargöra det någon inte förstått. Är det förbjudet enligt Bebbes egen hemsnickrade världsordning?

   Bebbe lelle, VAD har du med att göra vilka som använder datorer som finns på samma adress? Är du så korkad så att du tror att det bara kan finnas en person på samma datoradress? Om jag känner den ena eller andra namngivna personen, vad i hela friden har du med det att göra? Jag behöver verkligen inte upplysa dig om det.
   Kan det vara så att du lider av paranoia? Erinrar mig att du bara för några dagar sedan skrev att du måste vara ANONYM på nätet för att du är FÖRFÖLJD av muslimer (sic). Som vill skära halsen av dig! (Hm!). Kanske är det inte heller någon tillfällighet att du hittat på en skala som du givit namnet KGB, om du fattar vad jag menar? KGB är ju också beteckningen på en underrättelsetjänst, och som paranoiker gärna sysselsätter sina tankar med. Finns det ingen bot mot det där, (du som är så hemma i det psykopatologiska borde väl veta det?)

   Du behöver inte jaga upp dig till kissnödighet om jag inte genast svarar på eller kommenterar något här. Det är förmodligen en överraskning för dig, men jag har annat att göra också, än att häcka på denna blogg. Till skillnad från dig, menar jag.

   Gilla

 5. 1) Krille har på sedvanligt manér tillvitat mig ett fel och sedan raljerat över det felet. Alltså det som kallas för strawman argumentation. Dvs man hittar falskeligen på något som debattmotståndaren sagt eller gjort, och sedan går man till attack mot detta falska hittepå.

  Nu senast handlar det om att jag är för dum för att begripa att mer än en person faktiskt kan använda sig av samma dator och/eller internetuppkoppling.

  Så här ligger det till. Både Gesus och jag – i alla fall jag – har velat veta vem den där Marita är som kommenterat här på GesusBloggen tidigare. Och som har exakta samma ip-adress som den krille använder sig av.

  Gesus skrev bland annat så här: Hej Krille, har du lånat Maritas dator?

  Då svarade krille på detta vis: Nej, jag använder Alvas dator. Du vet att det kan finnas många datorer på samma IP-adress? Tidigare fick jag använda Nils dator men det innebar att jag måste sitta och lyssna på hans bedrifter som civilingenjör och hans utbildning på den ärevördiga skolan, vilket jag tröttnade på och så divergerade Nils och mina vägar. Lika bra det, för han envisades med att behålla tjockskärmen till datorn. Men i anslutning till din fråga om datorn: är du och bbnewsab samma person?

  Varpå jag undrade: Vem är Alva? Vem är Nils? Vem är Marita?

  INGET SVAR från krille.

  Min fråga till krille upprepades senare. Då blev svaret- i alla fall är det en rimlig tolkning – att Marita och krille delar på internetuppkoppling (och/eller dator). Och krille berättar också att han egentligen heter Kristoffer.

  Eftersom jag vet att det mesta som kommer från krille är LÖGN OCH FÖRBANNAD DIKT, beslöt jag att testa.

  Jag gick till väga så här: Marita (som jag debatterat med här på GesusBloggen) säger sig ha efternamnet Ledin. Kollar följaktligen med att göra en sökning å¨namnet MARITA LEDIN. Erhåller då två träffar från HELA Sverige. Det finns en Marita Ledin i Trollhättan och en i Motala.

  Marita i Motala verkar vara ensamstående och ensamboende, så henne kan vi lämna därhän.Det går inte att komma längre i det spåret.

  Men Marita Ledin i Trollhättan skulle kunna vara intressant. Hon är en 67-årig dam. Kanske krilles morsa eller partner; knappast dotter ty då skulle ju krille vara runt 90 nånting, vilket är föga troligt.

  Till skillnad från Marita i Motala verkar Marita i Trollhättan bo i lägenhet. På samma gatuadress finns sammanlagt 12 namn folkbokförda, vilket indikerar att det rör sig om ett flervånings hyres- eller bostadsrättshus.

  Men nu till det intressanta! INGEN av dessa 12 personer heter Alva. Eller Kristoffer.

  Jag tycker att krille är skyldig oss alla en förklaring nu.

  Borde inte krille och Alva bo i åtminstone samma trappuppgång som Marita Ledin gör med tanke på att de åtminstone ibland delar dator och har samma ip-adress? Eller, o hemska tanke, kan det vara så, att krille LJUGER som vanligt.

  (Jo, jag vet, krille, att jag inte har med dina privata förhållanden att göra; jag håller helt med dig om det. Men ändå: Vore det inte klädsamt av dig, om du förklarar för oss varför du LJUGER oss alla rakt i ansiktet gång på gång? Och sedan ondgör dig över att jag är anonym, fastän du vet skälet därtill (muslimer som vill skära av mig halsen).

  2) Därmed kommer vi in på moralfrågor. Krille synes också ondgöra sig över att jag förolämpar och mobbar honom samtidigt som jag ägnar mig åt att anklaga honom för att förolämpa och mobba mig. Han undrar om det finns en särskilt mobbningsgräddfil (eller vad man ska kalla det) som tillåter ateister att förolämpa och mobba folk.

  SVAR: Nej, det är givetvis moraliskt klandervärt ÄVEN när ateister förolämpar och mobbar folk. Men NÄR en uppenbart gudstroende (Jesustroende) person – något som krille är om han nu inte bluffar och ljuger som vanligt – förolämpar och mobbar, tycker jag faktiskt, med förlov sagt, att DET är mer klandervärt (än när en ateist och gudshädare) gör det). Ty då går man ju emot vad Jesus lär ut (typ att man ska vända andra kinden till).

  Vad jag menar är detta: En ateist som inte tror på Jesus’ existens behöver ju inte av trosmässiga/religiösa skäl avhålla sig från att förolämpa och mobba. Men just den sortens skäl borde väl, kan man iaf tycka, få en sådan som krille att skämmas lite extra över att han också förolämpar och mobbar TROTS sin tro på Jesus som Guds son. Dvs tror man på Jesus som Guds son, varför ger man då fullständigt fan i att försöka efterleva Jesus’ råd, tips och anvisningar om hur man blir en god människa och hur man bör bete sig mot sina medmänniskor?

  Eftersom ateisten förnekar Jesus som en gudshypostas är det fullt begripligt varför hen då inte bryr sig om att följa Jesus’ anvisningar om vad som konstituerar en god människa.

  Jag undrar ifall krille kan ta till sig och förstå detta synsätt. Vi får väl se.

  Under tiden upprepar jag – för vilken gång i ordningen har jag glömt bort – denna fråga: Vad kan det vara för jävla religiös församling/sekt som krille bekänner sig till?

  Visst är det FEGT utav bara helvete att inte vilja/våga berätta öppet om sin religiösa tro i ett land som Sverige, där full religionsfrihet råder. Ska man kanske dra slutsatsen att krille tillhör en skämmig religiös församling? Om han nu bor i samma stad som Marita Ledin, har man faktiskt skäl att misstänka att just så är fallet. I de trakterna (i lite vidare bemärkelse) har man nämligen under senare år kunnat läsa om en del religiösa sekter och deras märkliga förehavanden.

  Jag tvingar inte krille att svara, men jag tycker det ligger i hans eget intresse att visa var han hör hemma också i religiösa trossammanhang. (Dock vet vi att det inte är Jehovas vittnen, ty då hade han INTE åberopat bibelversen med Jesus’ ord till rövaren på korset intill. Men det finns ju gott om knasiga och bisarra sekter utöver Jehovas vittnen som man kan vara medlem i.)

  Gilla

  1. Svar på bbnewsab kommentar 27 februari 10:51

   Bebbe, vad är det här för konstig blogg? Du säger dig vara en kommentator som är så jätteskraj för att du trackat muslimer att du nu måste vara ANONYM här på nätet, då du påstår att dessa muslimer tänker skära halsen av dig (sic!) och att du är jätterädd. Samtidigt säger du att Bloggägaren Gesus och du Bebbe, funderat över vem en annan kommentator här är och uppenbarligen beslutat er för att undersöka det. Varför det? Brukar det gå till så på en blogg?! Jag har ju noterat då jag läst tidigare kommentarer att du också undrat över ytterligare två kommentatorer, och frågat efter vilka de är. Men i morse såg jag att du svarat en annan kommentator och ville att den skulle skicka en bild på ett hjärta till dig (sic!). Du upplyste om att kommentatorn kunde använda en anonymiserad mailadress Detta är tydligen något som upptar din tankeverksamhet oerhört mycket, hur man kan vara anonym men samtidigt försöka ta reda på vilka de andra som kommenterar är. Hur konstigt som helst! Tycker du inte det själv? Och Gesus, vad tycker du om hela detta förfarande?!

   I en lägenhet kan det finnas fler datorer, här finns det tre. I den stad jag befinner mig nu finns t ex både högskola och annan verksamhet. Jag deltar i olika verksamheter här, och har dessutom FLERA SLÄKTINGAR här i staden som jag vistas hos periodvis då jag deltar i dessa verksamheter., jag får också låna dator vid behov. VAD har du med det att göra? Har du kanske börjat inbilla dig att jag är en av muslimerna som du retat upp? Du vill också kartlägga vilka Alva och Nils är, som jag nämnt vid något tillfälle. Hur så? Vad har du med dem att göra? Inbillar du dig att de också tillhör de muslimer du är så rädd för? Nej Bebbe, några hot från muslimer tror jag inte på. Hela ditt agerande tyder på att något inte står rätt till med dig.

   Gilla

   1. Jag är inte särskilt intresserad av vem Marita, du, Alva eller Nils är.

    Jag ville bara undersöka om du LJUGER som du brukar göra.

    Och det gjorde du. Jag synade dig. Och du hade inte ens par i tvåor i din pokerhand. (OBS! detta med pokerhanden är blott en metafor, men sådana brukar du ju tolka bokstavligt, så snart kommer väl ett kraftfullt förnekande från dig att du inte alls sitter och håller några spelkort i din hand – precis som du ideligen förnekar att du flyttar på några konkreta ”måltolpar”.)

    Kan du verkligen inte se, krille-tjejen, hur du SOM VANLIGT OCH HELA TIDEN inte gör annat än att synnerligen sorgfälligt hålla på med dina patetiska undanmanövrer, allt för att kunna undvika pch slippa att besvara frågor som ställs till dig?

    En mer korkad woowoo än dig har jag aldrig mött i hela mitt liv. Ett tag trodde jag att ingen skulle kunna överträffa och besegra alienna i kampen om titeln ”Mest korkade woowoo”. Men du slår henne med hästlängder, krille-tjejen.

    Hur Gesus tänker och resonerar om dig, krille-tjejen, och Marita, får du fråga honom om. Jag finner det inte konstigt om han, som bloggägare, också undrar över vad det är som driver folk att uppträda med falska identiteter, ljuga och bluffa, flytta ”måltolpar”, satsa stenhårt fastän de sitter med blott par i tvåor i sin pokerhand etc.

    Kan väl säga som så här: Det är inte utan att jag kan ha viss förståelse för att Gesus, liksom jag själv, finner det konstigt, och besynnerligt, att folk dyker upp här på GesusBloggen med minst en och inte osannolikt två falska identiteter och sedan inte kan medge det förrän de målat in sig i ett hörn och/eller ställts mot väggen.

    Att kunna få det här fastslaget yucker jag är bra, därför att det säger en hel del om din trovärdighet, jävla lögnare. Och du behöver INTE vara orolig. Jag ger fan i vem du egentligen är och vad du heter på riktigt. Jag var mest ute efter att ta reda på om du ljög även den här gången. Och det gjorde du.

    Jag noterar att det finns högskola (Högskolan i väst) i Trollhättan. Inte för att jag bryr mig ett skvatt. Men ska jag tolka det som en indirekt bekräftelse på att Marita Ledin bor i Trollhättan och dessutom är en släkting till dig, hos vilken du emellanåt bor?

    För övrigt: Jag vet inte om Gesus kan se om dina inlägg här på GesusBloggen kommer från samma ip-adress hela tiden eller om du flyttar runt bland släktingar som du skriver och anvönder dig av deras datorer och ip-adresser. Och än en gång: JAG BRYR MIG INTE. Fast jag måste tillstå att det skulle vara kul, ifall Gesus kunde bekräfta eller dementera detta som du just har berättat.

    För mig är det, som sagt, fullt tillräckligt med att kunna slå fast vilken JÄVLA LÖGNHALS du är och hela tiden har varit under denna så kallade debatt som inte ens är värd namnet debatt till följd av ditt ideliga duckande för sakfrågorna.

    Nu måste jag ägna mig åt andra saker än att kommentera dina dravelkommentarer, krille-tjejen. ”Gideftermiddag” på dig!

    Gilla

    1. Angående bbnewsab kommentarer 27 februari 10:51 och 14:54

     Bebbe, jag väntar otåligt på att du ska delge åtminstone ditt förnamn, bbnewsab är ju inte ens ett namn. Eller gäller inte dina egna regler för just dig? Det enda du sagt är att du är gammal, pensionär, med dubbelseende. Och att du är jagad av muslimer som hotat skära halsen av dig (sic!). Vet inte, men jag får inte det första att gå ihop med det andra i informationen. Varför skulle muslimer jaga och mordhota en gammal pensionär, som dessutom har svårt med seendet? Verkar jättekonstigt.

     Varför skulle Alva och Nils nödvändigt bo i samma hus? Det finns över 50 000 invånare i staden, menar du att alla dessa skulle bo i ett och samma hus? Bor du och alla dina vänner i samma hus, (i så fall kan man verkligen undra vad det är för sorts ‘hus’?) Vilken stad bor du i? Är det i den staden eller byn som muslimerna hotat dig? Tycker det är konstigt att du inte kan berätta, varför gör du inte det? Uppmanade du dessa muslimer att skaffa en anonymiserad mailadress så att de kunde skicka hjärtan till dig?!

     Du är så nödigt nyfiken på om jag använder samma dator hela tiden, att du vill att Gesus ska informera dig om det, hm! Du som vet, finns det någon diagnos som innefattar abnorm nyfikenhet? Vad heter den diagnosen i så fall? Jag kommer att använda datorer både på näraliggande orter och i Stockholm framöver. Men jag vet ju inte idag var ifrån jag kommer att skriva här (eventuellt). Varför vill du veta det? Är det muslimerna som spökar nu igen? Hoppas du uppfattade min vits! Skaffa dig ett eget liv, Bebbe, istället för att snoka i andras!

     Gilla

 6. @krille: Kom på ett par frågor till. Detta med att du har sett så gott som samtliga 239 avsnitt av ”Det okända” är rimligen något MYCKET ovanligt. Kan inte vara många som gjort det. Nördstämpel (med OCD-inslag) på slikt.

  Så hur kommer det sig, att du har ägnat så mycket tid åt att göra det – med tanke på vilken smörja det är som visas?

  Personligen skulle jag nästan vilja likna detta vid en form av straffkommendering med tanke på den usla programkvaliteten. Vad driver dig att så slaviskt titta på dylik skit? Inte är du väl masochist på riktigt, av födsel och/eller ohejdad vana, krille?

  Säg mig, har du månne någon koppling till programkedaren Caroline Giertz (eller någon annan person som i sin tur har någon sorts anknytning till ”Det okända”)?

  Caroline är ju ganska nära släkt med Bo Giertz, vilken var biskop i Göteborgs stift, så det är rimligt att tänka sig att hon har en viss anknytning till de delar av nordvästra Götaland där den där Marita Ledin bor (som du bekräftat att du känner rätt väl).

  Eftersom du, krille, har antytt (synes vilja låta påskina) att Marita och du delar på ip-adress och dator, åtminstone ibland, är det ju inte orimligt att tänka sig, att antingen Marita eller Alva – ja, kanske även den där Nils du också har berättat om – eller varför inte du själv är släkt med Giertzsläkten. Eller hur?

  Det skulle ju i så fall också kunna förklara varför du är så pass bibelkunnig som du är och därtill menar, att det hör till allmänbildningen att känna till Bibelns innehåll lika bra som du förefaller göra. De flesta kreationister och andra kristna/religiösa jag har mött IRL eller på webben, och de är rätt många, brukar ha en genant usel kännedom om vad det egentligen är för bullskitsmörja som står att läsa i Bibeln.

  Samtidigt skulle dina bibelkunskaper kunna, åtminstone delvis, förklara varför du – som det ser ut – verkar ha satt ljugandet som livsstil i system. Jfr med vad jag skrev om kyrkofadern Eusebios nyss på annan plats, han som givit ”Lying for Jesus”-rörelsen ett bra frontansikte. Vem vet, du har kanske planer på att bli ett liknande frontansikte för den svenska grenen av ”Lyng for Jesus”-rörelsen?

  Ser fram emot dina svar även på dessa frågor, krille.

  Gilla

  1. Svar på bbnews kommentar 27 februari 10:51 och 13:47

   Bebbe lelle, Jo nu vill jag lova att det jobbar på däruppe i hattparkeringen din. Där föds de vildaste av idéer. Varför jag tittat på det okända har jag förklarat för Gesus, som tidigare frågat samma sak. Det är för övrigt något du inte har med att göra.
   Så nu har du fått för dig att Caroline Giertz och jag är släkt, är det ett kriterium för att se Det okända? I så fall måste hon ha många släktingar, det är ju massor av människor som ser programmet. Men nej, hon och jag är inte släkt och inte Alva eller Nils heller, vad jag vet. Jag skulle dock inte ha något emot att vara släkt med henne. Och jag har läst böcker av Bo Giertz, men det är allt. Något mer du vill veta? Hattnummer, sorry använder inte hatt. Skonummer: 43. Använder bara skjortor och strumpor av god kvalitet.

   Men nu tycker jag det är på tiden att du berättar om DIG, det är väl fair play? Vad heter du, i vilken stad bor du, hur ser ditt grannskap ut? Finns det någon koppling mellan dig och någon annan här på bloggen mm? Ja, helt enkelt sådant du anser dig behöva veta om kommentatorerna här, det är väl rimligt att du berättar om dig själv? Hur kom det sig att du blev hotad av muslimerna? Det berodde väl aldrig på att du var oförskämd och förolämpande mot dem?

   Enligt ditt resonemang i din kommentar 27 februari 10:51 är det tillåtet för en person som inte tror på Jesus (ateister alltså) att mobba och förolämpa andra.

   Intressant, då vet vi vad ateister har för moral. Det förklarar då hela ditt beteende här på kommentarsfältet. Mycket intressant information om ateister. Tack!

   Gilla

   1. Läste just detta innan jag skulle till att lämna datorn. Kort svar. Nu ljuger du, din jävla lögnhals än en gång. Jag har INTE sagt att det är tillåtet för ateister att ”synda”, dvs uppträda moraliskt tvivelaktigt.

    Men du kan ju som vanligt inte läsa rätt innntill eller korrekt tolka en text. Vilket är så jävla typiskt för just woowoos.

    Vad jag skrev och åsyftade var, att en ateist inte behöver rädas någon gudomlig bestraffning utifall att hen ljuger, bluffar, förolämpar, mobbar, hånar etc. Det måste å andra sidan rimligen en Jesustroende person frukta.

    Sett ur det perspektivet kan man ju tycka, att det borde ta emot mer för en religiös person att ägna sig åt slikt (eftersom Jesus säger det är fel), än det är för en ateist att göra sammaledes.

    Detta betyder givetvis INTE, att en ateist måste ägna sig åt slikt, hen heller. Men OM hen gör det, behöver hen ju i alla fall inte frukta att komma till Helvetet.

    Kan det vara så jävla svårt att få in i din trångsynta woowoo-skalle, krille-tjejen?
    Nä, nu lämnar jag datorn oavsett om du skrivit fler korkade kommentarer eller ínte.

    Gilla

 7. Svar på bbnewsab kommentar 27 februari 15:09

  Bebbe lelle, du visar allt mer vem ditt rätta jag är. Ja, ditt inre rätta jag förstås, data och personalia om dig själv är du märkligt förtegen om, särskilt som du gräver efter uppgifter om och är så intresserad av dina medkommentatorer här. Inte bara min, du har gjort så förr, har jag sett i kommentarsfältet.

  Angående ateisters moral, så skrev du så här 27 februari 10:51:

  ”En ateist som inte tror på Jesus existens behöver ju inte av trosmässiga/religiösa skäl avhålla sig från att förolämpa och mobba.”

  Och i samma kommentar skrev du:

  ”Eftersom ateisten förnekar Jesus som gudshypostas är det fullt begripligt varför hen då inte bryr sig om att följa Jesu anvisningar om vad som konstituerar en god människa.”

  Följaktligen är det fritt fram för ateister (som du är), att mobba och förolämpa. Så skriver du. Tack, som sagt, för upplysningen om ateister!

  Gilla

 8. bbnewsab

  Jo Bebbe: vad betyder ‘tuycker’ och ‘användör’ ?

  Och du, spara på svordomarna, du kanske tänker kommentera mera och du verkar ju tycka att dina kommentarer måste strösslas med svordomar och andra tillmälen, och om du gör av med alla på en gång har du ju inga kvar.

  Jag skulle vilja veta lite mer om de där hoten från muslimerna. Hur kunde de bli så arga att de hotade skära halsen av dig? Du måste ha burit dig väldigt illa åt mot dem. Varför var du taskig mot dem? Var det någon form av diskriminering från din sida?

  Så vill jag fråga dig om det är vanligt bland ateister att projicera en massa som de har inuti sig på omgivningen, som du gör? Varför gör de så, i så fall?

  Btw: Har du kontaktat KTH än? Eller du kanske är som hemma där, javisst?

  Varför får inte flera personer använda samma dator, enligt dig? Är denna uppfattning sprungen ur något trauma hos dig? Är det muslimerna nu igen? Vet du, jag tycker riktigt synd om de där muslimerna du skrivit om här, de måste ha blivit mycket förolämpade av dig.

  Gilla

 9. bbnewsab

  Det är nu flera dagar sedan jag ställde en rad frågor till dig, både under denna bloggpost och under bloggposten ‘Det okända – dubbelt så dåligt’, där jag skrivit till dig 27 februari 22:43. Men jag har inte erhållit några svar. Märkligt, med tanke på de textmassor som annars produceras av bbnewsab mest varje dag.

  Mina frågor handlar om sådana saker som:

  Vad har du bbnewsab, med att göra vilken eller vilka datorer jag använder? Vad har du att göra med var jag bor och vilka jag känner?

  Varför måste du själv, bbnewsab, uppträda anonymt samtidigt som du gräver och snokar runt bland andra kommentatorer? Du ville lära en kommentator anonymisera sin mailadress för att du ville ha tillskickat dig ett hjärta från hen, och angav själv en egen anonymiserad mailadress dit hjärtat kunde skickas. Tycker mig minnas att du föreslog en träff också. Tjena, skulle du uppträda maskerad då? Med tanke på att du gömmer dig och vill vara anonym, menar jag?

  Du har angivit att du måste vara anonym pga dödshot från ‘muslimer’. Seriöst, hur trovärdigt är det? Eller har du burit dig så illa åt, som ju ateister har tillåtelse att göra enligt dig, att det gått överstyr? Mobbat och förolämpat dem till den grad att du ansett det säkrast gå och gömma dig? Sådant beteende har ett namn som vi alla känner till.

  Nu senast har du kallat mig för ‘en kuvad hund’. Se under bloggposten ‘Det okända – dubbelt så dåligt’, i kommentar 27 februari 11:59.

  Att likna en kommentator vid en hund i negativ bemärkelse, är inget nytt. Det har du även gjort tidigare. Ämnet kommer på tal i en kommentar från dig bbnewsab, den 28 januari 23:32
  under bloggposten ‘Dags igen – Det okända’, som publicerades 24 januari 2016. Ämnet gäller att du liknat en kommentator vid en ‘hund som rullat sig i skit’. Alla som av bbnewsab diagnosticerats som vad han kallar woo-woos, (vilket är att likställa med ko-ko), menar han i angivna kommentar är att betraktas som ‘hundar som rullat sig i skit’.
  Jag vill gärna ha svar på frågorna.

  bbnewsab, (eller S O H:2, som jag kommer benämna dig ibland, då ‘bbnewsab’ inte sitter bra på tangentbordet). Jag vill meddela något eftersom du har ett behov att kartlägga medkommentatorer som inte delar dina åsikter:

  Om sisådär tre veckor ska jag till Stockholm om allt går enligt planerna. Jag kommer ta tunnelbanan från centralen och stiga av endera vid station Stadion eller Tekniska högskolan. Vi befinner oss då, som du vet, på Valhallavägen. Jag kommer att bo hos en Svanh…..och kommer möjligen låna dator där. Du kanske vill veta mer om mitt stockholmsbesök?

  Gilla

 10. @krille-tjejen: En stor del av helgen har du ägnat dig åt att rapa upp ditt sedvanliga trams, svammel och dravel.

  Maken till OCD-liknande beteende – vilket, inte oväntat, är en egenskap/diagnos som är vanlig bland woowoos – har jag då aldrig stött på tidigare. Inte konstigt att krille-tjejen erhöll full pott på min KGB-skala häromdagen.

  Om tvångssyndrom (OCD) läser jag bland annat följande: Om du har tvångssyndrom kan du känna väldigt starkt att du inte kan släppa tankarna på en viss person, eller att du måste tänka på ett visst sätt eller måste göra vissa saker om och om igen. Och att du får ångest om du inte längre tänker på just den personen eller om du inte längre tänker på just det där speciella sättet eller om du försöker att låta bli att göra just de där speciella sakerna och ritualerna om och om igen.

  ALLA torde kunna se vad som gäller för dig, krille-tjejen i det avseendet och utifrån den beskrivningen av vad tvångssyndrom innebär. Utom du själv, förstås. Ty du är väl som vanligt förblindad av din egen felfrihets- och grandiositetsstörning, vilken du för övrigt också städse visar prov på i ditt skrivande här på GesusBloggen.

  Kan du inte lämna mig i fred, krille-tjejen, och sluta upp med att trakassera mig och påstå en massa lögnaktiga saker om mig?

  I samma text om OCD jag just åberopade och citerade ur här ovan kan man också läsa, att om du upplever att sådana tankar och känslor stör dig i din vardag, så finns ofta bra hjälp att få. Detta vill jag meddela dig till hugsvalan och tröst, krille-tjejen på det att du inte ska börja misströsta.

  Samtidigt rekommenderar jag dig, kära krille-tjejen: Passa på att söka hjälp för ditt tvångssyndrom under ditt kommande Stockholmsbesök, om det nu inte finns hjälp att få hemma i Trollhättan, där du ju spökar också under namnet Marita Ledin (ty hur ska man annars tolka dina överreaktioner på mitt tidigare försynta påpekande – eller snarare min framförda misstanke – därom?).

  Och här kommer ännu ett tips/råd till dig, allra käraste krille-tjejen min: När du snart kommer att befinna dig så nära KTH i Stockholm, tycker jag allt, att du ska till mod till dig och stega in på KTH-området och uppsöka någon fysikprofessor där, som kan förklara för dig varför partikelfysikprofessorn Sean Carroll i USA faktiskt har rätt i det han skriver om att andeenergitro är något som enbart woowoo-istiska puckon som du och dina likar envisas med att fortsätta tro på. Kanske rent av den där Svanh… som du ska bo hos kan förklara hur det förhåller sig med den saken, såvida inte hen också är en woowoo?

  Hur som helst: Eftersom du så uppenbart har så svårt för att korrekt uppfatta innehållet i de texter du läser, allra sötaste krille-tjejen min, och inte ens kan begripa vad som avses med det felstavade ordet ”MÅLTOLPE”, känner jag mig nödsakad att än en gång påpeka för dig följande:

  LÄMNA MIG I FRED. JAG ÄR FÖRBANNAT TRÖTT PÅ ATT VAR GÅNG JAG LOGGAR IN PÅ GESUSBLOGGEN FINNA DINA DIATRIBER OCH DINA PATETISKA FÖRSÖK TILL HÅN MOT OCH MOBBNING AV MIG. MÅSTE DU PROMPT SPRIDA DITT DRAVEL HÅR, FÖRSÖK DÅ HÅLLA DIG TILL SAKFRÅGAN. BLOGGEN ÄR TILL FÖR OSS SOM SERIÖST VILL LÄRA OSS MER OM DETTA MED PÅSTÅDDA ANDEVÄSEN SOM NI WOOWOOS -MEN INGA ANDRA – SÅ STENHÅRT TROR PÅ.

  Jag valde att skriva min begäran (mott önskemål) i versaler, i förhoppningen att du ska ha lättare att begripa en text ifall orden i den skrivs med stora bokstäver. Nåväl, snart får jag och alla vi andra se, om det hjälpte eller inte.

  Till sist. Apropå ingenting så hörde jag i går att hittills har 134 personer erkänt mordet på Olof Palme, som ju ägde rum för exakt 30 år sedan. Vilket får mig att undra: Är möjligen krille-tjejen bland dessa 134 individer? NEJ, KRILLE-TJEJEN, DU BEHÖVER INTE SVARA, EFTERSOM VARKEN JAG ELLER NÅGON ANNAN KOMMER ATT KUNNA LITA PÅ DET SVAR DU I SÅ FALL SKULLE LÄMNA, SÅ SNÄLLA, KRILLE-TJEJEN, AVSTÅ ALLTSÅ FRÅN ATT SVARA PÅ DEN FRÅGAN. OCKSÅ. PRECIS SOM DU JU HAR SATT I SYSTEM ATT AVSTÅ FRÅN ATT BESVARA NÄSTAN ALLA ANDRA FRÅGOR SOM GESUS ELLER JAG HAR STÄLLT TILL DIG TIDIGARE.

  Det som främst förvånar mig vad gäller uppgiften om antalet palmemordsbekännare är det faktum, att det sålunda inte är fler än 134 puckon som hört av sig till Palmegruppen för att få bikta sitt hjärta och erkänna. Jag tänker och resonerar då så här: Även om woowoos utgör en liten ynklig och ömkansvärd minoritet av befolkningen, så nog är de väl till antalet trots allt fler än bara 134 personer?

  Vad tror ni andra därom? Jag vill INTE ha något svar från allra käraste krille-tjejen min ens i denna för debatten här lite mer intressanta fråga (om vad som får woowoos att tro sig ha varit med om snart sagt vad skit som helst), ty denne krille-tjejen har som saght ljugit och bluffat här på GesusBloggen så många gånger, att hens trovärdghet hovrar runt nollprocentnivån. Men ni andra får gärna tycka till och skriva vad ni anser. Från krille-tjejen kan man liksom inte förvänta sig annat än hens konventionella, bullskitaktiga tankedynga. Och den kan man ju vara förutan. Men Gesus är väl uppenbarligen en extremt tålmodig man och tillika bloggägare.

  ”Gid förmiddag”! Med denna vänliga hälsning avslutar jag mitt inlägg och vill samtidigt betona, att jag med den hälsningen riktar mig till alla som läser här på GesusBloggen. Ingen nämnd och ingen glömd.

  Gilla

  1. Jag tänker så här ;
   Om man nu till äventyrs accepterar att våra s k medium har kontakt med andevärlden, guider och allt var som där finns. Varför använder man då dessa helt unika egenskaper till att ”bara” kontakta gamla mor och farföräldrar? Här borde man ju kunna göra en gigantisk insats och lösa alla dessa ouppklarade mord, alla förvunna personer, lindra sorgen för dom efterlevande. Ex Palmemordet som är dagsaktuellt , ibland så är det ju tydligen platsbundet men då får man väl ställa sig på mordplatsen och kontakta Palme . Kan inte Sveriges elit i det mediala göra en insats och lösa Palmemordet en gång för alla ?

   Nej det är tydligen viktigare att kunna kommunicera att tvättmaskinen snart kommer att gå sönder, att man inte hann säga adjö , att man hade svårt att andas på slutet ..Jag tycker nästan att det är en skymf mot alla som lider i det tysta och som vill få svar på ouppklarade mord.

   Om man vänder på steken så kan man ju fundera varför andevärlden i så fall inte vill berätta vissa saker, vad är vitsen med det ? Och om man nu vill berätta något så kan det t o m vara i rebusform ?! Eller som i Pierre Hesselbrandts fall, man vill kommunicera sitt ”andra” namn .. Vad är vitsen med det ?

   Hur kan det komma sig att inget mord blir uppklarat av våra medium, att organisationen Missing People hittar försvunna personer men aldrig dom som utger sig för att ha ”gåvan”. Att ”det Okända” har körts sedan 2004 och inte det minsta lilla spöke har fastnat på film.

   Många frågor – väldig få svar .

   Liked by 1 person

   1. Jag gillar och respekterar ditt sätt att tänka och resonera, Stone. För att inte tala om den underfundiga och roliga humor du, låt vara inte i just detta seriösa inlägg, ofta visar prov på. Jättebra exempel på din humor är enligt min mening din anderebustolkning nyligen, vilken ju mynnade ut i att rebus-anden nog måste vara en ande som under jordelivet så att säga inte spottat i glaset utan gillat starkvaror.

    FDETDA: När jag nu ändå är här inne på GesusBloggen för att Gilla-markera och kommentera ditt inlägg, Stone, vill jag också ta tillfället i akt att informera lite om vad begreppet STALKING står för. Detta av en viss anledning, som jag nog inte behöver gå närmare in på här och nu. Till dem som inte direkt och omedelbart kan kan se/förstå varför jag tar upp fenomenet stalking just i detta kommentarsfält, säger jag: Skrolla uppåt i detta kommentarsfält, så ska nog polletten strax falla på plats.

    Tro dock inte, Stone, att det är just dig som jag får/har i tankarna, när jag ska till att definiera stalking-begreppet. Alls inte. Utan det är en helt annan person, som skriver flitigt här på GesusBloggen och som av allt att döma verkar ha lite svårt med sin könsidentitet, eftersom hans manliga avatarnamn också har vissa kopplingar till ett namn, ett typiskt kvinnonamn och vars kvinnliga ägare, en pensionär, dessutom visar sig vara folkbokförd i således bosatt i Trollhättan.

    Så vem vet, när nu den personen skriver att hen snart ska bege sig till Stockholm, kanske anledningen i sjölva verket är att antingen köpa sig ett luder (eller två) på Malmskillnadsgatan därstädes eller, varför inte, för att kunna tjäna ihop lite pengar genom att själv extraknäcka som luder på nämnda gata. Därom vet jag självklart intet, som hen själv brukar svara, när hen blir ombedd att förklara sig närmare. Och därom har jag heller ingen som helst åsikt – alltså även det precis sim den här peronen själv brukar svara, när hen ombeds att kommentera sin andetro eller annat som tagits upp under debatten här på GesusBloggen.

    Alltnog, nu var det om STALKING jag ville informera läsekretsen. Så här kan man läsa på en sajt som berättar om det obehagliga fenomenet:

    Vad är en stalker?

    Stalker är ett ord vi lånat från engelskan och betyder ungefär egensinnig, ondsint, uppsåtlig och upprepad förföljelse och ofredande av en annan person. En stalker följer alltså efter en annan person på ett eller flera sätt. Vanligtvis stannar det vid enbart förföljelse men ibland kan det bli värre.

    Om man är en offentlig person är risken större att man blir utsatt för stalking men det kan inträffa för vem som helst. […]

    [Exempel på stalking:]

    Den enklaste formen bygger ofta på att det funnits en sorts relation mellan parterna. Bekant, granne, kund, affärskontakt, partner eller älskare. Förföljelsen kan börja om relationen surnar till eller om den ena parten känner sig ”orättvist behandlad”. Individen börjar sin förföljelse för vedergällning eller för att kontrollera och korrigera åsiktsmotsättningarna.

    MIN UNDRAN BLIR SJÄLVKLART: Need I say more?

    Gilla

    1. Angående bbnewsab kommentar 29 februari 14:16

     Bebbe, vad betyder ‘peronen’, som du skrivit i din kommentar?

     Jag ser att du har dina tankar på en lukrativ verksamhet, det var kanske den du hade i tankarna när du föreslog en kommentator att till din anonymiserade mailadress skicka ett hjärta, och som du försökte få till en träff med? Var det så?

     Trevligt att du förklarar innebörden i det begrepp som just du ägnar dig åt. Omtänksamt.

     Gilla

   2. Svar på kommentar från Stone 29 februari 11:17

    Ja, det där är frågar man kan undra över. Men hur det nu än fungerar med det som kallas medialitet så verkar inte metoden att beställa fram en ‘ande’ fungera så bra. Jämför med Benny och Ted Gärdestad. Eller försöket att få kontakt med August Strindberg på Intima teatern, som han grundade. När t ex Det okända åker hem till en familj verkar det ju vara ‘andarna’ som tar kontakt med mediet, för att de är angelägna om att meddela något till dem som bor där. Och dessa ‘andars’ aktivitet är ju det som fått klienterna att kontakta Det okända. Palmes ‘ande’ kanske inte befinner sig på mordplatsen. Men det kanske finns medier som har kommunicerat med Palmes ‘ande’. Då uppstår problem:

    Antag att Palme meddelat vem som är mördaren, (hur han nu skulle veta det, han blev ju skjuten bakifrån), vem skulle mediet kontakta för att dela informationen? Polisen? Mja, kanske inte ändå. Även medier har självbevarelsedrift.

    Jag har varit inne på detta tidigare om att medier skulle upplysa om mördare. Men som vi vet verkar inte kommunikationen mellan ‘andar’ och medier vara helt fria från störningar, de hör ju ofta fel vad gäller namn. Om de då meddelar ett namn som påstås vara en mördares och mediet inte uppfattat namnet rätt, kan det ju minst sagt bli problem. Men jag tror, (vet alltså inte), att man genom historien kunnat hitta t ex försvunna personer eller djur genom mediers medverkan. Har för mig att jag läst eller hört om gamla poliser som berättat om sådant.
    Att ‘andar’ är sparsamma med information kan man förstås undra över. Mediet kanske inte uppfattar allt?

    Gilla

    1. Svar / kommentar till Krille 1/3 8.28:

     Det är klart att sätta sin heder och ära på spel genom att gå ut och säga att man kommunicerat med Olof Palme och han talat om vem mördaren är, det gör ju inte vem som helst , det är ju naturligtvis bekvämare och inte så riskabelt att ha en privat sittning, eller en seans och svamla fram några gamla mor och farföräldrar.
     Man har ju ändå helgarderat sig med att man kanske INTE får kontakt med någon ande och kommer det någon så kan man inte bestämma vem det är .

     Sedan har du en poäng i att vem skall man i så fall meddela sin kontakt med Palme ? Är det någon som tar ett medium på allvar som kommer med dom uppgifterna ? Och varför tas man inte på allvar, kanske för att genom historien har inget medium bidragit till några revolutionära händelser .

     Citat ur Krilles kommentar ”Även medier har självbevarelsedrift.”
     Nja inte Benny då som hävdade att han kommunicerade med Ted Gärdestad .

     Jag vill minnas den gamla programserien ”Förnimmelse av mord” inte tusan löstes det några mord. Snarare tvärt om, det blev bara mera fel och förvirrat och inga efterlevande fick någon tröst eller lösning. Bara en fjantig dramaqueen Jörgen Gustavsson som sprang runt med tårarna rinnande och tjoade – ” Oh fy fan ”

     Min egentliga fundering är att man borde kunna använda dessa extraordinära egenskaperna som man utger sig för att ha till att göra mera gott för mänskligheten. Vi har ju medium som kan se in i framtiden, vad mycket ont skulle inte kunna undvikas om man redan visste att det skulle ske ?

     Citat ur Krilles kommentar
     ”Och dessa ‘andars’ aktivitet är ju det som fått klienterna att kontakta Det okända.”

     Då kan man ju fundera hur andarnas aktivitet gör att man kan flytta sängar, välta väggar, rulla dockvagnar, flytta runt skor, knacka i dörrar, öppna dörrar som är jättetunga att öppna, kasta hinkar och sedan när man äntligen fått dit ett medium som man kan kommunicera med DÅ drar man till med en REBUS ( ursäkta att jag tjatar om rebusen men det är ju så osanolikt korkat ) eller säger sitt andranamn . Tänker anden att nu jäklar skall dom inte få en lätt match att få fram vem jag är ! Om jag var på andra sidan och ville kommunicera med ex mina barn så inte tusan skulle jag säga mitt andra namn, då skulle dom tro det var deras morbror som var där, förutsatt att han var död förstås ..
     Och även om jag är av en skojfrisk natur så jag skulle nog inte heller dra till med en rebus.

     Nej någonting säger mig att det är bluff och båg man håller på med, och framförallt skall det ju bli bra TV program .

     Gilla

     1. Svar till Stone 01 mars 11:56

      Självklart kan man undra över och spekulera i varför ‘andar’ gör si, istället för så. Men så funderar man ju även ibland när det gäller levande människor och inte ‘andar’. Varför gör den och den så här? Inte alltid så lätt att få svar ens på det, än mindre varför ‘andar’ gör si eller så.

      Att en ‘ande’ säger sitt andra namn som den hade som levande skulle väl snarare förstärka trovärdigheten, då ger den ju ytterligare information till de anhöriga om vem ‘den’ är. Sedan, det där med aktiviteterna, när väl mediet är på plats så kommunicerar väl ‘anden’ med mediet och då är det kanske inte så fruktbart att ställa till med buller och andra aktiviteter mm, utan då meddelar väl ‘anden’ det den vill säga när den har chansen? Man kunde ju med ditt resonemang lika gärna fråga varför människor i allmänhet inte kan kommunicera med ‘andar’ såsom medier menar sig kunna. Så kan man naturligtvis fråga men det lär inte förklara fenomenet ändå.

      När du resonerar utgår du ifrån att människor skulle acceptera framtidsförutsägelser via medier, acceptera att medier meddelar namn på mördare etc, men så ser det ju inte ut i vårt samhälle. Så vad skulle fördelen med detta vara?
      Låt säga att ett medium meddelade att Palmes mördare hette NN, men att det t ex visar sig att denne NN är död sedan länge och det finns just inget att gå på. Vad skulle vinsten med det vara? Skulle någon tro på det? Risken är ju att det blir kaos, vilket det nog skulle ha blivit om mördares namn meddelats i ‘Förnimmelse av mord’ också. Hur skulle man gå vidare med infon seriöst?

      Det där med rebusen, kan väl bero på att just det mediet hade förmåga att uppfatta informationen i den. Om hon inte gjort det, skulle ‘anden’ kanske försökt med något annat. Personligen tycker jag att rebusen är det minsta problemet i sammanhanget, det var väl mer en rolig grej i deras kommunikation. Den verkliga frågan är väl: vad är det här medmedialitet? Hur fungerar det? Det tycker jag är intressant.

      Gilla

     2. ”Att en ‘ande’ säger sitt andra namn som den hade som levande skulle väl snarare förstärka trovärdigheten”

      Så du menar att för att ett (1) påstått medium påstår sig ”få andranamn”, men ingen annan i hela världen – just bara han, och hela tiden också (som så uppenbart googlat fram det och annat). Ja inte nu längre sen det togs upp att han googlade, men… Så ska det öka trovärdigheten. När dom inte ens kan säga sitt förstanamn till några andra..!

      Gilla

    2. ”Men jag tror, (vet alltså inte), att man genom historien kunnat hitta t ex försvunna personer eller djur genom mediers medverkan”

     Nej det har inte hänt..! Om man inte ska (vilket som du ju vet man inte ska) ta en massa personliga anekdoter, eller påstådda medier som efteråt säger dom gjort det, eller att någon lyckats gissa rätt…

     Gilla

    3. ”Att ‘andar’ är sparsamma med information kan man förstås undra över.”

     Ja, men dom är aldrig sparsamma med information som t.ex att det varit översvämning i källaren, en TV, lampa eller skrivare krånglat eller att någon fyller år snart eller har fyllt år… Dvs sådant som folk redan vet om f.ö

     Gilla

  2. Svar på bbnewsab kommentar 29 februari 09:59

   citat ur din kommentar:

   ”Vid tvångssyndrom kan du känna väldigt starkt att du inte kan släppa tankarna på en viss person”

   Jamen Bebbe, det är ju du själv i ett nötskal! Du har ju under lång tid i stort sett bara ägnat dig åt mig och min omgivning. T ex verkar du vara tvångsmässigt fixerad vid en person i Trollhättan, du nämner ju hennes namn i stort sett i varenda kommentar, det är väl tvångsmässigt om något? Ja, du fattar väl att jag fått tipset om bloggen och framförallt om dig av någon?! Så är det vara vettu!

   Det märkliga är inte att jag känner en person i Trollhättan, inget märkligt alls faktiskt. Det jätte-märkliga är att du själv är anonym och sitter och trycker i någon mörk garderob, så rädd att du måste skapa en anonym mailadress. DET är märkligt! Och att du dessutom skyller på stackars muslimer! Makalöst, helt enkelt. Hur har du behandlat dessa muslimer? Kallade du dem, som du gör med vissa här, för hundar som rullat sig i skit, eller körde du med ett tumgrepp i din uppslagsbok med sjukdomsdiagnoser, och kletade på dem dessa?

   Vad är det som är lögn i det jag skrivit? Jag har hela tiden refererat till vad du tidigare skrivit i dina egna kommentarer. I så fall är det ju du som ljuger, eller hur?

   Jag citerar ur din kommentar, du skriver med versaler:

   ”LÄMNA MIG I FRED. JAG ÄR FÖRBANNAT TRÖTT PÅ ATT VAR GÅNG JAG LOGGAR IN PÅ GESUSBLOGGEN FINNA DINA PATETISKA FÖRSÖK TILL HÅN OCH MOBBNING AV MIG”

   Det, Bebbe, skulle du ha tänkt på innan du började skicka dina diagnoser och dina förolämpande och mobbande, nedsättande och kränkande kommentarer till medkommentatorer här. Om du låtit bli det hade du sluppit bli bemött med samma salva, om än i oändligt mildare variant. Den som sig i leken ger, den får leken tåla, eller hur?

   Jag citerar ur din kommentar, du skriver med versaler:

   ”FÖRSÖK HÅLLA DIG TILL SAKFRÅGAN, BLOGGEN ÄR TILL FÖR OSS SOM SERIÖST VILL LÄRA OSS MER OM DETTA MED PÅSTÅDDA ANDEVÄSEN.”

   Really? Men jag tycker inte att du verkar ha lärt dig någonting. Du har ju redan sanningen om detta, och sanningen om människor som intresserar sig för detta! De är ju sjuka och tokiga, inte mer värda än en ‘hund som rullat sig i skit.’, enligt dig. Så vad är det du lärt dig?

   Förresten Bebbe, jag skrev en kommentar om ‘sakfrågan’ som publicerades under bloggposten ‘Det okända – Dubbelt så dåligt’ den 27 februari 16:49. Inte ser jag någon kommentar från dig om den. Och tänk ibland verkar det som om det är du som äger bloggen, så som du domderar!

   Så ger du råd inför mitt stockholmsbesök, gulligt av dig! Skulle du kunna introducera mig för tjommen SOH:1? All vetenskap som börjar på F handlar ju inte om fysik. Jag trodde du visste att Svanh….haft anknytning till KTH?

   MEN, du har ju fortfarande inte svarat på frågorna jag ställde till dig, angående vad du har att göra med vilka jag känner, vilka datorer jag använder osv. Och inte heller har du svarat på varför du gömmer dig i en mörk garderob och skyller på muslimer? Är det för att ateister, enligt dig, kan bära sig åt hur som helst? Så har du ju hävdat att det är.

   Och vad hände med ditt klagande och raljerande över att alla woo-woos (tokiga), slutade skriva kommentarer så snart de drabbats av dina superba diagnoser? Nu vill du plötsligt inte ha kommentarer från en woo-woo. Är du inte lite lynnig och oberäknelig? Rent av lite hit och dit? Än si, än så? SOH:2, träd ut ur din mörka garderob!

   I morgon ska jag besöka Alva, hur ska du få reda på något om Alva? Det får du fundera på!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s