Bjälken i koranen?

Hittar inget om bjälken i det egna ögat i koranen, så vi får ta från utgåva 2 av skriften istället.

”Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er. Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? – Matt 7:1-3

Klassisk woo-woologik- och agerande
Det har ju blivit lite liv i luckan om detta – som jag sa innan, något skumt med detta :-]

Jag var tidigt inne i gruppen ”Bojkotta flygbolaget SAS” för att se om man kanske kunde diskutera som vuxna människor och få lite svar på saker jag undrade över. Var inte beredd på att bli insläppt, för man tror ju folk kollar vilka dom släpper in i slutna grupper, och då brukar jag inte vara populär. Men det var tydligen inte deras grej – kanske kvantitet före kvalitet stod högre på deras lista. Det fiskades ju också rejält efter medlemmar där.

Men, men. Jag kom in, och lyckades t.o.m få vara kvar ett tag + lägga några inlägg/frågor och diskutera en del. Men sen var det som vanligt. Blockad och utkastad, utan ha gjort några regelbrott eller varit otrevlig – och såklart ingen förklaring varför.

Fast det är helt OK med mig. Vill dom inte ha mig i gruppen och diskutera, så är det deras rätt. Men man tycker ju att man kan få en förklaring, särskilt när man t.o.m skickar meddelande till dom och frågar – men nej, inget!

Och här kommer wooet och bjälken in
I gruppen ”Bojkotta flygbolaget SAS”, som startades av ett fakekonto, Christian Stoor och administreras av honom/henne och Aye Alhassani själv.

I gruppen uppmanar dom alla (2 500) att, utöver ringa ner SAS, bl.a gå in på SAS webbplats och Facebook-sida och skriva. Några har då kanske varit lite för ivriga, spammat för mycket och därför blivit blockade tydligen. Sen blir dom upprörda och klagar dom på att dom blivit blockade och att det är för dåligt av SAS o.s.v. Och sen gör dom exakt samma sak själv – och jag har knappast ”bombaderat” dom/där.

Rashid Musa

Jag håller med om att det är tragiskt som ”Christian Stoor” skriver. Att banna folk från att uttrycka sina åsikter + spy galla över dom och kalla dom för nassar, rasister, islamafober, hatare med mera som det görs i deras grupp. Ska vi tolka det som alla muslimer i den gruppen står bakom näthatet med mera som skrivs där?

Visst är det tragiskt att jag inte får uttala mig där, men jag gör som ”Christian Stoor” själv säger, tar det som en ära och ett kvitto på att jag gör en insats! Och tar åt mig som det också skrivs där, bra jobbat!

Eget beröm luktar illa
Sen personligen, så har jag en liten aning svårt för, först folk som kallar sig själv kompetenta – och sen särskriver i sina texter och inte klarar skilja på de och dem. Som inte heller förstår att om man har en religiös symbol på/runt huvudet (skapad av män för att förtrycka och skilja kvinnor från män, och muslimska kvinnor från andra kvinnor), att det är att ”tvinga på” personer religion, där man ska slippa bli påtvingad. Att inte förstå att man inte har rättigheter att klä sig som man själv vill om man arbetar på en arbetsplats med klädkod/uniform och kundkontakt. Och framförallt inte förstår att det absolut inte är en mänsklig rättighet.

Och framförallt, framförallt, om man inte förstår att man kan inte bara hitta på egna rättigheter, som man då ska ha rätt till, men inte andra. Som dessutom ska gälla över andras rättigheter – alltså över riktiga rättigheter.

Religionsfriheten går liksom på det hållet också. Man ska inte behöva bli påtvingad religion. Och igen, kom inte med att det inte är en religiös symbol (som man har på sig pga av sin religion), se förra inlägget.

Aye Alhassani

Följ Gesus på
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

En reaktion till “Bjälken i koranen?

 1. Jösses, Gesus! Din av många så efterlängtade comeback här på bloggen visar att du är vassare än någonsin.

  Så himla kul!

  Fortsätter du så här, blir det en riktig ”revival” för din blogg.

  Woowooismen sticker fram sitt fula tryne lite varstans.

  Så du behövs verkligen!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.