Det okända for dummies

Det startade med att jag ”förutsade” vad Terry Evans skulle säga i säsongsstarten av Det okända 2012, säsong 13, och blev ett par inlägg om hur dom ”fuskar”, eller rättare sagt redigerar det för att typ verka troligt, i Det okända.

Det var ett helt ”vanligt” avsnitt med Terry Evans samma gamla vanliga spökfloskler som alltid och inget direkt nytt eller annorlunda. MEN, om man kikar lite närmare på just det avsnittet så kan man se att i stort sett alla deras vanliga metoder och tricks för att få det att verka ”stämma” så mycket som möjligt och passa in med vad mediet säger, dom finns med där.

Det okända for dummies

Jag delade upp det i ett par inlägg/sekvenser som visar deras olika metoder och hur dom gör. Man ser t.ex klart hur dom ”fuskar”, och att vad Terry hittar på,för det mesta motsäger sig själv. Detta kan såklart ses i alla avsnitt och med alla påstådda medium, men jag tyckte detta var ett bra avsnitt med det mesta av det…

Här nedan en kort sammanfattning av inläggen, vad dom handlar om och videoklippen till det. Läs mer på respektive inlägg om just det inlägget.

(Säsong 13 – 2012 avsnitt 1. Hela originalavsnittet kan ses här!)

Inläggen i ”serien”

Det Igenkända Igenkända
Säsongspremiär för Det okända, allt utom fyra saker som jag tar upp att han ska säga, säger Terry. Det är det gamla vanliga och inget, INGET nytt! Hela inlägget här »

Videon: Visar vad jag förutsade skulle sägas och hända, och vad som hände.

***

Ett ganska meningslöst avsnitt
Avsnittet, typ som alla andra, men lyssnar och tittar man lite närmre på vad som egentligen sägs och görs kan man se hur dom trixar och lägger upp det för att få det att passa med vad mediet säger och se så ”trovärdigt” ut som dom kan. Hela inlägget här »

Videon: Det tas bort saker och klipps ihop, textas ”fel” med avsikt, ljud redigeras och läggs på på olika ställen i klippen.

***

Check the archives
Terrys envisa tjatande om ”check the archives”, trots att dom aldrig hittar något där som stämmer med vad han hittat på. Här ser/hör han ett namn som dom sen trollar till för att passa hans påhittade spöke. Hela inlägget här »

Videon: Hur dom försöker få en Elsa Thornberg, år 1888 med ett barn, till en Erika Sundberg utan barn som kanske flyttat till USA och därför KAN VARA Elsa som FÖRSVUNNIT..!

***

Det okända for dummies
Lite mer om hur dom klipper och klistrar, tar bort och lägger på ljud och ändrar i historien för att det ska passa. Hela inlägget här »

Videon: Hur dom tagit bort och lagt till ljud och flyttar runt klippen för att få ihop en story.

***

Det otextade
Förutom att klippa bort, klippa ihop och lägga på ljud så använder dom textningen mycket för att få till ”storyn”. Jag fick en del bannor av Nordisk film (Caroline Giertz(?)) här, för dom menar att det inte är dom som textar, och att det tydligen då inte ska vara medvetet ”fusk”! Hela inlägget här »

Videon: Hur dom medvetet översätter fel och/eller undviker texta ”fel” saker som Terry säger.

***

Det kända
Om vad som sägs ha hänt i huset och vad sen Terry säger har hänt, och hur det stämmer eller rättare sagt INTE stämmer. Hela inlägget här »

Videon: Mer om hur dom fixar, tar bort, lägger till, klipper ihop och textar/översätter medvetet ”fel” för att få ihop det.

***

Det mörka
Lite om alla sekvenser och effekter dom lägger in och manipulerar med för att få det till att passa med vad ”dom i huset” säger, och lite spökligt väl..? Hela inlägget här »

Videon: Tja, effekterna och hur dom ändrar, anpassar och klipper in dom på olika ställen.

***

Det obesvarade
Några av mina funderingar om avsnittet och hur det är redigerat och vad som påstås där, som jag gärna hade fått svar på. Hela inlägget här »

***

Varför säger spöket Elsa 1888?
Vad det påhittade spöket påstås säga/förmedla till Terry och varför + vad spöket INTE förmedlar. Hela inlägget här »

Videon: Terry känner, hör och ser spöket Elsa överallt, trots att hon är instängd på vinden.

***

De spökande
Lite om dom olika spöken som Terry alltid använder, vad dom alltid gör och säger och hans Barnumuttalanden. Hela inlägget här »

Videon: Hur Terry återanvänder sitt flosklande och Barnum-uttalande exakt likadant i olika avsnitt.

***

6 reaktioner till “Det okända for dummies

 1. Detta blogginlägg bör du länka till med jämna mellanrum, Gesus.

  Den här sortens pärlor riskerar annars att försvinna i mängden.

  Aj fan, nu råkade jag berömma dig. Jaha, då kan man snart läsa nånstans i nån woowoo-kommentar, att på GesusBloggen häckar ett antal rövslickande och ryggkliande skeptiker (ibland också kallade för pseudoskeptiker), vilka dyrkar Gesus som sin herre och Gud.

  Gilla

 2. Han säger först att hln försvann och att ingen vet vart hon tog vägen sen ligger hon i sin säng helt plötsligt :) Jag gillar dina klipp jag ha kollat igenom allihop och på det sättet du skriver jag ha legat vikt av skratt :)

  Gillad av 1 person

 3. Veldig bra at det finnes slike som deg, Gesus, som står opp mot disse som hevder at de kan se inn i framtida eller snakke med de døde. Felles for disse folka er profittbegjær.

  Gilla

 4. Bra at det finnes folk som imøtegår de såkalte ”klarsynte” på en så god måte. Denne bloggen er veldig bra og informativ. TV Norge sender enda en sesong av Åndenes makt, og Lena Ranehag fortsetter som om ingen ting har hendt. Hun har heldigvis sluttet å utpeke uskyldige personer som gjerningspersoner i uoppklarte drapssaker, men ellers er det business as usual.

  Gilla

 5. Det borde vara intressant att testa mediumet
  Genom enkla lögner och påståda spökerier som i sanningens namn inte existerar.
  En mäniska som är ett riktigt och sant medium.
  I ett sånt fall kunna säga att det är påhittat
  av dem.
  För här spökar det inte!
  Ett intressant scenarium.

  Gilla

  1. Javisst är det underligt att INGET påstått medium vill göra tester och bevisa att dom kan vad dom påstår sig kunna, och göra (och tar betalt för) – dom har ju ALLT att vinna på det, eller..?

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.