Skeptikercertifikat

Det är ju så sjukligt populärt och stort för woo-woos med att vara certifierade. Att det sen bara är bedragare som ”certifierar” för tjäna pengar i det ”andliga pyramidspelet”, det känns det som det kvittar för dom flesta. Bara dom får sitt certifikat så att dom själv kan börja certifiera andra… (läs, tjäna pengar)

Jag tänkte ”vi” behöver väl inte vara sämre. En kurs i att vara skeptiskt och ett certifikat på det, varför inte..?

Så, först går du kursen här nedan på sidan, när den är genomförd är det bara att klicka på certifikatet, ladda hem/ner (PDF), skriv ut och skriv på med namn och datum så är du en certifierad skeptiker.

Certifieringen är gratis, men vill ni tvunget så går det bra att skicka 15 000:- till mig.

Kursen!
Lektion 1. Tro inte på allt du ser.
Lektion 2. Tro inte på allt du hör.
Lektion 3. Kolla gärna upp det…

Grattis du klarade examen – naturligtvis kan du nu själv certifiera andra skeptiker.

Jag ser fram emot foton på er med certifikatet, på Facebook, twittpic, era egna bloggar och liknande där ni stolt visar upp att ni är certifierade skeptiker ;-]

Skeptikercertifikat

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

20 reaktioner till “Skeptikercertifikat

 1. Ett gott råd till dig, Herren Gesus. Eller snarare två sådana:

  1) Du har på tok för hög nivå på innehållet i dina båda lektioner. Detta är mycket avancerat kursmaterial, vilket kommer att avskräcka din (förhoppningsvis) främsta tänkta/önskade målgrupp, nämligen människor som i nuläget är verksamma i andekontaktmedium- och spökeribranschen eller som åtminstone är troende på att eftervärlden (inklusive dess olika andliga entiteter) är något som existerar på riktigt.

  2) Du ställer också alldeles för höga krav på dem, som väljer att – om än frivilligt och kostnadsfritt – genomgå din skeptikerkurs, när du synes mena, att dessa skeptiker-wannnabes utan vidare träning och övning ska kunna ta till sig kursens budskap och gå från att vara andevärlds- och spöktroende till att bli skeptiker vad gäller den sortens bullskitföreställningar (som hör andevärlds- och spöktroparadigmet till).

  Bland andevärlds- och spöktroparadigmets anhängare finns, efter vad jag har kunnat förstå, en motsvarande kurs, dock omfattande blott en lektion. Denna enda/första lektion har ett innehåll som kan sammanfattas så här: Tro på allt du ser, hör och känner samt koppla ihop detsamma till andevärlden och dess entiteter.

  Med andra ord: Med din kurs, Gesus, lär du nå enbart sådana som har förvärvat ett visst mått av skeptiskt sinnelag redan INNAN de har kommit i kontakt med dig och i anledning därav bestämt sig för att genomgå din (i och för sig fina och ambitiösa) skeptikerutbildning. Du missar alltså en stor del av den tänkta/önskade målgruppen.

  Å andra sidan hedrar det dig, Gesus, att du vinnlägger dig om att vilja certifiera även dem som är verksamma inom det skeptiska tänkandets domäner. Certifiering är ju vanligt förekommande inom andemedium- och spökeribranschen, så varför inte också inom andra branscher och verksamheter? Jfr Frälsningsarméns musikkårer som ju en gång växte fram ur synsättet att varför ska Djävulen ha ensamrätt till all fin musik.

  Gilla

  1. Är hel tagen av innehållet på denna sida! Tänk att någon stackare kan lägga så här mycket energi och tid på något som man inte gillar… Oavsett om du har rätt eller fel så vill jag bara ge dig en blänkare om att du är helt fel ute i livet.
   Gå vidare och lägg din tid på att må bra istället. Tycker verkligen synd om dig.
   Gissar att din instinkt kommer leda dig till att svara spydigt men skippa det och lyssna på vad jag försöler säga istället.

   Gillad av 1 person

   1. @Dht: Är det mig du apostroferar med din kommentar? Den hamnade iaf inunder det som jag hade skrivit.

    Det verkar som om du har fått en sak om bakfoten. Låt mig förklara genom att formulera mig så här:

    Det är få saker som fascinerar och engagerar mig mer här i livet än sådant som klassas som paranormalt och/eller övernaturligt. Jag önskar att jag hade snubblat över detta fascinerande område av mänskligt sätt att fungera, tänka och känna långt tidigare i livet. Men bättre sent än aldrig.

    Inte ska du väl missunna mig att ägna mig åt sådant som verkligen fascinerar och engagerar mig?

    FDETDA: Är inte du också fascinerad och engagerad av det som klassas som paranormalt och/eller övernaturligt?

    Eller hur hamnade du här på GesusBloggen?

    PS Hoppas att du inte fann min svarskommentar spydig eller elak. DS

    PPS Dagens avsnitt av julkalendern på SVT handlade om häxor och visgossar. Erik Haag sa några väldigt bra saker i det avsnittet.

    Han menade att folk på 1600-talet på sin höjd hade läst i en enda bok, ifall de över huvud taget var läskunniga. Och den boken var förstås Bibeln, Den Heliga Skrift.

    Eftersom Bibelns texter inte kan förklara allting i detalj, av utrymmesskäl, fick människorna själva försöka finna, eller hitta på, svar på vad deras egendomliga upplevelser kunde tänkas bero på.

    Ofta kom våra förfäder, som levde vid denna tid, fram till – med de läskunniga prästernas benägna hjälp – att det nog var skyddsänglar eller demoner som var i farten, när svårförklarliga konstigheter inträffade.

    Till dessa båda huvudkategorier kunde sedan en rad olika väsen och varelser knytas – typ skogsrået, Näcken, älvor. vättar, troll, häxor etc.

    De allra flesta av dessa väsen var i förbund med Djävulen på ena eller andra viset. Bara ett fåtal, typ helgonen, tillhörde Guds stödtrupper i kampen mellan det Goda och det Onda.

    Och så avslutade Erik Haag det hela med att säga, ungefär: Folk förstod inte bättre förr. DS

    PPPS Tittar du också på julkalendern, Dht? DS

    Gilla

     1. Ja, rätt ska vara rätt. Dessa vanföreställningar gäller naturligtvis också dagens woowoos.

      Men jag ville inte skriva det rakt ut i går.

      Det skulle ju gubevars kunna uppfattas som en spydighet från min sida, och det ville jag undvika på det att Dht inte skulle få vatten på sin kvarn, så att säga.

      Fast nu när du, Gesus, har berättat om din reaktion på Erik Haags uttalande, vågar jag, försynt och ödmjuk som jag ju städse är, av födsel och ohejdad vana, instämma med ett ”Håller med föregående talare”.

      Låtom oss hoppas att Dht har vänligheten att snart återkomma med en kommentar till, med nya funderingar.

      Bara som ett komplement till mitt svar från i går. Minns en radiointervju med folklivsforskaren Ebbe Schön, han som vigde hela sitt yrkesliv åt tomtar, troll och hela den konkarongen. Han fick av reportern frågan: Tror du på allt det där du har specialiserat dig på?

      Svaret blev, ungefär: Nej, naturligtvis inte. Fast det är hur kul som helst att forska och skriva om allt det däringa.

      Ja, ungefär så tycker, och resonerar, jag också.

      Förstår verkligen inte hur woowoos kan tro, eller få för sig, att jag skulle ogilla att sätta mig in i hur den påstådda andevärlden fungerar. Jag har aldrig varit lagd åt självplågarhållet till.

      Tror att det gäller även dig, Gesus.

      Det är geschäftet med pengakåta kolportörer och snake oil mongers, som dyker upp med sina lurendrejaraktiviteter i de här fenomenens kölvatten, som jag ogillar.

      Tror att också det stämmer in på dig, Gesus.

      Annars får du rätt mig därvidlag.

      PS Skulle vara kul att höra Dht:s egen syn på detta. DS

      Gilla

     2. Javisst, som vanligt är det själv- och feltolkat. Och sen för att smutskasta bara, med ett litet stänk av förminskande/härskarteknik. Var skriver jag (eller du) att jag (du) inte gillar det!

      Gilla

 2. Det här var den lättaste kursen jag gått på. Konstigt att det skall vara så svårt för vissa att få in det i sina huven:)))).

  Gilla

 3. Är nyfiken på vem du är. Skulle vara kul om du lade upp bild och namn på dig, som driver bloggen.
  Om inte VARFÖR ??

  Gilla

  1. Hej Anonym – javisst hade det ;-]

   Men nej inte för tillfället tyvärr. Det finns f.ö dom som påstår dom vet vem jag är och hänger ut en kille med namn och företag + smutskastar honom (och mig) med att påstå att jag/han näthatar, kränker, mobbar, stalkar och hotar med mera med mera lögner… Så jag vet ju vad jag har att vänta när dom får reda på vem jag verkligen är.

   Jag är inte så särskilt sugen just nu på att bli uthängd, ljugen om, hotad och att dom kontaktar min arbetsgivare med flera. Plus jag tänker såhär – eftersom alla dessa påstådda medium påstår dom har alla dessa förmågor, så ska det inte vara några som helst svårigheter för jallfall någon av dom att ”se” vem jag är – men NIX, det fixar dom INTE!

   Inte ens Terry Evans ideellt arbetande team med döda människor fixade det när jag var på Terrys storseans. Hans andeteam som enligt Terry är mer intelligenta än vi och kan och vet ALLT!

   Sen spelar det väl ingen roll vem jag är – det handlar ju om vad jag visar upp, och inte om mig, eller..?

   Gilla

 4. Du ställer höga krav, Gesus.

  Jag genomgick kursen, men kunde inte få något diplom,
  PDF, skriva ut, fylla i sitt eget namn???

  Hur gör man det?
  Det ingick inte i undervisningen…

  Förmodligen därför man får andecertifikaten färdigskrivna.
  Mycket enklare, o då behöver man inte heller lära sig en massa onödigt (skriva ut, fylla i, o annat svårt.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.