No more Mr Nice guy

Jag har ett tag nu försökt få lite svar på mina funderingar om parapsykologi, övernaturligt och mediumskap med mera på olika forum. Detta har ju nu inte gått så bra, för det är sjukt svårt att få några svar.

Det kommer mest undanflykter och konstiga förklaringar om man får några svar alls. Ofta blir man bara kallad ”skeptiker” och att man inte vill förstå utan bara ”jagar” och ”provocerar” med mera med mera… Det är helt galet vad jag ställt frågor utan att få några svar. + att man får gå j-igt varsamt fram, annars blir man utslängd och avstängd direkt, det behövs inte mycket för det. (men på andra hållet är det inga problem med att bära sig åt)

No nothing!
Jag trodde faktiskt att jag skulle kunna få lite svar på forumen som intresserad och vänlig, men det är sjukt känsligt och ljusskyggt alltihop. T.o.m woo-woosen själv har problem och tvistar ”inom branschen” för dom har lite olika uppfattningar hur det fungerar. Vissa pratar ju med änglar t.ex, och det förkastas av andra, vissa är med i TV som inte uppskattas av andra o.s.v.

Gesusbloggen
Min resa/bloggen här började som intresserad och övergick till mycket intresserad. Till det nu stor förvåning över hur mycket riktigt sjukt hittepå det finns och framförallt att människor tror på det – och vägrar se att det bara är bluff och bedrägeri, trots att allt bara pekar på det. Nu när jag sett en hel del, blir jag äcklad av och förbannad, när t.ex påstådda medium utnyttjar sörjande människor som sitter och gråter när dom blir ljugna rakt i ansiktet att det snackas med deras döda anhöriga.

Så…
Eftersom jag ändå inte får några svar trots att jag varit lugn och fin, utan bara blir hyfsat illa bemött av dom flesta ”troende” så ser jag ingen anledning att tassa på tå för någon längre, jag försökte…

Så nu är det av med silkesvantarna och på med hårdhandskarna ;-]

Avslutar med en video med min gamle hjälte Vincent Furnier och en liveversion av just No more Mr Nice guy, enjoy!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


8 reaktioner till “No more Mr Nice guy

 1. Förstår din frustration. Woowoo’s har en märklig förmåga att bete sig precis som de kritiserar sina meningsmotståndare att göra och dessutom är de oftast osakliga.
  Funderar lite på att det hela bottnar i att de igentligen vet att de pysslar m ngt som inte är på riktigt och i sin iver att övertyga sig själva blir de kränkta när ngn funderar på om ”det är på riktigt”?

  Gilla

 2. Tänk på att det blir jobbigt för dina läsare att läsa om du slarvar med hur du skriver. Om du skriver ngra istället för några t.ex.

  Använd hela ord och inte förkortningar.

  Gilla

 3. Här är två trådar där jag försökte få åsikter om Terry Evans katastrofsittning.

  Allt som kom fram var, att han hade en dålig dag… + att det hänvisades till bl.a Börje Peratts ”artiklar” istället vilka inte hade något som helst med det att göra.

  http://spiritualism.ifokus.se/discussions/4ee4a5e788f4722f58000b00-terry-evans-sittning

  http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/4ee4a6d488f4722f4f000ac3-terry-evans-sittning

  Gilla

 4. Trevligt med någon som har alldeles egna funderingar om parapsykologi. Annars brukar en del lägga ner en enorm energi på att förneka paranormala fenomen medan andra arbetar lika ihärdigt med påståenden om att dom fins. Det pågår en salig blandning av spöken,andar och mer jordnära fenomen, i dom flesta resonemang. Till detta skall läggas alla skojare som skor sig genom att ”fuska” fram både det ena och det andra.
  Förnekarna brukar stödja sig på att ”det som inte går att upprepa” inte heller existerar. De troende däremot hävdar att det ”någon har upplevt” också har hänt och därför existerar fenomenen.
  Nu förekommer det en hel del fenomen som vi alla upplever och aldrig skulle komma på tanken att förneka existensen av men som ingen i alla fall kan upprepa. En regnskur kan till exempel inte upprepas. Det kommer naturligtvis nya men den skur som dragit förbi är och förblir borta. Samma sak med dom paranormala fenomenen. Vi kan inte styra dom lufttryck och temperaturer mm. som framkallar en regnskur och därmed går det inte att upprepa exakt samma väderfenomen. Vi kan inte heller upprepa dom konstellationer av mentala spänningar som ger upphov till spontana paranormala fenomen. Det kan dessutom vara sammansatta av spänningar som kopplas samman mellan flera personer.
  Dagens forskning tycks gå ut på att sk. forskare citerar varandra, hittar fel i andras teorier och håller grytan kokande på det viset. Många har akademiska utbildningar och tror sig kunna teoretiskt kunna förstå och beskriva hur allt fungerar.
  Till slut bör man nog ställa sig frågan om det skulle vara någon nytta med att, dom som vet vad det handlar om, skulle avslöja det. Anta att du kan höra andras tankar. Bara för att ta ett exempel. Hur många vänner skulle du ha kvar om du talade om det?

  Gilla

 5. ”Nu förekommer det en hel del fenomen som vi alla upplever och aldrig skulle komma på tanken att förneka existensen av men som ingen i alla fall kan upprepa. En regnskur kan till exempel inte upprepas. Det kommer naturligtvis nya men den skur som dragit förbi är och förblir borta. Samma sak med dom paranormala fenomenen. Vi kan inte styra dom lufttryck och temperaturer mm. som framkallar en regnskur och därmed går det inte att upprepa exakt samma väderfenomen. Vi kan inte heller upprepa dom konstellationer av mentala spänningar som ger upphov till spontana paranormala fenomen. Det kan dessutom vara sammansatta av spänningar som kopplas samman mellan flera personer.”

  Om de inte går att upprepa, vad i hela friden finns det medier för då? Det är ju det de påstår att de gör – upprepar det de påstår att de kan – få kontakt med de döda. ”Det okända” består ju av veckovisa upprepningar, t.o.m. nya säsonger av upprepningar år efter år.

  De måste välja vilken ståndpunkt de ska ha. Endera kan de upprepa, eller så kan de inte det de säger att de kan.

  Gilla

 6. Fundera också på detta:

  Om ett påstått fenomen (en seans t.ex.) inte kan presteras BÄTTRE av ett äkta medium än av en cold reading-expert, då måste man ställa sig frågan:

  Finns det överhuvudtaget något äkta fenomen då?

  Ett annat exempel:

  Om homeopatmedlets effekter inte överstiger placeboeffektens effekter, har homeopatmedlet överhuvudtaget någon effekt då?

  Gilla

  1. Jepp kolla på Derren Brown tex Han gör bättre både seanser och ”religiösa trick” med mera Det bevisar att det går att göra det UTAN ”andekontakt” Googla runt bara Här är en bra seans…

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.