Lena Ranehag – Förnimmelse av bevis

Ännu ett påstått medium avslöjat.

Hyfsad tajming med tanke på mitt inlägg Förnimmelse av båg, hittade idag detta på ett forum (Skepticism i Fokus). Forumtråd här!

Det är några radioprogram om övernaturligt på SR P1. Lyssna här – Länk! I program 2, förnimmelse av bevis, tar dom upp just tv-programmet förnimmelse av mord.

Pernillamordet
Här finns det ju numera bevis på vad som hänt i ett av fallen där, Pernillamordet/Anders Eklund. Det roliga är att påstådda mediet, Lena Ranehag, (obehaglig människa f.ö) hennes ”förnimmelser” stämde precis med vad som stod i tidningarna. Men, nu med facit i hand, stämmer det INTE med vad som egentligen hände i verkligheten.

Kul att Lena Ranehag tar det så bra när hon ”konfronteras” om det senare – med att som alltid från dessa charlataner hota med ”anmälningar”. Caroline Giertz, är ju också hyfsat bortgjord, blev helt till sig i trasorna och skickade programmet till alla möjliga tidningar med flera för att det var så bra och ”stämde”…

Hon tror/litar ju helt på ”sina påstådda medium”, men man märker här att hon inte riktigt kan/vill förklara detta.

Den självlysande bedragaren
Ska bli sjukt roligt att höra nästa program, som jag uppfattar kommer handla om Anders Åkesson och hans fuskseanser.

Här är ett klipp med radioprogrammet. (det blir ”filmklipp” för det går inte att lägga upp ljudklipp här)

Angående lastbilschaufför som Anders Eklund var, Lena säger ”jobbar med maskiner eller lastbilar”, jobbar fysiskt – inte att han var lastbilschaufför. Inte särskilt fysiskt att sitta och köra lastbil. Lyckad shotgunning?

[redigerat 2014-11-09 Från lastbilschaufför till jobbar med maskiner eller lastbilar, som Lena säger]

Följ Gesus på Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

103 reaktioner till “Lena Ranehag – Förnimmelse av bevis

 1. Vi träffade dock Lena Ranehag häromdagen. Hon var vid ett köpcenter och rastade sin valp, då vi gick fram till henne. Hon berättade vad hon fick in om oss alla 3 och allt stämde klockrent. Vi har aldrig träffat henne förut och hon vet ju inget om oss heller, men hade verkligen rätt i det hon fick fram om oss.

  Gilla

  1. Javisst, kul – berätta gärna VAD det var hon sa som ”stämde” om er. Ganska säker på att det var lite Barnum-uttalanden bara…

   MEN, visa mig gärna ha fel (nu blir det ju iofs då också personliga anekdoter osv, men ändå – kul att höra…)

   Gilla

   1. Ibland görs det experiment för att påvisa folks lättrogenhet. Ett sådant experiment gick ut på att försökspersonerna skulle få sitt horoskop ställt. Alla fick sedan ett papper, på vilket fanns skrivet allt som horoskopställaren (= experimentledaren) kommit fram till.

    Nu minns jag inte statistiken i detalj. Men de allra flesta var mycket nöjda med sitt horoskop och ansåg att de gjora påståendena stämde in ovanligt bra, i vissa fall rent av synnerligen väl.

    När försökspersonerna hade ”betygsatt” horoskopens innehåll på detta åpositiva vis, avslöjade experimentledaren, att samtliga försöksdeltagare hade fått exakt samma horoskopsutlåtande.

    Så nog är det som du skriver, Gesus, att det handlar om Barnum-uttalanden samt en hel del smicker. Särskilt det sistnämnda slickar vi gärna i oss av oavsett om det sagda stämmer eller inte. Vem tackar väl frivilligt nej till att få höra att man har en rad goda egenskaper?

    Gilla

 2. Har lyssnat på intervjun med Lena Ranehag. Hon säger faktiskt inte lastbilschaufför. Utan att gärningsmannen jobbar med ”maskiner eller lastbilar; jobbar fysiskt” (kolla från 3:15 och framåt i ljudklippet). Mördarens ålder anges av Lena Ranehag vara 45-46 år. Anders Eklund är född 1965. Pernilla mördades år 2000. Dvs Eklund var vid mordet 34 år gammal (skulle fylla 35 drygt två månader senare).

  Det är rimligt att tänka sig att OM nu Lena Ranehag är en psychic (vilket jag dock betvivlar) på något vis förmår återuppleva stämningarna/känslorna från själva mordkvällen. Hon känner ju exempelvis ett obehagligt tryck mot halsen, vilket hon tolkar som offrets kvävningskänslor. Just därför är det också rimligt att tänka sig, att det som hände på just mordkvällen spelas upp som en sorts film i hennes hjärna. Och därav följer i så fall att den mördare hon ”ser” agera i denna ”hjärnfilm” rimligen måste ha den ålder han hade när mordet begicks, alltså knappt 35 år. Och inte den ålder Eklund hade vid den tidpunkt då programmet spelades in.

  I övrigt är det precis som sägs i ditt ljudklipp från P1-programmet Övernaturligt, nämligen att vi människor har en benägenhet att minnas träffarna men vara överseende med felen/misstagen.

  För övrigt är det konstigt att andarna kan vara så precisa i detaljerna när de samtidigt är helt oförmögna att berätta mördarens namn. Inte ens en sketen liten bokstav kom till Lena Ranehag under hennes påstådda kontakt med andevärlden.

  Gilla

 3. Jag själv är medium och vet att allt detta är sant! Jag har omvänt skeptiker! Jag kan få er här på hemsidan att se saker själva! Alla bör ha kontakt med andevärlden, framför allt sin andliga guide. Den har man mycket nytta av! ♥

  Gilla

  1. Nämen detta är ju galet intressant – vad skulle det kosta mig?

   Jag är ju redan utbildad masterhealer och sysslar även med Tarotkort…

   Jag har f.ö har också en andeguide, Albert heter han.

   Gilla

   1. Det finns otroligt många sätt att ta kontakt med den andra sidan. Jag är certifierat änglamedium av Birkan Tore så det är hans sätt jag använder och eet är extremt enkelt!

    Man bör veta vad det är man vill ha kontakt med, men man börjar med att slappna av i axlar och huvud med stängda ögon. Sen kallar man på Ärkeängel Mikael. T.ex.

    ”Ärkeängel Mikael, jag kallar nu på dig och ber dig att åsidosätta mitt ego och koppla upp mig till mitt högre jag.”

    Vill man ta kontakt med en bortgången så kallar man på dödsängel Azrael efter att man kallat på Mikael. T.ex.

    ”Ärkeängel Azrael, jag kallar nu på dig och ber dig att hjälpa mig se, höra och känna tydligt.”

    Ganska snabbt bör man då känna om man har en man eller kvinna med sig. Sen kan man se (med stängda ögon i början) symboler, färger, saker och kanske ett porträtt m.m. och höra saker o.s.v. Det beror lite på hur pass pratsam/blyg ande man har att göra med. Ju blygare desto längre tid tar det. Men har man svårt att få fram något så ber jag Ärkeängel Azrael att hjälpa mig lite mer.

    Viktigt är också att inte försöka ”fiska” efter information. Man ska bara vara som ett blankt papper och låta informationen ramla ner i huvudet via kronchakrat som sitter ovanpå huvudet.

    Vill man utföra healing så brukar jag kalla på (först Mikael såklart men även) Ärkeängel Rafael. Sen gnuggar man handflatorna mot varandra och håller dem ovanför den del som ska helas. Jag personligen brukar tappa kontrollen över mina händer och de brukar börja gräva i luften ovanför den del jag helar.

    Vill man veta mer om en person, d.v.s. tona in på en persons namn så kallar man bara på Ärkeängel Mikael på så sätt jag beskrivit ovan, men ber även till honom att hjälpa en med att se, höra och känna tydligt. Sen fokuserar man på namnet och ser/känner efter vad man får fram. (Lärde mig detta i tisdags denna vecka 😉)

    Gilla

     1. Ja du, det skulle vara en dröm att få skänka så mycket till djurrättsorganisationer. Jag skänker redan, så något ego är jag ej!

      Faktum är att man inte ska jobba med mediumskap/spådom/healing m.m. om man bara ser efter pengar. Istället bör man fokusera på att göra ett bra jobb eftersom vi jobbar med service. Man bör fokusera på hur man kan hjälpa andra på bästa sätt. Gör man sen ett bra jobb så lär pengarna komma.

      Jag har alltid tyckt att det borde varit gratis att spå sig och kontakta medium m.fl. eftersom detta är något som alla kan göra. Sen insåg jag att vi tar betalt för tjänsten precis som alla andra yrken. Alla kan ju bli t.ex. advokater, men är man inte intresserad av det eller är villig att lägga ner arbetet som krävs för att nå dit så lär man inte heller bli det. Alla kan bli allt. Alla kan bli medium/spådam/healer osv. Därför kostar det.

      Jag vill dock hålla mina priser nere så att fler har råd och jag attraherar fler kunder. Jag tar hellre lite mindre betalt och hjälper fler. Jag vill att alla ska kunna ha kontakt med den andra sidan. Samtidigt så måste jag ta en symbolisk summa (alltså ej låta det vara gratis) för att annars blir det obalans i energier. Om jag bara ger och ger och ger, men bara får liiite tillbaka så blir det obalans och jag kommer känna mig utmattad. Pengar är energi så med hjälp av en betalning balanserar man upp detta.

      Gilla

     2. Som sagt, Poes lag, men…

      ”Faktum är att man inte ska jobba med mediumskap/spådom/healing m.m. om man bara ser efter pengar.”

      Ska inte vara några problem om man skänker bort pengarna till ”goda ändamål” och hjälper människor ju!

      Som du själv säger, ”Man bör fokusera på hur man kan hjälpa andra på bästa sätt.”

      Man kan hjälpa andra på så många sätt med pengar..!

      Gilla

     3. Pengar är till mycket hjälp – här. I andevärlden finns inte ett enda öre och inte behövs det heller. Visst skulle det vara okej att ha lite högre priser och sen skänka bort det. Det skulle vara fantastiskt! Tyvärr är det få som gör så och iställer behåller den som lön. Visst vill man ju tjäna så mycket som möjligt – om man har ett stort ego. Det är egot som vi försöker jobba bort under alla våra liv. När egot är borta – då återföds vi inte längre och blir istället en guide/ängel/eller något annat :)

      Gilla

     4. ”Visst skulle det vara okej att ha lite högre priser och sen skänka bort det.”

      Ja fast nu menar jag inte pengarna ni lurar av folk – utan miljonerna som finns att hämta om man visar att man kan vad man påstår (och tar betalt för). Dvs att döda människor pratar med en…

      Men det är underligt, för påstådda medium ältar alltid att dom hjälper folk och att det är det det handlar om. Men när dom sen kan t.ex få miljoner pengar att verkligen hjälpa folk, nej då vill dom inte det..!

      Gilla

    1. Poes lag, men…

     ”Ganska snabbt bör man då känna om man har en man eller kvinna med sig.”

     Jag har alltid undrat hur man känner skillnad på manligt eller kvinnligt spöke – kan du klargöra..?

     Gilla

     1. Jag personligen brukar känna i magen, antingen en hård känsla så att det spänner sig lite för en man eller en mjuk och avslappnande känsla för en kvinna… Vet inte hur jag bättre kan förklara det. Man liksom bara känner det. Det är som med transpersoner som bara vet att de egentligen är det motsatta könet.

      Gilla

 4. Hej, Nina! Tack för dina intressanta inblickar i hur man jobbar som medium och håller kontakt med änglar.

  En undran: Håller alla medium kontakt med änglar? Eller det är blott ett fåtal? Om inte alla gör det, hur erhåller då de medium, som INTE har kontakt med änglar, sin information?

  Ännu en undran: Att du åkallar vissa änglar, såsom Mikael och Rafael, kan jag förstå. Båda dessa är ju så kallade ärkeänglar. Men du nämner också ängeln Azrael. Han tillhör ju inte ärkeänglarnas skara, så varför ber du just honom om hjälp?

  Azrael kan närmast beskrivas som Dödens ängel. Menar du månne att det är Azrael som är den som sköter Livets Bok åt Gud, dvs den som skriver ned i den boken varje enskild människas handel och vandel, så att det på Domedagen ska kunna bli en rättvis domstolsförhandling och dom?

  Fast samtidigt skriver du så här: Det är egot som vi försöker jobba bort under alla våra liv. När egot är borta – då återföds vi inte längre och blir istället en guide/ängel/eller något annat.

  Alltså: Hur går det ihop med Domedagen? Ander du månne, att det i Himmelriket inte finns någon Livets Bok, i vilken Azrael eller någon annan ängel har som sin uppgift att nedteckna alla människor handel och vandel? (För övrigt tror jag att Azrael i sin tur måste ha en massa medhjälpare, ifall det nu är hans ansvar att nedteckna alla människors handel och vandel. Säg att det världen över dör 3-4 människor per sekund (dygnet och året runt). Då blir det logistiska problem typ: Vem hinner inrapportera alla dessa dödsfall till redaktionen för Livets Bok? Vem hinner därefter nedteckna dem i LIvets Bok? Azrael kan omöjligen ha hand om allt detta helt själv. Och om då medium världen över – du är säkerligen inte den enda som gör det, Nina – åkallar honom och ber om hjälp, blir han ju störd i sitt arbete.

  Så hur hinner Azrael med denna enorma arbetsbelastning, som ju inte blir midre av att ni medium tar hans tjänster i anspråk?

  Ännu en undran: Vore det inte naturligare att du vände dig till någon av de övriga ärkeänglarna. Inom judeokristen tradition är dessa sju (eller möjligen åtta) till antalet: Mikael, Gabriel, Rafael, Uriel, Selafiel (Salatiel), Jegudiel (Jehudiel) och Barakiel. I vissa religiösa traditioner brukar även Jerameel (Jeremiel) räknas till ärkeänglarna. Du vänder dig ju till Mikael och Rafael, men varför inte till de övriga fem (eller sex) ärkeänglarna.

  Bara som ett litet apropå: Ordet ärkeängel är lite missvisande. Bättre (läs: mer bokstavlig) översättning vore utan tvivel chefängel (Chief Angel).

  Ett apropå till: Suffixet -el i änglanamnen betyder ”boende i Himmelriket”. Såvitt jag vet, är det bara mansnamn på änglarna. I alla fall är samtliga sju (eller åtta) ärkeänglar manspersoner. Vet du, Nona, som har lätt att etablera änglakontakter, om huruvida det finns även kvinnliga änglar i Himmelriket? Och i så fall: Vet du något om könsfördelningen mellan manliga och kvinnliga änglar?

  Tillbaka nu till Azrael. Som namnet antyder, måste Azrael vara en ängel boende i Himmelriket. Men han verkar inte inneha någon chefsposition, dvs han är ingen ärkeängel. Vet du, Nina, något om Azraels trang i Himmelriket?

  Själv ser jag honom mer som en kontorist eller bokförare, dvs han är förmodligen den som skriver in viktig information i Livets Bok. Och då kan man ju lätt tänka sig, att Azrael måste veta en hel del om alla oss som lever här på jorden och om alla som har levat här.

  Fast samtidigt tycker jag, att Azraels grannlaga arbetsuppgifter av Gud borde vara ålagd tystnadsplikt. Dvs en sådan ängel/person borde inte ha llov av Gud att få berätta något av allt det han känner till, vare sig för dig eller annan person, Nina. Eller tycker du att jag resonerar dumt nu?

  Kan det vara så, Nina, att det i Himmelriket inte är så noga med tystnadsplikten? Eller att bara ärkeänglarna har tystnadsplikt, allt under det att ärkeänglarnas ”underhuggare” (till vilka bland andra Azrael hör) 1) inte har informerats om att tystnadsplikt gäller (= måste iakttagas/följas) eller 2) struntar i att hålla det tystnadspliktsdirektiv de ålagts att efterfölja (fast då bryter de ju mot Guds regelverk, får man göra det i Himmelriket)?.

  Ett tredje alternativ skulle kunna vara, att det i Himmelriket kanske saknas regler vad gäller tystnadsplikt och dylikt? Inte för att Gud har glömt bort detta (Gud måste ju ha perfekt minne i kraft av sin omnipotens och omnisciens) utan för att Gud menar, att tystnadsplikt inte behövs. Vad tror du om det, Nina? Vi vet ju sedan tidigare, att Gud inte gillar demokratiskt styrelseskick, utan för Honom är det teokrati som gäller, med en konung som makthavare. Och denna konung är alltså inte vald av folket utan utsedd av Gud själv. Enligt kristendomen är det som bekant Jesus som är denna konung. Enligt Jehovas vittnen är Jesus redan tillbaka här på jorden, fast Han bidar sin tid än så länge, och Han gör det genom att verka i det tysta, osynlig.

  Hur som helst, Nina, jag ser fram emot dina svar och kommentarer.

  Gilla

  1. Jag ser verkligen hur lite du kan om sådant här och förundras över att du då väljer att driva en blogg och påstå att du kan så mycket…. Jag ska förklara steg för steg.

   Man behöver inte jobba med änglar, men då får man jobba med en annan källa. Några som många medium jobbar med är guider. T.ex. om jag vill veta något om dig så kontaktar jag din guide som vet mer om dig än du själv vet.

   Och varför tror du att Azrael inte är en ärkeängel? Hans namn slutar ju på -el = ärkeängel. Anledningen till att jag kallar på honom är för att han är dödsängeln. Så vill jag tala med någon död så är det llogiskt att kalla på just honom.

   Jag förstår inte varför du tror att det finns någon Livets bok och att Azrael skulle skriva den :-S När vi dör så kommer vi få se en tillbakablick på våra liv, från det att vi föds till att vi har dött. (Det finns faktiskt forskning på att ögonen rör sig väldigt mycket under en liten stund efter att man har gått bort. Antagligen har det en koppling till detta ;-) Däremot så finns det en livsplan som vi alla har skrivit innan vi föddes som våra guider har. När vi sen går bort så får vi gå igenom denna livsplan för att se hur mycket vi följde den eller inte. Sen kan ingen störa Azraels arbete då han kan vara på hur många platser som helst på samma gång då han inte har någon kropp utan endast består av energi.

   Att du ens frågar varför jag ”endast” kallar på de änglarna jag gör är nästan skrattretande. Alla ärkeänglar har olika uppgifter så jag måste ju kalla på den ärkeängel som utför den tjänst jag är i behov av. T.ex. om du har öroninflammation och behöver uppsöka läkare så antar jag att du skulle gå till en öron-näsa-halsdoktor. Skulle du då tycka att det vore logiskt av mig att kanske hänvisa dig till en tandläkare, kirurg etc. Läkare som läkare – eller? (Du påstår ju att ”ängel som ängel” men alla är olika – precis som med läkare!) Hoppas du förstår…

   Sen sägs det att det finns ca 92 ärkeänglar, så vad du fått 5-6 eller 7-8 ifrån vet jag inte haha…

   Att ärkeängel skulle översättas med Chief Angel känns lite skumt. Alla ärkeänglarnas namn slutar på -el vilket kommer från hebreiskans och betyder av Gud eftersom de står honom (hen) väldigt nära.

   Jag känner mycket väl till kvinnliga ärkeänglar, men det är missvisande att kalla ärkeänglar för han eller hon. Alla änglar är könslösa (det är våra själar också). Så t.ex. är Ärkeängel Mikael 50% kvinna – precis som alla andra änglar. Alla är 50% man och 50% kvinna. Anledningen till att vi dock säger han eller hon till dem är för deras egenskaper. Ärkeängel Mikael är beskyddare och kapar band med sitt svärd – vilka är väldigt maskulina egenskaper. Därför uppfattar vi honom som en man. Ärkeängel Ariel har däremot till uppgift att ta hand om moder jord, djuren m.m. Lite likt en hemmafru om jag får säga det själv ;-) Så därför uppfattar vi Ariel som en kvinna.

   En Ärkeängels kön som blivit mycket debatterat är huruvida Gabriel bör kallas en man eller kvinna. Gabriel är ju ett mansnamn, men har kvinnliga egenskaper. Birkan Tore säger ”hon” så jag säger också att det är en ”kvinna”, även om min mänskliga och logiska sida säger att man inte kan vara en kvinna och heta Gabriel…

   Återigen så är Ärkeängel Azrael en ärkeängel. Azra-EL…

   Vi människor får endast veta det som är nödvändigt att veta av änglarna som t.ex. Azrael. Har du uppsåt att få information enbart för att snoka eller sabbotera så kommer du gå bet. Men vill du ha information för att kunna hjälpa till, föra vidare viktiga budskap och andra positiva anledningar – då kan du få ganska mycket information. Allt handlar om vilken intention du har.

   Det är kul att du skriver så mycket om saker som dels är felaktigt och dels som du inte har någon aning om… Men tack för att jag får tillfälle att rätta dig och lära dig något :-)

   Gilla

   1. @Nina ”T.ex. om jag vill veta något om dig så kontaktar jag din guide som vet mer om dig än du själv vet.”

    Snälla, snälla – kan du inte kontakta min guide (Albert heter han f.ö), och berätta vem jag är med mera

    Gilla

     1. @Nina ”Skrev jag att JAG tar kontakt med andras guider?”

      Ehhh, ja!

      @Nina ”T.ex. om jag vill veta något om dig så kontaktar jag din guide som vet mer om dig än du själv vet.”

      Gilla

    1. Hans kurs där man blir ett änglamedium på 3 dagar kostade 3,888:- om jag minns rätt (priset var för om man betalade i god tid, betalade man ganska nära kursens gång så var priset 4,444:-)

     Mentorprogrammet som jag går nu kostar 1,450€, alltså ca 14,000 SEK. Såhär står det på hans hemsida om vad som ingår i priset:

     ”The tuition includes (8) 45-minute Skype sessions (normally a value of 2,400€), assignments, and ongoing 1-1 email support from Birkan.”

     http://www.askangels.com/#!personal-mentorship-program/cmdx

     Gilla

     1. Så bara till Birkan har du hittills gett ca 20 000:- Är det med moms? Hur många behöver du sen lura för att få tillbaka det..?

      Och 14 000:- för 8 Skype-samtal på 45 minuter? Det blir över 2 300:-/tim, nästan 40:-/minuten.

      Bara på det drar Birkan in 140 000, eftersom det är 10st i mentorprogrammet, på 60 timmars Skypande med sina hittepåfloskler. Dvs en och en halv arbetsvecka… Shit det är lönsamt att inte ha något samvete och blåsa folk

      Gilla

     2. Det där med guider var ett exempel -.- Det är säkert din guide jag får informationen av, men än så länge så håller jag mig till att Ärkeängel Mikael hjälper mig med att få fram information. Om han sen får information av din guide, det vet jag ej. Men jag och ÄÄ Mikael är ett team än så länge…

      Ja Birkan tjänar otroligt mycket! Tänk på 3-dagars kursen som kostade 3888/4444 SEK och vi var ca 60 st… Men han har kämpat otroligt hårt för att komma dit. Ingen trodde på honom som barn att han skulle kunna leva på detta. Han jobbade verkligen i motvind. Men han började lägga tarotkort som 8 åring och började göra det mer professionellt när han var ca 24 år då han inte kunde fortsätta dansa p.g.a. en skada i knät.

      Varför hänger du inte ut politiker och andra framgångsrika affärsmän? Är man duktig så glädjs åt dem istället! Jag bara längtar tills jag hamnar här på din patetiska blogg hahaha… ;-)

      Gilla

     3. ”Varför hänger du inte ut politiker och andra framgångsrika affärsmän?”

      Tja först, vem ”hänger jag ut”? Jag bara skriver om dessa bedragare, vad dom gör och påstår sig kunna med mera – är det att hänga ut?

      ”Är man duktig så glädjs åt dem istället!”

      Har svårt att glädjas med någon som är duktig på att lura pengar av någon, svaga i utsatta situationer, med att tex sitta och ljuga dom rakt i ansiktet att deras döda barn pratar med dom – äcklas nog mer av det..!

      Gilla

     4. Kul att du längtar efter att ”hamna här” – men du ser inga motsägelser i det, med att kalla den patetisk?

      Du kan ju lätt hamna här om du vill. Bara gör vad du påstår dig kunna – och snacka med min guide, eller ÄÄ Mikael, och berätta vem jag är med mera. Ingen annan av bedragarna jag skriver om har klarat det, fast dom påstår dom kan – och absolut vill veta vem jag är, så dom kan ”stoppa mig” :-]

      Gilla

     5. Jobbar Ärkeängel Mikael bara för dig, eller har han fler klienter han jobbar ideelt för runt om i världen. Isåfall, hur hinner han med det?

      Är det Birkan som säger till Mikael att han ska jobba med dig, ideelt också, för det är Birkan som tar degen…

      Gilla

 5. Ja, du hänger ut då du skriver osanningar. Skriv istället att du TYCKER och TROR att de är bedragare så att det står för dig. Du kan ju inte skriva osanningar och påstå att det är den riktiga sanningen.

  Självklart finns det dem som är fake, men tyvärr är det inte dem som du hänger ut här. Det var därför jag började med detta själv då jag råkade ut för en som var helt fake och jag tänkte inte låta mig luras igen. Alla kan ju faktiskt göra det jag och Birkan gör – även du.

  ÄÄ Mikael jobbar med alla som kallar på honom. Som jag nämnde tidigare har inte någon ängel en kropp så de kan vara på miljontals platser samtidigt. T.ex. skulle du och jag samtidigt kunna kalla på ÄÄ Mikael och han kommer att komma till oss båda inom 1 sek. Det finns inte heller någon tid på den andra sidan, så detta fungerar faktiskt.

  Det är absolut inte Birkan som säger till ÄÄ Mikael att han ska jobba med mig. Man kan inte kalla en ängel på någon annan eftersom det finns en kosmisk lag som heter Människans Fria vilja. Människan i fråga måste själv kalla på hjälpen från en ängel om den vill ha någon. Annars gör änglarna ett övertramp i den fri viljan som alla har rätt till. Däremot så kan man ju be en ängel att komma så nära den kan människan som man vill att ängeln ska finnas nära. Då finns den ju med i omgivningen, men den får inte påverka.

  Gilla

  1. Osanningar, vad är osant här – att dom är bedragare?

   Ingen av dom, eller någon annan för den delen har någongång någonstan någonsin kunnat visa att det är annat än bluff och bedrägeri. Men hur många som helst har blivit avslöjade som just bluff och bedrägeri…

   Och ingen av dom jag skriver om här har någonsin kontaktat mig för att visa att jag har ”fel”, att dom inte är bedragare – inte ens mailat mig och sagt att det jag skriver inte är så – tänk på det du..!

   Gilla

   1. Känner de ens till din blogg? Jag skulle ju kunna informera Birkan, men vet vad hans svar skulle bli; ”I don’t care”. Han bryr sig så mycket som 0.00% Vi fick lära oss på hans utbildning att inte försöka övertala skeptiker för de ska ha rätten till att få tro på vad de vill samt att det inte är vårt problem om de inte tror på den andra sidan m.m.

    Gilla

    1. Du fortsätter i vanlig woo-wooanda, med att komma med påstående efter påstående, för att sen inte svara på/bemöta frågor/bemötande på det – utan istället, komma med ännu mer/nya påstående..!

     Klart Birkan inte bryr sig, eller rättare sagt inte vill bry sig, och inte vill att ni ska göra det heller. Han bryr sig bara om t.ex dina 20 000:- som han hittills har lyckats lura av dig med sitt hittepå. Om han inte säger till dig att du inte ska bry dig, så kan det ju hända att du ser att det bara är hittepå och bluff, och inte ger honom pengar längre = problem för honom. Krävs inte så mycket att räkna ut det.

     Jag vet inte, men du verkar fortfarande vara i ”att bli lurad-fasen”, och inte kommit till ”att lura andra-fasen” – men misstänker det är dit du kommer senare…

     Och jo jag vet att några av skojarna känner till bloggen :-]

     Terry Evans t.ex – som inte vågar säga att det inte är bluff ens…

     https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/11/24/show-eller-pa-riktigt/

     Gilla

    2. Det hade f.ö inte funnits några skeptiker att bry sig om, eller inte bry sig om – om bara en enda av alla dessa bedragare hade visat att dom kan vad dom påstår sig kunna, och att det inte är bara bluff och bedrägeri.

     Konstigt ingen någonsin gjort (klarat) det, eller..?

     Gilla

     1. Konstigt att alla Woo Woo bara kör nån sorts vråla & skrik taktik, men när belägg efterfrågas försvinner dom bara….

      Gilla

     2. Du Liten & Klen, jag har inte i närheten av försvunnit. Faktum är att ni bara kommer att få höra och se mer och mer av mig.

      Och vad behöver du belägg för? Jag har ju skrivit hur det fungerar. Men jag lär mer än gärna ut hur du själv får kontakt med änglar, andar, spår o.s.v. :) Faktum är att enligt Birkans sätt att ta kontakt med andar på bara tar några sekunder! Det ända man behöver göra är att slappna av i nacke och axlar, blunda (om man är nybörjare) och kalla på Ärkeänglarna Mikael och Azrael. Därefter har man kontakt ;-)

      Gilla

     3. Jepp, det är lika lätt att bli av med spöken som med bedragare/påstådda medium. Bara be dom visa sig/visa att dom kan vad dom påstår – så är dom puts väck..!

      Gilla

  2. Synnerligen intressanta förmågor du besitter ! Jag antar att ÄÄ Mikael med sin förmåga att vara överallt inom 1 sekund också har koll på alla oss levande , vilket gör att du via honom skulle kunna läsa av mig nu, vilket jag gärna skulle vilja. Eller vad för information skulle du behöva av mig för att det skulle fungera ? Personnummer , hemadress ?

   Gilla

   1. JAG besitter? Men kära du, detta kan alla. Våra själar är ständigt i kontakt med universum eftersom våra själar äter prana. Den går in i pannan, genom kroppen och ut genom bakhuvudet och sedan ut i universum igen. Just därför är det så lätt att koppla upp sig till universum eftersom man ständigt är i kontakt med den. Detta gäller alla så vilken människa som helst skulle kunna bli medium, synk, helare m.m.

    Det enda som behövs vid en avläsning är förnamn (eller det namn som man mest blir kallar i fall man har ett smeknamn). Absolut ingenting mer.

    Gilla

    1. Svar till Nina 22/4 kl.09.44
     Så du menar att du betalat ca 20 000 kr för något som alla kan ? Jag är lite skeptiskt för att citera Stefan Sauk . Vad kan du åstadkomma med din änglakontakt ? Fred på jorden ? Bota sjukdomar ? Hitta förvunna personer ? Hjälpa folk i deras sorgearbete över olösta mordgåtor ?

     Läs gärna av mig, du har mitt förnamn i mitt ”nickname” .

     Gillad av 1 person

     1. @Stone: Menar du att om man kastar om bokstäverna i ditt avatarnamn, så får man fram ditt förnamn? Lite som en (ande)rebus, alltså?

      Det närmaste jag kommer är i så fall Osten, dvs Östen.

      Säg, kan det vara du som är Östen Warnerbring, känd från Svensktoppen, tv m fl media?

      Fast den Östen dog ju för ca tio år sedan. Isf måste du ha börjat gå igen eller reinkarnerat.

      Har du det?

      Har du isf några minnen kvar från din tillvaro på ”Andra sidan”? Eller dessa minnen har raderats eller på annat vis gått förlorade?

      Måhända fick du rent av träffa någon ängel under din tid i Afterlife?

      Fast i så fall måste det nog ha varit ett kyskt möte, såvida du inte råkade hamna i det muslimska Paradiset, där det som bejkant knullas utav bara helvete.

      Tänk dig själv, Östen. 72 villiga, lystna och sexhungriga jungfrur. Det blir ett snitt på tre i timmen dygnet runt, om du ska hinna med att tillfredsställa dem under en och samma 24-timmarsperiod, vilket nog behöver göras på det att ingen av dem ska börja knorra och känna sig förfördelad.

      Ett par sista frågor till dig: Hur går du till väga för att dina kronjuveler inte ska bli alldeles skinnflådda när/om du måste vara i farten så flitigt? Vidare: När hann du egentligen äta och sova? Och slutligen denna fråga: Grejade du denna prestation utan att ha fri tillgång till Viagra, dvs utan att så att säga dopa dig?

      Gilla

     2. Absolut har jag gjort det! Nu kan jag lära andra ;-)

      Med min änglakontakt kan jag åstadkomma mycket, men exakt vad är olika från person till person. T.ex. har jag släppt oro hos folk, gjort dem gladare, väglett dem (framför allt) och mycket mer.

      Gilla

     3. @Nina ”T.ex. har jag släppt oro hos folk, gjort dem gladare, väglett dem (framför allt) och mycket mer.”

      Och detta skulle inte gå utan att änglar pratar med dig menar du..?

      Jag kan f.ö upplysa att precis det gör jag för många människor varje vecka, varav dom flesta tror på gud, djupt troende t.o.m – och jag är ateist, vilket dom vet. Och jag har inte betalt en enda krona för ”utbildning” av någon skojare!

      Gilla

     4. Självklart går det att få folk att må bättre även utan änglar, tarotkort o.s.v. MEN detta är en metod. T.ex. om man vill gå ner i vikt och testar en diet så verkar du komma och säga ”men varför testar du inte en annan diet?” – BARA FÖR ATT liksom!

      Självklart kan man få människor att må bättre med kanske vanlig samtalsterapi, stresshantering, KBT och mycket mer. Men andlig vägledning är en metod.

      Det som skiljer andliga vägledare åt terapeuter är att vi ser ALLT, inte endast det patienten talar om för oss ;-)

      Gilla

     5. Så du håller med om att det går bra att göra det utan att lura dom att döda människor och änglar pratar med en – varför då lura dom med det, och ta hutlöst betalt för det..?

      Sen, vilka är dom andliga vägledarna?

      Gilla

     6. Läste du ens mitt inlägg? o.O Självklart finns det alternativa metoder för att vägleda människor! En del kanske nöjer sig med att Googla upp sina svar man söker haha. .

      Att du inte fattar detta med att det finns alternativa vägledningssätt förvånar mig. Det är som att bli förvånad över att det finns alternativ till.t.ex. Arla mjölken – man hade ju kunnat dricka Skåne mejeriets, Sverigemjölkens m.m. Eller varför inte gå så drastiskt som pulvermjölk?

      Och NEJ vi lurar fortfarande inte. Det är inte logiskt att få fram all information man gör på annat sätt än genom universum. T.ex. som första gången jag talade med en ande. Det var på Birkans kurs. Jag satt framför en kvinna och skulle få fram någon anhörig till henne. Till början såg jag inte ett skit. Jag väntade och började bli otålig. Det bara gick inte. Då tog jag det andra vägen – jag ställde frågor. ”Är du en man? Nej – Är du en kvinna? Ja” Därefter såg jag ett porträtt på en kvinna som jag beskrev. Jag såg även en del symboler. När jag hade pratat klart frågade kvinnan framför mig ”Vad har hon för skor?” Åh herregud, tänkte jag. Hur skulle jag kunna veta det när jag endast sett kvinnans huvud och axlar?! Men jag skrattade nervöst och sa att jag skulle se efter. Direkt fick jag se ett par träskor. Jag tänkte ”men det kan jag ju inte säga! Vem bär träskor liksom?!” Men vad hade jag för val… Jag fick säga som det var att jag såg ett par träskor. Direkt sa kvinnan framför mig ”jamen det är min mormor! Hon hade träskor och när hon inte bar dem gick hon så att det lät i golvet”

      OBS! Jag hade ögonen stängda hela tiden när jag fick fram information av andevärlden. Kvinnan framför mig skickade inte heller på några sätt signaler förrän jag hade talat klart (alltså inga nickningar, leenden m.m.) Allt jag sa stämde bara solklart in på en – hennes mormor. Ni här på bloggen verkar ju tycka att en beskrivning på en tant passar in på alla – hur tänker ni där? Kvinnan kunde ju urskilja denna ande från t.ex. sin farmor, gammelmormor m.fl. Beskrivningen på kvinnans avlidna mormor passar inte in på någon kvinna/tant i min släkt heller. Så en beskrivning – en individ/ande.

      Sen kan jag tala om att de andliga vägledarna är dels avlidna anhöriga, annars skyddsänglar, ärkeänglar, andliga guider m.fl.

      Gilla

     7. @Nina ”Att du inte fattar detta med att det finns alternativa vägledningssätt förvånar mig.”

      Ja men det förvånar inte mig att du inte fattar att jag fattar det. Men! Då kan man hitta på ännu fler helt egna andra alternativa vägledningar som man tar ännu mer betalt för – med vilka påhittade figurer som helt (vilket iofs händer) Varför (förutom för att lura svaga människor i utsatta situationer på pengar), särskilt när allt bara visar att det är hittepå?

      @Nina ”Och NEJ vi lurar fortfarande inte.”

      Klart du lurar folk, det är rakt av bedrägeri när du tar betalt för det!

      (Poes lag) Jag hoppas, men är tveksam till, att du förstår att dina historier här är helt meningslösa – vad du berättar har inget som helst värde eller något.

      Du har fortfarande inte visat att du kan vad du påstår dig kunna, både här och på Facebook t.ex. Så lätt var det att visa att du bara är bluff!

      Det är flera förutom jag som har bett dig snacka med våra guider och berätta grejer om oss – du har inte gjort det med en enda! Du fortsätter precis som alla dessa bedragare alltid gör, att bara komma med mer påståenden och meningslösa historier istället. Put up – or shut up helt enkelt..!

      Gilla

     8. Jag SKAAA göra det, men har ju liksom fler kunder. Under kommande vardagar ska jag göra en avläsning på din mycket trevliga vän på facebook och om du och ni andra här förbättrar era toner så står ni på tur.

      Andevärlden är på riltigt. Fixa ett ouija-bräde så får du se vad som händer (mwahahaha)

      Gilla

    2. Menar du att neutrinerna som går rakt igenom oss har något samband med universum som vi märker av? Det har dom ju (fast de som når oss kommer från solen för det mesta men inget vi påverkas av då dom saknar laddning.) Du får gärna utveckla, vad är prana och hur mäter man den/det! Vi har ju otroligt känsliga instrument numera! Intressant om man kan testa de som utbildar sig till medium på ett systematiskt vis med hjälp av de metoder som fysiken kan tillhandahålla! Vi har ju också tillgång till den kosmiska bakgrundstrålningen i våra radioapparater och radioteleskop! Kan man tyda dessa signaler med sin kropp enbart? Krävs ju ändå avancerad utrustning för att uppfatta radiosignalerna från Big Bang? Rätta mig om jag har fel!

     Gilla

 6. Citat:Du Liten & Klen, jag har inte i närheten av försvunnit. Faktum är att ni bara kommer att få höra och se mer och mer av mig.

  Och vad behöver du belägg för? Jag har ju skrivit hur det fungerar. Men jag lär mer än gärna ut hur du själv får kontakt med änglar, andar, spår o.s.v. :) Faktum är att enligt Birkans sätt att ta kontakt med andar på bara tar några sekunder! Det ända man behöver göra är att slappna av i nacke och axlar, blunda (om man är nybörjare) och kalla på Ärkeänglarna Mikael och Azrael. Därefter har man kontakt ;-)
  Slut citat.

  Ja bara ETT ENDA belägg så har du minst ett Nobelpris som du kan donera vart du vill.

  Gilla

 7. @Nina Vanessa Wessberg (NVW): Hej på dig! Den 20 april skrev du en längre kommentar, vars innehåll jag nu tänkte kommentera i min tur.

  1) NVW SKREV: Några som många medium jobbar med är guider. T.ex. om jag vill veta något om dig så kontaktar jag din guide som vet mer om dig än du själv vet.

  FRÅGOR TILL DIG: Vad är det för (andliga?) guider du talar om? Hur skiljer sig dessa från röster som många av oss hör inuti våra huvuden? Kan du beskriva en guide närmare vad gäller utseende med mera? Dvs är de synliga eller osynliga för dig? Hur kommunicerar du med dem? Hur går det till?

  Nämnas kan/bör att änglar enligt Bibeln inte sällan dyker upp som människoliknande varelser och av den anledningen, åtminstone inledningsvis, misstas för att vara just människor. Först senare kommer folk på att det nog i stället var en ängel de mötte och, kanske, samtalade med. Är detta sätt att se på änglar förenligt med din upplevelse av och uppfattning om änglar, Nina?

  2) NVW SKREV: Och varför tror du att Azrael inte är en ärkeängel? Hans namn slutar ju på -el = ärkeängel. Anledningen till att jag kallar på honom är för att han är dödsängeln. Så vill jag tala med någon död så är det llogiskt att kalla på just honom.

  SVAR: Nej, Nina. Suffixet -el betyder ”i himmelen boende”. I Bibeln kan man inte läsa om Azrael. Däremot är han namngiven i judiska och muslimska traditioner. Vilka änglar som är ärkeänglar – och hur många de är till antalet – råder det stor oenighet om både inom och mellan religioner. Oftast brukar deras antal anges vara sju (som i Abrahamitiska religioner är ett heligt tal).

  Det är bara undantagsvis som Azrael – och då alltså i icke-biblisk litteratur – beskrivs som en ärkeängel. Framför allt är Azrael omhuldad och omnämnd med detta namn inom islam.

  I den hebreiska Bibeln (kristendomens Gamla Testamente) omnämns är blott två änglar nämnda vid sina namn: Mikael och Gabriel. Just därför har de ansetts vara ärkeänglar (alltså eftersom vi vanliga dödliga får veta deras namn).

  3) NVW SKREV: Jag förstår inte varför du tror att det finns någon Livets bok och att Azrael skulle skriva den :-S När vi dör så kommer vi få se en tillbakablick på våra liv, från det att vi föds till att vi har dött.

  SVAR: Menar du att du inte känner till Livets Bok. Detta är ju ett av de mest centrala begreppen inom abrahamitisk religiös tradition. Hur kan du ha missat detta? I Livets Bok antecknas alla som ska få komma till Himmelriket eller den judiska motsvarigheten Olam Haba (= afterlife, the world to come). Och finns det en Livets Bok är det rimligt att det också finns en Dödens Bok eller hur? Därifrån är steget inte långt till synsättet att Gud, sannolikt med hjälp av alla sina änglar, för bok över alla människors handel och vandel. Denna dokumentation är sedan tänkt att användas på Yttersta Dagen (= Domedagen), då vi alla ska uppväckas ur vår ”dödssömn” för att stå till svars inför Gud om hur vi levt våra jordeliv.

  Härav följer att någon eller några måste sköta dessa båda ”gudomliga” böcker – eller hur? Det är väl rimligt att tänka sig att Dödens ängel kan ha med detta att göra, särskilt med tanke på att det ju är han som hämtar alla som ska dö. Jfr vår nordiska syn på Liemannen som dyker upp hos döende för att hämta dem och föra deras själ vidare till ”nästa” värld. Utan sådan dokumentation blir det ju en parodisk rättegång på Yttersta Dagen. Man kan lätt tänka sig att vissa av oss människor som ställs till svars försöker att blåneka till anklagelserna. Och då kan Gud, eller någon av Hans änglar, läsa upp vad som står antecknat i Livets Bok, Dödens Bok eller möjligen en annan bok, som används för detta ändamål.

  4) NVW SKREV: Det finns faktiskt forskning på att ögonen rör sig väldigt mycket under en liten stund efter att man har gått bort.

  SVAR: Intressant (om detta är sant). Har du någon länk eller referens som styrker ditt påstående? Jag vill gärna veta mer härom. Det var en nyhet för mig.

  5) NVW SKREV: Däremot så finns det en livsplan som vi alla har skrivit innan vi föddes som våra guider har. När vi sen går bort så får vi gå igenom denna livsplan för att se hur mycket vi följde den eller inte.

  SVAR: Alltså: Hur vet du detta, Nina? Vad grundar du det påståendet på? Länka gärna eller ange åtminstone en referens.

  6) NVW SKREV: Sen kan ingen störa Azraels arbete då han kan vara på hur många platser som helst på samma gång då han inte har någon kropp utan endast består av energi.

  SVAR: Än en gång: Hur vet du detta, Nina? Hur går det ihop med vad jag påpekar i pkt 1 ovan (om att änglar miistas för att vara vanliga människor). Energi är väl en osynlig entitet? Inte kan väl du se exempelvis elströmmen? Eller?

  7) NVW SKREV: Sen sägs det att det finns ca 92 ärkeänglar, så vad du fått 5-6 eller 7-8 ifrån vet jag inte haha…

  SVAR: Antalet ärkeänglar varierar från en religiös källa till en annan. Som redan nämnt finns det i Bibeln blott två namngivna änglar (Mikael och Gabriel). Övriga namngivna änglar är alltså utombibliska. Det vanligaste antalet ärkeänglar är just sju st. Men avvikelser förekommer, både uppåt och nedåt.

  Bland Jehovas vittnen, för att ta ett exempel, kan man ofta få höra att det finns blott en ärkeängel, Mikael. Och att denne Mikael i själva verket är identisk med Bibel-Jesus. (Härav följer att Jehovas vittnen menar att Jesus är ett av Gud skapat gudaväsen och därmed underordnad Gud själv, något som i sin tur innebär att dogmen om Guds treenighet inte håller, enär enligt den är Jesus ”likvärdig” med Gud (Fader) och Gud (Helige Anden).

  Så kan du, Nina, hjälpa oss att lösa denna tvist mellan troende på Treenigheten och förnekare av Treenighetsläran? Eller du menar att Mikael inte alls är identisk med Jesus?

  Varifrån kommer din uppgift om att det skulle finnas 92 ärkeänglar? Har du någon länk eller pappersreferens till det? Siffran 9 är helig och magisk (precis som siffran 7). Siffran 2 är också magisk, jfr synsätt som tes-antites, yin-yang etc. Dvs 2 kan stå för ett slags antingen-eller-tänkande eller ett både-och-tänkande. Inom islam är talet 72 heligt och magiskt. Jfr med att varje man som kommer till Paradiset tilldelas 72 (eller 70) jungfrur att förlusta sig med sexuellt. Jfr med traditionen att vi på midsommarafton ska plocka sju – eller nio – sorters blomster och lägga under huvudkudden, på det att vi i drömmen ska möta vår tillkommande make eller maka.

  8) NVW SKREV: Att ärkeängel skulle översättas med Chief Angel känns lite skumt. Alla ärkeänglarnas namn slutar på -el vilket kommer från hebreiskans och betyder av Gud eftersom de står honom (hen) väldigt nära.

  SVAR: Nej, som framgår av pkt 2 ovan betyder slutändelsen/suffixet -el ”i himmelriket boende/hemmahörande”. Har alltså INGET med ärkeängel att göra. Och ärkeängel betyder ängel av hög(re) rang, dvs en ängel som är överordnad (= har mer att säga till om) än övriga änglar. En sådan individ (med högre rang och befogenheter) brukar man här på jorden kalla för chefspersoner. Varför tycker du det är skumt att kalla ärkeänglar för chefänglar? Jfr ärkebiskop som ju är att likna vid chefbiskop, dvs högre i rang och därmed chef över de övriga biskoparna.

  9) NVW SKREV: Jag känner mycket väl till kvinnliga ärkeänglar, men det är missvisande att kalla ärkeänglar för han eller hon. Alla änglar är könslösa (det är våra själar också). Så t.ex. är Ärkeängel Mikael 50% kvinna – precis som alla andra änglar. Alla är 50% man och 50% kvinna. Anledningen till att vi dock säger han eller hon till dem är för deras egenskaper.

  SVAR: Kvinnliga änglar? Intressant som fan, tycker jag. Har du någon länk eller pappersreferens?

  Men vad menar du med att änglar är könlösa? Hur går det ihop med synsättet inom islam, att varje man i Paradiset blir tilldelad 72 (eller 70) jungfrur att rumla om med i ”sänghalmen”?

  Däremot stämmer ditt synsätt på änglar och själar delvis in på vad Jesus själv har kommunicerat därom. Som bekant menar Jesus att Himmelriket är en knullfri zon. Jfr begrepp som Nefilim, fallna änglar och jättar. Dvs det finns ett spritt synsätt om att vissa änglar blev utkastade från det kristna Himmelriket, förmodligen till följd av att de inte kunde hantera sin knullskhet och därför valde att sätta på jordiska kvinnor, varvid avkomman blev det som vi kallar för jättar.

  Fast i så fall är det väl fel att kalla änglar för könlösa varelser, Nina. Kan fallna änglar få barn med jordiska kvinnor, måste de väl rimligen vara försedda med en kuk som kan leverera sädesvätska. Apropå det, varför kan vi inte läsa om människomän som gjort kvinnlig änglar med barn? Kan det vara så, Nina, att kvinnor är könlösa i det kristna Himmelriket, medan manliga änglar alltså har något som dinglar mellan sina ben?

  Hur ser du på detta jag just har berättat, Nina? Kan du reda ut vad du menar med begreppet könlösa varelser i Himmelriket? På vad sät är de könlösa? Är alla könslösa enligt din definition eller vad är det som gäller?

  10) NVW SKREV: Det är kul att du skriver så mycket om saker som dels är felaktigt och dels som du inte har någon aning om… Men tack för att jag får tillfälle att rätta dig och lära dig något :-)

  SVAR: Tack själv för att du delar med dig av sånt som du har fått lära dig. Är det Birkan Tore som är din läromästare och mentor när det gäller änglar? Som du kan se av mina svar här ovanför behöver han – eller vem det nu är som är din läromästare härvidlag – korrigera delar av det han lär ut till sina betalande elever.

  Rent generellt gäller, vilket jag hoppas framgår av mina svar här ovanför, ett sammelsurium av åsikter om änglar och ärkeänglar. Den här forskningsgrenen, kallad för angelologi, är tyvärr helt fri från fakta, bevis och evidering av just fakta och bevis. Så därför är det fritt fram för envar stolle att själv fundera ut – läs: hitta på – hur det ser ut i änglavärlden.

  Det är inte minst därför som angelologer har så svårt att enas om hur många ärkeänglar det egentligen finns.

  11) AVSLUTNINGSVIS: Till sist, Nina: Anser du att Birkan Tore är en framstående angelolog? Har han månne skrivit någon bok i ämnet eller han sprider sina visdomar enbart muntligt, kanske genom att hålla kurser för folk som är intresserade av ämnet och följaktligen vill veta mer om änglar och änglavärlden?

  Anser du att du sjäölv är en framstående angelolog, Nina?

  Du känner väl till, Nina, att det finns en hel del gratis information om änglar och ärkeänglar på Wikipedia? Eftersom den informationen ofta avviker från det som du har kommunicerat här i dina olika kommentarer på GesusBloggen, så indikerar väl det att du nog inte har tagit del av den gratisinformationen. Menar du månne att gratisinformation är av sämre kvalitet och tillförlitlighet än information som du måste betala lite deg för? Om du svarar ja på den frågan: Hur vet du att exempelvis Birkan Tore är en tillförlitlig person och ingen bedragare? Du måste väl ha tagit hans referenser? Inte kastar du väl dina pengar i sjön, bildligt talat, genom att betala dyrt för att gå kurser hos en person, vars kunskaper inte på något vis är validerade av någon annan än han själv eller av kompisar till honom (i bästa fall)? Det hoppas jag verkligen inte att du gör, Nina.

  Ljus och kärlek till dig!

  Gilla

  1. Hej bbnewsab! Tack för dina frågor :) Jag ska göra mitt bästa för att besvara dem…

   1) De andliga guiderna jag talar om är alla våra egna och personliga guider. Innan vi föds så får vi alla välja ut en guide som ska stötta och putta oss lite i rätt riktning. Denna guide ansvarar även för våra livsplaner. D.v.s. ”pappret” där vi skrivit vad vi vill uppnå i våra liv, vilka svårigheter vi vill gå igenom, vilka sjukdomar vi vill ha och mycket mer.

   Det första jag skulle säga skiljer en guides röst i huvudet till en psykisk störning är att en guides röst alltid är kärleksfull. Från hen har man alltid ovillkorlig kärlek. De som lider av psykiska störningar hör ju ofta att de ska ta livet av sig själv eller andra och dylikt. Sådana röster skulle aldrig komma från guider! Däremot skulle man kunna få en varning. T.ex. ”gå härifrån omedelbart!” eller ”drick/ät inte det där!” eller vad som helst. Men sen kan man självklart höra mycket kärleksfulla meddelanden :)

   En guides utseende kan se ut på många olika sätt. Min egna guide som heter Otto är klädd i ringbrynja, lång röd mantel som hålls ihop med fyra små silverknappar med en tunn kedja emellan, samt ca 35 år gammal, tjockt lite halvlångt rödblont hår… I och med att han visar sig som en människa så har han levt på jorden. En del guider har inte det. Jag vet att min första lärare i andlighet, Vivi Linde, har en andlig guide som ser ut som Gandalf och därmed har han inte levt.

   För mig så kan jag se guider i mitt inre. Jag är fortfarande nybörjare så jag har gärna ögonen stängda. Det ser ut som att man dagdrömmer, men man styr inte vad som ska ske eller sägar – på så sätt vet man att det är på riktigt. Att saker bara kommer till en (plötsligt/oväntat). När jag ska ta kanalisera min guide så öppnar jag upp och ”går” till templet han befinner sig i enligt denna metod:

   http://vivi.tarotguiderna.se/lar-dig-kanalisera-guidad-meditation/

   Sen det du nämner om änglarna… Änglar är egentligen enbart starka ljus. Att vi beskriver en ängel som en människa med vingar är för att det är symboliskt. Vingar (egentligen fåglar) står för budbärare och människokroppen för att det är för människor. (Sen är självklart t.ex. Ärkeängel Ariel lite extra inriktad på djur då hon är planeten Jordens ängel.) Det sägs dock att en man för lääänge sen som var den första att avbilda änglar misstog det starka ljusskenet som vingar och att det är så det började med att rita vingar istället för starkt ljus. Att änglarna sen hoppar på detta genom att lämna fjädrar och visa sig med vingar – fastän det egentligen är fel – är för att vi ska kunna känna igen dem och det är ju så som vi ser dem.

   Änglar kan också mycket riktigt gestalta sig i människoform så tydligt att man tror att det är en riktig människa. Eller så kan de ”skicka” en människa att hjälpa en. T.ex. skulle de kunna få någon att ta en omväg och då upptäcka en människa som behöver hjälp. Då kan det vara änglarna som fick den hjälpande personen att ta en omväg och på så sätt skickat en vanlig människa som hjälpare. De är så fiffiga! ♥

   2) Här vet jag inte vad jag ska svara för det känns lönlöst. Jag har inte hört att -el ska betyda ”i himmelen boende”, men man kanske kan säga även det. Birkan har ju pluggat hebreiska och berättade att det inte står för det. Men men, vad spelar det för roll – Ärkeängel Azrael ÄR en ärkeängel. Punkt.

   – TILL ER ALLA SOM LÄSER DETTA! : Sluta jämföra så som jag talar om ärkeänglarna med Bibeln. Blanda inte ihop spiritualismen med någon annan religion för alla har olika synessätt. Ta bara Islam som bytt namn på nästan alla (Jesus – Isa, Gabriel – Jibrail, osv.) Jag har sett igenom fingrarna när ni tagit upp Bibeln gång på gång, men nu börjar jag tröttna! DETTA ÄR INTE BIBELN – DETTA ÄR PÅ RIKTIGT! (och nej, jag menar inte att hela Bibeln är fake…)

   3) Fortfarande religioner som du mixar ihop detta med. Känns lite som att du och alla andra här försöker säga till en kristen ”Men fattar du inte att du ska be 5 ggr om dagen” eller säga till en muslim ”menar du att du inte har en 7-armad ljusstake hemma?!” Lika ironiskt…

   4) Jag minns inte direkt var jag hörde/såg det, mer än att jag tyckte att det var så intressant så att jag la det på minnet. Men kolla gärna in denna länk:

   http://www.medialt.se/blog_51.html

   5) Guiderna berättar det -.- (duh!)

   6) Energin är för det mesta osynlig, men den går lätt att känna. Dock så är det mycket lätt att se energifält runt människor, djur, träd, saker m.m. Och hur mycket du en försöker få det till att en ängel inte hinner med och kan vara på fler ställen på samma gång – det är alltid fel. Änglarna kan vara på flera platser på en och samma gång. Punkt.

   7) Återigen jämför du med framför allt Bibeln och kristendomen!!! Men nej, Ärkeängel Mikael är INTE identisk med Jesus. Dock så betyder ju hans namn som du säkert vet ”Han som ser ut som Gud” eller ”Han som är som Gud”. Det är Guds närmaste ängel.

   Här står det mer om t.ex. 92 ärkeänglar och mycket mer:

   http://angelguiden.se/om-anglar/arkeanglar/

   Resten du nämner om junfruar och midsommar är enbart hittepå.

   8) Det var bara min personliga åsikt, men jag är ju inte så gammal som du är så kanske däför jag inte tycker om att säga chefängel utan ÄRKEÄNGEL och ingenting annat. Ungefär som att jag inte kan kalla ett ansikte för nunna. Det bara går inte. Jag är för ung, haha…

   9) Googla gärna på Ärkeängel Ariel, Ärkeängel Haniel och Ärkeängel Jophiel till att börja med. Dessa kallar vi ”kvinnor” då de har övervägande kvinnliga egenskaper.

   Ja, att de inte har några kön. De är ju endast ”energiklumpar” ;) Våra själar är ju också som sagt hälften manlig och hälften kvinnlig. Det bara är så. Man är bara en klump energi, som ying och yang, hälften – hälften.

   Detta går alldeles utmärkt ihop med islams tro på alla dessa jungfuar då islams tänk här är helt käpprätt fel! För det första så har man ingen kropp när man dör så det är alltså inte möjligt att ha sex haha, precis som du säger. Jag tror det räcker för dig…

   Sen det du säger om att fallna änglar skulle ha gjort människokvinnor med barn – du måste lära dig att änglar uträttar mirakel. De kan flytta bilar och förvränga tiden – vilket borde vara OMÖJLIGT! Men det klarar änglar av. Så de behöver inte ha några könsorgan för att göra det ”omöjliga”.

   10) Jag suger åt mig all information jag kan få tag i och bildar sen en egen uppfattning. Jag tar självklart mycket information av Birkan Tore, men även från Doreen Virtue – som även Birkan har som förebild. Hon har skrivit fantastiska böcker om änglar som jag läser med mycket entusiasm. Nu hoppas jag att du inser att det ”Birkan lärt ut till sina betalande elever” inte är så fel trots allt ;-)

   11) Nej, jag anser oss inte vara angeologer. Snarare synska medium m.m. Däremot ingår ju änglar i våra arbeten så därför måste man ha en viss kunskap om dem.

   Jag har självklart läst på om den gratisinformationen, men sen när jag gått kurser så har jag ju fått sett och talat med änglar själv och inget – INGET – man läser går upp emot egna upplevelser! Det var värt att betala för! Det höjer min tro.

   Anledningen till att jag tror på Birkan Tore är ju för att jag ser och känner att det han gör fungerar. Jag är väl inte dum heller. Men alla dras till olika andliga lärare. Lika attraherar lika. Om vi skulle ponera att du skulle gå en kurs i mediumskap som jag så kanske du skulle känna att Birkan var en dålig lärare, men kanske tycka att Vivi Lindes liknande kurs är helt klockren. Då är det säkert så att hon passar dig bättre som andlig lärare. Jag vet t.ex. att en kvinna som gick mediumutbildningen hos Birkan med mig inte tyckte att hon lärde sig ett dugg, medan jag hade 6 A4 sidor fullproppade med information.

   Klart att Birkan är en tillförlitlig person då han är med på Det Okända och de medium som är med där måste genomgå en rad tester innan de blir antagna.

   Välkommen med nya frågor! ;-)

   Gillad av 1 person

 8. Svar till bbnewsab 23/4 12.34

  He he , nog för att man är potent alltid , jag kan skära glas med min ……
  Tyvärr måste jag göra dig besviken att jag inte är den salige Östen Warnebring, hade jag fått välja hade jag nog i så fall varit den sjösjungande Bertil Boo med dunderhiten ”viloler till mor” eller den saltstänkta Harry Brandelius .

  Nej, det är faktiskt så enkelt att man översätter mitt nick till hebreiska ..skoja bara ..till svenska och då blir det ju Sten ….

  Gilla

 9. Till Nina :

  Du får jättegärna läsa av mig och lägga ut här på Gesusbloggen , det skulle säkert vara intressant för flera läsare här .

  Gilla

 10. @Nina Vanessa Wessberg (NVW): Å, stort TACK till dig för denna utförliga genomgång! Jag ska kolla upp dina länktips och därefter låta texten sjunka in ordentligt.

  Men redan nu efter första genomläsningen finns det två frågor som jag känner att jag vill ställa till dig. Dessa är:

  FRÅGESTÄLLNING NR 1) Du skriver så här: ”Blanda inte ihop spiritualismen med någon annan religion för alla har olika synessätt.”

  MIN KOMMENTAR: Jag ser på religion så här: A) Någon eller något har skapat oss; B) Samma någon eller något har givit oss en viss mening med att vi får leva här på jorden; samt C) Det finns en form av afterlife, också skapat av denna någon eller detta något.

  Om man vil, kan man lägga till en fjärde punkt, pkt D: Att det finns individer som är utbildade till att förmedla, förklara, tyda, tolka etc denna någons eller detta någots önskemål, tankar, känslor, planer etc. Typexempel härpå är, förstås, präster. Men jag vill hävda att det finns en sorts andliga ledare och uttolkare även inom spiritualismen

  Så oavsett om man ser på religion utifrån punkterna A-C eller A-D, kan väl slutsatsen näppeligen bli annan än att även spiritualism är en form av religion? Eller vad anser du, NVW?

  Och då, menar jag, poppar följande fråga upp, pockande på ett svar: Hur i all världen kan du, eller någon annan, veta att av alla världens olika religioner så är just spiritualism den enda rätta?

  DESSUTOM: Det finns ju en snarlik trosinriktning som åtminstone delvis konkurrerar med spiritualismen. Denna trosriktning kallas för spiritism.

  Starkt förenklat kan man säga som så, att spiritualism förhåller sig till spiritismen såsom kristendomen örhåller sig till olika kristna kyrkosamfund. Dvs spiritualism respektive kristendom är en sorts paraplybegrepp, under vilka ryms allehanda trosinriktningar (alltså ungefär som synsättet att kristna kan delas in i exempelvis protestanter,och katoliker, vilka sedan i sin tur kan delas upp i olika fraktioner/samfund typ lutheraner, kalvinister etc, vilka i sin tur kan delas in i fraktioner/samfund som pingstvänner, baptister, Jehovas vittnen etc).

  Likadant är det alltså med spiritismen. Dvs spiritism är en form av spiritualism. Alltså: Alla former av spiritism hör hemma under det större spiritualistiska ”paraplyet”, varav följer att inte all spiritualism är identisk med spiritism.

  Här är en i mitt tycke bra länk om spiritualsim: https://en.wikipedia.org/wiki/Spiritualism#Beliefs .

  Ett citat ur den artikeln, ett avsnitt i vilket sex olika credon listas:

  Although various spiritualist traditions have their own beliefs, known as ”principles”, there are some shared concepts:[citation needed]

  1) A belief in spirit communication (= Tron att det är möjligt att kommunicera med andeväsen)

  2) A belief that the soul exists after the death of the physical body (= Tron att det finns en själ som överlever den fysiska kroppens död)

  3) Personal responsibility for life circumstances (= Tron att vi alla har ett personligt ansvar för vad vi gör, säger, tänker etc under våra jordeliv).

  4) Even after death it is possible for the soul to learn and improve (= Tron att vår själ kan – och är i behov av att – förfinas och vidareutvecklas också efter jordelivet)

  5) A belief in a god, often referred to as ”infinite intelligence” (= Tron på ett gudomligt väsen, ofta kallat för ”den oändliga intelligensen”, ”den kosmiska intelligensen” eller dylikt)

  6) The natural world considered as an expression of said intelligence (= Tron att den värld vi lever våra jordeliv i är skapad av det gudaväsen som beskrivs i pkt 5 ovan)

  Om spiritism kan vi läsa mer här: https://en.wikipedia.org/wiki/Spiritism#Basic_tenets .

  Ett citat från den artikeln följer här:

  The five chief points of the doctrine are:

  1) There is a God, defined as ”The Supreme Intelligence and Primary Cause of everything” (= Det finns ett gudomligt väsen, som kan definieras som en oändlig sorts intelligens – jfr begreppet ”Kosmisk Intelligens” – och som är alltings yttersta orsak)

  2) There are Spirits, all of whom are created simple and ignorant, but owning the power to gradually perfect themselves (= Det finns andeväsen, men alla dessa är skapade av ”den kosmiska intelligensen” i enkel och okunnig form och därför med förmåga till OCH i starkt behov av att ”förädlas”/vidareutvecklas/”mogna” etc i syfte att uppnå perfektion)

  3) The natural method of this perfection process is reincarnation, through which the Spirit faces countless different situations, problems and obstacles, and needs to learn how to deal with them (= Den naturliga processen för att ett andeväsen ska uppnå perfektion är det som kallas för reinkarnation. Under varje ny inkarnation lär sig alltså den mänskliga själen – läs: anden – något nytt och närmar sig därmed sakta men säkert perfektion; först när själen har uppnått perfektion är den ”färdigutbildad” och behöver därför inte fortsätta att reinkarneras)

  4) As part of Nature, Spirits can naturally communicate with living people, as well as interfere in their lives (= Andeväsen är del av det av gudomen skapade kosmos och äger förmågan att kommunicera med oss människor som lever våra jordeliv här på planeten Jorden)

  5) Many planets in the universe are inhabited (= Inte bara planeten Jorden här i vårt universum är bebodd, utan det finns liv även på annat håll i samma universum, och alltid är detta liv skapat av den gudom som omnämns i trossats nr 1 ovan).

  Citatet fortsätter på följande vis med en sammanfattning (men denna översätter jag inte, ity att det i princip är samma förklaring som jag har klätt i svensk språkdräkt i de fem presenterade trossatserna här ovanför):

  The central tenet of Spiritist doctrine is the belief in spiritual life. From this perspective, the spirit is eternal, and evolves through a series of incarnations in the material world. It asserts that life in the material world is a short-term stage, where the spirit has the opportunity to learn and develop its potential. Reincarnation is considered the process where the spirit, once free in the spiritual world, comes back to the world for further learning.

  Med detta sagt om skillnaden mellan spiritism och spiritualism vill jag fråga dig, Nina, hur du definierar din tro på andeväsen och människors själar.

  Delar du det spiritistiska synsättet att själarna startar som omogna och föga välfungerande ”entiteter”, vilka sedan genomgår ”skolning” och ”vidareutbildning”, i form av nya inkarnationer, för att förhoppningsvis, med tiden, kunna ”ta examen” med ”betyg i alla ämnen”, så att de själar som lyckats uppnå perfektion inte längre behöver deltaga i ”reinkarnationscirkusen”?

  Eller är du av åsikten att själarna kan förädlas och, förhoppningsvis, uppnå perfektion i Afterlife UTAN ATT reinkarnera?

  Eller kan det handla om ett både-och? Typ att en del själar måste reinkarnera för att kunna ”ta sin examen”, medan andra kan uppnå perfektion (läs: ”ta sin examen”) under sin påbörjade och pågående vistelse där i Afterlife?

  Eller menar du rent av, Nina, att hela det spiritistiska tänket om själarnas förfining och perfektion – något som är grundpelaren inom det spiritistiska trosparadigmet – är onödigt?

  Jag ser fram emot dina svar även på alla dessa frågor, Nina!

  Så var det då dags för den andra frågeställningen.

  FRÅGESTÄLLNING NR 2: Hur kan det komma sig att du är så säker på att just din uppfattning om (tro på) hur saker och ting förhåller sig är den (enda) rätta? VET du verkligen vad som är rätt eller är det snarare en KÄNSLA inombords som du har om hur det måste – läs: borde – ligga till (förhålla sig)?

  Och när du har klarlagt detta, vill jag att du också adresserar denna fråga: Innebär det att ALLA ANDRA som har en tro, som skiljer sig från din tro, har fel? För inte kan du väl mena att om två – eller flera – personer tror olika saker, så kan dessa individer trots det ha (lika) rätt allihop?

  Och jag avslutar med att upprepa: Jag ser fram emot dina svar även på de här frågorna i frågeställning nr 2, Nina!

  Jag vill verkligen berömma dig genom att säga, att det är länge sedan jag lärt mig så mycket nytt (sätt att tänka och resonera) som jag gjort från dig Nina. Fast därmed vare inte sagt, att jag tror att du har rätt. Men intressant är det förvisso. Och det gläder mig att du dessutom är så verbal av dig. Jag tycker det är ovanligt lätt att följa dina tankar (med tanke på att du är en andetroende). Fast nu är jag, vilket du nog märker, intresserad av att se om ditt trosparadigm hänger samman lika bra på detaljnivå. Om det visar sig gra det, skulle jag dock bli mycket förvånad. Men sósvuret är bäst. Låt oss inte gå händelserna i förväg därvidlag.

  Ljus och kärlek till dig, Nina! (Jag är så glad att du vill göra ditt bästa att förklara för mig, trots att du förmodligen redan känner till, att jag har dåligt rykte här på GesusBloggen om att jag är en sällsynt elak jävel att ha att göra med.)

  Gilla

 11. @Nina Vanessa Wessberg (NVW): Angående suffixet -el i hebreiska mansnamn. Jag kan själv inte hebreiska, men jag har läst artiklar av dem som kan det språket. Om jag minns rätt nu, ligger det till så¨här:

  1) Suffixet -el är mycket vanligt i hebreiska namn (typexempel Daniel).

  2) Grundbetydelsen är ”hörande till himmelriket”, ”hemmahörande hos Gud”, ”som står nära Gud” eller något liknande.

  3) Så gav man ett judiskt gossebarn ett namn som slutade på-el, var det förmodligen föräldrarnas önskan att den pojken skulle komma att stå Gud nära, dvs att han under sin levnad skulle bete sig på ett Gudi behagligt vis, dvs leva ett gudfruktigt liv.

  4) Eftersom suffixet -el är så vanligt förekommande, även i namn som inte är namn på änglar, är det rimligt att antaga, att Birkan Tore, trots studier i hebreiska, har fel, när han hävdar, att -el i namnet indikerar en ärkeängel.

  5) I själva verket tycks det ligga till så här: Alla (?) ärkeänglar har av allt att döma namn som slutar på -el. Men namn som slutar på -el är ingalunda förbehållna för just ärkeänglar i Guds himmel. Det finns alltså också icke-änglar som har namn som slutar på -el (typ Daniel). Slutsatsen måste bli att suffixet -el INTE anger att personen i fråga måste vara en ärkeängel. Däremot är det förstås möjligt att ett änglanamn som slutar på -el avser just en ärkeängel. Men som sagt, även andra än ärkeänglar och vanliga änglar kan ha sådana namn som slutar på -el.

  6) Suffxiet verkare snarare indikera, att det är frågan om en mansperson, vars föräldrar med sitt namnval velat ”underlätta” eller ska vi säga visa vägen för gossebarnet i fråga, dvs det outtalade budskapet skulle kunna vara, att hans föräldrar på detta vis vill underlätta för honom att under sitt liv här på jorden vara/stå nära Gud och samtidigt uttrycka en önskan, att gossen i fråga i afterlife ska hamna nära Gud, bli ”hemmahörande” hos Gud. Man kan alltså se namnvalet som en sorts namnmagi. Genom att ge gossebarnet ett sådant namn (som slutar på -el) ska chanserna förhoppningsvis öka, att gossen i fråga ska komma att leva sitt liv på ett sätt som tilltalar Gud.

  För att sammanfatta. Jag kan förstås ha (delvis) fel i mitt resonemang här ovanför. Men jag är iaf rätt säker på att suffixet -el INTE är förbehållet enbart individer i himmelriket – eller på ”Andra sidan” – med ärkeängels rang (oavsett om dessa nu är två, sju eller rent av 92 till antalet). Dvs även andra än ärkeänglar kan och får bära den sortens namn.

  Gilla

 12. @Nina Vanessa Wessberg: Vart har du tagit vägen? Jag saknar dig här på GesusBloggen? Jag vill så gärna veta mer om hur du tänker, känner och resonerar. Dina inlägg här var verkligen intressanta och spännande. Så jag ber dig: Kan du inte komma tillbaka hit och berätta mer om dina änglakontakter? Angelologi (Angelology) är ett fascinerande ämne.

  En av många saker jag undrat över är varför änglar vanligen avbildas med vingar. Vet du vad änglar ska med vingar till? Vad är poängen med änglavingar? Andevarelser behöver väl inga vingar för att förflytta sig?

  Gilla

  1. Ja, Nina försvann nog (pep fegt iväg), precis som alla andra bedragare alltid gör/gjort, när hon skulle visa att hon kan vad hon påstår sig kunna, och göra, och tar betalt för – inget nytt!

   Gilla

   1. JAG HAR IIIINNNTTTEEEE FÖRSVUNNIT OCH NI KOMMER ALDRIG BLI AV MED MIG!!!

    Men som sagt så sitter jag inte klistrad här (däremot läser jag era kommentarer på en gång ni skriver), så jag kommer återkomma med lååångt svar.

    Gilla

  2. Det ryktas om att en man för lääänge sen såg en ängel och misstog dess starka ljus för vingar och avbildade den så. Då lärde sig folk att det var ”så” änglar såg ut. Om detta stämmer eller bara är en hörsägen vet jag ej, men oavsett så är det ju så vi kännetecknar en ängel. Eftersom änglar vill att vi ska känna igen dem visar sig därför just så.

   Vingar (egentligen fåglar) är även symbol för budbärare – vilket änglar är. Så det är ytterligare en anledning till att de visar sig med vingar.

   Annars har du helt rätt i att vingarna inte behövs. De är enbart för att känneteckna. Egentligen ser änglar endast ut som starkt ljus. 👼

   Gillad av 1 person

   1. @Nina: Intressant! Men varför finns det änglar med olika sorters vingar och olika antal vingar? Serafer, till exempel, anses ha sex vingar; se https://sv.wikipedia.org/wiki/Seraf . Keruber bara fyra; se https://sv.wikipedia.org/wiki/Kerub .

    Och hur starkt är änglarnas lyskraft? Kan man titta på dem utan att bli blind? Jfr med hur farligt det är att titta rakt in i solen. Man kan bli blind då.

    Kan den som tittar länge på en ängel också bli blind? Hur gör du själv när du ser en ängels starka ljus? Blundar du? Eller bär du glasögon med sotade glas (som vissa gör när de vill titta på solen under en soilförmörkelse)?

    Snälla, berätta mer om dina möten med änglar. Ser du dem på riktigt (med ögonen)? Eller du bara förnimmer – ”känner” – deras närvaro?

    Gilla

 13. Både Nina och Krille försvann ….Lite synd då bägge verkade vara sugna att diskutera och bemöta våra frågeställningar , jag hade så gärna velat att Nina skulle ”läsa” av mig och lägga ut här på bloggen , men det verkar inte bli av tyvärr .

  Gilla

 14. Folk kanske undrar varför jag behandlar Nina och Krille-tjejen så olika?

  Svaret är enkelt: Det finns inget hyckleri hos Nina. Jag ser inget ont alls i henne. Hon är i mina ögon en god medmänniska, som vill andra väl. En godhjärtad person.

  I det avseendet skiljer sig Nina från de flesta andra woowoos.(Ett fåtal undantag finns dock som är som Nina härvidlag.)

  Jag vill gärna få detta sagt. Jag gillar verkligen Nina. Trots att hon är en woowoo.

  Av alla woowoos jag har kommit i kontakt med här på GesusBloggen är det nog – iaf efter vad jag kan påminna mig just nu – bara Nina som enligt mig, i alla fall än så länge, verkar sakna det där hyckleriet som annars är ett så typiskt woowoo-istiskt drag (och som jag inte tål utan är allergisk mot).

  Man skulle kunna säga att Nina är krille-tjejens motsats i nästan allt.

  Så än en gång säger jag till Nina: Välkommen tillbaka hit!

  Gilla

  1. Åh så fint skrivet av dig! 😘

   Jag ska svara på alla era frågor och detta inte för att försöka övertala er, snarare övertyga. Jag älskar att diskutera och lära ut andlighet och det är därför jag kastade mig in här på bloggen ;-)

   Jag kommer att försöka läsa av er, men jag har ganska nyligen påbörjat min andliga utvecklingen och ser ganska begränsat ännu. Därav att jag använder tarotkort som redskap samt går utbildningar och läser böcker. Jag kan se, jag kan tona in på namn, men jag är ännu osäker. Det krävs mod först samt förberedelser. Men det kommer, det kommer…

   – Btw, vem är den där Krille? o.O

   Gillad av 1 person

 15. @Nina: Krille-tjejen uppträdde här på GesusBloggen med dubbla identiteter. Efter att ha påkommits kade han ned massor av energi och tid på att förneka detta. Det finns mycket mer att berätta om krille-tjejen, men jag nöjer mig att påtala detta. Det är för övrigt därför jag kallar hen för krille-tjejen, ty förutom krille kallade hen sig också för Marita Ledin.

  Apropå ingenting: Om du, Nina, skulle få en kund som lider av personlighetsklyvning, hur skulle du bete dig då? Hur vet man vilken av personligheterna som är den ”ursprungliga”? Vidare: Är det moraliskt rätt att debitera mer än ett arvode i ett sådant fall? Dvs är det moraliskt försvarbart att låta varje delpersonlighet få hosta upp lite egen deg att pröjsa med? Hur ställer du dig till synsättet att ge mängdrabatt i dylika fall?

  Gilla

  1. Jag skulle fortfarande se personen med personlighetsklyvning som en.

   En kropp – en själ – en person att tona in på.

   Jag kan ju få reda på vad som är det ”ursprungliga” genom att kontakta dess guide/överjag/änglar o.s.v. De är ju allvetare.

   Gilla

 16. Apropå ingenting Jag läste häromdagen att Terry Evans nu äntligen har fått komma hem från sin sjukhusvistelse på kirurgisk avdelning. Utan att för den skull vara helt kry och återställd.

  Det blev en ovanligt – flera veckor – lång sjukhusvistelse för hans vidkommande. Jag tycker att det indikerar att komplikationer måste ha tillstött efter operationen, ty det är inte normalt att man ska tvingas stanna så länge som flera veckor på en akutvårdsavdelning.

  Någon som möjligen vet mer om hur det förhåller sig?

  OM jag har rätt i min spekulation (om att komplikationer tillstötte), vad ska man då dra för slutsatser om all den healing som hans anhängare ägnat sig åt och sänt i väg åt hans håll till dessa veckor?

  Kan det vara så illa, att det var all denna healing som ledde till att Terry Evans drabbades av komplikationer?

  Skulle han måhända ha sluppit komplikationer, ifall alla dessa healers hade lämnat honom i fred?

  Någon som vet? Någon som har en hypotes? Jag vill verkligen inte att det ska vara så illa, att healing gör mer skada än nytta.

  Och vad kan det ha varit för åkomma/sjukdom som ledde till att han över huvud taget lades in på en kirurgisk avdelning?

  Jag har för egen del misstänkt insättning av höftledsprotes, dito med avseende på knäledsprotes eller, kanske mest troligt (enligt mig), någon form av kranskärlsoperation i hjärtat eller kurering av annat hjärtfel.

  Jag har därvidlag resonerat så här: OM man bygger hela sitt liv på en gigantisk livslögn, vilket jag tror att Terry Evans har gjort, då måste det rimligen påverka hjärtat på ett negativt vis.

  Så jag måste bara kasta ut frågan här på GesusBloggen, som ju läses av så många woowoos: Kan det vara Terrys KARMA som så att säga spökar här? Eller är det, trots allt, alla healers som skadat Terry Evans? Eller kanske både-och?

  Vad anser alla ni som är woowoo-istiska karma- och healingexperter? Berätta gärna. Gör er stämma hörd här hos Gesus på hans GesusBloggen, den naturliga samlingsplatsen för såväl woowoos som skeptiker.

  Gilla

  1. Jag tror absolut att healingen hjälpt. Utan den hade han förmodligen mått/varit ännu sämre.

   Däremot kanske han skrev in detta i sin livsplan. Något som han ”ville” gå igenom under sin livstid.

   Gilla

   1. @Nina: Vill du utveckla detta med våra ”livsplaner”? Menar du att vi alla har möjlighet att påverka våra livsplaner? Jag trodde att Gud eller den Kosmiska Intelligensen hade en färdig plan för envar av oss. Och i så fall kan vi väl inte själva ändra på denna livsplan – eller?

    Gilla

    1. Ingen har blivit född bara av en olyckshändelse eller dylikt. Alla har vi valt våra liv.

     När man är på den andra sidan och bestämmer sig för att bli född (igen) så får man välja en guide. En andlig guide är någon som (vanligtvis) levt otroligt många liv och blivit klar (det som buddhister kallar Nirvana). Dessa guider är mästare på att guida människor på livet! Den man väljer är oftast någon som gått igenom liknande saker som man själv ska göra. På så sätt har guiden en otrolig förståelse för vad ”sin” människa går igenom, känner sig, hur hen ska lösa problem o.s.v.

     När man då valt sin guide, skriver man tillsammans med den en livsplan. I den ska det framgå vad man vill uppnå med sitt kommande liv. Vad vill man lära sig? Vilka svårigheter vill man möta? Vilka sjukdomar vill man ha? Vilka personer vill man träffa på? Vad vill man ha för talanger? Vill man vara fattig/rik? Vill man födas som flicka/pojke? Och mycket mer!

     Livsplanen kommer sedan att finnas hos guiden hela tiden och guiden är den enda som har den. Sen är det dags att födas och man får köa då det är ont om kroppar att ”hoppa in” i. Man väljer även sina föräldrar uppifrån. Man får titta ner över olika alternativ och sen väljer man en.

     Kan tillägga också att man föds ofta tillsammans med samma själar. Så din mamma kanske har varit din son i ditt tidigare liv, eller så har din pappa varit din syster o.s.v. Eller så har man samma roll. Oavsett så föds man tillsammans och det kan vara likadant med en arbetskamrat man får eller någon annan man stöter på i livet, att man liksom känner ett starkt band till hen som man inte kan förklara. Då kan man ha känt varandra i ett tidigare liv! :-D

     En annan sak jag kan säga är att JA – barnen i Afrika har valt att födas in i svält och alla andra som genomgår svårigheter har valt även det. En del kan ha gått igenom otroligt mycket. D.v.s. både haft en massa sjukdomar samt blivit sexuellt utnyttjad och mobbad och mer på samma gång. Även det är valt. Anledningen till det är att man växer och lär sig genom motgångar. När man är på den andra sidan så kan man bli lite för ivrig och lägga in för mycket i sin livsplan att man lite omedvetet tar sig vatten över huvuet och inte riktigt inser hur svårt man kommer ha det i sitt liv.

     Man ska dock komma ihåg att livsplanen inte är ristad i sten. Det är en plan – men inget fast beslut. Gillar man inte sitt liv – ändra på det då! Det finns ju faktiskt en kosmisk lag som heter Människans Fria Vilja och den kan man utnyttja här. Det är också den som används ”mellan raderna” i sin livsplan. Exakt allt är ju inte bestämt. Det kanske är bestämt att du ska äta en måltid imorgon – men VAD står inte. Så lite väljer man själv… ELLER så väljer du att ta fasta imorgon – då ändras det och får andra konsekvenser ;-)

     P.S. När man får déjà vu känslor så är det INTE för att man levt detta tidigare – utan för att man känner igen det man upplever från det man anecknade i sin livsplan. När man upplever detta så vet man att man är exakt där man ska vara i exakt rätt tid. Man är på rätt spår helt enkelt :-)

     Gillad av 1 person

 17. Jag läser på skitföreningen Humanism & Kunskaps hemsida att Torbjörn Sassersson, en av de tre i Los Tres Amigos, har tilldelats utmärkelsen Pennan för heroiska insatser när det gäller att sprida allsköns woowoo-istisk bullskit och dynga.

  Motiveringen lyder:

  ”Torbjörn Sassersson har visat på journalistisk uthållighet och ett exceptionellt mod. Han har som redaktör via sin nättidning Newsvoice visat öppenhet för olika perspektiv och sökt bibringa läsare texter och analyser som mainstreammedia av olika skäl valt att tiga om eller förvanska.”

  Om jag hade suttit med i juryn, hade jag snarare lyft min lans för att Gesus skulle ha tilldelats denna hedersutmärkelse, som kallas för Pennan. Med denna motivering:

  ”Gesus Pettersson har visat på journalistisk uthållighet och ett exceptionellt mod. Han har som bloggredaktör på sin bloggsajt GesusBloggen, den naturliga samlingspunkten för såväl woowoos som andeskeptiker, visat stor öppenhet för olika perspektiv och därtill försökt att bibringa sina många läsare texter och analyser som på vanliga woowoo-sajter av olika skäl förtigs, förvrängs eller förvanskas å det grövsta”.

  Men nu bidde det tyvärr inte så. Jag satt inte i juryn. Så det sket sig.

  Tyvärr.

  Dock menar jag fortfarande, att det skulle ha varit en fin gest av Börje Peratt & Co i skitorganisationen Humanism & Kunskap, om de hade haft kurage nog att hylla ”våran” Gesus i stället för herr astralflygaren Torbjörn Sassersson.

  Om så hade skett, skulle jag definitivt ha övervägt att inte längre behålla/tillägga prefixet skit- var gång jag skriver om denna genomfalska och bluffbenägna skitförening, som helt verkar domineras av denne Börje Peratt, om vilken man kan säga att han likt Ville Vessla dyker upp lite varstans här i vår jordiska jämmerdal och sprider sina villoläror om nonlocal consciousness, afterlife och annan sant woowoo-istisk bullskit.

  Jag hoppas att Nina Vanessa Wessberg inte är medlem i Humanism & Kunskap, ty då nödgas jag nog ompröva min syn på henne och hennes verksamhet trots hennes nära band till ärkeängeln Mikael m fl änglapotentater. (Ärkeängel Mikael anses ju av Jehovas vittnen vara identisk med Jesus, fast det visste ni nog innan.)

  Gilla

  1. Ha ha – ja det är ju Sassersson själv och Peratt som ”gett” honom det ”priset” :-]

   Och ja, tror det stod mellan Sassersson och mig i år ;-]

   Som Sasserssson säger – den bästa journalistiken finns i bloggosfären (typ)

   Gilla

 18. @Nina: Verkligen intressant! Stort TACK för all denna information!

  Men säg mig, Nina, hur VET du allt detta?

  Är det möjligen något du KÄNNER (inombords) är rätt?

  Inte kan du väl VETA detta? Dvs inte kan du väl bevisa att det förhåller sig på det viset som du berättar?

  Bara en tanke. Din världsbild strider mot vad vi lär oss i Gamla Testamentet. Där i Psaltaren kapitel 139 vers 16 kan man läsa följande:

  Dina ögon [o, Herre] såg mig

  när jag bara var ett foster.

  Alla mina dagar blev skrivna

  i din bok,
 formade innan någon
  av dem
 hade kommit.


  Den versen måste ju tolkas – eller hur? – som att ALLT är förutbestämt, dvs Guds skapelseplan ligger fast en gång för alla.

  Dvs börjar man ändra i en liten detalj – något som din ”världsbild” möjliggör och öppnar för – leder det till att Guds skapelseplan måste korrigeras också på andra sätt.

  Jfr synsättet (= den s k kaosteorin) som säger att om en fjäril fladdrar lite extra ihärdigt i Beijing en dag, kan detta fjärilsfladder påverka olika vädersystem så att det två veckor senare blåser till storms här i Sverige. Alltså lite som att en rullande snöboll växer till sig för varje ny och fortsatt rullning.

  Så din världsbild strider lite mot det synsätt som Bibeln lär ut. Ska jag tolka det som att du tar avstånd från kristendomen? Jag har uppfattat dig som kristen. Nu börjar jag att tvivla på om du är kristen. Vad anser du själv därom, Nina? Om du inte vill kalla dig kristen, vad anser du då att du är? Buddist? Eller vad?

  PS Oavsett så hoppas jag att du vill fortsätta att berätta för mig och de andra här på GesusBloggen om din syn på livet och livets mening. Jag vill du ska veta att jag uppskattar din ärlighet och icke-falskhet. Andra woowoos har massor att lära av dig därvidlag! DS

  Gilla

  1. Precis som med allt så fastnar man för att för just det för att det känns rätt. Jag tycker att allt jag skrivit ut här på bloggen och mer som jag vet verkar så logiskt. Men självklart har jag inte bara köpt dessa tankar rakt av. Jag har tittat på andliga program, läst böcker om andlighet, läst andliga tidningar, googlat upp saker om andlighet o.s.v. När jag märker att olika källor nämner samma sak så blir det svårt att bara vifta bort.

   Det som vägde tyngst var nog när medium sagt att de fått veta informationen från änglar/guider. Dem bråkar man inte med! Och jag vet – ”mediumet skulle kunna ljuga”, men sånt känner man. Det är ärligt. Jag skulle kunna fråga min egna guide själv och han skulle svara. Men jag diskuterar mest andra saker med honom ;-) Annars är det jättebra att fråga guiderna om allt möjligt – till och med stora livsfrågor.

   Återigen förstår jag inte varför du jämför med Bibeln o.O Vad har du fått att jag skulle vara kristen ifrån? Jag föddes som ateist och har varit väldigt logiskt lagd (förutom att jag trodde på spöken / liv efter döden)
   ”Men Gud? Skulle någon ha skapat hela universum? Det är ju omöjligt! En Gud kan ju inte ha funnits när det inte fanns någonting innan Big Bang!”, var vad jag tyckte. Jag trodde ENDAST på Big Bang, att man levt endast ett liv på jorden o.s.v. Men sen började intresset för det andliga växa sig större och för mig är detta verkligheten. :-) Jag ser mig som spiritistisk (men såg en annan som jag som kallade sig troende ateist hahaha)

   P.S. Kul att du verkligen uppskattar mig och mina kommentarer! Du ska veta att det verkligen strålar massa värme från de orden ♥ Jag vill vara medium, spådam, använda kristaller, pendlar och dyl. utan att bli en flummare. När jag ställer ut på andliga mässor har oftast andra spådamer svarta lakan och massa rysh-pysh. Inte jag! Jag körde sist på massa rosa, ett glasbord, fullt av blommor m.m. Haha ;-) Jag gillar att vara annorlunda och vill visa upp en ljus sida av andligheten. Det är inget mörkt och mystiskt med detta. Alla bör öppna upp sina sjätte sinnen! :-D

   Gillad av 1 person

   1. @Nina ”När jag märker att olika källor nämner samma sak så blir det svårt att bara vifta bort.”

    Så, att när allt (dvs ALLT) visar att det bara är hittepå och bluff + bedrägeri – och inget (dvs INGET) ever nerver visar på att det är annat, så viftar du inte bort det då..?

    PS När ska du fråga andeguiden om mig – och berätta det här? Det som du påstår du kan, och gör, och tar betalt för..!

    Gilla

    1. Haha, du är rolig du ;-)

     Jag fick tester av Birkan idag för endast 5 timmar sen faktiskt. Jag blev testad på något jag aldrig tidigare provat på! Han skickade två foton till mig. Den ena föreställde en kvinna och den andra en man. Därefter skulle jag säga allt jag kunde veta om dem. Jag trodde han skojade – hur skulle JAG kunna göra det?! Men jag testade – och det gick väligt bra! :-D Förvånad över mig själv! Aldrig någonsin gjort det som sagt. (P.S. Birkan var väldigt noga innan jag började, med att inte låta mig luras av fotot just som det var. T.ex. inte tro att personen är glad med livet bara för att den ler på fotot. Så det var viktigt att jag verkligen såg ända in till själen.)

     Gilla

     1. ”Men jag testade – och det gick väligt bra!”

      Du kan inte mena att Birkan sa att du ”hade rätt” efteråt..?

      Du ser inte att det är samma som han isåfall gjorde med namnen;

      A – Tänk på en färg.
      B – Grönt.
      A – Rätt..!

      B – åhhh, jag hade alla rätt…

      Gilla

     2. @Nina: Tack för dina svar/förklaringar! Inte är du lat! Du skriver ju rätt utförliga svar på mina frågor, tycker jag. Och jag känner på nåt vis att den där bakgrunden i rosa är helt rätt för dig. Den passar på nåt vis ihop med dig, din personlighet, tycker jag.

      Nu tänkte jag låta dig få tid att svara på sånt som Stone och Gesus har frågat dig om. S¨å jag ska ligga lågt ett tag.

      Dock har jag själv en fråga till dig med direkt anknytning till det som Gesus just har lyft fram. Nämligen: Hur kan du vara så säker på att Birkan Tore inte lurar dig? Jag menar: Rent teoretiskt skulle han ju kunna lura/dupera dig, så att du får känslan av att göra stora framsteg under Birkans mentorskap/coachning. Och får du den sortens känsla (att du gör tydliga framsteg under Birkans ledning), då blir ju nästa steg rätt självklatrt, dvs att du vill gå ännu fler kurser som Birkan Tore erbjuder och tar betalt för.

      Jo, nu poppade ännu en fråga till dig upp i min skalle. Jag ser på ditt Facebookutdrag att du hade en hel del kunder som uppsökte dig på mässan. Jag trodde du var nybörjare. Men att ställa ut på en stor mässa, det kräver väl både mod och viss erfarenhet? Så jag undrar: Hur vågar du detta fastän du inte är ”fullärd”? Är det Birkan Tore som peppar dig? Eller är det dina änglaguider? Eller något annat?

      Vidare: Hur gör du om du råkar ut för folk som blir missnöjda efter att du har läst av dem? Eller du har kanske sluppit missnöjda kunder? Jag tycker du ser ovanligt go och rar ut. Det skulle ju faktiskt kunna bidraga till att folk väljer att hålla tyst, ifall de skulle bli missnöjda med dina prestationer.

      Om jag kopplar på mitt IBS 1-tänkande – det som woowoos kallar för det intuitiva & emotionella sättet att tänka, känner jag att du sänder ut vibbar av typen, att det inte finns något ont i dig utan att du är en sådan individ som verkar vilja dina medmänniskor väl. Inget snack om den saken, om man aktiverar sitt IBS 1-tänkande. Men aktiverar jag mitt IBS 2-tänkande blir det annorlunda. Då ser jag dig som naiv och lättrogen/lättlurad.

      Tänk, Nina, om det ändå, trots allt, är en form av bluff, inbillning och båg som du ägnar dig åt (och tar betalt för)? Kan du verkligen helt utesluta detta? Hur kan du i så fall vara så säker på att det inte handlar om önsketänkande och inbillning från din sida?

      ”Tyvä’rr” blev det en rad frågor till dig nu i kväll igen trots att min föresats var att låta dig få tid att ta dig an Stones och Gesus’ frågeställningar och önskemål. Jag tycker dock att du ska prioritera dessa båda herrar nu. De vill säkert gärna att du lägger ned tid på att svara på även deras frågor.

      Gilla

 19. @Nina: Tack för ditt långa svar! Uppskattat.

  Men tyvärr har du inte övertygat mig om att du har rätt.

  Att jag drog in kristendomen i det hela beror främst på att dina änglar ju är identiska med de änglar som är kända inom framför allt judeokristen (och i viss mån muslimsk/islamisk) angelologi.

  Då tänkte jag som så, att OM du nu refererar till samma änglar som man har i judendom, kristendom och islam, då kanske du också måste (?) tro på resten av innehållet i Bibeln (och/eller Koranen)? Eftersom både förnamnen och efternamnet är svenska, ligger det väl nära till hands att tro att du nog vill beskriva dig som kristen?

  Men vill du alltså nu kommunicera, att du INTE är kristen, inte ser dig som kristen? Eller tolkar jag dig fel nu?

  OM du inte är kristen, vad vill du då kalla dig? Hur skiljer sig din tro från de kristna dogmerna? Ser du alltså inte Jesus som Guds son?

  Och så denna frågeställning: Du verkar tro på reinkarnation som ett reellt fenomen. Därför vill jag fråga dig följande:

  Jordens befolkning växer som bekant hela tiden. Det måste väl betyda att ett växande antal individer föds för första gången någonsin. Alltså: OM alla nya individer som finns här på jorden vore reinkarnerade, borde väl befolkningen INTE öka utan närmast vara konstant. Eller snarare minska successivt i takt med att allt fler, efter ett antal reinkarnationer, når ”nirvana” (fulländning).

  Men varför ÖKAR jordens befolkning? Det måste väl betyda att det finns två sorters människor: a) De som har levt tidigare (= är reinkarnerade); samt b) de som lever här på jorden för allra första gången.

  Och då undrar jag: Hur kan man – läs: du – se skillnad på dessa två människokategorier? På vad sätt skiljer sig en reinkarnerad människa från en människa som lever sitt första liv någonsin här på jorden?

  Och så till sist denna fråga, Nina: Varifrån kommer själarna till alla dessa nya människor, vilka alltså föds till sitt första liv här på jorden och som därmed än så länge ligger utanför reinkarnationskretsloppet?

  I gårdagens kommentar skrev du så här: Sen är det dags att födas och man får köa då det är ont om kroppar att ”hoppa in” i.

  Hur kan det vara ont om kroppar att ”hoppa in” i? Om jordens befolkning växer, måste det väl betyda att det sker en ständig tillförsel av helt nya individer, vilka inte har levt tidigare (= inte har reinkarnerat tidigare). Det måste ju betyda att det alltid finns fler individer att välja mellan än det finns individer som redan är inne i reinkarnationskretsloppet. Eller hur? Så varför uppstår det köbildning?

  Förresten, Nina, orkar du med en fråga till? I så fall väljer jag ut denna åt dig:

  När hoppar själen in i ett foster? Sker det då ägget och spermien möts, dvs i konceptionsögonblicket? Eller hoppar själen in i fostret i ett senare skede? I så fall när och hur? Eller hoppar själen in i kroppen först i samband med födseln?

  Jfr astrologi, en pseudovetenskap där man hävdar att det är stjärnbilden/stjärntecknet vid fostrets födelse (numera vanligen på BB) som gäller, Sålunda INTE det stjärntecken som gällde i konceptionsögonblicket. Vilket innebär att man vid en prematur födsel kan komma att tilldelas ett helt annat stjärntecken än vad fallet skulle ha blivit, ifall man inte hade fötts för tidigt.

  Jag tycker att det talar för synsättet att livet måste vara deterministiskt, dvs förutsett in i minsta detalj, precis som det står i Psaltaren 139:16, dvs den bibelvers jag citerade i går. Alltså: Astrologin lär ut till sina troende, att om du föds 1-2 månader för tidigt , kommer du att erhålla ett helt annat stjärntecken (som styr dig) än vad som skulle bli fallet, om du hade fötts efter en graviditet som varat i mer normala nio månader. Enda rimliga förklaringen till detta är väl, att någon (kanske den Kosmiska Intelligensen) måste ha förutsett den här individens prematura födsel och på så vis tilldelat fostret det stjärnteckens egenskaper som gäller vid den faktiska födseln.

  Kanske tycker du att det är knepiga frågor, Nina? Men jag hoppas att du tar dig an dem trots det.

  Jag ser fram emot dina svar!

  PS Du avslutade din senaste kommentar så här: Jag körde sist på massa rosa, ett glasbord, fullt av blommor m.m. Haha ;-) Jag gillar att vara annorlunda och vill visa upp en ljus sida av andligheten. Det är inget mörkt och mystiskt med detta. Alla bör öppna upp sina sjätte sinnen! :-D

  Måste säga att jag tycker du gjorde helt rätt. Bra tänkt, Nina! Du har möjligen ingen länk till en hemsida eller så, där man kan se bilder på hur du visar upp en ljus sida av andligheten? DS

  Gilla

  1. Angåde Jesus som Guds son…

   Jag frågade det mycket begåvade mediumet vad hon anser och henns svar blev:

   ”Yes, but He became part of the God energy when He passed. If I want to talk to Jesus’ soul, He will show up as a separate entity but He is also part of the God energy. Because He is so virtuous, He is an exact energetic match for God.”

   Nu förstår jag precis vad han är ;-) Det handlar ju om attraktionslagen. Han står på samma nivå som Gud. Det är därför man anser honom vara Guds son. Det är samma sak som att självmordsbombare ställer sig på samma nivå som demoner. Man kanske borde kalla dem för Demoners söner? o.O Hahaha… Allt handlar som sagt om vibrationsfrekvenserna, vilken nivå de är på eftersom man attraherar in annat på exakt samma nivå :-)

   Gilla

 20. Änglar fanns innan alla religiösa böcker, så det är snarare de religiösa texterna som skrivit om ”mina” änglar ;-) Nej, men alla har samma änglar. Alla religioner verkar tro på samma änglar, men kallar dem lite olika samt beskriver dem lite olika. Men i slutändan är det samma subjekt. Det som skiljer mitt sätt att se på änglar från de religiösa är att jag absolut inte ser dem som dömande. Många religiösa tror ju att änglar är dem som bestämmer vem som hamnar i himlen vs helvetet. Så är det inte. Änglar älskar oss även när vi gjort det mest otänkbara (men självklart kommer man få tillbaka det man gjort, gott som ont).

  Jag ser mig som sagt inte som kristen, utan föddes som ateist men har nu insett att det finns en Gud. Dock passar inte mitt synesätt in på någon religion, utan endast inom det andliga.

  Just det där med Jesus som Guds son har jag funderat mycket på, men vet inte riktigt vad jag tror. Jag tror snarare att han föddes med ett väldigt aktivt sjätte sinne… Men jag ska återkomma med vad ett mycket duktigt medium säger. Hon har ju nämligen kanaliserat Jesus! :-D ♥

  Angående det där med själar så kan det nog variera hur många liv man levt, så en del kan nog vara ganska nya, men oftast så har man levt tidigare. Att det blir kö p.g.a. för få kroppar är bara som det är. Men kom ihåg att själar från andra planeter kan ställa sig i vår kö (och tvärtom) ;-)

  När själen hoppar in i fostret är väldigt individuellt. Det finns inget speciellt datum fastställt för det, men självklart har bebisen redan en själ i sig vid födseln :-)

  Det du tar upp agående stjärntecken är precis så det ska vara. Man kanske föds förtidigt och får ett annat stjärntecken än det man beräknat – men för att det ska vara så. Det kanske inte ens var menat från början att graviditeten skulle pågå alla 40 veckor, Både mamma (och pappa) samt barn kanske behövde upplevelsen och lärdomen av en prematur födsel. Du vet, jag menar angående livsplanen man skrivit ;-)

  Likadant med om man är inne i magen för länge. Jag föddes 3 veckor för sent, den 4 maj. Så egentligen skulle jag varit född i april och haft helt andra egenskaper – i alla fall enligt människors uträkningar. Den andra sidan/jag själv kanske redan bestämt att jag skulle bli en envis oxe född i maj ;-)

  Kan tillägga också det som händer vid missfall… Sånt sker om det är något som den blivande mamman behöver ha i sin livsplan (d.v.s. karma/lärdom…) Det kan också vara så att själen ångrar sig i magen och återvänder till den andra sidan. Ju yngre man är, desto starkare är kontakten med den andra sidan. Så är man så ung att man inte ens är född är det ju superlätt att återvända ”hem” ;-)

  En annan sak är att det ibland kan skrivas fel i födelsebevisen, så att det inte överensstämmer med verkligheten. I min killes personnummer står t.ex. att han föddes 13 augusti, fastän det är den 11 augusti. Då är det ändå den 13, alltså det som står i skrift, som man ska gå på om man ska använda sig utav numerologi. I alla fall vad jag hört :-)

  Jag har ingen hemsida än, men vill skaffa snart. Håller på och fixar en sida på facebook, men är ganska lat så det tar tid :-P Men klicka gärna på länken nedan och se bilerna från min senaste mässa med allt det rosa ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Av okänd anledning hamnade min kommentar till dig en bra bit ovanför denna kommentar från dig. Du får scrolla uppåt, så hittar du nog min kommentar, Nina.

   Gilla

 21. Har Nina själv blivit en ängel? Jag saknar henne här på GesusBloggen.

  Om du läser detta, Nina, så vill jag du ska veta, att jag hoppas på att du fortsätter att berätta om dina framsteg som änglakommunikatör.

  Jag läste nyligen att Terry Evans under sin sjukhusvistelse ansåg sig ha haft massor av besök av döda själar, som inte visste hur de skulle ta sig vidare till ”andra sidan” – eller, möjligen, inte vågade ta klivet över till ”andra sidan”.

  Vad tror du om sånt, Nina?

  Var ligger, anser du, ”andra sidan”? Vad är din åsikt om det?

  Och hur kan det komma sig att Terry Evans inte berättar om möten med änglar där på sjukhussalen?

  Jag tänker inte minst på skyddsänglar. Om såna skyddsänglar behövs, är det väl just på en sjukhussal, där svårt sjuka vårdas? Så varför såg Terry inga änglar alls – att döma av vad han skriver på sin blogg? Har du någon bra förklaring härtill, Nina? Det är väl inte du som har förbjudit änglarna att hälsa på hos Terry? Jag har svårt att tro det. Inte dig likt, om man säger så.

  Gilla

  1. Fortfarande: Jag försvinner aldrig härifrån ;)

   Jag har bara varit upptagen med annat. Ska flytta om någon månad eller så och sen gjorde jag slut med min partner igår… Så jag svarar när jag har tid ❤ OBS!!! Svar kommer ALLTID ☺

   Gillad av 1 person

  2. Det stämmer absolut att det finns andar som behöver hjälp att komma över till andra sidan. De har fastnat mellan dimensionerna. Anledningen är att de inte klev in i ljuset som uppenbarade sig för dem när de klev ur sina kroppar. Det kan ha olika orsaker. De flesta är dock rädda, framför allt de religiösa. De tror att om de går in i ljuset så väntar livets dom och så vet de oftast att de inte levt perfekt (vilket ingen har) och antar att de kommer hamna i helvetet om de går in i ljuset och då väljer de istället att stanna mellan dimensionerna.

   I ett försök att få andarna att gå in i ljuset, brukar oftast 2 änglar kliva ur det och försöka få med andarna. Är de då religiösa och har läst negativa saker om änglar, så litar de ändå inte på änglarna och tror att det är dem som kommer för att kasta ner andarna i helvetet.

   Eftersom det finns en kosmisk lag som heter ”Människans fria vilja” får inte änglarna, eller någon annan på den andra sidan, tvinga in andarna i ljuset (då de fortfarande anses som människor). Andarna måste gå självmant. Annars går änglarna ensamma in i ljuset igen och andarna virrar runt här bland oss – och gör oss påverkade av dem.

   En ande som inte gått in i ljuset är i precis den sinnesstämning som den var i när den dog. Alltså, om den dog arg och bitter, så är anden så, dog den ledsen, så är anden så, dog anden rädd, så är den så, osv. Detta kan vi levande personer känna av eftersom andar som inte gått in i ljuset själv vår prana. Prana är ljuset som våra själar äter. För oss som lever går pranan in i pannan, genom kroppen, ut i bakhuvudet, tillbaka till universum för att komma ner igen… Ett kretslopp! Prana får även själar på den andra sidan. Men de som inte gått in i ljuset och som är fast mitt emellan – de får ingen prana. Därför själ dem av oss, vilket betyder att de måste komma oss väldigt nära och då känner vi av andarna med sina olika sinnesstämningar. Därför kan man bli arg, ledsen, bitter o.s.v. utan att förstå varför. Man blir också trött och får huvudvärk.

   Som tur är så kan dessa vilsna andar se vilka som är medium, då medium har som ett neonljus ovanför huvudet. Annars börjar de bara spöka så mycket att man ringer ”Det Okända” ;-)

   Andra sidan ligger precis här på exakt samma ställe som vi lever nu, men några decimeter ovanför marken :) Det är därför man kan se att spöken ”svävar” i luften, eftersom de går på ”sitt” golv, inte vårt ;-)

   Jag förstår inte varför han inte såg några änglar, för varje person har minst 2 skyddsänglar bakom sig så endast han hade ju 2 liksom. Men en annan sak är att änglar inte kommer och hjälper om man inte kallar på dem. De får som sagt inte göra övertramp i den kosmiska lagen ”Människans fria vilja”. Som människa måste man vilja ha deras hjälp först och ge dem tillåtelse att lägga sig i våra liv genom att kalla på dem. Enda gången de får ingripa utan att man kallat på dem är om man är på väg att dö i förtid, t.ex. vid olyckor. Det är det man kallar för att ha änglavakt ♥

   Gilla

 22. @Nina: Tack för ditt snabba besked! Men vad tråkigt att höra. Förstår att det måste vara stressigt för dig just nu.

  En undran: Kan du inte få hjälp av dina änglakontakter för att minska den stress du rimligen måste känna just nu?

  Du kan ju hjälpa andra genom att konsultera änglar och be dem om hjälp (för andra personers räkning). Jag tycker att då bör det väl gå att vända sig till dem för att även få personlig/privat hjälp och vägledning. Eller?

  Det kan väl inte kännas så bra för dig, Nina, att både hålla på att förbereda en flytt och att bryta upp från en nära relation. Jag håller tummarna för att du ska hitta bra lösningar i båda dessa fall. Och hoppas att du snart ska må bra igen.

  En fundering till: Kan du försörja dig på att förmedla änglakontakter, eller det är mest att se som en sorts extraknäck/hobby än så länge? Jag tänker som så här, att om du är i färd med att bygga upp en änglakontaktsserviveverksamhet, så är det (ännu) en stressfaktor i sig själv (= mycket att tänka på, höga uppstartskostnader, ganska få intäkter än så länge). Alltså: Ibland kan man ha alltför många (projekt)bollar i luften samtidigt. Då kan det vara klokt att – tillfälligt – pausa en del av alla dessa (projekt)bollar.

  Lycka till, Nina! Och tag väl hand om dig! Hoppas att du snart känner dig ”stark” nog att återkomma hit till GesusBloggen för att berätta mer om dina änglakontakter.

  PS Är inte Malin Berghagen och prinsessan Märta Louise av Norge att betrakta som kolleger till dig? Visst är väl ni i samma bransch så att säga? DS

  Gilla

 23. @Nina: Det har nu gått långt mer än två månader sedan du skrev något här på GesusBloggen. Saknar dig.

  Vill du, trots att du har påstått motsatsen, inte längre dela med dig av dina änglakunskaper m m till oss klentrogna som har ställt frågor till dig och uttryckt vår skepticism vad gäller änglars eventuella existens?

  Jag vill helst inte tro att du ska vara lika feg som den där krille-tjejen, som ju helt sonika lämnade alla oss andra här på GesusBloggen, fastän det sista hen skrev här i våras var, att hen visserligen skulle resa bort någon vecka men därefter återkomma hit för att skriva mer woowoo-istisk bullskit för oss skeptiker att dregla över.

  Inte fan hörde krille-tjejen av sig igen.

  Gilla

 24. Välkommen tillbaka, Nina Vanessa Wessberg!

  Jag som trodde att du hade försvunnit för alltid från GesusBloggen.

  Och vilket utförligt och intressant svar du har skrivit!

  Fast som du vet är jag en skeptisk jävel. Så senare, kanske redan i kväll, tänker jag komma med en rad invändningar och frågor kring det du för fram i ditt nya andedebattinlägg. Med fokus på ”Hur kan du veta detta?”. Du kanske bara gissar, tror eller hoppas/önskar, att det ska förhålla sig på det viset som du berättar om? Eller vad har du för bevis för att det du påstår är en objektiv sanning, giltig för alla, och inte bara din högst subjektiva (önske)sanning?

  Gilla

 25. @Nina Vanessa Wessberg (NVW):

  Äntligen har jag fått tid att kommentera vad du häromdagen skrev här ovanför om änglar och andeväsen som fastnat mellan två världar (jordelivet och livet på ”Andra sidan”).

  Nu följer en rad kommentarer som bemöter dina många påsiåenden, NVW!

  DU (= NVW) SKREV: Det stämmer absolut att det finns andar som behöver hjälp att komma över till andra sidan.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Att det finns andar. Att det finns en ”Andra sidan”. Att det finns andar som behöver hjälp att komma över till ”Andra sidan”. En mening, men TRE helt obestyrkta och obevisade påståenden.

  DU (= NVW) SKREV: De har fastnat mellan dimensionerna.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Att de kan fastna mellan dimensionerna. Hur fastnar de? Varför fastnar de? Vad är det för dimensioner de fastnar mellan? Hur ser dessa dimensioner ut (eftersom man kan fastna mellan dem? Kan man inte fastna i dessa dimensioner, bara mellan dem? Hur många är dimensionerna? Vem har skapat dessa dimensioner? Eller har de skapat sig själva?

  DU (= NVW) SKREV: Anledningen är att de inte klev in i ljuset som uppenbarade sig för dem när de klev ur sina kroppar. Det kan ha olika orsaker. De flesta är dock rädda, framför allt de religiösa. De tror att om de går in i ljuset så väntar livets dom och så vet de oftast att de inte levt perfekt (vilket ingen har) och antar att de kommer hamna i helvetet om de går in i ljuset och då väljer de istället att stanna mellan dimensionerna.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Hur kliver man in i ljuset? Är det via en trappa, stege eller? Om man kliver ut ur något (t ex en människropp), var finns den öppning i människokroppen, genom vilken man lämnar kroppen? Hur kliver man in i ljuset? Vad är det som kliver ut ur kroppen och in i ljuset? Är det själen? Vad är skillnaden mellan en själ och en ande? Det här ljuset som det berättas om måste, liksom vår kropp här på jorden, befinna sig i en rumslig position, dvs ljuset bör rimligen kunna beskrivas mha ett koordinatsystem ungefär som när ett fartyg till havs kan beskriva sin position typ 68 grader nord och 24 grader öst. Varför har man aldrig hittat detta ljus? Vad menas med att det är ett ljus? Hur lyser det? Hur får ljuset sin energi? Jfr hur solen lyser upp jorden. Vad lyser upp det här ljuset? Solen kan ju liknas vid en kärnreaktor, som sålunda skapar energi så att denna energi kan stråla ut från solen ut i universum, bland annat här till jorden. Varifrån kommer det här ljusets energi, alltså det ljus som man kliver in i efter sin kroppsliga död?

  DU (= NVW) SKREV: I ett försök att få andarna att gå in i ljuset, brukar oftast 2 änglar kliva ur det och försöka få med andarna. Är de då religiösa och har läst negativa saker om änglar, så litar de ändå inte på änglarna och tror att det är dem som kommer för att kasta ner andarna i helvetet.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Varför just två änglar? Vem har sagt att det brukar vara just två änglar? Hur får änglarna reda på att en människa dött? Ställer änglarna upp enbart när det är människor som dött? Dvs agerar änglarna inte när Fido, Brunte eller andra nära och kära djur – eller, för den delen, vilda djur – dör? Ytterst handlar detta om vad själen är för något. Så vad är själen? Definera vad själen är. Har enbart människor en själ? Saknade neandertalare själ? Om svaret blir ja på den frågan, kan vi Homo sapiens då ha en själ med tanke på att vi alla bär neandertalargener i vår arvsmassa? Om nu även neandertalarna hade en själ, så öppnar väl det för att även ytterligare andra levande varelser – typ djur – har en själ. Var någonstans går då gränsen mellan djur som har och djur som inte har någon själ? Alltså: Har bakterier och amöbor en sjöäl? En husfluga? Myra? Hur är det med växter? har de en själ medan de lever? Var hamnar djurens och växternas sjäölar efter döden? Är det i samma ”Andra sidan” som vi människor hamnar i?

  DU (= NVW) SKREV: Eftersom det finns en kosmisk lag som heter ”Människans fria vilja” får inte änglarna, eller någon annan på den andra sidan, tvinga in andarna i ljuset (då de fortfarande anses som människor). Andarna måste gå självmant. Annars går änglarna ensamma in i ljuset igen och andarna virrar runt här bland oss – och gör oss påverkade av dem.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Vem eller vad har stiftat denna kosmiska lag? Hur vet vi att människan har en fri vilja? Hur ska fri vilja definieras? Innebär denna definition att inga andra levande varelser, typ olika djur, kan ha en fri vilja? Typ att en schimpans inte kan göra ett medvetet val mellan att välja exempelvis en banan att äta eller en apelsin. Dvs finns det fler kosmiska lagar, vilka då i analogi med lagen om människans fria vilja heter Schimpansens fria vilja, Delfinens fria vilja, Hundens fria vilja etc? Är det samma entitet som har skapat alla dessa kosmiska viljelagar eller kan dessa ha skapats av olika entiteter (väsen)? Vem eller vad har skapat dessa entiteter (väsen)? Har detta väsen (eller dessa väsen) skapat sig självt (själva)? Vad hindrar då att även annat – typ liv på jorden) kan skapas av sig självt? Inom kemin känner man till processer som kallas för self-organizing, self-replication och dylikt. Vem eller vad har bestämt att änglarna inte får tvinga in andarna i ljuset? Vilka fler finns där på ”Andra sidan” utöver änglarna? Finns det ett slags makthierarki där på ”Andra sidan”, typ att överst står Gud , därpå ärkeänglar, sedan vanliga änglar, därefter människoandar, sedan, kanske, schimpansandar osv? Om så är fallet, utgör då inte människoandarna ett slags underklass? Är det kanske människoandarna som har hand om latrintömningen och matlagningen där på ”Andra sidan”? Eller vem/vilka har hand om den? Hur lär sig en människoande som inte vill följa med änglarna vid första ”försöket” att det faktiskt är bäst (?) att följa med andarna bort från ljuset? Måste en människoande som fastnat i ljuset alltid ha hjälp av ett medium för att komma vidare? Kan inte anden tänka själv? Och notera att nu har min andekompis X och Y gått vidare över till ”Andra sidan”, så nu ska fanimej jag också ta det steget och följa med änglarna som ju kommer och går? Om änglarna kan komma och gå mellan ”Andra sidan” och ”Ljuset”, utan att de skadas, varför kan då inte jag/människoanden göra det? Är inte det en rimlig tanke? OM nu en människoande räds bestraffning vid inträde på ”Andra sidan”, varför skulle då inte samma ande rädas bestraffning här i ”ljuset”? Om jag själv trodde på bestraffning efter min jordiska fysiska död – för övrigt: vem eller vad ligger bakom denna bestraffning och hur vet man att detta med bestraffning är sant? – skulle jag absolut frukta bestraffning även före min jordiska död. I synnerhet om jag efter kroppens död hamnar i en helt ny miljö, dvs i ”Ljuset”. Man måste ju rimligen märka att vanliga, levande jordemänniskor inte reagerar som vanligt på mig, när jag befinner mig i ljuset. Antingen reagerar de inte alls på min närvaro eller så blir de skitskraja och kontaktar ”Det okända” eller ett medium för att få hjälp. Är man så korkad i ”Ljuset”, att man inte begriper att något har hänt med en, dvs att de helt levande människorna behandlar en som luft eller skräms av ens närvaro?

  DU (= NVW) SKREV: En ande som inte gått in i ljuset är i precis den sinnesstämning som den var i när den dog. Alltså, om den dog arg och bitter, så är anden så, dog den ledsen, så är anden så, dog anden rädd, så är den så, osv.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Är inte det ett ”syndastraff”, om något, att riskera att få vara bitter, ledsen, förtvivlad – tänk på alla som tar livet av sig, vanligt tfa djup depression – i kanske en evighet, om man inte får hjälp av ett medium att komma vidare, ifall man nu inte vågar lita på de där besökande änglarna? Om sinnesstämningen inte kan ändras utan förblir som den var när man dog i sitt jordeliv, då bör väl i princip de allra flesta som kommer till ljuset vara ångestfyllda till max (dödsångest) och tvingade att förbli ångestfyllda till max där i ”Ljuset”. Borde inte det innebära att anden snarare resonerar så här: ”Vad som helst bara inte detta ”evighetstillstånd” med max ångest. Jag ser ju att änglarna kommer hit på besök och sedan återvänder, jag ska tamejtusan slå följe med dem; det kan näppeligen bli värre än jag har det här och nu. Hur är det med själar som har reinkarnerat? Dessa måste ju ha varit med om den här ”resan” till ”Ljuset” flera gånger tidigare. Varför kan de inte minnas sina tidigare liv i ”Ljuset”, när de kan innas sina tidigare jordeliv? Och var någonstans finns dessa minnen av tidigare liv i perioden mellan liv 1 och liv 2? Ligger de då sparade på en hårddisk eller dvd-skiva? Eller var finns de? Och vem eller vad ”äger” i så fall denna hårdsisk eller dvd-skiva (motsvarande)?

  DU (= NVW) SKREV: Detta kan vi levande personer känna av eftersom andar som inte gått in i ljuset själv vår prana. Prana är ljuset som våra själar äter. För oss som lever går pranan in i pannan, genom kroppen, ut i bakhuvudet, tillbaka till universum för att komma ner igen… Ett kretslopp! Prana får även själar på den andra sidan. Men de som inte gått in i ljuset och som är fast mitt emellan – de får ingen prana. Därför själ dem av oss, vilket betyder att de måste komma oss väldigt nära och då känner vi av andarna med sina olika sinnesstämningar. Därför kan man bli arg, ledsen, bitter o.s.v. utan att förstå varför. Man blir också trött och får huvudvärk.

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Vad är prana? En definition, tack. Vad är det för ljus som våra själar äter? Avses det en form av fotosyntes likt den som sker när gröna växter här på jorden mha sitt klorofyll omvandlar ljusenergi (från solen) till ”näring”/annan energi (som växten kan ha nytta av)? Varför måste själar äta? Om de kan leva av energi, varför är det då just vår ”mänskliga” energi de måste stjäla (roffa åt sig)? IÓm de behöver samma energi som vi jordemänniskor, varför skulle då Skaparen/Gud/Kosmiska Intelligensen se till så att själar måste stjäla sin energi från andra varelser som har just själar? Jag tycker det indikerar en grym och hemsk Skapare. Om vi här på jorden kan äta växter (som tar upp energi från solen) för att få energi så att vi kan leva här, varför skulle då inte själen också ha denna förmåga där i ”Ljuset” eller på ”Andra sidan”? Hur kan pranan passera in genom pannan och ut genom bakhuvudet? Inte andra vägen, alltså? Då kan pranan näppeligen vara vanlig energi, typ kosmisk strålning (tänk röntgenstrålning), ty den passerar genom kroppen från ALLA håll och kanter, inte bara in genom pannan och ut genom bakhuvudet. Så vad är pranan? Varför ha prana så speciella egenskaper? Och hur vet man att prana har just dessa egenskaper? Om nu prana verkar ha stora likheter med (ande)energi, varför kan den då inte mätas av fysikers mätutrustning? Man kan ju mäta hur mycket själen väger (ca 21 gram, sägs det) mha en vanlig våg. I dag finns betydligt mer sofistikerad mätutrustning (inklusive noggrannare vågar). Hur vet man att ens sinnestämning beror just på andar på besök? Kan inte ens sinnesstämning bero på mer världsliga miljöfaktorer i ens omgivning (typ att man blir glad när favoritlaget vinner, ledsen när ens barn eller föräldrar dör)? Vad är skillnaden? Hur vet man vilken sinnesstämning som beror på ”smitta” från en ande och vad som beror på annat?

  DU (= NVW) SKREV: Som tur är så kan dessa vilsna andar se vilka som är medium, då medium har som ett neonljus ovanför huvudet. Annars börjar de bara spöka så mycket att man ringer ”Det Okända” ;-)
  Andra sidan ligger precis här på exakt samma ställe som vi lever nu, men några decimeter ovanför marken :) Det är därför man kan se att spöken ”svävar” i luften, eftersom de går på ”sitt” golv, inte vårt ;-)

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Hur vet NVW detta? Har andarna ögon att se med? Neonljus kräver energi – varför kan denna energi inte mätas med fysisk mätutrustning? Hur bevisar du att ett medium har nåpgot som liknar neonljus ovanför sitt huvud? Är det bara andar som befinner sig i ”Ljuset” som kan se detta neonljus? Varför kan inte andar/själar som befinner sig INNE I en levande människokropp se detta mediala neonljus? Ligger ”Andra sidan” några decimeter ovanför marken? Varför snubblar vi inte över denna ”Andra sida”? Eller varför får inte alla av oss levande jordemänniskor då och då en inblick i denna ”Andra sida”? Har alltså andar en fysisk/materiell) kropp, eftersom de behöver ett golv att stå och gå på? Vilken beskaffenhet har detta golv? Om man har en fysisk kropp, har man också en tyngd, en vikt. Och då måste golvet ha en viss förmåga att kunna bära upp denna yngd som andekroppen har. Jfr en bro över en å. Om bron är för klen, brakar den gående igenom brounderlaget och ramlar i vattnet. Så hur är detta ”andegolv” uppbyggt? Vilket material, vilka grundämnen? Hur kan en andse med fysisk kropp passera genom väggar och låsta dörrar?

  DU (= NVW) SKREV: Jag förstår inte varför han [syftar förmodligen på Terry Evans, min anmärkning] inte såg några änglar, för varje person har minst 2 skyddsänglar bakom sig så endast han hade ju 2 liksom. Men en annan sak är att änglar inte kommer och hjälper om man inte kallar på dem. De får som sagt inte göra övertramp i den kosmiska lagen ”Människans fria vilja”. Som människa måste man vilja ha deras hjälp först och ge dem tillåtelse att lägga sig i våra liv genom att kalla på dem. Enda gången de får ingripa utan att man kallat på dem är om man är på väg att dö i förtid, t.ex. vid olyckor. Det är det man kallar för att ha änglavakt Svart hjärter (kort)

  JAG ( = BBNEWSAB) KOMMENTERAR SÅ HÄR: ALLTSÅ: Borde inte ett medium kunna se/förnimma även änglar, när de får besök från andevärlden? Hur ska man annars kunna lita på när de under sin ”yrkesutövning” uppger sig erhålla information från just änglar eller andra andeväsen? Karma bygger på determinism, dvs att inget sker av en slump utan ingår i en kosmisk (skapelse)plan. Reinkarnationstänket ska ses mot den bakgrunden, typ att vad du sår ska du också skörda. Så om man nu råkar ut för en olycka som gör att man dör i förtid, är det inte rimligt att se det som ett resultat av karma? Dvs att den förtidiga döden ingå i skapelseplanen? Varför ska då skyddsänglar ingripa och rädda individen i fråga från en förtidig död? Denna problematik är besläktad med antivaccinationsrörelsens tankar. Dvs om man nu drabbas av en dödlig sjukdom (typ cancer), så ingår detta i den gudomliga skapelseplanen, och då får/ska man acceptera detta och inte försöka bota sjukdomen. Dvs att försök till sjukdomsbot innebär att man gör uppror mot den gudomliga skapelsplanen. Det enda man får testa är att bedja om ”nåd” i syfte att på så vis beveka gudomen (den Kosmiska Intelligensen), på det att denna ska ändra sig och göra ett avsteg från den redan utstakade skapelseplanen. Fast är gudomen inne och petar på ett ställe i skapelseplanen, får det ”obönhörligen” effekter på andra människors liv och leverne, så en determinisitskmskapelseplan KRÄVER att det inte petas i den, inte ens av en gudom. Också beslöktat härmed är varför skyddsänglarna inte ingriper för att rädda människoliv som knappt ens hunnit startas; jag tänker framför allt på alla missfall, både spontana och avsiktliga aborter av foster. Var finns logiken i att en själ ska reinkarnera i en ny blivande ”varelse” för att gudomen strax efteråt ska ångra sig och avbryta just den reinkarnationsprocessen? Vittnar det om en intelligent gudom som vet vad den gör? Kan man lita på en sådan skapelseplan, där gudomens högra hand inte t+vet vad gudomens vänstra hand gör? Och dessa skyddsänglar, de måste väl agera på gudomens uppdrag eller hur? Inte kan väl skyddsänglarna agera på egen had, utifrån en fri vilja? Hur går det då med den deterministiska skapelseplanen, om enskilda änglar kan vara inne och peta i densamma?

  AVSLUTANDE KOMMENTAR: Ja, detta var blott ett ”fåtal” frågor som jag vill få svar på efter att ha läst NVW:s spännande inlägg här på GesusBloggen. Jag nöjer mig med dessa frågor så länge. När dessa har besvarats och diskuterats färdigt, kan jag återkomma med ännu fler frågor, om nu någon vill det.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.