Terry Evans – En het potatis!

Bedrägeri, underhållning eller ”på riktigt” – tja vad är det? Jag fortsätter ”min jakt” på vad storseanser ”ska vara”…

Lokaluthyraren
Jag kontaktade Sundspärlan i Helsingborg som hade Terry Evans storseans i sina lokaler och undrade hur dom ser på Terry Evans, vad han påstår sig göra och hans storseanser.

Sundspärlan i Helsingborg

Dom var inte sugna alls på att svara på det, eller ens ”diskutera” det. (se/klicka skärmdumpen till höger)

Annonseringen
Jag mailade även annonschefen på Helsingborgs Dagblad, eftersom Terry/dom hade annonser om storseansen och frågade hur dom ställer sig till det och att ha annonser för det.

Jag mailade:
– Hej
Jag såg att ni hade annonser för Terry Evans storseans på Sundspärlan

Då undrar jag om ni har några ” policies” för vem och vilka som får annonsera hos er

Jag är intresserad av hur ni ”resonerar/ade” ang Terry Evans som påstår att döda människor pratar med honom, mot betalning (rent bedrägeri enligt mig, då han aldrig visat att han kan det och vägrar göra det)

Man kan kanske jämföra det med om jag vill annonsera för ett pyramidspel där jag lurar folk på pengar..?

Det hade varit intressant att höra

Hälsningar
G Pettersson

***

Dom svarar:
– Hej Gesus
Tack för din fråga.
Svaret är att vi har inte resonerat.
I det aktuella fallet har ingen som hanterat annonsen reagerat.
Jag har själv inte varit på hemmaplan på ett par dagar och inte heller sett annonsen.
När var den i tidningen?
Generellt sett så tar ingen dagstidning in annonser som strider mot marknadsföringslagen.
Det gäller alkoholreklam och sexistisk reklam och tex kränkande reklam.
När det gäller personer som säjer sig kunna prat med döda så är det inget vi tidigare har hindrat.
Det går dessutom hela TV-serier på samma tema.

Bästa hälsningar
Thorbjörn Falk

***

Jag svarar:
– Hej igen och tack för svaret

Vad jag undrar över är er inställning till påstådda medium, med vad det innebär, om ni tycker det är ok att ha annonser för dom. Och om ni har någon inställning till det eller inte bryr er, att t.ex dom profiterar på andra människors olycka.

Jag tänker då i banorna att det är bedrägeri, typ att sälja vatten och påstå att det botar sjukdom, det kan jag inte annonsera om hos er väl..? Jag menar att det är en ”bransch” som kommer undan med sin bluff överallt, av någon anledning

Jag är inte ute efter att ”hänga er” eller något, bara intresserad av hur tex tidningar ser på just påstådda medium och bla annonsering för dom

Sen att det sänds TV program är väl ingen ”ursäkt” det sänds vålds- och porrfilmer också, men det kan väl inte vara ok bara för det?

Hälsningar
G Pettersson

***

Dom svarar:
Hej Gesus.

Kort svar på din fråga är att jag inte tänkt på om denna typ av verksamhet kan vara på ngt vis bedräglig.
Du har möjlighet att testa om så är fallet genom att anmäla annonsören och annonsen till reklamombudsmannen.
Då kommer annonsen matchas mot gällande regelverk.

Bästa hälsningar
Thorbjörn Falk

***

Att det ska vara så svårt att få svar på om det ska vara underhållning, ”på riktigt” eller bedrägeri!

Men det är helt klart en ganska het potatis för dom flesta som har med det att göra. Det går tydligen bra att tjäna pengar på det, men det ska inte diskuteras om det är bedrägeri eller ej..!

Hade även kontakt med en journalist på Helsingborgs Dagblad som skulle göra ett ”kritiskt” reportage om Terry och seansen där, men dom blev inte ”insläppta” av Terry, enligt honom..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

67 reaktioner till “Terry Evans – En het potatis!

 1. Måste bara säja att du är en väldigt omodern person.

  Du blundar för mycket och tagit på dig nån sorts väktar roll, en som vill frälsa folket från ondo….jösses väx upp och inse att världen är under förändring och folk får tycka tänka som de vill, även du men så respektlös som du är så gör du inget imponerande intryck, utan uppfattas endast som en tröttsam och okunnig person.
  Tragisk, om du ändå hade varit en äkta skeptiker så kanske jag hade lyssnat men nu är du inte det, utan bara sorglig.

  Gilla

 2. Nej, det har jag inte, eftersom jag tycker att agerandet är omoget och fånigt, Människor får väl annonsera bäst de vill så länge det inte strider mot några nedskrivna lagar.
  Att människor inte vill svara på frågor varför de hyr ut sina lokaler, annonserar osv. är inte underligt alls, var och en vill väl ha mat på bordet.
  Att ens bara komma på tanken att förfölja människor på det här sättet och gräva sig in i massmedia tyder på någon som tror sig vara nån sorts ”polis”.
  Nej, så jag har inte mycket att säja.
  För övrigt så får folk tro vad de vill, det stör mig inte.

  Gilla

  1. Om du hade orkat anstränga dig lite och läst på bloggen innan du uttalar dig om sånt du inte vet, så hade du upptäckt att jag INTE har några problem med, utan att ALLA FÅR absolut tro på precis vad dom vill!

   Alla får tro vad dom vill och jag lär väl ha rätt att ifrågasätta det också, eller?

   Men det är som alltid, woo-woos är så galet dåligt pålästa om allt dom uttalar sig om och det handlar bara om att försvara sitt hittepå.

   Och som vanligt vågar/kan du/”ni” INTE bemöta ifrågasättandet utan försöker svartmåla den som ifrågasätter bedrägeriet istället…

   Men det är klart, när man ”håller på” bedragaren, är det lättare att skjuta budbäraren än att läsa vad som ifrågasätts. För man riskerar ju annars att få upp ögonen och se att det bara är bluff, och det vill man ju inte.

   Det hade varit intressantare om du vågat ge din syn på att man hyr ut lokaler och annonserar för verksamheter som lurar folk på pengar istället!

   Men det verkar vara OK att blåsa folk enligt dig, så man får ”mat på bordet”…

   Vem ”förföljer” jag?

   Gilla

  2. Intressant att bara man vill ha mat på bordet så är det OK ? Det öppnar ju många möjligheter till allsköns verksamheter , och blir man ifrågasatt så vafasiken ; Jag vill ju ha mat på bordet ! Att inte alla som är granskade i programmer ”PLUS” kommit på det svaret , då hade ju man ju fått lägga ned programserien .

   Gilla

 3. Även fast det antagligen är lagligt att kränga spöksnack så tycker jag ändå man har en moraliskt förpliktelse att inte medvetet bidra till att bedra andra människor. Terry Evans är ju en uppenbar bedragare vilket jag tycker dessa arrangörer/annonsansvariga borde reagera på. Uppenbarligen är de dock helt likgiltiga inför detta så länge de tjänar pengar.

  Gilla

 4. De kan ju alltid äta din heta potatis….
  Nja nu hade jag ju en åsikt om hur man hoppar på folks tro, beteende och hur man ifrågasätter arrangörer, tidningar osv. jag har ingen åsikt om folks tro, den är fri i vårt land och jag har inte förmågan att ställa mig till doms över något som jag inte har kännedom om. Det är lite väl förmätet.
  Jag har inte heller något att säja om Terry Evans, eller om det han gör är bluff eller inte.
  Men jag har något att säja om dem, inkl. du, som sätter sig till doms över andras tro.
  Att det här som du skriver om skulle vara bluff, bedrägeri, och moraliskt fel, ok vem vet men då skulle den listan göras lång. Det finns åtskilligt som är bluff, bedrägeri och moraliskt fel i vårt samhälle som borde ha större utrymme än en annons om en storseans med Terry Evans.

  Gilla

  1. Estelle.
   Du verkar inte ha problem att sätta dig till doms över Gesus, som du tydligligen inte vet något om. Men skaffa dig kännedom då. Läs på och kolla upp. Bli insatt. Att dyka upp och säga: ”Jag har ingen idé vad någon pratar om men jag tycker såhär” och sen framhålla sin okunskap som en dygd är beklämmande.

   Det finns mycket annat som är fel med världen, men det gör inte att Evans & co lurendrejeri blir mer acceptabelt. Han säljer en vara som han inte vill/kan bevisa existerar till utsatta och sörjande människor. Det är bedrägeri och bedrägeri är inte acceptabelt. Så enkelt är det.

   Gesus, du gör ett mycket bra jobb.

   Gilla

   1. Jonas, där har du fel, jag vet en hel del om Gesus, aja baja inte anta något du inte vet nåt om.
    Jag har inte sagt att något är mer acceptabelt, läs innantill, jag har endast påpekat min åsikt om vad jag anser om själva framtoningen i ett inlägg som jag tycker inte borde få så stor plats när annat är mer berättigande till uppmärksamhet i vårt samhälle.
    Säljer en vara….?
    Hmm nä han säljer inte en vara på en seans, han säljer en tro och det är i vad jag vet inte samma sak,
    Att Gesus skulle göra ett bra jobb, ja kanske det men fokus ligger lite väl mycket på något som Gesus inte är insatt i. Vilket är synd, kanske skulle ge mer intressanta artiklar istället för ovanstående,, i mitt tycke.

    Gilla

 5. Estelle,
  Du säger att TE ”säljer en tro”.
  Man kan varken köpa eller sälja en tro!
  Då är frågan… VAD är det Terry Evans säljer vid dessa storseanser?! Det är den frågan Gesus har riktat till honom.
  Vad/vilken tjänst/(produkt) har Gesus betalat för, när han var på seansen?!
  —– ”Show eller ‘på riktigt’?”… lyder frågan.

  Gilla

  1. Ja ja, ett mindre lyckat uttryck då…kanske man skulle säja presenterar en tro mot betalning/kollekt kanske.
   Jodå man kan faktiskt sälja och köpa en tro, kolla in alla olika förespråkare för världens religioner så är svaret givet.
   Vad är inte operation dörrknackning av vissa troende, bloggar, inbjudan till möten,, gudtstjänser osv och de ber även om bidrag. Jo jo det kan man prata om länge…

   Gilla

 6. Estelle – Först, jag vet inte om dina kommentarer är till mig eller någon annan, Du skriver inte till vem, och du kommentarer/svarar inte PÅ inlägg utan lägger in nya…

  Men om det är till mig/Gesus:

  Du biter dig själv i rumpan hela tiden och verkar mer än förvirrad.

  Du påstår att du ”vet en hel del” om mig/Gesus, ändå gnäller du, ”du, som sätter sig till doms över andras tro”, vilket jag INTE gör. Som sagts flera flera gånger alla får tro på precis vad dom vill.

  Du börjar med att ”hoppa på” mig med att jag är omodern, (omodern, på allvar?) respektlös, tragisk, tröttsam, okunnig, sorglig ”polis”, (ska det vara negativt?) att jag tagit på mig en väktarroll (skrev ihop din särskrivning här) och ska frälsa folk från ondo! (?)

  Allt det i bara ditt första inlägg här. Och såklart utan att ta upp något enda om ”ämnet” som det handlar om. Är det inte lite underligt agerande, att ”hoppa på någon” och påstå att dom ”hoppar på någon”..?

  Sen är jag vidare fånig, och du tycker att folk ska få annonsera om dom vill. Vilket jag INTE påstått att dom inte ska få!

  Du tycker också att det är OK att ingen ska behöva svara på frågor hur dom ställer sig till att hyra ut tex sina lokaler till bedragare. För att dom ska få ”mat på bordet”. Jepp helt klart, ingen behöver svara på något. MEN, varför vill och gör dom det inte? Antagligen för att dom är medvetna om att det inte är rumsrent, annars hade det väl bara varit att svara, eller?

  Vad menar du med att jag förföljer och gräver i massmedia?

  Du forsätter bita dig med, ”För övrigt så får folk tro vad de vill, det stör mig inte.” Tydligen INTE! Eftersom du gnäller över att jag tror (vet) att Terry Evans är en bedragare. DET får JAG inte enligt dig!

  Som en woo-woo, svarar du såklart inte på frågor heller. Svara annars gärna på tex:

  Vad, blundar jag för?
  Vem, förföljer jag?
  Vad, är en ”äkta skeptiker”?
  Vad, ligger fokus lite väl mycket på som Gesus inte är insatt i?

  Vad du visar upp är ett klassiskt woo-woobeteende, och visar bara att alla fördomar och förutfattade meningar som finns om dom stämmer..!

  Du som vanligt i woo-wookretsar tolkar som, och läser bara vad DU vill. Att det skulle handla om ”en annons om en storseans med Terry Evans.”, och tycker sen att två fel blir ett rätt…

  Det handlar inte om EN annons för Terry Evans storsenas. Det handlar om VAD en storsenas är, show eller ”på riktigt”! Och inte EN, utan upp till 5 st i månaden som han har.

  ”han säljer en tro”. NEJ Terry Evans lurar folk att betala för att höra döda människor snacka med honom, vilket inte är sant! Dvs BEDRÄGERI!

  Men sammanfattat efter allt du skrivit så, vad du gnäller på egentligen är alltså, ”framtoningen” i ett inlägg här på bloggen som du inte tycker ska få så stor plats, när det finns värre saker i samhället att skriva om?

  Gilla

  1. Ja, Estelle kastar stora stenar i små glashus och för en överlag märklig argumentation. Man bör inte döma folk, fast det gör hon själv. Någons tro intresserar henne inte, men ändå är hon här och diskuterar. mm

   ”jag har inte förmågan att ställa mig till doms över något som jag inte har kännedom om.” skrev Estelle ovan. Jag uppmanar henne att läsa på och bli insatt och inte framhålla sin okunskap som något bra. Men då har jag tydligen antagit för mycket enligt Estelle? Vad är det då Estelle inte vet något om om det inte är Gesus eller sk medium? Och varför säger hon det ens isf?

   Och spöktro är väl ändå bland det mest omoderna som finns? Något som uppkom i människans grå gryning då shamaner och medicinmän åt svampar för att kunna tala till naturgudar så att de kunde kontrollera vädret.

   Evans säljer en vara/tjänst. ”Ge mig pengar och jag ska tala med era döda åt er och berätta för er vad dom säger”. Jaha, hur funkar det? ”Det vet jag inte/vill inte säga. Men lita på mig bara. Om ge mig pengar så garanterar jag att det funkar.”. Här nånstans borde alla varningsklockor ringa.

   Gilla

   1. Underbart inlägg Jonas ! Och som vanligt med s k andekontakt , när det inte fungerar så kan inte mediumet tyda det andarna förmedlar, och när man lyckas få en träff så är det mediumet som är outstanding …..Men ”lay your money down” så är lyckan gjord .

    Gilla

 7. Eftersom vi har en egen fri vilja samt att Terry inte någonsin har tvingat nån att gå på hans seanser så varför ska en tidning sälja en annons, eller en lokaluthyrare neka nån att hyra en lokal för det finns människor som anser det är bluff ?

  Gesus har gått så långt så han påminner en överstepräst från iran som ska tvinga på alla sin egen ”tro och religion” ( där gesus religion är att allt med religion är bluff ) .

  Jag tycker denna blogg är humoristisk när Gesus med näbbar å klor försöker påtvinga andra det han tror är rätt :) , Samt hans lärjungar som sitter här å försvarar sin överstepräst Gesus

  Tagga ner dina förföljerser på folk. Annars kanske man ska maila wordpress å påpeka hur du bryter mot deras användarvilkor med..

  Gilla

  1. Jo, där kan jag hålla med dig Rune, var och en har fri vilja att tro vad de vill. Gesus som överstepräst, ja en kul liknelse, all sorts förföljelse är i mina ögon av ondo.
   Estelle

   Gilla

  2. ”Ni” visar hela tiden att alla fördomar stämmer…

   Jag har INTE skrivit att någon INTE ska hyra ut lokaler, jag har INTE skrivit att ingen ska ha annonser!

   Jag har undrat HUR DOM STÄLLER SIG TILL ATT GÖRA/HA DET!

   Varför kan ”ni” ALDRIG läsa VAD DET STÅR?

   Sen som vanligt bits det i den egna rumpan här.

   Eftersom alla har en ”fri vilja” att gå på bedragares seanser, så har man det att läsa här också..! Och alla ska få tro vad dom vill, men tydligen inte JAG!

   Men det MÅSTE vara något tvivel som gror i baknacken på er eftersom ni läser här och kommenterar. Hade jag varit övertygad och trott på något, så hade jag antingen talat om varför jag trodde på det eller så hade jag inte brytt mig om dom som inte trodde som jag. Jag hade jallafall INTE bara skrivit en massa trams och hittat på saker utan att bemöta vad det verkligen handlade om…

   Sen, jag har ingen ”tro”, och jag tvingar inte på någon något (igen hittar du på). Jag tittar på och ifrågasätter påstådda medium bl.a och skriver om det.

   Och igen, VEM I HELVETE FÖRFÖLJER JAG med att skriva på en blogg. Hur i helvet skulle det kunna vara förföljelse?

   Skärp er nu och kom med något vettigt om vad det handlar om istället för att bara gnälla på sådant som ni själv hittar på och inte är sant!

   Och maila du gärna WordPress din pajas, det är ju bara för fånigt…

   Gilla

    1. Kul med dessa ”hejjarrop” på totalt meningslösa inlägg, helt utan något om ämnet :-]

     Har inte sett ”Rune” härinne på ett tag heller, han kanske har fullt upp med att ringa polisen och sladdra att Gesus inte tror på spöksnackare…

     Gilla

   1. I dom diskussioner du och jag haft, Gesus, så har jag upprepade gånger talat om för dig vad jag tror på och varför jag tror på det, men du absolut vägrade ta till dig någonting av det. Jag tycker detta inlägg, ”En het potatis”, var helt hysteriskt underhållande att läsa, för att det är så jäkla fånigt.

    Du kan verkligen inte för ditt liv förstå hur folk kan tro på bluffar som Terry och andra medier.
    Men varför stör det dig så???
    Varför stör det dig så vad andra människor tror på, och vad andra som tror anser om det medier sysslar med?

    Vem är du att säga, att det är absolut till 100% bluff och bedrägerier det medier förmedlar, och allt som har spöken och andar och andevärlden.
    Är du en allvetande varelse som besitter att kunskap och vetskap i världen?
    Uppenbarligen är du det eftersom du bestämt VET att det är bluff! Du VET detta till 100%…och ingen ska fan komma och säga något annat. Eller hur…?

    Jag vet inte allt, eller kan allt, eller förstår allt, eller besitter kunskap om världens mysterier. Jag kan inte säga att jag VET till 100% att andar, andevärlden och Gud finns. jag har aldrig påstått att jag absolut VET detta.
    Men det är det jag väljer att tro på, och det gör mig lycklig.

    Om människor vill välja att tro på medier och att dom kan prata med ”spöken”, kan inte folk få göra det då, om det kan ge dom lycka och frid i själen?

    Gilla

    1. Jaha då var vi där IGEN!

     Jag har aldrig sagt att jag har några problem eller något med att folk tror på detta, TVÄRTOM, flera gånger har jag ”sagt” att jag förstår att folk går på det med mera!

     Sluta skriva på mig saker som jag aldrig sagt/skrivit! VARFÖR vägrar ni läsa vad det står, och hittar på eget?

     Och dom jag kallar woo-woos, är inte ”dom som tror på det”, utan dom som totalvägrar ta åt sig ifrågasättande och bara rabiat försvarar det med alla möjliga fega falska medel. Och du ser aldrig tex Terry Evans försvara sig och sitt hittepå, det låter han dom som han lurar göra, och det gör dom ju, se här tex..!

     Varför kan ni inte tex diskutera alla videoklipp med massor grejjer som visar hur dom fuskar istället för att bara hitta på att jag säger saker som jag inte gör och gnälla på det!

     Och varför är det så svårt för er som tror på dessa bedragare att förstå vad det handlar om. Det handlar INTE om att folk tror på det, det handlar om att dom är bedragare som ljuger och lurar folk!

     Det ”stör mig” inte att andra tror på det, men jag blir ganska upprörd (illamående är nog mer rätt ord) när tex ett påhittat medium står och ljuger en sörjande gråtande förälder rakt upp i ansiktet att deras avlidna barn ”snackar” med dom!

     Detta gör dom mot betalning och eftersom dom, av någon underlig anledning, vägrar visa att dom kan just vad dom påstår sig kunna så är det BEDRÄGERI!

     VARFÖR inte bara visa att dom kan vad dom påstår? Och varför kan alla dessa påstådda spöken säga alla möjliga massor av saker, MEN INTE JUST SITT NAMN?

     Jag har också sagt att jag VET INTE om det finns någon eftervärld eller något.

     Men igen, det är INTE det det handlar om utan att ingen av dom påstådda medierna i hela världen har någongång någonsin visat att döda människor snackar med dom. Men tvärtom, massor av påstådda medium har blivit avslöjade överallt.

     Titta nu på den ynkligt fega Terry Evans som inte vågar svara vad det är han håller på med ens. Han vet antagligen att han kan hamna i trubbel om han säger det rakt ut, och därför ”mörkar” han det.

     Och jag kan säga, att efter att sett Terry live, så är jag mycket förvånad att folk inte ser/hör att han bara kör med samma samma saker hela tiden alltid.

     Har du lyssnat på seansen? Då får du gärna säga vad där, under över en timme med snackande spöken, som sägs som inte vem som helst kan hitta på och ska vara detta som medierna ”absolut inte kunde veta”!

     Vad är ”fånigt med detta inlägg”? Att ingen av dom som tjänar pengar på Terrys bedrägeri vågar/vill uttala sig om det, dvs det är en ”het potatis”?

     Säger det inte dig något istället, att dom VET att det är bedrägeri… Varför annars inte bara svara, vad är det som gör att dom inte uttalar sig om just detta?

     Och varför vågar inte Terry säga om det är show eller ”på riktigt”?

     Jag påstår att detta är 100% bluff för att det finns INGET, INGET överhuvudtaget någonstans någongång whatsoever som visar på något annat! Och jo ABSOLUT får vem som helst komma och säga annat, MEN INGEN GÖR/KAN DET! Visa mig annars en enda liten grej som visar på att det inte är bluff. Hur enkelt som helst, jag visar hur det är bluff, du/ni visar hur det inte är det.

     Tror du verkligen inte att det skulle använts till mer ”nyttiga” saker om det verkligen varit på riktigt, lösa mord tex? Allvarligt..?

     Och som sagt ALLA får tro precis vad dom vill, man jag tror man mår bättre av att veta sanningen istället för att bli lurad något annat.

     Hur är det tex med alla dom som trodde att Anders Åkesson var ”på riktigt”, och hade samma ”tilltro” till honom som ni har till Terry, när han visade sitt rätta jag med handen i kakburken?

     Mår dom då fortfarande bra/bättre av att ha trott på bluffen eller mår dom tom sämre för dom blivit lurade?

     Sanningen kan kanske vara tuff att höra, men det är bättre att få höra det än en massa lögner och blå dunster…

     Gilla

 8. Gesus, orkar inte ens kommentera, jag anser att du vrider och vänder på saker och ting i nån riktning jag inte ens kan fantisera om. Så jag låter det beror nästan….
  Vad, blundar jag för?
  Att det finns människor som ärligt tror på vad t.ex TE berättar och presenterar även om han tydligen inte är bäst på det. Dessa troende har med största sannolikhet förmågan att själva bedöma och bestämma över sin tro utan att någon annan behöver tala om det för dem eller agera ”besserwisser” Du framstår för dessa människor som en trubblemaker och de flesta tar förmodligen ingen notis om dig utan det gör bara de som tycker som du själv gör.
  Vem, förföljer jag?
  Ja det kan man undra, det borde du veta själv, eftersom det är väl antar jag alla de som du skriver ner med dina åsikter och dina berättelser. Jag antar att det är de som protesterar mot dina skriverier som känner sig förföljda, Du förföljer troende och vad jag vet är det inte lagligt i vårt land.

  Vad, är en ”äkta skeptiker”?
  En äkta skeptiker är vad ag lärt mig en person som fortfarande är öppen för att det kan finnas förändringar i det som de är skeptiska emot och de är också öppna för att följa sådan forskning i ämnet och lära sig mera. Att ha en egen erfarenhet av det man är skeptisk emot.
  Jag är också skeptisk mot mycket och undersöker om det ligger något i det, om det finns nåt att lära om det osv. Och hittar jag inget som jag som individ inte kan ta till mig så fortsätter jag vara skeptisk men jag skulle väl aldrig gå ut på t.ex en blogg och säja att alla som tror på det är här ”idioter”.

  Att du tycker att TE är en bluffmakare och att han ljuger och bara har en show, det får stå för dig men jag anser inte att du har någon rätt att tycka att andra som tror på det här ska ”idotförklaras”. Jag tycker inte heller att TE har de perfekta seanserna, ha arbetar på ett sätt som inte tilltalar mig men din framfart är på gränsen till förföljelse och det är inte ok i mina ögon.

  Gilla

  1. JAG vrider och vänder på grejer?

   DU påstår att jag, förföljer folk för deras tro (det är f.ö ingen ”tro”, det är något de tror på!) och idiotförklarar dom..? Vilket jag INTE gör, visa annars gärna var jag gör detta.

   Jag tittar på och ifrågasätter påstådda medium som påstår, mot betalning, att döda människor snackar med dom. Detta är inte en enda gång ”bevisats” vara sant/möjligt, någonstans, någon gång av någonsomhelst i hela världen! Och jag har INTE sett något enda pyttelitet någonstans som pekar på det heller. Tvärtom massor, massor som visar att det bara är hittepå och bedrägeri alltihopa…

   Trots att det vore hur enkelt som helst att visa att dom kan vad dom påstår sig kunna!

   Men det är underligt, för hur många gånger jag än skriver vissa saker så fortsätter woo-woos att läsa vad dom vill och inte vad det står!

   Jag idiotförklarar inte ens dig, fast du är nog en av dom snurrigaste som jag ”kommit i kontakt med”, och det säger inte lite i ”dina kretsar”.

   Resten av ditt förvirrade svammel är inte ens lönt att bemöta, sorry…

   Skärp er nu och kom med något vettigt om vad det handlar om istället för att bara gnälla på sådant som ni själv hittar på och inte är sant!

   Gilla

 9. Den aktuella frågan lyder: ”Show eller ‘på riktigt’?”

  Rune och Estelle… Vad svarar Ni?

  Show? Ja/Nej
  På riktigt? Ja/Nej

  Gilla

  1. Ja, det vore intressant att veta hur Estelle och Rune ställer sig till huvudfrågan här.

   Sen är det ju så att forskning inte kan utföras hursomhelst. Jag kan inte sitta och gissa och kalla det forskning. Jag måste följa den vetenskapliga metod som finns. Annars blir det bara snömos av det. En illa utformad teori med dåligt definierade parametrar och oklara mål kan ju i stort bevisa vadsomhelst. Därför behövs precision och noggranhet. Alla skeptiker ska mycket riktigt vara beredda att ändra åsikt. Det ligger i vetenskapens natur att ny kunskap ständigt upptäcks. Men fantastiska påstående kräver fantastiska bevis. Några sådana finns helt enkelt inte för andar och spöken.

   Jag låter min gode vän Feynman förklara:

   Gilla

  2. Ja jag börjar bli rejält trött på att behöva bemöta en massa skitsnack och aldrig vad det handlar om..!

   Men det visar ju att det inte finns något att komma med för att visa att det skulle vara annat än bluff, när allt man kan är att ”hoppa på mig”.

   Och varför kan inte t.ex Terry Evans bara svara vad det är, om det inte är något fuffens?

   Gilla

  3. Tack för en roligt svammeltråd….och då räknar jag inte i mig själv eller Rune. Snacka om svammel ha ha ha.
   Jag får inte in i min snurriga skalle vad det är som du förväntar dig utav mig, vad är det jag ska svara på, agera för/emot? Det spelar ändå ingen roll, dina svar/åsikter har ju hittills ändå förklarat mig som snurrig mm och därför så lämnar jag tråden, Du har väl inte fått de svar du förväntat dig och några nej säjare eller motståndare till dina åsikter vill du ju ändå inte prata med seriöst. Du har ju redan bestämt dig och är inte intresserad av andras argument eller åsikter.
   Om det är en show som TE sysslar med…inte en aning….om han pratar med döda,.inte en aning….om allt är bluff….inte en aning.
   Svara på detta kan endast TE själv och han verkar inte intresserad av att ha en dialog med dej, fast du brinner för det.
   Din önskan och förhoppning är tydligen att människor ska kasta sig för dina fötter och säja TACK Gesus för att du visade oss på på detta, TACK Gesus för att bevisade att allt är bluff, Du förväntar dig att miljoner troende världen över ska avsäga sig sin tro på att det finns en andevärld och säja att allt är en bluff.
   Sorry, det kommer aldrig att hända,, halva Brasiliens befolkning har den tron och ingen där skulle ens höja ögonbrynen över din framfart utan förmodligen vända dig ryggen och enkelt påpeka att du är ”en otrogen”.
   Att du har någon konstig vendetta mot TE är väl din privatsak och det får du gärna ha men att du förväntar dig att människor ska gå i dina fotspår och tycka lika dant och se dig som en ”frälsare” tja det blir nog svårt det.
   Även om TE skulle vara en bluff, så kan du inget göra, var och en måste själv komma till insikt och avsäga sig inblandning med dylikt och vem har usett dig till domare? Du själv eller nån annan?

   Ha det gott Gesus och lycka till i ditt korståg kanske är du en ny Don Quijote som slås mot väderkvarnar med ett fåtal väpnare, Sancho Panzas vid din sida som ska rädda dig mot alla de du irriterat, . Kanske hittar du din Dulcinea men jag tvivlar, då du som äkta skeptiker, om du nu är en sådan, tydligen vägrar att sätta dig in i problematiken med mediumskap,….
   Godnatt

   Gilla

   1. Jaha då var det nästa standardwoo-woosteg, att fegt pipa iväg…

    Det är exakt samma beteende som alltid, in och hitta på och påstå saker som inte är sant utan att bemöta vad det verkligen handlar om. Sen när det gnällts ett tag, budbäraren svartmålats och andra har bemött, så finns det inga argument och då pips det iväg.

    Och igen är du fel på det, jag förstår inte hur du lyckas feltolka precis ALLT!

    Klart jag är ”intresserad av andras argument eller åsikter”, men DU kommer ju knappast med några…

    Kul att du tror att Gesusbloggen har ”miljoner troende världen över” som är här och läser, och som du är rädd ska få upp ögonen för hittepået. Jag tror faktiskt inte det är så många från just Brasilien här och läser, om det inte är någon utflyttad svensk vill säga…

    Gilla

   2. Estelle.
    Uh, va? Vad har brasilien med saken att göra eller det faktum att miljoner tror på spökerier? Argument from popularity? Sen tror jag inte Gesus någon gång här på bloggen uttryckt sin önskan eller förväntan att folk ska dyrka honom. Det vore ju bara fånigt. Skeptiker behöver inte frälsare, vi har fakta och experiment. De tvära kasten i din argumentation blir förvirrande. Nu säger du igen att du inte har en aning om något TE gör. Och igen uppmanar jag dig att kolla upp och läsa på och SEN komma med i diskussionen. Nyckelbegrepp är: cold reading, hot reading, barnumuttalanden, shotgunning och falskt minne. Ockhams Razor vore också bra att ha koll på.

    Titta gärna en gång till på videon jag postade ovan. ^_^

    Gilla

 10. Estelle, jag tror att du inte fått de svar du förväntat dig och några nej säjare eller motståndare till dina åsikter vill du ju ändå inte prata med seriöst. Du har ju redan bestämt dig och är inte intresserad av andras argument eller åsikter. Du vill tydligen att människor ska kasta sig för dina fötter och säja tack Estelle för att du visade oss på detta, Tack Estelle att bevisade att Gesus och hans anhängare har fel. Du förväntar dig att miljoner icke-troende världen över ska börja tro på att finns en andevärld och säja att allt annat är en bluff.
  Att du har någon slags personlig vendetta mot Gesus är väl din privatsak och det får du gärna ha men att du förväntar dig att människor ska gå i dina fotspår och tycka lika dant och se dig som en frälsare tror jag inte kommer att hända. Även om Gesus skulle ha fel, så kan du inget göra, var och en måste själv komma till insikt och vem har usett dig till domare?

  Gilla

  1. Juan m träbenet….Jösses så omoget inlägg, copycats är så pinsamt ointressanta.
   Jag tror du får läsa mina inlägg en gång till lille vän.

   Gilla

    1. Gesus, lille vän är väl gulligt. Jag skulle inte skriva mer men det går att ändra sig….:)
     Å så blev jag nyfiken på en sak vad menar du ”vad det verkligen handlar om” kan du ta det en gång till eftersom jag måste ha missat det totalt i så fall…?
     Att vända mina argument emot mig och säja att jag inget begriper och är totalt fel ute är lågt, att ta mitt exempel om Brasilien och gör det till något löjligt, när du mycket väl begriper vad jag menar, för dum i huvudet tror jag inte att du är.
     Du har från början förlöjligat mina inlägg, mina åsikter osv och anklagat mig för att vara woowoo de är ett uttryck som jag tycker är onödigt förnedrande och används ofta av personer som inte är insatta i själva ämnet och för det andra så har du inte en aning om vad jag är eller inte är.
     Du har bara dina antaganden och klart att du får ha det om du vill men det ger inget blir bara en massa trams.

     Gilla

     1. Du påstår att du ”har bra koll på Gesus” men du vet ändå inte vad det handlar om..? Tja, då har du nog ”lyckats” missa det TOTALT som du skriver..!

      ”Du har från början förlöjligat mina inlägg, mina åsikter” Tja, du börjar ditt inhopp på bloggen med, jag repeterar:

      ”Du börjar med att ”hoppa på” mig med att jag är omodern, (omodern, på allvar?) respektlös, tragisk, tröttsam, okunnig, sorglig ”polis”, (ska det vara negativt?) att jag tagit på mig en väktarroll (skrev ihop din särskrivning här) och ska frälsa folk från ondo! (?) Allt det i bara ditt första inlägg här.”

      Sen fortsätter du svamla och bita dig själv i arslet gång på gång och agerar exakt enligt woo-woostandard, påstår och hittar på saker, svarar inte på frågor, svartmålar, flyttar fokus + lite härskartekninker. Kanske inte så konstigt att du blir bemött så då, eller du tycker du ska få komma hit och pissa mig på näsan men att jag inte ska få reagera på det..?

      Och Brasilien, tja, vad har det med saken att göra, det är ju bara fånigt att ta upp det. Vad menade du med det, att halva Brasiliens folk tror att det finns vissa människor som hör spöken snacka när dom får betalt för det?

      Har du lyssnat på storseansen med Terry Evans, har du kikat på videoklippen jag lagt upp med honom där man helt klart ser att han bara bluffar?

      Gör annars gärna det och kom gärna med åsikter om det, det hade varit intressant (tror jag)

      Gilla

 11. Du har rätt Estelle, det var ett väldigt omoget inlägg av mig. Nu i efterhand ser jag att jag tillskriver dig en massa saker utan att visa några belägg för det. Jag vet inte vad jag tänkte.

  Gilla

 12. Jonas….jodå jag känner till TE mycket väl och vet mycket väl vad ha kallar sig och vad han utför men för den sakens skull kan jag inte svara på om det är show eller verklighet , då jag inte kan avläsa hans insida. Jag kan omöjligt ha en uppfattning vad som pågår inom TE.
  Intressant att du har fakta och experiment, skulle vara intressant att ta del av dem, länkar eller rapporter…för mig veterligen så finns det inga sådana, Det finns inga experiment som säjer att det INTE finns andar och resten är vad människor har en tro på, det tror på andar och säjer att de sett dem, talat med dem osv. och bara för att t.ex jag inte har gjort det så kan jag inte komma med påståenden att flera miljoner människor ljuger utan bara säja att jag har inte samma tro…svårare än så är det inte.
  Jag är väl insatt i alla de termer du räknar upp och det är bra att du är påläst men det är jag också, ledsen om jag gör dig besviken.
  Är väl bekant med människor som också studerat och forskat i detta…ren undersökande forskning, äkta skeptiker som inte har stängt dörren till att det skulle kunna komma nya rön som berättar en annan historia än den som kom igår, förra året, förra seklet..det kallas för genombrytning, nya upptäckter.
  Finns till och med människor som blivit utskrattade och förlöjligande och år senare fått Nobelpriset för sin upptäckt, bara för att ta ett exempel, att ännu är inte allt upptäckt eller förklarat.

  Gilla

  1. Estelle,
   Frågan handlar, fortfarande, INTE om huruvida andar finns, eller inte finns.
   Frågan handlar, fortfarande, om VAD det är Gesus har betalat för – VAD det är TE säljer.

   Show eller På riktigt?!

   Det skulle uppskattas om du kunde hålla dig till ämnet, istället för att bara skriva en massa annat, som inte har ett dyft med frågan att göra.

   Gilla

   1. Enkelt svar, TE ”säljer” det som b.la Gesus säjer inte finns…och Gesus har betalt för ett framträdande av TE där TE säjer att han har kontakt med andar, Gesus säjer att han inte har det, eller tror att han inte har det, eller andar finns inte alltså kan TE inte har ha kontakt med andar. Om det är på riktigt kan bara betraktaren avgöra, och Gesus anser att det inte är på riktigt alltså har Gesus gått på något som inte finns och finns det inte måste det vara bluff?
    Var det tydligt nog, för att du ska förstå vad Gesus har varit på?

    Gilla

    1. Nej du har fel där också. Jag gick på ett evenemang där en bedragare påstår sig göra saker som han inte gör, och inte ens kan! Jag visste vad jag gick på, men Terry vågar inte säga vad det är.

     Typ som att betala och gå på en konsert där bandet påstår att det är dom som spelar, men det är bara playback… Dvs, bedrägeri!

     Och IGEN, JAG har aldrig sagt att det inte finns något efterliv, men jag säger att Terry Evans INTE har någon kontakt med döda människor som snackar med honom! OM han skulle ha det, så döljer han det jävligt bra med att påstå att det han säger är det spökena säger till honom. Och vad skulle meningen med det vara?

     Gilla

   1. Estelle,
    Vad Terry ”säljer” är ointressant. Frågan är vad han faktiskt SÄLJER (utan citattecken).
    Och vad Gesus varit på, är inte heller frågan – fortfarande.
    Vad Gesus BETALAT för, är frågan – fortfarande.

    Denna fråga har riktats till säljaren, Terry Evans.
    Svar på frågan har ännu inte givits av säljaren.

    Gilla

  2. Estelle,

   Uppenbarligen är du inte speciellt påläst om hur vetenskap bedrivs. Vetenskap kan inte bygga på anektodbevisning och dessutom går det inte att bevisa att något INTE finns. Du kan inte bevisa att jag INTE är gud, eller att jultomten INTE finns eller att det INTE bor en osynlig drake i din garderob. Varför? För att det helt enkelt inte går att bevisa en negativ.

   Kolla gärna denna video för förtydligande

   Gilla

 13. Hejsan hoppsan…..ja gott folk, så mycket för vettiga saker, hela gänget här inne antar att jag är outbildad, utan kunskap, inte vet vad saker och ting handlar om, att jag är ditt och jag är datt….
  Tack så mycket, det har verkligen visat hur många inskränkta människor det finns, sorgligt och beklagande och den här gången så tror jag nog att jag på allvar pyser iväg….det blev en ointressant dialog med samma gamla anklagelseteknik och härskarteknik också för den delen.
  Öppna dialoger får man kanske hitta nån annan stans.
  Ha det mysigt med tomten i jul….:))

  Gilla

  1. (om detta är ”Estelle, för det ser så ut men det står Anonym som skribent”)

   Nej jag tror ingen här ”antar” att du är ”outbildad, utan kunskap”. Igen läser du som du vill, feltolkar och hittar på…

   MEN, det är helt uppenbart att du INTE har koll på och kunskap om vad du snackar om här, och påstår att du har koll på. Det kan vem som helst se när dom läser vad du skriver.

   Du har f.ö INTE svarat på frågan, som ställts till dig ett antal gånger, ÄNNU!

   Gilla

   1. NU skulle egentligen den gamla goda Birgit Friggebod brytit in i debatten mellan; TE är fejk eller TE är GUD, med en klassisk ; We shall overcome !

    Gilla

   2. Det hade varit MYCKET spännande att får höra hur man kan bevisa en negativ.

    Revolutionerande för vetenskapen till och med. ^_^

    Förövrigt tror jag Estelle längre upp helt enkelt sa att hon inte kunde/ville svara på ifall TE var äkta eller inte. Det ingick i hennes ”Jag har ingen aning, men jag tycker” argumentation.

    Gilla

 14. Gesus, jag ska berätta om min upplevelse av, vad jag anser vara, ett äkta medium.

  Jag har varit på seans med två kända medier som är ett par som är engelska och heter David och Michael. Jag var på en privatsittning i grupp med dom tillsammans med 7 andra personer år 2002.
  Jag var skeptisk innan, och visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig. Jag var skeptisk, men jag höll ett öppet sinne om det. Jag tänkte helt enkelt, att jag får se vad som händer och utgå ifrån det.

  För det första….jag hade aldrig träffat dom innan. hade ingen aning om vilka dom var. Hade inte ens hört talas om dom innan, förren en vän till mig berättade om dom. Om dom visste definitivt inte vem jag var eller visst någonting om mig. Dom visste bara mitt förnamn, det var allt.

  Det första som hände var att den ena, David, sa till mig att min pappa var där med oss. Det dom berätta om honom var, att han hade dött för inte så länge sen under väldigt tragiska omständigheter. Att han heter något som började med bokstaven D…Dennis sa han sen att han hette. Att han var kort, lite rundlagd om magen och gråhårig.
  David kände en stark värme och att sa han hade svårt att andas, att det var så min pappa upplevde det i dödsögonblicket.
  men att han hade det bra nu och var där för att säga det till mig. Att han hade varit med mig i skolan, när jag hade viljat att han skulle vara det. Att han sa att jag var mycket modig, som hade klarat av omständigheterna i mitt liv.
  Han avslutade med att säga att min pappa skämtade till mig och sa att ”här finns ingen öl, så jag dricker inte mer, men jag saknar det inte”.

  Min pappa hette Dennis. Han dog i en olycka. Det började brinna i hans lägenhet och han kvävdes till döds av röken. Han hade varit fuill och somnat med en cigarett i sängen.
  Han var alkoholist i hela sitt liv och drack jämt öl. Jämt. Nästan alltid hade han en ölburk i handen. Han var kort, hade ölmage och var nästan helt gråhårig.

  Stämmer inte det ganska exakt med det mediumet David sa till mig?

  Vidare, efter han berättat om pappa så sa han att min mamma var där också. Han sa att det var väldigt nyligen hon hade gått bort. Han sa att hon hette Anna eller Maria. Han beskrev henne som ganska kort, kortare än mig, var blond med kortklippt hår…och väldigt vacker. ”Du brås på din mamma, du har hennes skönhet”, sa David till mig.
  Han sa att hon ville säga att jag inte skulle vara så ledsen, hon hade det bra nu. Hon hade det äntligen bra och var äntligen lycklig. Han sa att hon åt mycket ”piller”, och visade med gester med händerna till mig en pillerburk som han hällde ut piller i handen med och stoppade in i munnen. han sa att hon åt alldeles för mycket piller och att det förstörde hennes liv. Han sa också att öl ställde till det för henne med, precis som för din pappa.
  Han sa att när hon dog, så åkte hon motorcykel och att han plötsligt kände en fruktansvärd stöt i hela kroppen…sen frid. Han sa att det var så mamma upplevt det i dödsögonblicket.
  Han sa också till mig att jag hade många syskon, och att dom behövde mig väldigt mycket nu, särskilt en av mina bröder, hans namn börjar på R.
  Han avslutade med att fråga mig om jag hade känt nångång som att det blåser lite lätt i mitt öra, som en lite lätt vindpust, fast det inte är nån vind. jag sade att det hade jag gjort, massor av gånger. Då sa han att min mamma hälsade till mig att det var hon som blåste i mitt öra, för att jag skulle veta att hon var där hos mig och tröstade mig.
  Då kunde jag inte hålla mig längre utan började störtgråta.

  Min mamma hette Anna, det var vad alla kallade henne. men hennes hela namn var Anna-Maria…ett dubbelnamn. Men alla har alltid kallat henne bara för Anna.
  Hon var två centimeter kortare än mig, ganska kort för jag är 1,65, och har i hela sitt liv haft kortklippt hår. Men hon har alltid hållit på att färga håret och haft massa olika färger, men har under merparten av sitt liv varit blond, som är hennes naturliga hårfärg.
  Mamma var tablettmissbrukare och var det i hela sitt liv. Hon hade ett gravt missbruk, och var inne för avgiftning många gånger, utan att lyckas bli av med det.
  Hon har levt ett väldigt svårt liv, kantat av missbruk, våld och kriminalitet. Hon var väldigt trasig människa och led någon oerhört. Han försökt ta sitt liv vid ett flertal tillfällen , för hon var så trött på livet. Hon ville ha frid, brukade hon säga.
  Dom sista åren av sitt liv lade hon även till alkohol till sitt missbruk. Hon drack mängder med öl, flera sexpack om dagen, och var konstant påverkad.
  Hon levde då med en man som också var alkoholist som misshandlade henne för jämnan.
  Hon dog i december, år 2000, bara dagar innan jul.
  Hon åkte iväg sent på kvällen på sin moped hon alltid körde runt med, för hon hade förlorat körkortet på grund att rattfylleri, för att hon ville köpa cigaretter. Hon hade dåligt lyse på sin moped, och blev påkörd bakifrån av en stor lastbil i full fart.
  Hon dog direkt.
  Sorgen efter henne var fruktansvärt svår, jag gick nästan under då. Mina syskon, som bara var barn då medan jag var i 20-årsåldern, blev också helt förtvivlade och sökte mycket stöd och tröst hos mig.
  Särskilt min bror Rikard, som är 6 år yngre än mig. Han blev helt knäckt och gled snabbt in i ett destruktivt beteende..
  Så jag fanns där mycket för honom. och för mina andra syskon med. jag har 4 yngre syskon.

  Återigen Gesus, stämmer inte detta ganska exakt med vad mediet David sa till mig?
  Han kan omöjligt bara ha gissat sig till allt det, med olika strategier, tekniker och annat som du pratar om. Och han visste inget om mig innan och har aldrig träffat mig eller överhuvudtaget vetat vem jag är.

  Och vem är du att tala om för mig att inte detta var sant?
  Vem är du att tala om för mig att detta bara var en ”bluff”, att mediet bara var en ”bluff” och utsatte mig för bedrägeri?
  Vem är du att tala om det för mig?

  Jag säger inte att alla medier är äkta. Det finns säker många, många som är bedragare.
  Men det finns äkta medium.
  Jag har upplevt det.
  Mina upplevelser är äkta!
  Vem är du att komma och tala om för mig att mina upplevelser inte är riktiga?!

  Svara mig på det du…!

  Gilla

  1. Snabbt bara…

   Visa VAR jag säger att ingens upplevelser är äkta!

   Det har jag aldrig påstått!

   Återigen är du där och hittar på saker som jag inte sagt/skrivit…!

   Exakt samma saker som dessa påstådda medium säger till dig, kan jag nog visa när tex Terry säger exakt samma och som då också hade passat ”ganska bra”

   Här är massor som spelar in, du vill tro på det, du glömmer antagligen bort alla frågor och fel som sagts osv. Tyvärr, det är standardgrejer, läs om det lite så hittar du allt.

   Vanligt med rökande och drickande i den generationen. Vem är inte rund om magen och gråhårig på gamla dar. Alla spöken mår alltid ”bra nu” och skickar kärlek. Och jag tror nog dom flesta får svårt att andas när dom dör. Eller som Terry brukar säga – ”h*n dog snabbt”. jag vet inte riktigt hur man dör sakta…

   Och som du borde veta, så kan inte personliga anekdoter vara annat, än just personliga anekdoter och inget annat!

   Men VARFÖR säger han ett namn på D, varför inte bara Dennis direkt, och varför inte dog i en brand?

   Så/men jo, ”det stämmer ganska exakt”, fast på hur många som helst. Varför inte något som stämmer exakt exakt och inte bara ”ganska exakt”..?

   Se klippet här, där är tex hur många frågor som sagts som inte noterats. Fiskande efter namn med mera, och ändringar när det inte passar in. Lägg märke till att det är frågor hela tiden aldrig påståenden och hur många det passar in på i publiken!

   Notera mannen (4:15) som tyckte han varit på en ”mycket bra” sittning hos henne tidigare. Som inte tror att utskriften från sittningen är rätt för han har förträngt allt som inte stämde..!

   Gilla

   1. Det medierna sa till mig är bevis nog för mig. Det är upp till var och en att bedöma sina upplevelser som sanna eller inte. Varje människa letar bevis på sitt eget sätt, och bedömer på sitt eget sätt om det är ”bevis nog eller inte” för just den personen.

    Även om du skulle ha rätt om just Tery Evans, att han är en bluff och bedragare…så kan du inte komma och säga till mig att min upplevelse med dom medierna jag träffade och det dom sa till mig är klart bedrägeri.
    Det är min upplevelse och bara upp till mig att bedöma om det är sant eller inte.

    Du känner inte mig eller vet något om mitt liv, annat än det lilla jag skrivit om, du vet inte hur det var att vara där på seansen, hur min upplevelse var, hur dom andras upplevelser var.
    Du kan inte komma och säga till mig att du VET att dom måste ha bluffat på något sätt.
    Du var inte där.

    Att dom sa det som sa, att det stämde så exakt som det gjorde, (inte bara på mig för övrigt utan på dom andras också, men det är inte upp till mig att lägga ut andra människors liv och upplevelser, jag tar det som bara är min egen upplevelse), det är bevis nog för mig. jag behöver inga mer bevis.
    Det är min upplevelse, och det kommer aldrig någon kunna ta ifrån mig.
    Det skänkte mig så mycket glädje och lycka och lättnad i min stund av sorg och förtvivlan så det kan du inte ana.
    jag behövde det för att kunna ta mig vidare.

    Jag har varit med om andra andliga upplevelser också, men det är inget du någonsin skulle kunna förstå eller vara det minsta öppen till, så det tar jag inte här.
    Jag berättar om min upplevelse om medium, eftersom det är det ditt inlägg handlar om.

    Min poäng är, som sagt, att det verkligen är så att upplevelser med medier helt och hållet är upp till var och en att bedöma som sanna och äkta eller inte.
    Vissa kanske skulle tycka att det absolut inte räcker som bevis…och vissa tycker tvärtom.
    Alla är olika. Och man måste respektera dom som upplever det som äkta och får tröst genom det.
    Som medmänniska får man respektera det.

    Det är inte upp till dig, att få alla människor därute att få upp ögonen för ”alla hemska människor därute som påstår att dom är medier och lurar och bedrar folk.”
    Folk som är med om det, måste få göra den bedömningen själva. Antingen ser dom det som en bluff, eller så vet dom inte riktigt vad dom ska tro, eller så tror dom på det.
    Så är det bara.
    Man får respektera det.

    Gilla

    1. Tja vad ska jag säga, du bara maler på om ditt… Tror inte du bemött/svarat på en enda av mina ”frågor” till dig.

     Och det kvittar tydligen hur många gånger jag skriver att jag INTE säger att dina upplevelser inte är riktiga, för dig!

     Men det är inga ”bevis” på att döda snackar med någon för att dom lyckas lura dig att dom gör det – bara att DU tror på det!

     Jag säger HUR dom kan göra, du svarar tex inte på om varför dom inte sa namnet och branden!

     Det finns mentalister som gör exakt samma saker, fast mycket bättre än påstådda medium, utan att påstå att det är annat än ett trick! Youtuba på Derren Brown t.ex.

     Jag är inte intresserad av att övertyga varken dig eller någon annan, ni får väl tro på det om ni vill. Jag vill inte heller ”ta något från dig”, men varför är du här och kikar på när jag visar hur dom fuskar då, om du är så säker på att det är på riktigt?

     Om du vill övertyga mig så är det enkelt, bara visa ett enda ”bevis” som visar att det inte är bluff..!

     Tittade du på videoklippet – Jag förstår inte riktigt varför du är här och skriver om du är så säker på det, och/eller inte vill övertyga mig?

     Jag har själv varit med om många upplevelser, men allt går att förklara, jag tror inte det finns något som inte går att förklara… Jag har varit på sittningar och blivit sjukt imponerad över hur dom kunde veta så mycket om mig som bara stämde på mig, och inte på mina kompisar som också gjorde det! Men nu när jag vet hur det går till, inget konstigt alls, tvärtom.

     Var har jag påstått att jag ska ”få upp ögonen på folk”?

     Jag bara visar hur dessa bedragare gör när dom fuskar, sen är det väl upp till var och en att se det eller fortsätta bli lurad..!

     Sen detta inlägg handlar inte om medium, det handlar om varför dom som tjänar pengar på Terry Evans bedrägeri INTE vill snacka om det, utan att det ska ”tystas ner”!

     Och vad är det du tycker jag inte respekterar – att du ska få bli lurad utan att jag säger att det är så?

     Gilla

   2. Personliga anekdoter är inte bevis. De behöver bevis. Du kan bli lurad utan att du märker det. Det är liksom hela affärsidén.

    Vi kan inte veta 100% att de bluffade såklart. Men med tanke på de naturliga förklaringar som finns till hans verkar det betydligt troligare. Falskt minne, barnum, shotgun, coldread, circle the wagon osv osv är kända psykologiska fenomen som går att observera och även testa under kontrollerade former. Något som inget påstått medium någonsin gjort och klarat förövrigt. Ockhams rakkniv pekar enhälligt åt den naturliga förklaringen.

    Som Hume uttryckte det:
    I flatter myself, that I have discovered an argument of a like nature, which, if just, will, with the wise and learned, be an everlasting check to all kinds of superstitious delusion, and consequently, will be useful as long as the world endures.

    […]

    No testimony is sufficient to establish a miracle, unless the testimony be of such a kind, that its falsehood would be more miraculous, than the fact, which it endeavors to establish.

    – David Hume ur essän Of Miracles, 1784

    Gilla

 15. Newsflash for you…jag tittar inte på dom klippen du lägger upp. Jag bara läser det du skriver. Och tycker att ditt ”korståg” mot Terry Evans och andra medium är löjligt.

  Tror inte du att jag har sett program där medier är uppenbart fejk? Tror du inte jag själv har tänkt när något medim uppenbarligen är bluff, att det där kan man inte tro på?
  Visst har jag det. Har sett många program där medier är bluff. Hela program bara ägnade åt att avslöja bluffmedium, har sett många såna program.
  Och många medier är bluff också.

  Men det betyder inte att alla är det.

  Jag tror inte bara blint på allt jag ser och hör. Så jävla korkad är jag inte. Jag är inte född i farstun, som det brukar heta.
  Jag vet, och har sett, många medier som bluffar. Som uppenbart bluffar. På många olika sätt.

  Men det betyder inte att alla medier som finns på detta jordklotet gör det.

  Som inom alla kategorier av människor och inom yrken, så finns det såna som är bedragare och som lurar andra.
  Och det är fel att göra så.

  Men det betyder inte att just kategorin Medier alla är bluffmakare.
  För precis som inom alla yrken, så finns det många som är ärliga, och många som är oärliga.
  För såna är vi människor. Inom alla kategorier.

  Så att målinrikta sig på att just kategorin MEDIER är dom som luras och bluffar allihopa, som finns på denna jord som har den gåvan…det är liiiiite dumt.

  Dom som verkligen bluffar, dom blir avslöjade till slut…av uppenbara skäl.
  Dom som är äkta kommer alltid att ha skeptiker efter sig ändå, som ihärdiga iglar som vägrar släppa taget och som vill avslöja dom till varje pris.

  Tänk dig själv, att om till exempel du vet att du är en otroligt ärlig människa som bara vill hjälpa andra och göra gott i livet, som är godhjärtad och som bara vill alla väl. Tänk dig att ständigt, ständigt, ständigt, dag som natt 365 dagar om året, bli ifrågasatt hela tiden, påhoppad av såna som påstår att du ljuger, att du inte alls är så ärlig som du säger, att du egentligen är en kallhjärtad jävel som bara vill andra illa och att du bara spelar god för att tjäna på det och att du utnyttjar andra.

  Skulle inte du tillslut på dödstrött på att behöva försvara dig hela tiden för alla människor som ständigt är på dig och över dig? Till slut skulle du inte orkar bry dig, utan helt enkelt tänka att ”visst, vill dom tro att jag lurar alla och att jag är en elak jävel egentligen som bara vill andra illa, så får dom väl tro det då för helsike! Jag orkar inte hålla på att försvara mig och förklara mig mer. Det får vara nog nu. Folk får tro vad dom vill. Men jag vet att jag är en ärlig, snäll och godhjärtad människa. Och det finns många andra som tycker det också. Det räcker för mig.”
  Skulle inte du tänka så till slut?

  Jag kan tänka mig att det är därför medier, Terry till exempel, ”vägrar” svara på frågor av såna som till exempel du, som ständigt smutskastar honom, förföljer honom med frågor, ifrågasätter och vill ha svar på allt och om dom inte får det så antar dom direkt att han bara är en bluff.
  han är nog evigt trött på det efter att ha hört sånt i hela sitt liv.
  Han bryr sig helt enkelt inte längre. Vill folk inte tro på honom så fine, då gör dom väl inte det då.
  Om man tänker på människan ”bakom förmågan”, människan som är Terry, så är det inte konstigt att han inte vill svara på frågor från folk som ifrågasätter allt han gör och varenda ord han säger 24/7, under hela sitt liv.
  Hade du orkat det?

  Ingen orkar det, det är det som är grejen.
  Medier orkar inte, och ser ingen anledning, och tycker heller inte att dom har ett ansvar, att svara på varenda fråga och varenda ifrågasättande som varenda människa vill ställa, dygnet runt, 365 dagar om året.
  Man kan inte begära att dom ska orka det.
  Dom( många av dom iallfall) har en speciell förmåga…men dom är inga supermänniskor för det.
  Dom är bara vanliga människor, som vill göra nytta av sin gåva och hjälpa andra människor. (Jag syftar nu på dom som är äkta medier).

  För dom finns. Och det är upp till var och en att välja vad dom ska tro på, och vilka dom ska tro på.
  Och vem eller vad dom än väljer att tro, det ska man respektera.

  Gilla

  1. Du tittar inte på videoklippen som hör ihop med inläggen, ehhh..?

   Tveksam till att du ens LÄSER inläggen heller, när man ser dina tolkningar av dom/mig här…

   Visst är det underligt att dom fuskande medierna gör EXAKT samma saker som dom ”seriösa”!

   Såklart är vi där igen med dina påhittade grejer. Jag har aldrig sagt att tex Terry eller någon annan ”är en kallhjärtad jävel som bara vill andra illa”. Jag säger bara att han inte kan och gör vad han påstår sig kunna och göra, och eftersom han tar betalt för något som inte är vad det påstås så är det bedrägeri helt enkelt!

   Om nu alla påstådda medium är såååå trötta på att folk inte tror på dom osv. VARFÖR INTE bara visa att dom kan vad dom påstår, vad är problemet med det? EN gång räcker!

   Och klart Terry inte bryr sig om att någon säger att han är en bluff, han degar in ett par miljoner om året på dom som tror på honom, så varför skulle han bry sig.

   Tänk så enkelt det är, visa på bara en enda liten liten grej som visar på att detta INTE är bluff!

   Jag kan inte förstå varför det skulle vara något problem. Det vimlar av påstådda medium överallt som har flera månaders kö för en sittning, alla dom måste väl vara dom ”seriösa” annars skulle väl ingen gå till dom. Dom måste väl ändå ha något enda litet som visar på att det skulle vara på riktigt…

   Eller du kanske kan nämna bara ett enda mord som lösts, eller en försvunnen person som hittats med hjälp av medium..?

   Som sagt, ett enda litet litet något som visar att det INTE är bedrägeri!

   Du kan väl nämna några ”seriösa medium” som du säger finns, det måste du veta vilka då ju.

   Sist, du skriver att det är upp till var och en att tro eller inte, det ska man respektera.

   Först, vem respekterar inte det och på vilket vis, och sen gäller det inte MIG då, jag får tydligen INTE inte tro?

   Gilla

 16. Inget i din långa text är egentligen ett argument för att medier eller spökerier skulle finnas. Den handlar bara om att det är synd om de påstådda mediumen, något jag inte kan hålla med om alls. Det är uppenbart att flera medium bluffar, de har till och med avslöjats och erkänt! Det betyder inte att ALLA gör det, men det ser helt enkelt inte bra ut för resten. Och när resten verkar använda samma metoder som de ertappade bluffmakarna och inte kan ge någon förklaring till hur det skulle funka på riktigt, ja då bör varningsklockor börja ringa. Fantastiska påstående kräver fantastiska bevis. Sådana finns inte.

  Respektera folks tro? Ja absolut. Det är det väl ingen som har sagt emot heller. Men det är skillnad på köparna och försäljarna. Skeptiker riktar in sig på försäljarna och vill veta vad det är de säljer. Ren konsumentupplysning. När sådan upplysing ej står att få från försäljarna utan att de bara ber om mer pengar, ja då är det något lurt

  Och du borde ta en koll på videona. De har sina poänger.

  Postar Hume igen, för säkerhets skull:

  No testimony is sufficient to establish a miracle, unless the testimony be of such a kind, that its falsehood would be more miraculous, than the fact, which it endeavors to establish.

  – David Hume ur essän Of Miracles, 1784

  Gilla

  1. En Googleöversättning av Hume här:

   Inget vittnesbörd är tillräckligt för att fastställa ett mirakel, om inte vittnesbörd vara av sådan art, att dess falskhet skulle vara mer mirakulös än det faktum, som den strävar efter att etablera.

   Gilla

 17. Ett tips: På tv på Sjuan brukar det nattetid gå ett program som heter ”Medier löser mord”. Har sett många avsnitt av det programmet.
  Där vittnar hårdhudade poliser som alltid varit skeptiker om mordfall där medier varit med och hjälp dom lösa mord, hitta kroppar och försvunna människor. Dom vittnar om att deras syn på medier och det övernaturliga ändrats radikalt efter det. Så att dom numera tror på medier och vad dom kan göra.
  Den serien har gått hur länge som helst på tv, och jag har sett mängder med avsnitt.

  Kolla på det, vetja!

  (Och Gesus, by the way, i mitt exempel om att nån som är snäll blir anklagad för att vara en kallhjärtad jävel, så menade jag inte Terry i det exemplet. Jag menade du, eller jag, eller vilken annan människa som helst som är snälla och godhjärtade, och vet att dom är det, men ändå blir anklagade hela tiden av mängder med människor för att ljuga om det och luras.
  Jag tog det som ett exempel på hur det måste vara att ständigt bli ifrågasatt, misstrodd och få frågor om det man gör eller den man är är sant.)

  Och jag vet att du tror att såna som jag, som tror på medium och det övernaturliga, skulle vara ”rädd för att se sanningen för att jag kanske skulle bli besviken, och därför blundar för verkligheten. Att andras ”avslöjanden” om ”bluffmedium” och att det övernaturliga inte skulle finnas, gör att jag blir rädd.
  Aldrig i livet att det skulle skrämma mig…! Jag är inte rädd för att ”se sanningen”.
  I mina ögon, i mitt hjärta och i min själ så vet jag sanningen.
  Jag tror. Jag är troende.
  Punkt!

  Nu är denna diskussionen slut för min del.

  Tack för mig! Hej!

  Gilla

  1. Ja då lägger jag in mitt sista också då (?)

   Angelica, jag tror och hoppas du vet att jag inte vill dig annat än väl!

   Jag tror INTE att du är rädd för att ”se sanningen”, men jag tror att ni ”väljer” att tro (utan att vilja se att det inte är sant) av olika skäl… Vilket jag OCKSÅ skrivit flera gånger. (du är där igen och skriver på mig saker som inte är sant och jag aldrig sagt!)

   Om jag hade påstått mig kunna göra något, och som jag gjorde varje dag alltid, som mitt ”jobb”, och någon hade ifrågasatt det. Då hade jag bara visat att jag kunde vad jag påstod, kan inte vara så svårt väl!

   Men av någon anledning vill iNGET, INGET påstått medium göra detta, VARFÖR!

   Vad är problemet med att visa att man kan vad man påstår? Det får dig inte att fundera..?

   Och som jag sagt tidigare, du ser aldrig något påstått medium vara ute och försvara sitt hittepå, det är ALLTID dom som tror på dom!

   Hoppas du menar med att du är ”troende”, att du är religiös och inte kallar det att vara ”troende” att tro på att vissa människor fått en speciell förmåga/gåva att kunna höra döda människor snacka, när dom får betalt för det!

   Ang ”medier som löser mord”, tror jag sett någon liten del av det (?) men det är ett TV-program som är redigerat för att se ut som det skulle vara sant, helt ointressant som något annat. Säg ett enda mord som blivit löst av ett medium, finns inte!

   Gilla

  2. Till dem, som likt Angelica Börgesson, tror att folk inte har någonting emot att bli lurade, rekommenderar jag boken ”I TOTAL SANNING?” av Per Ola Thornell.

   Gilla

   1. Men vad var det som gjorde att dom kände sig lurade,egentligen?Kan det ha varit så att dom allihopa har lurat varandra tillsammans?

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.