Psychobabbel

På tal om Nigeriabrev och att vilja tro till varje pris…

Mark Edward känd magiker/mentalist och skeptiker som bl.a ”infiltrerade” Psychic Friends Network, där han ”jobbade” som ”psycich medium” och sen berättade om det på Good Morning America med flera platser.

Här när han är på Jeff Probsts show där dom har gjort och visat ett experiment där Jeff klätt ut sig till psycich medium och ”läst av” tre kvinnor som totalt gått på att han var ”på riktigt”. Ja ni vet, han sa ju saker som han ABSOLUT inte kunde veta och hela det köret…

Dom diskuterar det här och har talat om att det bara är fejk och att varken han eller Mark har några förmågor, utan gjorde det för att visa att t.o.m Jeff kunde göra det.

Wtf?
Ändå blir första frågan om det från en kvinna i publiken om Mark kan säga något om hennes framtid, om hon kommer att gifta sig!

Som Jeff säger, – ”thats the whole point here, he´s not real, is that not coming across”..!

Men hon verkar inte ens bry sig särskilt om att han t.o.m säger att han INTE har några ”förmågor”. Hon blir också glad när han sen hittar på något rakt ut i luften bara, och att det är bättre med hittepå än inget.

Sover Dolly Parton på rygg
Såklart dyker det upp en woo och påstår att hon är ”psycich reader” och har dessa förmågor, att det är på riktigt med mera, och allt det vanliga skitsnacket om kärlek, hjärta och öppna sinne osv… Och självklart har hon haft dessa gåvor sen hon var liten.

I vanlig ordning hittar woo-woon också på, ljuger, påstår och blandar in att vetenskapen har bevisat grejer som dom absolut inte har.

Men som sägs här
”If you put this woman together with that woman…”

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

2 reaktioner till “Psychobabbel

  1. Alltid kul att se mentalister som tar striden mot mörkrets krafter, även om man börjar undra om kampen är lönlös när man ser sånt här. True-believer syndrome, någon?

    På ett annat forum diskuterade jag det faktum att vem som helst kan övertyga andra om att de kan tala med döda. Den allmänna uppfattningen bland woowoos tycktes då vara att om en mentalist presterar bättre än ett medium sitter han antingen på förhandsinformation eller så har han i hemlighet övernaturliga krafter, men förnekar det för att tjäna mer pengar(!).

    Intressant att vetenskapen en gång för alla bevisat existensen av ”livskraftenergifält”. Undrar var man får tag på studien…

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.