Vendela Cederholm och Pierre Hesselbrandt – till ljuset, eller?

Visst är det fantastiskt att en levande människa kan bestämma var dom döda ska vara i efterlivet. I Det okända så skickar dom ju spöken ”till ljuset”, var det nu är? Ibland, när det är ”snälla” spöken så får dom vara kvar, bara dom lugnar ner sig och inte stör så mycket. (ja, jo, det låter vettigt INGET konstigt alls)

Jag har inte greppat var dom olika platserna finns riktigt, andra sidan och på andra sidan ljuset eller i ljuset. Är andra sidan här, i ”vår värld”, eller är det efter man gått till ljuset, hur funkar det? För ibland kommer ju döda släktingar från ”ljuset” och hämtar spökena och hjälper dom till ljuset. Kunde dom inte göra det utan ett medium säger till dom att göra det?

Såg slutet på Det okända igår, och såg att dom inte fick ”bort” spökena efter första ”gå till ljuset-grejen”. Kollade resten/hela på tv4play nu.


Jaha, nu är det t.o.m medium själv som behöver hjälp av medium med spökena..? Tydligen jobbade hon som var med i avsnittet själv som medium. Hur tänkte hon här? Det kan inte vara bra marknadsföring att behöva ta in andra för att göra det man själv påstår att man kan. (Eller förresten, såklart är det det. I woo-woovärlden är det ju inga problem att INTE KUNNA det man påstår sig kunna)

Programmet
Det var som vanligt, dom i huset hade sett skuggor, känt sig iakttagna och hört steg Oohhh…

Mediet Vendela Cederholm traskar runt i huset och hittar två spöken. En ”fin dam” som hon antagligen vill fiska till sig som mormor i vanlig ordning, men det spöket blev en kompis mamma(?) istället. Sen fiskar hon efter en äldre man som visar en mjölkaffär, men ingen ”träff” där heller.

Det var det hela, ett missat mormorspöke och ett missat farfarspöke, ändå var dom i huset (varav en är medium själv) mycket ”nöjda” och tyckte det var ”klockrent”.

Spökbeskrivning
Det kvinnliga spöket enligt Vendela (som sagt, klockren beskrivning enligt dom).

Har/finns saker kvar efter henne, kanske inte hos dom. Tyr sig till mannen i huset, som aldrig träffat henne(?).

Rätt spöke?Mörkt välfriserat bakåtkammat hår
Jämna drag
Lite diskret makeup
– Har smycken
Ljusa ögon
Stark blick
– Talar högt
– Van att bli lyssnad på
Ser ungdomlig ut

Detta är då direkt och utan minsta tvekan en väninnas mamma, vars några möbler dom har i huset.

Väninnan bor i USA och håller med att det är hennes mamma, för hon har också känt av henne. Hmmm, är spöket både i USA och här, eller pendlar det?

Sen skickar Vendela spökena till ljuset då, men hon fick tydligen inte bort dom, eller så kom dom tillbaka(?) igen. Då kallar man in GooglePierre. Pierre Hesselbrandt kom direkt och styrde upp det hela, fick lite huvudvärk, hittade ett manligt spöke, sa ett stjärntecken, kollade i händerna och sa att någon var öppen..! Och sen var dom i huset nöjda, fantastiskt!

NoGoogling
Tror inte han hann googla denna gång, så det blev nog så enkelt att något/några födelsedatum stod på tavlan med ungarna på väggen eller någon annanstans. Det var allt som behövdes för detta + ett manligt standardhittepåspöke.

Pierre uppdaterar sigDirekt efter där med tavlan börjar Pierre Hesselbrandt också med sina ”tvekande/svävande” uttalanden, som han alltid gör när har ”hotreadat” något och vill att dom andra ska ”fylla i”.

Januari… säger det någonting..? Fiskar efter en födelsedag, men nej, inget ”napp”, då blir det julklappar… någon klagar… och födelsedagspresenter istället och får napp.

Detta måste han ju då få av/från en levande, alltså parets barn som är född då och klagar!? Stjärntecknet sen, Vattumannen, får Pierre Hesselbrandt genom att spökena visar honom en vattenkanna. Solklart att det är just det dom menar då och inget annat! Eller förresten, varför inte bara visa tecknet för Vattumannen istället?

Ja, så här är det i Det okändas värld.

Följ Gesus på 
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

10 reaktioner till “Vendela Cederholm och Pierre Hesselbrandt – till ljuset, eller?

 1. Det var otroligt spännande att titta på progammet!!
  Det skulle vara en ära att få träffa alla kända mediumer!
  så jag tittar nästan alla era proggrammen!
  Det är mycket intressant att få kännä det övernaturlga fenomen !!
  Det har blivit mer och mer öpen prat överallt nästan!! folk öppnar sig mer och mer!!!

  Gilla

 2. Jag tycker detta var ett mycket intressant avsnitt som visar på de giganstiska anomalier vetenskapsvärlden står inför. Mjölkaffären behöver inte alls vara en miss, för spöket kan lika gärna ha visat en bild på en mjölkaffär för att säga att han tycker om mjölk.

  Såvida du inte har belägg för att han inte gillade mjölk får man alltså anse att det rör sig om en träff. Ur ett strikt sannolikhetsperspektiv har vi att göra med en så kallad fri ande:

  Vi står alltså inför ett paradigmskifte och behöver mer forskning.

  Gilla

 3. För det första ljuger du eller så är du dum. Mannen som visade mjölkaffären bodde precis bredvid mjölkaffären, vilket dom pratade om när dom var på återbesök hos familjen. Han ska, precis som Wendela också sa, ha varit väldigt speciell och välkänd i trakten, Det enda Wendela hade fel om vad gäller vänninans mamma var hårfärgen, vilket bilden på henne bekräftar.

  Hur tror du att spöken kommunicerar? Hur tror du att spöken rör sig? Som jag ser det verkar det precis som att du tror att kommunikationen med en ande är samma-lika som kommunikationen med en levande människa. Muntlig diskussion utan avbrott. Är det så? Har du någonsin tänkt att kommunikationen kanske är något helt annat än det du är van vid? Kan du tänka dig att man kan få upp bilder i huvudet, enstaka ord och t.o.m en känsla av vad en ande säger? För nu är det ju faktiskt så att dom trots allt ÄR döda, så det finns ju ingen käft eller stämband att tala med längre. Hur hade DU kommunicerat med en levande om du vore död? Fundera på den… Det samma gäller ett spökes rörelsemönster. Tror du spökena tar sig fram med fordon, som vi levande gör? Tror du dom går, springer, kryper eller joggar fram? Ett spöke är en energi. Den kan stå i dörröppningen ena stunden och precis bakom dig 4 meter bort nanosekunden efter. Varför? Jo, för att det är energier precis som ljuset är en enegi. Rör du dig lika snabbt som ljuset? Nej. Rör du dig lika snabbt som en spöke? Nej.

  No googling. Eller hade han googlat? Hur ska du ha det?

  Barnen som bodde i rummet var båda födda kring jul och hade båda klagat på att födelsedagen låg för nära julafton. Det var det som var intressant. Inte födelsedatumen i sig. ”Detta måste han ju då få av/från 1 levande, alltså parets barn som är född då och klagar!?” Här kanske du kan tänka lite bortom din lilla bubbla att det KAN vara så att Pierre som medium inte ”bara” pratar med döda utan har också andra gåvor som är kopplade till hans mediala förmåga. Eftersom han som medium jobbar med ”energier” och eftersom det inte BARA är döda som avsöndrar energier utan även levande, så kan han alltså läsa även levande människors känslor och tankar.

  ”Lr förresten, varför inte bara visa tecknet för Vattumannen istället?” Ja, men hur ser tecknet för vattumannen egentligen ut? Du som gillar google kan ju googla på den. ;) Tror du kommer se att samtliga bilder visar en man eller en kvinna som häller ut en bägare med vatten alt. bara en bild på en bägare med vatten som välter över. Med andra ord ”visade spökena” honom alltså tecknet för vattumannnen.

  Har även kikat på några av dina youtubeklipp där du dissar Det Okända, men du är ju så klen i dina icke existerande argument. Inser du själv hur klena dina ”elaka kommentarer” är? Du verkar ha svårt att koppla bort den här världen från andevärlden och du verkar inte ha någon som helst insikt i HUR medium arbetar. Börja där, så kanske du börjar hitta hållbara argument för att andar och spöken inte finns. :)

  Gilla

  1. Hej Matilda, kul du skriver här.

   Du verkar lite arg för att jag inte tror på spöken och alla påstådda medium som lurar folk. Jag förstår att ”ni” blir upprörda av att ert hittepå inte finns. Men varför, blir ”ni” så upprörda för att andra inte tror som ni?

   Då ska vi c, du verkar vara 1 ung tjej, och du skrev mycket, men jag svarar lite kort.

   Jag menar att Vendela var ute efter att få mannen till 1 farfar lr morfar till ngn av dom, vilket dom alltid försöker. Nu blev han ”vem som helst” istället.

   Du säger att spöken inte har stämband så dom kan inte prata. Men har dom hjärna, lr var sitter minnet, så dom kan minnas..?

   Väninnans mammas spöke ”blev” ju hon för att det skulle finnas saker kvar efter henne, INTE säkert hos dom ens. Men det passade in på henne och då blev det hon. Alltså, skulle hon vara så glad för sina gamla köksmöbler att hon väljer att tillbringa sitt ”efterliv” i huset där möblerna är, fast hon inte känner lr har ngn koppling till människorna där? Låter vettigt…

   På vilket vis är mina kommentarer elaka? Det är ju bara funderingar på konstigheter och hur det skulle kunna funka..?

   Om du inte lagt märke till det så använder alltid Pierre andranamn och födelsedatum/stjärntecken, just sådant som han kan googla fram. Men inte här, alltså har han inte googlat. Men kan ha sett ngns födelsedatum på t.ex tavlan och så använder han det. hur enkelt som helst.

   Nej jag är inte förvånad att dom påstår att dom kan ”läsa” levande människor (som inte är där, men du menar att barnens energier är där och talar med Pierre. Jag trodde man hade med sig sin energi alltid, men den kan alltså vara på andra platser än kroppen när man lever också), för det gör dom hela tiden, cold reading heter det. Pierre kan ju också snacka med t.ex hästar och hästarna snackar till honom.

   Jag har rätt bra koll på hur medierna jobbar/luras, och kan oftast t.o.m visa/förklara precis hur dom gör också!

   Gilla

 4. Haha, jag nog mig tid att se avsnittet på 4play nu för att se vad woowoosen gick igång på. Jag hade räknat med en riktigt bra prestation från kuckelgummorna och trodde att det skulle vara något utöver det vanliga, men så visar det vara sig samma amatörmässiga cold reading som alltid.

  Vendela är till och med en synnerligen dålig cold reader eftersom hon är måste slå någon form av världsrekord i att vara vag. Några exempel:

  Först beskriver hon dam som en snäll, stilig dam som ”kanske” har lite diskret make up som ”kan ha” smycken som hon gillar att matcha med varandra. Det var vidare ”inte så hemsk” längesedan hon gick bort och Vendela säger att hon ”inte vet om hon kan ha” lämnat saker efter sig. Hon tilläger även att hon inte ”vet om” det är familjen som har dem, men det är i alla fall ”någon”. Hon nämnde ingen relation till någon, inga namn och inga årtal.

  Det här är alltså vad Vendela berättar:
  En snäll, stilig, mörkhårig dam som kanske har lite make up och kanske har lite fina smycken kan ha lämnat saker hos familjen eller hos någon annan, och hon dog inte för så hemskt längesedan.

  Vilken tant är inte snäll? Vem avgör om hon klassas som stilig? Vilken kvinna använder inte lite diskret make up? Vilken kvinna gillar inte fina smycken? Vem har inte lämnat saker efter sig? Vad menas med inte så hemsk längesedan? 10 år? 30 år?

  Sen hittar de en anhörig till en kvinna på andra sidan atlanten som de råkar ha några möbler ifrån. Hårfärgen var förstås fel, men det veeeeet att det var hon i alla fall.

  Sen har vi gubben:
  En man som Vendela ”i alla fall tror kan” komma på besök ibland. Han har värk i kroppen och hon ”tror” inte han bott i huset, men han ”kan ha” bott i ett grannhus eller något hus som är ”nära”. Ibland var han och handlade på en mjölkaffär och på äldre dar blev han lite snurrig och argsint. Inget namn, inga årtal, ingen relation.

  Alltså en äldre man som bott någonstans i området någon gång och ibland köpt mjölk hade ont i kroppen och blev lite vimsig och arg som gammal.

  I vilket område har det inte funnits en uppsjö av gamla män? Vilka män köer inte mjölk? Vilka gamlingar har inte ont i kroppen och hur ovanligt är det egentligen att bli småsenil på äldre dagar?

  Familjen letar glatt upp första bästa gamla original i trakten som passar in i den enkla mallen och veeet at det är han som spökat.

  Sen småläsningarna:

  – Healingen. Berömma kunderna för deras öppenhet och latenta förmågor gör de i säkert hälften av alla avsnitt, den här gången visade det stämma extra bra. Vendela har dessutom fått knalla runt i huset ett bra tag; tror du inte att en yrkeshealer har healingattiraljer och böcker i ämnet spridda i huset?

  – Barnkammaren. Giertz påpekade felaktigt att Vendela sagt att barnet inte bott där, men i själva verket sa hon bara – tvekande – att barnet inte var där så mycket. Det kan dels vara ett Barnum-statement (vem förvarar ett spädbarn i barnkammaren utom på natten) men kan även vara något så enkelt som att kammaren såg obebodd ut.

  – Allt strunt om barnens öppenhet. Vilken unge har inte låtsasvänner och tror på spöken?

  Sen den ädle Google-Pierre:
  All respekt Gesus, men din teori om att en sett födelsedatum på en tavla är faktiskt nästa lika långsökt som Matildas desperata lallande. Pierre rabblar som vanligt personuppgifter på löpande band och givetvis hart han kollat upp dem i förväg. Eftersom det rör sig om ett återbesök flera månader senare har han och Vendela garanterat rådgjort i goda vänners lag och hon med all sannolikhet ”råkat” nämna var hon varit. Sen är det bara att rota fram personuppgifter, damen healinghemsida och gud vet vad. Som av en händelse upprepar Pierre bragden bara matcha internetinformation (för det där om mannen som skulle ha jobbat där på 50-talet, glömde de av någon anledning följa upp).

  Så Matilda, eftersom du är dryg bemöter jag sig på samma vis (är det det ni dödsfruktande woowoos kallar karma?):

  Visst är det bekvämt att skylla på otydligheter från spökvärlden när ett medium inte presterar, men hur bär du dig då åt för att skilja en cold reader från ett medium? Resultatet blir ju precis det samma; en jäkla massa fiskande och påståenden som stämmer på de flesta. Och varför kan exempelvis Terry Evans i avsnitt efter avsnitt berätta om krånglande elektronik och spökens levnadsvanor, men aldrig berätta något unikt? Varför kan spöken gång på gång klämma ut ett ”E” men aldrig ett ”E-D-W-I-N T-O-R-B-J-Ö-R-N B-E-N-G-T-S-S-O-N”? Blir de trötta efter en bokstav?

  Vad får dig, rent rationellt, att vilja se något annat cold- och hot reading i ovanstående? Hur blir man så fruktansvärt godtrogen att man tror att ett nedklippt nöjesprogram förmedlar sanning från andra sidan? Tror du på fullaste allvar att Pierre genom att titta på någons HÄNDER kan avgöra huruvida vederbörande någon gång i tiden sträckt en viss muskel eller se vilket stjärntecken man är född i?

  Gör du det måste jag tyvärr meddela att du kanske inte är det skarpaste kniven i lådan.

  Puss.

  Gilla

  1. Ja självklart kan han ha googlat innan han kom dit, MEN, han behöver inte ha gjort det. Han använder bara födelsedatumet på 2 barn!

   Jag tror också att isåfall hade han kört mer på dom vuxna i huset + andranamn som vanligt.

   Det enda han behöver för att ”få till” januari och februari + stjärntecknet på 2 av barnen, är att det står födelsedatum på t.ex ngn tavla. Det VIMLAR av sådana tavlor i huset, kolla över barnens sängar bl.a.

   Ja att hon är medium/massör/spirituell healare är nog ingen hemlighet. Det finns massor av ”diplom/certifikat” på väggarna, och antagligen som du säger 1 massa annat som visar det.

   Kollar man så gör Pierre bort sig i trappan i början, där han säger ”Jag ska titta i din hand sen för att c GRUNDERNA för det du SYSSLAR MED. Jag TROR du har väldigt stark healing i dina händer och ehh, massör såklart på nått sätt men även stark healing..! Ditt sätt att JOBBA är det kanske inget fel på men att du måste stänga ner när du INTE JOBBAR!”. D.v.s, han VET redan här att hon jobbar som healer och massör mm… Han använder det igen senare när han gör ”handavläsning” på henne, och säger ”Ja, du skulle kunna göra det som jag gör också…” d.v.s DET HAN SA redan innan han läste det i hennes hand.

   Där är 1 hel del mer ”som inte stämmer” i avsnittet…

   Gilla

   1. Men varför skulle man ha födelsedatumen nedskrivna på tavlorna? Och på två olika barn? Hade varit rimligt att tänka så om något av de andra medierna sagt det helt random, men eftersom Pierre alltid kör personuppgiftsrutinen ser jag inte varför han skulle förlita sig något annat än internet nu (särskilt inte när han haft så lång tid på sig att göra efterforskningar). Att han struntar i andranamnen lär bero på att han hånats så för det på internet.

    Kul iakttagelse, det där han sa om hennes jobb.

    Gilla

    1. Jag tror det heter ”doptavlor” Det som dom har över sängarna(?), ovala lertavlor(?)…

     Jag bara menar att han inte behövt googla, han ser två födelsedatum där och använder dom inget annat.

     Det ska bli skoj att c om han ”lugnar ner sig” med andranamn och stjärntecken nästa säsong

     Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.