Camilla Elfving fd Persson – Don’t try this at home

Ha, ha, började bläddra i ”Resan inåt” av Camilla Elfving fd Persson.

På insidan av omslaget så står det en ”varningstext”. Jo, nej, jag skojar INTE!

”Tänk på att: Teknikerna i denna bok är enbart väl beprövade verktyg och ingen garanti för att få en utanför-kroppen-upplevelse. Mina studier är helt lekmannamässiga och ej kopplade till något medvetandeforskningsinstitut.”

”Övningarna görs under eget ansvar, och kan inte åläggas ansvar hos varken författaren eller förlaget.”

Tänk på att övningarna kan vara omtumlande: Om du har en skada eller en kronisk sjukdom, ska du alltid kontakta din läkare innan du börjar följa de andliga övningarna i denna bok.”

Tydligen har det alltså hänt ett antal olyckor vid astralresor tidigare och det vill Camilla undvika här – eller kanske det är för att ingen ska kunna kräva skadestånd om dom typ flyger till ”fel” planet och får ett ”falskt uppvaknande” där ;-]

Men det kan kanske vara förståeligt. för man kan väl inte skicka ut folk och flyga rundor hursomhelst i alla olika dimensioner och astralplan. Stor humor jallafall, hade ingen aaaning om att Camilla Elfving fd Persson var en sådan komiker..!

Woo-wooVarning!

Resan inåt
”Camilla Persson delar med sig av både sina egna och andras upplevelser i det översinnligas dimensioner.

Hon inte bara granskar sig själv, sina egna reaktioner och sina egna motiv, förhoppningar och antaganden, utan resonerar också om hur vi alla behöver granska oss själva om vi inte ska gå vilse – både i den här världen och i den översinnliga.

***

Bläddrade som sagt lite snabbt i boken tidigare… Ojojoj det är aliens, resor till andra planeter, döda som snackar genom människor, sädesfältscirklar, astrologi, dimensioner, frekvenser, vibrationer, astrala plan med mera, och denna nya för mig, paranormal hörsel!

Och så tror jag där är en del skitsnack om ingen mindre än självaste Torbjörn Sassersson, fast jag är inte 100 på att det är honom som hon menar än, så det måste kollas upp!

Men nu ska jag ta på mig cykelhjälmen, för säkerhets skull, och bläddra igenom resten av boken. Ser fram emot en omtumlande stund ;-]

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

22 reaktioner till “Camilla Elfving fd Persson – Don’t try this at home

 1. Varningstexten jag lämnar i boken Resan inåt ska vara där för man bör inte ägna sig åt avancerad meditation och transtillstånd om man är i stark psykisk obalans. Men här ska också tilläggas att det aldrig uppstått något problem på mina kurser.

  Den kända PSI-forskaren Charles Tart skriver såhär:
  ”Den utomkroppsliga upplevelsen är i regel en extremt lyckosam och framgångsrik händelse för den som har den. Uppskattningsvis 90-95 % är mycket tacksamma för det inträffade medan 5% har känt sig rädda då den enda tolkningen som legat till hands varit att de trott att de varit döende och som efteråt skapat en negativ inställning till det som hänt”.

  So, try this at home but without fear and negativity in your mind.

  Jag har även en hel del vetenskaplig dokumentation kring positiva effekter av Meditation som är viktiga att ta hänsyn till. Något som SvD skrev om nyligen

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-paverkas-hjarnan-nar-du-mediterar_7360762.svd

  Gilla

  1. Att hjärnan domnar av när man sitter och stint fokuserar på sin andning är knappast något chockerande. Att man verkar kunna somna av i denna process är heller inget jättespeciellt. Och att man då i gränsland mellan sömn är oerhört öppen för självsuggestion är uppenbart. Vem har inte drömt? Du behöver knappast vara ”PSI-forskare” för att komma fram till det. Så vad citatet från Camilla ovan säger är att ca 90% av människor gillar att drömma och att en mindre del hade mardrömmar de inte gillade. Ser inget stöd för att anta att det var aliens eller astralresor. Jag förstår helt enkelt inte varför paranormalister hela tiden tar sådana monsterskutt helt utan bevis eller logik.

   ”Oj, jag drömde inatt! Det måste betyda att jag kan projicera min aura utåt och se andra världar!” – Va, liksom?

   Och en liten undran. Hur skiljer man mellan det sinnliga och det översinnliga? Uppenbarligen så anser Camilla att det finns en gräns, men jag förstår inte hur man ser skillnaden, vad den består i och var gränsen går. Är alla drömmar översinnliga? Drömforskning tyder knappast på det. Är meditiation översinnligt? Länken Camilla postade tyder knappast på det. Artikeln beskriver bara hur vissa kan sänka hjärnaktivetet med självsuggestion. Inget ”övernaturligt” någonstans alltså.

   Gilla

  2. Visst är det märkligt. Så SNABBT det går att komma hit och kommentera när jag skriver något. Men ställer jag en fråga, då är du borta snabbare än en avlöning…

   Camilla Elfving fd Persson, jag trodde du var på semester eftersom du inte svarade på min fråga/or om du är med i Humanism och Kunskap.

   Ser nu att du är tillbaka och har koll på vad som skrivs här, (kiff) så jag provar IGEN, igen:

   Är du, eller är du INTE MED i Humanism och Kunskap?

   Sen undrar jag om det är Torbjörn Sassersson som du kallar Peter i boken och som inte har någon ”intuition” med mera och har döda ögon som en fisk? (har jag för mig det står?)

   Och är det t.o.m du som var den som Torbjörn var hemma och kysste i pannan på sin 1:a astralresa?

   Det kommer en ”recension” av boken här sen, hoppas du är intresserad av att kommentera det? Där verkar vara miljarder frågor att ställa om den och dig..!

   Gilla

  3. Du skriver att varningstexten gäller om man är i ”stark psykisk obalans”.

   Har du någon erfarenhet eller gjord undersökning med procentsats, eller kanske en uppskattning, på hur många av dina läsare som är det?

   Du skriver, ”Den utomkroppsliga upplevelsen är i regel en extremt lyckosam och framgångsrik händelse” HUR, på vilket sätt är den framgångsrik?

   Du skriver, ”Den kända PSI-forskaren Charles Tart”, kända? Hmmm… har aldrig hört talas om honom.

   Du skriver, ”Uppskattningsvis 90-95 % är mycket tacksamma” VEM, är det som uppskattar och av vilka, hur många personer innefattar det?

   Gilla

 2. Jag vill också meddela att jag har uppdaterat mina riktlinjer för debatter på nätet och kommer hädanefter att följa nya principer. Dessa innebär att jag inte bemöter personer som agerar fientligt, förföljer mig för min livsåskådning och gömmer sig själva bakom tagna nätidentiteter.

  /Camilla Elfving

  Gilla

  1. Det var ett pampigt sätt att kungöra att du ändrat åsikt :D

   Betyder det att du inte kommer prata med någon som inte tycker som du?

   Hur bedömer du om någon är fientlig? Är det endast din personliga upplevelse som gäller då? Det kan ibland vara svårt att avgöra om någon är fientlig i ett forumpost. Nyanser, betoningar osv försvinner lätt i en sådan text. Har du inget objektivt kriterium för detta riskerar du ju att känna dig förföljd och ”påhoppad” för nästan allt som sägs om dig. Att framställa sig så officiell som du försöker göra, med institut och forskning och böcker och kurser och sedan säga att du tänker inte prata med någon som inte nickande ger dig pengar är en enorm varningssignal… Att ställa frågor ÄR INTE FÖRFÖLJELSE. Och sist… tagen nätidentitet? Alla på nätet använder mer eller mindre en tagen identitet? Jag kan inte vara helt säker på att du är den du säger dig vara Camilla. Oavsett hur många hemsidor och bloggar du driver. Inte förän jag träffar dig ansikte mot ansikte kan jag kanske börja se förbi dina tagna identiteter.

   Vilket märkligt post… :/

   Gilla

   1. Vem är förvånad? Camillas ”nya riktlinjer” betyder i praktiken bara att hon tänker bete sig som alla andra med påstådda krafter; hon tänker inte bemöta kritik som är för jobbig. Det är förstås upp till henne, men man kan undra varför ursäkter från paranomalisters håll så ofta måste ha andemeningen (pun intended)”jag är förföljd av elaka skeptiker för att jag har en annan tro än de”.

    Nu undrar jag visserligen hur Camilla definierar förföljelse (eftersom skärmdumpar tydligen är att jämföra med Stasi-verksamhet), men i den mån det förekommit vill jag hävda att det inte beror på hennes tro utan på hennes vilja att tjäna pengar på något som av allt att döma inte fungerar.

    Likt Jonas undrar jag även vad det spelar för roll huruvida man skriver under sitt eget namn på internet. Skulle det göra någon skillnad om jag knappade in, säg, Anders Eriksson istället för Snippis i det lilla namnfältet? Ett personnummer också kanske? Det säger sig själv att det precis lika gärna kan vara min grannes identitet som min egen. Vore det inte lättare att Astralresa och se efter själv?

    Gilla

  2. Jag förmodar du menar mig här;

   personer som agerar fientligt, förföljer mig för min livsåskådning och gömmer sig själva bakom tagna nätidentiteter

   Kan du för en gångs skull komma med belägg för dina sjukt fåniga påståenden om FÖRFÖLJELSER med mera!

   Jag har skrivit ett (1) inlägg här nu om din bok. Är det det som är fientligt och förföljelse?

   För/men du måste väl ändå hålla med om att det är galet roligt att ha en varningstext i en bok med en massa hittepå att man ”flyger” till andra planeter, dimensioner och astralplan och allt vad du hittar på där… Och jag undrar om det inte t.o.m blir ännu roligare när du kommenterar och försvarar det med en massa påhittade uppskattningar och procentsatser..?

   VISA, var i h-e jag agerar fientligt och förföljer dig, eller lägg ner det skitsnacket!

   Uppdaterat dina riktlinjer? Jag har inte sett dig debattera här innan, bara komma med en massa tokiga påståenden och sen inte svara utan fegt pipa iväg när det ifrågasätts.

   Där är f.ö INGEN what so ever, never, som har bett dig komma hit till min blogg och uttala dig. Det har du gjort helt av fri vilja!

   DU får jättegärna vara här och kommentera, och jag tycker det skulle vara galet intressant att kunna ”kommunicera” med dig. Men då får det göras som friska nyktra människor, och inte bara komma med en massa stolligheter och sen sura, inte svara, ta på offerkoftan och fega ur. DET är helt meningslöst…

   Gilla

 3. ”Jag vill också meddela att jag har uppdaterat mina riktlinjer för debatter på nätet och kommer hädanefter att följa nya principer”

  haha den e så go…. samla till presskonferens, meddela att principerna som alla trodde att du satt på, numera är uppdaterade. Glöm Camilla som svarar på tilltal från oliktänkande.

  Det låter som du har dina personliga värderingar och principer nedskrivna hemma och nu har reviderat dom.

  Hybris någon?

  Gilla

  1. Ja jag vet, den ligger här och väntar på att bli klar Det är så sjukt mycket tokigheter i den så den har fastnat i vinkelvolten liksom + en massa annat kommit emellan Men den kommer (hoppas jag)

   Gilla

 4. Gesus, angående Sassersson. Jag har funderat länge på vem kvinnan är som han kysste på pannan. Har du kommit fram till något? Vem är hon och varför träder hon inte fram och stödjer Sassers påstående?

  Kom att tänka på det nu eftersom du frågade Camilla men inte fick något svar.

  Gilla

  1. Nej jag tror det blir svårt att få någon att komma ut och erkänna att de har varit tillsammans med Sassersson, kan inte tänka det är något man vill skylta med liksom ;-]

   Men, nej jag har för mig Torbjörn själv har sagt att det inte var Camilla när jag frågat honom om det. Camilla är ju också VÄLDIGT noga med att påpeka att hon inte haft något ihop med honom förutom som ”kompisar” – och hon hade ju inga direkt lovord om honom heller. ”Ögon som en död fisk”, aj aj aj… Men ändå är Sasser ju inne och ”försvarar” henne på hennes blogg när ”dom elaka skeptikerna”, dvs vem som helst som inte tror på hennes hittepå, ställer frågor om hennes fåniga vibrationsdimensionsastralresor med mera…

   Visst har jag rätt för mig där Torbjörn?

   Gilla

   1. Haha det är lite lustigt att ingen vill kännas vid denna fantastiska upplevelse. Det hade ju ställt Sassersson i ett bättre ljus om inte annat. Jag måste sätta mig in lite i vad Camilla skrivit…..

    Gilla

    1. Du har sett att Camilla har varningstexter på sina grejer va? Det hon håller på med, det är inget för oss vanliga människor – vi måste vara mycket försiktiga om vi provar dessa fantastiska metoder som dom kan och gör ;-]

     Jag ska nog försöka plita ihop + video något nytt med Sasserssons astralresebyrå. Jag har ju allt material samlat nu, det hade jag inte sist när jag skrev om det. Jag har ju lite mer erfarenhet av honom och hans hittepå nu också, kan bli intressant tänkte jag..!

     Gilla

   2. Det är helt fantastiskt vad en människa kan hitta på.

    Vill hemskt gärna höra mer om Torbjörn Sasserssons astealresor. Jag skrev lite om det men återanvänder bara hans egna ord och klippte i ett klipp han själv lagt upp. Hur man nu kan vilja skyltar med sina konspirationeidéer så som han gör. Jag hade inte velat kännas vid det om det var mitt.

    Gilla

 5. Utmärkt resonerat, Pheme! En kyss berör ju, åtminstone så som Torbjörn Sassersson har beskrivit det aktuella fallet, två personer.

  Nu får vi bara hoppas att Sasser kan övertala den kvinna som blev kysst på pannan att inkomma med sitt vittnesmål. Hon måste ju rimligen ha varit med om samma händelse och bör, också rimligen, komma ihåg vad som hände, hur det hela gick till osv.

  Bollen ligger hos Sasser. Han bör övertala sin dåvarande (?) flickvän att vittna till hans försvar. Och det vore ju nästan taskigt för att inte säga nedrigt av henne att vägra ställa upp och vittna till hans fördel.

  Sedan återstår förstås att ta ställning till hur trovärdigt kvinnans vittnesmål är. Men först själv vittnesmålet. En sak i taget.

  Det känns otroligt klantigt av Sasser att synbarligen inte ens ha försökt att övertala denna kvinna till att vittna till stöd för honom. Nästan som om en mordåtalad inför sittande rätt skulle säga: ”Jag känner till ett vittne som kan ge mig alibi för mordet, men eftersom varken polis eller åklagare lyckats få tag i det vittnet, så ska fanimej inte jag hjälpa dem att hitta detsamma. Hellre låter jag mig dömas till livstids fängelse, fastän jag skulle kunna bli frikänd lätt som en plätt av detta vittne, som jag för övrigt känner mycket väl och alltså vet exakt vem det är.”

  Gilla

  1. Huvudet på spiken bbnewsab!

   Gesus, du som är ovänskompis med Sasser kanske kan efterlysa denna kvinna? Som det framstår nu så har hon aldrig existerat eller så håller hon inte med om att det var så det gick till.

   Märkligt när de gjorde ett tv program om det att de inte ens tog in hennes vittnesmål anonymt.

   Gilla

 6. Jag fick just i min mejlkorg detta intressanta länktips: http://finance.yahoo.com/news/scientists-scanned-womans-brain-during-232752794.html

  Hjärnforskare har alltså kommit i kontakt med en kvinna som med viljans hjälp kan försätta sig i ett OBE-tillstånd, dvs ett ut-ur-kroppen-tillstånd (som Gesus föredrar att omtala som en UKU; men OBE och UKU är självklart samma sak).

  Kvinnan i fråga ställde upp på att bli undersökt. Hon placerades i en magnetkameraapparat och började på kommando att ”utlösa” en OBE – till forskarnas stora förtjusning.

  I artikeln kan man både läsa kvinnans beskrivning/”referat” från det utomkroppsliga svävandet och se vilka delar av hjärnan som aktiverades respektive erhöll minskad aktivitet under ”utflykten”. (Bilder på hjärnan ingår i artikeln.)

  Notera att HELA tiden låg hennes kropp kvar på ”undersökningsbritsen” inuti magnetkameran. Svävandet var uppenbarligen en hallucination. Om man nu inte tror på existens av astralkroppar, vilka kan lämna den fysiska kroppen.

  Notera också att försökspersonen inte hade några speciella känslomässiga upplevelser av sina OBEs. Hon kände sig inte komma närmare Gud eller så. Man skulle faktiskt kunna säga, att de här imaginära utflykterna för hennes vidkommande inte var konstigare för henne än att titta på tv eller dylikt.

  Så INGA himlastormande upplevelser i samband med denna OBE. Det kan vi bara glömma.

  Vilket förstås indikerar att det inte handlar om något övernaturligt eller paranormalt alls. Utan allt är inbillning – eller snarare hallucination. Trots att La Camilla hävdar motsatsen (läs Gesus’ bloggartikel här ovan).

  Dessutom berättade kvinnan för forskarna, att bästa och enklaste sättet att viljemässigt utlösa/framkalla dessa OBEs är att lägga sig i sängen och försöka somna. Då, i direkt anslutning till insomnandet, brukar UKU-upplevelsen infinna sig för henne.

  En rimlig förklaring är sålunda, att OBEs är en form av specialvariant av hypnagoga hallucinationer; se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hypnagog_hallucination .

  I den Wikipediaartikeln kan man läsa om olika ”symtom” i samband med hypnagogi. Som till exempel dessa:

  1) En känsla av att man faller
  2) Rädsla
  3) Känslan av någon sorts närvaro
  4) Vibrationer
  5) En känsla av att man svävar
  6) Ologiska rörelser (ibland känslan av att ”glida” av sängen, eller till och med glida uppför väggen)
  7) En tryckande känsla (oftast på ryggen och i bröstet)
  8) Örontjut

  Symtomen nr 5 och 6 passar ju in i en UKU-upplevelse som hand i handske.

  I sin bok ”Resan inåt” delar La Camilla med sig av både sina egna och andras upplevelser i det översinnligas dimensioner.

  Om jag förstår saken rätt, handlar hennes bok delvis om OBEs. Fast när hon skriver om dem, kan man få intrycket att det är frågan om andliga upplevelser, som leder en in i nya och andliga dimensioner.

  Apropå ingenting. Gesus skriver om att La Camillas bok också tar upp fenomenet ”paranormal hörsel”.

  Bara en undran/fundering: Kan det fenomenet möjligen motsvaras av symtom nr 8 i den hypnagoga symtomsammanställningen några rader här ovanför i min kommentar?

  Gilla

 7. Hej Gesus!

  Jag skrattade gått åt detta! Du är ett geni!

  Tänk på att: Teknikerna i denna bok är enbart väl beprövade verktyg och ingen garanti för att få en utanför-kroppen-upplevelse. Mina studier är helt lekmannamässiga och ej kopplade till något medvetandeforskningsinstitut.”

  ”Övningarna görs under eget ansvar, och kan inte åläggas ansvar hos varken författaren eller förlaget.”

  Tänk på att övningarna kan vara omtumlande: Om du har en skada eller en kronisk sjukdom, ska du alltid kontakta din läkare innan du börjar följa de andliga övningarna i denna bok.”

  Tydligen har det alltså hänt ett antal olyckor vid astralresor tidigare och det vill Camilla undvika här – eller kanske det är för att ingen ska kunna kräva skadestånd om dom typ flyger till ”fel” planet och får ett ”falskt uppvaknande” där ;-]

  Läsa vidare nu!!
  Pernill

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.