Trolleri Trollera

Det sitter väl aldrig fel med lite extra deg in, så jag tänkte såhär!

Jag kanske kan göra ett helt fantastiskt trolleritrick som jag kan bjuda in folk till och ta bra betalt för, flera gånger. Fast jag säger inte att det är ett trick, nej jag påstår att det är på riktigt! Jag kan ju säga att det är spöken som hjälper mig för att göra det extraspecial..!

Eftersom jag inte har några direkta trolleritalanger så behöver jag nog lite hjälp med att fuska till det hela. Men det är inga problem, jag har inga hämningar med att blåsa folk rakt av bara. (det har jag gjort i många år redan)

Hmmm, nu ska vi se…

Det vore mycket bra om jag kan göra det i ett becksvart, totalt mörklagt rum och dessutom innanför/bakom draperier inne i ett ”kabinett” i det mörka rummet.

Såklart måste ”publiken” visiteras innan så dom inte tar med sig något in som kan avslöja mig och tricket. Jag kan också skrämma upp dom att det är ett farligt trick och att jag kan faktiskt döden dö om dom inte gör exakt som jag säger. Kryddar det med att om dom är kritiska till det hela så kanske det inte fungerar och dom förstör för alla dom andra som betalat dyrt för att få vara med.

För att göra det ännu bättre (för mig) kan jag ha hög musik på så dom inte hör när jag grejar därinne, eller ännu bättre, låta publiken sjunga själva under tiden så dom är koncentrerade på det och inte på vad jag hittar på bakom draperiet…
Trolleri Trollera
Självklart ska jag ha med mig en insatt assistent som hjälper mig med tricket och egen preparerad utrustning också.

+ att naturligtvis måste publiken sitta alldesles blickstilla under hela ”tricket”, vilket assistenten styr och kontrollerar med mera.

Fan, detta vore ju kanon, jag och assistenten kan knalla runt i det mörka rummet hur som helst och hitta på grejer ju.

Vi kan vifta med trumpeter, skriva i mjöl och ta på folk och t.o.m föreställa rösten, precis som om det är någon annan som pratar..!

Hmmm, kan jag göra något mer för att lyckas och lyckas lura dom… nej tror inte det.

Dessutom bjuder jag bara in mina ”elever”, speciellt utvalda av mig i publiken. Som går mina kurser och har investerat tusentals kronor i det + betalt dyrt för att få var med just här. Dom är ju också övertygade om och tror att jag är en ärlig kille med väldigt speciella förmågor.

Tror inte någon av dom skulle våga säga något även om dom skulle misstänka att jag ”fuskar”. Dom har ju allt att förlora på det, så, nej det tror jag inte…

Men förresten, nu när jag tänker efter, det kommer nog inte att funka. För vem eller vilka skulle gå på och tro på ett sådant simpelt trick med dom förutsättningarna utan att misstänka något ;-]

Klaga ej över mörkret. Dra ut huvudet ur röven istället.” – Mark Levengood

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

10 reaktioner till “Trolleri Trollera

 1. Det måste väl vara dom människor som Vill vara med på ”Förutsättningarna”,några andra människor tror jag inte kan komma på tal för deltagande.Jag tror dom måste vilja,starkt,och där alla verkligen känner att dom är delaktiga i det hela.

  Vad skulle din förtjänst bli?

  Gilla

 2. Gillar din blogg som jag skrivit tidigare . Kanske denna fråga är ställd förut men skulle inte du kunna besöka ett medium och dokumentera resultatet här på din blogg , det kan ju vara lite intressant att se vad som skulle komma fram . Jag förstår att du är skeptikernas skeptiker så det skulle ju kunna bli ett spännande möte och framför allt se resultatet . Det aktuella mediumet behöver ju inte veta i förväg att det är du.

  Gilla

  1. Jo det ligger på bordet… + mycket annat, ska bara få tid till det

   Har mycket spännande jag vill och ska fesöka göra.

   Jag har f.ö varit hos medium/spåkärringar tidigare (och gick på det till 99.9% då)

   Gilla

   1. Då väntar jag med spänning på vad som komma skall…Det är väl som för oss alla, att tiden inte räcker till för allt man vill göra . Jag antar att ngt hänt eftersom du gick på det då och inte nu längre :)

    Gilla

   2. Ja,ja det var nog en 15 år sen…

    Var väl som dom flesta är, trodde inte riktigt på det, men vafan det stämde ju bra med vad dom sa

    Fast nu när man vet hur dom gör så är jag INTE imponerad längre

    Gilla

 3. En perfekt DIY-guide för blivande bluffar-medium.

  Du skriver: ”+ att naturligtvis måste publiken sitta alldesles blickstilla under hela ”tricket”, vilket assistenten styr och kontrollerar med mera.”

  VISST ÄR DET SÅ. Publiken styrs och dompteras till att bli lydig och underdånig. Och ingen som betalat mycket deg för att få vara med vill ju sabba det här för sig själv eller för andra.

  Inte nog med att publiken – de så kallade sitters – helst bör sitta i en ring i stället för att vara utplacerade lite hipp som happ i lokalen. De bör dessutom hålla varandra i händerna, så att mediumet och hens assistent har full koll på var seansdeltagarna har sina händer och inte börjar att vifta med dem i mörkret under seansen. På så vis kan de bli andeklappade utan större risk, sett ur klapparens synvinkel.

  Man måste också tillse, att INGEN sitter nära en strömbrytare. Ty det vet ju alla, att om ljuset slås på, avsiktligt eller oavsiktligt, under pågående fysiska seans, ja då kommer den som tände lyset att dö knall och fall. Eller mediumet. Eller ALLA i seanslokalen. Eller i värsta fall hela mänskligheten. (Allt beroende på vilket medium som uttalar sig i frågan.)

  Så det gäller att passa sig.

  Att lura i sitters att de ska sjunga är en utmärkt metod som underlättar för ett i mörkret kringsmygande medium och/eller hens assistent att förflytta sig utan att höras.

  Frågan är vad de närvarande ska sjunga. Tror du, Gesus, att det kan vara lämpligt med snapsvisor typ Helan går – sjung hopp faderallan lej? Eller tar kanske andarna illa upp, om man väljer den sortens sekulära, icke-andliga visor?

  Å andra sidan så finns det ju en motsvarighet till Systembolaget där på ”Andra sidan”. Det har ett välrenommerat svenskt medium, Vendela Cederholm, redan slagit fast; se: https://gesusbloggen.wordpress.com/2011/09/30/andarnas-a-lag/ .

  Det skulle ju kunna tolkas som att det är så trist och enahanda där på ”Andra sidan”, att andarna har börjat döva sina tristhetskänslor med alkohol.

  Alternativt är det så, att ens svagheter i jordelivet fortsätter att utgöra ens svagheter också i andelivet. Typ en gång alkoholist, alltid alkoholist. Kanske i en evighet. (Snacka om determinism!)

  Eller så är det karma som så att säga spökar. Dvs att man straffas för sina försyndelser under jordelivet genom att i andevärlden bli och tvingas agera/leva som alkis, knarkare, pedofil, nekrofil, koprofil, tidelagare, bög, flata eller dylikt. Som en sorts träning/inskolning, innan det är dags att reinkarneras till nästa jordelivssejour.

  En sak är i alla fall säker: Jag väljer hellre Helvetet än den sortens Himmelrike som ”Andra sidan” beskrivs som av de andetroende.

  Gilla

  1. Ja, tror ju inte någon illusionist hade gjort någon större succé med ett sådant nummer – eller kunnat köra med sådana nummer för att kunna leva på det. Inte ens värsta woo-woosen hade gått på det ju.

   Men när det är i woo-woovärlden är det INGA problem med den nivån på bluffen, för där handlar det om att blint vilja tro – inget annat…

   Gilla

 4. Du träffar huvudet på den berömda spiken, Gesus, när du konstaterar att woowoo-folket blint vill tro på sin bullskit.

  Det hela påminner starkt omn HC Andersens saga om Kejsarens nya kläder. Ingen ser – vill se – att kejsaren faktiskt är naken.

  Inte förrän en liten gosse – jag vill minnas att han i sagan har namnet Gesus (fast jag kan minnas fel) – står upp och säger (ungefär): ”Men vaffan, är ni blinda hela bunten, eftersom ni inte kan se att kejsaren är spritt språngande naken?”.

  (Jag höll på att skriva spritt språngande galen. Men hejdade mig i sista stund. Det kan ju faktiskt finnas någon woowoo som trots sitt IBS 1-tänkande är klarsynt nog att begripa, att kejsaren är min metafor för just woowoo-personer och deras entourage. Och jag vill som den narcissist och psykopat jag enligt woowoos är inte såra någons pompösa och uppblåsta självkänsla.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.