Check the archives!

Jag brukar inte kolla på Det okända när det sänds, utan isåfall ser jag det senare med ”snabbspolning” – då kan man skippa minst 75% med olika effekter och tomt snack med mera. Jag är mest intresserad av själva mediumdelen och vad dom ”får” fram (läs hittar på).

Men har tänkt att jag någon gång skulle kolla mer på själva ”följa upp”-grejen för det har jag varit dålig på. När dom letar efter namn med mera som ska stämma med vad mediet sagt.

Såklart är det svårt för dom, för spöken kan ju aldrig säga vem dom är eller ens sitt eget namn, bara en eller några bokstäver eller flera liknande förnamn…

Nu i senaste avsnittet med Terry Evans, som alltid säger att dom ska kolla i arkiven, så kikade jag just på när dom gör uppföljningen av vad mediet sagt. Man blir INTE imponerad av deras faktakoll med mera direkt, det hittas ett liknande namn och så är det spöket helt enkelt!

I programmet
Terry säger/”får” tidigt, (ni vet det spöket som han alltid ser innan han går in i huset) namnet Thornberg, Elsa Thornberg blir detta sen.


Hur funkar det egentligen
Här säger Terry också något underligt. Han säger Thornberg eller hur man uttalar det..! ”I dont know how you quite say it!” Det måste innebära att han ser namnet skrivet, väl? Hade han hört det eller förnimt det eller fått en känsla eller hur dom nu påstår sig ”få det”, då hade han väl vetat/hört hur det uttalas, ELLER?

Alltså, hur kan man ”få” ett namn, och INTE veta hur det uttalas om man inte ”läser det”?

Och OM han LÄSER det, så hur kan han då LÄSA FEL på andra namn..? Som här t.ex, Elsa eller Erika! Men dom kanske får en lapp med efternamnen och förnamnen viskade väldigt otydligt till sig, man vet aldrig med andevärlden, dom har sina egna regler ju..?

Man jallafall, Elsa Thornberg ”får” han i trappan! Och sjukt intressant hur snabbt dom slänger in en Erika där också, som en liten gardering i förbifarten. Och visst är det klippt där, inte kan det vara så Terry säger det? Erika kommer väldigt tätt på och det ÄR klippt till en annan vinkel så man ser inte när Terry säger Erika. Det verkar som det är redigerat och lagt på i efterhand, ELLER? Kolla här och bedöm själv! Kan det t.om vara så jävligt att Terry sagt det efteråt, eller att dom tagit ljudet från ett gammalt avsnitt och lagt på det..?

Men som sagt Elsa Thornberg, och Elsa är också det enda han använder i hela avsnittet sen.

Han säger också där att Elsa är det spöke han såg innan han kom in i huset. Han kan alltså utan problem med säkerhet säga att just det spöket är det som heter Elsa. Hur kan han veta det, har hon en namnskylt på sig? Fast hon/det spöket kanske har halsen avskuren, så därför kan han ”veta” det..?

Enkelt hitta namn
Jag släktforskar själv och vet hur trixigt det kan vara med namn och rätt person. Man kan hitta galet många med samma namn och i ungefär samma tidsperiod och t.o.m på samma adress, så det är mycket lätt att ”ta fel”. Detta gör att det blir busenkelt att hitta personer som KAN vara den man VILL hitta utan större problem!

Caroline säger också, ”vi hittar en MÄNGD Elsor och Erikor som bott där”, men av någon anledning bestämmer dom sig för en Erika Sundberg!?

Det nämns inget om att det INTE var det namnet som Terry sa att spöket hette i avsnittet, nej det bara låtsas precis som om det var det…

Alltså!
Enkelt sammanfattat så försöker dom få en Elsa Thornberg, år 1888 med ett barn, till en Erika Sundberg utan barn som kanske flyttat till USA och därför KAN VARA Elsa som FÖRSVUNNIT..!

Trots att inget barn/pojke eller sagt årtal kan kopplas till denna Erika, och man kollar INTE upp Erika Sundbergs flytt till USA heller såklart, vilket bör vara ganska enkelt om hon finns i papperna. Men det är klart, några uppgifter som kan visa på att det inte stämmer, det vill dom nog inte dra fram…

Fantastisk research, eller hur. Det handlar bara om att få det till att det KAN HA VARIT en person som hyfsat stämmer med vad Terry sa, inget annat!

Carolin Giertz säger, ”vi kan OMÖJLIGT utröna om hon dött eller fått ett barn”. Nja inte riktigt va, hittar man uppgifter om henne så finns det väl också där.

”vi kan bara spekulera i att det VAR Erika, och helt enkelt inse oss besegrade”. Nej ni kunde letat upp Erika i USA om hon flyttat dit ganska enkelt

Jag är tveksam att det stod i ”papperna” att man TRODDE hon flyttat till USA, antingen gjorde hon det, eller inte!

En normal slutsats borde väl vara, att hittar man ingen med det namnet + det årtalet, SÅ FANNS DÄR INGEN med det namnet då!

Å Ä eller Ö
Ska förresten se om jag kan se någon ”trend” eller något i vilka namn Terry får till sig. Kan det vara olika hela tiden eller kör han med ett par stycken bara? Med tanke på hans teknik att bara köra samma floskler i alla avsnitt så kan det vara intressant kanske…

Kom att fundera på om han någon gång ”förnimt” ett namn med å, ä eller ö i, typ inga vanliga namn för en engelsman. Iofs har han väl bott i Sverige i 1000 år, trots att han inte kan snacka svenska, ja förutom med svenska spöken då..!

Ska se om jag giter kolla på fler av deras researcher senare.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

5 reaktioner till “Check the archives!

 1. Det kan nog vara en ren djungel att släktforska och hitta rätt person som du säger.
  Förövrigt tycker jag att deras efterarbete är under all kritik.Det är som om dom inte vill göra någonting ordentligt någon gång.Men det har nog att göra med deras personligheten.Och att dom umgås med likasinnade – inget spelar någon roll,det behöver inte vara verklighet,allt behöver liksom bara kännas som att det är det för dom.Tur att inte samhället överlag är uppbyggt på just den personligheten.

  Gilla

 2. Visst är Erika pålagt. Klippningen är klart skum i sammanhanget och hjälper knappast programmets trovärdighet.

  Gilla

 3. Jag tycker tvärtom att mediumdelen är tråkigast. Det är mycket intressantare att titta på vad familjerna berättar att de har upplevt.

  Gilla

  1. Ja inte så att jag ”njuter” av den ;-]

   Men det är den jag brukar kolla vad mediet hittar på bara…

   Men det är intressant att c vad dom upplever också, och det ligger på bordet att göra något om det. För jag tycker det verkar vara samma där också, ska bara hinna med allt.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.