Tio i topp – påstådda medium i Sverige VII

Jag fortsätter mitt liv som woo-woodetektiv, eller som Sara Duppils kanske kallat det, woo-wooforskare. Eller varför inte kalla mig ”undersökande journalist”, som två av mina favorittokstollar kallar sig. Och på tal om att kalla sig saker, dom jag tittar på, dom har verkligen INGA som helst problem med att kalla sig både det ena och det andra.

Jörgen Gustafsson – Det okända

Det är ju inte så särskilt mycket grävande här i ”steg ett”, mest att kolla på Alla bolag och göra som Pierre Hesselbrandt gör, googla lite på dom man vill få reda på saker om. Men det dyker upp galet mycket om/med dessa skojare som är intressant att kika mer på och skriva om senare. En och annan ”ny” intressant bedragare har jag också hittat – kifft.

Dagens namn/påstådda medium som drogs ur hatten blev… trumvirvel… Jörgen Gustafsson – ännu en avslöjad bedragare!

Jag tror att just Jörgen Gustafssons video när han blir avslöjad som bluff, är den mest sedda av mina klipp – den t.o.m slår videon med Terry Evans katastrofsittning som är det outstanding mest lästa inlägget på bloggen här, fortfarande vecka efter vecka…

Hans Jörgen Gustafsson
Man, född i november 1962 – Verksam i totalt 1 bolag

***

Tirips Utveckling AB

Antal anställda – 1

Styrelse och andra övervakande befattningar
Gustafsson, Hans Jörgen (f. 1962), Ordinarie ledamot
Gustafsson, Angila Birgitta (f. 1967), Suppleant

Omsättning
2012 – 227 000:-*

Bransch
Juridik, Ekonomi & Konsulttjänster – Konsultverksamhet Avseende Företags Org.

Verksamhet/ändamål
Bolaget ska bedriva kurser, utbildning och konsultverksamhet inom personlig utveckling samt handel med värdepapper och därmed förenlig verksamhet.

Svensk näringsgrensindelning – sni
70220 – Konsultverksamhet avseende företags organisation

***

Läser att Jörgen, förutom såklart har dom alltid standard kurserna, har en meditations-CD (”Genom Dalen”) och medverkar i Det okända, som så många av dom andra påstådda medierna ska ge ut en bok – verkar vara enkla och bra pengar in med det…

Att notera kanske är att AB:et är registrerat så sent som 2011 – alltså att det ändrades till AB då av någon anledning.

Hittar inget direkt mer så på/om Jörgen Gustafsson vid en snabbgoogling, förutom att han påstår att ögonkliniken Memira och Scandic hotel, Skogshöjd, är partners till honom. Vilket jag tycker är konstigt/intressant, är dom sponsorer eller hur är dom partners? Och för att försöka hålla mina inlägg kort, vilket jag har galet svårt för, så avrundar jag här. Eventuellt mer om Jörgen Gustafsson får komma senare, och bli INTE förvånade om det gör just det – tycker jag har alldeles för lite med/om honom här ;-]

Jag vill också gratulera Jörgen till det otroligt fantasilösa namnet på hans företag, Tirips. Tirips – allvarligt..!

Hej Jörgen förresten ;-]

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

26 reaktioner till “Tio i topp – påstådda medium i Sverige VII

 1. Tirips – så jävla avigt, ”andefattigt” och icke-spirituellt. Jögge kunde väl lika gärna ha valt att kalla företaget för Trips; då hade han sparat in en bokstav. Och fått ett mer jordnära namn på sitt företag.

  Handel med värdepapper? Men föreligger då inte risk för olaglig insiderinformation från andarna, vilka väl bör ha god insyn i bolagens räkenskaper och handelsstrategier från sin himmelska utkikspunkt? Kanske något för EBM, Ekobrottsmyndigheten, att kika närmare på?

  Fast jag undrar förstås hur åklagaren ska kunna bevisa, ifall andarna har läckt otillbörlig kursdrivande information till Tirips. Det blir fanimej inte lätt för EBM att sannolikgöra en sådan koppling. Särskilt inte med tanke på att andarna, om de blir inkallade till rätten för att vittna, blott släpper ifrån sig en enstaka bokstav här och där under korsförhöret/vittnesmålet. Då kan det bli tolkningsproblem modell större.

  Fast åklagaren kan ju eventuellt göra som Terry Evans. Dvs säga något i stil med: ”Kolla i företagets arkiv eller stäm av med deras Investor Relations-avdelning, så ska ni finna att informationen och de påstådda kommunicerade sambanden stämmer.”

  Gilla

  1. Hmmma… javisst insidertips, helt i mina tankebanor, ännu något som såklart hade kunnat vara aktuellt om detta med att snacka med döda som har högre medvetande inte bara varit bluff och hittepå.

   Samma som att alla mord och försvunna personer + testamente-tvister med mera hade varit enkelt att lösa. Eller varför inte använda slagrutor och plocka fram allt som dom påstås hitta…

   Gilla

 2. Hej ! Jag förstår om man är skeptisk, absolut! Det ska man självklart vara. Men jag rekommenderar en sittning hos Jörgen med hela mitt hjärta och OM ni ”vågar” det..så kan Ni få en helt annan syn på sakernas tillstånd. Den här mannen är for real, sen HUR det fungerar ..det kanske vi aldrig får veta eller inte. Men om jag hade sagt på t.ex 1700-talet att i framtiden kommer vi kunna se de döda på någon slags skärm….och ja you do the math..sätt in en dvd med Elvis Presley och där är han..kanske det i slutändan handlar om teknisk utveckling för att den breda massan ska bli överbevisade. Men boka en tid hos Jörgen…sen kan Ni döma.

  Gilla

  1. ”OM ni ”vågar”” – Ja det vågar ”vi”!

   ”sen HUR det fungerar ..det kanske vi aldrig får veta eller inte.” – Joop, det vet vi redan!

   Däremot vägrar alla dessa uppenbara bedragare som t.ex Jörgen Gustafsson visa att han kan vad han påstår sig kunna, och göra, och ta betalt för – varför det tror du?

   Det är inga som helst problem att göra det, om han kan vad han säger sig kunna!

   PS bara för att DU blir lurad – gör det inte till ”på riktigt”..!

   Gilla

   1. Men Gesus, eller Jesus…har DU tagit patent på sanningen? Nä inte meningen att vara fräck! Men gå till honom och återkom sen med dina reflektioner…jag kan tom tänka mig att betala för dig. Man ska inte döma någon innan motsatsen är bevisad…är Du på?? Att göra det som ett experiment alltså, vore kul och snacka med dig efteråt.
    MVH Petra

    Gilla

    1. Jag är väldigt på – dock mycket tveksam till att Jörgen är det.

     Men hör du med honom bara – så ska jag nog ställa upp. Det blir ett galet intressant inlägg här ju..!

     Vill du ha min e-post, eller ska vi köra det här i kommentarerna, spelar mig ingen roll vilket?

     Gilla

  1. Up to you – fixa du med Jörgen så ställer jag upp..!

   Han finns i Södertälje, har jag för mig va? Så det handlar ju om lite planering med resor och så, jag finns i Helsingborg för tillfället…

   Tar för givet du står för kostnaderna – för allt, eller?

   Kan bli galet bra – ser fram emot detta :-]

   Gilla

   1. Kul! Fan att du bor så långt bort, han har mottagning i Sthlm…i såna fall blir det budgetbuss upp…om du har tid. När tidsmässigt kan Du tänka dig…i maj nångång eller?

    Petra

    Gilla

 3. Läste på Om dig att du är skeptisk till religioner ….det är jag också, speciellt till vissa..som har höga inträdeströsklar och har tydligen glömt bort vad han Gesus hmmm sorry, Jesus förespråkade.

  Gilla

 4. Men en fråga bara…vi bokar dig givetvis under pseudonym, men han vet inte vem du är eller hur du ser ut hoppas jag….för i såna fall, så är ju liksom experimentet utagerat på förhand.
  Petra

  Gilla

  1. Ja jag vet inte vilket som är ”bäst” – att boka mig som Gesus (ganska säker på han vet ”vem” jag är ju) eller om boka som ”anonym”/pseudonym – är ganska säker på att han inte kommer gå med på att Gesus har en sittning hos honom. Men jag kan ha fel såklart, dock tveksam till att jag har det här…

   I vilket fall så ska jag såklart spela in sittningen på video och sen lägga ut ihop med ett inlägg här på bloggen – och det vill jag han ska veta, ingen dold inspelning eller så. Och annars är det totalt meningslöst för mig att lägga tid på och göra detta.

   Och om jag är ganska säker på att Jörgen inte är så sugen att ha Gesus på sittning, så är jag ganska säkrare på att han inte vill att hans sittning ska kunna ses och höras av andra sen.

   Men hör du med honom och fixa, jag ställer upp – det är upp till honom. Här får han ju en jättechans att visa alla, både skeptiker och dom som tror på honom, att han verkligen kan vad han påstår, och gör, och tar betalt för :-]

   Jag kan flexa för det mesta, så börja med att höra om han ställer upp, så kan vi ta datum sen… Spara gärna mailen om du mailar med honom – kan vara intressant att läsa hans bortförklaringar/undanflykter till varför han inte ställer upp sen – om han nu inte gör det vill säga.

   Gilla

    1. Nej men vet inte om det är något jag vill göra så, att utge mig vara någon annan osv. Det kommer antagligen ”användas mot” mig/oss sen bara – och vara typ att det inte ”gick” för det bla bla bla…

     Se video här tex – där Jörgen blir avslöjad med det förvrängs som alltid för att han blev ”lurad”! Så jag vill att han ska veta vad det är + det ger ju honom bara fördelar att visa upp sig på min blogg att han kan vd han påstår – och knäppa mig och alla skeptiker på näsan. Det är/blir ju tom stort i hela Sverige om han gör det ;-]

     Tveksam att han låter det filmas – dom vill gärna inte att deras floskler kan höras av andra/flera, det är ju samma dom använder på alla så… Därav att man inte får spela in storseanser, då hör alla att det bara är samma alltid

     Mitt tips är att du, eftersom du varit hos honom tidigare va, hör om han har en tid till en ”kompis” till dig (han kan ju iofs också läsa detta). Om/när han sagt att han har tider, så kan du lägga fram att det är Gesus med mera :-]

     Då kan han inte säga att han inte har tid – men mest troligt kommer det en massa bortförklaringar då, att jag är skeptiker och att det inte ”fungerar” då osv… För jag är som sagt ytterst tveksam till att han kommer ta emot mig. Man behöver inte ha några förmågor eller vara synsk för att ”förnimma”

     Men kör du på och fixa – jag är med/på..! Hinner dock inte själv greja med det något just nu…

     Gilla

  1. Jag ser att du inte har så bra koll på dessa påstådda medium – men om du grejar med detta kommer du antagligen lära dig mycket ;-]

   Fall du vill – kan vi mailas, om du vill spåna din sittning – jag kan tro det hade varit intressant… Kan det vara något..?

   Gilla

   1. Hej Gesus! Vi kan maila, men en fråga bara, hur kommer det sig att du är så otroligt engagerad i frågan? Obs! ren nyfikenhet bara. Hur gör vi för att slippa fronta mailadresser här? Petra

    Gilla

    1. Glöm inte att om Jörgen går med på detta – så kommer han ju, om han nu kan vad han påstår sig kunna, få reda på min identitet. Tror den kan vara hårdvaluta för/till vissa woo-woos ;-]

     Menar, som extra bonus utöver att han kommer visa hela Sverige (världen) att han kan det han påstår alltså…

     Gilla

 5. Mitt råd till Gesus är att presentera sig som just Gesus. Dvs spela med öppna kort. Annars blir det bara ett jävla liv efteråt med lögnaktiga beskyllningar från woowoo-sidan med fokus på det moraliskt olämpliga/förkastliga i att uppträda under falsk flagg. Woowoos är specialister på att flytta fokus från det väsentliga till en relativt oväsentlig detalj.

  Se bara på smutskastningen av Anna Bäsén efter hennes alternativmedicinska avslöjanden.

  Här är för övrigt en artikel som visar hur religiösa woowoos – i detta fall en präst – beter sig, när de förstår att de har blivit ertappade med brallorna nere: http://www.dagen.se/nyheter/sjalavardssamtal-var-en-svt-logn/ .

  Moralisk upprördhet brukar den sortens beteende kallas. Och syftet är som sagt att påtala det ohederliga i att dölja journalistens/”betets” egentliga uppsåt.

  För övrigt tror jag det är kört nu med Petras och Gesus’ ”projekt”. Sannolikheten är hög att JG, antingen själv eller via vänner/kolleger, får kännedom om denna öppna dialog som pågår här. GesusBloggen läses ju faktiskt även av woowoos.

  Eftersom det borde vara helt unikt att en kund begär att få videofilma mötet/seansen borde det rimligen räcka med enbart IBS 1 för att räkna ut, att det naturligtvis måste vara Gesus som framför det önskemålet/kravet.

  Fotnot: IBS 1 är barnets intuitiva och magiskt/religiöst färgade sätt att bearbeta information som når hjärnan via sinnesorganen. Vissa vuxna har så att säga fastnat i den sortens tänkande och har alltså inte klarat av övergången det det analytiska och på logik grundade sättet att tänka (= IBS 2-tänkande).

  Gilla

  1. Som vanligt ska vissa ha ett frikort från att kollas – och om dom nu inte har något skit för sig, vad är problemet med att bli kollad..?

   – ”Jag kan möjligtvis förstå att man gör så när man jagar brottslingar och andra som medvetet håller sig undan. Men att gå på en vanlig präst som sysslar med det vanligaste en präst gör, då har man gått för långt.”

   Och såklart kommer religionsfrihetskortet upp..!

   – ”Kan jag som präst inte syssla med detta längre då har vi problem med religionsfriheten.”

   [edit – ändrade tror till ska i översta raden]

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.