Ett, tja – svar?

Ja jag vet inte hur Kanalchefen P4 Sörmland, Kent Nilsson definierar ett svar, men JAG menar INTE svar på mailet, utan SVAR PÅ FRÅGORNA!

Kent Nilsson ”svarar” på mitt förra mail snabbt denna gång – hoppla! (min fetning och gulning i vanlig ordning)

***

Hej Gesus.

Tråkigt att du inte tycker att du fått svar. Jag brukar försöka svara alla som mejlar mig. Ser också att du fått svar av mig tidigare.

Det jag har svarat på tidigare är att vi inte haft problem med att hon pratat med lyssnare om t ex ”kommer jag att träffa någon ny kärlek?”, ”kommer jag att byta jobb?” etc. Det du skriver om ”spöken” hör till undantagen och något som vi pratade med Linda om att undvika.

Lindas medverkan startade i mitten på januari och avslutades den 23 april. Linda var med som en ska ”Onsdagsfikagäst” vid ett tillfälle i höstas. Programinslaget har alltså inte varit i radion sedan i oktober 2012.

Som jag tidigare skrev så utvärderar vi vårt programutbud regelbundet och löpande och det var inte meningen att just detta programinslag skulle pågå under någon längre tid utan, som mycket annat vi gör, löpande bytas ut och förnyas. Det är i sig inget konstigt med det. Vi skriver aldrig på vår webbsida varför vi gör på olika sätt med innehåll och tablå det är ett internt arbete som görs på redaktionen.

Vi har inga planer på att på återuppta just den här programpunkten.

Hoppas att du nu är nöjd med svaren Gesus.

Vänliga hälsningar
Kent Nilsson

***

Kanalchefen P4 Sörmland – Kent Nilsson

Inga svar nu heller :-[
Jaha, Kent Nilsson ”svarar” att det han svarat på är att dom, ”inte haft problem med att hon pratat med lyssnare om t ex ”kommer jag att träffa någon ny kärlek?”…”, och han håller väl då med om att det INTE är på mina frågor han svarar nu heller! Frågorna här!

Jag är som jag skrivit till dom inte intresserad av undanflykterna, UTAN av att få svar PÅ MINA FRÅGOR!

Intressant att eftersom Linda tydligen bara snackat om/med spöken i undantagsfall, så ska det alltså vara OK att INTE upplysa om att det inte är på riktigt då? Och att dom bara haft det påstådda mediet i programmet i ca fyra månader..!

Och sen, om dom inte har för avsikt att ta upp programpunkten igen, varför skriver dom då Den här gången var den sista veckan som Linda var med i programmet – i alla fall för denna gång. på sin webbplats?

Jag svarar på detta

***

Hej igen Kent – tack för mailet.

Men nej, jag är tyvärr inte nöjd, för jag tycker inte du svarar på mina frågor. Du bara talar om hur du ser på det.

Min ”huvudfråga”, förutom alla andra frågorna jag ställt (i mailet nedan) är:

Det kan väl inte vara OK enligt reglerna för sändningar i Sveriges Radio om t.ex saklighet, att sprida sådan skrock utan att tala om att det inte är ”på riktigt” utan just bara påhittat?

Sen är Linda en person som arbetar med och tar betalt för att som hon påstår, döda människor pratar med henne och att hon har denna ”förmåga” – Ser också att hon i ert program tar upp ämnen som sorg, hälsa, ekonomi och andra ganska ”tunga” ämnen. Detta trots att som hon själv säger att hon inte har någon som helst utbildning inom sådant, eller att ni upplyser om att det inte ”är på riktigt”. + tidigare liv och någon som ser skuggor (spöken), så att det bara handlar om oskyldiga ”frågor om kärleken” nej, där försöker du igen bortförklara bara enligt mig. Och som du säger tidigare typ, det är inget som ska tas på allvar. Men igen då, varför upplyser ni inte om att det inte är på allvar – det är det jag undrar?

Ni har tom ett avsnitt med Linda som heter just Linda har kontakt med andra sidan där hon väl talar om vad hon är/gör och påstår att döda pratar med henne bla!

Sen undrar jag om ni har några funderingar på att ha en ”motpol” till detta som förklarar och visar att detta inte har visat sig vara annat än bluff och bedrägeri?

Jag menar med tanke på bl.a – Reglerna för SVT, SR och UR

Opartiskhet – Programverksamheten ska bedrivas opartiskt, vilket innebär att
kontroversiella ämnen eller händelser inte får behandlas på ett ensidigt sätt

Saklighet
Uppgifter som är av betydelse ska vara korrekta. Inslag får inte vara vilseledande, till exempel genom att väsentliga uppgifter utelämnas. Om programföretaget har gjort en rimlig kontroll före sändning och uppgifter senare visar sig vara felaktiga, så strider inte inslaget mot kravet på saklighet. En felaktig sakuppgift måste dock alltid rättas när det är befogat.

Mediets genomslagskraft
SR, SVT och UR ska ta hänsyn till genomslagskraften i radio och tv när det gäller utformning, ämnen…

Men som sagt, vad jag mest undrar är varför ni inte upplyser om att det inte är på riktigt utan bara låtsas som om det är det?

Jag har en del på min blogg om detta och liknande, om du är intresserad av att kika där och absolut får du kommentera där. För jag tycker detta agerande är helt galet!

gesusbloggen.wordpress.com/tag/sveriges-radio-p4/

Hälsningar G Pettersson

***

Att det ska vara så svårt att få svar PÅ FRÅGORNA – Börjar känna mig som Den svarta riddaren i Monty Python’s Holy Grail. Jag ger mig INTE – the quest goes on!

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

8 reaktioner till “Ett, tja – svar?

 1. Kent har väl ”sin sanning”, enligt vilken han faktiskt har svarat.

  Precis som Sylvia Browne – med ”sin sanning” – att ännu levande personer faktiskt är döda.

  Man skall respektera allas ”egen sanning” – lärs det ut i vissa kretsar…

  Så, all respekt till sådana som Kent och Sylvia som håller på Sin Sanning – oavsett vad som är sant eller falskt!

  *…ironiserar…*

  Gilla

 2. Jag tycker det är dags för dig, Gesus, att gå vidare uppåt i hierarkin. Påpeka för Kents chef, att du visserligen får svar från Kent, men att de mejlsvaren INTE innehåller svar på dina ställda frågor.

  Kent Nilsson beter sig som makthavare och/eller beslutsfattare har för ovana att göra. Han/De lämnar alltså generella svar på detaljerade frågor.

  Minns en humorsketch med bäring på denna fula makthavarovana.

  En politiker fick frågan: Vad tänker ni satsa extra på inför nästa val?

  Svaret blev, typ: Vi kommer att satsa på sånt som vi vet att våra väljare vill ha. Detta har vi alltid velat. Och vi kommer att vela även i fortsättningen för att nå detta mål.

  En dylik dialog kallas ibland för Goddag, yxskaft-dialog.

  Jag tror, Gesus, att du sedan ett tag tillbaka befinner dig i mitt uppe i en typisk Goddag, yxskaft-dialog. Med denne Kent Nilsson som motpart.

  Det kan säkert kännas väldigt frustrerande. Åtminstone för dig.

  Huruvida det upplevs som frustrerande för Kent Nilsson också, vågar jag inte ha någon bestämd uppfattning om.

  Jag är nämligen inte helt övertygad om att Kent själv uppfattar er dialog som en just Goddag, yxskaft-dialog. Han verkar snarast vara av åsikten, att ett mejlsvar är ett mejlsvar – oavsett innehållet i mejlet.

  Gilla

 3. Jag väljer att lägga in några nya funderingar här i detta kommentarsfält, trots att min nya kommentar egentligen hör hemma under ett helt nytt blogginlägg som Gesus ännu inte har hunnit skriva. Men det kanske kommer? *hoppas*

  Saken är den att allas vår ”älskling” Terry Evans i dag har förärat mig och andra prenumeranter på hans bloggartiklar följande nya budskap från F(j)anthyttan:

  RUBRIK: Terry Evans – Ett mediums rättighet att arbeta

  TEXT: Jag skulle vilja dela den här länken till en nyligen publicerad ledarartikel i Smålandsposten. Äntligen, efter många års debatt har någon skrivit en artikel om min rättighet som medium att demonstrera mitt arbete i den lokal jag önskar hyra. Dela artikel om du vill.

  http://www.smp.se/ledare/ratt-att-hyra-ut-till-terry-evans(4164845).gm

  Ha en bra dag!

  / Terry Evans

  Läs mer om Terry Evans, klicka här: Terry Evans

  MIN KOMMENTAR: Ja, längre än så var inte den nya bloggartikeln. Den är faktiskt återgiven in extenso. Notera inte minst Terrys självförhärligande. Som detta med att han utgår ifrån att folk vill läsa mer om denne Terry Evans…

  Icke desto mindre väcker Terry Evans rader en massa tankar. Typ: Varför är Terry så inihelvete angelägen om att denna ”nyhet” (läs: ledartartikeln i Smp) ska spridas ut över landet? Är Terry månne rädd att det ska bli problem för honom framöver att hyra lokaler för sina mediala bluff- och underhållningsshower? Har han redan i nuläget stött på patrull därvidlag, så att han nu vill stämma i bäcken än i ån och/eller försöka mota Olle i grind?

  Tja, vad ska man tro därom? Jag vill inte utesluta att VoF:s och Gesus ”kampanjer” mot att kommuner inte bör hyra ut sina lokaler till uppenbart obskyr bluff- och bedragarverksamhet faktiskt håller på att försvåra för Terry Evans’ så ekonomiskt lönsamma turnerande runt om i Sverige. Jfr Gesus’ kampanjande för att Sveriges Radio inte ska sända program, i vilka medium/psychics ostörda och oemotsagda tillåts göra smygreklam för den egna bluffverksamheten genom att få hålla låda och presentera sina tankar om hur efterlivet ser ut och fungerar.

  ALLTSÅ: Kan det vara på det viset, att det faktiskt finns chefspersoner runt om i Sveriges kommuner, eller på Sveriges Radio, som har fått sig en tankeställare och inte längre lika glatt och sorglöst som tidigare kan tänka sig att hyra ut lokaler eller tilldela programtid till vilken sorts bluff- och bedragarbudskap som helst?

  Hur som helst så får Gesus och VoF stöd för sina åsikter i kommentarsfältet under denna ledarartikel i Smp. Det gläder mig.

  Varför är Terry Evans så himla angelägen om att puffa för denna ledare i Smålandsposten, vilken förespråkar, att allt som har med religion och religiöst tänkande att göra INTE ska/får beläggas med munkavle? Det skulle jag bra gärna vilja veta mer om.

  Notera också att det, åtminstone nu när jag skriver denna kommentar här hos Gesus, finns ett – säger ETT – blogginlägg, som länkar till den här ledarartikeln i Smp. Klickar man på den länken, hamnar man på en sajt som verkligen har ansträngt sig å det yttersta att efterlikna VoF:s egen sajt. Jfr hur ”vår” Gesus förra året råkade ut för exakt samma sak som VoF tydlligen också har drabbats av.

  Jag säger bara: Vestigia terrent (Spåren förskräcker).

  Likheterna mellan de här bluffsajterna – den som låtsades vara GesusBloggen och den som låtsas vara VoF – är så frapperande, att det talar för att en viss T-rbj-rn S-ss-rss-n torde ha fått tummen ur arslet för att i stället stoppa ned minst ett finger i den här sortens smutsiga och moraliskt så förkastliga byk.

  Fast å andra sidan: Är inte detta något man kan förvänta sig av en styrelseledamot i skitföreningen Humanism och Kunskap? Som därtill har status som Taliban-Börjes knähund och vakthund.

  För övrigt: Lustigt (?) att den falska VoF-bloggen var så snabb med att länka till denna ledarartikel i Smp. Kanske har Gesus rätt, när han menar att det finns tydliga kopplingar också mellan herr T-rbj-rn S-ss-rss-n och herr Terry Evans? Fast jag vill samtidigt inte helt utesluta, att det kan vara andarna på ”Andra sidan”, som har varit framme och tipsat den som driver den falska VoF-bloggen om denna ledarartikel i Smp. Varför skulle inte andarna på ”Andra sidan” ha just Smålandsposten som sitt husorgan?

  Vad tror ni andra därom?

  Gilla

  1. Javisst 1 – dom/Terry vill bara ha rättigheter, men absolut inga ”skyldigheter”. Som tex tala om VAD det är dom tar betalt för – ”show eller verklighet”.

   Javisst 2 – klart det är den fege och ohederlige Torbjörn Sassersson som har gjort en nidsida av VoF:s där han kan sprida sitt bittra hat. Bara en av flera från pellejönsen…

   Gilla

 4. Nähä, även den länken har andarna varit inne och förstört för mig. Nåväl, tag och blåmarkera HELA länkadressen samt högerklicka på den blåmarkerade URL:en. Välj sedan och klicka på alternativet Öppna…

  Nu var det väl själva fan, om andarna ska strula till det en gång till för mig…

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.