Potatisen har inte svalnat

Potatisen är fortfarande het märker jag, väldigt het verkar det som – ingen vill ta i den..!

Alternativ hälsa
Jag såg att det skulle vara ”alternativ hälsomässa” i mitt närområde i helgen ;-] Och minsann om det inte då enligt den/dom ska vara så att om döda människor snackar med vissa utvalda som tar betalt för det, är det alternativt bra för hälsan.

Som den envisa och nyfikna farbror jag ju är, passade jag igen på att försöka få reda på om detta är show och underhållning, eller ska vara ”på riktigt” – att döda människor verkligen snackar med dom, som dom påstår annars!

Den frågan ni vet, den som är såååå svår att få svar på…

Känsligt känsligt
Det är intressant hur i stort sett alla (arrangörer och uthyrare) man frågar om detta undviker och/eller inte vill svara eller ge sin syn på det. Det är känsligt, känsligt att sammankopplas med det/dom, men, det går bra att tjäna pengar på det och dom.

Jag tycker det är helt galet fantastiskt att man får sälja/ta betalt för en ”tjänst”/evenemang, där man INTE upplyser VAD det är! Man t.o.m VÄGRAR göra det vid frågor på det..! Jag kan inte komma på någon annan verksamhet där dom vägrar säga VAD dom säljer/tar betalt för!

Svarte riddaren ;-]
Så jag mailar arrangören Futuren, Kristina Törnkvist och hör med henne:

***

Hej jag ser att ni har en hälsomässa i Helsingborg 22 mars, där ni erbjuder bl.a storseanser

Jag undrar helt enkelt vad dessa storseanser är – är det att döda människor kommunicerar med några som påstår sig kunna det, eller är det show och/eller underhållning?

Kristina Törnkvist ”svarar”
Jag föreslår att du tar kontakt med någon av utställarna själva och frågar vad som händer på en storseans. Alla kontakt uppgifter finns på hemsidan mvh Kristina Törnkvist

Jag igen
Hej igen – tack för svaret. Men, jaha så ni som arrangerar vet inte vad ni arrangerar, eller..?

Om nu du är med och arrangerar det – vem är det annars som är ansvarig för mässan och vem som ställer ut med mera där?

Kristina Törnkvist igen
Som arrangör har jag, som du säkert förstår, inte kännedom om alla utställares kunskaper. Då hade det inte behövts en mässa.,Mässan är till för att besökaren ska få en insikt i vad det finns för alternativa vägar till ”Bättre Liv”.
Du har tillgång till utställarlistan på hemsidan och det är fritt upp till dig om du har specifika frågor att kontakta dem.
Jag är ansvarig för vad mässan innehåller.

Jag igen
Hej igen. Om du är ansvarig för mässan och vad den innehåller, borde du inte ha koll på vad utställarna ”erbjuder”, och om det kanske kan vara bedrägeri – eller det bryr du dig inte om?

Det handlar väl inte om deras ”kunskaper”, utan om vad dom erbjuder och säger sig göra, kunna göra, vad jag betalar för där..?

Vem är det som är ansvarig om det begås bedrägeri där – du eller utställaren?

Kristina Törnkvist igen
Har svårt att förstå vad du syftar på. Troligen är mässan ingenting för dig. Bedrägerier hanteras av polisen.

Jag igen
Jag ”syftar på” att du på din mässa har ”utställare” som tar betalt för att/där dom påstår dom kommunicerar med döda människor!

Jag undrar om det är show och underhållning, eller om det ska vara ”på riktigt”, att döda människor verkligen pratar med dom?

Jag vill helt enkelt veta vad jag betalar för om jag går på en storseans på din mässa..!

Eftersom du är ansvarig för mässan, och då väl för vad som ställs ut och tas betalt för där med mera – så bör väl du ha kontroll på VAD utställarna tar betalt för, eller?

Kristina Törnkvist igen
Jag för inte denna diskussion vidare. Trakasserier hanteras också av polisen. Vänliga Hälsningar Kristina Törnkvist

Jag igen
Trakasserier? Vem har nämnt något om det – eller du menar att mina ”konsumentupplysningsfrågor” om din mässa skulle vara det?

Du svarar alltså inte på vad jag betalar för om jag går på din mässa?

Väldigt underligt – vem kan jag kontakta för att få svar?

Kristina Törnkvist ”svarar”
INTE mer!

***

Fantastiskt
Om en arrangör INTE har koll på vad ”utställarna” gör/erbjuder som dom hyr ut till, det kan ju vara vad som helst då. En ”hälsomässa” med t.ex olika ”behandlingar” och produkter, dom måste väl ha koll på om det är något farligt eller skadligt som ”säljs” där – och som jag frågar Kristina, vem är då ansvarig för det..?

Nu tror jag iofs Kristina har ganska bra koll på vad dessa bedragare påstår sig kunna och göra, men låtsas som hon inte skulle ha det. För så är det ju alltid med/i woo-woobranschen och deras hittepå, alla vill ha en bit av kakan – men INGEN vill stå för och ta ansvar för det och vad det egentligen är!

Men, att det ska vara så sjuktligt svårt att få ett svar på vad dessa storseanser är, av NÅGON – det som dom alla drar in pengar på! Dom har ju inga problem med att påstå vad det är annars..!

Dom ljusskygga
Jag mailade även dom fyra påstådda medierna som har storseanserna på mässan – men INGEN av dom svarar. (en fick jag felmeddelande på mailet, Carina Jeppsson – hon har tydligen inte ens en fungerande e-post man kan kontakta henne på)

Pia Sose – Bjuv
Carina Jeppsson – Oxie
Christel Dahlin – Ekeby
Ewa Olsson – Staffanstorp | Tiffany Perssons granne kanske ;-]

***

Hej – jag såg att du ska ha storseans på alternativa hälsomässan i Helsingborg till helgen.

Jag har mailat arrangören och frågat vad dessa storseanser är – är det show och/eller underhållning, eller är det att döda människor kommunicerar med dig på riktigt?

Arrangören Kristina Törnkvist, vägrar svara på det och hänvisar till att jag ska höra med dig.

Så då gör jag det helt enkelt – jag vill alltså veta vad jag betalar för, när jag ”köper en biljett” till, och går på en storseans med dig där.

***

Det är ju det med deras ”mantra”, öppet sinne – men det är fanimig inte mycket som är särskilt öppet med deras bransch och vad dom sysslar med när man frågar något om den/det!

”Alternativ” hälsomässa
En Hesselbrandtare på Futuren och alternativa hälsomässan visade att det nog inte är så noga med vad som ställs ut på Kristina Törnkvists mässor, och som hon drar in pengar på – för det dök upp massor wooflum. T.ex aura- transformation, Colourscope, stenar och kristaller, mirakelduschar, healing, spåkvinnor, Tarotkort, änglar, och t.o.m andlig kirurgi har varit med där redan/sedan 2007!

Colin Fry - aka Lincoln

Aura- transformation förresten, som tillochmed Jane Lyzell rasar över och ratar som flum och inte förstår hur folk kan vara så dumma och tro på! Vilket jag tycker är helt hysterisk roligt.

Jane Lyzell, som t.ex påstår att det är ectoplasma och inte skithuspapper som avslöjade bedragaren Colin Fry har runt huvudet här på bilden + tror att delfiner lagar jordskorpan med vibrationer efter jordbävningar. Jo, allvarligt – det GÖR hon!

Ectoplasma förresten, som Jane Lyzell även påstår inte går att fotografera för det tål inte ljus – det är dödligt för påstådda mediet då. Så jag förstår inte riktigt hur hon får ihop detta..!

Alternativ?
Som Kristina säger/skriver: ”Mässan är till för att besökaren ska få en insikt i vad det finns för alternativa vägar till ”Bättre Liv”.” – jag undrar ju direkt hur man får ett ”bättre liv” genom att bli blåst av en massa bedragare..?

Gamla varma potatisar
26 november 2012
En het potatis!

11 februari 2013
Den heta potatisen

24 april 2013
Den heta potatisen II

Jag har f.ö ett par andra ”varma potatisar” ute på vänt – det verkar inte som jag ska få svar där heller..!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion
Annons

7 reaktioner till “Potatisen har inte svalnat

 1. Jag tror att du har massuppfittat saker och ting, Gesus, eftersom du skriver så här: ”jag undrar ju direkt hur man får ett ”bättre liv” genom att bli blåst av en massa bedragare..?”

  Det är naturligtvis bedragarna som får ett bättre – läs:rikare – liv. Inte kunderna.

  Dessutom: Intressant att notera att ”trakassera” enligt woowoos är liktydigt med att ”ställa frågor och följdfrågor” till dem.

  Fast det är klart: Lever man som woowoos gör i sin egen låtsasvärld, då är det ju inte konstigt, att de också skaffar sig ett låtsasspråk, vars ords betydelser skiljer sig från samma ords gängse betydelser i den verkliga världen.

  Ett annat sådant missbrukat ord är ”bevis”. Med det ordet brukar woowoos snarast avse ”önsketänkande” eller ”hörsägen”.

  Språkförbistring är bara förnamnet…

  Gilla

  1. Fantastiskt att ngn kan bli anklagad för trakasserier när man vill veta vad man betalar för ! Tycker det är en fullt berättigad fråga. Det kan nog bara hända i woowoo branschen ..Ljus & Värme ..My ass !! Dom sk utställarna och mässansvarig skrattar hela vägen till banken ..Hur många lättlurade finns det egentligen ??
   ”Aura- transformation, Colourscope, stenar och kristaller, mirakelduschar, healing, spåkvinnor, Tarotkort, änglar, och t.o.m andlig kirurgi ” Jeeeeesus !!
   Är ändå nyfiken på mirakelduschen , skall man ha med sig egen handduk eller ingår det i priset. Var kan man byta om ? Ingår schampoo och tvål ? Om man är allregisk går det bra ändå . Kan man ha med sig tarotkort i duschen , är dom inplastade eller blir dom förstörda av vatten ? Jag har problem med ett knä ..Var gör man andlig kirurgi ngnstans ..På mässan ? Blir man sövd ? Många frågor …Inga svar ….

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.