Benny Rosenqvist – wooreklam på radio

”Det är inte en gud, men däremot en gudomlig energi” – #BennyRosenqvist

Får jag bjuda på lite mer woo från radion kanske – javisst och var, om inte på Radio P4 igen då. Här den gamle frisören från Skåne, Benny Rosenqvist som får sitta och göra reklam för sin bedragarverksamhet oemotsagd och ickeifrågasatt i Radio P4 Blekinge.

Benny bågar
Benny Rosenqvist säger att han inte märker av så mycket skeptism nuförtiden, (jag förmodar han menar skepticism) för han har så lång väntetid till sina sittningar – what?

Så om det är lång väntetid, så bokar alltså inte folk som är skeptiska, men gör det ananrs – ehh, jag får inte ihop det. Tror nog det mer beror på att Benny Rosenqvist är för woo och framförallt sjukt dålig, så ingen skeptiker tar väl honom på allvar…

Credd?
Det där med lång väntetid förresten. Det verkar vara någon sorts erkännande/beröm och för att mäta att det påstådda mediet skulle vara bra (bra på att blåsa folk kanske iofs). Jag har hört det en hel del, oh h*n har så och så lång väntetid bla bla…

Skeptiska journalister?
Ja nu fick ju Benny med det, att han ska ha lång väntetid, lite reklam sådär i förbifarten. Men att som Benny säger att det är journalister som är skeptiska, nja, var är då dessa skeptiska journalisterna och framförallt var är det skeptiska dom skriver om dessa bedragare isåfall. För jag kan inte hitta något – däremot massor där dom helt utan att ifrågasätta eller vara kritiska låter charlatanerna sitta och köra sina lögner och göra reklam för sig!

En svada av woo-woofloskler
Programmet är i stort sett bara en massa av dom vanliga flosklerna från dessa bedragare, men Benny är lite stolligare än dom flesta med det han hittar på. Jag har svårt att förstå att folk kan tro på honom och hans hittepå, för det är riktigt dåligt, genomskinligt och massor med motsägelser.

Osynligt bläck
Men att notera av det som Benny Rosenqvist påstår i programmet är ju t.ex, att han kan ”känna av” vad någon skrivit på ett papper UTAN att se/läsa det, han blundar när han ”läser” breven. Det är ju f.ö busenkelt att kolla upp om han verkligen kan – ring upp Randi!

”När vi skriver på ett papper så överförs energi. När jag får pappret i min hand så får jag förnimmelser, känslor och intryck.” – #Benny Rosenqvist

Och när Benny ”känt in” ”energin”, så får han automatiskt ett svar från döda människor i andevärlden som jobbar ideellt som Bennys guider/vägledare med att svara på brev med/om kärleksbekymmer.

Visst är den fantastisk – denna andevärld, vad dom kan och gör..!

Hitta nycklar
Annat skoj är ju när Benny får frågan om han kan hitta nycklar. Javisst, klart Benny kan det – men han vill helst inte :-]

För som Benny säger han tycker det är viktigare med människor och deras problem. Men trots det så, precis som alla andra påstådda medium med denna påstådda förmåga att kunna hitta grejer, verkar Benny inte vilja hitta försvunna personer och/eller lösa mordfall – för det gör han/dom INTE/ALDRIG!

Benny kan såklart också se vad som kommer hända honom själv i framtiden , MEN, han har ”stängt av det”.

Benny blandar och ger
Benny Rosenqvist har lyckats blanda ihop det mesta av det ”bästa” i hittepåbranschen, snacka med döda, spå framtiden, änglar, tidigare liv och så Bennys spetskompetens, som han själv säger, ”jag jobbar ju med kärlek och relationer”.

Jag tycker det sammanfattar tramset ganska bra när Benny säger att den vanligaste frågan han får är, kommer jag träffa en ny man/kvinna – det visar nivån på det hela.

Kommer ni t.ex ihåg denna/detta där tjejen trots att programmet handlar om Mark Edwards som visar att han INTE är något medium eller har denna förmåga utan visar hur bluffen går till – så frågar hon ändå om hon kommer hitta kärleken. Psychobabbel

Tror – vet inte?
Som så många av bedragarna så säger Benny också att han TROR det och det – borde dom inte veta, om dom nu kan t.o.m kommunicera med det/dom dom då bara tror på..? Och som här t,ex, när Benny säger att han bara TROR på själavandring, men påstår att han levt flera liv tidigare.

Benny påstår sig bland annat levt i Amerika under 1800-talet, i Rom före Kristi födelse och som geisha i Japan under 1500-talet. Dessutom har han i ett liv fötts i Afrika under 1700-talet, men tagits till fånga och skeppats till Amerika som slav. I sin bok, En resa i min själ.

Benny – han kan han!
Vi hör ju hela tiden charlatanerna köra sin gardering för att dom inte ska lyckas gissa fram ett spöke ”som passar”, med sitt, ”jag kan inte bestämma vem som ska komma igenom”. Men Benny, han kan minsann han. Som här t.ex, Äntligen en kändis, där han utan några som helst problem ”ringde upp” Ted Gärdestads ande inte bara en gång, utan två. Först för att kolla med anden så att han/den var hemma och ville svara nästa gång Benny ringde – och då sen i sändning.

Här gör han det igen – när Benny säger till bankkassörskan (heter det så?) att han kan ”ta ner” hennes mormor direkt så hon får snacka med henne. Fantastiskt!

Programledarna
Verkar inte pålästa om vad det handlar om, och inga kritiska frågor som vanligt, men ändå inte helt woo. Och det verkar som dom får nog av tramset när Benny kör det hysteriskt roliga om när hans partner var otrogen. Där Benny säger att han ringde upp partnern kl tre på natten när det hände, och sa att det inte var bra för deras relation – och att den som partnern vänstrade med har/hade blonda lockar…

Efter det blir det bara ett tack och adjö från den kvinnliga programledaren :-]

Gesusskoj
Min favorit från Benny här, som väl t.o.m påstår att han levt på andra planeter i andra liv, är denna, ”Jag tror där finns andra planeter, andra solsystem” – Benny Rosenqvist

Glädjande att höra att det inte var slutsålt på Bennys ”evenemang” jallafall.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


En reaktion till “Benny Rosenqvist – wooreklam på radio

 1. Bra rutet, Gesus! Woowoo-istiska trosparadigm grundar sig på magiskt/religiöst tänkande (googla gärna på termen ”magical thinking”).

  Lite förenklat: De som bekänner sig till woowoo-istiska tankesätt har en emotionell/känslomässig syn på vad sanning och fakta är för något. Typ att sanning och fakta är allt sådant som känns bra (= som minskar oro/grubbel/ångest/deppighet etc och som därför ökar välmåendet/livsglädjen/livets meningsfullhet) för dem.

  I och med att woowoo-sanningarna är grundade på subjektiva känslor i stället för objektiva, empiriska, vetenskapligt framtagna och kontrollerbara fakta, är det näst intill hopplöst att få woowoos att inse alla de självmotsägelser deras trosparadigm innehåller. De har helt enkelt inte det kritiska tänkande som behövs för att göra rimlighetsbedömningar och upptäcka logiska inkonsistenser.

  Dessa woowoo-självmotsägelser förekommer på två plan/nivåer: Dels på det privata/intrapersonella planet (= typ Benny Rosenqvists egna personliga självmotsägelser i sitt eget trosparadigm). Dels på det interpersonella planet (innebärande att det inte finns två woowoos som till hundra procent är överens om hur deras andetro ser ut och fungerar på detaljnivå). Eftersom deras trosparadigm skiljer sig åt, ofta diametralt, kan inte båda synsätten vara korrekta ity att de ofta motsäger varandra

  Möjligen kan ETT av trosparadigmen vara sant/korrekt. Men betydligt mer sannolikt är, att alla är felaktiga. Det är lite som någon har sagt (ungefär): Det finns ca 3.000 olika religioner i världen. Max EN av dem kan vara sann. Dvs då är alltså 2.999 religioner felaktiga.

  Om en woowoo ser på woowoo-trosparadigmen (eller de mer renodlade religionsparadigmen) på motsvarande vis, inser förhoppningsvis han/hon, att chansen/sannolikheten att just det egna trosparadigmet ska vara det enda sanna/rätta även på detaljnivå uppgår till 1 ./. 3.000 = 0,3334 promille = 0,03334 procent. Eller enklare uttryckt: Det är som att i en tombola med 3.000 lotter – varav 2.999 är nitlotter och blott en är vinstlotten – vid första försöket lyckas med att dra just vinstlotten.

  Fast den här sortens sifferexercis brukar woowoos inte mäkta med. Inte nog med att många av dem har problem med dyslexi. Även dyskalkyli är vanligt bland woowoos. Se till exempel: http://www.davidritchey-author.com/hoa-chapter1.htm .

  Ett citat från den bokens första kapitel: Based on the above (and other) information, detailed research in the DSM-IV revealed that eleven psychiatric diagnoses in six different categories were excellent fits. They were:

  [CATEGORY #1] Personality Disorders: (1) Schizotypal Personality Disorder and (2) Borderline Personality Disorder;

  [CATEGORY #2] Dissociative Disorders: (3) Dissociative Disorder Not Otherwise Specified;

  [CATEGORY #3] Mood Disorders: (4) Bipolar II Disorder (With Rapid Cycling);

  [CATEGORY #4] Anxiety Disorders: (5) Posttraumatic Stress Disorder and (6) Generalized Anxiety Disorder;

  [CATEGORY #5] Disorders Usually First Diagnosed in Childhood: (7) Reading Disorder, (8) Mathematics Disorder and (9) Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (Predominantly Inattentive Type);

  [CATEGORY #6] Somatoform Disorders: (10) Somatization Disorder and (11) Conversion Disorder.

  Dyslexi och dyskalkyli motsvaras alltså av symtom 7 och 8 i kategori 5.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.