Lena Ranehag – ett seriöst medium?

Det är något man hör ofta från folk som tror på dessa påstådda medium – ett seriöst/seriösa medium. Jag har frågat många många gånger, men ALDRIG fått något svar på vad det menas med det av dom som säger det. För som alltid klarar just dom inte av att svara på följdfrågor på sina påståenden och uttalande.

Det, och något annat vanligt i det sammanhanget är ”det finns bedragare i alla branscher”, som bortförklaring till alla avslöjade bedragare. Men som sagt, jag har aldrig fått något svar på vad ett seriöst medium ska vara – inte heller något namn på någon som är/ska vara det.

Seriösa?
Ett seriöst medium, kan det t.ex vara Terry Evans, som omsätter runt 6 miljoner om året på sin bluff som han lurar folk med? Terry Evans har ju förutom att han kör sina året-runt sverigebedragarturnéer och sitt TV-deltagande, även en egen tidning och t.o.m en hel gård med bl.a en bedragarskola där han ”utbildar” andra/nya bedragare till branschen – det är väl seriöst, eller..?

Kanske kan Vendela Cederholm kallas seriös? Vendela som trots att hon säger att hon INTE vet om det finns en andevärld, och/eller om döda människor kan snacka med oss, ändå har företag där hon tar betalt för just det – tjänster som går ut på att döda snackar med oss/henne..!

Vendela har ju t.ex en egen telefonbyrå med ett gäng påstådda medium som ger påstådda tips från döda människor mot kontantkorts- eller fakturabetalning ”(med diskret avsändare)” vilket som önskas. Endast 1 200:-/tim f.ö. Och förutom Vendelas bl.a medverkan i TV, har hon t.o.m med en ”akademi”, där hon som så många andra i den branschen har kurser där dom då ”utbildar” nya/fler bedragare.

Well, utbilda är kanske att ta i – men ger ett papper, mot bra betalning, på att dom nu också kan lura folk med Vendelas namn som referens. Mot bra betalning…

Vendela Cederholm som då alltså jobbat och jobbar med detta (att döda människor snackar med henne) sedan 1995, i 20 år nu – UTAN att veta om döda människor kan snacka med oss eller henne, eller ens om det finns en andevärld. Seriöst? Njae va – isåfall seriöst fantastiskt att folk går på det och kastar sina pengar på henne..!

”Det mest troliga, dock vet jag ju förstås INTE, men det mest TROLIGA det är faktiskt att det KAN vara möjligt att det är så att livet är evigt – och att det också KAN vara så att man kan kommunicera.”#VendelaCederholm

Lena Ranehag
Ett annat påstått medium som måste dra in seriöst med deg på sitt bedrägeri är Lena Ranehag. Hon är fortlöpande sedan många många år med i/på TV i förutom Sverige, Det okända och nu senast En natt på slottet, också i Danmark och Norge.

Det var f.ö i Norska Fornemmelse for mord som Lena pekade ut en oskyldig för att vara mördare! Läs här, Klarsynte Lena Ranehag i TVNorge påsto at hun visste hvem som kjørte ned og drepte Marita Ona (26). Hun tok grundig feil.

Lena har såklart som istortsett alla dessa påstådda medium också kurser, och säljer meditations-CD, böcker, + målar ”mediala målningar” och säljer som hon bl.a påstår innehåller ”Universums budskap och energi”. På det designar hon smycken med ”Universums kärleksfulla livskraft” som ger ”Universums beskydd” till den som bär dom – för bara 450:-.

Trots det, har Lena Ranehag, som också dom flesta i den branschen, en pastelldelfin som heter duga. Vad är det som gör att dom inte kan/vill lägga några tusingar på en bra webbplats – är det för att locka bara en viss ”målgrupp”? Jag menar, sälj 10 – 15 smycken bara så är där till en hyfsad webbplats…

Lena Ranehag

Det går bra nu?
Ser att efter min Gesusgranskning ;-] av Lena Ranehag så har Lena nu startat upp ett AB utöver sin tidigare enskilda firma, Faith Cure AB. Antagligen rullar degen in bra, och revisorn har kanske tipsat att det är läge för ett AB.

Och som alla dessa mediakåta påstådda medium, jag har ännu inte stött på någon som inte vill vara med i rampljuset med sitt hittepå om dom får chansen, så hoppar Lena Ranehag på att vara med i TV såklart. Hon verkar också blivit lite av TV4:s egen husbedragare efter En natt på slottet – som Aftonbladet har Terry Evans för att profitera på hans bedrägeri.

Nu senast dök Lena Ranehag t.o.m upp i TV4:s Lets dance. Inte som dansande eller för att köra eller promota sitt hittepå/bedrägeri, utan för att ”skoja till det lite”. Det ÄR ju så skoj detta med döda människor, och allt Lena gör är att stå där och gnägga. Seriöst? Ja seriöst mediakåt, eller seriöst pengakåt kanske, men seriöst medium – nja va?

Spiritualismens drottning
På tal om mediakåta påstådda medium. Jane Lyzell t.ex, hon som totalsågar alla påstådda medium som är med i TV (är sen f.ö själv med i TV när hon får chansen, Historieätarna – bortklippt) och säger att TV-medium bara är bluffar – men inte Jane när HON är med i TV förstås, nej nej…

Gesusseriöst
Om jag skulle säga att något är seriöst med Lena Ranehag – så är det förutom att hon verkar seriöst obehaglig, att Lena Ranehag är seriöst avslöjad som bluff och bedragare redan efter hennes medverkade i Förnimmelse av mord, där hon avslöjades av/i radioprogrammet Övernaturligt i P1.

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


2 reaktioner till “Lena Ranehag – ett seriöst medium?

 1. Bra att du tar upp detta med woowoos’ mediekåthet pch penningkåthet, Gesus!

  Faktum är att magiskt & religiöst emotionellt och intuitivt IBS 1-tänkande i hög grad bygger på kåthetskänslor av olika slag, även sexuella sådana.

  Det finns en inte sällan åberopad evolutionsbiologisk förklaring till denna korrelation mellan woowoo-ism och kåthet, och jag tycker faktiskt, att den verkar både rimlig och begriplig.

  Det emotionella IBS 1-tänkandet handlar ju framför allt om – och har bäring på – vår arts överlevnad. Och för att överleva måste fokus finnas på mat (så att vi inte svälter ihjäl) och knull (så att våra ”själviska” gener kan föras vidare till nya generationer).

  IBS 1-tänkande påminner påfallande ofta om våra nattliga drömmar. Och vad de handlar om, förbjuder mig min blyghet och prydhet att gå närmare in på. Men ni som läser denna kommentar, kan väl gå till väga precis som woowoos plägar göra: alltså använda fantasin.

  PS Det är sett mot bakgrund av vad jag skriver här ovan inget konstigt alls, att IBS 1-tänkande personer vanligen är motståndare till fria aborter. Det hör liksom till att så är fallet (just som det för IBS 1-tänkare är vanligt att vara emot vaccinationer men för homeopati och liknande bullskit–tro).

  Inte heller finns det anledning att förvåna sig över att många woowoos kan acceptera s k blowjob (kukavsugning). Logik är jsom bekant inte något som normalt brukar förknippas med woowoo-istiskt IBS 1-tänkande.

  Det logiska är snarare att resonera så här: OM aborter kan likställas med mord, ja då kan blowjob absolut likställas med dråpförsök – eller åtminstone kannibalism. DS

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.