Viral ja – granskad nej

Hijabgate går vidare. Nu har Viralgranskaren ”granskat”. Ja med fnuttar, för att kalla det en granskning, nja. Och jag har svårt att se vad dom kom fram till, dom själv också enligt deras svar på sin Facebook-sida.

Dom tar lite från Rebecca Weidmo Uvells artiklar och tolkar det som dom vill, d.v.s fel. Rebecca Weidmo Uvell svarar mycket bra på deras ”granskning” med ett inlägg här. Sen har Aye Alhassani fått uttala sig och lämna skärmdumpar. Och igen, inte en enda kritisk fråga till Aye, om t.ex varför just bara SAS, och angående vilka som är med i hennes Bojkotta SAS-grupp + vad som skrivs där.

Igen!
”När Aye Alhassani nekades tjänst på SAS …” – Viralgranskaren

Först och främst, nej Viralgranskaren, hon nekades ingen tjänst – hon erbjöds en tjänst! En tjänst med uniform/klädkod, som innebar att hon inte fick använda huvudbonad, exakt som alla andra. Att lyckas få det till att vara inte bara diskriminerad, utan t.o.m jättediskriminerad, är som att någon vill ha på sig sin truckerkeps på en arbetsplats med uniform och klädkod, men inte får det, skulle vara diskriminerad. Så igen alltså, försöker media att svartmåla SAS/ett företag för att någon hittat på egna rättigheter (religiösa) som sen ska övertrumfa företagets rättigheter – annars är dom kränkta.

Aye Alhassani – Nyttig idiot?
Jag tror inte att Aye planerade och sökte jobbet på SAS för att skapa detta och sen använda det. Tror Aye hade otur och dålig timing bl.a.

Ung tjej, sociala medier, vill mycket, roligt att synas, naiv, fick medhåll/beröm, lite hybris och blev en bricka i spelet?

Men!
”Det stämmer att Aye Alhassani är med i gruppen ”Rätten till våra kroppar”, men för Metro uppger hon att hon inte gick med där förrän dagen efter intervjun med SAS.” – Viralgranskaren

Så Aye Alhassani brydde sig inte det minsta om, ”rätten till sin kropp” (vad det nu har med en slöja på huvudet att göra?), förrän hon inte fick ha slöjan på sig på en arbetsplats där hon blev erbjuden arbete. Men dagen efter var hon ”fullblodig” aktivist, och admin för en grupp med ca 2 500 medlemmar där hon mycket mycket aktivt uppmanar alla till olika agerande. Aye vill att alla ska kontakta olika medier, översätta och sprida hennes artikel – och där pushar Aye också för demonstrationerna 1:a maj.

Så, medvetet, planerat eller ej, ja jag vet inte – men medieaktivism, absolut solklart, inget snack!

”… detta uppmärksammades av media anklagades händelsen för att vara medieaktivism.” – Viralgranskaren

Det uppmärksammades inte av media – Aye Alhassani kontaktade själv media!

”… anklagades händelsen för att vara medieaktivism.” – Viralgranskaren

Medieaktivism
”Det handlar om individer, grupper eller proteströrelser som söker sig till nya områden och medier för att nå ut med sina budskap och åsikter.”

Är det det här?
Som ska vara granskningen och att det inte stämmer?

Två kommentarer som dykt upp och gett folk intrycket av att Aye Alhassani haft en agenda att sprida händelsen är ”grymt bra opinionsarbete” som skrevs för att gratulera Aye Alhassani efter att ett inlägg om nyheten fått spridning och ”WE MADE IT!!!! Nu ska det delaaaas så det ryker!!!!”” – Viralgranskaren
Aye Alhassani
”gett folk intrycket av att Aye Alhassani haft en agenda att sprida händelsen” – Viralgranskaren

Menar Viragranskaren och Aye Alhassani att hon INTE haft en agenda att sprida detta?

Så att Aye Alhassani på bl.a sin egen Facebook-sida och i hennes Bojkotta SAS-grupp uppmanat folk att bl.a, sprida hennes artikel och videor, ringa till tidningar och andra media med mera. Skicka översättningar på den till, och göra det större i omvärlden, med mera med mera – är inte att sprida det?

Viralgranskaren
Vad jag kan se, så bygger Viralgranskaren sitt ”case” på att Aye Alhassani INTE är aktivist och inte vill sprida sin artikel med mera på en skärmdump som blivit beskuren. Det ska då visa att Aye blev kontaktad av AJ+ (?).

Det är där dom ”två kommentarerna” som ”gett intryck” av att Aye vill sprida händelsen – men som ska vara felaktiga då(?).

I artikeln där säger Aye Alhassani, Flera hade skickat den engelska artikeln till en plattform som heter AJ+ och de är väldigt stora och sprider nyheter. De hade kontaktat mig och sagt att de ville intervjua mig angående det som hände och det var det vi hyllade då.”

Vad Aye Alhassani inte nämner till Viralgranskaren, är att det är Aye själv som i gruppen uppmanat och bett alla att kontakta AJ+, för att dom är stora och har stor spridning. Notera datum, 27 april – två dagar efter intervjun.

Aye Alhassini

Vilket vänder det hela till att just Aye Alhassini själv är den drivande som vill kontakta och sprida händelsen – det som hon och Viralgranskaren väl påstår att hon inte är/gör!

Aye Alhassani

När sen AJ+ sväljer betet och gör en video, så kommer reaktionen, kommentarerna på skärmdumpen som Viralgranskaren använder.

Aye Alhassani

Se nedan för några av Aye Alhassanis andra inlägg (klicka för större varianter), och kom ihåg Viralgranskarens, ”gett folk intrycket av att Aye Alhassani haft en agenda att sprida händelsen”.

”Viralgranskaren har rett ut vad som stämmer och inte.” Ehh, är det någon mer än jag som inte ser något utrett i deras artikel?

Och jag tycker nog man kan se ”att Aye Alhassani haft en agenda att sprida händelsen”, eller..?

Sist
”För det handlar egentligen inte om SAS. Det handlar om politisk aktivism från islamister.” – Rebecca Weidmo Uvell

Tänkvärt
”I Iran är straffet för att inte bära hijab eller att bära det på fel sätt, 70 piskrapp eller 60 dagar i fängelse.”

Följ Gesus på
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

6 reaktioner till “Viral ja – granskad nej

 1. Religiös fundamentalism eller vanlig woowooism – i grunden är det samma bullskit och tankedynga i bägge fallen.

  Bra jobbat av både dig, Gesus, och Rebecca Weidmo Uvell.

  Gillad av 1 person

 2. Woowoos är ökända för att blockera/bannlysa folk som uttrycker sig kritiskt på deras puttenuttiga forum för inbördes beundran.

  De konventionellt religiösa är inte bättre, de.

  På deras forum eller bloggar tillämpas genomgående två måttstockar: 1) När en religiös skribent uttrycker sig hotfullt eller förklenande om oss hädare & kättare, då tolereras det mesta i okvädingsväg. 2) Men om/när en religionskritisk skribent skulle få för sig att vilja ifrågasätta typiskt obestyrkta religiösa påstenden, då är det en helt annan måttstock som tillämpas. Då är de religiösas lättkränkthet monumental (oavsett religiös tillhörighet).

  Detta är dock inget att fäörvpnas över. Det finns gott om neurovetenskapliga studier, vilka visar att religiös trosglöd och intolerans & rasism samvarierar starkt. Dvs ökar den ena variabeln, då stiger också den andra variabeln.

  På Facebook har nu på sistone samordnade fundamentalistiskt religiösa attacker riktats mot muslimkritiska Facebookgrupper.

  Dessa religiösa har lärt sig, att om blott tillräckligt många anmäler innehållet på en viss sajt, kommer Facebooks algoritmer att aktiveras per automatik, och resultatet blir att dessa massanmälda Facebookgrupper automatiskt stängds ned (”becomes unpublished”).

  Detta drabbade häromdagen en av mina favoritgrupper på Facebook, muslimkritiska Atheist Republic.

  De här ”Låt oss anmäla en viss Facebookgrupp för otillbörligt och rasistiskt innehåll”-attackerna synes vara orkestrerade och samordnade från islamiskt fundamentalistiskt håll.

  Om detta kan den intresserade läsa mer här: http://observer.com/2017/05/facebook-atheist-ex-muslim-blocked/ .

  Jag menar att vi ska se det som Gesus och Rebecca Weidmo Uvell skriver om på sina respektive bloggar ingår i ett större beteendemönster. Det handlar inte om någon isolerad händelse. Islamisk fundamentalism är på bettet och försöker att flytta fram sina positioner även inom sociala medier.

  Jag ser de här fundamentalisterna som en del av den ännu större fake news-rörelsen, vilken inte är begränsad till någon specifik religion.

  Lisom i krig och kärlek verkar till synes alla medel vara tillåtna för att få stopp på diverse anti-fakenews-informationskanaler.

  Det hela är skrämmande, minst sagt. Och samtidigt tragikomiskt.

  Det tragikomiska ligger i att höra vissa grupper med emfas kräva yttrandefrihet, fastän de själva – vilket är fallet här – håller fast vid en gammaldags religiös ideologi som är emot just yttrandefrihet i allehanda andra sammanhang, kanske i synnerhet den sortens yttrandefrihet som innebär kritik av avigsidorna med fundamentalistiskt religiöst (eller woowooistiskt) tänkande.

  Kolla gärna in den karta som illustrera följande artikel: http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/07/29/which-countries-still-outlaw-apostasy-and-blasphemy/ .

  Vad kan alla de beigefärgade länderna på den kartan ha för gemensam nämnare?

  Gissa tre gånger.

  Fortfarande inte kommit på vad dessa länder har gemensamt?

  Låt mig då försöka hjälpa dig en bit på vägen mot rätt svar.

  Tänk på vad som är ”statsreligion” i dessa länder.

  Går det möjligen upp en talgdank då?

  Gilla

  1. ”Det tragikomiska ligger i att höra vissa grupper med emfas kräva yttrandefrihet, fastän de själva – vilket är fallet här – håller fast vid en gammaldags religiös ideologi som är emot just yttrandefrihet i allehanda andra sammanhang, kanske i synnerhet den sortens yttrandefrihet som innebär kritik av avigsidorna med fundamentalistiskt religiöst (eller woowooistiskt) tänkande.”

   Jepp – ser det i woo-wookretsar, religionen och i politiken. Det går bra när DOM gör det, men…

   Gilla

 3. Nu är ju inte detta någon mediumtråd och artisten säger ju inte heller att han är medium utan någon utredare (ärlig för en gångs skull).
  Men hur i helsike kan han få ut så mycket info?

  Gilla

 4. Det var ett fascinerande videoklipp. Stort tack för det tittartipset!

  Colin Cloud kan ha extraordinära superförmågor, vilka är resultatet av både arv och miljö.

  Det svår, som jag ser det, är att få publiken att föreslå rätt färg, rätt djur, rätt namn. Resten är ”a piece of cake” som jag ser det. Sannolikt kan man försätta publiken i rätt stämning, så att den ropar ut önskat besked. Det KAN även vara så tt Colin Cloud vägleder publiken, ty jag har svårt att tro att det i en månghövdad publik bara ropas ut två färger, två djurarter, två (person)namn. Så om de önskade namnen inte dyker upp, kan Colin Cloud vägleda publiken genom att säga, exempelvis: ”Jag tyckte jag hörde några ropa vitt/katt/Oscar. Hörde jag rätt?” Och då kan ju publiken inte ropa tillbaka att det var fel hört av honom. Utan då kan man nog förvänta sig att den önskade färgen, det önskade djuret och det önskade personnamnet vinner ökat gehör. I bästa fall ropar publiken redan utan hjälp ut de av Colin Cloud önskade beskeden om färg, djur och namn.

  Alla bör notera vilka amatörpuckon vanliga mediala cold readers är jämfört med ett proffs som Colin Cloud. Terry Evans spelar exempelvis i division 5 jämfört med Colin Cloud som spelar i elitserien (= division 1).

  Colin Cloud påminner, tycker jag, om en tysk som heter Jan Becker. Ingen av dem säger sig vara något andemedium.

  Om Jan Becker har jag i mina minnesanteckningar skrivit så här (och jag återger nu dessa minnesanteckningar utan redigering, främst av tidsskäl):

  Kanske allra intressantast var mötet med Jan Becker.

  Han har utvecklat en otrolig förmåga att läsa av folks tankar och känslor. Han menar att alla tankar och och känslor har ett kroppsligt uttryck, en kroppslig manifestation. Absolut inget övernaturligt i detta. Dvs ingen telepati. Jan Becker har idogt tränat upp sin förmåga att läsa av folks kroppsspråk. Han vet vad han ska leta efter, han kan försätta sig själv i ett IBS 1-aktigt tillstånd, innebärande att intuitionen leder honom rätt.

  Han kan sålunda uppfatta en ryckning i någons ena näsborre, registrera en för vanligt folk nästan omärkbar plötsligt lutning av huvudet, eller notera ett visst antal ögonblinkningar i en viss situation – sådana små stimuli kan uppfattas av Jan Becker. Och med hjälp av dem kan han sätta sig in i hur den där andra personen tänker, känner etc.

  Det är alltså lite Konstantin Stanislavskij över denne Jan Becker. Dvs Jan lyckas imitera den andra personen, nästan krypa in under skinnet på honom/henne, rent av ta sig in i hens hjärna. Och när imitationen blir ”perfekt”, då vet Jan Becker att han tänker samma tanke som den andra individen eller känner samma sorts känslor som denna andra personen gör.

  Jan Becker tar även hjälp av grafologi för att förfina denna sin förmåga.

  Jfr hästen Kluger Hans som kunde räkna genom att skrapa med hoven just det antal gånger som motsvarade rätt svar, t ex 3 + 5 = 8 hov-skrapningar. Men när hästens ägare inte fanns i lokalen, kunde Kloke Hans inte alls räkna. Dvs hästen studerade sin ägares kroppsspråk och lärde sig när det var dags att sluta skrapa med hoven.

  Jan Becker menar att varje tanke och varje känsla uttrycks på sitt speciella vis i ett slags unconscious body language, dvs yttrar sig i en sorts icke-medvetet kroppsspråk. Allt från ansiktsrörelser till kroppsgester, mimik (gester), muskelsammandragningar, blinkningar o d. I synnerhet ögonen och blicken avslöjar mycket. Jfr synsättet att ögon är själens spegel. Även sådant som händer med och runt munnen/läpparna avslöjar mycket. Dvs just ögon och mun avslöjar mycket för den som vet vad hen ska leta efter.

  Att just ögonen och munnen spelar så stor roll för Jan Becker att komma till rätt resultat kan ha att göra med att hjärnan har ett speciellt centrum för ansiktsigenkänning. Vissa av oss har underfunktion i detta ansiktsigenkänningscentrum (s k ansiktsblindhet, prosopagnosia). Då är det rimligt att antaga att det också finns personer som ”överpresterar” i detta centrum för ansiktsigenkänning. Och just Jan Beckar har alltså överpresteringskapacitet i detta centrum i hjärnan. Därtill kommer att Jan Becker efter att ha upptäckt detta har tränat sig dagligen i att öva upp denna förmåga ytterligare. Dvs det handlar i hans fall om både arv och miljö.

  Jan Becker tar också intryck av grafologi, dvs hur en person skriver löpande text (bokstäver). Utifrån hur en text är skriven (tillbakalutande eller framåtlutande eller både-och) kan Jan Becker erhålla information om någons trovärdighet, lögnaktighet e d.

  Eftersom alla tankar och känslor har sitt eget speciella kroppsliga uttryck, så bygger Jan Beckers tankeläsningsförmåga på att han lär sig att tyda detta ofta icke-medvetna kroppsspråk, som vi visar upp utan att riktigt förstå det. Jan Becker betonar att han vill skapa närhet, försätta sig i ett högemotionellt och högempatiskt (= intuitivt IBS 1-)tillstånd).

  Kan han skapa denna närhet och imitationsförmåga klarar han också av att suggerera den andra personen. Jfr metaforen att vara på samma våglängd. Som exempel på suggestioner fick vi se Jan Becker likt Mandrake använda sina händer till att få en person (som tittade på honom och vad han gjorde) att vilja falla bakåt som om Jan hade knuffat honom eller henne bakåt. Iofs visste fp vad som förväntades av honom/henne, och fp visste också att det bakom hens rygg fanns en person som skulle fånga upp honom eller henne. Så det var bara att ge efter och låta sig bli suggererad. Som om Jan Becker verkligen hade knuffat till försökspersonen i fråga.

  Marc Thioux vid universitetet i Groningen (i Nederländerna) har testat Jan Becker. Marc testade Jans suggereringsförmåga och föll naturligtvis bakåt, han också. Och berättade efteråt att det var som om någon annan (något annat) styrde hans egen kropp samt bestämde över den. Något som nog kan tolkas som woowooism, iaf av woowoos.

  Jfr Henrik Fexeus som visat något liknande på tv. Där i hans program skulle fpp stå med ryggen mot en mjuk stavshoppsmatta e d och låta sig suggereras att falla bakåt. Och när väl en av fpp hade låtit sig falla bakåt, föjde snart de övriga efter, en efter en.

  Jan Becker fick göra ett test i programmet. Han ställdes inför fem personer, tre män och två kvinnor. De hade skrivit på en lapp att de var gifta. Ich bin verheiratet. (= I’m married). Jan fick läsa dessa tre ord på vars och ens lapp. Dessutom talade han kort med var och en av de fem försökspersonerna. Sedan pekade han helt korrekt ut vilka tre som verkligen var gifta på riktigt och vilka två som var ogifta. Alla fem utpekanden var korrekta. Jan Becker fungerade alltså som en levande lögndetektor. Den levande lögndetektorn.

  Jfr med att ansiktsrörelser och gester avslöjar om en person talar sanning eller ljuger. Just ögon och munnen avslöjar mycket om vad som är sant eller falskt. Och grafologi är också viktig i sammanhanget. I experimentet med de som var gifta eller inte gifta spelade aaad även grafologin en viktig roll. Fpp hade alltså skrivit på var sin lapp: Ich bin verheiratet. Men två av de fem var inte gifta.

  Becker är även bra på hypnos och suggestioner. Jfr Henrik Fexeus. Ett vanligt trick är att stå framför en person, och så pekar han med sina fingrar/händer mot denna person. Denna faller då bakåt (och fångas upp för att inte ramla och skada sig). Det handlar om atyt skapa en suggestion. Vi fick se även Marc Thioux testa detta, och även han föll bakåt, fastän Jan Becker inte alls berörde honom. Suggestion, suggestioner, hypnos.

  Hjärnforskaren Marc Thioux har undersökt Jan Becker i en fMRI-magnetkamera. Enligt Marc Thioux klarade Jan Becker av alla sina uppgifter felfritt. Åtminstone ett av experimenten handlade om att det satt en människa framför en låda, i vilken det fanns en liten boll och en större boll (kanske stor som en mindre handboll). Vilken av de två bollarna skulle fpp välja att lyfta ut ur lådan? Jan Becker hade inga problem med att lista ut det.

  Marc Thioux har en tes om vad som gör Jan Becker så duktig på att sätta sig in i hur andra människor tänker och känner och agerar/väljer etc. Det handlar om både genetik (arv) och miljö.

  Dvs för Jans del ytterst handlar det ytterst om närhet, empati, inlevelseförmåga. Och mycket riktigt: fMRI visar att när Jan ska agera mind reader (tankeläsare och känsloläsare), så visar fMRI, att han har en kraftigt förhöjd aktivitet i sina spegelneuron. Det medger säkrare ansiktstolkning från Jan Beckers sida.

  Med spegelneuronens hjälp kan andras känslor och tankar imiteras, dvs en sådan person kan liksom sätta sig in i hur någon annan tänker och känner genom att imitera/härma hans icke-medvetna (unconscious) kroppsspråk, varvid förhoppningsvis samma sorts känslor eller tankar dyker upp hos Jan Becker.

  Marc Thioux är inne på att Jans ökade aktivitet i spegelneuronen beror både på genetiska faktorer och idog träning. Jan Becker har fulländat sin förmåga genom att kombinera arv och miljö. Jfr Shaolin-munken Shi Yan Yao, som större delen av sitt liv har tränat sig i koncentrationsförmåga samt i att medvetet slå på alfa- och thetavågs-aktivitet i sin hjärna.

  Woowoos och parapsykologer vill har dock, sin ovana trogen, andra förklaringar, som är av det paranormala eller övernaturliga slaget. velat förklara Jans talanger med att han använder sig av telepati (telepathy). Woowooism, parapsykologi, parapsychology. Jfr anomalistic psychology, anomalistisk psykologi.

  Jan Becker, geboren am 31. August 1975 in Neunkirchen/Saar,ist Bestseller-Autor, Deutschlands erfolgreichster und bekanntester Hypnotiseur und Hypnosetrainer.

  Leben und Arbeit
  Der 40-jährige Wahlberliner beschäftigt sich schon seit seinem zwölften Lebensjahr mit Hypnose. Heute ist er erfolgreicher Buchautor und Hypnosetrainer, coacht Persönlichkeiten aus Wirtschaft, Sport und Politik. Auf seinen Tourneen begeistert er in ausverkauften Shows Tausende für die Kunst der Hypnose.

  Jan Becker hält Vorträge und Seminare über die Themen Hypnose und „Freies Leben“, die jeder für sich selbst im Alltag, Beruf und Sport anwenden kann. Unternehmen nutzen seine Techniken und Strategien, um die Fähigkeiten der Mitarbeiter zu schulen und weiterzuentwickeln.

  Wissenschaftliche Untersuchungen
  Im Sommer 2014 wurde Jan Beckers Gehirn für eine Dokumentation der ZDF Senderreihe „terra x“ im Social Brain Lab in Groningen (Niederlande) unter der Leitung des renommierten Neurowissenschaftlers Dr. Marc Thioux im Kernspintomograph untersucht und seine Fähigkeiten zum ersten Mal wissenschaftlich überprüft.

  Dort wurde entdeckt, dass Jan Beckers Talent, menschliches Verhalten vorherzusagen, einer Besonderheit seines Gehirns zuzuschreiben ist. Wenn er sich in andere hineinversetzt, arbeiten seine Spiegelneuronen auf Hochtouren.

  Die Aufgaben, die bei über dreißig Tests zu bearbeiten waren, wurden ohne Fehler von Jan Becker perfekt gelöst. Dr. Marc Thioux sagt über Jan Becker: „Das Netzwerk der Spiegelneuronen in seinem Gehirn funktioniert exzellent, gepaart mit seinem jahrelangen Training, hat es aus ihm einen Experten gemacht, einen wahren Experten.“

  Die wissenschaftliche Untersuchung im Social Brain Lab zeigt, das Jan Beckers Fähigkeit, sich in Menschen hinein zu versetzen, seinem jahrelangen Training, sowie der besonderen Beschaffenheit seines Gehirns zuzuschreiben ist.

  Über mehrere Jahre hat Jan Becker Trainingsmethoden entwickelt, die es auch anderen Menschen ermöglichen, die verschiedenen Facetten des Bewusstseins auszubilden und in alltäglichen und beruflichen Lebenssituationen einzusetzen.

  „In jedem Menschen stecken fantastische Talente, die den Einzelnen über sich hinaus wachsen lassen. Dieses Wissen weiterzugeben und die Menschen dazu zu bewegen ein neues Bewusstsein für ihre eigenen geistigen Stärken zu schaffen, ist mir ein großes Anliegen,“ sagt Jan Becker.

  ©2016 – Jan Becker

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.