Terry Evans – it´s NOT a religion!

”Lets move away from the word religion – it´s NOT a religion!”#TerryEvans

Som jag skrev, bara 11 – 12 minuter Terry Evans-snack i radio, och ändå sägs såååå mycket att skriva om… Och jag förstår om ni väntade er ännu ett av mina favoritidiom som rubrik här, varför inte Börje Peratts favorit, skitit i det blå skåpet – men nej, så blev det inte ;-]

Terry Evans – it´s NOT a religion!

INTE religion!
Jag håller ju inte med Terry om det riktigt, men det HAN och dom sysslar med är en kommersiell företagsverksamhet – inget annat!

Och trots att Terry Evans säger det inte är en religion, så snackar han om och blandar in en gud hejvilt i ”sin tro” hitodit överallt hela tiden…

Vad är det då?
Terry Evans säger att det är en ”demonstration” av hans förmåga att ge bevis på att han har kontakt med döda människor.

Och just det går ju f.ö INTE så bra för honom – han har INTE lyckats varken bevisa eller ens visa det en enda gång på över 40 år nu!

”Medial demonstration/Storseans – I denna typ av demonstration visar mediet sin förmåga att ge bevis på en andekontakt och ge de budskap kontakten önskar förmedla.” – Creative Experiences Terry Evans AB

***

Checkbox!
Demonstration (enl Wikipedia)
En uppvisning i syfte att sälja en vara inom försäljning.

Check - no!
Seans (enl Wikipedia)
En samling där människor träffas och sysslar med spiritistiska saker.

***

Diffust så det räcker
Som alltid i den bedragarbranschen gäller det att vara så luddig och otydlig som möjligt. Som här med att kalla det både seans/storseans och demonstration, men ändå INTE säga VAD det är – som när han vägrar (inte vågar) svara på min fråga om det är show och underhållning, eller ska vara ”på riktigt”.

***

Checkbox!
Show (enl Wikipedia)
Utställning eller uppvisning, kan även beteckna scenframträdande, TV-program eller film.

Check - no!
Underhållning (enl Wikipedia)
En händelse, uppträdande eller aktivitet med mening att glädja en publik, eller en person.

***

Av ovan är det alltså demonstration som bäst beskriver vad det är, och seans MINST!

Jag tycker nog show passar bra också, men med att påstå att dom kan/gör något som dom INTE kan/gör, och tar betalt för det, så är det ju egentligen inget annat än bedrägeri! Jämför t.ex en magiker/mentalist som uppträder likadant och tar inträde, som skulle påstå att det dom gör är ”på riktigt”, och att döda människor hjälper dom göra det.

Inte show!
Men, Terry Evans säger ju att det INTE är show, så det går bort. Och eftersom det INTE är religion är det inte ett möte eller ”gudstjänst”. Det kostar pengar att komma in, så inte heller sammankomst/samling funkar + det är BARA Terry Evans som sysslar med ”spiritistiska saker” där – som uppvisning (”visar sin förmåga”).

This is it!
Ja, det alternativ som blir kvar är ju då och enligt demonstration ovan, som ju också Terry Evans kallar det, ett företag som har en uppvisning i syfte att sälja en vara/tjänst. Och det stämmer ju, för det är det Terry Evans är ute efter, att folk ska köpa hans krams och komma på hans kurser så han/dom tjänar mer pengar.

Gött – då har vi (jag) rett ut det..!

MEN!
Några av Terry Evans floskler lyder bl.a,

”Jag tar inte betalt för min gåva utan för min tid, så därför tycker jag att det är moraliskt och etiskt försvarbart.”#TerryEvans

”Jag tar inte betalt för min gåva, jag tar betalt för min tid precis som en präst, doktor, musiker, skådespelare eller till exempel en idrottsmänniska.”Terry Evans

Förutom att det är ytterst fånigt sagt för att bortförklara att han tar bra betalt och utnyttjar människor i utsatta situationer, så gör det ju att det blir krångligt här igen med vad det är. För då tar han alltså betalt för sin TID, och INTE för just det som han ju säger han gör i en ”demonstration”, visar sin förmåga/gåva..!

Och alla hans medarbetare, tar dom också bara betalt för sin tid? Som sagt, fånigt – hur definierar man f.ö om någon tar betalt för sin tid eller sin ”förmåga”.

Bla bla bla bla…
Ja rundgången är total i deras försök att bortförklara sin bluff och sitt bedrägeri med vad dom påstår hitodit för att få ihop det..!

***

Lite för skojs skull…
Woo-woos och skojarna själva är ju galet snabba med att ta på sig offerkoftan + ta fram just religionsfrihetskortet för att försvara bluffen. Det gör ju att detta blir lite (mycket) roligt (eller sorgligt?) när Terry Evans säger att det INTE handlar om religion – och genererar många woo-woobett i egen rumpa av dom som försvarar honom.

T.ex här när en av Terry Evans ivriga försvarare, flitig på bl.a Peratt/Sasserssons och andra woo-woobloggar, Skeptisk mot skeptiker, visar upp att h*n INTE förstår att det handlar om en kommersiell verksamhet. Och INTE en religiös privatperson och vad han TROR!

”Den jakt och den förföljelse som Terry utsätts för på grund av sin religiösa tillhörighet, det anser jag vara en skam i ett demokratiskt samhälle med religionsfrihet inskriven i grundlagen.” – Skeptisk mot skeptiker

”Det som sker mot Terry Evans är förföljelse och visar på att förföljarna inte respekterar tros- och religionsfriheten i Sverige. Att kalla Terry Evans bedragare på grund av hans personliga trosuppfattning och religiösa upplevelse …”#Skeptiskmotskeptiker

Sist för triljonte gången, privatpersonen Terry Evans är INTE förföljd för vad han tror. Utan vad ett företag + en offentlig person gör, påstår och tar betalt för ifrågasätts – thats it!

Mer floskler för att försvara bedrägeriet
Avslutar med denna lilla fina, ”Människorna som kommer till mina storseanser gör det frivilligt.” – #TerryEvans

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

7 reaktioner till “Terry Evans – it´s NOT a religion!

 1. Terry Evans är en utmärkt representant för det emotionella, prelogiska, preverbala, magiska och religiösa tänkande, som jag brukar kalla för IBS 1 (= Informationsbearbearbetningssystem 1 i hjärnan = barnets sätt att tänka med löåtsaskompisar och hela det köret.)

  Terry vänder sig huvudsakligen till sina anhängare/följare (så kallade true believers, vilka också de har fastnat i IBS 1-tänkande).

  Den information som Terry Evans och hans gelikar förmedlar är inte avsedd för oss skeptiker. Han riktar sig till de troende. Syftet är att lindra deras kognitiva dissonans.genom att påstå trösterika saker med positiv bäring på en (påhittad) andevärld.

  Eftersom målgruppen alltså inte är skeptiker utan troende true believers, spelar det ingen roll, ifall budskapet från Terry saknar logisk koherens och konsistens.eller klarar av den enklaste variant av rimlighetsanalys. Det handlar ”enbart” om att uppmuntra och trösta de troende och att bekräfta den världsbild som deras egna IBS 1-tankesystem skapar åt dem.

  För IBS 1-tänkande individer är den objektiva sanningen något ovidkommande, som man inte behöver bry sig om. Den skapar blott kognitiv dissonans och bör därför undvikas att ha närkontakt med. Dvs vetenskap, som ju bygger på logik, rimlighetsanalyser, testning av hypoteser under välkontrollerade former och dylikt, skys som pesten. I stället går man kurser för att öva upp sitt emotionella intuitiva tänkande, alltså hålla sig kvar vid barnets magiska sätt att tänka. För en IBS 1-tänkare är såkunda sanningen subjektiv och kan definieras som ett synsätt som känns bra, trösterikt och positivt att hålla sig till och omhulda.

  Det är för övrigt därför som woowoos vill få bli lämnade i fred av oss skeptiker. Genom att bara umgås med likasinnade kan de förfina sin tankeinavel ytterligare.

  Hur pass medveten är Terry Evans om sådana här saker? Jag skulle vilja besvara den frågan så här: ANTINGEN har han starka försvarsmekanismer typ bortträngning och förnekelse, så att han inte kan se klart på ”verkligheten”. ELLER så ser han klart på ”verkligheten” och inser att han faktiskt bluffar. Men ändå väljer han att fortsätta leva sitt liv som vanligt.

  Ifall den förstnämnda förklaringen är sann, kan jag bara beklaga, att han så uppenbart har fastnat i en livslögn. Om däremot den sistnämnda förklaringen skulle visa sig vara sann, kan han närmast liknas vid en sol och vår-are.

  Gilla

  1. @bbnewsab – ”Den information som Terry Evans och hans gelikar förmedlar är inte avsedd för oss skeptiker. Han riktar sig till de troende. Syftet är att lindra deras kognitiva dissonans.genom att påstå trösterika saker med positiv bäring på en (påhittad) andevärld.” osv…

   Jepp exakt, se Nigeriabrevstänket – det riktar sig till dom som går på det, inte dom som ser att det är bluff..!

   @bbnewsab – ”Det är för övrigt därför som woowoos vill få bli lämnade i fred av oss skeptiker. Genom att bara umgås med likasinnade kan de förfina sin tankeinavel ytterligare.”

   Jepp igen – se alla woo-wooforum som rabiat raderar alla ”skeptiker” och deras obekväma inlägg..!

   @bbnewsab – ”ANTINGEN har han starka försvarsmekanismer”

   Ja som jag skrev i något inlägg – hur kan han leva med att bl.a ljuga sörjande föräldrar rakt i ansiktet att han pratar med deras döda barn..?

   Han är nog väldigt medveten att han bluffar, ser inte hur han inte skulle vara det – men han måste nog förtränga det och tvinga sig att bara tro på alla hejarop som han får från sina tusentals troende tanter hur bra han är osv…

   Gilla

 2. Kolla här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19185625.ab?teaser=true .

  För att få läsa hela artikeln måste man vara PLUS-kund hos Aftonbladet. Det är inte jag, och vill heller inte gynna den tidningen, eftersom den så öppet låter Terry Evans få komma till tals i olika sammanhang.

  Den låsta artikeln har rubriken: ”Jag dog av ett bajonetthugg 1944.”

  Därefter följer texten: Terry Evans har över 30 års erfarenhet av att jobba som medium, lärare och föreläsare och är känd från tv-programmen ”Det okända” i Sjuan.

  Kan det möjligen vara Terry Evans själv som åsyftas i rubrikens citat? Någon som vet?

  Om han i en tidigare existens dödades 1944 av ett bajonetthugg, och om man tror på reinkarnation, är det ju inte orimligt att tänka sig, att Terry Evans efter fyra års vistelse på ”Andra sidan” var redo för att låta sig återfödas som just den Terry Evans vi känner till i dag. Han är som bekant född 1948.

  Reinkarnationstro har för övrigt helt klart religiösa konnotationer.

  Gilla

 3. Här är en länk till en artikel som beskriver hur Terry Evans går till väga: http://garvarn.blogspot.se/2007/01/on-terry-evans-supremacy-of-personal.html .

  Notera att den artikeln är skriven 2007. Men Terrys tillvägagångssätt är i princip detsamma nu sju år senare. Uppenbarligen har Terrys egen mentala utveckling gått i stå under 2000-talet. Eller också har andarna tröttnat på att försöka lära honom hur han ska undvika att alltför högljutt trampa i klaveret – eller, som Gesus nog skulle ha sagt: att skita i det blå skåpet.

  Gilla

 4. Tack för länken bbnewsab! Jag läste hela artikeln, det var jätteintressant. HELA mellanstycket kunde handla om mig – well dressed och så de röda skorna i garderoben och det där med writing. En perfekt träff på mig. Som sagt – vad är oddsen att en kvinna som är väldigt intresserad av kläder är intresserad av skor (typ 100 %). Jag ligger och glor på gamla repriser av Det okända från 2012 och spelade Terry-bingo, full bricka utom en ruta. Det här är samma slags bedrägeri som 3 card monte eller vad som helst, när man vet hur det går till fattar man inte att alla inte ser detta. Och man kör samma hela tiden. Det står i artikeln att han drar in på 3 tim vad andra drar in på 2 veckor. Man fattar varför de håller på … Jag jobbar på sjukhus, ont i kroppen och helt slut, utom nu när jag har sem, att jobba som frisör (som Lena R) är oerhört slitigt med hudskador, andas in kemikalier och värk i axlar etc. I stället då gå runt hemma hos folk och snacka lite och känna av … Låter fakt som en bättre deal. Men jag tycker man ska ha moraliska gränser – absolut inte låtsas prata med döda barn, däremot en död mormor om de nu vill det. Och jag håller fakt med – det är ju ingen av medierna som håller en pistol mot folks tinning och tvingar de betala och sitta och lyssna, vuxna människor måste ta ansvar själva för vad de gör med sina pengar och var de vill lägga dessa. När Hesselbrandt var hemma hos Spiderman noterade jag att Spiderman är ett kul namn och Hesselbrandt fakt är sexig, gillar verkl den där bikerstilen. Då undrade jag om kanske fler kvinnor också tycker det och han vinner några poäng på detta kanske? Jag minns inte ett enda ord Hesselbrandt sade förutom att han fick huvudvärk och hade så ont i huvudet hela tiden när han pratade med andarna. Kul ämne att diskutera.

  Gilla

 5. Här är en annan intressant artikel: http://www.skeptic.com/eskeptic/14-07-09/#feature . En före detta amerikansk religiös helare/healer/helbrägdagörare, som numera lämnat kyrkan och blivit ateist, berättar om vanliga knep att ta till i denna lika skumma som lukrativa bransch i syfte att imponera på true believers i församlingen.

  Passa gärna på att kolla in också detta: http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_251.html . En präst skriver där skit om helbrägdagöraren Jens Garnfeldt, som ju håller på att försöka frälsa Sverige och rädda svenskarna undan Satans klor. Givetvis helt gratis, men Jesus blir förstås mycket gladare, om man förslagsvis (enligt Garnfeldt själv, alltså) skänker sin bil eller rent av sin villa till Garnfeldt. Och säg mig den true believer som inte vill göra Jesus glad?

  Denne pastor Jansson, f’låt jag menar förstås pastor Jens Garnfeldt, kan ju, med Jesus’ hjälp, få förkortade ben att växa ut till sin fulla längd. Samt uppväcka döda barn till ett nytt jordeliv (även detta mirakel naturligtvis med hjälp av Jesus). Ändå finns det alltså en del andra präster som ser denne Garnfeldt som en enda stor jävla bluff.

  Gilla

 6. På tal om helbrägdagötrare, har ni hört talas om Fredrik August Boltzius?

  Läs gärna om honom här: http://runeberg.org/nfas/0499.html . Artikeln fortsätter på sidan 0500.

  Artikeln i Nordisk Familjebok förklarar ovanligt bra hur man går till väga som helare/helbrägdagörare.

  Den process som Boltzius använde sig av kallas i artikeln för ”hypnotiskt hänryckningstillstånd”. Det handlar alltså DELS om att göra patienterna mottaglig(are) för olika typer av helande suggestioner, DELS om att aktivera den så kallade placeboeffekten.

  Jfr talesättet och bibelordet att tron kan försätta berg (1 Kor 13:2).

  En väldigt känd nutida healer är Benny Hinn (ej att förväxla med komikern Benny Hill). Kolla in denna video för att se hur han åstadkommer masshysteri/masspsykos: https://www.youtube.com/watch?v=iLH7LHrYpLs .

  Notera särskilt i slutet (2 minuter och.40 sekunder in i videoklippet) hur en person skakar helt hejdlöst. Benny Hinn har alltså utlöst en temporallobsepilepsi hos honom.

  True believers och andra woowoos har ofta den ”störningen”, innebärande att de lättare än andra har en benägenhet att hamna i extatiska hänryckningstillstånd. Googla gärna på temporal lobe transient.

  Hur en sådan temporallobsupplevelse tolkas beror på hur personen i fråga har primerat sin hjärna. Den pentekostalt kristet religiöse noterar att Jesus är verksam, En som tror på aliens förnimmer nog snarare att kraften kommer från utomjordingar. En andetroende/spöktroende tolkar det hela som att någon avliden anhörig kommer för att hjälpa/bota. Eller så är det förstås en skyddsängel eller, i värsta fall, en demon som ligger bakom det som händer. Fast just i Benny Hinns fall är det naturligtvis Jesus, som kommer till undsättning. Benny Hinn har säkerligen en direktkanal till just Jesus.

  Det är antagligen därför som Benny Hinn kan få massvis med människor att falla baklänges samtidigt.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.