Halalperuk

Jag tror jag kan lösa detta stora, men ändå så lilla, problem. Eller ska vi kalla det för utmaning som politikerna gör när dom inte har någon lösning på problemet?

Dölja hår – eller ”bara” snygg slöja
För såklart handlar det inte om att dölja sitt hår, endast, för alla dessa unga tjejer. Oftast hårt sminkade med tajta kläder till sin moderiktiga slöja, som lägger ut en massa selfies för att visa det. Jag är ganska säker på att det inte duger med vilken slöja, sjal eller mössa som helst för att dölja håret.

Och för Aye Alhassani, eller Aye Valdés som hon kallar sig på Facebook av någon anledning, som dragit igång denna cirkus med SAS nu – hon och hennes väninnor, eller systrar som dom kallar sig, verkar det väldigt viktigt att vara vacker/ra och synas, minst sagt. (klicka på bilden)
Aye Valdes
Imamen svarar
Jag har alltid reagerat på att tjejerna är så sminkade med mera, och sen har slöja. För själva anledningen till slöjan är ju att den ska dölja ”skönheten”, så kvinnan inte är attraktiv och attraherar män. Men det är det vanliga religiösa hyckleriet – man tar bara vad som passar, när det passar!

Fråga:
”Är det tillåtet för kvinnor att bära smink, henna, smycken, o.s.v. utomhus? T.ex. mascara runt ögonen, henna på händerna eller ett halsband runt halsen?”

Svar:
Koranen har sagt att när en kvinna kommer ut från sitt hem, ska hon täcka sin kropp förutom det som är uppenbart, dvs. sina händer, fötter och ansikte och hon bör inte dra till sig uppmärksamhet:

”Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen.” – (Surah an-Nur, vers: 31)

Som du kan se i versen, så är målet att en kvinna ska dra den minsta mängden av uppmärksamhet till sig när hon är utomhus. Hon ska endast visa sin skönhet för sin man. Det är inte passande för en anständig kvinna att klä sig och smycka sig på ett sådant sätt som innebär att hon lockar lustfyllda blickar från andra främmande män.

Hoppla hoppla
”hon bör inte dra till sig uppmärksamhet”. Men är det inte precis det som alla dessa hijabbare, som dom kallar sig, både vill och gör? Så ska dom ”åberopa” koranen/sin religion som orsak till slöjan så skiter det sig rejält. Sen är det ju det med Darura också. Perfekt att ”använda” t.ex vid ett arbete där man inte kan ha slöja – men det är väl då det vanliga hyckleriet kommer in igen, bara när det passar.

Keps – min identitet
Det varierar ju också alltid mellan deras, det är min identitet och det är min religion, som orsak till varför dom tvunget ska ha slöjan på sig, just där/när det inte är tillåtet. Nu kör Aye Alhassani och hijabaktivisterna med ”rätten till min kropp” – vad har slöjan med rätten till sin kropp att göra? Sen spelar det ingen roll vilket det är, för varken religion eller identitet ger rätt till någon särbehandling. Och har du t,ex ett arbete med uniform och kundkontakt ska du inte ha någon identitet – du är företagets identitet.

Jag har sett så många galet korkade kommentarer när jag kollat runt lite om detta. (och jag är VAN att se sjuka korkade grejer) En mycket vanlig är, folk som inte förstår vad det handlar om, att det går bra att jobba i den, den hindrar inte arbetet. Men OK, då är det alltså diskriminerande att inte få ha på sig slöja på ett arbete där slöjan inte hindrar arbetet – och en hijabbare som inte tar jobbet där för att hon vägrar ta av slöjan är diskriminerad. Men, om det är en arbetsplats där det är t.ex farligt med slöja – är det då helt plötsligt inte diskriminerande att inte ta anställning för hon vägrar ta av slöjan?

Vad är skillnaden mellan att inte vilja ta en anställning för att du vägrar ta av dig slöjan i dom olika anställningarna?

”Det handlar inte om att jag inte fick jobbet, det handlar om att sån här policy diskriminerar människor.” – Aye Alhassani

Religiös symbol eller ej?
Det är alltid också, jag har den på mig frivilligt. OK – då kan du väl ta av den frivilligt också, eller?

Sen när dom säger det inte är en religiös symbol. Som dom har på sig just på grund av sin religion, ehhh?
Halalperuk
Lösningen
Men jallafall, här är min lösning på detta. Eftersom det är just bara slöjan det handlar om, pga religionen, och om man nu ändå struntar i vad koranen säger + det andra och sminkar sig med mera – så handlar det alltså om att dölja sitt hår.

Då presenterar jag, Halalperuken. Enkel för systrarna att ta på över sitt eget hår och dölja det. Inget synligt eget hår, ingen slöja och ingen märker något – som ett Kinderägg!

Den kommer naturligtvis också finnas i regnbågsfärgerna som här. För alla muslimska systrar, och bröder väl, när dom t.ex medverkar i Pride-tåget senare i år och demonstrerar för allas rätt till deras kroppar med mera där. För det gör dom väl, är ju så glada för att demonstrera och för mänskliga rättigheter och så menar jag?

Nudism – en -ism
Nästa inlägg kommer att handla om nudister, och deras mänskliga rättigheter och rätten till sina egna kroppar. Att dom är nakna frivilligt, det är deras val och t.ex blir diskriminerade när dom bl.a söker jobb – ja ni fattar va..?

Sist, glöm inte, don´t fuck with the Gesus!

Följ Gesus på
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

5 reaktioner till “Halalperuk

 1. Ovanligt bra skrivet, Gesus! Du genomskådar ju saker och ting som om du vore Stålmannen och hade röntgenblick.

  Men vad har hänt med bild nr 2, Gesus, den som finns nedtill i din bloggartikel.

  Vem fan har beskurit den? Måste vara ett klantarsel.

  Man ser ju inte pattarna.

  Gilla

 2. Precis som med våra kära medium , man anpassar verkligheten efter sina egna behov .
  Det är ju sjukt roligt att man enligt koranen inte får dra blickarna till sig men ändå sminkar man sig med 10 kg spackel och har slöja ..Snacka om dubbla budskap ….

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.