Börje Peratt – hycklaren

Del två i min ”artikelserie”, där jag som ”journalist” gör en ”journalistisk granskning och undersökning för att lyfta fram fakta” till en ”fallbeskrivning” av ordförande i föreningen Humanism & Kunskap, Börje Peratt ;-]

Lite ”nyhumanistisk” ljus och kärlek!
Nidbloggaren Gesus Pettersson är en ynklig liten anonym psykopat som skriker ”lögn” varje gång någon avslöjar honom. … Det är många som väntar på att polisen gör något åt kräket nu. – G-H i kommentar på Börje Peratts blogg

”… Jag anser inte Gesus vara ett kräk och jag menar att det kan vara risk för att diagnostisera. Visst finns där en besatthet och en avsaknad av empati. …” – Börje Peratt svarar på det

”Ynklig liten anonym psykopat, kräk, besatt och saknar empati”, såpass! Konstigt, DET ingår tydligen inte i Börje Peratts egna definitioner för näthat, och/eller underskrider någon gräns för att kommenteras på hans blogg – nejnej det är ju mot en ”skeptiker”. Var det någon som sa hycklare..?

Adekvata kommentarer
Denna och andra liknande kommentarer anser då Börje vara ”adekvat” – alltså fullt passande och riktig, eftersom han låter den gå igenom hans annars benhårda censur och raderingar av kommentarer. OCH att han svarar på den! För som Börje Peratt skriver om kommenteringen på hans bloggar, ”… besvarar bara adekvata kommentarer som kommer till min egen blogg.” Var det någon som sa hycklare..?
Börje Peratt - hycklare

No anynumus – eller?
Ja Börje Peratt ni vet, han som utsett sig själv till nätets- och kvinnornas riddare med mera. Börje som säger sig inte tillåta folk att skriva t.ex anonyma kommentarer på någon av sina bloggar + att BARA och ENDAST dom kommentarer som Börje själv tycker är OK släpps igenom.

Som här nu då alltså, en kommentar som på riktigt är lögn, förolämpande, förminskande, kränkande OCH anonym… Men den är ju MOT en skeptiker – DÅ går det ju bra med allt falskt och fult, så DEN är OK. Var det någon som sa hycklare..?

Diagnoser
Och, ”diagnostisera” – kräk..! Är det att diagnostisera någon? Och Börje brukar ju INTE ha några problem med att diagnostisera mig annars – vet inte hur många gånger Börje just diagnostiserat mig och andra skeptiker på sina bloggar och andra platser.

Avslöjad?
Jag vet inte heller VAD den anonyme ”G-H” anser att JAG ska vara avslöjad med – att vara fel gubbe, Magnus? Fortfarande, really..?

Och jag vill egentligen inte skriva det, men bits det inte i egen rumpa här igen – jag menar G-H verkar vara ganska anonym och kallar MIG ”ynklig liten anonym psykopat” och kräk, tja…

Man kan ju också titta på rubriken på Börjes inlägg på tal om rumpbett, ”Arbete mot näthat börjar ge resultat”. Och sen ha med en kommentar där man kallar någon för ynklig liten anonym psykopat, kräk, besatt och sakna empati… Tja, var det någon som sa hycklare..?

Ful taktik
Börje Peratt och Torbjörn Sassersson har även en annan ful grej dom kör med för att skriva saker som dom inte vågar stå för att dom skriver. Han/dom skriver helt enkelt att ”någon annan” skrivit/sagt det och ”citerar”, fult och fegt. Nu tror jag ju inte det ”friar” den som ”publicerar” det, men ändå, intrigant…

T.ex här, där det då IGEN är en anonym, påhittad iofs, men ändå – ”Herregud! Det är värre än jag trott. Riktigt störda personligheter som troligen kör rätt in i väggen när som helst. Gränslösheten verkar vara total. Gesus är nog ett psykfall är jag rädd. Troligen bokstavspersonlighet men grava sociala problem. – Börje Peratts blogg

Igen helt OK med ”anonymitet” då, och såklart inga belägg eller så för det. Och igen, att t.ex kalla någon psykfall ingår då inte i Börje Peratts definitioner för t.ex näthat, och/eller underskrider någon gräns för hans blogg – nejnej det är ju mot en ”skeptiker”… Som sagt – var det någon som sa hycklare..?

Kommenteringen ja!
Är det någon mer än jag som tycker att alla (nästan alla) av dom väldigt få som kommenterar på Peratts och Sasserssons alla bloggar, har exakt samma formuleringar och retorik med t.o.m samma uttryck och ordval som Börje Peratt och Torbjörn Sassersson själv..? Och t.ex, kallar Börje Peratt och Torbjörn Sassersson för journalister – VEM gör det mer än dom själva ;-] Plus att visst är det underligt att det i stort sett alltid bara är just en eller två kommentarer per inlägg – och då nästan alltid av dessa anonyma med typ bara ett förnamn, med ryggdunkande och ”bra skrivet Börje/Torbjörn”.

Jag säger inte att det bara är dom själva, men som någon skrev om bl.a troll – ”det/dom är lätta att känna igen för dom uttrycker sig likadant, oavsett vilket ”namn”/nic dom skriver under”. Kan ju också vara därför Börje och Torbjörn själv är så nojiga och tror att jag med flera använder olika nic hela tiden överallt – it takes one to know one, eller vad det heter liksom :-]

GesusBonus
Jag har också noterat att efter det jag skrev om Harvarn – ni vet den sjuka nidbloggen som skrevs från samma IP-adress som Börje Peratts artiklar med mera också skrevs ifrån. Efter det och att den nya sjuka nidbloggen togs upp, den ANONYMA bloggen som förtalade och ljög och som Börje Peratt hyllade. Efter det, så har ”dom” helt plötsligt börjat använda just ”nidblogg” väldigt mycket när dom skriver nu. Även ”dom” anonyma med bara ett förnamn som kommenterar hos dom. Occams, anyone…

Tja – lite om detta
Det finns huuur mycket som helst på nätet där Börje Peratt själv gör EXAKT det han falskt anklagar skeptiker/andra för att göra. Jag nöjer mig med att visa upp detta – och det finns ju också massor mer att läsa här på bloggen om Peratts liknande agerande.

Och, var det någon som sa HYCKLARE..?

***

Hycklare – hypokrit
En hycklare eller hypokrit predikar om en särskild tro, religion eller livsstil, utan att själv följa det han förespråkar.

Dubbelmoral
Dubbelmoral är en informell beteckning på att förespråka andra moraliska principer än de man tillämpar i sitt eget liv.

Man kan se en likhet med dubbelmoral och kognitiv dissonans, då det i individens tänkande kontra beteende blir motsägande aspekter.

Kognitiv dissonans
Kognitiv dissonans är en känsla som uppstår när man har flera motsägelsefulla idéer samtidigt

Projektion
Projicering är en term som betyder att man lägger sina negativa egenskaper på andra människor och sin omgivning för att på det sättet slippa hantera dem. Det är en slags försvarsmekanism som de anti-sociala, däribland, psykopater använder sig av för att slippa ta på sig skulden för sina egna ord och handlingar. Genom sina insinuationer och lögner om andra så ”rentvår” de sig själv från skuld och misstankar.

Följ Gesus på Gesus på FacebookGesus på GooglePlusGesus på TwitterGesus på YoutubeGesus på Vimeo

8 reaktioner till “Börje Peratt – hycklaren

 1. Väldigt fascinerande människor, Sassersson och Peratt, det må jag säga. Snurrigare personer är nog svåra att hitta.
  (Lika snurriga verkar det dessvärre finnas rätt gott om.)

  Gilla

 2. Det vore onekligen sunt om det för varje källa på nätet som Börje Peratt får bort med hjälp av utpressning kommer två nya som nyktert och sakligt visar vad han pysslar med och vilka metoder han tycker sig ha moralisk rätt att använda.

  Att han återigen tog till det fula verktyget att kontaka arbetsgivaren till kritiska nyheter i syfte att få bort den artikeln från nätet som just dokumenterar hur han beter sig säger ändå en hel del. Han inser att hans metoder inte mår bra av att synas i dagsljus. Du gör ett viktigt jobb här Gesus som inte viker ner dig.

  Gilla

  1. Tack – Ja jag tycker egentligen att man ska ignorera pellejönsarna, och jag vet att dom inte har många som läser deras mög. MEN, jag skriver ju egentligen bara om vad dom hittar på, och tycker nog att det ska stå något att hitta om det så att det finns mer än deras falska sida av det också. + att dom gör allt för att dölja det.

   + att jag för tillfället har så mycket annat så det blir lite enklaste vägen – för att skriva om dom går av sig själv. Jag behöver inte lägga något direkt arbete på det, allt finns att plocka mitt framför näsan på en och dom matar på hela hela tiden med nya sjuka grejer..!

   Och bloggen handlar ju om att jag skriver om tokiga grejer jag ser, och detta kan väl klassas som ganska tokigt. Det + att dom har fått med sig bedragaren Terry Evans och en massa andra woo-woofundamentalister i sitt sjuka korstsåg mot skeptiker. Så ja, jo det platsar nog att skriva om tycker jag..!

   Gesus är fö att jämföra med Svarte riddaren som jag skrivit tidigare – han ger sig INTE i 1:a taget :-]

   Gilla

 3. Om Börje Peratt godkänner en sådan kommentar som den anonyma signaturen G-H kräktes fram i kommentarsfältet till en av Börjes bloggar, blir denne Börje indirekt själv ansvarig för kommentarens innehåll. Definitivt moraliskt sett. Sannolikt även juridiskt.

  Det är bland annat därför som dagstidningarna så ofta numera inte längre tillåter kommentarer under sina artiklar, ty den ansvarige utgivaren har ansvar inte bara för den redaktionella texten utan även för innehållet i kommentarerna.

  Eftersom Peratt till och med har kommenterat G-H:s kommentar, måste man förutsätta att han har läst den.

  Jfr för övrigt talesättet att om det regnar på klockaren, så skvätter det lite på prästen också.

  Så om den anonyme G-H tillåts att lämna ifrån sig bajs på Perattbloggen, lär det lukta skit om Börje Peratt också.

  Är det fler än jag som kommer att tänka på sången ”Och guldet blev till sand”? Fast där hos Peratt och dennes blogg kanske den låten snarare borde heta ”Allt han rör vid blir till skit”?

  Gilla

 4. Lite off topic, måhända. Men saken är den, att min kompis och jag har ingått ett vad.

  Han menar att den som skrivit ”50 nyanser av bullskit” samt ”Hycklarnas paradis” är Torbjörn Sassersson.

  Jag å min sida vill minnas och hävdar, att författaren till ”50 nyanser av bullskit” respektive ”Hycklarnas paradis” heter Börje Peratt.

  Nån här på GesusBloggen som kan slita tvisten åt oss? Vem av oss har rätt?

  Eller kan det vara så illa, att vi båda minns fel? *funderar medan jag bläddrar lite förstrött i Succébo-boken och känner ett smygande illamående skölja över mig inombords*

  Gilla

 5. Ännu en OT-sak. Kolla in den nya kommentaren hos Pheme genom att klicka på denna länk: http://phemeblog.wordpress.com/2013/07/15/borje-peratt-idiot/comment-page-1/#comment-471 .

  Som ni kan se hyser jag planer på att nu i vinter skriva en bok baserad på mina erfarenheter här på internet i allmänhet och GesusBloggen i synnerhet.

  Kanske ni också, och inte bara Pheme, har lust att bistå mig med råd och tips. Inte minst vad ni anser om den handling jag skissar fram i min synopsis?

  Nu inser ju jag att min bok inte kan bli samma kommersiella framgång som Börje Peratts Succébo-bok, men jag vill ju ändå gärna hoppas och tro, att den åtminstone ska bli inköpt av Sveriges bibliotek och därmed göras tillgänglig för utlåning.

  Eftersom det är min första bok någonsin, vågar jag inte placera ribban alltför högt upp, ej heller spänna min båge alltför kraftigt.

  Och uppriktigt sagt, mina vänner här på GesusBloggen: Om ni anser att mitt bokprojekt är ren bullskit, varna då mig så fort ni kan, helst innan jag går vidare med mitt bokprojekt, ty det är fanimej dyrt i dag att ge ut böcker på eget förlag. Fråga Börje, om ni inte tror mig. Han vet (allt).

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.