Det okända – WTF?

Vad är det jag ser – Det okända har dragit igång med en ny säsong, och jag har ingen koll på det överhuvudtaget…

Halleluja, ja jag har ju sagt/skrivit att jag har massor annat för tillfället och inte hinner med så mycket skeptiserande – och jag har massor liggande ”på gång”. Men vaf-n, Det okända, det borde jag minsann inte missa. Och varför är det ingen som nämnt något om det, hrmmm, hrmmm.

Gesusbloggen - Det okända

Ny säsong
En snabbkoll vad som hänt – för det kan väl inte vara så illa att Terry Evans haft ett avsnitt och det inte kommit till min kännedom jallafall.

Men nej, så illa är det inte, det har varit tre avsnitt. Ett med, Birkan Tore, ett med Pierre Hesselbrandt och ett med obehagliga Lena Ranehag hittills.

Nästa, nu på måndag, är med Vendela Cederholm, men sen avsnitt 5 är det dags för den fege Terry Evans att göra entré :-]

Pierre Hesselbrandts avsnitt får jag nog försöka hinna kika lite på – dom andra två tycker jag är ganska meningslösa, bara ordbajsar mediumfloskler.

Same same – antagligen
Jag har ju nu inga större förhoppningar att någon av dom har ändrat sin bedragarakt, utan kommer köra med samma som alltid. Tja kanske förutom Pierre, som väldigt tydligt senast jag såg honom tonat ner sina googlingar på bl.a stjärntecken och andranamn, sen det togs upp ;-]

Så jag kan ju, eftersom jag har tajt med tid för tillfället, istället för att knåpa ihop något nytt – hänvisa till några tidigare inlägg om Det okändas säsongspremiärer och avsnitt med mera här. Dom inläggen lär vara lika relevanta nu som då dom skrevs.

Kommer ju framförallt bli galet intressant att se om Terrybingon får lika bra, eller t.o.m bättre träffar denna gång :-]

Terry Evans SpökBingo – http://wp.me/pZ3jN-16c

TerryBingo – http://wp.me/pZ3jN-Wu

Old school Terry Evans – http://wp.me/pZ3jN-12G

Det igenkända – http://wp.me/pZ3jN-20h

Det igenkända igenkända – http://wp.me/pZ3jN-22B

TerryBingo igen! – http://wp.me/pZ3jN-2YN

Och vad tror ni, kommer det bli några spöken eller ”fenomen” fångade på film denna omgången..?

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion

13 reaktioner till “Det okända – WTF?

 1. Hej, Pierre Hesselbrandt! Jag förstår att du också följer vad Herren Gesus skriver här på sin spännande blogg.

  Jag har ett tips till dig, Pierre, nu när du tydligen har börjat gå in för att skippa andranamnen. Varför inte i stället låta dina andekontakter berätta vad de avlidna kvinnorna hette i efternamn INNAN de gifte sig? Eller vad dina kvinnliga kunder hade för efternamn FÖRE giftermålet?

  Den sortens information måste väl imponera som fan på dina kunder? Och bäst av allt, Pierre: Den sortens information finns INTE tillgänglig på webben, utan den måste man ringa till Skatteverkets folkbokföringsenhet om för att få reda på. Och då kan den där Gesus, vars blogg du och jag följer, näppeligen längre beskylla dig för att ha googlat fram all din andeinformation.

  Gilla

  1. Nja – menar du ”gamla” spöken, alltså typ innan Facebook eller så..? Menar här att ofta står det där, Lena Jönsson fd Svensson tex

   Men visst går det att ta reda på deras flicknamn, eller vad det heter över nätet pånåttsätt, eller? Släktforskningsprogram, siter, kanske..?

   Gilla

   1. Bäste Pierre Hesselbrandt! Som du kan se av Herren Gesus’ kommentar här ovan, finns det möjligheter att googla fram även gifta kvinnors flicknamn. Herren Gesus har helt rätt därvidlag. Det innebär att mitt tips till dig – att ringa till Skatteverkets folkbokföringsavdelning för dylik information – är blott EN av flera möjligheter för dig att ta reda på den av mig föreslagna faktauppgiften.

    Därmed kan Herren Gesus givetvis, sin vana trogen, fortsätta att beskylla dig för att ha googlat fram uppgiften i fråga. Jag är uppriktigt ledsen, att mitt tips till dig, Pierre, inte hjälper dig på det sätt, som jag trodde att det skulle göra.

    Men jag hoppas att du förstår min poäng. Nämligen att du behöver komma åt också sådan information, som INTE står att finna på webben.

    Kanske skulle du kunna göra som många medium gjorde i USA för ca hundra år sedan. De hade för vana att klippa ut och spara alla dödsrunor och dödsannonser, som publicerades i de amerikanska dagstidningarna. På så vis kunde de bygga upp ett döing-arkiv som de hade nytta av under sina turnéer från stad till stad.

    Jag bedömer chansen som rätt god, att om man åker till en viss stad för att kontakta andarna där, så finns nog i publiken åtminstone några personer, som under de senaste åren har mist sin nära/kära livspartner eller dylikt. Förhoppningsvis kan du då, efter att ha identifierat dessa personer i publiken, plocka fram, i smyg, en dödsruna/dödsannons som matchar just dessa besökare.

    Jag utgår ifrån att du beter dig som proffsen i din lukrativa bransch brukar göra, Pierre. Dvs de har egen personal på plats som hjälper till med att samla in information om besökarna. Sådan information kan erhållas genom att diskret smyga/mingla runt och tjuvlyssna på vad gästerna vill få ut av kvällen eller, absolut säkrare, genom att låta gästerna fylla i namn, adress, ärende/önskemål etc på en för detta ändamål tillrättalagd blankett.

    Det var ju för övrigt på sistnämnda vis din kände kollega Peter Popoff – se: http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Popoff – hade för vana att jobba, innan James Randi var oförskämd nog att avslöja honom som bluff.

    Nu vet jag förstås inte om Herren Gesus är lika duktig som James Randi på att avslöja bluff och båg i andebranschen (låt vara att mycket tyder på att han faktiskt är det). Så för säkerhets skull råder jag dig, Pierre, att vara jävligt försiktig, särskilt när du har just med Herren Gesus att göra. Han är fanimej inte att leka med (fråga Los Tres Amigos, ifall du inte tror mig).

    Jag vågar med emfas slå fast, att det aldrig kan vara kul att ha en sådan som Herren Gesus på sin motståndarsida. Var alltså på din vakt, bäste Pierre! Och Lycka till med din karriär!

    Gilla

 2. Gesus , vi trodde nog att du var fullt upptagen med Sassersson och Peratt så du inte hade tid med ”Det Okända” . Jag noterade oxå att säsongen kört igång , så det skall bli sjukt kul om du har tid att dissekera ngt avsnitt som du gör så förtjänstfullt ! Intressant inlägg ”bbnewsab” jag antar att den informationen kommer INTE andevärlden att prestera…DET skulle vara för otroligt ! Om nte annat så svårare att få fram för Pierre ….

  Gilla

  1. Oh ja – jag har massor, och då menar jag MASSOR liggande på vänt. Både med/om pellejönsarna Sassersson och Peratt och Det okända, olika avsnitt med bra skeptikergodis. Plus massor annat övrigt tokigt hittepå man ser där dom biter sig i rumpan

   Bara hoppas få tid till det snart + allt nytt som dyker upp hela tiden…

   Gilla

   1. Ja, man skulle faktiskt kunna tro det (att skribenten har läst dina bloggartiklar). ;o)

    Fast det ligger nog snarare till så här, Gesus: Du är helt enkelt jävligt bra på det här med att avslöja vilken bullskittro tron på andeväsen, spöken och afterlife är.

    Dessutom: Du har kända och respektingivande namn från vetenskapens värld, vilka så att säga backar upp dig och ger stöd åt ditt synsätt, att andevärlden är ren bullskit.

    Vad sägs om en sådan vetenskapskändis som Stephen Hawking? Han har sagt så här: ”The conventional afterlife is a fairy tale for people afraid of the dark.”

    Läs mer om Hawkings syn på afterlife/efterlivet här: http://www.huffingtonpost.com/2013/09/24/stephen-hawking-brains-copied-life-after-death_n_3977682.html .

    Gilla

 3. Redaktionen för Det okända borde studera innehållet i denna artikel: http://www.relativelyinteresting.com/2012-failed-psychic-predictions/?fb_ref=recommendations-bar .

  I den artikeln kan man läsa om förutsägelser avseende år 2012, gjorda av USAs mest kända psychics.

  Det var väl i princip alla förutsägelserna som slog in eller? Psychics kan ju avläsa framtiden. Det vet väl alla?

  Nä, uppriktigt sagt. På detaljnivå slog det allra allra mesta fel. Åt helvete fel. Ren bullskitnivå på förutsägelserna, alltså.

  Men vad kan/ska man egentligen förvänta sig? Psychics är ju bullskit. Förmågan att kunna se in i framtiden är ren bullskit. Hur skulle då kombinationen av psychics + framtidsförutsägelser kunna bli något annat än bullskit?

  Gilla

 4. Här är tio debattfel som redaktionen för Det okända och andra bullskittroende borde lära sig mer om: http://www.relativelyinteresting.com/10-commandments-rational-debate-logical-fallacies-explained/?fb_ref=recommendations-bar .

  Vi som ser hur Gesus och John Houdi blir påhoppade från troende woowoo-håll inser genast, att woowoos är jävla bra på att begå SAMTLIGA dessa fel.

  Fast de som är true believers (in)ser nog inte detta. De är nämligen FÖRBLINDADE av sin tro.

  That’s the way it is.

  Gilla

 5. Väldigt konstigt att påstå att Pierre skulle Googla när han inte ens vet vart han ska och tro vad du vill vilket du tydligen redan gör, men allt står inte på Google.

  Gilla

  1. Nej det är inte konstigt alls – inte när där är flera avsnitt med Pierre där man klart kan se att han gjort detta. Han gör det inte heller nu längre (tex andranamn och stjärntecken som han alltid använde då) eftersom han fått så mycket kritik just för det!

   Att han inte vet vart han ska – det spelar ingen roll, eftersom han Googlar när han är på plats, tex toalettbesök med telefonen, inga problem. Jag har fått bekräftat från Caroline Giertz att dom INTE tar/tog telefonen! Och JO allt det Pierre säger står på nätet…

   Läs gärna mina andra inlägg med Pierre och kika på videoklippen där du klart kan se just detta, tex här:

   gesusbloggen.wordpress.com/2012/01/30/pierre-googlar-vidare/

   Och här:

   gesusbloggen.wordpress.com/2012/02/07/ratsitpierre/

   Du har ett strålande exempel här – för du kan väl inte tro att spökena av någon underlig anledning helt plötsligt får för sig att snacka med Pierre och BARA säga saker om en som Pierre VET är där (Sara), vem hon är och saker som han har kollat upp..!

   gesusbloggen.wordpress.com/2011/12/19/googlepierre/

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.