Terry Evans matar Peratt och Sassersson

”Att beskylla någon utan bevis är en allvarlig kränkning” – Börje Peratt

Här är förklaringen till varför dom ”Three Amigos” TROR sig VETA att det är MP-S som är Gesus, och därför tycker sig ha fakta nog för att kunna hänga ut honom/och mig med lögner och falska anklagelser – UTAN att kontrollera det!

Källan
Det är alltså Terry Evans, ni vet han med alla dessa påstådda övernaturliga förmågorna, det är HAN som kommit fram till att MP-S skulle vara Gesus – och släppt det till dom andra två! Det visar väl ytterligare att denne fege bedragare, Terry Evans, INTE har några som helst av dessa förmågor han påstår sig ha OCH tar betalt för. Är det kanske så att dessa påstådda övernaturliga förmågor inte fungerar just när dom/han själv behöver dom – snöpligt ju! Precis som dom heller ALDRIG fungerar just när dom/det testas!

Eller man kanske kan köra en woo här, och säga att ”gåvorna/förmågorna” inte fungerar när man ska ha dom till att göra ont/elakt/ohederligt – dom säger ju alltid att dom fått ”gåvorna” för att HJÄLPA mänskligheten ;-]

Den tredje länken
Nu går t.o.m Terry Evans ut på sin blogg med namn och allt på MP-S och påstår att han är ”en känd skeptiker”! (känd skeptiker – coolt!) Terry vågar tydligen inte skriva ut Gesus där, för då kanske någon av tanterna faktiskt kollar upp det hela – och det är ju inge bra för honom, om dom ser att han/dom bara ljuger rakt av. Fast tveksam till att någon av tanterna skulle bry sig om det… Läs här!

Nära samarbete
Detta visar glasklart att dom tre, Terry Evans Börje Peratt och Torbjörn Sassersson samarbetar nära med varandra bl.a för att ta reda på min identitet! Terry Evans har här då ihop med dom andra två, men utan sina/deras övernaturliga förmågor, ”resonerat” sig fram till att MP-S ska vara Gesus. Terry har berättat sina misstankar för dom, eftersom dom inte var på seansen, vad jag såg jallafall, och dom måste aktivt agerat ihop för att få detta till det dom har och hur dom agerar. Igen, UTAN att fråga mig eller MP-S!

Börje Peratt släpper sen med hjälp av Torbjörn Sassersson tre inlägg på tre olika bloggar samma dag som Terry Evans släpper ett inlägg på sin blogg om samma sak och korslänkar. Allt för att det ska komma ut så mycket som möjligt. Men nu får dom lugna sig lite, jag hinner fan inte med att skriva om alla deras lögner…

Börje Peratt - Terry Evans - Torbjörn Sassersson

The Three Amigos
Terry Evans, Sveriges väl ”största” och mest kända påstådda medium, som bl.a säger sig kunna höra döda prata, se in i framtiden och som har ett alldeles eget helt andeteam av döda människor som arbetar ideellt för honom i andevärlden.

HAN, klarar alltså INTE att ta reda på Gesus identitet – inte ens genom att fråga någon av mina döda kompisar eller släktingar.

Hmmm underligt, som sagt, hans övernaturliga förmågor fungerar alltså INTE när HAN SJÄLV behöver dom – det händer ju ALDRIG annars..!

Torbjörn Sassersson har ju sina astralresor som han gör ett par gånger i veckan, eller vad han sa. Han kan ju enkelt hoppa ur sin kropp och flyga hit och t.ex läsa på brevlådan vad jag heter. Jag har ju t.o.m bjudit in honom hit och hjälpt honom för att göra det – men nix, inte heller han kan tydligen använda sina påstådda förmågor just när han själv behöver dom.

Börje Peratt, t.o.m han påstår ju att han har ”övernaturliga” förmågor, bl.a att han får ”mediala meddelanden” och kan se in i framtiden – men inte heller han kan se Gesus identitet. Jag har kanske ingen framtid, ahhhh ;-]

Just dessa tre!
Som så sjukligt försöker få reda på vem jag är (varför – om inte för att typ, ”vi vet var du bor”), OCH har dom bästa förutsättningarna i hela världen, ja i hela Universum eftersom dom jobbar där också, för att just ta reda på min identitet – DOM klarar INTE det. Jag har ju också uppmanat dom till att, som man kan göra om man inte har några övernaturliga förmågor, bara helt enkelt kontakta mig och fråga – men det verkar inte heller vara något dom vågar..!

Kan sen någon förklara för mig varför Terry Evans så aktivt försöker få fram min identitet – VAD behöver han den till? Och varför frågar han mig inte bara..?

***

Här är vad dom kommit fram till och hur!
(jag byter till MP-S här också)

Terry Evans skriver – ”När vi klev upp på scenen för att starta seansen noterade vi att MP-S satt precis framför oss på främre raden, trots att han var en av de sista som kom in i lokalen.”

Sen citerar Terry vad jag skrivit här på bloggen: ”Inte ens när jag satt framför Terry på hans storseans, så kände varken han eller hans andeteam av att jag var där, TROTS att dom påstår att dom kan och gör just det.”

Terry Evans – ”Vi märkte omedelbart att MP.S hade en I-Phone hängandes runt halsen. Vi förstod att det fanns en risk att han möjligtvis skulle kunna spela in, men vi valde att ta den risken.”

”Senare fick vi veta att denna seans i Helsingborg hade spelats in och lagts ut på internet av en välkänd skeptiker.”

Terry Evans – ”Under storseansen fanns det stunder då MP-S inte kunde hålla tillbaka skrattet. Det var inte ett uppskattande skratt, och han skrattade vid olämpliga tillfällen.

Några dagar efter denna seans nämnde den välkände skeptikern, som verkar under pseudonym att han hade närvarat vid denna storseans. Han skrev om detta i sin blogg och sa att det nästan hade varit omöjligt för honom att hålla tillbaka skrattet och att han ibland skrattade rakt ut under seansen, precis så som vi hade upplevt.”

Sen citerar Terry vad jag skrivit här på bloggen: ”Kom på mig själv med att skratta rakt ut ett par gånger, och folk runtom tittade surt på mig.”

Detta att MP-S satt framför Terry, och skrattade på seansen – och att jag också gjorde det, DET, det är alltså deras ”underlag och fakta” för att MP-S skulle vara jag!

Terry Evans - bedragareAllvarligt?

Det och att MP-S hade en I-phone om halsen, DET är alltså TILLRÄCKLIGT för dom att, UTAN att kontrollera upp mer, hänga ut honom och anklaga honom för att var mig och alla dessa lögner dom skriver om mig och vad jag gör!

Vattentäta bevis?
Om man tittar på deras ”bevis” och slutsatser, så är det inte lite, LITE väl tunt för att dra igång och lägga ut alla dessa anklagelser..?

Jag tror det var över 400 personer på seansen där – ALLA satt ”framför” Terry, ingen bakom :-] Jag vet inte hur många som har/hade I-phone, men misstänker en hel del. Av dessa 400 var det som jag sagt tidigare en hel del som gick i paus, klart missnöjda med Terry Evans. Det var också en del runt mig som skakade på huvudet och skrattade åt hans dåliga och genomskinliga uppträdande under seansen.

Att sen koppla ihop att JAG skriver att jag satt framför Terry, och skrattade – vilket nog passar in på ett stort antal personer där OCH INTE kolla upp mer. Ja jag vet ju att bevisbörda är inget det sysslas med i den branschen, men jag menar, ändå..! DET, det är vad dessa påstådda grävande ”journalister”, som kan bl.a se in i framtiden och flyga runt utan sin kropp och en som kan snacka med döda, DET är vad dom baserar sin ”outning” och förtalskampanj på. Hallelulja!

Fult OCH fegt!
Terry Evans kör ju med en liten gardering (som alltid), att han inte vet, att det ”bara är frågor”. Men känns det inte som det kvittar efter den ”outningen” med namn + artistnamn/företagsnamn, och är det någon av hans tusen troende tanter som nu inte tror att det är MP-S som påstås göra detta? Jag menar alla dessa tanter dom tror på Terry när han säger att döda människor pratar med honom – skulle dom inte tro på honom när han påstår detta då..?

Terry Evans skriver – Jag anklagar inte MP-S, jag ställer honom bara frågor. Jag har fortfarande mina misstankar och jag har inga tvivel om vad jag har bevittnat”

Ska bli sjukt intressant att se om Terry Evans vågar publicera svaren på dessa frågor som han då ställer!

Det är ju knappast lönt att JAG skriver och svarar – Terry vågar ju inte låta mig skriva på hans blogg. Det raderas fegt och oärligt direkt bara!

OCH, kommer Terry Evans att be MP-S om ursäkt där på bloggen sen när dom väl begriper att det inte är han som är Gesus? Intressant att se hur dom ska vrida till det. Ska dom t.o.m be MIG om ursäkt ;-]

***

GesusNote
Terry Evans skriver – ”Nyligen skrev Börje Peratt en artikel om en man vid namn Magnus Pålsson, där han gav sin åsikt om vem han anser att denne man är.”

Börje Peratts ”åsikt” om vem Börje anser MP-S vara – den/det är ju baserat på Terry Evans antaganden och det som Terry talat om för honom..!

***

Bonusfail
Terry Evans skriver – ”Senare fick vi veta att denna seans i Helsingborg hade spelats in och lagts ut på internet av en välkänd skeptiker.”

Det skulle jag sen också vilja se deras ”bevis” för att det skulle vara jag – jag har aldrig sagt att JAG spelat in den och den ligger inte på Gesus Youtubekanal heller, jag bara länkar till den.

Så jag vet inte hur dom kan anklaga mig för det också, igen helt utan några belägg..?

***

Extra bonusfail
Terry Evans och alla andra påstådda medium som kör storseanser för att lura av folk pengar. Dom vill ju inte att någon ska spela in det så att alla kan se/höra, först hur dåligt det är och sen att det är samma floskler och Barnumuttalande hela tiden bara – så dom ”tillåter” ingen att spela in. Tillåter – för det är absolut inget olagligt att göra det, bara att dom inte VILL det och därför säger att det inte är tillåtet.

Men jallafall. Terry Evans skriver i inlägget här/där att det inte är tillåtet, ”för att skydda besökarnas rättigheter och integritet”. Besökarnas ”rättigheter” – ehhh, vad/vilka är det och hur skyddas dom mot VAD? Och ”integritet”, det är ingen som vet vem dom är, inga namn eller något sägs.

Men hur som helst, rimmar inte det j-igt dåligt med att då själv hänga ut en helt oskyldig besökare, för något han inte gjort, med namn företag och allt? Det är PRECIS som alltid i woo-woovärlden, DOM kan göra precis allt, särskilt sådant som ”skeptiker” absolut inte får göra!

***

Långt över gränsen
Woo-woos och påstådda medium med flera har ju kidnappat ”näthatet” och påstår att dom är utsatta för det bara för folk inte tror på deras bluff och hittepå. Dom drar sig inte för att som tidigare t.ex dra in en ung flickas självmord och jämföra sig med henne för att kunna ta på sig offerkoftan. Här klämmer Terry Evans till med, och påstår igen att skeptiker mobbar, trakasserar, förtalar och vållar psykisk skada, som det INTE finns något som helst belägg för i vanlig ordning.

Terry Evans skriver – ”Vilken ursäkt kommer de att ge när de spelar dessa barnsliga spel för att förtala andra? Vilket försvar kommer de att erbjuda om de en dag omedvetet går över en gräns och vållar psykisk skada, eller om vi tänker extremt, om någon tar sitt eget liv som ett resultat av deras trakasserier och mobbing?

Jag säger inte vem som är skyldig; jag ställer bara frågor, för beteende av detta slag är extremt farligt.”

Vilket ”beteende”, av vilket slag, är det som är ”extremt farligt”?

Allvarligt?
Terry Evans menar alltså bl.a att man (skeptiker) kan ”vålla psykisk skada” som leder till självmord, om det ifrågasätts att DÖDA människor berättar för honom att det är dags för eller har varit ett tandläkarbesök, och han tar betalt för att göra det det!

Synd att Terry är så sjukt feg och inte vågar låta någon svara på hans frågor – eller ta en debatt!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


69 reaktioner till “Terry Evans matar Peratt och Sassersson

 1. Bra skrivet, Gesus.

  Ja, det är synnerligen fascinerande att se vad lite som får denna trojka att gå igång. De (i synnerhet Baserar Peratt) baserar ju ALLT skitsnack, förtal och smutskastning på hörsägen och inga bevis för något.

  Sedan detta med inspelningar av seanser: Börje Peratt tror ju att jag åkt runt och spelat in seanser. Trots att jag tydligt svarat Börje Peratt, denna rättshaverist, att jag aldrig besökt en endaste storseans då de inte är mitt intresse (dessutom är storseanser så dåliga och bara för att dra in pengar. Mitt intresse är fysiska seanser och inte trams som storseanser).

  Jag har således aldrig spelat in en storseans men däremot har Skeptikerpodden (där jag en gång var programledare) fått flera inspelningar mailade till oss.

  Men bryr sig rättshaveristen Börje Peratt om detta? Nej, han drar hela tiden upp att jag ska åka runt och spela in seanser.
  Detta, och en hel del annat påhittat, använder Börje Peratt i frustrerat försök att smutskasta mig. han försöker bl a sprida lögnen om att jag ”attackerar och trakasserar kvinnor” bara för att jag diskuterat SAKFRÅGOR med bl a kvinnor. Han tar alla frustrerade chanser han hittar att förvränga så att det blir en möjlighet att smutskasta och förtala.

  Ja, Börje Peratt ochhans svänggäng är synnerligen obehagliga med sina lögner och förtal. Det är ju utan tvekan så att de är medvetna om bedrägerier som kan ske på storseanser och liknande för VARFÖR är de annars så aktiva på bred front för att förtala skeptiker för att försöka få dem att tystna?

  Gilla

 2. Ni verkar vara mycket inne på att stalka journalister som arbetar emot nätförtrycket. Det är enkelt att fatta. varför är det så viktigt för er att försöka ge igen? Det är ju ni som är nätplågan.

  Det finns fler som heter Magnus Pålsson som kan råka illa ut om Perratt inte är tydlig. Varför polisanmäler inte Gesuspålsson om han inte redan gjort det? så att rätt pålsson länkas till Gesus.

  Låt mig slippa bli länkad till Gesus / en av många Magnus Pålsson snälla

  Gilla

  1. ”Stalka journalister”? Nej, du missuppfattar; det handlar om Börje Peratt och Torbjörn Sassersson. Förvisso kan alla som vill kalla sig ”journalist”.

   Och ”ge igen”? Om du läst på hade du kanske förstått vem det är som ger sig på vem.

   Sedan så ifrågasätter jag ditt nic/alias och förutsätter att det är nytillverkat av ett woo. Hela texten du skrev doftar just denna bias.

   Gilla

 3. Magnuspalssons2013:s avatar är väldigt lik Joshua Jackson, i synnerhet när denne spelar Peter i Fringe. Tänk att Gesus fick så celebert besök i bloggen. Och tänk att Joshua Jacksons riktiga namn är identiskt med personen som hängs ut som näthataren Gesus. Kan det vara så att skådespelaren, dataspelsmusikskaparen och näthataren är samma person och försöker dölja detta genom ett villospår? Intrigen ligger så tät att bara en undersökande artikel i newsvoice kan skingra dimmorna och nysta upp alla trådar i denna komplott.

  Gilla

  1. Hahaha! Ja, Börje Peratt är så desperat nu att det är löjligt.

   Han och Sassersson kämpar som blådårar för att hans förtal mot (i synnerhet mig) ska spridas. Korslänkningara mellan bloggarna görs för att de ska synas mer på sökmotorer för de som söker på mitt namn. Det är inget annat än avancerad ryktesdestruktion de försöker göra på mig Börje Peratt och Torbjörn Sassersson.

   Peratt drivs nu av ett hat som är förankrat hos Sassersson då Sassersson i snart två veckor tjatat hos Humanistbloggens ansvariga utgivare att ändra i en text jag skrev om honom där. Jag ändrade texten och tog med att Sassersson ringt upp och mailat skeptikers arbetsgivare och det tyckte Sassersson inte var bra (och ändå stämmer det).

   Här är länken till Humansitbloggposten:

   http://humanistbloggen.blogspot.se/2013/02/pastadda-mediet-terry-evans-hotar.html

   Ni som har bloggar får gärna korsposta den på era bloggar också. Kan Börje Peratt och Torbjörn Sassersson så kan nog kanske skeptiker göra detsamma?

   Här är en annan länk som nog Börje Peratt tycker är så kul att den postas (Gesus, om den inte blir en levande länk hoppas jag att du kan fixa detta).

   http://humanistbloggen.blogspot.se/2012/03/borje-peratts-trovardighet.html

   Samma med den: Sprid den och korsposta den så om inte annat får folk se vad det är för rättshaverist det handlar om…

   Som sagt: Att jag ändrade på posten på Humanistbloggen kommer jag att uppleva ytterligare hämnd för från herrarna. Var så säkra att det kommer fler bloggposter med fler lögner, förtal och smutskastningar från herrarna.

   Deras smutskastningsiver har knappast börjat och de har ju inget annat att hålla på med så…

   Gilla

    1. Vi spelar först in nästa avsnitt i höst, tyvärr.
     Fan också. Hade velat haft första tjing så att Börje Peratt och Torbjörn Sassersson gått i taket totalt!

     Gilla

    2. Tja du vet man har blivit en riktig kändis nu ju – det haglar, ja kanske inte riktigt haglar ;-] inbjudningar Har tackat nej tidigare, men i ett svagt ögonblick sa jag nu ja till bl.a Kvack…

     Gilla

    3. Men Houdi, jag har ju hört från vanligtvis bälunderrättade källor att du och Gesus är samma person… Då kan du ju inte ha med honom i Radio Houdi, då hör ju folk att ni har samma röst ;)

     Gilla

     1. Så sa woos när jag var med och intervjuade Garvarn också. De trodde (håll i er nu) att jag var samma person men ”eftersom jag var buktalare så kunde jag imitera en annan röst.”
      I rest my case.
      Är man verklighetsallergiker finns inga. Spärrar för fantasin …

      Gilla

    4. Jo, med risk för att vara övertydlig så var jag inte helt seriös, men normalt tänkande människor torde väl förstå det om de läst ens en bråkdel av mina andra kommentarer. =)

     Gilla

 4. Kan inte du & Houdi snacka ihop er om ett specialavsnitt, bara för att sätta ännu fler griller i Sasserperatevans hjärnor??

  Gilla

  1. De har nog griller i sina huvuden så det räcker.
   De spenderar barje ledig tid på mig och Gesus så det är lite kul att veta att de tänker på oss hela tiden. Vi gör de frustrerade.

   gesus; fan om vi kanske skulle slå oss ihopp ändå? Två eremitskeptiker mot två rättshaverister.

   Gilla

    1. Förvisso. Men frågan är om det är värt att ge Börje Peratt den uppmärksamhet han törstar efter?
     Jag tror att det värsta som skulle kunna hända denna rättshaverist är att man ignorerar honom. Alla kan ju se att stackarn skriker efter uppmärksamhet.

     Kanske bäst att ignorera honom och Torbjörn Sassersson så man kan återgå till viktigare saker. T om klippa tånaglarna är viktigare än försöka få vettiga saker ur dessa herrar.

     Gilla

   1. Ja jag tycker själv det är dags att ”ta nästa steg” och trappa upp liksom – inte mot/med pellejönsarna Peratt och Sassersson, dom hade jag gärna sluppit ens höra talas om. Men mot/om påstådda medium och deras bedrägerier. Du bör väl ha lite kontakter inom TV och så tänker jag. Jag tror vi får höras av på nått sätt, kan kanske bli något…

    Gilla

    1. TV är svårt. Skepticism säljer inte lika mycket som fantasi.

     Men det är klart att vi alla skeptiker ska strunta i rättshaveristerna. De gör ju detta för att vi skeptiker inte ska fortsätta jobbet mot tosserier utan måste försvara oss mot dessa herrars hittepå, lögner och förtal.
     Ju mer DE får uppmärksamheten de törstar efter så kan bedragare verka fritt.

     Börje Peratt och Torbjörn Sassersson är småhandlare i sammanhanget. Jag tror att bara Humanistbloggen har fem gånger mer besök än dessa herrars bloggar, och om man då tar bort alla besök från skeptiker till SasserPeratt-bloggar så är de knappt mätbara.

     Låt dem hålla på i sitt hörn. De går ju inte ha en ärlig och hederlig debatt med dem så det är bättre låta dem vara. Man ska välja sina strider och jag tycker striden mot tosserier och bedrägerier är viktigare än att försöka tala reson med näthatande bias-gubbar med för mycket fritid och verklighetsallergi.

     Gilla

     1. Jo, VI ska göra TV-skepticism säljande ;-] Jag har massor av idéer, Sveriges egna Penn and Teller typ – du lång och snackar hela tiden, jag kort och håller tyst… Ha ha, perfekt ju!

      Ja jag är lite splittrad angående att skriva om Peratt och Sassersson – och gör det väl mest annars när dom gjort något nytt extrastolligt och/eller något ”mot mig”. Det är just nu också lite ”minsta motståndets lag” här för mig – jag har galet ont om tid att näthata, förfölja, kränka, mobba och häxjakta med mera. Så det passar perfekt med dessa pellejönsar och vad dom hittar på, det skriver liksom sig själv – och där är att ösa ur, outtömliga källor… Dom gör det också så sjukt enkelt att visa upp hur falskt och fegt dom gör det också. Sen har dom ju nu fått med Terry Evans på sitt crazytrain, så det blir liksom två flugor på smällen allt detta…

      Jag tycker också att det är viktigt att ge en sann bild av hur det verkligen är – så att inte folk som inte är insatta i detta och dom, får bara deras lögner att läsa.

      Gilla

    2. Vore tokroligt om du hade ett skynke på dig ungefär som på din avatar… och John kan väl helt enkelt buktala åt dig så slipper du den biten helt.

     Gilla

 5. Här är ett försök till neurologisk/neurovetenskaplig förklaring till varför vissa människor hellre går i döden för sin åsikt än byter till annan åsikt. Mitt inlägg handlar om varför det är lönlöst, ja faktiskt ett helt dödfött projekt, att med sakliga argument försöka få vissa människor – låt oss kalla dem för true believers – att förstå hur deras trosparadigm bygger på en rad feltänk och faktaförvrängningar.

  Förklaringen är tvåfaldig:

  1) Dels handlar det om att den sortens true believer-individer så att säga har fastnat i sin barndoms högerhjärnhalviga tänkande. Om detta har jag skrivit en rad inlägg tidigare här hos Gesus och hos Pheme, så den förklaringsapekten går jag inte närmare in på här i detta nya inlägg.

  2) Men dels också handlar det om hur åsikter och värderingar (values) processas/behandlas/bearbetas av hjärnan och VAR någonstans i vår mänskliga hjärna detta sker.

  Följande gäller. Låt oss för enkelhetens skull sätta likhetstecken mellan åsikter och värderingar.

  Vissa åsikter är – uppfattas/upplevs som – förhandlingsbara för hjärnans ägare. Det innebär att den sortens åsikter under processandet/bearbetningen i hjärnan i stor utsträckning hanteras av hjärnans belöningscentra.

  Starkt förenklat: När de här belöningssystemen i hjärnan är inkopplade sker bearbetningen i enlighet med sedvanlig så kallad cost/benefit-analys. Dvs hjärnan väger fördelar mot nackdelar vad gäller om åsikten i fråga ska hållas fast vid eller överges. Blir beskedet från/vid denna hjärnanalys, att det lönar sig för individen att överge sin åsikt – till exempel genom att han då blir hyllad i positiva ordalag av omgivningen – ja då överges åsikten. Belöningen därför är alltså större än obehaget att ändra åsikt.

  Men sedan finns det åsikter som av individen uppfattas som sakrosankta/okränkbara (så kallade sacred values). Den sortens åsikter har som regel en mer eller mindre tydlig religiös underton (dvs även woowoo-åsikter hör hit). Och den sortens åsikter är sällan, vanligen aldrig, förhandlingsbara.

  Den som i all välmening försöker få en individ att ändra sig vad gäller den sortens åsikter är som regel chanslös. Det vanligaste scenariot är, att ju tyngre argument och fakta som läggs fram i akt och mening att försöka få den sortens individ att inse sina feltänk och faktafel, desto mer övertygad blir den individ, som utsätts för sådana här övertalningsförsök, att hans egen åsikt bara måste vara rätt. (Jehovas vittnen är ett bra exempel härpå. De stärks i sin tro av att få mothugg från icke-troende, ty då bekräftas det som står i Bibeln, att de rättrogna ska bli utsatta för smälek och förföljelse.)

  I woowoo-världen, liksom i religiösa sammanhang över huvud taget, synes en rad åsikter (som woowoos eller öppet religiösa hyser) vara av det sakrosankta slaget. Innebärande att varje försök att påvisa feltänk och faktafel uppfattas som kränkning av i första hand själva individen som hyser åsikten i fråga. Att resonemangen egentligen riktar sig mot individens åsikt(er)/tankeparadigm uppfattas inte av den som är true believer.

  Nu till den neurovetenskapliga förklaringen. Jag citerar ur denna artikel, se: http://www.news-medical.net/news/20120123/Decision-making-over-sacred-values-prompts-a-distinct-cognitive-process.aspx :

  The brain imaging data showed a strong correlation between sacred values and activation of the neural systems associated with evaluating rights and wrongs (the left temporoparietal junction) and semantic rule retrieval (the left ventrolateral prefrontal cortex), but not with systems associated with reward.

  ”Most public policy is based on offering people incentives and disincentives,” Berns says. ”Our findings indicate that it’s unreasonable to think that a policy based on costs-and-benefits analysis will influence people’s behavior when it comes to their sacred personal values, because they are processed in an entirely different brain system than incentives.”

  ALLTSÅ: Folk som har fastnat i högerhjärnhalvigt intuitivt magiskt och/eller religiöst tänkande – läs: woowoos och starkt religiösa människor – processar/bearbetar inkommande faktainformation på ett annorlunda sätt än ”vanligt folk” (inklusive skeptiker) gör.

  Förvisso KAN de använda delar av sin vänstra hjärnhalva också, medan de processar informationen, fast då synes aktiviteten i huvudsak vara förlagd till de centra i vänster hjärnhalva som bearbetar/processar frågeställningar av moraliskt slag. Typ: Är detta moraliskt rätt eller fel?

  För att besvara den frågan brukar kalla fakta få underordna sig det som KÄNNS rätt för individen, vilket är detsamma som att säga att det högerhjärnhalviga informationsbearbetningssystemet har/ges tolkningsföreträde. Dvs höger hjärnhalva vinner över vänster hjärnhalva i den dragkampen.

  Alternativt processar/bearbetar true believers den här sortens information i den vänstra ventrolaterala delen av prefrontala cortex, där medfödda och sedan tidig barndom inlärda regelverk (över hur man ska bete sig, tycka och tänka) ”huserar”. Varvid det förstås är lätt att tänka sig, att true believers dels har speciella regelverk; vilka i huvudsak eller åtminstone i grunden är baserade på känslor (= de emanerar alltså ytterst från den högra hjärnhalvan) och dels praktiserar synsättet, att regler är till för att följas/hållas, inte att ifrågasättas.

  Så det är sett mot denna bakgrund inte konstigt att true believers i mångt och mycket har egenskaper som kan liknas vid och jämföras med en rättshaverists. En äkta woowoo eller starkt religiös människa kan således inte, enligt egen uppfattning, ha fel. De ”VET” att deras TRO är den rätta oavsett om de kan bevisa detta eller inte. Skulle stärkande och styrkande bevis saknas, är inte heller det något problem. Och, kanske framför allt, med en dåres envishet framhärdar de i sitt eget trosparadigm. Hellre dör de än medger att de kanske har fel.

  Testa gärna denna neurovetenskapliga förklaringsmodell på woowoos som Gesus har skrivit om här på bloggen ELLER testa den på woowoos som har kommenterat här i kommentarsfälten på Gesus’ blogg.

  Håll med om att denna förklaringsmodell, som jag just har redogjort för, synes ha en nästan kuslig träffsäkerhet.

  Gilla

  1. Den här kommentaren från John Houdi bär syn för sägen vad gäller mitt budskap i inlägget här ovan.

   JohnHoudi skriver följande (några inlägg här ovanför) den 10 juni 2013 at 19:13:

   Så sa woos när jag var med och intervjuade Garvarn också. De trodde (håll i er nu) att jag var samma person men ”eftersom jag var buktalare så kunde jag imitera en annan röst.”
   I rest my case.

   Är man verklighetsallergiker finns inga. Spärrar för fantasin …

   Ja, verklighetsallergi är en jävla bra beskrivning på detta fenomen, som jag har försökt att förklara nu. Tack, John Houdi, för den termen!

   Gilla

 6. Jag tycker vi ska börja samla ihop pengar så att Peratt, Evans och Sassersson kan få träffa varsin duktig KBT-terapeut!
  HerrJii kanske också kan få en tid?
  Ser liksom ingen ände på det här. De kommer köra på tills de gör bort sig så pass att det blir total förnedring. Bara en fråga om hur lång tid det tar innan de själva inser det. Det kan nog ta ett tag med tanke på att självinsikten verkar vara obefintlig.

  Röstar för ett skeptiskt tv-program. Kan jag få vara värdinna eller nått då? Kamma mattfransarna eller klia er på ryggen? Jag tror faktiskt att idén skulle gå att sälja!

  Gilla

 7. Ett TV program som visar en annan sida av det paranormala kontra ”Det Okända” vore ju suveränt . Gärna med ”riktiga” medium i sändningen som kan visa sina förmågor …Kanske göra som ”Det Okända” besöka hus där det ”spökar” men med en annan infallsvinkel , en mera sund och logisk hållning till ”fenomenen” .

  Gilla

 8. Jag har Fringeskådisens avatar, kan inte ta några risker med min identitet. Ni verkar vara helt besatta av de där Peratt Sasserson. Ni borde söka verkligen söka ADHD vård och sluta vara så paranoida. när ni ska sova går ni och lägger er med dem i huvudet också – vaknar ni på morgonen med dem i huvudet? Är de överallt i era hjärnceller? – Magnus Pålsson

  Gilla

  1. Ja ditt j-a snille – man skriver såklart ut sitt NAMN, (vad det handlar om här) när man INTE vill att ens identitet ska ”komma ut”. MEN man visar en bild på någon annan, en kändis..!

   Allvarligt – greppar du verkligen inte att du BARA skämmer ut dig hela tiden!

   Gilla

  2. Magnus, när du nu ändå är här hos Gesus samt dessutom tillbaka från din USA-resa, kan du väl berätta lite om allt spännande som du var med om under Apogaeafestivalen i delstaten Colorado.

   För att friska upp ditt minne får du gärna läsa på lite om festivalen här: http://apogaea.com/the-apogaea-festival/ , så att du inte får för dig att det var frågan om en festival för blomsterarrangemang eller dylikt som du besökte, ty då kan ju folk i sin tur få för sig, att du faktiskt inte har besökt festivalen utan hållit på med att spela golf hela tiden samt skicka kommentarer hit till GesusBloggen i stället.

   Ack ja, allt har sina begränsningar. Utom galenskapen. Den är gränslös. I alla fall hos vissa.

   PS Hur har du det med din jet lag? DS

   Gilla

   1. Nej du missförstår nog – detta ska föreställa en ANNAN Magnus Pålsson. Som INTE av misstag vill bli tagen för ”vår” MP-S, och tydligen vill vara anonym men ändå skriver ut sitt namn. Som du säger ja, gränslös :-]

    Gilla

    1. Aha, jag som i min enfald trodde att det första Magnus gjorde efter festivalavslutningen den 9 juni i Colorado och hemkomsten till Sverige var att, anonymt, beklaga sig och gråta ut här hos dig, Gesus, över allt obehag det numera innebär att heta Magnus Pålsson.

     Och så är det alltså i själva verket ännu en Magnus Pålsson – med starka likheter med Herr Jii – som nu mot sin vilja dras in i skiten, som har behov av att beklaga sig och få gråta ut, även han anonymt förstås, här hos dig.

     Det påminner mig om tv-programmet Blåsningen, där artisten Peter Lundblad vid ett tillfälle hamnade ombord på ett flygplan, där SAMTLIGA passagerare uppgav sig heta just Peter Lundblad. Alla var på väg mot några dagars firande av en sorts Peter Lundblad-festival. Vem vet, kanske även den ägde rum i Colorado, USA? Apogaeafestivalen är måhända under namnändring till Magnus Pålsson-festivalen?

     Hör du MagnusPalsson2013, du ska kanske överväga att byta namn. Kolla in här, http://www.skatteverket.se/privat/svarpavanligafragor/namn/fornamn/kanjaggemigsjalvettnyttfornamnochhurgorjag.5.18e1b10334ebe8bc8000118444.html , så kan du se vad som gäller vid namnbyten.

     Alternativt kan du stämma av med Börje Peratt. Han har nämligen också bytt namn, även om det nu är ett tag sedan han gjorde det.

     Till sist en rolig historia. Stadens kyrka hade fått mottaga en större donation. Prästen berättade vid söndagens gudstjänst om donationen för de församlingsbor som satt i kyrkbänkarna.

     Prästen avslutade med: – Jag vet vem den givmilda donatorn är men respekterar förstås önskemålet om anonymitet.

     Varpå det skrapade till lite i en av kyrkbänkarna och en äldre herre reste sig upp, harklade sig och sade: – Ja, jag tycker det var bäst så.

     Vem vet, kanske han också hette Magnus Pålsson? Och nu behöver byta namn.

     Ja, jag vill inte ens utesluta att det var just den mannen som också nyligen gav ett stipendium till Torbjörn Sassersson, en nyhet som slogs upp stort på Humanism & Kunskaps hemsida. Men som i övrigt inte uppmärksammades på något annat håll – än här hos dig och din GesusBlogg.

     Gilla

 9. Detta är lite OT, men jag vill ändå berätta, att det finns Gesuslika personer i andra länder, vilka också ägnar sig åt att avslöja en massa woowoo-bullskit.

  Bland dagens inkommande mejl till mig återfinns detta; jag citerar det i dess fulla längd och ber den intresserade att i synnerhet läsa invändningarna/kritiken mot det beskrivna händelseförloppet i slutet av mejlet.

  A Ghost Saved Her from Attack by a Rapist

  The Personal Experience of Dorothy

  ”My experience with a benevolent ghost took place just a few months after I married David in 1970. We didn’t have much money in those days, and we lived in a pretty tough section of Kansas City. We moved into the third house in a string of five, run-down, identical houses[.] […] To make matters even worse, young women in our neighborhood had been targeted by a rapist who had slashed and raped at least half a dozen women, murdering one.”

  [One night when Dorothy was home alone she was prevented from entering her kitchen from the living room by an ”impenetrable invisible barrier” in the doorway. She tried again and again to enter the kitchen, without success, when the phone rang, stopping her efforts.]

  ”It was my next-door neighbor, Pearl. In a hoarse whisper, she told me to be quiet, and just listen carefully to what she was about to say. ‘You know that these five houses in a row are all built just exactly alike,’ she said, ‘so I know just where your telephone is. You just sit there and talk to me and don’t move away from the sofa.’

  ”My head was swimming. First a ghost made of blue light blocked my path to the kitchen and now my next-door neighbor was telling me not to move from the telephone. Pearl kept her voice low, but her words were beginning to gain powerful meaning. ‘Now, don’t you be afraid, but I can see a man standing right outside your kitchen door. He’s got a big butcher knife in his hand, and it is plain to see that he has been waiting for you to come back into the kitchen. […] He can’t see
  you there on your sofa when you talk on the telephone, so you just stay there!'”

  [Pearl had already phoned the police after she saw the man in the back alley. They soon arrived and captured the slasher-rapist.

  OCH NU FÖLJER ALLTSÅ DET STYCKE DÄR MEJLETS AVSÄNDARE BRIAN PÅPEKAR VISSA KONSTIGHETER I DOROTHYS REDOGÖRELSE FÖR HÄNDELSEN:

  [Disregarding for the moment the paranormal aspect of this memorate, it reads like an adolescent horror legend (imagine Dorothy as a babysitter).

  Besides being unbelievable (never trust a story featuring a butcher knife), it’s also a little confusing. The narrator both says
  the man ”had been waiting outside our kitchen to attack me” and ”he had waited in the kitchen to attack me.”

  When the police arrive, Dorothy hears ”the sound of scuffling and shouts outside the kitchen.” Did the man flee the kitchen or was he never in it? Pearl ambiguously said the rapist was ”standing right outside your kitchen door,” but whether or not the man was in the alley or the kitchen, how could Pearl see him from her identically located phone if Dorothy couldn’t?

  Let’s just assume the man was in the kitchen, which was why Dorothy was prevented from entering it by her supernatural protector. It would be beside the point then to ask impertinently why the ”guardian angel” hadn’t instead guarded the outside door to keep the man from entering the house in the first place.

  This legend is meant to elicit a shudder, not a skeptical analysis. Anyway, one wonders if scary stories like this will survive the demise of landlines. — Brian]

  Till detta kan läggas följande konstigheter:

  1) Om nu Dorothy kände att det inte gick att komma in i köket via köksdörren (till följd av att en skyddsängel eller ett snällt spöke hindrade henne genom att blockera dörren), då är det rimligt att antaga, att inte heller våldtäktsmannen skulle kunna komma ut genom samma köksdörr och in i vardagsrummet (där Dorothy befann sig). Dörren måste rimligen vara blockerad i båda riktningarna av skyddsängeln/spöket – eller hur?

  I så fall vore ju den absolut bästa lösningen för Dorothy att fly fältet genom att slinka ut genom bostadens ytterdörr för att på det viset undkomma den våldtäktsman som uppehöll sig i hennes bostad.

  Likaså ser jag konstigheter med att det gick bra för grannen Pearl att ringa till Dorothy men att sedan själva samtalet måste framföras i viskande ton. Det indikerar ju för våldtäktsmannen, att han förmodligen är upptäckt, ty man viskar ju inte om man vet att man är ensam i bostaden. Dvs ett tyst och hemlighetsfullt telefonsamtal avslöjar att man har upptäckt att man inte är ensam i bostaden, något som ju snarast borde trigga våldtäktsmannen till att agera direkt i stället för att vänta på att Dorothy ska gå in i köket.

  Det finns säkert fler omständigheter i denna berättelse som är skumma och mysko. Min poäng är i stället att visa, att det i utlandet finns fler människor som jobbar som Gesus med att analysera spökberättelser och spökvideor.

  För övrigt så tror jag som så många andra här, att det visst kan finnas en marknad för en tv-serie eller dylikt, där skeptiker tar sig an allehanda påstådda spökerifall, varvid fokus i stället för att man som tittare ska förledas tro på skiten snarare uppmanas att söka efter fel i berättelsen. Varpå Gesus & Houdi vid programmets slut listar en rad omständigheter som indikerar att det sannolikt måste handla om bluff och båg eller rena missuppfattningar från vittnens sida etc. Lite som ”Finn fem fel (i berättelsen)”. Och lite som i deckargenren att tittaren ska lockas att själv försöka klura ut lösningen.

  Gilla

 10. I bland kan man verkligen undra hur människor tillbringar sin fritid. Vad är det för fel på vår värld? Hur kan man överhuvudtaget bli så besatt av vad människor har för trosuppfattning? Varför tror sig vissa personer ha den absolut rätta vägen att visa ”alla”? När jag läser inläggen och kommentarerna här blir jag helt förundrad, inte konstigt att världen ser ut som den gör… Att göra sig själv till ”Guds högra hand” och med ren och skär illvilja bara gå in för att nedvärdera och kränka andra människor, och detta enbart för att de inte ser på livet som ”ni självutvalda” ser livet. Jag undrar i vilken verklighet man befinner sig när man inte har mer empati och förståelse för sina medmänniskor än så här. Jag vet att jag aldrig kommer att kunna omvända ert sätt att se på vad som är rätt eller fel, och jag försöker heller inte göra det, men en större acceptans skulle göra världen till en bättre plats att leva i…

  Gilla

  1. Bästa Miss Pålsson! Menar du att du och dina gelikar lever i en helt annan värld än alla vi andra gör? Eller hur ska man tolka din mening: ”Vad är det för fel på vår värld?” Jag lägger nämligen tonvikten på pronominet VÅR – alltså som motsats till ”ALLA ANDRAS”.

   Fast jag VET inte om det är så du menar. Du får förtydliga dig.

   Du kan väl samtidigt passa på att förtydliga vad du menar med din allra första mening: ”Ibland kan man verkligen undra hur människor tillbringar sin fritid.”

   Inte ägnar jag min fritid åt att skriva här hos Gesus. Det gör jag på min arbetstid. (Det är därför jag är så mån om att vara anonym. Ja, du förstår nog att detta är känsligt som fan. Vill ju inte att Börje Peratt eller Torbjörn Sassersson ska behöva skriva brev till min chef för att beklaga sig över att jag så att säga jobbar med fel sorts saker om dagarna.)

   Härtill är jag nödd och tungen. Annars skulle jag ju inte få något betalt. Hur skulle det se ut? Gesus pröjsar så dåligt fastän man är en av hans hyenor/lärjungar. Hur mycket betalar Gesus dig för din medverkan här, Miss Pålsson? (Jag får inte ett skit av honom.)

   Utan pröjs från annat håll finge jag nog börja suga på fingertopparna i stället för att, som nu, använda dem till att trycka ned tangenter på min dators tangentbord i syfte att åstadkomma små söta inlägg fyllda av Ljus & Kärlek.

   Gilla

   1. Bästa bbnewsab, Vad får dig att tro att jag menar att jag och som du kallar ”mina gelikar” skulle leva i en annan värld? Jag vet inte hur du tolkar texter, men som jag ser det så lever vi alla på en och samma planet. I detta sammanhanget är vår tonvikten på allas. Lyckliga dig som kan sitta på arbetstid och skriva kommentarer på olika bloggar, det är nog inte alla förunnat. Jag för min del arbetar med det jag har betalt för på min arbetstid. Du har nog missuppfattat vad ”ljus och kärlek” är för något…??

    Gilla

 11. Nej, vad säger du, JohnHoudi? Har Herr Jii genomgått könsbyte?

  Nog för att jag tycker att han varit fjollig hela tiden. Men att han skulle gå hela vägen och till och med byta kön, det trodde jag fanimej inte.

  Fast jag har så dålig kontakt med woowoos. Får skylla på det.

  Kan just undra vad MagnusPalsson2013 har för synpunkter på Herr Jiis könsbyte. De verkar ju annars leka i samma sandlåda och så att säga broderligt dela hink och spade.

  Nu kan de dock inte längre dela broderligt, ifall Herr Jii har blivit Miss Pålsson.

  Och vad ska Herr Jiis fru säga om detta? Gillar hon månne sin makes könsbyte? Eller hon kastar nu lystna blickar åt MagnusPalsson2013:s håll till?

  Tala om triangeldrama. Spänningen är olidlig. Skulle inte förvåna mig om det snart här hos Gesus dyker upp eventuella söner och döttrar också till Herr Jii. Eller de kanske föredrar att vara anonyma?

  Gilla

 12. Jag läser i SvD om att en misstänkt våldsman med flera olika identiteter går lös.

  Kan det vara Herr Jii och hans olika alias som polisen nu jagar?

  Det står dock inget i artikeln om att han spelar golf.

  Kan inte någon som läser detta vara vänlig och kontakta polisen på 114 14 och berätta, att det är här på Gesus’ GesusBlogg man gör klokt i att påbörja sökandet efter den misstänkte manspersonen?

  Alternativt kan man förstås kontakta något medium för att lättare hitta den misstänkte mannen (som kanske till råga på allt har genomgått könsbyte just för att lättare kunna hålla sig undan lagens långa arm)..

  Medium brukar ju lyckas där polisen eller Missing People går bet. Det är allom bekant. Eller har jag missat något här?

  Gilla

 13. Intressant att Houdi jämnt ska skita i det blå skåpet. Varför frågar du inte din kompis Gesus, Han ägnar ju tid åt att granska IP nummer på sin egen, denna, blogg, Eller är det så att du redan konsulterat honom. Och efter det kom ni ”Kling och Klang” fram till att jag var ”Miss Pålsson” och att jag startat en blogg i ”Gesus namn”.

  Nog för att jag visste att Gesus var konspiratoriskt lagd och tendenser till paranoia. Men att även du Houdi var det var lite nytt för mig. Att du upprätt ohederligt, och t.o.m, med byxorna nere förnekar varför du lämnade skeptikerföreningen vof det visst vi. Men att du, Houdi, nu kommer med nya falska anklagelser mot mig. Jag hoppas du har någon form av bevis för vad du säger?

  Gilla

  1. HerrJii; Du är en ohederlig, oärlig fåntratt som söker uppmärksamhet och få dina sjukliga behov av att göra personangrepp tillfredsställda . Inget annat.

   Tycker faktiskt det är befogat att spärra idioten HerrJii och alla hans alias då han inte tillför ett jota.

   Du är nu på min ignore list, ohederliga och oseriösa herrJii.

   Gilla

   1. Nu är det ju så att det är jag som försökt diskutera sakfrågan, medan NI ”Kling och Klang” för personangrepp på alla som är emot ER.

    Du Houdi är ovanligt ohederlig i debatten! Det behövs inte ens förklaras, det kan alla se.

    VISA nu bevisen på det du påstår, att jag är Miss Pålsson och att jag startat blogg i ”Gesus namn”?

    Men du vill förstås stänga av mig, så du slipper svara på det!

    Gilla

   2. Kan inte alla bara ignorera idioten?
    Han är sjukligt fascinerad av Gesus och sedan kör han Peratt/Sassersson-lingo.
    Pinsam idiot.
    Ignorera idioten!

    Gilla

    1. Det är du som anklagar mig. Blir Du arg nu när du står med byxorna nere. VISA att jag är MIss Pålsson och att jag startat blogg i ”Gesus namn”?

     Eller ljuger Du bara rakt ut?

     Gilla

    2. Kom med dina belägg först på alla frågor som ställts till dig.

     I övrigt är det inte svårt att se att det är du som är alla dessa. Finns nog ingen som är så sjukligt fascinerad av Gesus som du är.

     Sök hjälp.

     Adjö!

     Gilla

  2. Varför fortsätter du att ljuga? Jag vet att du inte kommer kunna svara på den frågan, men du måste ju fråga dig själv hur du kan med att bete dig på det här viset? Hur kan du liksom se dig i spegeln utan att skämmas, du vet ju själv vad du sysslar med?

   Gilla

    1. Du ljuger om att Gesus granskar IP-nummer, vilket jag påtalat ganska många gånger nu. Du ljuger om varför John inte förnyade sitt medlemsskap i VoF. Bara för att ta två exempel.

     Gilla

 14. Roligt att GESUS nu är TYST. Han borde kunna reda ut vem som är vem. IP-granskning är ju hans bästa ämne…

  Gilla

  1. Som sagt, tror du på fullt allvar att någon går på det där? Du blev tagen med att vara så patetisk att du försökte ryggdunka dina egna inlägg (det om något säger att de inte klarar av att stå för sig själva) med en anonym användare och du blev tagen på bar gärning. Hur kan du med att ens försöka få det till att det skulle vara Gesus som gjort något dåligt? Hur kan du se dig själv i spegeln utan att skämmas?

   Gilla

   1. Inga problem!
    Amilofs har haft brallorna vid fotknölarna många gånger på FB
    men det verkar inte spela nån roll…

    Gilla

 15. Jag är lat och allt möjligt och vet därför inte om någon redan har uppmärksammat det jag kommer att fundera över. Ber om ursäkt i sådana fall.

  Men jag reagerade helt plötsligt över detta som Terry skriver på sin blogg:

  ”Vi förstod att det fanns en risk att han möjligtvis skulle kunna spela in, men vi valde att ta den risken.”

  Alltså, vadå ”risk”? ”Valde att ta den risken.”?
  Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att förklara hur jag menar, men någon kanske fattar. Vad var det Terry Evans riskerade egentligen? Vilken risk tog han? Vad riskerade han?

  Gilla

 16. Kan man se den här storseansen någonstans online? Har letat men ej funnit! Älskar bloggen! Tack Gesus

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.