Terry Evans – en bedragare?

Klart han är, en mycket medveten sådan också!

För mig finns inga frågetecken att räta ut, jag är säker på att han är det. ALLT talar för det, och INGET för att han inte skulle vara det – inte ens Terry själv säger att han INTE är det!

Bedragarbelägg
Efter ”diskussionerna” på bl.a Allehanda här, där dom hade en okritisk artikel om Terrys storseans, har jag kommit att tänka på att jag ju faktiskt har mycket som visar att Terry Evans är bara en bedragare.

INGEN, varken Terry själv eller någon annan, kan heller visa upp något som visar att han INTE är det. Inte ett endaste något, från ca 40 års påståenden om att döda snackar med honom, som styrker det han påstår! JAG däremot kan visa upp hur mycket som helst som styrker det jag påstår.

Belägg?
Visst är det väl belägg, allt jag kan visa upp hur Terry gör + t.o.m visa upp hur/vad han kommer att göra – vilka spöken han kommer träffa på (hitta på) och t.o.m vad dom kommer att säga..?

Det kom upp i diskussionen på Allehanda med en som gått kurs hos Terry, som undrade om jag visste hur det går till. Och JA, jag vet ju hur det går till – OCH kan visa det!

Nu var hon såklart inte, ja för det var såklart en kvinna, intresserad av att diskutera det längre när jag sa att ja jag visste hur det gick till, och t.o.m kunde visa henne. (som vanligt, det vill ”dom” INTE höra) Då skulle det inte snackas om det mer bara…

Hon påstod f.ö också att jag attackerade, förföljde och smutskastade Terry Evans. Det för att jag bara visar upp vad/hur han gör, med helt offentliga grejer med honom. Men att Terry Evans falskt anklagar mig för att näthata och mobba med mera + påstår att jag är psyksjuk, drar in min familj och säger att dom kommer att bli drabbade och ”hotar” att han ska driva ut mig, outa mig med mera – DET var/är ju såklart inget! Bara ljus och kärlek…

Hon tyckte t.o.m att jag attackerade henne, för att jag ifrågasatte hennes woo-woofloskler och bortförklaringar. Kan inte vara lätt att vara så sjukt känslig och svag i det man tror på.

Bedragare ja
Jag har i min ”header” på Facebook ett citat från det sjuka mailet Terry Evans skickade mig, och sen att det är från/av Terry och att han är påstått medium och feg bedragare ;-]

Trodde nog jag skulle få fler/mer reaktioner på det än vad jag fått hittills. Dom/den enda som tagit upp det är den fege storlögnaren med mera Börje Besatt… ehh, jag menar Peratt.

Visst är det underligt att t.ex Terry Evans inte kontaktar mig (eller jallafall svarar mig när jag kontaktar honom) och ber mig inte skriva/säga det, om det nu inte är så..?

Jag menar, hans bästa kompis (läs rövslickaren) som bl.a hjälper honom att sprida lögnerna om mig, Torbjörn Sassersson är ju (eller jallafall kallar sig) rykteshanterare och ett av hans budord är just ”Var lite modig och ta direktkontakt med den där arga bloggaren. Försök få till en dialog med denne.”. Nu vågar ju iofs inte Torbjörn Sassersson själv kontakta mig heller, utan är för feg för det också, så tja…

Terry Evans säger INTE att han INTE är en bedragare!
Jag har flera gånger frågat Terry Evans själv om det han sysslar med är ”show eller verklighet” – och klart och tydligt talat om för honom att JAG anser det vara bluff och bedrägeri!

T.ex här – ”Ja JAG har en uppfattning om vad storseanserna är, medveten bluff.”

+ Och om du hade rent mjöl i påsen förstår jag inte varför du inte kan svara! Show eller verklighet, varför inte bara svara på det? Du behöver såklart inte svara på mina frågor, inga problem, men det visar ju klart att du har något att dölja, när du inte gör det.

Och här – Nej enligt mig framstår du/Terry bara mer och mer som en feg bedragare…

Inte en enda gång har Terry svarat och sagt att det INTE är bluff och bedrägeri! Han vågar inte svara, utan bara duckar. Antagligen greppar han att han kan råka illa ut om han säger det – varför annars inte bara säga det.

Istället för att våga svara, så ljuger han om vad jag gör och förtalar mig + skickar Torbjörn Sassersson och Börje Peratt på mig med deras sjuka agerande, lögner och hot med mera – jag tycker det visar precis vad det handlar om.

Terry Evans - en bedragare?

Vad har han att förlora?
Ja, jo jag förstår vad han har att förlora. Alla sina tusentals troende tanter som kastar pengar på honom för hans kurser, storseanser, böcker och tidningar med mera.

Men jag menar OM han inte skulle vara en bedragare – VAD har han att förlora på att säga att han INTE är det + visa att han kan vad han påstår?

Terry Evans som också hela tiden överallt gnäller så över dom ”elaka” skeptikerna som ”förföljer” honom. Varför inte bara visa att han kan vad han påstår, så slipper han alla ”elaka” ifrågasättanden OCH antagligen vinner hur mycket annat som helst på det.

Jag kan inte se något som skulle vara negativt för honom med att visa att han kan vad han påstår – OM han nu kan det..! Kan du/ni, isåfall berätta gärna?

Så!
– Terry Evans har INTE EN ENDA GÅNG motsagt att jag kallar honom bedragare, eller sagt något om att jag säger det!

– Terry Evans har INTE EN ENDA GÅNG svarat mig att han INTE är en bedragare!

– INTE EN ENDA GÅNG har Terry Evans, eller någon annan heller för den delen, kontaktat mig och bett mig inte skriva, eller ta bort, något på bloggen!

– JAG har ALDRIG ljugit om eller något mot Terry Evans, eller någon annan!

– jag har sagt till Terry Evans att det är bluff, han svarar INTE nej!

OCH Terry Evans är ju också sååå galet välkommen att visa mig, och alla andra då, om han nu inte är bara en feg bedragare – varför gör han inte det?

Sover gott?
”Det finns bedragare i ­alla branscher, även i min. Men så länge jag är ärlig mot mig själv och andra kan jag sova gott om natten.” – Terry Evans | påstått medium och feg bedragare

Kan väl avsluta med – If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup

110 reaktioner till “Terry Evans – en bedragare?

 1. Funderar på vad du skriver i ett av textstyckena här ovan, Gesus. Jag citerar:

  Vad har han [= Terry] att förlora [på att komma ut som bedragare]?

  Ja, jo jag förstår vad han har att förlora. Alla sina tusentals troende tanterna som kastar pengar på honom för hans kurser, storseanser, böcker och tidningar med mera.

  SLUT CITAT.

  Det får mig att tänka på Anders Åkesson, en annan f-l f-sk och f-skare. Är inte han i farten igen med kursverksamhet med mera?

  Han kanske till och med mediumcertifierar sina kursdeltagare, ty vem vill inte ha ett diplom hängande på väggen där hemma, att man är certifierad av en känd f-skare och b-dragare hemmahörande i mediumbranschens toppskikt?

  Vet du något om det, Gesus? Eller nån annan som vet?

  Gilla

  1. Ja jag vet att Anders jobbar på – men inte i vilken omfattning. Men kan inte tänka mig han omsätter dom summor som Terry gör med sin bedragarcirkus…

   Anders ”ligger på bordet” för en ”Gesusgranskning”, men som det är nu hinner jag inte med så mycket mer än att försöka hinna ifatt mig själv + ett och annat inlägg här

   Gilla

   1. Vad ni två undermåliga varelser är offer för politisk propaganda och vårt fall I Sverige så är våra läromedel styrda till att tro på socialism, att det skulle förena oss till ett samarbete. Akademiker har fått oerhört mycket kritik genom åren för att vad de har fått lära sig är att tro på kommunistisk propaganda.
    Eftersom min far var politiker så är jag praktiskt född in i politiken och därför följt dess utveckling till dags data och har betyget över politiker de måste lära sig att ljuga trovärdigt och även ni två undermåliga herrar som samma åkomma att ljuga trovärdigt!
    Så när jag har läst era osannolika glosor, jaha, samma sopor som våra folkvalda politiker håller sig med, som prompt ljuger oss fulla med en massa dösnack som inte lierar med vår verklighet.
    Alltså att införa en egen veklighet helt hänsynslöst, precis som ni två har fått lärt er. Ni två efterliknar Åsa Romson som bevis på vad ni går för!
    Själv ingår jag i det fria sällskapet att jag bestämmer själv över mitt liv och ingen har sin rätt att bestämma över mig vad jag ska tycka och tänka, därför så är jag inte politiskt indoktrinerad och inte faller i farstun för konstruerade lögner som ni framför! Dessutom rabblar ni upp en massa namn som ni tror på kan bekräfta era lögner när de själva har konstruerat sina sanningar, som de har fått en mycket hård kritik för i negativ mening, dem har blivit era vittnet som ni tror på!
    Jag skulle kunna skicka på er några personer som kan sätta er på plats och läsa lusen av er men att kasta pärlor till svin lär ju vara meningslöst brukar det heta?
    Ex antal personer har jag låtit dem läsa om er gallimatias och deras svar blir, tyvärr vårt samhälle är nerlusat med vilseledda typer, som saknar den hjärna som normalt klokt folk behärskar.
    Ja de gapskrattar och tycker synd om er och säger till mig, låt dem vara, för ju mer du ifrågasätter deras struntprat, ser de som en seger över dig!

    Gilla

    1. @ar4ne: Menar du att all evidensbaserad vetenskap är bluff och båg?

     Varken du eller Peter har hittills presenterat ett enda evidensbaserat bevis på att världen ser ut så som ni beskriver den.

     ALLT ni åberopar är era egna subjektiva upplevelser av hur världen måste se ut.

     Som jag redan har påpekat: På detaljnivå stämmer woowoos’ ”sanningar” aldrig överens. Det betyder i sin tur att om det finns, säg, 10.000, ”äkta” woowoos i vårt land, så har dessa 10.000 woowoos var sin världsbild som de försvarar med näbbar och klor och anser vara den enda rätta.

     Din världsbild, ar4ne, grundas bland annat på påståendet att det här på jorden finns 20 olika alienraser, vilka i sin tur härstammar från 20 olika planeter runt om i universum. Säg mig, varför kan man inte se det i folks DNA? Vi kan ju se neandertal-DNA i vårt mänskliga DNA. Men INTE DNA från några aliens.

     Varför syns inte detta utomjordiska DNA?

     Hur många delar din världsbild på DETALJNIVÅ? Dvs hur många woowoos anser som du, ar4ne, att det är just 20 olika alienraser från 20 olika planeter som finns här på jorden?

     Finns det ens EN ENDA människa till, som delar din världsbild fullt ut? Jag betvivlar inte att det finns en del woowoos som tror på att jorden har haft och än i dag har besök av utomjordingar. Men hur många woowoos menar att det är exakt 20 olika alienraser som finns här? Om jag skulle börja torgföra teorin, att det finns 41 olika alienraser här, då borde du väl bli lika rasande på mig som om jag torgförde att här finns NOLL alienraser – eller 11, 17, 4 eller 27 raser? Eller hur?

     Men jag har ännu inte sett dig bli rosenrasande på dem som anser att antalet alienraser här på jorden är 1-19 st eller 21-100. Varför blir du så rasande på just dem som tror att antalet alienraser här på jorden är NOLL? Din egen teori punkteras ju lika kraftfullt även av dem som menar att antalet alienraser här på jorden är blott 1-19 st eller minst 21- 100. Men dem angriper du inte. Varför inte det, ar4ne?

     Till sist: Om man har uppnått andlig vishet, vilket du enligt egen utsago verkar ha gjort, ar4ne, varför beter du dig då som ett svin här i kommentarsfältet. Menar du att man är svinaktig i andevärlden? Peter är inne på samma saker. Han varnar i inlägg efter inlägg för att andevärlden är full av bluff, båg och allehanda hemskheter. Vem vill hamna i denna andevärld, i jämförelse med vilken livet här på jorden snarast ter sig som ett himmelrike?

     Gilla

     1. Vad du inte kan veta och vill inte höra talas om är att utomjordingar har berättat för oss hur vår planet har blivit befolkad!
      Ett tips leta upp de som har jobbat för NASA och gått i pension de har inte kunnat hålla det hemligt att NASA har samarbetat med utomjordingar sedan 1954!
      Den tekniska utveckling vi har fått sedan dess strider mot den gängse normen tidsmässigt sett, att teknisk forskning brukar ta mycket lång tid för att finna någon nytta för att utveckla nya tekniker som vi alla kan dra nytta utav. främst under 60-talet fick vi en otrolig skjuts framåt när det gäller elektronisk utveckling under en tio års period som, har givit oss massor av tekniska saker och ting med en ny teknik som var totalt främmande för oss! T.ex vi hade inte haft några mobiler eller färg TV och mycket annat som forskarna inte hade en aning om. Det här kan vi tacka utomjordingarna för som ligger några miljoner år före oss i teknisk kunskap!
      När ni ligger i barnstadiet och vägrar att ta reda på egentligt faktum, gör er till oförstående barnungar!
      Dessutom ert förnekande av en andlig jordbunden existens och den fria dito så har utomjordingar bekräftat detta tillstånd som fullt naturligt att alla levande intelligenta varelser liksom djuren har ett evigt liv, materiellt eller i ett andligt tillstånd!
      Detta har vi klara bevis på när vi vet att vårt medvetande kan aldrig dö och åter igen de som gav oss detta faktum som en reell sanning, har den psykologiska forskningen ändrats nästan fatalt, genom att man har ändrat på så mycket för att kunna förstå folks villfarelser där ni här ligger i den farozonen att förneka er korrekta existens! Så försök inte att inbilla majoriteten av världens forskare att de skulle hålla med er genom ert omogna sätt att bete er som tvivlare utan att kunna bevisa något om att ni har rätt och alla som går emot er ser ni väl som efterblivna typer förmodar jag.
      Om ni inte visste det har det tyvärr hamnat på mänsklighetens lott att tvivla på allt som de inte har en aning om.
      Så mitt tips är att förlika er med den sanning som finns och anse ärligt och uppriktigt varför har Universum skapat intelligens för befolkningar på de flesta planeter i Universum och dess syfte? Som jag liksom vetenskapen forskar om febrilt, för att först få klarhet i Universums existens utan att vi får dess förklaring!
      ”Vad ska vi människor egentligen tjäna för syfte” Har man den frågan att tackla har man åtminstone ett syfte som överträffar vårt förstånd, inte vad ni sysslar med, att göra allt för att fördumma er omgivning som tyvärr gör er till menlösa barns skara som har mycket att lära sig om vad livet innebär!

      Gilla

   2. det bästa rådet jag kan ge dig Gesus är att lägga ner din blogg som sprider en massa fördomar mot bättre vetande (bbnewsab) den mannen har tappat bort den bevisliga verkligheten eller rättare sagt har aldrig förstått den!
    Aldrig mer ska jag gå in på denna blogg och läsa om era vansinniga påståenden!
    Så tack och adjö!
    ar4ne

    Gilla

     1. @Anders Åberg: Men den där ar4ne har väl befunnit sig i dimman långt innan den 6 november, Gustav Adolf-dagen?

      Min egen arbetshypotes beträffande ar4ne är, att han förmodligen måste vara helt rökt, kanske för att han förätit sig på rökt lax eller rökt skinka. Fast helt säker på det är jag förstås inte. Tvärsäkerhet är ju en genuint woowooistisk egenskap.

      Jag kommer att sakna ar4ne här på GesusBloggen. Jag anar att hans skriverier kan ha fått en och annan mindre onormal woowoo att nyktra till lite och förhoppningsvis inse vilket jävla kattmög till tankar som ingår i de woowooistiska trosparadigmen.

      Som jag brukar säga: Man måste inte vara galen för att tro på woowooistisk bullskit.

      Men nog fan underlättar det, om man är det.

      Detsamma kan för övrigt sägas om den religiösa woowoobullskit som i parti och minut prånglas ut och saluförs på stollebloggen Hela Pingsten.

      Gilla

     2. Ja dom har ju sin tro på demoner gemensamt. Det märkliga är att bägge grupperna utvecklar sådan tvärsäkerhet på fenomen som till sin natur är obevisbara. Kanske är det ett slags försvarsbeteende. Dom känner någonstans i bakhuvudet att detta är rent strunt, men av sociala eller andra omständigheter så är viljan oerhört starkt att det skall vara sant och då gäller det att aldrig ens stanna upp och reflektera för då faller hela skiten ihop.
      Min poäng blir då att tvärsäkerheten kan vara en slags rädsla för det egna förnuftet.

      Gillad av 1 person

     3. @Anders Åberg: Du har en stark poäng där. IBS 1-tänkande (läs: barnets och vuxna woowoos’ sätt att tänka och resonera) leder lätt till att man, för att slippa anstränga sig och sin hjärna med egna kognitiva reflektioner, UTGÅR IFRÅN att de argument som framförs från skeptikerhåll per automatik och per definition inte är något att bry sig om eller fästa avseende vid.

      Därför får dessa kritiska argument (från skeptiker- och kritikerhåll) inget fäste utan rinner av woowoon likt fettdroppar rinner av den feta gås som vissa skouningar kommer att äta nu i samband med Mårtensfirandet.

      Om hur den woowooistiska hjärnan tenderar att fungera kan man läsa mer genom att klicka på denna länk: https://digest.bps.org.uk/2017/10/31/were-surprisingly-unaware-of-when-our-own-beliefs-change/ .

      Ett av budskapen i den artikeln är, att om vi skeptiker ska lyckas i våra antiwoowooistiska upplysningkampanjer, måste vi framföra vårt kritiska antiwoowooistiska budskap inte bara en gång utan ofta. Annars kommer budskapet inte ha en chans att få fäste. Jfr med talesättet att droppen urholkar stenen, inte genom argumentens kraft och tyngd utan (enbart) genom argumentens ihärdighet. (Detta är egentligen samma sak som när woowoos väljer att läsa enbart om sådant – eller titta enbart på sådana YouTube-klipp etc – som bekräftar och förstärker deras egen tro. Jehovas vittnen har drivit den strategin till sin spets i och med att den jävla sekten nästintill förbjuder sina medlemmar att läsa andra texteroch titta på andra videoklipp än de som är sanktionerade/godkända av sektens högkvarter i USA.)

      Just därför behöver vi skeptiker få hjälp av äkta woowoos som är har lika brutalt förvrängd verklighetsuppfattning som ar4ne synes ha. När den sortens ärkewoowoos tillåts härja helt fritt här på GesusBloggen, kan de förhoppningsvis få ett bättre genomslag (läs: ha bättre chans att bli lyssnade på av woowoos) än när vi skeptiker skriver här, ty inför sådana som ar4ne kan woowoos lätt glömma att hålla garden och skyddssköldarna uppe i tron att ar4ne ju är ”en av oss” och ingen som vi därför behöver rädas ska få oss att börja ifrågasätta vår egen woowoobullskittro.

      Men låt oss nu, och därför, hoppas att det snart ska dyka upp en värdig efterträdare till denne ar4ne, som tyvärr – likt en gång Elvis – ”has left the building”.

      Gilla

  2. Vilken brud att tjata om att Terry är en bedragare….om och om igen. undrar varför Terry inte svarar henne,,,konstigt. Varför lägga ner massa tid på tjata om det där? vet inget om hans sianser, att han har en medial förmåga det vet jag att han har. Men Gud gillar inte man berättar vad andar säger eller man pratar med dom, det är att synda enligt Gud

   Gilla

   1. Om vi översätter vad vi har lärt oss i våra skolor, så ska vi ha det klart för oss att våra läromedel är skrivna efter politiskt ideologiskt system som garanterar att främst sossarna kommer att överleva!
    Därför blir vi itutade massor av lögner! Akademiker får vi ta med en nypa salt, just för att de omedvetet blivit intrimmade i den socialistiska läran.
    Säg den Akademiker som har något emot vår vansinniga vänsterrörelse där den fega och borgerliga packet hakat på!
    Personligen har jag varit utsatt för andliga existenser och ser det som fullt naturligt eftersom vi är energivarelser med ett odödligt medvetande som ger oss ett evigt liv!
    Varför inte ändra på denna Bloggs budskap som kommer att handla om vår verklighet, hur Universum fungerar och istället om vår mänskliga existens?
    Då kommer vi att förstå saker och ting som de flesta här förmodligen aldrig haft en tanke på?

    Gilla

  3. Gläd er åt åt att i USA är allt möjligt!

   ”Kalla kriget är i full gång och USA vill hitta ett sätt att skapa en generation av supersoldater som kan använda sig av telepati för att vinna.”

   Telepati måtte vara ur ditt förstånd en urusel tro?

   Gilla

   1. Att flytta mitt inlägg Gesus Petterson, för att besvara mig själv är ett uselt trick av dig som bloggtomte som yrar om vad som helst och har säkert mycket roligt åt att driva med sig själv.

    Gilla

    1. Nej, ar4ne, det är inte herren Gesus som flyttar på dina kommentarer. Det är WordPress’ egna bloggalgoritmer som ibland till synes löper amok.

     Jag tycker att dina alienkompisar kunde ha upplyst dig om det, så hade jag sluppit att göra det.

     Säg mig, ar4ne, har du någonsin haft någon nytta av dina alienkontakter? Vad konkret har de hjälpt dig med? Ge gärna ett exempel.

     Gilla

    1. Ni som är hel skeptiker, tror ni att alla människor som är med i dokumentärer o berättat sina historier under alla alla år, att alla dom bara ljuger och pratar skit??

     Gilla

     1. @Peter: En del av dem ljuger säkert medvetet. De gör det för att tjäna pengar och kunna leva ett gott (bedragar)liv. Andra är inte medvetna om att de ljuger; se mina tre exempel på förklaringar här nedanför.

      Du som är halvreligiös, Peter, har kanske hört talas om Lying for Jesus-rörelsen?

      Lying for Jesus innebär att det är helt OK för de religiösa att ljuga och vittna om att Jesus finns på riktigt och är Guds son, ifall denna lögn kan vinna över någon till att bli kristen och därmed också mottaglig för den nåd som Jesus antas visa alla dem som tror på honom. Jfr Luthers mantran/dogmer ”Rättfärdighet genom tron allena” och den ”gudomliga nåden” (som vi människor aldrig kan göra oss förtjänta av utan denna nåd ”utdelas” till följd av Guds kärleksfullhet till sin skapelse människan).

      På likartat vis finns det fullt av woowoos, vilka till synes inte skyr några som helst medel för att trumma in sitt woowooistiska bullskitbudskap i lättlurade människor, som så gärna vill tro på denna woowooistiska bullskit som prånglas ut via olika kanaler.

      Dagens hjärnforskare och psykologer har alltmer börjat fokusera på att undersöka hur de hjärnor fungerar som kan tro på sådan här woowooistisk bullskit. Det finns en hel del intressanta fynd, som den forskningsgrenen har genererat.

      Jag nöjer mig här med att lyfta fram tre intressanta exempel (det finns många fler):

      1) Forskarna har funnit att woowoos ofta är bergfast övertygade om att deras subjektiva upplevelser övertrumfar alla andra sorters objektiva och evidensbaserade bevis. Om det så finns 1.000 vetenskapliga fysikexperiment som motsäger woowoons subjektiva upplevelser, så vinner trots det i woowoons egna ögon den subjektiva upplevelsen, vilken i 999 fall av 1.000 av olika skäl inte blev dokumenterad (och om den mot förmodan blev dokumenterad i det tusende fallet, kan man nästan ta gift på att bildbeviset är så luddigt och suddigt, att det kan tolkas lite som man vill och behagar).

      Bakom den här starka övertygelsen – som en woowoo har om att hen har haft en upplevelse av det övernaturliga slaget men som ändå är högst trovärdig – finns det en rad samverkande fenomen och faktorer. Den kanske viktigaste av dessa faktorer är det fenomen som kallas för hyperrealitet/hyperrealism. Med den termen menar man att upplevelsen känns mer långt mer äkta/sann än våra vanliga upplevelser. Fenomenet hyperrealitet är inte oväntat starkt förknippat med hallucinatoriska upplevelser, men woowoos kan tyvärr inte ta till sig den informationen, utan när man påpekar det för dessa woowoos, brukar de reagera med att bli fly förbannade eller åtminstone förneka att den kopplingen skulle gälla för just dem

      2) Ett annat fenomen (en helt annan faktor) som spelar stor roll för woowoos är deras förmåga att ANTINGEN se mönster där inga mönster finns (jfr fenomenet pareidoli/pareidolia) ELLER tolka olika mönster/skeenden på ett bisarrt vis. Detta sistnämnda kallas för Illusory Pattern Perception/Recognition (= missvisande/felaktig/inbillad upplevelse av hur ett upplevt mönster måste se ut).

      Bara som ett exempel, vilket förhoppningsvis alla, även woowoos, kan förstå: En stalker kan få för sig att den kvinna han uppvaktar egentligen älskar hans närgångenhet och uppvaktning, när det i själva verket är precis tvärtom, dvs att hon upplever den som ytterst obehaglig och oönskad. Eller tänk dig en anorektiker, som tycker att hennes utmärglade kropp är i behov av ytterligare bantning. Likadant är det med woowoos, de kan också få för sig att omtolka ett skeende eller en omständighet, så att (bildligt talat) vitt blir svart eller vice versa.

      3) Det är ett obestridligt faktum att woowoos överlag har lättare att dissociera än genomsnittsmänniskan har. Med dissociation avses att kunna växla mellan att vara olika personer (byta ”personlighet”). Vi har alla denna benägenhet att dissociera, en del gör det mer och oftare, andra gör det mer sällan, men vi alla gör det. Varje dissociativa person(lighet) kan ha sina egna minnen eller upplevelser. Googla gärna på på The three faces of Eve + Thigpen).

      Här är ett annat och mer närliggande exempel: Antag att du är på en fest och du försöker dra några bra skämt, men ingen uppskattar dem. När du märker detta går du från att vara extravert och talför till att resten av festen vara introvert och tystlåten/fåordig. Denna förändring är alltså att likna vid en dissociation (= att byta ”skepnad”, ”framtoning”).

      Låt oss antaga, Peter, att du tror på telepati. Ljuger alla de som vittnar om telapatiska upplevelser? Svar: Inte nödvändigtvis. Med de feltolkar sin upplevelse. I just detta fall kan Illusory Pattern Perception/Recognition vara förklaringen (se förklaringsmekanism nr 2 här ovan).

      Faktum är att det inte är något konstigt alls med att två människor tänker och känner samma saker, därtill samtidigt. Det är inget övernaturligt med det. Folk som varit gifta med varandra länge brukar kunna ”läsa” varandra tankar. Ibland kan de nästan samtidigt säga till varandra, ja nästan i munnen på varandra,: ”Nej, det där tv-programmet var inget vidare, kan vi inte byta kanal?” Sådana saker har inget med telepati att göra, fast många woowoos tycka tro det.

      Liknande upplevelser är extra vanliga bland enäggstvillingar. Inte konstigt alls. DELS har dessa enäggstvillingar som regel växt upp i samma kulturella kontext och på så vis tillägnat sig samma sorts preferenser, DELS kan man antaga att deras hjärnor påminner starkt om varandra anatomiskt sett, inte minst med avseende på hur nervledningarna och nervkopplingarna där inuti hjärnan är dragna. Och det leder till att en viss yttre stimulus kan leda till samma sorts respons/upplevelse hos båda enäggstvillingarna.

      Telepatifenomenet är dessutom besläktat. med fenomenet sanndrömmar på följande vis. Vi tänker eller känner dagligen tusentals tankar/känslor. Det vore ju extremt konstigt, ifall inte ett par enäggstvillingar – ja även andra – emellanåt skulle råka tänka eller känna samma saker samtidigt. Och det är dessa träffar man sedan kommer ihåg och grundar sin woowootro på (om att telepati måste existera). Man kan alltså jämföra med sanndrömmar. Om du varje natt drömmer massor av olika drömmar under nattvilans/sömnens REM-faser, vore det ju extremt konstigt ifall det inte åtminstone någon gång var frågan om en dröm, som verkar vara en s k sanndröm.

      Man bör sålunda resonera så här: Att EN dröm slår in och kan klassas som sanndröm är med tanke på mängden drömmar man drömmer under sin levnad inte alls konstigt. Däremot vore det extremt konstigt OM man aldrig drömde något som senare slår in. Det hela kan jämföras med att kasta tärning. Om man kastar tärning 10.000 gånger är det extremt konstigt om man inte under dessa 10.000 tärningkast erhåller en serie med 5 sexor i rad vid ett antal tillfällen. Det är frågan om enkel sannolikhetslära.

      För övrigt kan telepati INTE existera på det vis som woowoos inbillar sig. Woowoos menar att information förmedlas med hjälp av en ännu inte upptäckt eller identifierad andeenergi e d. Det där är ren bullskit och woowooistiskt kattmögstänkande. Läs vad jag skriver här, så förstår du bättre varför det är så, Peter.

      Det kan alltså INTE existera några andeenergier, ty då skulle våra GPS-apparater inte kunna fungera som de gör. Bara woowoos kan i sin antivetenskapliga halsstarrighet förneka detta. Jfr med forskningsresultat nr 1 här ovanför.

      Läs gärna mer här om varför woowooistiska tankegångar INTE KAN vara sanna: https://gesusbloggen.wordpress.com/2014/11/09/lena-ranehag-och-lurade-kandisar/#comment-11755 . I det inlägget visar jag steg för steg – genom logiska resonemang – varför tron på andeenergier är – och måste vara – bullskit. Bara den som menar att logiskt tänkande är bullskit, kan vägra att tro på de slutsatser mitt resonemang leder fram till. Dvs woowoos kommer förmodligen att ha svårt att ta till sig mitt logiska budskap och mina lika logiska slutsatser i det inlägget.

      Gilla

     2. Hej igen, Peter! Jag skrev i går kväll ett längre svar till dig. Vill nu blott komplettera det svaret med följande information.

      Nämligen att många woowoos torde förväxla rösthörning med telepati.

      Se där alltså ytterligare ett exempel på fenomenet Illusory Pattern Perception (= Missvisande och/eller felaktig mönsterförnimmele). Dvs woowoon i fråga har problem med en något dysfunktionell mönsterigenkänningsförmåga i sin hjärna, vilket resulterar i att saker och ting lätt missuppfattas och feltolkas. Som regel har woowoon inte en aning om detta, precis som det finns gott om människor med lättare temporallobsepilepsi/tinninglobsepilepsi, vilka inte har en aning om att de då och då drabbas av s k absenser (= medvetandeminskningar som är så kortvariga att de inte upplevs som sänkning av medvetandetillståndet.

      Faktum är att personer i den drabbades omgivning ofta har lättare att uppfatta dessa absenser än den drabbade själv har; inte sällan kan en absens visa sig i att det blir ett lika oväntat som plötsligt stopp i en persons ordflöde på 0,5 till 1 sekund, innan den påbörjade meningen fullbordas och fullföljs. Fenomenet har tydliga likheter med det som vi nog alla har upplevt vid tv-tittande, nämligen att bilden på en modern tv-apparat ibland kan liksom ”frysa” till – för att sedan någon sekund senare ”lossna” igen och återvända till det normala störningsfria bildflödet i tv-apparaten).

      I uttalade fall kan Illusory Pattern Perception (a.k.a. Illusory Pattern Recognition) leda till att orsak och verkan förväxlas, dvs kastas om, något som i sin tur kan leda till bisarra upplevelser typ att veken på ett stearinljus ser ut att börja brinna INNAN man med en tändsticka ens har hunnit tända ljusveken.

      För övrigt är det mycket som tyder på att det finns ett samband mellan déjà vu-fenomen och Illusory Pattern Perception/Recognition. Men det har du förhoppningsvis räknat ut på egen hand, Peter.

      Déjà vu-fenomenen engagerar inte bara synsinnet utan ALLA våra sinnen kan vara inblandade.

      Det finns sålunda neurovetenskapliga forskare som vill förklara upplevd reinkarnation som ett slags déjà vu-fenomen, det också. Dvs den drabbade individen tycker sig ha levt sitt liv tidigare. låt vara i någon annans ”skepnad”/kropp (men själva ”själen” är i princip densamma). Det är lätt att förstå att den sortens känslor leder till en tro på att själen existerar och överlever den fysiska kroppens död och alltså vistas på ”Andra sidan” i väntan på att snart få bosätta sig i en helt ny människokropp (eller i någon annan sorts kropp).

      Som kuriosum kan nämnas att även sanndrömmar ofta kan liknas vid ett slags déjà vu-fenomen. Man talar då om Déjà rêvé (= [detta har jag] redan drömt [om att det skulle inträffa]).

      Jag hoppas att du ser, Peter, att också detta dysfunktionstillstånd har uppenbara likheter med det som woowoos felaktigt kallar för telepati och klassar som en övernaturlig upplevelse.

      Den neurovetenskapliga förklaringen till déjà vu-fenomen kan sammanfattas så här: För att vi människor ska förstå vår verklighet så bra som möjligt behöver vi kunna skilja mellan det vi redan känner till och det som är helt nytt. Den sortens bedömningar sker framför allt i en del av hjärnan som kallas för gyrus parahippocampalis (på engelska = parahippocampal gyrus, på svenska = parahippocampala vindlingen),

      I denna speciella del av hjärnan sker både spatiala (= rumsliga) och tidsmässiga bedömningar av huruvida en inträffad händelse ska klassas som ny/obekant eller känd/bekant sedan tidigare.

      Vid déjà vu-upplevelser har det uppstått en störning i kontakten mellan denna vindling och andra delar av hjärnan som också de är viktiga för minnet, till exempel hippocampus och frontalloberna (= pannloberna).

      Vid dysfunktion i gyrus hippocampalis kan sålunda en känsla av igenkänning (av händelsen i fråga) bli felaktigt ihopkopplad med det helt nya scenario som individen (och hens hjärna) ställs inför. Och då resulterar detta alltså i en form av Illusory Pattern Perception/Recognition, vilket i sin tur leder till att det blir en felidentifiering av den tidpunkt, den plats eller den individ (de individer) som ingår i scenariot i fråga.

      Det säger sig själv, hoppas jag, att om en woowoo inte har någon specifik definition på vad telepati är för något, så kan även déjà vu-fenomen misstas för och uppfattas/tolkas som telepatisk kommunikation.

      Peter: Hur skulle du själv vilja definiera begreppet ”telepatisk kommunikation”?

      Gilla

 2. Det finns mycken vetenskaplig forskning som stöder hypotesen/teorin att andeväsen i form av avlidnas andar är blott och bart woowoo-bullskitönsketänkande.

  Jag klistrar här in ett debattinlägg jag skrivit på annan plats men som jag tycker hör hemma här på GesusBloggen också. Så här skrev jag:

  Jag kom att tänka på en sak som borde ha varit med i den långa artikeln jag tidigare i dag lät lägga in på sidan 1043 i denna religionstråd.

  Samma frågeställare skriver så här: ”Om man tror att Gud finns vid ens sida, eller vad man nu tror på, så har man ingen anledning att kritisera/analysera det hela – så länge som man tror på det och så länge verkligheten ter sig som man förväntar.”

  Jag förstår inte varför jag glömde bort att kommentera den meningen lite extra (kanske var jag helt enkelt för trött?).

  Alltnog: nu kommer min kommentar här i stället, som ett separat inlägg.

  Kolla in och läs här: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1197394/The-Third-Man-Factor-How-dire-peril-felt-sudden-presence-inspiring-survive.html .

  I den artikeln ges olika exempel på fenomenet ”sensed presence”. På svenska blir det ”upplevelse av att någon varelse, andlig eller fysisk, finns i din absoluta närhet och hjälper dig att komma ut ur en, vanligen, livsfarlig situation”.

  Sådana upplevelser uppfattas som att hjälparen är en anonym skyddsängel eller liknande. Eller en för den som har upplevelsen känd/icke-anonym person, vanligen då någon avliden släkting eller rent av Jesus själv.

  Den kulturella kontexten avgör hur den här sortens upplevelse kommer att tolkas. Den som tror på ett liv (ett afterlife i en andevärld på ”Andra sidan”) uppfattar hjälparen som en avliden släkting. Den som tror på utomjordingar är övertygad om att hjälparen är en alien. Den som är varmt kristet religiös ser hjälparen som Jesus eller någon av Guds (skydds)änglar. Etcetera.

  Den som är ateist är nog mer benägen att betrakta Third Man Factor-fenomenet (som detta fenomen kallas; googla gärna på den termen) för en hallucination.

  Låt mig citera från det som står i slutet av Daily Mail-artikeln:

  For those who do not believe in guardian angels or God, the most likely explanation is one suggested by scientists in Switzerland.

  In a laboratory setting, they were able to evoke such a presence in an epileptic 22- year-old woman, by electrically stimulating part of her brain.
  Every time they stimulated the left temporo-parietal junction – a part of the brain involved in organising sensory information – the woman turned her head to the side, convinced there was ‘someone’ there.

  When the electrical current was switched off, she turned her head back again, reporting that the sensation had ceased.

  Although people in everyday life are not electrically stimulated, scientists believe those under extreme physical stress, at the limits of their endurance, have access to this switch.

  I den del av hjärnan som kallas för the left temporo-parietal junction (TPJ) sker det en multisensorisk (= sammanstrålning av olika sinnesintryck) informationsbearbetning. Vid överstimulering av TPJ kan sådana här upplevelser av ”sensed presences” dyka upp. Som i fallet med den 22-åriga schweiziska kvinnan.

  Vissa människor har en lägre retningströskel i TPJ än normalt. Vanligen har dessa personer också problem med epileptiska anfall. Denna sänkta retningströskel måste dock inte resultera i regelrätta epileptiska anfall. Man kan ha epileptiska problem även om ”anfallen” är subliminala till sin natur, innebärande att de inte uppfattas av den som råkar ut för dem, dvs att de är/förblir ovetande om dem. Inte för inte kallades epilepsi förr ofta för morbus sacer (= den heliga sjukan, så benämnd för att man har en benägenhet att uppleva just sensed presence, vilket uppfattas som änglar eller Jesus, om hjärnans primering är åt det kristna hållet till).

  Nu till det intressanta: Man kan HÖJA TPJ:s retningströskelnivå (till exempel med hjälp av Transcranial Magnetic Stimulation – TMS – med frekvensen 1 Hz). Sådan TMS-behandling minskar alltså överkänsligheten i TPJ (= höjer nivån på retningströskeln). Vad som då händer är att man kan slå ut och avbryta sådana här upplevelser av sensed presence hos försökspersonen.

  Jag tycker att det talar för att den här sortens sensed presence-upplevelser beror på dysfunktion i TPJ, så att när TPJ:s retningströskel normaliseras, försvinner också upplevelsen av sensed presence.

  Man kan alltså överstimulera TPJ-området med en elektrod som sänder ut en elektrisk ström i området. Då ökar sannolikheten att en sensed presence-upplevelser ska inträffa (se fallet med den 22-åriga schweiziska kvinnan här ovan), eftersom en sådan elektrostimulering tenderar att sänka retningströskeln.

  Och så kan man bromsa/inhibera/hämma stimuleringen i TPJ-regionen av hjärnan, varvid eventuellt pågående sensed presence-upplevelser upphör, alltså bara försvinner utan att sensed presence-väsendet berättar varför det överger försökspersonen. Det blir ungefär som i sagorna om trollen, vilka liksom går upp i rök (och/eller spricker) så fort soluppgången skingrar nattens mörker.

  Men detta är förklaringar som den varmt religiöst troende har svårt att acceptera. Läs i Daily Mail-artikeln om Ron DiFrancesco, en av de absolut sista som räddades levande från WTC-tornen i New York, då dessa rasade samman till följd av terrorattacken mot dem den 11 september 2001.

  Utan Guds hjälpande vägledning ut ur den skyskrapa, i vilken han hade sin arbetsplats, skulle DiFrancesco inte ha hittat ut i all rök och damm utan omkommit i lågorna eller i nedfallande rasmassor. Säger DiFrancesco när han blir ombedd att berätta om sin dramatiska och smått mirakulösa räddning undan rasmassorna.

  Citat ur artikeln: A deeply religious man, DiFrancesco is convinced he experienced divine intervention.

  Vad tror ni som läser detta? Ett gudomligt ingripande eller ett överaktivt TPJ (som överaktiverats så att retningströskeln sänkts på grund av den livsfara DiFrancesco svävade i)?

  Kanske Terry Evans sitter inne med svaret? Han är ju rösthörare. Och just rösthörning är positivt korrelerat med överaktivitet i vänster TPJ-region.

  Gilla

   1. Det krävs alltså en faktisk yttre stimulering av hjärnan, för att uppleva en närvaro.
    Ingenting konstigt med det.

    Gilla

  1. Din misstro på religionen håller dig i ett hjärngrepp och ordet ande är av religiös uppkomst!
   Själv är jag ateist och har aldrig haft någon tro på en Gud som är vetenskapligt sett är en omöjlighet. Eftersom jag har mycket lärda människor i min släkt och forskare och så nära som min framlidne bror var. Eller en kusin som var anställd som matematiker hos NASA som visste om deras samarbete med utomjordingar.
   Hur som helst är vi alla energier till människor, med en lånad kropp skulle man kunna påstå till vårt medvetande och eftersom vårt medvetande har ett evigt liv så är en andevärld helt naturligt!
   Om man genomskådar våra kroppar hur vi är skapta så finns det inte normalt något som är tillverkat på någon Fabrik. Därför finns fenomenet med att vårt medvetande är vårt exempel på hur våra hjärnor ska kunna fungerar och människor som har förlorat sitt medvetande för gott, efterlämnar enbart en död kropp!
   Utan detta medvetande som lär upp våra hjärnor till vad vi är som människor, utan den resursen så blir vi dödfödda, så att kalla vårt medvetande för andar om man så vill är vad vi måste lära oss att förstå.
   Så utan er andesjäl så hade ni varit hjärndöda idag!
   Tråkigt att ni kanske bara ha levt något enstaka liv tidigare och just därför är ni inte lika kunniga som de flesta andra är i sina liv, som kanske levde för flera tusen är sedan för första gången?

   Gilla

  2. Du är en gudsförgäten typ som gör ingenting annat än förnekar allt som du inte tror på och då kan jag glädja dig med att majoriteten av världens befolkning skulle betrakta dig som en samhällsfrånvänd varelse, som har slutat med eller har ägt ett sunt förnuft! Skulle inte förvåna mig om att du har Statsministern som din stora idol dumskallar emellan!

   Gilla

   1. @ar4ne: Finns det något som skulle kunna få dig att ändra uppfattning vad gäller tillförlitligheten rörande det UFO-svammel du torgför?

    Woowoos brukar berömma sig av att vara open-minded. Men möjligheten att de själva skulle kunna ha fel och s a s hålla på fel häst tycks aldrig föresväva en sann woowoo.

    Det öppna sinnelaget hos dem definieras snarare som rätten och viljan att satsa allt på en lika bisarr som udda ståndpunkt, som är väldigt långt bort från det som kallas för main-stream vetenskap och som regelmässigt saknar OBJEKTIVA evidensbaserade bevis.

    Varför vill du inte föra en seriös dialog/debatt om detta som du tror på, ar4ne? Du har ännu inte lagt fram ett enda bevis som styrker din arbetshypotes, den om att jorden har haft och/eller har besökare från 20 olika planeter. Du talar dessutom om ”raser”, ett begrepp som lätt leder tankarna ytterligare fel.

    Det kryllar av falska berättelser på internet, på YouTube m fl medier om sådsant som handlar om det övernaturliga. I princip alla sådana påståenden om övernaturligheter är extremt illa underbyggda. Är det inte rimligt att kräva både teknisk bevisning och annat som fallet är i våra svenska domstolar? Dessa domstolar kräver ju logik i resonemangen, teknisk bevisning som stöder de olika vittnesmålen etc , när de ska ta ställning i ansvarsfrågan och avgöra om en tilltalad/åtalad person ska anses vara skyldig till det som åklagarens åtalsbeskrivning gör gällande.

    Menar du, ar4ne, att man ska acceptera det du påstår om utomjordingar etc utan att du behöver lägga fram några som helst hållbara OBJEKTIVA bevis för att de håär utomjordingarna besöker just oss jordbor?

    Du resonerar ju i så fall lika befängt som de gör som menar att det räcker med att en domstol hör en mordmisstänkts mamma som enda vittne, varvid mamman under vittnesmålet förmodligen säger, att hon inte kan tänka sig att hennes son skulle ha kunnat mörda någon, så han borde genast släppas ur häktet och frias från misstankar.

    Du, om någon, ar4ne, verkar tycka att subjektiva bevis räcker hur långt som helst, i alla fall om det är just dina egna subjektiva bevis det är frågan om. Hur i all världen kan du ha kommit fram till den befängda slutsatsen?

    Gilla

  3. För mycket text för faktiskt orka gå igenom allt. Men då är du ju klar med att alla personer som upplevt allt möjligt bara hallicuinerar, så då är det ju bara att strunta i allt sånt här.

   Gilla

   1. @Peter: Nej, du missuppfattar mig på typiskt woowoo-maner. Eftersom du inte ”orkar” läsa vad jag skriver till dig blir det tyvärr lätt så. Och det är sååå typiskt att ni woowoos drar slutsatser om vad ni får för er att jag har sagt/skrivit. Woowoos har en extremt hög inbillningspotential. Och ni woowoos är inte sena att utnyttja densamma i ert slutsatsdragande.

    Låt mig nu sammanfatta vad jag har skrivit och påstått om er woowoos.

    1) Ni har problem med vad som ibland kallas för APD = Auditory Processing Disorder = det ni hör eller läser blir så lätt missuppfattat och feltolkat av er.

    2) En annan och mer övergripande term för den här problematiken är misperception = att feltolka det som ni hör eller ser.

    En misperception (feltolkning av en upplevelse/förnimmelse/”känsla” ni haft) är i sin tur nära släkt med en delusion (vanföreställning).

    3) En tredje term att använda i detta sammanhang är IPP = Illusory Pattern Perception (ibland kallat IPR = Illusory Pattern Recognition) = ni woowoos tycker er se mönster och samband som är inbillade (= som är subjektiva = som alltså saknar stöd i den objektivt observerbara verkligheten).

    4) Nu dags att lyfta fram förklaringen hallucinationer. Dessa kan definieras som inre/interna ”hjärnspöken”.

    En hallucination skapas av hjärnan själv till följd av diverse felkopplingar inuti densamma. Varpå de centra i hjärnan, som ska tolka dessa i och av hjärnan egenalstrade signaler, hittar på – fantiserar ihop – förklaringar till det just upplevda, vilka är i linje med (läs: vilka kan tillåtas och godkännas/accepteras av) individens trosparadigm.

    Om vi tar nära-döden-upplevelse-hallucinationer som exempel, inbillar sig den som är kristen att hen kommer till det kristna Himmelriket, en muslim hamnar naturligtvis i islams variant av Paradiset. En hindu möter sina speciella gudar och gudinnor. Och så vidare. Av besynnerlig anledning hamnar blott ett mindre antal med nära-döden-upplevelser i Helvetet, detta trots att Jesus säger, att det är lika svårt att komma till Himmelriket som det är för en kamel att passera genom en stoppnåls öga. Så om Jesus visste vad Han uttalade sig om, borde ju minst 99,999 procent av alla kristna nära döden-upplevelser resultera i en närmare titt på Helvetet och dess hemskheter. Varför är det inte så i verkligheten, Peter? Varför hamnar snarare drygt 90 procent av alla kristna med nära-döden-upplevelser i stället i Himmelriket och får möta Jesus, Gud, apostlarna, profeterna etc?

    Tror du att förklaringen är att Jesus – a.k.a. Guds son – LJÖG (eller möjligen uttalade sig om något Han inte hade en susning om)? Eller är förklaringen att nära-döden-upplevelserna i själva verken är rena kattmöget, dvs en misperception? Kanske en påhittad önsketänkandetolkning av hallucinationer som kan förväntas äga rum i en hjärna i samband med att man är nära att dö och den biokemiska och bioelektriska aktiviteten i hjärnan förändras när ”larmklockorna” inne i hjärnan börjar att ringa att här är fara å färde?

    Notera gärna också att man kan ha nära-döden-upplevelser ÄVEN när man inte befinner sig nära döden, ett faktum som kan få en att ifrågasätta varför den sortens upplevelser då ska anses kopplade till döendet och kallas just för nära-döden-upplevelser.

    För att sammanfatta punkt 4: En hallucination liknar – men är inte identisk med – en IPP eller IPR. En hallucination är också nära släkt med en delusion (vanföreställning, felaktig tolkning av en upplevelse).

    OCH SÅ HAR DU, PETER, MAGE ATT SAMMANFATTA MITT BUDSKAP TILL ATT ALLT BEROR PÅ HALLUCINATIONER. Nåväl, du erkänner ju att du inte orkat läsa mina texter fullt ut. Men du inser förhoppningsvis nu, att du har fått väldigt mycket om bakfoten vad gäller mitt budskap till dig och andra woowoos. Men jag är van, Peter, ni woowoos är specialister på att missförstå och feltolka.

    Låt mig nu sammanfatta innehållet i denna nya kommentar:

    Allt detta jag nu nu har lyft fram kan samlas under paraplykonceptet misperception.

    En misperception kan – lite förenklat – alltså bero på olika saker/omständigheter, typ en APD, en IPP, en IPR eller en hallucination.

    Resultatet blir i samtliga fall en delusion (en vanföreställning).

    En delusion förhåller sig till en misperception på följande vis: En delusion bygger på en misperception (felaktig tolkning av något man har sett, hört eller på annat sätt har upplevt/förnummit).Och det som jag här ovanför tog upp i punktform (fyra olika punkter) kan liknas vid en misperceptions arbetsinstrument/arbetsmaterial/arbetsmetoder.

    Till sist några exempel på misperceptions och delusioner (vanföreställningar):

    FÖRSTA EXEMPLET: En busschaufför i Norrland anklagades häromveckan för att ha visat en rå porrfilm ombord på bussen medan han skjutsade hem mellanstadieelever från skolan vid skoldagens slut. Flera av eleverna tog väldigt illa vid sig. Chauffören polisanmäldes och blev därtill tagen ur tjänst av sin arbetsgivare.

    Men sedan visade utredningen att det som visades faktiskt var en romantisk filmkomedi tillåten för visning från 11 år och uppåt. Absolut ingen porrfilm, alltså.

    Av en liten oansenlig fjäder blev det således en hel höna. Typisk misperception som resulterade i en delusion bland vissa av de bussåkande mellanstadieeleverna.

    ANDRA EXEMPLET: I september 1917 var åtminstone 70.000 personer församlade i Fátima i Portugal för att få uppleva ett gudomligt mirakel, utlovat av Jungfru Maria.

    Detta mirakel utspelades inför åskådarnas ögon. De kunde efter ett tag se solen dansa (= röra sig i sicksack samt i varierande hastighet) uppe i skyn, något som förstås strider mot allt vad fysiken lär oss är möjligt. Åskådarna var övertygade om att de hade bevittnat ett gudomligt under, precis som de hade utlovats av Jungfru Maria.

    På ett astronomiskt observatorium några mil från Fátima såg astronomerna samma sol, vilken dock inte betedde sig konstigt alls. Inte heller från andra observatorier världen över sågs några konstigheter äga rum vad gäller solens framfart.

    Så tror du, Peter, att dessa minst 70.000 vittnen som såg solen ”dansa” i Fátima den dagen bevittnade något extraordinärt? Eller blev de snarare offer för en misperception som resulterade i en delusion, kanske utlöst för att de förväntade sig att få se något övernaturligt?

    Jfr gärna med HC Andersens saga ”Kejsarens nya kläder”. Alla i den sagan såg kejsarens obefintliga kläder – utom en liten SKEPTISK gosse, som utbrast: ”Men kejsaren är ju spritt språngande naken!”

    Fler detaljer om den dansande solen finns att läsa här: https://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_of_the_Sun

    TREDJE EXEMPLET: Hört talas om koro, Peter? Annars läs mer här: https://en.wikipedia.org/wiki/Koro_(medicine) .

    På svenska skulle koro kunna kallas för ”Krympande kuk-delusionen”.

    Lite förenklat: I länder där befolkningen har ingen eller ringa skolgång tror man på häxor. Ibland sprids ryktet att en häxa har uttalat en förbannelse innebärande att en mans könsorgan ska krympa och i värsta fall försvinna helt; detta som straff för att mannen ljugit och/eller visat (sexuellt) intresse för någon annans hustru, döttrar e d.

    Om då denna delusion uppfattas av EN man (som alltså tror på bullskiten och tycker att hans kuk är på väg att krympa ihop och kanske rent av försvinna helt och hållet), sprider sig ryktet om förbannelsen snabbt över nejden, och eftersom snart sagt alla karlar ljuger och/eller visar sexuellt intresse för kvinnor som ”tillhör” någon annan man, känner de sig naturligtvis träffade av häxans förbannelse, och snart rapporterar även dessa andra karlar, att också deras kukar börjar krympa i storlek.

    Efter 1-2 veckor har epidemin i allmänhet spritt sig till traktens alla karlar, vilka samtliga, mer eller mindre, känner sig träffade av förbannelsen. Men när alla är drabbade av förbannelsen, blir det ju inga nya fall av koro att rapportera. Epidemin går in i sin avstanningsfas.

    Som förklaring till epidemins upphörande brukar anges, att häxans förbannelse nog har mist sin kraft, dvs förbannelsens bäst före-datum har av allt att döma passerats. Och plötsligt upptäcker då alla de här ångestfyllda männen att deras kukar tenderar att återgå till det normala igen.

    Tror du, Peter, att koro-fenomenet bäst förklaras med inbillningens makt eller med att en häxa faktiskt hat uttalat en äkta och kraftfull förbannelse riktad mot småkåta karlar i trakten? Som den woowoo du är gissar jag att du håller öppet för existensen av häxor med makt/förmåga att uttala förbannelser av olika slag. Och tror du på häxor, är ju steget inte långt till att tro att koro-epidemierna beror på en förbannelse uttalad av en häxa som ägnar sig åt svart magi. Skulle vara kul att få höra hur du ser på den saken, Peter.

    Till sist: Att jag gillar att studera woowooism beror på att jag är fascinerad av hjärnans olika funktioner och dysfunktioner. Hjärnforskningen gör stora framsteg nu för tiden. Du har kanske läst om de siamesiska tvillingarna Krista och Tatiana Hogan? Deras huvuden är sammanväxta och vissa delar av deras respektive hjärnor är sammankopplade via en s k thalamisk brygga/bro. Thalamus kan liknas vid hjärnans receptionsdisk. Dit till thalamus kommer alltså informationen från ögon, öron och andra sinnesorgan. Detta får till följd att om Tatiana äter något hon inte tycker om, typ spenat, kan Krista börja göra grimaser, fastän hon (Krista) INTE har stoppat någon spenat i sin mun. Och vice versa. De kan dela på både tankar och känslor. Och upplevelser.

    Allt detta och även anmnat som man har observerat hos Tatiana och Krista talar STARKT EMOT synsättet att vårt medvetande (det som woowoos och religiösa ofta kallar för själen) skulle vara ”nonlocal”. I stället stärks mainstream-synsättet i hjärnforskningsvärlden, att medvetandet är ”local”, dvs helt och hållet en funktion av hjärnaktivitet. Vilket i så fall innebär att när hjärnan dör, så försvinner alla minnen etc.

    Jfr med en dators hårddisk. Om din dator stängs av, blir det som du har sparat/lagrat på din dator inte längre tillgängligt för dig. Men om datorns startas om/upp, får du ögonblicklig tillgång till din dators hårddisk-”minnen” igen.

    En hjärna som är död går dock inte att starta om igen. Dess minnen är därmed för alltid försvunna.

    Du måste skilja på en dator som är död och en hjärna som är död. Det är möjligt att reparera en död dator, så att du kan komma åt den information som finns på dess hårddisk. Att återuppliva en död hjärna är mycket svårare. Det beror på att hjärnans förruttnelseprocesser startar tämligen omgående efter att blodet har upphört att cirkulera genom hjärnan. En död dator, däremot, kan förvaras oanvänd i månader och år/decennier för att sedan, kanske, gå att återuppliva, om vetenskapen under tiden hunnit göra tillräckligt stora framsteg i konsten att återuppliva en död dator. En ruttnande hjärna kan snarast liknas vid att man tar en hammare och bankar sönder delar av innanmätet inne i en dator. Det säger sig självt att ju mer man hamrar sönder innanmätet i datorn – läs: ju längre tid som hjärnans förruttnelseprocess har fått pågå – desto svårare blir det att få i gång datorn (läs: hjärnan) igen.

    Det fattar alla – utom möjligen woowoos. Ni woowoos fortsätter att tro (läs: inbilla er) att medvetandet – läs: själen – kan överleva kroppens död. Detta är rena önsketänkandet från er sida. Det finns inte en tillstymmelse till bevis för att det skulle förhålla sig så som ni inbillar er.

    Gilla

    1. Imponerande utläggning, den skulle passa lika bra på Hela pingsten eller SAS bloggarna där samma åkommor verkar vara mer regel än undantag. Tyvärr tillåter ju inte deras redaktörer att man upplyser dom om vilka knäppgökar dom egentligen är.
     Tur att det går att få sådant publicerat någonstans iallafall, för jag tycker mig se en risk att även friska individer kan få för sig att dessa hjärnspöken är verkliga när dom konfronteras med det nätet.

     Gilla

     1. Tack! Det var snällt sagt. Jag brukar mest få mottaga skit och klander för det som jag skriver.

      Ja, du, Helige Ande(rs)! Bloggen ”Hela Pingsten” är nog den mest bisarra blogg jag har kommit i kontakt med. Den verkar vara ett virrhjärnornas paradis – eller ett stollarnas himmelrike, om man så vill.

      Faktum är att jag vilken dag som helst förväntar mig att någon av skribenterna där på HP ska dra till med det som har kallats för det ultimata gudsbeviset.

      Det som brukar formuleras så här: Gud finns, ty Bibeln säger så.

      Det gudsbeviset är synnerligen svårt att bemöta. I alla fall av ateister. Ty dessa ateister brukar då vrida sig i skrattparoxysmer, vilket ju gör det extra svårt för dem att refutera påståendet.

      Gilla

     2. Härlig video! Den församlingen skulle jag kunna tänka mig att besöka.

      Fast jag blir nog inte insläppt ditin, ifall församlingsmedlemmarna får syn på mina håriga handflator och märker av min uppmjukade ryggrad.

      Amen!

      Gilla

    2. bbnewsab hej snälla den där sidan om alla dess slags Demoner du skickade förut, jag hittar inte den, vet du vilken det var o sånt fall kan du skicka den igen. tack- Jag menar inget illa med att jag inte klarar av läsa allt, försök kortfatta det. God jul

     Gilla

     1. Hej, Peter! Du behöver ange VAR någonstans den kommentar finns, i vilken jag skrev om demoner. Ange gärna också när kommentaren i fråga är tidsstämplad, ty då blir den lättare att hitta.

      Menar du att kommentaren finns i just detta kommentarsfält? Eller är det ett helt annat kommentarsfält du tänker på?

      Jag väntar på ditt svar, Peter.

      Gilla

  4. bbnewsab ! Hej snälla du skickade mig en länk om alla dess olika demoner…tror sidan heter Wimedia nåt, snälla om du hittar den kan du skicka den till mig då igen? mvh Peter

   Gilla

   1. @Peter: Menar du att jag har skickat den aktuella sidan till dig privat? Det kan jag väl inte ha gjort, eftersom jag saknar din mejladress.

    Du behöver förtydliga vad du menar. Gör du det, så ska du se att jag kan plocka fram den av dig önskade artikeln om demoner.

    Förresten: Varför är du så intresserad av just demoner?

    Gilla

 3. Jag ser att openmind har skrivit FEM rader i kommentarsfältet till en av Phemes anti-spökbloggar.

  På dessa FEM rader hinner openmind slå fast följande; jag citerar:

  1) Gesus har problem.

  2) Gesus kvinnohat läcker som vanligt igenom i hans texter.

  3) Gesus blogg väcker nu så lite intresse att till om med Knutby sekten med sina fem medlemmar klassas som stor i jämförelse.

  4) Nu är det endast bbnewsab som orkar klia Gesus på ryggen.

  5) Gesus ljuger. Gesus kallar medium för bedragare utan att ha minsta lilla bevis för det.

  6) Gesus är desperat nu.

  7) Nu gör han allt för väcka liv i sin lilla patetiska blog.

  Fanimej inte illa att på FEM rader hinna med att lägga fram och bevisa SJU påståenden om Gesus.

  Hos Pheme kan man också läsa, att openmind inte kan komma in på GesusBloggen. I en kommentar hos Pheme, daterad den 5 december, skriver openmind så här: ”Jag är spärrad där [hos Gesus] så är det bara.

  Ändå är openmind oerhört välinformerad om allt som händer och skrivs på GesusBloggen. Han verkar faktiskt vara en av GesusBloggens mest trogna och envetna besökare. Vem vet, kanske inte ens jag når upp till hans besöksfrekvens här.

  Förmodligen får openmind hjälp från andevärlden på ”Andra sidan” med att läsa senaste nytt här på GesusBloggen. Annars skulle han ju inte kunna veta så säkert, att det är just jag – och endast jag – som ryggkliar Gesus och inte någon av andarna från ”Andra sidan”.

  Gilla

  1. Jaha va den här ”Gesus” en kille där ser man trodde va en tjej. ja så desperat o galen o tjatade om Terry var en bedragare, med inga bevis trots skrev skulle berätta varför. Att Terry har en medial förmåga det vet jag, men enligt gud ska man inte prata med andar, det är att synda. Det är väl att det är inte meningen vi ska kunna få info via andevärlden

   Gilla

 4. Kolla in http://www.relativelyinteresting.com/2013-failed-forgotten-psychic-predictions/ .

  Om alla viktiga händelser under 2013 som psychics missade att upptäcka i sina kristallkulor.

  Samt sådant de såg i sina kristallkulor men som visade sig vara åt helvete fel.

  Fast det är förstås knappt tre veckor kvar av året. Kanske allt det där de förutsade men som inte har inträffat kommer att hända nu under julledigheten?

  Då lär det jallafall bli en ovanligt händelserik jul.

  Apropå ingenting: Här är en egen förutsägelse, från lilla mig. Jag förutsäger att på julafton kommer en rödklädd varelse med luva på huvudet och iförd tomtemask med långt vitt skägg att besöka många svenska barnfamiljshem.

  Det har jag sett genom att blänga på min egen kristallkula.

  Tänk om jag skulle få rätt med denna förutsägelse? Ja, då måste jag noga överväga, om jag inte ska bli en woowoo, jag också. Fast chansen att min förutsägelse skulle slå in måste nog bedömas som minimal.

  Gilla

 5. Trams hela vägen.
  Jag rekommenderar er alla en tid på komvux.
  Det finns inga intressanta eller helt relevanta sakdiskussioner här, bara skitsnack och antagonism.
  Lågt och korkat är vad det är oc jag skulle heller inte gå i svaromål mot nollor och skitsnackare.
  Utbilda er i stället för att bara skriva skit på nätet.

  Gilla

 6. Först trodde jag att denne Hans var densamme som Hans Majestät.

  Men sedan tänkte jag en gång till, fastän jag blott har dagis och ovanpå det tre års lågstadieutbildning att falla tillbaka på.

  Och jag tänkte då som så: Hans skriver ju ”Trams”. Det gör han faktiskt.

  Heureka! Och jösses amanda! Ser ni andra samma sak som jag gör?

  Jag tror, nej är övertygad om, att denne Hans måste vara Carl Lidboms ande, som har återvänt hit till den jordiska jämmerdalen efter snart tio års karantän på ”Andra sidan”.

  Njut av Carl Lidboms tramsande här: http://www.youtube.com/watch?v=a30ysyyuGLE .

  Gilla

  1. Härskartekniker, namnkallande, påståenden utan belägg och inget om sakfrågan/orna, har ”vi”/jag sett det förut, INGET som imponerar (som vanligt) – och såklart en gardering för att fegt kunna pipa iväg utan att svara på frågor, som alltid…

   Om nu inte ”Hans” menar woo-woosen ;-] Men det kan jag inte tänka mig, för så uppför sig INTE skeptiker – bara ljus och kärleksmänniskorna..!

   Gilla

 7. Jag postade några inlägg på terrys hämsida där han gnäller om näthatet… (jag vet att dom inte kommer publiceras, är jag synsk nu?;)

  först detta eftersom jag är less på fanskapets ursäkter:
  ”” Your comment is awaiting moderation.

  Istället för att sitta och posta ursäkter och snyfthistorier på nätet borde du ta chansen att knäppa alla skeptiker på näsan genom att bevisa din s.k ”förmåga”. Du kan bli den första nånsin att vetenskapligt bevisa att människan överlever döden.

  Eller fungerar bara din förmåga på seanser och i klippta tv-program? ””

  ….sen detta, som ett svar på Angelica Börjesson som anklagar dej för häxjakt:
  ”” Your comment is awaiting moderation.

  Gesus gör ett helt fantastiskt jobb men tyävärr bedriver han inte någon häxjakt, utan han avlösjar bara dessa medium för vad dom verkligen är = fega avskyvärda bedragare som livnär sej på människors sorg. Själv hade jag gärna sett en riktig häxjakt där dessa bedragare inte ens ges rätten att få välja mellan giftspruta och hängsnara, utan istället brinnas upp levande på bål. ””

  Gilla

  1. Ja tyvärr vågar dom aldrig ”ta diskussionen” utan det handlar alltid bara för dom om att sopa allt under mattan som visar på deras bedrägeri, och sen att ljuga och smutskasta oss som ifrågasätter dom – ja du vet, ”visa respekt”, ”öppet sinne” och ”ljus och kärlek” deras mantra…

   Jag är förvånad att dom flesta av dom också tror på karma – det innebär ju att dom kommer ”få igen” för sitt beteende och alla sin lögner med mera sen, enligt dom själva. Men det är som vanligt, dom biter sig i egen rumpa med sitt hittepå

   Gilla

   1. HAHA ja nu är det borttaget… som sagt blev inte postat :D (men det visste vi ju!) jag tror vi förutstpår framtiden bättre än bedragarna själva ;-)

    Gilla

 8. Här är en arikel om hur stjärnmediumet John Edward jobbar under sina shower: http://www.skeptic.com/eskeptic/14-02-19/#feature .

  Artikeln innehåller en del tips som Terry Evans kan ha nytta och glädje av under sina shower.Jämfört med denne John Esward verkar ju Terry mest vara en simpel amatör. (Och ändå ska Terry vara ”best in show” här i Svärje, sägs det. Vilket får en att fråga sig: Hur fan är då de andra mediumen som arbetar i vårt land?)

  En bra sak vi får veta i denna artikel är att där på ”Andra sidan” har alla andarna lärt sig att tala engelska. Kanske skulle Terry Evans öka sin träffsäkerhet, ifall han gav fan i att prata sin svengelska under sina shower, eftersom även svenska döingar ögonskenligen tvingas lära sig engelska på ”Andra sidan”?

  Ett citat ur artikeln: Those on the other side must speak perfect English because Edward always understands them, no matter what their native tongue. (Amusingly, Harry Houdini’s mother, who died without knowing a word of English, must have also learned it on the Other Side, for the mediums of Houdini’s day always passed her words on to him in English.)

  Det här med Houdinis mamma är extra intressant. Hon lärde sig aldrig tala engelska under sitt jordeliv, men på ”Andra sidan” visade (visar) hon sig alltså vara en jävel på engelska.

  Ett annat citat: At one point, Edward explained that the body is just the vehicle and the soul is the driver; even if the vehicle is wrecked, the driver can go on. The souls of the dead however, are now on a very different frequency (the vehicle must have had a radio in it).

  Jaha, det där var ännu ett stycke intressant information. Hasse Alfredsons pastor Jansson kan ta och slänga sig i väggen. Pastor Janssons bildspråk stannade ju vid att livet är som en påse. Tomt och innehållslöst om man inte fyller denna påse med olika saker.

  Gilla

 9. För ett par minuter sedan sände jag denna kommentar till Terry Evans. Det ska bli intressant att se om han vågar publicera densamma.

  Som vanligt kan/får inget publiceras hos Terry, innan det har granskats av honom. Vilket får mig att undra vad det är han är rädd för.

  Jag väljer att klistra in samma kommentar här hos Gesus.

  bbnewsab
  on 21 februari, 2014 at 06:48 said:
  Your comment is awaiting moderation.

  Hej, Terry! Ditt nya blogginlägg har rubriken: ”Vågar vi berätta om oförklarliga upplevelser?”

  Då undrar jag: Vågar du publicera denna kommentar, som jag nu sänder till dig?
  Om du faktiskt vågar publicera den i kommentarsfältet, säger jag: ”Bravo!”

  Nu till saken: Hur vet du, att det som så många av dina anhängare/följare upplever, rör sig om, som du skriver, ”oförklarliga upplevelser”?

  Är du då inte det minsta insatt i modern neurovetenskaplig forskning och vilka förklaringar den har att erbjuda till påstått paranormala och/eller övernaturliga fenomen? Det verkar inte så med tanke på hur du formulerar dig.

  Har du möjligen hört talas om TLEs och TLTs? Dessa termer står för Temporal Lobe Epilepsy respektive Temporal Lobe Transients. Här är en bra översiktsartikel du kan läsa därom, ifall du är intresserad, vilket jag innerligt hoppas att du ska vara: http://neurotheology.50megs.com/whats_new_9.html .

  I den artikeln beskrivs vad som händer när en medvetet upplevd eller icke-medveten (= så kallad subliminal) TLT sprider sig över hjärnan likt ringarna/vågorna på en vattenyta breder ut sig, ifall man kastar en sten i vattnet (oavsett hur liten stenen – eller en TLT – är).

  Gränsande till temporalloben finns den struktur i hjärnan som kallas för hippocampus, Den cerebrala strukturen/regionen är viktig för hjärnans minneshantering.

  Nu en metafor för att försöka öka förståelsen: Tänk dig att hjärnans minnesarkiv är uppbyggt lite som Sveriges Radios grammofonarkiv. Alla minnen är alltså, liksom alla fonogrammen i grammofonarkivet, ordentligt katalogiserade och etiketterade/”taggade”/”tagged”.

  Men när en sådan där TLT-våg (jag just beskrev) sköljer genom hjärnan, kan det liknas vid en liten ”jordbävning” som äger rum inne i minnesarkivet (det som jag metaforiskt vill likna vid SR:s grammofonarkiv). Då kan det tillfälligt uppstå viss oordning bland minnena i minnesarkivets ”hyllor”.

  Exempelvis kan en inkommande upplevelse krocka med ett utgående minne och den preliminära etiketteringen/taggningen kan råka bli felaktig, åtminstone temporärt.

  Det är då man kan uppleva fenomen som dèjà vu (= detta har jag ju redan sett) eller dess motsats jamais vu (= detta har jag aldrig sett tidigare, fastän det rör sig om en upplevelse man verkligen borde vara bekant med).

  Det är då man kan uppleva fenomen som prekognition, dvs erfara en känsla av att man redan i förväg har fått kännedom om en viss framtida händelse.

  Det är då man kan uppleva så kallade minnes-flashbacks (= blixtsnabba minnesåterblickar, något som ingår som en viktig komponent i bland annat NDE-fenomenet).

  Det är då man kan uppleva så kallad sensed presence, dvs närvaro av något diffust väsen, vanligen en andlig entitet eller en alien/utomjording. Jfr fenomenet crisis apparition, innebärande att man i en krissituation kan uppleva att man får hjälp ”från ovan”, inte sällan av gudar, skyddsänglar eller avlidna nära och kära.

  Vanligen är den utlösande faktorn för den här sortens fenomen, som jag nu har räknat upp, en TLT som alltså skapar temporär oreda i hjärnans minnesarkiv.

  Men ändrad hjärnvågsaktivitet måste inte orsakas av en TLT.

  I situationer, då exempelvis syrenivån i hjärnan ändras/försämras och/eller då mixen/balansen mellan olika transmittorsubstanser i hjärnan förändras, ökar också sannolikheten/”risken” för besynnerliga och till synes oförklarliga upplevelser. Båda dessa omständigheter är för övrigt mer regel än undantag när man är döende eller av andra orsaker upplever stark stress. Förklaringen till dessa konstiga upplevelser står alltså att finna i förändrad hjärnvågsaktivitet.

  Det finns gott om neurovetenskapliga studier som visar hur ändrad hjärnvågsaktivitet kan ge upphov till sådana upplevelser, vilka av folk brukar klassas som paranormala och/eller övernaturliga.

  Sedan har vi hela det spännande neurovetenskapliga forskningsfält som kallas för NSE, en akronym för Near Sleep Experiences. Här är en väldigt bra översiktsartikel om NSEs: http://www.assap.ac.uk/newsite/articles/Near%20sleep%20experiences.html .

  För att sammanfatta den artikeln kan man säga så här:

  Hos de flesta människor existerar det ingen knivskarp gräns mellan sömn/dröm och vakenhet. Därför kan drömmar ibland äga rum i – inkräkta på – vakenhetens domäner. Dvs man uppfattar sig själv som vaken (vilket även utomstående betraktare gör, eftersom ”vakendrömmaren” beter sig som man brukar göra i vaket tillstånd). Men på hjärnans egen ”biofilmduk” spelas alltså en drömfilm upp, vilket gör det väldigt svårt för hjärnan att avgöra, om det som utspelas på ”biofilmduken” är på riktigt eller på låtsas (= tillhör drömmens värld/scenario).

  Jag skulle kunna skriva mycket mer om vad dagens neurovetenskapliga forskning har kommit fram till, men jag väljer att stoppa där, Terry. Först vill jag se, ifall du vågar publicera denna kommentar i kommentarsfältet under din nya bloggartikel.

  Jag vill berätta för dig, att jag samtidigt tänker låta publicera exakt samma kommentar hos Gesus på dennes GesusBloggen. Du är väl bekant med honom, Terry, eller hur? Förra året skrev du ju en rad mejl till honom innehållande förtäckta hotelser. Alltnog, denne Gesus har till skillnad från dig, Terry, den publiceringsregeln att kommentarer INTE först måste invänta ett godkännande, innan de går att läsa för bloggens följare.

  Det har möjligen aldrig föresvävat dig, Terry, att ha lika högt i tak på din blogg som Gesus har på sin? Då skulle ju en del skribenter slippa behöva beklaga sig hos Gesus över att deras kommentarer hos dig aldrig har nått offentlighetens ljus.

  Så jag avslutar med att ställa denna fråga till dig: Vad är det du är rädd för, Terry?

  Gilla

 10. ”Vanligen är den utlösande faktorn för den här sortens fenomen, som jag nu har räknat upp, en TLT som alltså skapar temporär oreda i hjärnans minnesarkiv.”

  Den raden kan tas med en nypa salt. Det finns naturligtvis ingen evidens för den slutsatsen. Det är väl mer att betrakta som ett önsketänkande.

  Gilla

 11. @Alienna: Menar du på fullt allvar, Alienna, att du är så totalt oförmögen att ta till dig information som går på tvärs med vad du vill ska vara sant beträffande minnen? Hög woowoo-koefficientfaktor på dig i så fall.

  Hjärnans kommunikationsspråk är ”elektriska”, dvs nervcellerna kommunicerar med varandra med hjälp av elektriska signaler/urladdningar (kallade aktionspotentialer), vilka ökar den biokemiska aktiviteten i synapsen, dvs kontaktområdet mellan två nervceller.

  Om det då i samband med ett TLT-utbrott sköljer en elektrisk ”pulsvåg” – likt ringarna på vattnet efter en däri ikastad sten – genom hjärnans olika strukturer, så är det logiskt och rimligt, att det uppstår aktivitetsstörningar.

  Ju närmare en hjärnstruktur är belägen TLT-pulsvågens ursprung – och hippocampusområdet ligger därvidlag väldigt nära! – desto sannolikare är det att den normala/vanliga elektriska aktiviteten i en viss hjärnstruktur blir störd.

  En metafor: Tänk dig aktiviteten i hippocampus minnescentral som ett slags bibliotek. Bibliotekarierna går runt i ”lokalen” med famnen full med böcker (läs minnen). Så plötsligt går det en propp på grund av att en elektrisk ”pulsvåg” slåt till mot ”lokalen”. Ljuset börjar att flämta och blinka, och i värsta fall blir bibliotekslokalen helt nedsläckt/mörk. Men bibliotekarierna är nitiska och väljer att försöka jobba vidare i mörkret. Fast eftersom de inte kan se ordentligt, börjar de att krocka med varandra, de tappar katalogkort/bokklassificeringskort/pappersbuntar (läs minnen) och när de i (halv)mörkret ska samla ihop korten/pappersbuntarna, råkar det bli sammanblandningar på så vis, att katalogkort som avser bok/minne A hamnar i samma hög som de katalogkort som hör till bok/minne B. Tills belysningen normaliseras råder det en smått kaosliknande situation inne i ”lokalen”.

  Minnesstörningsfenomen som déjà vu eller jamais vu kan/bör ses mot denna bakgrund. Den som är intresserad – fast det är väl inte du, Alienna – kan söka på ord som dysmnesic/dysmnesia + seizure (= minnesstörningar som beror på en TLT eller dylikt). Eller på dysmnesic/dysmnesia + seizure + symptoms.

  Här är en rykande färsk artikel som handlar om hur nära ihopkopplat med hjärnans elektriska ”kommunikationsspråk” minnesbildning och minnesframhämtning är: http://neurosciencenews.com/dbs-hippocampus-memory-learning-recall-783/ .

  Ett citat ur den artikeln: The electrical stimulation of the hippocampus in in-vivo experiments activates precisely the same receptor complexes as learning or memory recall.

  Ett citat till ur samma artikel: “These electrical potentials are the electrical equivalent of memory and are known as LTP (Long Term Potentiation),” explains Lubec. The generation of LTP in an in-vivo experiment was accompanied by specific changes in the receptor complexes – the same receptor complexes that are also activated during learning and memory formation.

  Se även denna artikel: http://neurosciencenews.com/neuroscience-learning-memory-auditory-cortex-546/ .

  Ett citat ur den artikeln: Advanced imaging techniques allowed [the scientists] to establish the processes during memory formation and recall.

  Och ett citat till ur den artikeln: The current model in neuroscience poses that memory is stored as long-lasting anatomical changes in synapses, the specialized structures by which nerve cells connect and signal to each other.

  ALLTSÅ: Inlärning och minnesbildning är två sidor av samma mynt. För att sensorisk information ska kunna läras in (= vara till nytta för individen) måste den kunna lagras (= omvandlas till minnen). Inlärning a.k.a. minnesbildning kräver närvaro av nervceller. Jfr hur datorer kräver en hårddisk och en processor för att fungera. Hjärnan kan i dessa sammanhang lite förenklat liknas vid en påslagen och fungerande dator.

  Lika lite som en avstängd dator klarar av att lagra information (minnen), lika lite klarar en (mänsklig) hjärna av att göra det, om den elektriska aktiviteten ligger nere (= om hjärnan är död). I frånvaro av elektrisk aktivitet är både datorn och hjärnan obrukbara/oanvändbara.

  Det är fullständigt befängt (läs: woowoo-aktigt) att inbilla sig att en ”avstängd” (läs: död) hjärna skulle kunna fortsätta att hantera och underhålla sina minnen. Dessutom: För att minnena ska fungera krävs både elektricitet och ett neuroanatomiskt korrelat (läs: nervceller), på vilket den elektriska aktiviteten kan utöva sin inverkan/påverkan.

  Att en individs samlade minnen skulle kunna leva vidare utanför hjärnan, av sig själva som en sorts sammanhållet elektriskt kraftfält, är en heltigenom absurd och flumstollig woowoo-tanke. Den sortens tankar, om något, bottnar i önsketänkande. Vilket förstås inte hindrar att det finns sådana flumstollar även i den vetenskapliga världen (precis som det finns vetenskapsmän som fortsätter att tro på en teistisk gudom, typ den abrahamitiska guden som samverkar med och ingriper i sin skapelse).

  Vi människor vill så gärna tro, att det finns en högre mening med våra liv, och att kroppens död inte kan/får vara slutet.på det individuella livet. Allt det gör att en del av oss väljer att bortse från de oerhörda logistikproblem det handlar om att kunna få 60-100 MILJARDER ”själar” – dvs alla som någonsin levt här på jorden – att kunna lyssna in just när Terry Evans eller något annat medium står i begrepp att hålla show. för en publik, som vill komma i kontakt med sina avlidna nära och kära. Dvs andarna måste befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 12 månader om året, år ut och år in.

  FDETDA: Enbart närvaro av elektriska kraftfält räcker inte för att minnen, minnesbildning, minnesframtagning etc ska fungera. Det måste dessutom finnas en konkret substans – läs: någon form av materia (i detta fall nervceller) – som elektriciteten kan så att säga interagera med. Jfr hur närvaro av en skrivmaskin inte leder till att en bok blir skriven. Det behövs, i skrivmaskinsfallet, även pappersark att fästa bokstäverna till ord och meningar på.

  Att hjärnans elektriska kraftfält skulle kunna leva vidare utanför kroppen – som en sorts såpbubblor som flyter runt i atmosfären/rymden – är en helt snurrig tanke (med religiösa klangbottnar). Och OM det mot all förmodan skulle vara möjligt (hur osannolikt det än må vara), så hör det till saken att elektriska kraftfält i sig är ”neutrala”/opersonliga. Dvs elektriciteten i sig saknar personlighetsdrag, dvs det går inte att skilja på din och min elektricitet. Och poängen med minnen är att de ska vara just personliga, privata och icke-neutrala.

  FDETDA en gång till: Finns här någon synsk person som kan ”se” om Terry Evans ännu har släppt igenom min kommentar i kommentarsfältet till hans senaste bloggartikel? Inte kan väl Terry Evans vara så feg, att han väljer att radera en saklig och faktabaserad kommentar? *eller det kanske han kan?*

  Gilla

  1. bbnewsab, du har skrivit massor av bra och intressanta inlägg/kommentarer om bla hjärnan som jag ”sugit i mig” – perfekt, för det är galet intressant tycker jag eftersom jag som lekman inte har så bra koll på hur hjärnan fungerar osv. Men är övertygad om att det är den som ställer till allt som vi sen får/gör till en massa olika trams istället för att förklara det med att det är just hjärnan.

   Jag har sett och läst hyfsat mycket om det, MEN kan liksom inte få ner det på papper (här) Därför är det så bra att du gör/får det :-]

   Detta och ditt förra inlägg om samma är briljanta och förklarar sååå mycket, och på ett bra sätt – tror tom att woo-woos skulle förstå det om dom inte rabiat vägrat att ta in information… Men du/ni vet det med att ha ett ”öppet sinne” hos woo-woos, det är ju BARA öppet för att det ÄR spöken inget annat!

   Tycker denna/detta säger allt ganska bra sammanfattat – ”Att en individs samlade minnen skulle kunna leva vidare utanför hjärnan, av sig själva som en sorts sammanhållet elektriskt kraftfält, är en heltigenom absurd och flumstollig woowoo-tanke. Den sortens tankar, om något, bottnar i önsketänkande.”

   Gilla

 12. Många tror att hallucinationer är dels tecken på psykisk sjukdom och dels ovanligt. Båda dessa attityder är felaktiga, i synnerhet synsättet att hallucinationer är något ovanligt att ha.

  Undersökningar/enkäter visar att ca 40 procent – dvs ungefär fyra av tio – har upplevt hallucinationer av något slag. Se t ex: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11166087 .

  Mörkertalet – till följd av ovilja att tillstå detta inför utfrågaren – är okänt. Men man kan nog lugnt anse, att fyra av tio är en minimisiffra.

  En vanlig men oftast förbisedd orsak till hallucinationer är de läkemedel vi äter, allt från antibiotika och magsårsmediciner till blodtryckssänkande och humörhöjande/antidepressiva mediciner. Här kan vi som synes tala om folksjukdomar, så den sortens läkemedelskonsumtion är minst sagt STOR.

  Att vanliga läkemedel mot vanliga sjukdomsdiagnoser har hallucinationer som biverkningar torde vara rätt okänt. För mer detaljer se t ex: http://www.diseasesandconditions.net/hallucinations.html .

  I den artikeln kan man bland annat läsa om tio vanliga läkemedel som har hallucinationer som biverkningar. Dessa tio är, jag citerar:

  Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) . Mot nedstämdhet, depression. Påverkar transmittorsubstansen serotonin i hjärnan.

  Tramadol (Ultram, Ultracet, Tramal) . Är ett morfinliknande analgetikum.

  Bupropion (Wellbutrin, Zyban, aka. amfebutamone) . Dopamin reuptake inhibitor. Mot nedstämdhet och när man vill sluta röka för att då lättare kunna bekämpa abstinensbesvären. Påverkar transmittorsubstansen dopamin i hjärnan.

  Venlafaxine (Effexor) . Antidepressivt läkemedel.

  Quinolones (Ciprofloxacin [Cipro], among others) . Ett antibiotikum.

  Proton pump inhibitors (omeprazole, rabeprazole, among others) . Magsårsmedicin.

  Clarithromycin (Biaxin, Klaricid, Claridar, Claripen, Clacid, among others) . Ett antibiotikum.

  Zopiclone (Lunesta, Imovane, Zimovane) . Mot dålig sömn (insomnia). Påverkar transmittorsubstansen GABA i hjärnan.

  Ropinirole (Requip) . Parkinsonmedicin. Påverkar transmittorsubstansen dopamin i hjärnan.

  Beta-adrenoreceptor antagonists . Mer känt som betablockerare. Mot vissa hjärtbesvär, hypertoni (högt blodtryck) samt stress- och ångestdämpande.

  Other drugs of note include:

  Miscarinic antagonists such as procyclidine and benzhexol

  Anti-parkinsonian drugs such as levodopa, ropinirole, and pergolide

  Donezepil (used to treat Alzheimer’s)

  Opiates and opioids such as pentazocine and pethidine

  MIN KOMMENTAR: Det skulle vara intressant att genomföra en studie på andeväsentroende och kolla upp huruvida dessa tar ett eller flera av de i Tio-i-topp-listan uppräknade läkemedlen MER än befolkningen i övrigt gör. Sedan tidigare vet man, exempelvis, att kvinnor betydligt oftare än män tar Sertralin och andra SSRI-preparat mot nedstämdhet. Kanske har vi här en delförklaring till varför kvinnor är så starkt överrepresenterade i woowoo-sammanhang?

  En annan delförklaring härtill är förstås den kvinnliga menscykeln. Den leder till förändringar i kroppens hormonmix, och ändrad hormonmix i hjärnan är – vilket jag påpekat tidigare (se mina tidigare kommentarsinlägg här ovan) – en viktig orsak till varför hjärnan löper amok ibland och börjar att hallucinera.

  Att så många kända medium är män torde däremot ha socioekonomiska förklaringar. Män har generellt sett större självförtroende och vågar ta för sig mer. Vi ser samma sak inom exempelvis sjuksköterskekåren. Manliga sjuksköterskor är starkt överrepresenterade på sådana chefspositioner (typ avdelningssköterska) som är ”vikta” åt just sjuksköterskeyrket.

  Gilla

 13. Ytterligare en bra artikel jag skulle vilja lyfta fram är denna, som Gesus skrev 2012: https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/10/15/woo-wooprofilering/ .

  I den diskuteras vilka karakteristika kännetecken kvinnliga woowoos har. De symtom/egenskaper/personlighetsdrag som Gesus räknar upp passar som hand i handske med den kvinnliga läkemedelsöverrepresentation som jag i min förra kommentar ville fästa uppmärksamhet på, då inte minst skillnaden mellan mäns och kvinnors konsumtion av antidepressiva mediciner. Kan där föreligga ett samband?

  I kommentarsfältet till denna Gesus-artikel jag just har länkat till nämner Gesus själv, att han tycker att antalet kvinnor i woowoo-sektorn är väldigt högt, kanske så högt som 98 procent.

  Nu grundar Gesus den siffran på subjektiva upplevelser efter att ha kollat in typiska woowoo-sajter, så hans 98 procent bör nog tas med en viss nypa salt.

  Men i princip har Gesus rätt, vill jag hävda. Kvinnor är de facto påtagligt överrepresenterade i woowoo-sammanhang.

  Här är en annan studie som visar en stark kvinnlig överrepresentation när det handlar om woowoo-upplevelser: http://www.unboundmedicine.com/medline/citation/24309874/Djinnati_syndrome:_symptoms_and_prevalence_in_rural_population_of_Baluchistan__southeast_of_Iran__ .

  I den undersökta populationen var det alltså 0,5 procent som kunde rapportera om möten med djinner (ett slags andeväsen inom islam). Men bland kvinnor var prevalensen 1,03 procent.

  Det betyder att närmare 75 procent – alltså tre av fyra – av dem som mött en djinn var av kvinnligt kön!

  Jag gitter nu inte leta efter fler (och) liknande prevalensundersökningar på internet. Men denna som jag just länkade till hade jag i mitt eget filarkiv, så den var lätt att ta fram.

  En önskan: Kom gärna med egna funderingar kring varför kvinnor är så ”woowoo-benägna” av sig. Det kan näppeligen vara någon slump att så är fallet.

  Gilla

 14. Ser nu i kväll att min kommentar hos Terry Evans har raderats.

  Tydligen tål Terry inte kritik. Ens om den är saklig.

  Läser man de andra – publicerade – kommentarerna på hans blogg(artikel), så finner man, att de genomgående är starkt positiva till Terry Evans, både till Terry som medmänniska och till den bullskit han håller på med.

  Många ser Terry som en stor guru, ja nästan som en entitet med gudomlig status, en sorts Jesusfigur..

  Kanske ska jag göra ett nytt försök att kommentera hos Terry?

  Jag skulle ju kunna skriva som en viss Lisbeth Smedberg gör i sin publicerade kommentar: ”jag älskar denna mannen har fullt förtroende med han.”

  Vem vet, kanske får jag då till och med jag en svarskommentar från Terry innehållande ett Thank you.

  Det fick i alla fall Lisbeth.

  GesusBloggen har av en del woowoos beskyllts för att innehålla rövslickande kommentarer. Men vad ska man då kalla det UPPENBARA och IÖGONENFALLANDE och OSTENTATIVA rövslickeri som förekommer i kommentarsfälten hos Terry Evans?

  Någon som har ett förslag?

  Gilla

 15. Jag skrev häromdagen här ovanför om olika slags Near Sleep Experiences (NSEs).

  Här är en intressant berättelse om en svensk mansperson, som har varit med om en rad konstigheter. Kolla in: http://www.ufo.se/fakta/artiklar/ante.shtml .

  Jag tycker att den bästa förklaringen till Ante Jonssons upplevelser är just en sorts vakendrömmande, dvs ett tillstånd när delar av hjärnan befinner sig i drömfas allt medan övriga delar av hjärnan, typ motoriska hjärnkortex, samtidigt befinner sig i ett vaket tillstånd.

  Låter den förklaringen krystad, tycker ni? Tänk efter lite. Jag säger bara: somnambulism. Alltså att gå i sömnen. Det som Ante Jonsson kan ha råkat ut för skulle kunna vara en specialvariant av att gå i sömnen. Ett så kallat parasomnitillstånd. En NSE-upplevelse.

  Men fallets alla andra konstigheter då? Ja, säg det. Men man bör ha klart för sig, att det är mer regel än undantag, att det när man börjar att rota i ett fall (vad det vara må), så dyker det upp konstiga detaljer som är svårförklarliga eller rent av omöjliga att förklara. Detta fenomen kallas ibland för screening-effekt.

  Termen i fråga står för just det faktum, att vad man än börjar att detaljstudera, detaljgranska och fördjupa sig i, så slutar det med att en rad konstiga omständigheter/detaljer dyker upp, som är och förblir svårförklarliga. Just därför är det lätt hänt, att folk drar till med övernaturliga/paranormala förklaringar. Jag kan absolut förstå dem som gör på det viset. Men samtidigt: Det finns ingen anledning att tro, att förklaringen måste vara av det övernaturliga eller paranormala slaget bara för att den naturliga förklaringen inte är självklar och lyser som en fyrbåk.

  Detta gäller oavsett vad för slags varelser/entiteter den drabbade möter. Spöken eller utomjordingar – alla är samma andas barn så att säga. I mina ögon hjärnspöken, som regel ”rollfigurer” i den drömvärldsfilm som spelas upp i den drabbades hjärna.

  Kort sagt: NSE, alltså något slags parasomnitillstånd, är den absolut bästa förklaringen. Tänk om de andevärldstroende ville medge det. I stället säger de ofta så här: ”Men allt var ju så verkligt. Verkligare än vanlig verklighet.”

  Just det! De ljuger nog inte, när de säger så. Men vad de inte känner till är, att just det fenomenet, att uppleva något som verkligare än vanlig/normal verklighet – facktermen är hyperrealitet, hyperreality – indikerar starkt, att det handlar om just hallucinationer.

  Om man tänker efter lite, är detta egentligen rätt självklart. Den ”riktiga”/”äkta” verkligheten är naturligtvis som den är och som vi vant oss vid att den ska vara. Dvs om något är verkligare, mer ”äkta”, än den vanliga verkligheten, utgör det en STARK indikation på att det som upplevs inte är på riktigt.

  Tyvärr resonerar andetroende vanligen tvärtom. De menar att en hyperreell upplevelse måste vara mer ”äkta” och sann än en vanlig verklighetsupplevelse. Men andetroende är ju kända för att resonera avigt och ologiskt. Så varför skulle de plötsligt resonera helt korrekt och logiskt just vid sådana tillfällen?

  För övrigt är ju Ante Jonsson själv inne på att det som han har upplevt kan vara just drömsyner. Det länder honom till heder att inte utesluta den möjligheten. Tänk om de andevärldstroende – de som tror på att vi människor är utrustade med själar som överlever kroppens fysiska död – vore lika ödmjuka. Nej, dessa människor har för vana att helt förneka alla möjliga naturliga förklaringar. De vill så gärna att deras upplevelser ska vara sanna. Det ger ju deras liv en större mening då, gubevars. Hellre då göra som Terry Evans gjorde under gårdagen. Skjut pianisten om denne spelar en melodi som ogillas. Eller i klartext: Radera alla inlägg/kommentarer som föreslår naturliga förklaringar till de konstigheter som folk kan uppleva och vara med om.

  Fast det är klart: Har man baserat sitt liv på en livslögn – och kanske även tjänar grova pengar på att exploatera denna livslögn – då vill man inte möta den här sortens frågeställningar med ett öppet sinnelag. Trots att man predikar, och upprepar som ett mantra, att det är just öppet sinnelag man visar prov på genom att bejaka andevärlden. Se där ännu ett vanligt woowoo-feltänk.

  Gilla

  1. bbnewsab – har du inte koll på sömnparalys/hypnagoga?

   Det är inte samma som ”Near Sleep Experiences” väl – det är mer åt UKU:er och Torbjörn Sasserssons astralresor och all vad det kallas, eller?

   Gilla

 16. @Gesus: NSEs (Near Sleep Experiences) är att betrakta som ett SAMLINGSBEGREPP för ALLEHANDA symtom/fenomen/upplevelser, vilka alla har det gemensamt att de äger rum i sömnens/drömmarnas ingenmansland eller gränsland (gentemot den vakna reella verkligheten). De här symtomen beror av allt att döma på störningar i hjärnans sömn/vakenhet-status på så vis, att inte alla delar av hjärnan samtidigt är vakna ELLER sovande/drömmande. Denna mix av både-och i stället för antingen-eller ger upphov till fenomen av det slag som du räknar upp.

  NSEs torde vara den absolut vanligaste vetenskapliga förklaringen till sådana fenomen som andevärldstroende anser vara övernaturliga eller paranormala.

  Den näst vanligaste förklaringen till bisarra upplevelser hos andevärldstroende är sannolikt så kallade TLTs (Temporal Lobe Transients). En TLT innebär att en onormal elektrisk (im)pulsvåg – jfr en tsunamivåg eller snarare tidvattenvåg/tidvattenström – sveper/sköljer genom hjärnan och ställer till oreda i synapserna (= de ställen där två nervceller kommunicerar med varandra).Resultatet blir felkopplingar. Jfr fenomenet synestesi, ett annat fenomen som beror just på felkopplingar i hjärnan – typ att en ljudimpuls kan påverka inte bara hörselcentra i hjärnan utan även syncentra, så att ljuden kan erhålla speciella färger.

  Värt att notera är att epilepiska anfall kan initieras även från andra delar i hjärnan än just tinningloben/temporalloben. Men temporalloben är definitivt vanligast som epileptiska anfalls ”avgångsstation”.

  Ett vanligt feltänk bland woowoos är att epileptiska (läs: elektriska störnings-)anfall måste vara lätta att lägga märke till. Det måste de inte alls vara. Jfr min metafor med tidvattenströmmar och tidvattenvågor: Dessa kan variera kraftigt i amplitud och är utmed den svenska kusten i princip inte registrerbara utan tillgång till noggrann mätutrustning. Likadant är det med de så kallade subliminala epileptiska anfallen, dvs sådana elektriska urladdningar i hjärnan, vilka ligger under en viss kritisk gräns/nivå för att kunna uppmärksammas av den som råkar ut för dem.

  Subliminala epileptiska anfall kan bevisligen utlösa hallucinationer.

  Andra hallucinationsutlösande faktorer är droger (inklusive alkohol), vissa läkemedel, stress, sömnbrist och, inte minst, sensorisk deprivation. Det sistnämnda begreppet står för, innebär, att våra sinnesorgan underutnyttjas. Då blir de centra i hjärnan, vilka har som sin uppgift att bearbeta till hjärnan inkommande sinnesintryck less på sysslolösheten och börjar då att uppfinna egna sinnesintryck, vanligen genom att – och nu ”talar” jag metaforiskt – vända sig till hjärnans minnescentral och be ”bibliotekarierna” därstädes att sända över lite skräplitteratur så att de anställda vid nervcellerna i sinnesbearbetningscentralerna får något att sysselsätta sig med. Då kan det bli lite som Cajsa Warg föreslog, dvs man tager vad man hafver och lagar därav till en helt ny maträtt (läs: ett helt nytt minne).

  Inte helt ovanliga symtom som kan utlösas genom att hjärnan löper amok bland annat till följd av elektriskt kaos är autoskopi och, åtminstone delvis, AHS (= Alien Hand Syndrome).

  Vid autoskopi, som är besläktat med UKU/OBEs, kan man sålunda ligga i sin säng och se sig själv stå bredvid sängen eller komma in genom dörren till sovrummet. Jfr det så kallade Doppelgänger-fenomenet: https://en.wikipedia.org/wiki/Doppelgänger .

  Vid AHS förlorar man tillfälligt förmågan att viljemässigt kontrollera vad ena handen (mer sällan ena foten) gör. Denna förlust av så kallad sense of agency (= känsla av vem som egentligen bestämmer) leder till att man upplever att någon/något använder ens kropp som en sorts marionettdocka och ibland tvingar en att utföra diverse handlingar/aktiviteter, över vilka man inte råder. Jfr den så kallade Mene tekel-incidenten i Bibeln; se: https://sv.wikipedia.org/wiki/Mene_tekel . En inte helt orimlig förklaring skulle kunna vara att den händelse som beskrivs i Daniels bok, kapitel 5, är just en AHS-upplevelse.

  Hur som helst så är NSE en term som dagens hjärn- och sömnforskare har bildat efter förebild av NDEs (= Near Death Experiences), vilket också det är ett samlingsbegrepp för allehanda fenomen/upplevelser (och inte ett symtom i sig).

  Samtliga de exempel du räknar upp, Gesus, såsom sömnparalys, hypnagoga och hypnopompa hallucinationer/fenomen, UKU:er/OBEs och astralresor, kan sålunda betraktas som exempel på NSEs.

  Alla sorters parasomnier – som att gå i sömnen (somnambulism) – hör hit.

  På tal om somnambulism: En mer utvidgad somnambul sömnstörning kan göra dig benägen att utföra tämligen komplicerade vanemässiga aktiviteter i sömnen (typ att laga enkel mat, äta densamma, cykla, köra bil och rent av knulla, dvs så kallade ”autopilotsbeteenden”, vilka man kan sägas vara så bekant med och van vid att man klarar av att utföra dem i sömnen). Vad gäller matlagningen föreligger förstås påtaglig risk att fel ingredienser kommer till användning, vanligen därför att någon annan i familjen flyttat om livsmedlen i kylskåpet, så att de inte längre råkar stå på sin vanliga plats. Vilket kan leda till att den sovande parasomnikern kanske skär ostskivor ur smöret för att lägga på smörgåsen och måhända dricker grädde i stället för mjölk (för att gräddpaketet och mjölkpaketet råkat byta plats i kylskåpet). Ingen bantningsdiet, om man säger så…

  Mer ovanligt är att man utför mer eller mindre komplicerade icke-vanemässiga aktiviteter i sömnen (typ att strypa eller på annat vis döda sängpartnern, allt beroende på vad ens dröm har för innehåll), Men det förekommer, det också. Herman Lindqvist, historikern och journalisten, har berättat om hur han åren efter att han rapporterat hem till svenska massmedier från världens olika krigszoner levde ut sina (mar)drömmar och alltså inte var lätt att sova ihop med, eftersom han ofta drömde om granatattacker och dylikt, som han behövde skydda sig emot.

  Alien abductions – dvs ombordtagande på en utomjordisk ufo-farkost för att där bli kroppsundersökt, särskilt vad gäller könsorganen och kanske rent av bli ”provknullad” av någon utomjording – är ett annat inte helt ovanligt NSE-fenomen. Jfr La Camilla och hennes sexuella (dröm)erfarenheter av spöken.

  Ett annat, men mindre vanligt fenomen som hör hit är EHS (= Exploding Head Syndrome). Då kan den drabbade i samband med uppvaknandet erfara att huvudet exploderar – eller kanske snarare imploderar – inte sällan med en knall (vilken naturligtvis inte kan höras av partnern i sängen intill, lika lite som utomstående till rösthörare kan höra den psalmsång eller de kommandon som deras interna röster ger ifrån sig). Jag pratade så sent som förra året med maken till en kvinna som led av just EHS. Hans hustru hade drabbats av posttraumatisk stress över att så ofta tvingas vakna upp till det otäcka ljudet av att hennes huvud exploderade. Det har jag sannerligen full förståelse för. Verkar ju vara ett öde värre än döden, om man säger så…

  Gilla

 17. Jag har varit med i det okända med terry som medium. Då trodde jag på det. Nu VET jag att han är en bedragare

  Gilla

 18. @Janet: Vad var det som gjorde att du numera VET att Terry Evans saknar psychic förmåga?

  @Stone: Varför har du slutat att tro på Terry Evans och andra så kallade mediala personer?

  Det skulle vara intressant att få ta del av era respektive ”omvändelsehistorier”. Handlar det månne om att ni har fördjupat era kunskaper i ämnet? Kunskap kan få folk att så att säga nyktra till och besinna sig. Kritisk och ifrågasättande kunskapsinhämtning tenderar att aktivera IBS 2, hjärnans analytiska och logiska informationsbearbetningssystem, vilket som bekant är motsatsen till det infantila, intuitiva och magiska/religiösa IBS 1-tänkandet som woowoos älskar att frossa i.

  Gilla

 19. Jag tycker det här stämmer väl överens med Terry Evans. Många är fortfarande ovetnde om hur han jobbe men läs dessa punkter så blir det tydligt!  

  Hur kan jag skydda mig ?

  Varningstecken – ”Red Flags” – Än mer information Här

  Lär dig känna igen så många drag som möjligt och lita på din ”magkänsla”. När något inte verkar/känns rätt, ge dig av.

  Nyinlagd artikel av intresse, ”Empatiska människor är naturliga ‘måltavlor’ för psykopater – Skydda dig själv”,
  EMPATHIC PEOPLE ARE NATURAL TARGETS FOR SOCIOPATHS – PROTECT YOURSELF (Oct. 30, 2013) Här (Om din engelska blivit lite ‘rostig’ så kan du t.ex., använda Google Translate Här eller Babylon Här )

  *Termen ”offer” skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera måltalva för våldsverkarens vrede.

  Merparten av de individer som har någon typ av anti-social störning sitter inte inspärrade i något fängelse eller mentalsjukhus utan de rör sig, skrämmande nog, mitt ibland oss. De ställer till med fruktansvärda problem var än de befinner sig och allt i syfte att få uppmärksamhet, kontroll och makt. Den här våldsverkaren måste vinna och måste få tillfredställa sina behov, vad dessa än må vara. Den här våldsverkaren, manipulerar genom att bl.a. undanhålla information, ljuger, förvränger fakta till sin egen fördel mm., och allt i syfte att ”vinna”. Ett gott råd som sprids av de som själv drabbats av detta våld är att; ”lär dig så mycket du kan, så snabbt som du kan, så att du kan skydda dig själv ”.

  Allt de säger och gör är i syfte att få någon slags reaktion från dig, det är på det viset som de manipulerar dig men även sin omgivning.
  Manipulation kan vara mycket subtil/man märker inte av det, dvs., om man nu själv inte råkat ut för den här typen av våldsverkare och känner till deras metoder. För att skydda dig själv så läs mer om Manipulation;
  http://www.operationdoubles.com/narc/

  Med tanke på att det i dag finns metoder för att testa dessa individer så är det förundransvärt att man inte sätter stopp för den här typen av våldsverkare, d.v.s., psykopater, de med sjuklig narcissism och en anti-social personlighetsstörning. Men så länge allmänheten, d.v.s. du och jag accepterar deras anti-sociala beteende och inte sätter ner foten och ser till att kunna få dem testade och placerade där de inte kan göra någon skada så har vi inget annat val än att försöka skydda oss själv så mycket som möjligt. se även; Vad skall vi göra med dem?

  ”Psykopater kan mima mänskliga känslor men själv saknar de sådana.”
  Hervey Cleckley, Mask of Sanity (sid. 428)

  I det sista kapitlet i Dr. Hares bok, Psykopatens Värld: Utan Samvete , finner man en ”överlevnadsguide”. Några av de råd som han ger är att du först och främst bör veta vem det är som du har att göra med. Den här munvige individen kan till en början även manipulera och lura professionella så som psykologer och psykiatriker. Försök också så gott du kan, att inte bli påverkad av alla de knep som psykopaten använder sig av så som, komplimanger, presenter, lögner (de kan vara väldigt övertygande) eller det intensiva stirrandet för att t.ex. övertyga eller skrämma. Låt dig inte imponeras allt för lätt, dvs. lita inte på någon eller något som verkar vara allt för bra för att vara sant. Skaffa dig också fakta om personer som visar sig vara allt för romantisk eller finansiellt intresserade av dig. Var uppmärksam på att din ”hjälte” snabbt kan förvandlas till den värste bedragaren eller hjärtekrossaren. Kom ihåg att psykopater är kända för att gömma sin ”mörka sida” till dess att du är allt för djupt indragen.

  ”Det är ingen ide att vara ärlig med någon som känslomässigt manipulerar eftersom våldsverkaren bara svänger om det till hans/hennes fördel”,
  Eight Ways to Spot Emotional Manipulation
  Klicka Här

  Vidare, skulle du råka hamna i en maktkamp med en så ta det försiktigt och vet med dig att han/hon, till varje pris måste vinna. Du skall visserligen inte låta någon trampa på dig men du bör vara medveten om vem det är som du har att göra med och att våldsverkaren är beredd på att gå hur långt som helst för att uppnå sitt ”mål”. När du väl har tagit ett beslut så ändra dig inte, var tydlig och sätt gränser. Framförallt, låt dig inte luras till att bli än mer indragen än du redan är och känn till att han/hon kommer att göra allt i sin makt för att få dig i obalans. Oavsett, vad psykopaten anklagar dig för så försök att inte bli ledsen, arg eller känna någon skuld över det inträffade. Psykopaten kommer att göra allt för att få dig till att försvara dig men, bry dig inte . Ta i stället ut din ilska på t.ex., en kudde och låt aldrig våldsverkaren se att du blir arg eller ledsen och det eftersom den här typen av individ, älskar all uppmärksamhet, bra som dålig.

  Var uppmärksam på vem som är ”offret”. Psykopaten, när denne inte får sin vilja igenom, så spelar han/hon ”offer”. Slösa inte bort din tid med att visa någon medkänsla. Psykopaten vill att vi skall tycka synd om honom/henne, låt dig inte luras, detta är bara ett knep som han/hon använder sig av för att kunna fortsätta manipulera dig.

  Förutom ovan så skall du även vara uppmärksam på en person som, på arbetsplatsen, snabbt vill bli ”din vän”, är alltför hjälpsam, överöser dig med beröm, baktalar andra, sprider rykten, är rastlös och t.ex. inte sköter sina arbetsuppgifter på ett korrekt sätt. Den här våldsverkaren har många gånger också en mycket ”nära vän” vid sin sida. Den här ”vännen” ser upp till och stödjer våldsverkaren men tycks även njuta av den spänning som det innebär att vara i närheten av den här typen av våldsverkare eftersom han/hon alltid har något på gång. En del menar därför att ”vännen” möjligtvis också har någon typ av störning eftersom han/hon ständigt låter sig bli manipulerad och utnyttjad av våldsverkaren, på alla sätt och vis. Andra menar att ”vännen” själv, vuxit upp i ett hem med den här typen av våldsverkare och därför har ett extremt dåligt självförtroende samtidigt som han/hon från barnsben har lärt sig att anpassa sig till den här typen av våldsverkares sjuka beteende.

  Varningstecken!

  Eftersom de flesta av oss kommer att stöta på individer som har någon typ av anti-social störning så måste vi, för att skydda oss själv, försöka lära oss så mycket som möjligt om dessa våldsverkare. Några av de ”varningstecken” som man bör vara uppmärksam på är att, han/hon . . . . . . . .

  1) ”Gräver” i andras angelägenheter. (Alltid i hopp om att finna något som kan vändas till psykopatens fördel eller användas som en ”hållhake”.
  2) Förstör andra människors namn och rykte genom att insinuera och sprida ut osanna rykten om dem. Kom ihåg, att de som pratar illa om andra också pratar illa om dig, bakom din rygg!
  3) Blir avundjuk när någon annan får uppmärksamhet t.ex., blir uppskattad av andra så som arbetskamrater.
  4) Kastar användbara saker.
  5) Visar sig vara allt för ”angelägen” och ”intresserad” av dig och dina problem och av att vilja ”hjälpa” dig. (Gör detta för att skaffa sig så mycket information om dig som möjligt för att sedan vända informationen till sin fördel eller använder den som hållhakar) Se upp! Den här våldsverkaren kan vara mycket förtroendeingivande men du kommer att ”betala” på ett eller annat sätt i slutänden. Sätt gränser!
  6) Framstår som ”moderlig”, ”faderlig” eller som ”riddaren i nöden”. Var på din vakt!
  7) Visar sig hjälpsam när andra kan ”se” det men inte annars.
  8) Har svårigheter med att se samband mellan saker och ting. (Kan därför många gånger framstå som tafatt.)
  9) Svårighet med att ingående diskutera problem. Använder sig t.ex. av tekniker så som att avleda eller byta samtalsämne.
  10) Svårigheter med att planera, lever för stunden. Saknar framförhållning.
  11) Förstår sig inte på känslor, det är som ett främmande språk för honom/henne. Saknar empati! Att det finns individer som saknar känslor kan vara mycket svårt att förstå.
  12) Tar äran åt sig för andras arbete. Stjäl andras arbete!
  13) Är mycket misstänksam – till överdrift.
  14) Får lätt raseriutbrott.
  15) Har ett behov av att synas och höras (det finns dock de som är tvärtom)
  16) Är ofta lynnig och sur.
  17) Vill att vi skall tycka synd om honom/henne. OBS! Detta är ett sätt som utnyttjas för att kunna fortsätta manipulera! Låt dig inte luras! Än en gång, den här individen saknar verkliga känslor vilket är mycket svårt att förstå men desto snabbare du har förstått detta desto bättre kan du skydda dig själv!
  18) Rastlös. Hela tiden på språng. Svårigheter med att koncentrera sig på en och samma uppgift en längre tid. (Han/hon tycks har en massa ”ärenden” och ”möten” hela tiden.) Han/hon blir lätt uttråkad – spänningsökande.
  19) Uppvisar udda känslotillstånd, t.ex. skrattar när man bör känna medlidande. Ett påtvingat skratt när någon skämtar eller skriker rakt ut för att visa ”sorg” eller att han/hon är ”ledsen”. (Våldsverkaren saknar verkliga känslor och det är därför han/hon uppför sig på detta ”udda” sätt, han/hon försöker imitera riktiga känslor). Man får en känsla av att här är något som inte riktigt stämmer. Det finns hur som helst en annan sort som inte uppvisar några känslor alls vilket oftast också uppfattas som udda men som människor med känslor många gånger försöker bortförklara på något sätt, d.v.s. de som inte känner till den här typen av våldsverkare.
  20) Har ett enormt kontrollbehov.
  21) Föraktfull; hånfull; högdragen.
  22) Nedvärderar andra, verbalt och/eller med sitt kroppsspråk. (Känd för att sprida osanningar om andra)
  23) Somliga vill hela tiden framstå att ha en ”hög moral”. Se upp! Den här ”moralens väktare” kommer att anklaga dig för att vara pedofil eller något annat sexuellt perverst för att gömma sina egna perversa förehavande.
  24) Sätter upp personer mot varandra och utnyttjar sedan en av dem till att ”smutskasta” den andra. Genom att utnyttja denna teknik så blir insinuationerna och lögnerna mer trovärdiga samtidigt som våldsverkaren slipper att ta på sig skulden för det inträffade. (Skyll inte på mig, det var han/hon som spred ryktet, inte jag!) Drar sig inte för att utnyttja barn till att sprida illasinnade rykten eftersom de är mer lättlurade/godtrogna – om du arbetar med barn så var mycket uppmärksam! Denna teknik används också i vårdnadstvister – se upp!
  25) Det där lilla överlägsna leendet. OBS!!!
  26) Försöker få andra att göra hans/hennes arbetsuppgifter. Är otroligt lat!
  27) Somliga säger sig ”känna” ondskans närvaro.
  28) NonchalantArrogant
  29) Snål/girig delar inte med sig utan någon typ av gentjänst eller belöning.
  30) Jakt tycks vara en hobby för dessa individer. (Får med all sannolikhet dem att känna sig ”överlägsna” samtidigt som de får utlopp för sin ”mördar instinkt”.)
  31) Pedant. Vill framstå som att ha allting under kontroll.

  Nyinlagda ”tecken” att vara uppmärksam på;
  Har ett ”smeknamn” något som han/hon själv hittat på eller ett ”gulligt” namn som ”hängt med” sedan barndomen som han/hon vill att andra skall använda sig av t.ex. ”postis”, ”Lillan”, ”Lillen”, ”Mackan” osv. Var med andra ord, var uppmärksam på individer som vill ”förgulla” sig , speciellt om det är dem själv som vill att man skall använda sig av detta nya ”namn”. Se även; Se upp med mannen med ett smeknamn (detta har vi märkt gäller även kvinnor)
  ”Beware of a Man With a Nickname” Klicka Här

  Fler drag att vara uppmärksam på; Klicka Här CHARACTERISTICS of the NARCISSIST and others with Personality Disorders  Inte mindre än 46 personlighetsdrag.

  Fler sidor i fråga om varningssignaler:

  Red Flags Klicka Här

  Invalidation Klicka Här

  På nedan länk nägra råd av Dr. Hare om hur du kan skydda dig själv;
  Klicka Här

  Enligt Dr. Cleckley, författare till, The Mask of Sanity, så är psykopater oförmögna att skämmas och detta gör att de så gott som alltid skyller allt på andra. Ett gott råd är därför att hålla sig undan individer som aldrig tar sitt ansvar.

  ”Tre”
  En mycket bra regel att hålla i minnet.
  ”En lögn, ett brutet löfte, en enstaka försummad skyldighet, kan handla om ett missförstånd. Två kan möjligen handla om ett allvarligt misstag. Men tre lögner talar om för dig att du har med en lögnare att göra och att bedra handlar om ett samvetslöst beteende.”
  Klicka Här

  Givetvis så finns det många fler ”varningstecken” än ovan nämnda och därför, desto fler karaktärsdrag man känner till desto bättre. Ett annat gott råd för att skydda dig själv är också att gå på ”magkänslan” d.v.s. när det inte ”känns” rätt så ge dig av eller försök att umgås så lite som möjligt. Även om man känner till många av ”varningstecknen” så är detta, tyvärr, ingen garanti för att man inte, i början, kan bli lurad eller för den delen t.o.m. falla ”offer”. Till och med Dr. Hare erkänner att han också har blivit lurad av psykopater om än bara tillfälligt. Detta eftersom under kortare sammanhang så kan vem som helst bli lurad.

  Som Dr. Hare säger, ”Vi vill tro att alla människor längst inne är goda. Vi vill inte tro att det finns onda människor och där i ligger problemet” Det är därför oerhört viktigt att sprida kunskaper om dessa individer som framstår att vara normala men som bakom ”masken” av att vara normal effektivt döljer sin mörka sida.”

  På grund av att våldsverkaren ständigt är på jakt efter ny ”näring” så gäller det att vara uppmärksam. Hur som helst, när han/hon väl har ”spanat” in dig (du har omedvetet gjort honom/henne otroligt avundsjuk) så kommer du knappast att undkomma. Våldsverkaren blir som besatt av att ”göra ner” dig, sitt ”offer” och pass på, för han/hon är mycket driven. Våldsverkaren måste vinna och måste ha absolut kontroll. För din egen skull är det därför bäst om du lär dig så mycket som möjligt om den här typen av våldsverkare för att kunna skydda dig själv känslomässigt. fysiskt men även ekonomiskt.

  Våldsverkaren är känd för att skapa situationer där du, ”offret” kommer att misslyckas oavsett hur du än hanterar situationen. Sadisten njuter i fulla drag av att se dig våndas för att sedan slutligen ”falla”/misslyckas.

  Om du ”fallit offer” så får du försöka att inte ”nappa” på alla de ”krokar” som våldsverkaren eller hans/hennes anhängare slänger ut. Våldsverkaren och hans/hennes anhängare gör allt för att försöka få dig att ”ge igen”. Vet med dig, att allt du säger och gör vänder våldsverkaren till sin fördel. Låt honom/henne inte få det nöjet. Bygg i stället upp en ”mental mur” mot elakheterna och hur svårt det än är så bry dig inte! Tids nog kommer de flesta att förstå vad våldsverkaren är för någon individ för att sedan, sakta men säkert dra sig undan. Försök att göra något som får dig att må bra, för att på så sätt skingra dina tankar.

  ”Skydda dig själv från sociopater. Lär dig känna igen dragen och håll dig borta.”
  Klicka Här

  Har du eller någon du känner råkat illa ut?

  ”När lögnen har uppdagats eller ifrågasätts så är de sällan märkbart förvånade eller generade — de bara ändrar sin historia eller ändrar om fakta så att dessa överensstämmer med lögnen.”
  Robert Hare, PhD

  Personer som har råkat ut för den här sortens våldsverkare behöver all hjälp och stöd som de kan få. Hur lång tid det sedan tar för någon att läka beror givetvis på en rad olika faktorer så som, var, (t.ex. i hemmet, på arbetsplatsen eller någon annanstans), på vilket sätt (psykiskt, fysiskt eller bådadera) och hur länge pågick det hela? Somliga är i behov av professionel hjälp för att bearbeta det hela medan andra kan klara sig genom att bara ha någon som lyssnar och stöttar dem. Sorgligt nog så har några valt att ta livet av sig eftersom de inte har sett någon annan utväg vilket i sin tur gör att de anhöriga är i behov av stöd och hjälp. se; begå inte självmord – telefonnummer.

  För de som haft en anhörig som tragiskt nog tagit sitt eget liv så skall de absolut inte klandra sig själv, under några förhållanden! Skulden ligger helt och hållet på våldsverkaren och därför måste vi komma så långt att vi kan få dessa individer testade för att sedan låta dem ta konsekvenserna av sina handlingar. Detta våld måste därför uppmärksammas tills det att har gått upp för gemene man att här har vi ett mycket allvarligt problem som vi måste ta tag i. Det handlar om ett medvetet och utstuderat våld som dödar och därför är det så viktigt att vi tar tag i det. Redskap finns!

  ”Om du försöker få en narcissist att förstå någonting och han inte tycker om vad du säger, så vänder han om det till något annat i sitt eget huvud och gör det till något som han önskar att du sagt.”
  Kathy Krajco
  Klicka Här

  ”Psykopater är hela tiden på jakt efter människor som de kan lura och bedra.”
  Klicka Här

  Några råd till de som har blivit påhoppade är att försöka läsa och lära sig så mycket som möjligt om personlighetsstörningar så som psykopati, sociopati, sjuklig narcissism, antisocial personlighetsstörning samt närliggande störningar så som t.ex. Borderline. Kunskap skyddar! Detta för att verkligen förstå att våldsverkaren är en mycket gravt störd individ. Att lära sig om projisering hjälper också ”offret” att få bättre insikt i det inträffade. Som drabbad kan man då också få bekräftat att man inte bär skulden för det inträffade. Den som blivit utsatt kan likaså få bekräftat att han/hon inte är ensam och att ha blivit drabbad och att den här typen av våldsverkare har ett spår av ödelagda liv bakom sig. Genom att läsa om andra som också råkat illa ut, så kan den som fallit ”offer” också få bekräftat att han/hon inte har gått och blivit ”tokig”. Se; smutskampanjen

  Våldsverkaren blir mycket lätt kränk, vilket gör honom/henne, sjuklig avundsjuk. Avundsjukan leder till att det alltid ”kokar” av ilska under ytan, vilket i sin tur leder till att han/hon på det värsta möjliga sätt (sadism), måste ‘ge igen’ (det är JAG som bestämmer, väldigt omogen). Detta leder till anti-sociala handlingar (visa vem som har kontroll och makt) vilka, på grund av störningen upprepas gång på gång eftersom allt handlar om honom/henne (egoism).
  De som råkar illa ut har omedvetet, fått våldsverkaren att känna sig underlägsen. Se; Vilka faller offer? Detta i sin tur leder till att de förr eller senare kommer att råka illa ut. Den som fallit ”offer” märker oftast detta först genom att han/hon börjar må fysiskt dåligt. Sedan kommer ”chocken” då personen inser att han/hon har haft med en otroligt ondskefull individ att göra. Se; Post Traumatisk Stress. De flesta som fallit ”offer” ”repar” sig men knepet är att inte förvandlas till att bli lika hatisk och ondskefull som våldsverkaren genom att t.ex., börja ”jävlas” med andra bara för att man själv har råkat illa ut. Skulle man göra det så skadar man sig själv, sina närmaste samt andra människor som man kommer i kontakt med och då har våldsverkaren fortfarande kontroll över dig, något som du definitivt inte skall tillåta om du fallit ”offer”.

  Din ilska, liksom vilken annan smärta, kommer att försvinna. Om någon slår dig med sin knytnäve så bär han skulden, inte du. På samma sätt, den som bär skulden för din ilska är våldsverkaren, inte du.
  Kathleen Krajco
  Klicka Här – The Important Stuff – How to help the abused

  Målet är givetvis att få ”offret” att börja tvivla på sig själv och sin verklighet samt att framstå som ”tokig” för sin omgivning.
  Ett sätt att uppnå detta är genom ”hjärntvätt”. Den nu avlidna Dr. Margaret Thaler Singer började forska om ”hjärntvätt” redan på 1950 talet och sa att en del av denna process var att hos ”offret” se till att ingjuta en ”känsla av maktlöshet.” En känsla som alla som fallit ”offer” känner igen allt för väl.

  ”Gasljus”

  För de som aldrig haft med en person med en antisocialstörning att göra så kan det vara mycket svårt att förstå men för att få en liten inblick i hur våldsverkaren manipulerar så kan man t.ex. ta och titta på filmen Gasljus (Gaslight, 1944) med Ingrid Bergman. Här handlar det om att psykologiskt manipulera personen (Ingrid Bergman) till att ifrågasätta sin egen mentala hälsa eller för att citera, Donna Andersen, ”att sakta driva någon till vansinne.” Själva termen ”gasljus” används därför ofta för att beskriva den skada som våldsverkaren tillfogar sitt ”offer”. Klicka Här För en recension på svenska; Klicka Här

  J.E. Brown beskriver denna psykiska misshandel som ”hjärntvätt” och vilken går ut på att få ”offret” att tvivla på sig själv. Läs mer genom att Klicka Här. Ta gärna också del av, Gaslighting – How to Drive Your Enemies Crazy där Eleanor White, som själv fallit ”offer” ger en liten inblick i hur dessa våldsverkare manipulerar och terroriserar. Syftet är att försöka få så många som möjligt att ta avstånd från ”offret”. Läs mer, Klicka Här

  Den här typen av våldsverkare drar sig inte heller för att utnyttja vänner till ”offret” /familjen eller kamrater till barnen (om sådana finns). Alltså, en mycket sjuk och farlig individ som även är en sadist ut i fingerspetsarna. Att sådan ondska existerar är svårt att förstå om man nu inte själv blivit drabbad. Denna terrorisering kan pågå i år efter ”brytningen” vare sig det handlar om en romantisk, arbetsrelaterad eller annan typ relation. Det är därför mycket angeläget att kunna få den här typen av våldsverkare testad och placerad där han/hon inte kan orsaka någon skada.

  Margaret Thaler Singer skrev i sin bok, Cults in Our Midst (1996) gällande hjärntvätt att det bl.a. handlar om att ”hålla en person ovetande om vad som pågår och vad som händer”, ”kontrollera en persons fysiska miljö.” samt bl.a. att ”skapa en känsla av maktlöshet.” Dessa perversa övergrepp är inget som normala människor med ett samvete och empati ägnar sig åt men är typiska för de med en antisocial personlighetsstörning. De som fallit ”offer” för den här typen av våldsverkare, känner givetvis igen sig ganska så snabbt eftersom detta är metoder som den här typen av individ använder sig av.

  ”När den här manipuleraren tror sig ha kontroll över dig så förvandlas han/hon till en ondskefull person.”
  Klicka Här

  Målet är givetvis att få ”offret” att framstå som ”tokig” och för att uppnå detta så använder sig våldsverkaren av en rad olika knep. Ingenting är som det ser ut att vara och ”mattan rycks bort under fötterna” allt som oftast i syfte att hålla ”offret” i obalans. Att manipulera, dupera, lura, vilseleda och bedra är givetvis lätt att göra när man saknar ett samvete och empati. Det är därför som ALLA som har råkat illa ut säger; håll dig till regeln – INGEN KONTAKT. För mer läsning Klicka Här

  Bästa sättet att ”hantera” en sociopat/psykopat är att inte ha någon kontakt med honom/henne. Avisa, klipp av alla band, ha ingen kontakt överhuvudtaget med individen i fråga.
  Klicka Här

  Regeln ”INGEN KONTAKT” och varför den är så viktig!
  Klicka Här
  Lär dig skydda dig själv

  Vad gäller psykopater som tillika är sadister, så handlar det ALLTID om att förstöra, skada, förgöra och döda vilket får dem att njuta och ”må bra” Här samtidigt som detta också får dem att känna sig ”allsmäktiga”, större och bättre än alla andra (Grandios). Det handlar alltså om mycket gravt personlighetsstörda individer som relativt ”obemärkt” vandrar mitt ibland oss. Nedan en sammanfattning av Dr. Martha Stouts ”13 regler” som alla bör vara uppmärksamma på i syfte att skydda sig själv.

  1. En psykopat (syns inte utanpå) har inget samvete
  2. Om det inte känns rätt, så är det förmodligen inte det heller.
  3. Människor måste förtjäna ditt förtoende.
  4. Tro inte blint på någon, oavsett.
  5. Om du ”smörjs”, så kan du redan ha fallit ”offer”. (Psykopater ”höjer” dig för att sedan förgöra dig)
  6. Du kan inte respektera någon som du är rädd för.
  7. Så länge du har med en psykopat att göra så kommer du alltid att förlora. (Du kan t.o.m. mista ditt liv!)
  8. Ge dig av och håll dig borta.
  9. En sorgsen historia kan handla om att lura och bedra dig.
  10. Ingen kan förändra någon annan (psykopatens drag är, som Dr. Hare uttrycker det, ‘uthuggna i sten’)
  11. Bli inte en medhjälpare.
  12. Ha en positiv syn på livet.
  13. Lev väl och var sann mot dig själv.

  ”Ett knep som psykopaten använder sig av, är att isolera dig från familj och vänner”

  Vidare läsning; How can I deal with a person with psychopathic features? Här Aftermath: Surviving Psychopathy, är ett forum för människor världen över som har drabbats av en psykopat. Bakom initiativet står bl.a., Dr. Hare som bl.a., skrivit boken Without a Consience (Utan Samvete), på svenska, Psykopatens Värld, Dr. Babiak, som bl.a., skrivit boken, Snakes in Suits (Ormar i Kostym), Dr. Liane Leedom (som denna sida bl.a., samarbetar med i fråga om barn/hjälpa föräldrar vars barn riskerar att utveckla störningen) samt en rad andra, mycket insatta personer inom ämnesområdet.

  Om du blir ”mobbad” på din arbetsplats så isolerar psykopaten dig genom att sprida vidriga osanning om dig i syfte att dina kollegor skall ta avstånd från dig.
  Mer läsning Smutskampanjen Här Den troliga lögnen Här I Vellinge kommun så mörkar man bl.a. offentliga handlingar Här (förmodligen inte den enda kommunen) Anledningen till detta och andra övergrepp beror på att vi uppenbarligen har ”mobbare” sittande i ”toppen”, dvs. gravt personlighetsstörda individer med ett stort makt och kontroll behov.

  Att oservera: Genom att dela ut ”priser” (pengar, uppmärksamhet mm) till personer, företag och organisationer så ”köper” psykopaten dem som annars skulle ha ställt upp för ”offret”. Gratis resor, betalda operationer (fetma, skönhets mm.), ”bidrag”, ”ekonomiskt stöd” osv. är inte heller ovanligt. Psykopaten skaffar sig på detta sätt också ”hållhakar” på ”pristagarna”, ”bidragstagarna”, de som psykopaten ”hjälper” (oftast ekonomiskt) osv. Lär dig om hur psykopater styr ”bakom kulisserna”.

  I fråga om relationer;

  ” Jag kände på mig, i mitt hjärta, att det var något fel med honom (eller henne) Nästan varenda person som fallit ”offer” för en psykopat har, vanligtvis på ett tidigt stadie i relationen, känt på sig att något inte riktigt stämde. Överväldigande mycket smicker. Den snabba takten vad gäller att utveckla en relation och krav på att binda dig. Lögnerna, motsägelserna. Okänsliga/grymma gentemot andra. Bryr sig inte om/bryter mot sociala normer. Anser sig vara överlägsen, utan att ha mycket att visa upp/motivera detta. Tar, för det mesta, inget ansvar. Oberäknelig, humörsvängningar tillika beteende för att utöva makt över andra. Isolerar dig från familjemedlemmar och vänner. Sexuellt avvikande. Kontroll och äganderätt. Det finns alltid illavarslande tecken i början av relationen, tecken som vi har en tendens att ignorera och rationalisera bort tills det att den giftiga relationen, likt en sjukdom, sprider sig och tar över och förstör våra liv.

  Jag föreslår att alla som känner igen sig börjar söka information på nätet om psykopati, lär sig känna igen varningstecken och förlitar sig på sin intuition, för detta har räddat varenda en utav oss. Det första – och sista steget i att återhämta sig från en relation med en psykopat handlar om att skaffa sig information; att förstå grunden till problemet. Detta är anledningen till varför det är så viktigt att kunna identifiera de psykopatiska dragen. Information kan rädda oss från, att inför oss själv förneka, ha ett falskt hopp om att saker och ting kommer att bli bättre, ”gasljus”/driva oss ”tokiga”, och den illusion som psykopaten vill att vi skall utveckla/leva i. Kunskap kan ge oss styrka att lämna denna giftiga relation, byggd på fakta i stället för på känslor.”
  Vidare läsning, The List of Psychopathy Symptoms: Hervey Cleckley and Robert Hare Här

  ”Så här går det till min kära . . . .
  Under flera månader så kommer jag att låtsas vara den person som du önskar att jag skall vara. Jag överöser dig med uppmärksamhet, tillgivenhet och allt annat som får dig att känna dig som utvald/speciell. Sedan när jag vet att du är beroende på mig som din andra hälft och har valt att vara tillsammans med mig så kommer jag att sluta låtsas, och visa dig vem jag i verkligen är. Jag kommer att börja behandla dig illa, jag kommer att vara okänslig och elak, jag kommer att ljuga, bedra och förolämpa dig. Ditt jobb kommer att vara att försöka lista ut vad som hände och göra allt i din makt för att försöka återupprätta den relation som vi en gång i början av relationen hade och det tills att du antingen dör, försöker begå självmord eller kollapsar och hamnar på sjukhus, vilket hade varit lustigt, eftersom jag kommer aldrig att låtsas vara den där ”trevlige killen” igen, och föresten, det var bara ett skådespel. Har vi en ha en överenskommelse? Flera år i helvetet i utbyte mot några månader i en fantasivärld? ”
  Mer läsning, ”Deal or No Deal?” – Karin’s Värld Här (Danska som numera bor i Thailand) Som vanligt så kan ”han” ersättas med ”hon”.(Oktober 18, 2011)

  Allra bäst för de som har råkat illa ut är att försöka förvandla det negativa till något positivt, något de flesta också gör på ett eller annat sätt. De flesta försöker också göra något, så att andra skall slippa råka lika illa ut som de själv har gjort. De har empati, något som den här våldsverkaren saknar. Genom att vända något negativt till något positivt så kan man också sakta men säkert göra världen till ett bättre ställe för oss alla.
  Länkar

  Svenska länkar:

  Klicka Här Psykopaten är tillbaka – så upptåcker du ”den” Av Ami Lönnroth – Svenska Dagbladet, 15 maj 2000
  Klicka Här Känslokyla är psykopatens signum Av: Anna Lagerblad, Svenska Dagbladet, Publicerat 31 mars 2004

  Klicka Här Psykopater. . . . ”Okunskapen gör oss mycket mer sårbara” Av; Elinor.

  Klicka Här ”Varningstecken hos psykopaten; Manipulerar och ljuger ALLTID”

  Klicka Här Bäst söka nytt jobb om chefen är psykopat Av; Kerstin Kåll.
  http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,716425,00.html Slå Tillbaka – Fler tjejer går på kurs i självförsvar. Aftonbladets kurs i självförsvar där instruktören Seluah Alsaati Edmundh tillsammans med kompisen Petter Flensburgvisar visar hur du kan slå dig fri om du skulle råka ut för ett överfall.
  Våldsverkaren är; ond, besatt och otroligt driven.

  Engelska länkar:

  Klicka Här DPSYCHOPATHS AMONG US Av: Robert Hercz

  Klicka Här Predators – A Survival Guide. Av; Dr. Hare. Psychology Today, Jan/Feb 94.

  Klicka Här This Charming Psychopath-How to spot social predators before they attack. Av; Robert Hare, Psychology Today, Jan/Feb 94. Last Reviewed 15 Oct 2007. En lite äldre artikel men väl så intressant. I dag har vi, tack vare fMRI, betydligt bättre insikt i problematiken.

  Klicka Här How to Protect Yourself ; Hur du kan skydda dig själv.

  Klicka Här The No Contact Rule: Why It Is So Important. Av; TJ Sparrow Regeln – Ingen kontakt : Varför denna regel är så viktig att komma ihåg.

  Klicka Här Abuse Management När du måste ha kontakt med våldsverkaren, t.ex. p.g.a. gemensamma barn.

  Klicka Här Dealing with a sociopath Have absolutely No Contact ”The best way to deal with a sociopath is not to deal with him. Reject him. Cut him off. Have absolutely No Contact”. Om du har med en Sociopat att göra (man som kvinna) så bör man ”klippa av” all kontakt och detta för att skydda sig själv.

  Klicka Här Bully On-line – in the family; Mobbning inom familjen

  Klicka Här Relationship Red Flags Av; Robert F. Sarmiento, Ph.D

  Klicka Här Female violence ; Kvinnligt våld

  Klicka Här What Makes Narcissists Tick Understanding Narcissistic Personality Disorder (NPD), se, Av; Kathleen Krajco. Mycket informative sida gällande narcissism.

  Klicka Här Dr. Irenes verbal abuse site ( verbal misshandel)

  Klicka Här Signs of verbal and emotional abuse Tecken på verbal och känslomässig misshandel.

  Klicka Här Watch for the red flags. Var uppmärksam på varningstecknen.

  Klicka Här Anne’s red flags ; Abuser and victim behavior. Annes röda varningsflaggor; Hur våldsverkaren och ”offret” beter sig.

  Klicka Här Verbal Abuse Survivors Speak Out On Relationship and Recovery Av; Patricia Evans De som fallit ”offer” för mutlig misshandel talar ut om förhållanden och hur de har återhämtat sig.

  Klicka Här Psychopath – Red Flags, Många bra länkar/ – varningssignaler. Se också nedan för några inte så ”kända” varningssignaler.

  Klicka Här UNUSUAL RED FLAGS OF OUR N/Ps ”These are ‘unusual’ things which those of us who have encountered Ps might notice. To qualify it must be observed by at least two members. Here are some of our more interesting things which are not usually found in ‘red flag’ documents…” Några inte så ”kända” varningssignaler.

  Klicka Här ”but he said he loved me…”- ”men han sa att han älskade mig . . . ”

  Klicka Här Recognizing the Abusive Personality Av; Nora Penia Att lära sig känna igen personer som förolämpar och misshandlar andra, verbalt, känslomässigt och fysiskt.

  Klicka Här The Ten Commandments Av; The ex- doormat. ”De tio budorden”

  Klicka Här Verbal manipulation

  Klicka Här The RED FLAG List – Warning signs that He (or She) is BAD NEWS… Varningstecken på att han (eller hon) är ”dåliga nyheter”. Mycket info.!

  Klicka Här Beware the sociopath No heart, no conscience, no remorse Av; Donna Andersen – Akta dig för sociopaten, inget hjärta, inget samvete, ingen ånger.

  Klicka Här The Psychopath Next Door , Av Caroline Konrad ,September 1999
  – Dessa individer är mentalt sjuka och extremt farliga! Följande försiktighetsåtgärder kan hjälpa dig att skydda dig själv från de destruktiva handlingar som de är kapabla till.

  Klicka Här “ If you think you are being abused, but your perpetrator has you convinced YOU are the problem, you may want to read this page. It details verbal, mental, and emotional abuse in its extreme. Abusers are masters at twisting words and situations around to point the blame at others”.

  Klicka Här CHARACTERISTICS of the NARCISSIST and others with Personality Disorders  Inte mindre än 46 personlighetsdrag.

  Klicka Här How to spot the ‘socialised psycho’ – skyscraper.fortunecity.com Fler ”varningssignaler” (Engelska)

  Klicka Här Red Flags (Varningssignaler) Många bra länkar där du kan hitta mer information om hur du kan skydda dig själv.

  Klicka Här Predator Awareness Mind & Behavioral Cues of Psychopathic Predators – Experts at Brainwashing: Premeditated Mind Control. ”I use the term companion because this includes relationships with a friend, relative or co-worker that is affecting your life in a negative way. Their actions can be just as influential as a lover’s or cohabitant’s over your life choices.”

  Klicka Här Beware of a Man With a Nickname

  Klicka Här Coercive persuasion, mind control and brain washing. Lovefraud, 31 August 2007.

  Senast inlagda länkar/Latest entries; 24 juli, 2008.

  Klicka Här ”The Loser” Warning Signs You’re Dating a Loser. Av; Joseph M. Carver, Ph.D., (Psykolog)

  Klicka Här Lies Abusers Tell Their Victims

  Klicka Här The Really Bad Boys: A psychologist’s guide to crooks, creeps and con artists By; Mary Kennedy

  Vare sig om du, man som kvinna, har ”fallit” offer på din arbetsplats, i ditt hem eller någon annanstans, så skall du veta att den här typen av våldsverkare gör allt för att dölja sin ”mörka” sida. Förutom att han/hon manipulerar, insinuerar, ljuger, trakasserar/terroriserar på en rad olika sätt så drar sig inte den här typen av våldsverkare för att mörda eller låta någon annan utföra dådet. Allt för många människor har också begått självmord på grund av detta våld. Det är därför oerhört viktigt att samhället (däribland du och jag) tar sitt ansvar eftersom allt för många människor har fått sätta livet till och så får det bara inte gå till i ett rättssamhälle.

  Vi måste börja bry oss om varandra. Nästa gång kan det handla om dig eller någon som står dig nära. Vi måste därför arbeta mot att få slut på detta fruktansvärda våld – det angår oss alla.
   

  Upp (till toppen)

  Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2

  Gilla

  1. Den som äger denna Blogg har du gjort en korrekt beskrivning på, Obs! Det är du som kallar henom för psykopat!
   Har man levt ett tämligen långt liv så har man skaffat sig en livserfarenhet som säger fy, fan vad dumma människor det finns!
   Jag om någon har aldrig låtit mig manipuleras mitt rörliga intellekt har sagt ifrån!
   Begreppet att låta sig bli indoktrinerad som denna blogg försöker med, alternativt hjärntvättad.
   Så ska man ha klart för sig, att en indoktrinering innebär att fylla på förrådet med ännu mer dumheter!
   Att bli hjärntvättad handlar inte om att hjärnan ska tvättas ren, nej då, den ska smutsas ner ordentligt!
   Så att suga i sig den okunskap som denna blogg står för så kan vi kalla det för att smutsa ner våra hjärnor, likt vad psykopater sysslar med!

   Gilla

 20. @Pär: Har du kopierat din långa text rakt över från EVAH.org? Länkarna fungerar ju inte.

  Dessutom: Har du i så fall inhämtat skriftlig tillåtelse från EVAH.org att få göra så här?

  Hur ser din relation till EVAH.org ut? Är du kanske medlem där?

  Till sist: Menar du att ALLT som du tar upp i ditt långa inlägg stämmer in på Terry Evans? Eller vad är ditt budskap egentligen?

  Gilla

 21. @Tina Sandberg:

  I två kommentarer skriver du bland annat följande:

  CITAT 1: Men Gud gillar inte man berättar vad andar säger eller man pratar med dom, det är att synda enligt Gud

  CITAT 2: Att Terry har en medial förmåga det vet jag, men enligt gud ska man inte prata med andar, det är att synda. Det är väl att det är inte meningen vi ska kunna få info via andevärlden

  Det där väcker frågor hos mig, exempelvis följande:

  1) Hur VET du att Terry Evans har MEDIAL FÖRMÅGA? Det är väl skillnad på att TYCKA/TRO att Terry har medial förmåga och att just VETA att han har det? Så vad är det som gör att du inte bara TROR utan även anser dig VETA att han äger medial förmåga?

  2) Förresten: Hur definierar du medial förmåga?

  3) Anser du att Terry Evans och andra medium är syndare i Guds ögon, med tanke på att de ju pratar med andar?

  4) Hur kommer Gud i så fall att förhålla sig till dessa syndare, som ägnar sig åt sådant som Han fördömer? Är det alltså Helvetet som väntar dessa medium?

  5) Du skriver att det nog inte är meningen att vi ska kunna få information via andevärlden. Men hur kommer det sig då att Gud verkar tillåta en del människor att hämta information från just andevärlden? Jag tycker det låter motsägelsefullt, minst sagt.

  6) Menar du möjligen att dessa medium lyckas lura Gud på något vis, förslagsvis genom att utnyttja ett slags kryphål i det gudomliga regelverket?

  7) Kan Gud i så fall vara omniscient/alltvetande, om Han har missat att upptäcka ett sådant kryphål? Och varför täpper Gud inte till detta kryphål i så fall, om Han nu är allsmäktig/omnipotent? Borde väl vara lätt som en plätt för Gud att förhindra oönskad/förbjuden kommunikation mellan andar och människor.

  8) Eller menar du att de här mediumen egentligen bara hittar på att de har kontakt med avlidnas andar? Fast hur rimmar det i så fall med det som jag tar upp i frågeställning nr 1 (om att du VET att Terry Evans har äkta medial förmåga)? Återkoppla gärna även till fråga nr 2.

  9) Hur kan ett medium etablera kontakt med en avlidens ande, ifall det ingår i Guds skapelseplan, att vi människor INTE ska kunna få kontakt med andar? Var kan mediumjen ha lärt sig de knepen? Av vem/vilka har de lärt sig detta?

  10) Betyder allt detta måhända snarare att medium inte alls har kontakt med avlidnas andar? Utan att det i stället är demoner e d som de erhåller kontakt med under seanserna? Jfr med det woowooistiska begreppet ”Andra sidan”, det begreppet har väl inget stöd i Bibeln, utan där talas det om att vi alla sover ett slags dödssömn i våra gravar tills det är dags för Domedagen, då vi alla ska uppväckas till nytt liv och ställas inför den gudomliga domstolen (var nu denna domstol finns)? Kanske 100 miljarder människor ska väckas till liv samtidigt och ställas inför Gud och Hans änglar för att förklara sin handel och vandel under jordelivet. Det måste till en jävla stor lokal om den ska rymma ca 100 miljarder människor.

  Tacksam för svar från dig angående dessa tio frågeställningar, Tina.

  PS Jo en fråga till: Vad fick dig att tro att Gesus är en kvinna? Jag är nyfiken av den enkla anledningen, att den tanken (att Gesus är en kvinna) aldrig någonsin har föresvävat mig. Kan förklaringen till din missuppfattning vara, att du kanske har lurats att tro detta av någon demon e d? Jag hoppas innerligt att du inte är ansatt av demoner, Tina. DS

  Gilla

  1. Alla tvivlare som anser att en andevärld kan inte existera, det innebär att mentalt är vi människor döda och läser, att så är det!
   Därför visar tvivlarna på, att de inte heller äger det minsta spår av ett skapande intellekt!

   Så världens Innovatörer tillhör andevärlden, som vi ska vara ytterst tacksamma för Utan deras hjälp, så hade vi fortfarande varit ett Jaktfolk utan större språkliga resurser!

   Gilla

 22. @ar4ne: Vill du berätta varför du är så bergsäker på att det finns både en andevärld och en massa utomjordingar/aliens?

  Hur har du kommit i kontakt med andeväsendena? Och med utomjordingarna?

  Tänk om det i stället är demoner du har kommit i kontakt med? Kan du vara helt säker på att det är ”rätt sorts” andeväsen och utomjordingar du har mött?

  OM det nu finns en massa andeväsen och utomjordingar, KAN man väl ändå inte utesluta att det bland dem också kan finnas bedragarandar och bedragaraliens. Så hur gör du för att kunna skilja agnarna från vetet, så att du inte blir grundlurad av dem?

  Gilla

  1. Sassarson som har varit här och skrivit har deltagit i flera Konferenser när det gäller UFO. Nasa är rädd för att Utomjordingar ska ta över vår planet! Själva har de haft kontakt med utomjordingar sedan 1954. 20 raser på vår planet har sina ärvda rötter ifrån 20 olika planeter. Utomjordingar har alltid funnits på vår Planet.
   Våra alla vetenskapsgrenar samkör och bevisen för att utomjordingar vistas på vår planet är de medvetna om!
   Redan 1948 såg jag mitt första UFO i Vittnes närvaro! Sedan dess har jag följt rymdforskningens utveckling och gjort garanterat 10 personliga observationer.
   Du nämner demoner vilket beror på att Katolska kyrkan har hittat på detta, i det fallet så tror jag inte på dem, inte heller på någon gud eller Helvete, möjligtvis er okunskap om den paranormala världen vilket är ert personliga Helvete av oförstånd!
   Det klassiska har man aldrig blivit utsatt för och blivit utsatt för Parapsykologiska fenomen så existerar det inte!
   Men jag har blivit utsatt för detta rätt många gånger och den paranormala forskningen vet också om att ockulta fenomen existerar, men har svårt för att undervisa i detta ämne, för att folks IQ räcker inte till!
   För den som kan tänka logiskt kan förstå att vi alla har ett evigt liv vilket rymdforskningen har kunnat bevisa, vår Planet ingår i Universums lagar så man är nu inne på att skriva om vår fysiska lagar och då kommer dess existens om den parapsykologiska världen att bli besannad, just därför gillar jag inte denna barnsliga blogg av okunniga människor som inte har kunnat utvecklas normalt, som förneka vetenskaplig och bevislig fakta!

   Hon blev mördad 2015 av CIA för att hon avslöjade vetenskaplig fakta, lyssna på henne och ni bör nog inte vara så säkra längre på att inte en andevärld existerar och att vi har utomjordingar mitt ibland oss!

   Gilla

   1. ar4ne
    Vad du skriver är att alla är idioter utom du själv och möjligtvis några likasinnade.
    När man kommer till det läget så är man sannolikt inte riktigt frisk.
    Allt du beskriver är fullständigt obevisat och troligtvis rent strunt.

    Demonutdrivarna och mirakelfolket är precis lika övertygade som du är om att deras fantasifoster är sanna. Dom har dessutom exakt samma bevisläge för sina dumheter som du har för dina. Så varför du inte tror på deras strunt också blir därför aningen märkligt.

    Dom personliga upplevelserna verkar vara grunden för både all världens knasiga religioner, woowoos och UFO folket. Sannolikheten att ni allihop är offer för rena illusioner blir därför så hög så att det blir den enda rimliga förklaringen.

    Gilla

 23. @ar4ne: Tack för att du delar med dig av din världsbild!

  En undrar bara. Hur kommer det sig att ni woowoos ALDRIG är helt överens på detaljnivå om hur varelserna från det övernaturliga agerar, ser ut, har för urspung etc?

  Du går exempelvis ut med detta påstående: ”20 [utomjordiska] raser [finns här] på vår planet [och de] har sina ärvda rötter ifrån 20 olika planeter [runt om i universum].”

  Om nu det påståendet stämmer, innebär det rimligen att ALLA andra woowoos som hävdar att utomjordingarna kommer från färre än 20 eller fler än 20 olika planeter måste ha fel. Dvs det är ENBART 20 olika planeter som är det rätta svaret. Därmed hamnar du, ar4ne i en liten minoritetsgrupp. Kanske fler än 95 procent av alla de andra som i likhet med dig tror på aliens anser att du har fel, dvs de har kommit fram till att dessa aliens kommer från 1-19 oilka planeter eller från 21-100 (eller ännu fler) olika planeter.

  Antingen har alla dessa fel eller så har du fel. De som bestämt hävdar att antalet planeter som dessa aliens kommer från är exakt 20 måste rimliga utgöra en försvinnande liten minoritet. Googla gärna på ”list of alien races on earth”, så blir mitt ifrågasättande ännu mer självklart. Så hur i all världen kan du vara så säker på att antalet extraterrestriella raser är just 20 till antalet?

  Hur känns det, ar4ne, att tillhöra en försvinnande liten minoritet? Det är ju lite som Jehovas vittnen som menar att de, och ENBART de, sitter inne med sanningen om hur det förhåller sig med Gud, Jesus, skapelseplanen osv.

  Varför bullskitförklarar du inte dessa minst 95 procent alientroende som rimligen måste mena att du har fel, ar4ne eftersom du slår fast att det handlar om just/enbart 20 olika raser från exakt 20 olika planeter? Punkt slut.

  ALLTSÅ: Är det inte rimligt att påstå, att den som hävdar att det finns, säg, blott tio olika alienraser här på jorden och/eller att aliens här på jorden kommer från 7, 11, 14, 18, 24, 33 planeter etc måste ha fel på denna viktiga punkt, utifall att det rätta svaret nu är just 20 olika planeter som du hävdar är fallet?

  Kan man inte räkna med att alla dessa som kommer fram till ett annat antal raser och planeter än just 20 (som du menar är det rätta svaret) kommer att anse, att du är ute och cyklar och inte kan ha alla hästar hemma i ditt (hjärn)hjärnstall?

  Man kan också resonera så här: Har nu alla dessa alientroende fel på dessa båda punkter (antalet alienraser OCH antalet planeter de kommer ifrån), varför ska man då tro, att de måste ha rätt i alla andra avseenden vad gäller den världsbild de målar upp?

  Hur man än vrider och vänder på saken, ar4ne, kokar det hela ned till att om detaljerna i din världsbild stämmer, då tillhör du en liten minoritet som råkar tycka just så. Dvs då måste du rimligen mena att alla de andra alientroende, vilka sålunda utgör den stora majoriteten (kanske mer än 95 procent av alla alientroende), har fel. Eller hur?

  Och då bör du väl uttrycka dig lika förklenande om dem som du gör om oss skeptiker som menar att det här på jorden finns NOLL utomjordiska raser. Att tro det finns NOLL utomjordiska raser är väl lika fel som att tro att det finns 1-19 sådana raser här eller 21-100 eller ännu fler alienraser här på jorden. Eller hur?

  Det är för övrigt likadant med dessa NDE-upplevelser som ni woowoos bullskitgödslar internet med. ALDRIG att de stämmer överens på detaljnivå, de heller.

  Än går man runt i himmelriket på gator av guld och ädelstenar, än är det grusvägar, än är det asfalterade vägar. Även invånarnas klädsel varierar, För att inte tala om hur de hus ser ut som de bor i. En del som besökt himmelriket vet berätta om sköna enplansbungalows, andra har där beskådat enorma höghus, i vilka de allra heligaste får nåden att bo högst upp (= ha den finaste utsikten).

  Så vad ska man tro på? Om nu din världsbild, ar4ne, är en liten minoritetsvärldsbild, varför ska jag då tro på just den och inte på någon av de andra woowoonas världsbilder?

  Vad gäller dina två videoklipp här ovan, så jag redan ställt frågor till dig om Béla Balogh som föreläsaren heter i videoklipp nr 1. Se: https://gesusbloggen.wordpress.com/2014/11/09/lena-ranehag-och-lurade-kandisar/#comment-11533 . Jag väntar fortfarande på dina kommentarer.

  Kvinnan i videoklipp nr 2, Rauni-Leena Luukanen-Kilde, kan man läsa mer om här: http://skepdic.com/kilde.html . Jag ifrågasätter samma saker som den skribenten gör vad gäller Kildes världsbild. Menar du att du försvarar hennes minoritetsvärldsbild, ar4ne?

  Förresten, du känner väl till att det finns ett talesätt som lyder: ”Med sådana vänner behöver man inga fiender.”

  Jag tycker det talesättet borde begrundas av dig. Både Béla Balogh(videoklipp nr 1) och Rauni-Leena Luukanen-Kilde (videoklipp nr 2) verkar förvisso ha en gedigen högskoleutbildning i sitt bagage, men det är uppenbarligen ingen garanti för att man om dem ska kunna hävda, att de nog inte kan ha alla sina hästar hemma i (hjärn)stallet, om man så säger. Lite vänligare formulerat kan man påstå om dem, att de företräder ståndpunkter/världsbilder, vilka på detaljnivå omfattas av blott en liten minoritet av alla dem som bekänner sig till det woowooistiska tankeparadigmet.

  Jag är sålunda säker på att även din världsbild, ar4ne, skiljer sig från deras respektive världsbild, om man går in för att jämföra era världsbilder på detaljnivå. Just därför vill jag gärna att du ska avslöja fler detaljer från din egen minoritetsvärldsbild. Kom igen, ar4ne, visst vågar du väl avslöja fler detaljer om densamma än vad du hittills har gjort?

  Gilla

   1. Videon du postat är drygt en timme och 16 minuter lång. Kan du med några få ord sammanfatta dess innehåll?

    Enligt min erfarenhet brukar woowooistiskt svammel kunna jämföras med att koka soppa på en spik. Så att 1h 16m woowooistiskt svammel = kan sammanfattas med ett par textmeningar eller muntligt i ett max 30 sekunder långt videoklipp.

    Gilla

  1. ”Vad gäller dina två videoklipp här ovan, så jag redan ställt frågor till dig om Béla Balogh som föreläsaren”

   Endast den som är mycket kunnig i Fysik och Kemi förstår vad han undervisar för något och vår partikelforskning avslöjar hur dessa partiklar jämte elektroner som är våra minnesbärare kan påverka våra hjärnor till det bättre om man äger ett lugn som ger utrymme åt vad som händer med oss människor och inte blir fanatiker som du! Kalla det för psykiska störningar att prompt läxa upp människor som behärskar sina hjärnor, när din egen består av ett kaos!
   Som man självklart har kunnat bevisats att våra skallar blir bombarderade utav och dessa elektroner som bär med sig den förgångna tiden, nutiden och framtiden!
   Detta har våra medier fått som en gåva att kunna tolka elektronernas budskap, vilket vi alla kan lära oss!
   Samtidigt med ditt nekande så kanske du vill förklara hur din hjärna fungerar som är dränkt i hjärnsmuts så att du inte ens kan förstå verkligheten, därför så tycker jag synd om dig givetvis.

   Gilla

   1. Anser du, ar4ne, att du är duktig i fysik och kemi?

    Att döma av det du skriver med bäring på fysik och kemi, känns det som att du inte ens har grundskolekunskaper i dessa ämnen.

    Du skrev en gång att du är en gammal man. Betyder det möjligen att du har blott sex års folkskola i ditt kunskapsmässiga bagage? Det skulle ju i så fall kunna förklara dina usla fysik- och kemikunskaper att döma av hur du visar upp dem här på den fina GesusBloggen.

    Gilla

 24. ”Gesus” ärligt talat, ta ett steg tillbaka o titta på allt du skrivit som är mängder….helt sjuk hur du håller på, jag blev helt paff när såg hur mycket du lagt ner för du anser dom är bedragare, om dom nu vare det…först då borde ju Polisen gjort slag i den saken, vad tjänar du på hålla på trakkassera Troende o medium?? Du verkar ha nåt komplex, samt väldigt nyfiken på det andliga, menar varför sitter du o kollar på Det okända om det bara är påhitt?? dom har lyckats med nåt du inte lyckats med, och detta löjliga skriva till präster, låt folk va o låt dom ha sin tro, lev i stället o ha kärlek i livet, men det verkar bara finnas hat o kritisering till ALLT. Detta med du skrev: det är så tragiskt se sörjande bli ”lurade”….som du skulle ha nån empati för dom- ALDRIG !

  Inget är possitivt du skriver, bara massa negativa hat saker o trams! Detta allt du lagt ner tid i alla sociala medier alla år är rent av jätte sjukt ! ställ dig o kolla hur mycket du skrivit…du kan inte tycka detta är normalt!(här o alla sociala medier) En annan sak, jag har vart skeptiker själv, men höll aldrig på så här, ärligt du bör skämmas o slå ner allt. jag va ju skeptiker, men sen hände ett o annat vilket ändrade mig helt, vilket jag tror kan hända dig den dan Gud tröttnar på dig. Jag fick verkligen igen för jag va så skeptiskt o haft ett helvete få bort allt, antingen kommer det hända dig, eller så när du dör…kommer du få en chock o inse..oj det finna andar, änglar, demoner..ja även drakar mm.

  Eller så kommer du få problem med Gud. detta bör du ta allvarligt, en ännu en sak jag ska säga dig, som jag insåg ganska snabbt, struntar i vad du tror..jag VET (sånt går kolla upp o i ditt fall har jag gjort det) Du ska veta att du är demoniskt possessed …ja en demon i kroppen, demoner gör allt för dom inte ska märkas och vill få folk så långt bort från Gud som möjligt…så GRATTIS ”Gesus” (detta är allvarig) , du vågar inte ens heller gå ut med ditt namn o foto. Och tycker konstigt om ingen upplyst dig om du har detta i dig. ja du kommer bara slå bort detta, men LOVAR dig detta är sant. du håller på trackasserar allt från medium t kyrkor o gjort flera år jämt….gör du nåt annat.

  Jag tror tom vissa som skriver här är du själv, så sjuk anser jag dig. Detta kommer inte sluta bra, antingen du får vara med om nåt o inser du är demoniskt possessed eller skulle vilja se dig när du dör….eeh ojdå…allt jag trodde var FEL, du kommer ha svårt våga ta dig t Gud. du lever inte, du bara hatar o kritiserar, hur vore det att leva o ha lite kärlek i livet….går iof inte med en demon i kroppen. Lycka till, du väntar allt annat än gott, tar du inte detta på allvar o tar en titt på hur manisk du vart under gud vet hur många år…så är det ditt stor problem…tro mig

  Gillad av 1 person

  1. Akta dig Gesus, drakarna anfaller!
   Ha ha ha, pust, detta är ju helt osannolikt. Hur kan vårt lilla demokratiska och upplysta land producera så många knäppgökar?

   Gilla

   1. Du är en totalt nolla som inte har en aning om vår politiska verklighet och ljuger som en borstbindare! Demokrati?? Är du totalt intelligensfri, det har aldrig någonsin existerat någon demokrati i vår värld!
    Demokratur är vad vi styrs utav om du vill vara ärlig!
    Ett råd, blanda inte in någon politik och spela dummare än du är!

    Gilla

    1. Det var inga snälla omdömen, ar4ne! Var har du lärt dig det oförskämda och nedvärderande språkbruket? Bland dina woowoo-gelikar? Eller du har lärt dig på egen hand?

     Gilla

    2. Demokrati är naturligtvis ett relativt begrepp, men det är svårt att hitta ett mer demokratiskt land än Sverige.
     Mitt inlägg var dock inte alls politiskt, det var en reaktion på det fullständigt vettlösa påståendet att det finns drakar, vilket nog alla normalbegåvade insåg.
     Det var ju roligt som det var, men det blir lite extra humor nu när du dansar med halmgubben.

     Gilla

  2. Hej Peter

   Du har med hjärnskadat folk att göra som äger smutsiga hjärnor och är utan tvivel psykopater!
   Om man vill sätta dem på en politisk plats är de kommunister, det lyser igenom och varför inte, tillhör de AFA gänget?

   Utan att trampa dig på tårna så är jag en Ateist av naturliga skäl som beror på att jag har mitt intresse lagt, när det gäller vår rymdforskning.
   Stephen Hawkings utsago om att det är totalt omöjligt att en Gud har skapat Universum för inte någon form av existens kan fungera i tomma intet där tid och rum inte finns. Dessutom vem skapade Gud?
   Medierna har givetvis ett utpräglat sjätte sinne som alla kan träna upp och får kontakt med den fjärde dimensionen, vilket dessa intelligensfria varelserna inte har en aning om!
   Att vi har flera dimensioner är vetenskapligt bevisat och kollar man upp vilka möjligheter vi har att upptäcka dess existens, så kan man bevisa att en partikel i en sluten glasburk har man upptäckt exakt samma partikel utanför burken!
   Alltså vi människor i vår helhet som består endast av en energi, äger en ande som efter väl genomförda vetenskapliga experiment har kunnat bevisa som ett faktum!
   Så vårt medvetande har ett evigt liv men sådant här fattar inte dessa kommunister och ser vi till vårt samhälle så är det vänsterrörelsen som har skapat vårt land till ett dårhus!
   Ja du märker ju hur de skriver här, som visar på att de har inte en aning om varför vi människor existerar!
   Som mina bekanta säger som har höga utbildningar, varför ids du ens att bemöta dessa okunniga byfånar, för det spelar inte någon som helst roll att du bevisar fakta för dem, när de ändå inte förstår vad de läser för något!
   Vi människor är inte ensamma Aliens på vår planet!

   Gilla

    1. Att vara född Ateist kan ha att göra med ett av de tidigare liv som man har levt, därför är jag inte heller döpt. Dopet är bara ett dåligt skämt som Ansgar hittade på för att få folk att bada. Så dessa kallade profeter har din liknelse att inte kunna förstå verkligheten som den är. Alltså att gå emot bevisliga forskningsresultat är så dumt som ni håller på med!
     Att jag är en utbildad pedagog och 17 år i samhällets tjänst har lärt mig hur din kategori av människor fungerar, att avsäga sig all tro och på den vägen ta fram fakta som är just ett måste för att i huvud taget testa sanningshalten vad folk vill påstå!
     Alltså du är en misstroende varelse som har lagt dig till med att angripa människor med ett bättre vetande än vad du har lyckats uppnå! Då är det bekvämt att förneka samhällets intelligentsia, likt hur våra värdelösa politiker sysslar med, som har skapat vårt land till ett dårhus som passar dig som handen i en handsken, du har självmant sökt dig till en nervärderande nivå!
     Mycket möjligt att du alltid varit en mobbare eller själv har varit utsatt för mobbing i båda fallen förlorar människor sin värdighet som medmänniska!
     Att jag fyller 80 år om ett år och har sysslat med människor för att de ska få ett bättre liv och predikat för dem hur mycket värde de äger och förmanat dem att använda det på rätt sätt, vilket har gjort att det har fått tillbaka sitt självförtroende!
     Personligen tycker jag inte om när ovetande människor försöker ändra på vår verklighet av existens och framförallt förnekar bevislig sanning.
     Att jag har fått erfara många gånger att vi har en andevärld och har en djup förklaring om hur rymdforskningen har lärt oss att vår Planet är inte Universums centrum och tror att vi är är unika varelser, för att spetsa till det så har utomjordingar hjälpt NASA sedan 1954 med massor av svåra egenskaper när det gäller vår existens och fått det bevisat att vår planets befolkning är av ondo och efterblivna jämfört med andra planeters befolkningar som ligger miljoner år före oss i teknisk utveckling! Om du inte visste det är vår världs religioner emot rymdforskningen som bl.a har avslöjat att det kan inte finnas någon Gud. Just därför har man hållit inne med avslöjanden om vilken verklighet vi lever i.
     I drygt 60 års tid har jag följt rymdforskningen och därutav fått reda på det mest otrolig händelser som sker i vårt Universum! Skall erkännas att rymdforskarna på alla vetenskapliga plan, kan inte ge någon hållbar förklaring över varför Universum existerar och givetvis varför!
     Därför är det en bra fråga till dig vad är meningen med livet som du inte har den minsta aning om! Men jag har en förklaring men finner det meningslöst att berätta om andevärldens existens här. Det enda jag kan tillägga informationen kommer ifrån utomjordingar som både USA och Ryssland samarbetar med och har så också gjort sedan sent fyrtiotal. T.o.m. Hitler och hade kontakt med utomjordingar som hjälpte tyskarna med att bygga ett flygande Tefat för att ta fram Utomjordingarnas rymdfarkoster som är det korrekta vad det handlar om.
     Du får väl känna dig besvärad över att den Vetenskapliga forskningen har accepterat att paranormala fenomen är ett faktum och man har många bevis på att en andlig värld existerar och mer behöver inte sägas om hur ovetande ni är om den verklighet vi lever i!

     Gilla

     1. @ar4ne: Jag tycker att du har vissa likheter med Edgar Cayce. Han trodde liksom du på massvis av woowooistisk bullskit.

      Här kan du, och andra hågade, läsa mer om honom: https://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Cayce#Controversy_and_criticism .

      Jag har låtit Googles översättningsprogram översätta delar av den Wikipediaartikeln.

      Så här lyder denna översättning:

      Kontroverser och kritik [ redigera ]
      Kontrovers [ redigera ]
      Cayce förespråkade några kontroversiella idéer i hans trance avläsningar. I många trance sessioner, tolkade han historien om livet på jorden. En av Cayce kontroversiella påståenden var att polygenesteori . Enligt Cayce hade fem mänskliga raser (vit, svart, röd, brun och gul) skapats separat men samtidigt på olika delar av jorden. Cayce accepterade också förekomsten av utomjordingar och Atlantis , och hävdade att ”den röda rasen utvecklats i Atlantis och dess utveckling var snabb.” Ett annat påstående från Cayce var att ”själsheter” på jorden blandade med djur för att producera ”saker”: jättar som var så mycket som tolv fot lång. [67]

      Historikern Olav Hammer skrev att många av Cayce läsningar diskuterade ras och hudfärg och att förklaringen till detta är att Cayce var inte en rasist, men påverkades av de ockulta idéer Madame Blavatsky . [68] Cayce förklarade att Piltdown mannen var äkta, hävdar att han var en atlantiska kolonisatör som hade rest till Storbritannien [ stämningen behövde ] . Emellertid den Piltdown mannen exponeras som en bluff 1953. [69]

      Filosofen och skeptiker Robert Todd Carroll , i sin bok The Skeptic s Dictionary , skrev, ”Cayce är en av de viktigaste personer som ansvarar för en del av de dummare föreställningar om Atlantis.” Carroll nämnde några av Cayce idéer, bland annat sin tro på en gigantisk solar kristall, aktiveras av solen, och används för att utnyttja energi och ge ström på Atlantis och hans förutsägelse som 1958, skulle USA återupptäck en död ray som hade varit används på Atlantis. [70]

      I 1930-talet, Cayce också felaktigt förutspådde att Nordamerika skulle uppleva kaos ”Los Angeles, San Francisco … kommer att vara bland dem som kommer att förstöras innan New York”. Dessa händelser skulle ha hänt ”under perioden ’58 till ’98”. [71]

      Kritik [ redigera ]
      Skeptiker utmanar Cayce påstådda psykiska förmågor. [72] [73] medicinska experter är kritiska till Cayce: s okonventionella behandlingar, som de anser vara kvacksalveri . [74] [75]

      Science författare och skeptiker har föreslagit att bevisen för Cayce påstådda psykiska krafter kommer från samtida tidnings artiklar, affidavits, anekdoter, vittnesmål och böcker. Martin Gardner , till exempel, skrev att medan Cayce s trance hände, det mesta av informationen från hans trance härrörde från böcker som Cayce hade läst av författare som Carl Jung , PD Ouspensky och Helena Blavatsky . Gardners hypotes var att trance läsningar av Cayce innehålla ”små bitar av information som samlats från här och där i ockulta litteraturen, kryddad med enstaka nyheter från Cayce omedvetna.” [76]

      Många är också kritiska till Cayce: s stöd till olika former av alternativ medicin , som de anser vara kvacksalveri . [77] Michael Shermer skriver i varför folk tror konstiga saker ”Uneducated bortom nian förvärvade Cayce sin breda kunskap genom glupsk läsning och från denna han vävde utarbeta berättelser.” [78] Shermer skrev att ”Cayce var fantasy-benägen från sin ungdom, ofta talar med änglar och ta emot visioner av sin döda farfar.” Magician James Randi har sagt att ”Cayce var förtjust i uttryck som ‘Jag känner att’ och ‘perhaps’ grundande ord som används för att undvika positiva förklaringar.”[79]

      Investigator Joe Nickell har noterat:

      Även Cayce aldrig utsattes för korrekt testning, ESP pionjär Joseph B. Rhine av Duke University – som borde ha varit förstå till Cayce påståenden – var ointresserad. En läsning som Cayce gav för Rhen dotter var särskilt felaktig. Ofta Cayce var ännu bredare i vändningarna, som när han gav diagnoser av individer som hade dött sedan breven begär avläsning sändes. [80]

      Science författaren Karen Stollznow har skrivit:

      Verkligheten är att hans kurer var hörsägen och hans behandlingar var folkmusik rättsmedel som var värdelös på bästa och farliga i värsta … Cayce kunde inte bota hans egen kusin, eller sin egen son som dog som en baby. Många av Cayce läsningar skedde efter det att patienten hade redan dött. [81]

      Fundamentalistiska kristna är kritiska [82] i Cayce syn på frågor som reinkarnation , [83] enhet , [84] och Akashic poster . [85]

      Översättningen är tyvärr inte den bästa, eftersom en robot har gjort den. Men den ger onekligen ett hum om vilken tilltro man kan och bör sätta till denne Edgar Cayce.

      Och du, ar4ne, verkar som sagt torgföra saker som också denne Edgar Cayce ställde sig bakom och trodde på.

      Hur ser du själv på Edgar Cayce, ar4ne? Ser du honom som en förebild för dig och andra woowoos?

      Gilla

  3. Först får jag åberopa Poes lag, sen…

   Du får bestämma dig – är jag sjuk, eller har en demon i mig som får mig göra detta?

   Problem med gud – men det är väl bara att ta emot Jesus på dödsbädden så förlåter han allt! Och om man har en demon i sig som fått en göra det, då är man väl oskyldig.

   PS Hur blir jag av med eventuell demon?

   Gilla

   1. Ja du ”Gesus”, det verkar nog inte spela någon större roll vad jag säger till dig, för du är sån skeptiker, men du verkar vara en enormt nyfiken skeptiker då du sitter o tittar på allt som du anser är trams….varför gör man det? Ja du ta emot Jesus du på dödsbädden din, men jag tror saker o ting kommer ta sig en annan väg för dig innan det!
    Det finns lite olika typer av exorsism, vad som har orsakat det i ditt fall är jag inte säker på.
    Det kan vara en sån simpel sak att du gjort anden i glaset/ouijaboard då du var yngre (nåt som är livsfarligt), annan typ av spiritualism….ja man kan till o med ”öppna upp sig” genom att hålla på kolla på mycket occulta videos mm.
    Alkohol o vissa droger kan öppna upp en oxå för att en Demon ska få sk ”gateway”, jaa jag har oxå ställt mig frågan om man klassas som skyldig till allt om man haft en demon i sig…svår fråga, ärligt vet jag inte hur gud ser på det.

    Han som körde lastbilen på drottning gatan VET jag var demoniskt possessed.
    Jag var tok skeptiker, visade sig jag var demoniskt possessed, och gått igenom 3 exorism. Jag föll in i en helt ny främmande värld jag inte trodde fanns.
    Fråga mig inte hur det eg bara är möjligt att kunna kolla upp om någon är det el har en förbannelse på sig, men det finns folk som kan det bra, jag tänkte först när en man i england sa detta till mig kunde va trams, men sen en i usa säger exakta saker, sen 2 helt oberoende shamaner här, säger samma sak, då jag insåg jag hade riktiga problem. Jag tror i ditt fall kan det faktiskt sluta så här, för du är det o jag vet att du mår inte bra.

    Men att råda dig till någon hjälp verkar helt lönlöst, du vill leva med ditt hat o trakkasera medium o kyrkor…..het vansinnigt beteende.
    MEN kom ihåg mina ord nu, jag VET att det kommer en dag så du kommer tänkte ”Shit” det var rätt….oj då det finns visst andar, änglar, demoner osv mm.
    Antingen när du lever el när du är död….men minns mina ord-du kommer att tänka som jag sa…det kan jag LOVA dig !

    Det där som det okända håller på med/kan, det kan jag säga är väldigt basic, finns så mycket mer.
    Jag är själv lite emot medium o skulle aldrig hålla på kontakta andar, det klassas som att synda att ta information från andevärlden, även andarna vet dom inte ska hålla på ”skvallra” till oss, därför om dom ens ger någon info så kan det vara väldigt vaga saker.
    Men so du håller på är ju helt galet, om dom nu är såna bedragare…lämna det till Polisen eller bli polis själv. Ärligt tröttnar du inte på bara leta efter sånt här dag ut o natt in?? Du verkar bara ha hat i dig, hur vore det kunna säga nåt possitivt om nån??
    Att du ens orkar hålla på lägga upp massa sidor är ju helt sjukt!!
    Alla människor har egna spirituella guider o änglar, undrar lite vad dina tänker om dig eg…., men där har vi demonen som hindrar dom nå fram till dig.

    Ja tro detta är skit snack du, men en dag kommer du fatta detta och det kan jag LOVA dig…levande el död…det kommer !

    Gilla

    1. @Peter: Några frågor till dig:

     Kan man se på en person om hen är demonbesatt?

     Vad ska man leta efter för saker för att förstå att den eller den är besatt av en eller flera demoner?

     Kan bara skeptiker bli demonbesatta? Eller kan även woowoos bli besatta?

     Finns det likheter mellan demonbesatthet och exempelvis schizofreni?

     Vill du beskriva närmare de exorcistiska ritualer du gick igenom för att bli demonbefriad? Har de alltså hjälpt i ditt fall?

     Du berättar om tre olika exorcismtillfällen, innebär det att exorcismen misslyckades första och andra gången, men lyckades den tredje? På vad sätt skilde sig i så fall denna tredje omgång från de två tidigare försöken?

     Tacksam för svar från dig. Tänk gärna så här: Beroende på hur du svarar mig KAN resultatet bli, att jag lämnar skepticismen och blir troende på det som jag brukar kalla för woowooistisk bullskit. Hittills har du dock mest lyckats göra mig ännu mer skeptisk mot woowooism. Kanske är min själ – vad nu en själ är för något – i extra illasinnade och starka demoners våld?

     Gilla

     1. Nej, en vanlig människa kan inte avgöra om någon är demoniskt besatt om det inte ger ut sig i väldigt konstiga beteenden. En demon ska ni veta gör ALLT för du inte ska förstå demoner finns. Kom inte ihåg vilken film det var, men på slutet sa dom: Satan har ju slagit i folket att han inte finns, och det får man ju säga han har lyckats väldigt bra med ! Stämmer så bra !

      Nej, besatthet o skitzofren…. bra fråga du, ärligt talat så har mött folk som hört röster o jag vet dom är demoniskt besatta, vården är skrämmande hur dom behandlar dom med massa haldol mm som verkligen gör folk galna.

      Ja jag va ju med om 3 exorsism, det funkade alla ggrna, men blev påhoppad igen, så det slutat med att jag blev troende, DET hjälpte mer, man kan nig säga jag vart med om mer än 3 exorsism om man räknar m kyrkan.
      Men helt befriad är jag inte idag, händer fortfarande massa saker….såna saker som händer har jag slutat brytt mig om för länge sen, men när dom är i min kropp är det jobbigt, jag känner det direkt.

      jag vet inte vad jag har för gåva eg, men nåt är det jag har.
      Trots att detta vart enormt jobbigt o det ledde till att jag blev troende så är jag ändå enormt glad jag blev troende, för jag var så bitter o bara kritiserade alt o alla, och jag snackade skit om allt o alla oxå, är helt omvänd idag.
      Vi alla människor är olika, att hålla på jaga runt så här efter folk….jag förstår bara inte hur orkar du??

      Gilla

    2. Jag har åberopat Poes lag va?

     Kan det vara när jag var liten och lekte anden i glaset? Det har man ju läst, och som du säger, är livsfarligt – alla dessa artiklar om dödsfallen med mera pga det…

     Gilla

  4. Varför tror du INGA påstådda medium någonsin polisanmält mig när jag säger att dom är bedragare – ingen av dom har ens nekat till det när jag säger det. Och om det vore så att jag trakasserade med mera någon, samma där – varför har INGEN anmält mig under alla dessa år..?

   Gilla

 25. @Peter: Du skriver bl a: Jag fick verkligen igen för jag va så skeptiskt o haft ett helvete få bort allt, antingen kommer det hända dig, eller så när du dör…kommer du få en chock o inse..oj det finna andar, änglar, demoner..ja även drakar mm.

  Vill du utveckla innehållet i den spännande meningen, bleve jag dig mycket tacksam.

  Till exempel: 1) Menar du att det finns ett helvete, eftersom du skriver att du har ”haft ett helvete”?

  2) På vad sätt – dvs hur – har du fått igen för att du varit så skeptisk tidigare?

  3) Vem eller vad har straffat dig?

  4) Varför blir man chockad om man upptäcker att det finns andar, änglar, demoner och drakar?

  5) Vad är drakar för sorts djur? Tillhör de ryggradsdjuren? Fåglarna? Däggdjuren? Vilka andra djurarter är drakar närmast släkt med? Har de möjligen något att göra med Komodovaraner?

  Gilla

  1. ja helvetet finns! kolla på youtube ”Hell do exist”. inte bara därför jag vet helvetet finns, det är pga av allt jag vart med om, har ju talat med många Demoner ska ni veta, visst dom ljuger så mycket, men saker som är återkommande så förstår man till slut vad som är rätt o fel dom säger

   Gilla

 26. Den här är intressant denna video om demoner, finns olika typer av demoner/entiteter. dom flesta demoner som besitter folks kroppar vad jag vet är ”INCABUS”, fråga mig inte varför det är en sexdemon som det är, för dom har ju inga kroppar demoner…även om dom kan manifestera sig som se ut som exakt vad som helst (då iof den högre rangen som kan det)

  Jag förstår att man kan vara skeptiker om man aldrig vart med om nåt, som hände mig.
  Jag som troende idag kan även tycka att Gud bör uppenbara sig lite mer, om han nu vill att människan ska tro på han och hans son Jesus, som han i videon här berättar när han var bara 8år o bad till Jesus att komma för huset var belarmat med demoner för hans pappa höll på som satanist, ”but Jesus never showed up” sa han vilket ledde sen till att han oxå blev satanist ist.

  Gilla

 27. @Peter: Jag ställde alldeles nyss en fråga till ar4ne om vad som skulle krävas, att han ändrade uppfattning.

  Jag ställer nu samma fråga till dig. Vad krävs för att du ska ställa dig upp och säga, att du tar avstånd från det du tror om andar och demoner?

  Känner du till en religiös fundamentalist som heter Ken Ham? Han tror att allt som står i Bibeln ska tolkas bokstavligt. Och att Adam och Eva skapades av Gud för mellan 6.000 och 7.000 år sedan.

  I början av 2014 debatterade han med Bill Nye om Bibelns trovärdighet från faktasynpunkt med mera.

  Före den debatten erhöll Ken Ham frågan om vad som skulle krävas för att han skulle byta ståndpunkt. Han svarade ungefär så här: ”Om jag mot förmodan skulle överbevisas ha fel, skulle jag likväl inte ändra uppfattning om Bibeln eller min bokstavstro. Jag skulle nog snarare anse att det dykt upp en demon som försöker att vilseleda mig och lura mig bort från Gud.”

  Lika halsstarriga tycker jag att den där ar4ne och du, Peter, är. Ni verkar båda vara beredda att gå i döden för er tro. Jag tycker att det är rätt skrämmande.

  Gilla

  1. Att jag skulle ändra min ståndpunkt som jag själv har upplevt blir mycket svårt och hela mitt liv har jag försökt att finna logiska förklaringar om allting praktiskt taget som var ett krav av mina föräldrar!
   Att du har aldrig fått en sådant krav på dig utan du hänvisar till vad andra människor tycker som inte har förmågan att förstå den verklighet vi tvingas leva med. Så dina tolkningar om saker och ting kan inte någon normal människa anamma.
   Jag är rädd för att din livliga fantasi har skapat ett rött skynke för dig, för att du är hjärntvättad i tron att du kan därför tänka redigt och klart!
   Men verkligheten säger något annat som det här kan ge dig en förklaring om!

   ” En nära vän lärde mig att använda det mer korrekta begreppet hjärnbesmutsning som svensk motsvarighet till indoktrinering. Det är mer korrekt dels då indoktrinering handlar om att INFÖRA något, inte ta bort, och dels då ”tvätt” i ”hjärntvätt” tvärtom felaktigt påstår att något tas bort. Inget tas bort. Det tillförs smuts som sedan blockerar friskt tänkande och frisk kunskapsinhämtning.”

   https://vk.com/legenet
   https://vk.com/legenet?w=wall409430845_187

   Gilla

 28. @ar4ne: Hur ser din koppling till Legenet Holistic-Detective-Agency (som du ju länkar till) ut? Hur drivande är du i den ”organisationen”? Är du med bland dem som skapat densamma?

  Och du, ar4ne, vad betyder VK? (För mig betyder VK Västerbottens-Kuriren, men ditt VK måste rimligen betyda något helt annat. Kan det möjligen betyda de ”Vansinnigas Klubb”? Sorry, ar4ne, men jag kommer inte på något bättre än så.)

  Jag läser vidare att den sajten du länkar till har två följare. En mer än jag hade räknat med. Vem mer än du, ar4ne, har svurit trohetseden till VK?

  Jag är mäkta nyfiken på vem den där andra personen kan vara. Kan det vara din fru (om du nu har en)?

  Menar ni båda två medlemmar i VK att det är just 20 – varken fler eller färre – olika ”raser” av aliens som har besökt jorden. Eller kanske denna andra person menar att det är hela 21 eller blott 19 olika alienraser som har kopplingar till vår planet?

  I så fall kommer nog VK-organisationen snart att splittras i två inbördes stridande fraktioner som bekämpar och förtalar varandra lika intensivt som aggressivt. Det är vad jag fruktar.

  Förresten, ar4ne: När kom den första alienrasen hit till jorden? Varifrån kom de? Varför kom de hit? Vilken målsättning med sitt besök hade de – och de efterföljande 19 alienraserna?

  Vidare: Har dessa 20 alienraserna var sin målsättning? Kan du namnge åtminstone EN av dessa kanske 20 målsättningar? Jag är mycket nyfiken.

  Finns det risk att ett par eller flera av de här olika målsättningar, som alienraserna har, kolliderar med varandra, så att det kan förväntas bli grus i maskineriet och kanske rent av risk för inbördes stridigheter även av den anledningen?

  Du förstår, ar4ne, jag såg scifi-serien V (den om till människor förklädda ”rymdödlor” som kom till oss jordbor för att använda oss som boskap) i mitten av 1980-talet. De utomjordingarna var falska och slemma typer som ljög om sina avsikter.

  Kan du, ar4ne, gå i god för att dina 20 alienraser verkligen talar sanning och har goda avsikter? Eller är ditt budskap till oss klentrogna, att den jordiska apokalypsen är nära förestående? Vad händer med oss jordbor efter apokalypsen? Blir vi uppätna eller kommer vi att leva vidare i nya dimensioner? Har månne din apokalyps några likheter med den apokalyps som man kan läsa om i Uppenbarelseboken, Nya Testamentets sista och avgjort flummigaste bok? Menar möjligen du också att Jesus snart ska komma ridande på en vit häst på himmelens skyar, i spetsen för sitt änglakavalleri? I syfte att göra om vår planet och utrota det onda?

  Berätta gärna för oss andra som följer skeendet här på den fina GesusBloggen.

  Gilla

  1. Sök upp denna man som ni kommer att älska och hata!
   Så får du svar på det mesta för han sitter inne med sanningen, sök honom på Facebook han har 25 tusen medlemmar runtom i världen som kan få er, att undra över vad ni håller på med.
   I sak en mycket klok man, men tyvärr även han, som ni, far ut i det blå mellan varven.
   Blir ni vän med honom så har ni absolut nått samma gemensamma nämnare och kan inte få en bättre kompis!
   Detta tips att ni skulle behöva förkovra er gör av ren vänskap.

   Trots att jag är den ateist ni inte gillar, som snokar efter sanningen!

   https://honesty4u.wordpress.com/about/

   PS. glöm bort sådant som du beskyller mig för. som ändå inte är sant!
   OBS! jag är fri ifrån allt vad organisation heter, så nu vet du det!

   Gilla

 29. @ar4ne: Jag ser att även på denna nya blogg du länkar till så talas det om VK. Men jag blir inte klok på vad VK står för. Kan du inte vara hygglig och hjälpa mig med hur VK ska uttolkas?

  I dina tidigare länkar kunde jag se att Torbjörn Sassersson fanns med på ett hörn. Ja, då förstår man ju genast bättre att den bloggen har ett innehåll som inte är värt att ta på allvar.

  Ett förslag: Kan du, som tydligen följer dessa två bloggare, inte föreslå att de ska byta namn på sina respektive bloggar till, förslagsvis, Första Knäppgöksbloggen respektive Andra Knäppgöksbloggen. Gärna med underrubriken: För oss som är lite koko.

  Det skadar väl inte med lite korrekt varudeklaration – eller hur, ar4ne?

  Gilla

  1. Jag gav dig ett tips om ”honesty4u.se” varför talar du inte om den istället och varför påstår du något som du inte vet? Dina två namngivna bloggar, existerar jag inte på dem har sina åsikter som jag endast hänvisade och någon gång har jag läst vad som är skrivet på deras anfordran, men är inte registrerad på dessa bloggar och det finns inte en rad av mig skriven. Så här ligger de till, att jag har skrivit samhällskrönikor som de har läst och därutav har de sökt mig och givit mig beröm för att de delade min uppfattning. Vad detta VK betyder har jag inte en aning om!
   Så skärp till dig och håll dig till sanningen..

   Gilla

   1. @ar4ne: Har jag inte hållit mig till sanningen? Vänligen ge ett exempel på en osanning som jag har trumpetat ut här på herren Gesus’ så fina blogg som du numera har satt i system att besudla med allsköns bisarrt svammel.

    Om du rekommenderar två bloggar genom att länka till dem, är det väl rimligt att tro, att du faktiskt läser den tankedynga som rapas upp och spys ut på dessa två bloggar. Jag påstår INTE att du är en flitig kommenterare på de båda bloggarna, utan jag skriver ju: ”Kan du, som tydligen följer dessa två bloggare,…

    ”Tydligen” kan närmast ses som synonym till ”av allt att döma”. OM nu detta är fel, så är det ju bara för dig att korrigera missförståndet, vilket du nu alltså har gjort. Du behöver lära dig skillnaden mellan ”missförstånd” (som är släkt med ”felaktigt dragen slutsats”) och ”att fara med osanning”, dvs ”ljuga”.

    För övrigt är det i mina ögon mycket besynnerligt, och synnerligen märkligt, att du först länkar till två bloggare, och sedan, i nästa inlägg/kommentar, verkar du försöka distansera dig från den bullskit och det kattmög som står att läsa på deras respektive bloggar.

    Skulle jag få beröm av dessa två bloggare (som du länkar till), skulle jag för min del nästan ha skämts röven av mig. Och absolut inte lyft fram den vanhedrande omständigheten, att de uppskattat något som jag skrivit. Det finns ju ett talesätt som lyder, att den eller den personen inte har alla hästar hemma i sitt hjärnstall. Det när det gäller de båda bloggare, som du har länkat till, verkar alla deras hästar ha lämnat hjärnstallet. Deras verklighetsuppfattning är gravt stöd.

    Det är kanske därför som Torbjörn Sasserssons namn dök upp i det första av dina två bloggtips? Tankedynga har ju tyvärr en benägenhet att attrahera och locka till sig annan tankedynga.

    Gilla

    1. Jag tror nog att det är dags för dig att uppsöka en psykiater, som kanske kan göra dig klok och förståndig, för att inte du ska fortsätta med att leva som en obotlig mental hypokondriker?

     Gilla

     1. @ar4ne: Jag lydde ditt råd och uppsökte psykakuten.

      Där belade de mig tyvärr (?) med tvångströja. så ett tag nu i kväll tänkte jag, att nu kan jag nog inte besvara din kommentar och tacka dig för ditt goda råd.

      Men har du sett på fan. Nu för en dryg kvart sedan, ungefär, dök det upp en ande i salen där jag ligger fastspänd i sjukhussängen. Han uppger för mig att hans namn är ar3ne.

      Denne ar3ne såg min arma belägenhet och erbjöd sig vänligt att skriva detta svar till dig, nu när jag inte har mina händer fria och själv kommer åt något tangentbord.

      Verkligen hyggligt av honom – eller vad tycker du, ar4ne?

      Vad jag undrar över är om denna ande, som kallar sig ar3ne, möjligen kan vara släkt med dig på långt eller kort håll?

      Vad tror du, ar4ne? Känner du till någon ar3ne i din släkt?

      Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.