Terry Evans – en bedragare?

Klart han är, en mycket medveten sådan också!

För mig finns inga frågetecken att räta ut, jag är säker på att han är det. ALLT talar för det, och INGET för att han inte skulle vara det – inte ens Terry själv säger att han INTE är det!

Bedragarbelägg
Efter ”diskussionerna” på bl.a Allehanda här, där dom hade en okritisk artikel om Terrys storseans, har jag kommit att tänka på att jag ju faktiskt har mycket som visar att Terry Evans är bara en bedragare.

INGEN, varken Terry själv eller någon annan, kan heller visa upp något som visar att han INTE är det. Inte ett endaste något, från ca 40 års påståenden om att döda snackar med honom, som styrker det han påstår! JAG däremot kan visa upp hur mycket som helst som styrker det jag påstår.

Belägg?
Visst är det väl belägg, allt jag kan visa upp hur Terry gör + t.o.m visa upp hur/vad han kommer att göra – vilka spöken han kommer träffa på (hitta på) och t.o.m vad dom kommer att säga..?

Det kom upp i diskussionen på Allehanda med en som gått kurs hos Terry, som undrade om jag visste hur det går till. Och JA, jag vet ju hur det går till – OCH kan visa det!

Nu var hon såklart inte, ja för det var såklart en kvinna, intresserad av att diskutera det längre när jag sa att ja jag visste hur det gick till, och t.o.m kunde visa henne. (som vanligt, det vill ”dom” INTE höra) Då skulle det inte snackas om det mer bara…

Hon påstod f.ö också att jag attackerade, förföljde och smutskastade Terry Evans. Det för att jag bara visar upp vad/hur han gör, med helt offentliga grejer med honom. Men att Terry Evans falskt anklagar mig för att näthata och mobba med mera + påstår att jag är psyksjuk, drar in min familj och säger att dom kommer att bli drabbade och ”hotar” att han ska driva ut mig, outa mig med mera – DET var/är ju såklart inget! Bara ljus och kärlek…

Hon tyckte t.o.m att jag attackerade henne, för att jag ifrågasatte hennes woo-woofloskler och bortförklaringar. Kan inte vara lätt att vara så sjukt känslig och svag i det man tror på.

Bedragare ja
Jag har i min ”header” på Facebook ett citat från det sjuka mailet Terry Evans skickade mig, och sen att det är från/av Terry och att han är påstått medium och feg bedragare ;-]

Trodde nog jag skulle få fler/mer reaktioner på det än vad jag fått hittills. Dom/den enda som tagit upp det är den fege storlögnaren med mera Börje Besatt… ehh, jag menar Peratt.

Visst är det underligt att t.ex Terry Evans inte kontaktar mig (eller jallafall svarar mig när jag kontaktar honom) och ber mig inte skriva/säga det, om det nu inte är så..?

Jag menar, hans bästa kompis (läs rövslickaren) som bl.a hjälper honom att sprida lögnerna om mig, Torbjörn Sassersson är ju (eller jallafall kallar sig) rykteshanterare och ett av hans budord är just ”Var lite modig och ta direktkontakt med den där arga bloggaren. Försök få till en dialog med denne.”. Nu vågar ju iofs inte Torbjörn Sassersson själv kontakta mig heller, utan är för feg för det också, så tja…

Terry Evans säger INTE att han INTE är en bedragare!
Jag har flera gånger frågat Terry Evans själv om det han sysslar med är ”show eller verklighet” – och klart och tydligt talat om för honom att JAG anser det vara bluff och bedrägeri!

T.ex här – ”Ja JAG har en uppfattning om vad storseanserna är, medveten bluff.”

+ Och om du hade rent mjöl i påsen förstår jag inte varför du inte kan svara! Show eller verklighet, varför inte bara svara på det? Du behöver såklart inte svara på mina frågor, inga problem, men det visar ju klart att du har något att dölja, när du inte gör det.

Och här – Nej enligt mig framstår du/Terry bara mer och mer som en feg bedragare…

Inte en enda gång har Terry svarat och sagt att det INTE är bluff och bedrägeri! Han vågar inte svara, utan bara duckar. Antagligen greppar han att han kan råka illa ut om han säger det – varför annars inte bara säga det.

Istället för att våga svara, så ljuger han om vad jag gör och förtalar mig + skickar Torbjörn Sassersson och Börje Peratt på mig med deras sjuka agerande, lögner och hot med mera – jag tycker det visar precis vad det handlar om.

Terry Evans - en bedragare?

Vad har han att förlora?
Ja, jo jag förstår vad han har att förlora. Alla sina tusentals troende tanter som kastar pengar på honom för hans kurser, storseanser, böcker och tidningar med mera.

Men jag menar OM han inte skulle vara en bedragare – VAD har han att förlora på att säga att han INTE är det + visa att han kan vad han påstår?

Terry Evans som också hela tiden överallt gnäller så över dom ”elaka” skeptikerna som ”förföljer” honom. Varför inte bara visa att han kan vad han påstår, så slipper han alla ”elaka” ifrågasättanden OCH antagligen vinner hur mycket annat som helst på det.

Jag kan inte se något som skulle vara negativt för honom med att visa att han kan vad han påstår – OM han nu kan det..! Kan du/ni, isåfall berätta gärna?

Så!
– Terry Evans har INTE EN ENDA GÅNG motsagt att jag kallar honom bedragare, eller sagt något om att jag säger det!

– Terry Evans har INTE EN ENDA GÅNG svarat mig att han INTE är en bedragare!

– INTE EN ENDA GÅNG har Terry Evans, eller någon annan heller för den delen, kontaktat mig och bett mig inte skriva, eller ta bort, något på bloggen!

– JAG har ALDRIG ljugit om eller något mot Terry Evans, eller någon annan!

– jag har sagt till Terry Evans att det är bluff, han svarar INTE nej!

OCH Terry Evans är ju också sååå galet välkommen att visa mig, och alla andra då, om han nu inte är bara en feg bedragare – varför gör han inte det?

Sover gott?
”Det finns bedragare i ­alla branscher, även i min. Men så länge jag är ärlig mot mig själv och andra kan jag sova gott om natten.” – Terry Evans | påstått medium och feg bedragare

Kan väl avsluta med – If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck!

Följ Gesus på  Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup
Annonser

35 reaktioner på ”Terry Evans – en bedragare?

 1. Funderar på vad du skriver i ett av textstyckena här ovan, Gesus. Jag citerar:

  Vad har han [= Terry] att förlora [på att komma ut som bedragare]?

  Ja, jo jag förstår vad han har att förlora. Alla sina tusentals troende tanterna som kastar pengar på honom för hans kurser, storseanser, böcker och tidningar med mera.

  SLUT CITAT.

  Det får mig att tänka på Anders Åkesson, en annan f-l f-sk och f-skare. Är inte han i farten igen med kursverksamhet med mera?

  Han kanske till och med mediumcertifierar sina kursdeltagare, ty vem vill inte ha ett diplom hängande på väggen där hemma, att man är certifierad av en känd f-skare och b-dragare hemmahörande i mediumbranschens toppskikt?

  Vet du något om det, Gesus? Eller nån annan som vet?

  Gilla

  1. Ja jag vet att Anders jobbar på – men inte i vilken omfattning. Men kan inte tänka mig han omsätter dom summor som Terry gör med sin bedragarcirkus…

   Anders ”ligger på bordet” för en ”Gesusgranskning”, men som det är nu hinner jag inte med så mycket mer än att försöka hinna ifatt mig själv + ett och annat inlägg här

   Gilla

 2. Det finns mycken vetenskaplig forskning som stöder hypotesen/teorin att andeväsen i form av avlidnas andar är blott och bart woowoo-bullskitönsketänkande.

  Jag klistrar här in ett debattinlägg jag skrivit på annan plats men som jag tycker hör hemma här på GesusBloggen också. Så här skrev jag:

  Jag kom att tänka på en sak som borde ha varit med i den långa artikeln jag tidigare i dag lät lägga in på sidan 1043 i denna religionstråd.

  Samma frågeställare skriver så här: ”Om man tror att Gud finns vid ens sida, eller vad man nu tror på, så har man ingen anledning att kritisera/analysera det hela – så länge som man tror på det och så länge verkligheten ter sig som man förväntar.”

  Jag förstår inte varför jag glömde bort att kommentera den meningen lite extra (kanske var jag helt enkelt för trött?).

  Alltnog: nu kommer min kommentar här i stället, som ett separat inlägg.

  Kolla in och läs här: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1197394/The-Third-Man-Factor-How-dire-peril-felt-sudden-presence-inspiring-survive.html .

  I den artikeln ges olika exempel på fenomenet ”sensed presence”. På svenska blir det ”upplevelse av att någon varelse, andlig eller fysisk, finns i din absoluta närhet och hjälper dig att komma ut ur en, vanligen, livsfarlig situation”.

  Sådana upplevelser uppfattas som att hjälparen är en anonym skyddsängel eller liknande. Eller en för den som har upplevelsen känd/icke-anonym person, vanligen då någon avliden släkting eller rent av Jesus själv.

  Den kulturella kontexten avgör hur den här sortens upplevelse kommer att tolkas. Den som tror på ett liv (ett afterlife i en andevärld på ”Andra sidan”) uppfattar hjälparen som en avliden släkting. Den som tror på utomjordingar är övertygad om att hjälparen är en alien. Den som är varmt kristet religiös ser hjälparen som Jesus eller någon av Guds (skydds)änglar. Etcetera.

  Den som är ateist är nog mer benägen att betrakta Third Man Factor-fenomenet (som detta fenomen kallas; googla gärna på den termen) för en hallucination.

  Låt mig citera från det som står i slutet av Daily Mail-artikeln:

  For those who do not believe in guardian angels or God, the most likely explanation is one suggested by scientists in Switzerland.

  In a laboratory setting, they were able to evoke such a presence in an epileptic 22- year-old woman, by electrically stimulating part of her brain.
  Every time they stimulated the left temporo-parietal junction – a part of the brain involved in organising sensory information – the woman turned her head to the side, convinced there was ‘someone’ there.

  When the electrical current was switched off, she turned her head back again, reporting that the sensation had ceased.

  Although people in everyday life are not electrically stimulated, scientists believe those under extreme physical stress, at the limits of their endurance, have access to this switch.

  I den del av hjärnan som kallas för the left temporo-parietal junction (TPJ) sker det en multisensorisk (= sammanstrålning av olika sinnesintryck) informationsbearbetning. Vid överstimulering av TPJ kan sådana här upplevelser av ”sensed presences” dyka upp. Som i fallet med den 22-åriga schweiziska kvinnan.

  Vissa människor har en lägre retningströskel i TPJ än normalt. Vanligen har dessa personer också problem med epileptiska anfall. Denna sänkta retningströskel måste dock inte resultera i regelrätta epileptiska anfall. Man kan ha epileptiska problem även om ”anfallen” är subliminala till sin natur, innebärande att de inte uppfattas av den som råkar ut för dem, dvs att de är/förblir ovetande om dem. Inte för inte kallades epilepsi förr ofta för morbus sacer (= den heliga sjukan, så benämnd för att man har en benägenhet att uppleva just sensed presence, vilket uppfattas som änglar eller Jesus, om hjärnans primering är åt det kristna hållet till).

  Nu till det intressanta: Man kan HÖJA TPJ:s retningströskelnivå (till exempel med hjälp av Transcranial Magnetic Stimulation – TMS – med frekvensen 1 Hz). Sådan TMS-behandling minskar alltså överkänsligheten i TPJ (= höjer nivån på retningströskeln). Vad som då händer är att man kan slå ut och avbryta sådana här upplevelser av sensed presence hos försökspersonen.

  Jag tycker att det talar för att den här sortens sensed presence-upplevelser beror på dysfunktion i TPJ, så att när TPJ:s retningströskel normaliseras, försvinner också upplevelsen av sensed presence.

  Man kan alltså överstimulera TPJ-området med en elektrod som sänder ut en elektrisk ström i området. Då ökar sannolikheten att en sensed presence-upplevelser ska inträffa (se fallet med den 22-åriga schweiziska kvinnan här ovan), eftersom en sådan elektrostimulering tenderar att sänka retningströskeln.

  Och så kan man bromsa/inhibera/hämma stimuleringen i TPJ-regionen av hjärnan, varvid eventuellt pågående sensed presence-upplevelser upphör, alltså bara försvinner utan att sensed presence-väsendet berättar varför det överger försökspersonen. Det blir ungefär som i sagorna om trollen, vilka liksom går upp i rök (och/eller spricker) så fort soluppgången skingrar nattens mörker.

  Men detta är förklaringar som den varmt religiöst troende har svårt att acceptera. Läs i Daily Mail-artikeln om Ron DiFrancesco, en av de absolut sista som räddades levande från WTC-tornen i New York, då dessa rasade samman till följd av terrorattacken mot dem den 11 september 2001.

  Utan Guds hjälpande vägledning ut ur den skyskrapa, i vilken han hade sin arbetsplats, skulle DiFrancesco inte ha hittat ut i all rök och damm utan omkommit i lågorna eller i nedfallande rasmassor. Säger DiFrancesco när han blir ombedd att berätta om sin dramatiska och smått mirakulösa räddning undan rasmassorna.

  Citat ur artikeln: A deeply religious man, DiFrancesco is convinced he experienced divine intervention.

  Vad tror ni som läser detta? Ett gudomligt ingripande eller ett överaktivt TPJ (som överaktiverats så att retningströskeln sänkts på grund av den livsfara DiFrancesco svävade i)?

  Kanske Terry Evans sitter inne med svaret? Han är ju rösthörare. Och just rösthörning är positivt korrelerat med överaktivitet i vänster TPJ-region.

  Gilla

 3. Jag ser att openmind har skrivit FEM rader i kommentarsfältet till en av Phemes anti-spökbloggar.

  På dessa FEM rader hinner openmind slå fast följande; jag citerar:

  1) Gesus har problem.

  2) Gesus kvinnohat läcker som vanligt igenom i hans texter.

  3) Gesus blogg väcker nu så lite intresse att till om med Knutby sekten med sina fem medlemmar klassas som stor i jämförelse.

  4) Nu är det endast bbnewsab som orkar klia Gesus på ryggen.

  5) Gesus ljuger. Gesus kallar medium för bedragare utan att ha minsta lilla bevis för det.

  6) Gesus är desperat nu.

  7) Nu gör han allt för väcka liv i sin lilla patetiska blog.

  Fanimej inte illa att på FEM rader hinna med att lägga fram och bevisa SJU påståenden om Gesus.

  Hos Pheme kan man också läsa, att openmind inte kan komma in på GesusBloggen. I en kommentar hos Pheme, daterad den 5 december, skriver openmind så här: ”Jag är spärrad där [hos Gesus] så är det bara.

  Ändå är openmind oerhört välinformerad om allt som händer och skrivs på GesusBloggen. Han verkar faktiskt vara en av GesusBloggens mest trogna och envetna besökare. Vem vet, kanske inte ens jag når upp till hans besöksfrekvens här.

  Förmodligen får openmind hjälp från andevärlden på ”Andra sidan” med att läsa senaste nytt här på GesusBloggen. Annars skulle han ju inte kunna veta så säkert, att det är just jag – och endast jag – som ryggkliar Gesus och inte någon av andarna från ”Andra sidan”.

  Gilla

 4. Kolla in http://www.relativelyinteresting.com/2013-failed-forgotten-psychic-predictions/ .

  Om alla viktiga händelser under 2013 som psychics missade att upptäcka i sina kristallkulor.

  Samt sådant de såg i sina kristallkulor men som visade sig vara åt helvete fel.

  Fast det är förstås knappt tre veckor kvar av året. Kanske allt det där de förutsade men som inte har inträffat kommer att hända nu under julledigheten?

  Då lär det jallafall bli en ovanligt händelserik jul.

  Apropå ingenting: Här är en egen förutsägelse, från lilla mig. Jag förutsäger att på julafton kommer en rödklädd varelse med luva på huvudet och iförd tomtemask med långt vitt skägg att besöka många svenska barnfamiljshem.

  Det har jag sett genom att blänga på min egen kristallkula.

  Tänk om jag skulle få rätt med denna förutsägelse? Ja, då måste jag noga överväga, om jag inte ska bli en woowoo, jag också. Fast chansen att min förutsägelse skulle slå in måste nog bedömas som minimal.

  Gilla

 5. Trams hela vägen.
  Jag rekommenderar er alla en tid på komvux.
  Det finns inga intressanta eller helt relevanta sakdiskussioner här, bara skitsnack och antagonism.
  Lågt och korkat är vad det är oc jag skulle heller inte gå i svaromål mot nollor och skitsnackare.
  Utbilda er i stället för att bara skriva skit på nätet.

  Gilla

 6. Först trodde jag att denne Hans var densamme som Hans Majestät.

  Men sedan tänkte jag en gång till, fastän jag blott har dagis och ovanpå det tre års lågstadieutbildning att falla tillbaka på.

  Och jag tänkte då som så: Hans skriver ju ”Trams”. Det gör han faktiskt.

  Heureka! Och jösses amanda! Ser ni andra samma sak som jag gör?

  Jag tror, nej är övertygad om, att denne Hans måste vara Carl Lidboms ande, som har återvänt hit till den jordiska jämmerdalen efter snart tio års karantän på ”Andra sidan”.

  Njut av Carl Lidboms tramsande här: http://www.youtube.com/watch?v=a30ysyyuGLE .

  Gilla

  1. Härskartekniker, namnkallande, påståenden utan belägg och inget om sakfrågan/orna, har ”vi”/jag sett det förut, INGET som imponerar (som vanligt) – och såklart en gardering för att fegt kunna pipa iväg utan att svara på frågor, som alltid…

   Om nu inte ”Hans” menar woo-woosen ;-] Men det kan jag inte tänka mig, för så uppför sig INTE skeptiker – bara ljus och kärleksmänniskorna..!

   Gilla

 7. Jag postade några inlägg på terrys hämsida där han gnäller om näthatet… (jag vet att dom inte kommer publiceras, är jag synsk nu?;)

  först detta eftersom jag är less på fanskapets ursäkter:
  ”” Your comment is awaiting moderation.

  Istället för att sitta och posta ursäkter och snyfthistorier på nätet borde du ta chansen att knäppa alla skeptiker på näsan genom att bevisa din s.k ”förmåga”. Du kan bli den första nånsin att vetenskapligt bevisa att människan överlever döden.

  Eller fungerar bara din förmåga på seanser och i klippta tv-program? ””

  ….sen detta, som ett svar på Angelica Börjesson som anklagar dej för häxjakt:
  ”” Your comment is awaiting moderation.

  Gesus gör ett helt fantastiskt jobb men tyävärr bedriver han inte någon häxjakt, utan han avlösjar bara dessa medium för vad dom verkligen är = fega avskyvärda bedragare som livnär sej på människors sorg. Själv hade jag gärna sett en riktig häxjakt där dessa bedragare inte ens ges rätten att få välja mellan giftspruta och hängsnara, utan istället brinnas upp levande på bål. ””

  Gilla

  1. Ja tyvärr vågar dom aldrig ”ta diskussionen” utan det handlar alltid bara för dom om att sopa allt under mattan som visar på deras bedrägeri, och sen att ljuga och smutskasta oss som ifrågasätter dom – ja du vet, ”visa respekt”, ”öppet sinne” och ”ljus och kärlek” deras mantra…

   Jag är förvånad att dom flesta av dom också tror på karma – det innebär ju att dom kommer ”få igen” för sitt beteende och alla sin lögner med mera sen, enligt dom själva. Men det är som vanligt, dom biter sig i egen rumpa med sitt hittepå

   Gilla

   1. HAHA ja nu är det borttaget… som sagt blev inte postat :D (men det visste vi ju!) jag tror vi förutstpår framtiden bättre än bedragarna själva ;-)

    Gilla

 8. Här är en arikel om hur stjärnmediumet John Edward jobbar under sina shower: http://www.skeptic.com/eskeptic/14-02-19/#feature .

  Artikeln innehåller en del tips som Terry Evans kan ha nytta och glädje av under sina shower.Jämfört med denne John Esward verkar ju Terry mest vara en simpel amatör. (Och ändå ska Terry vara ”best in show” här i Svärje, sägs det. Vilket får en att fråga sig: Hur fan är då de andra mediumen som arbetar i vårt land?)

  En bra sak vi får veta i denna artikel är att där på ”Andra sidan” har alla andarna lärt sig att tala engelska. Kanske skulle Terry Evans öka sin träffsäkerhet, ifall han gav fan i att prata sin svengelska under sina shower, eftersom även svenska döingar ögonskenligen tvingas lära sig engelska på ”Andra sidan”?

  Ett citat ur artikeln: Those on the other side must speak perfect English because Edward always understands them, no matter what their native tongue. (Amusingly, Harry Houdini’s mother, who died without knowing a word of English, must have also learned it on the Other Side, for the mediums of Houdini’s day always passed her words on to him in English.)

  Det här med Houdinis mamma är extra intressant. Hon lärde sig aldrig tala engelska under sitt jordeliv, men på ”Andra sidan” visade (visar) hon sig alltså vara en jävel på engelska.

  Ett annat citat: At one point, Edward explained that the body is just the vehicle and the soul is the driver; even if the vehicle is wrecked, the driver can go on. The souls of the dead however, are now on a very different frequency (the vehicle must have had a radio in it).

  Jaha, det där var ännu ett stycke intressant information. Hasse Alfredsons pastor Jansson kan ta och slänga sig i väggen. Pastor Janssons bildspråk stannade ju vid att livet är som en påse. Tomt och innehållslöst om man inte fyller denna påse med olika saker.

  Gilla

 9. För ett par minuter sedan sände jag denna kommentar till Terry Evans. Det ska bli intressant att se om han vågar publicera densamma.

  Som vanligt kan/får inget publiceras hos Terry, innan det har granskats av honom. Vilket får mig att undra vad det är han är rädd för.

  Jag väljer att klistra in samma kommentar här hos Gesus.

  bbnewsab
  on 21 februari, 2014 at 06:48 said:
  Your comment is awaiting moderation.

  Hej, Terry! Ditt nya blogginlägg har rubriken: ”Vågar vi berätta om oförklarliga upplevelser?”

  Då undrar jag: Vågar du publicera denna kommentar, som jag nu sänder till dig?
  Om du faktiskt vågar publicera den i kommentarsfältet, säger jag: ”Bravo!”

  Nu till saken: Hur vet du, att det som så många av dina anhängare/följare upplever, rör sig om, som du skriver, ”oförklarliga upplevelser”?

  Är du då inte det minsta insatt i modern neurovetenskaplig forskning och vilka förklaringar den har att erbjuda till påstått paranormala och/eller övernaturliga fenomen? Det verkar inte så med tanke på hur du formulerar dig.

  Har du möjligen hört talas om TLEs och TLTs? Dessa termer står för Temporal Lobe Epilepsy respektive Temporal Lobe Transients. Här är en bra översiktsartikel du kan läsa därom, ifall du är intresserad, vilket jag innerligt hoppas att du ska vara: http://neurotheology.50megs.com/whats_new_9.html .

  I den artikeln beskrivs vad som händer när en medvetet upplevd eller icke-medveten (= så kallad subliminal) TLT sprider sig över hjärnan likt ringarna/vågorna på en vattenyta breder ut sig, ifall man kastar en sten i vattnet (oavsett hur liten stenen – eller en TLT – är).

  Gränsande till temporalloben finns den struktur i hjärnan som kallas för hippocampus, Den cerebrala strukturen/regionen är viktig för hjärnans minneshantering.

  Nu en metafor för att försöka öka förståelsen: Tänk dig att hjärnans minnesarkiv är uppbyggt lite som Sveriges Radios grammofonarkiv. Alla minnen är alltså, liksom alla fonogrammen i grammofonarkivet, ordentligt katalogiserade och etiketterade/”taggade”/”tagged”.

  Men när en sådan där TLT-våg (jag just beskrev) sköljer genom hjärnan, kan det liknas vid en liten ”jordbävning” som äger rum inne i minnesarkivet (det som jag metaforiskt vill likna vid SR:s grammofonarkiv). Då kan det tillfälligt uppstå viss oordning bland minnena i minnesarkivets ”hyllor”.

  Exempelvis kan en inkommande upplevelse krocka med ett utgående minne och den preliminära etiketteringen/taggningen kan råka bli felaktig, åtminstone temporärt.

  Det är då man kan uppleva fenomen som dèjà vu (= detta har jag ju redan sett) eller dess motsats jamais vu (= detta har jag aldrig sett tidigare, fastän det rör sig om en upplevelse man verkligen borde vara bekant med).

  Det är då man kan uppleva fenomen som prekognition, dvs erfara en känsla av att man redan i förväg har fått kännedom om en viss framtida händelse.

  Det är då man kan uppleva så kallade minnes-flashbacks (= blixtsnabba minnesåterblickar, något som ingår som en viktig komponent i bland annat NDE-fenomenet).

  Det är då man kan uppleva så kallad sensed presence, dvs närvaro av något diffust väsen, vanligen en andlig entitet eller en alien/utomjording. Jfr fenomenet crisis apparition, innebärande att man i en krissituation kan uppleva att man får hjälp ”från ovan”, inte sällan av gudar, skyddsänglar eller avlidna nära och kära.

  Vanligen är den utlösande faktorn för den här sortens fenomen, som jag nu har räknat upp, en TLT som alltså skapar temporär oreda i hjärnans minnesarkiv.

  Men ändrad hjärnvågsaktivitet måste inte orsakas av en TLT.

  I situationer, då exempelvis syrenivån i hjärnan ändras/försämras och/eller då mixen/balansen mellan olika transmittorsubstanser i hjärnan förändras, ökar också sannolikheten/”risken” för besynnerliga och till synes oförklarliga upplevelser. Båda dessa omständigheter är för övrigt mer regel än undantag när man är döende eller av andra orsaker upplever stark stress. Förklaringen till dessa konstiga upplevelser står alltså att finna i förändrad hjärnvågsaktivitet.

  Det finns gott om neurovetenskapliga studier som visar hur ändrad hjärnvågsaktivitet kan ge upphov till sådana upplevelser, vilka av folk brukar klassas som paranormala och/eller övernaturliga.

  Sedan har vi hela det spännande neurovetenskapliga forskningsfält som kallas för NSE, en akronym för Near Sleep Experiences. Här är en väldigt bra översiktsartikel om NSEs: http://www.assap.ac.uk/newsite/articles/Near%20sleep%20experiences.html .

  För att sammanfatta den artikeln kan man säga så här:

  Hos de flesta människor existerar det ingen knivskarp gräns mellan sömn/dröm och vakenhet. Därför kan drömmar ibland äga rum i – inkräkta på – vakenhetens domäner. Dvs man uppfattar sig själv som vaken (vilket även utomstående betraktare gör, eftersom ”vakendrömmaren” beter sig som man brukar göra i vaket tillstånd). Men på hjärnans egen ”biofilmduk” spelas alltså en drömfilm upp, vilket gör det väldigt svårt för hjärnan att avgöra, om det som utspelas på ”biofilmduken” är på riktigt eller på låtsas (= tillhör drömmens värld/scenario).

  Jag skulle kunna skriva mycket mer om vad dagens neurovetenskapliga forskning har kommit fram till, men jag väljer att stoppa där, Terry. Först vill jag se, ifall du vågar publicera denna kommentar i kommentarsfältet under din nya bloggartikel.

  Jag vill berätta för dig, att jag samtidigt tänker låta publicera exakt samma kommentar hos Gesus på dennes GesusBloggen. Du är väl bekant med honom, Terry, eller hur? Förra året skrev du ju en rad mejl till honom innehållande förtäckta hotelser. Alltnog, denne Gesus har till skillnad från dig, Terry, den publiceringsregeln att kommentarer INTE först måste invänta ett godkännande, innan de går att läsa för bloggens följare.

  Det har möjligen aldrig föresvävat dig, Terry, att ha lika högt i tak på din blogg som Gesus har på sin? Då skulle ju en del skribenter slippa behöva beklaga sig hos Gesus över att deras kommentarer hos dig aldrig har nått offentlighetens ljus.

  Så jag avslutar med att ställa denna fråga till dig: Vad är det du är rädd för, Terry?

  Gilla

 10. ”Vanligen är den utlösande faktorn för den här sortens fenomen, som jag nu har räknat upp, en TLT som alltså skapar temporär oreda i hjärnans minnesarkiv.”

  Den raden kan tas med en nypa salt. Det finns naturligtvis ingen evidens för den slutsatsen. Det är väl mer att betrakta som ett önsketänkande.

  Gilla

 11. @Alienna: Menar du på fullt allvar, Alienna, att du är så totalt oförmögen att ta till dig information som går på tvärs med vad du vill ska vara sant beträffande minnen? Hög woowoo-koefficientfaktor på dig i så fall.

  Hjärnans kommunikationsspråk är ”elektriska”, dvs nervcellerna kommunicerar med varandra med hjälp av elektriska signaler/urladdningar (kallade aktionspotentialer), vilka ökar den biokemiska aktiviteten i synapsen, dvs kontaktområdet mellan två nervceller.

  Om det då i samband med ett TLT-utbrott sköljer en elektrisk ”pulsvåg” – likt ringarna på vattnet efter en däri ikastad sten – genom hjärnans olika strukturer, så är det logiskt och rimligt, att det uppstår aktivitetsstörningar.

  Ju närmare en hjärnstruktur är belägen TLT-pulsvågens ursprung – och hippocampusområdet ligger därvidlag väldigt nära! – desto sannolikare är det att den normala/vanliga elektriska aktiviteten i en viss hjärnstruktur blir störd.

  En metafor: Tänk dig aktiviteten i hippocampus minnescentral som ett slags bibliotek. Bibliotekarierna går runt i ”lokalen” med famnen full med böcker (läs minnen). Så plötsligt går det en propp på grund av att en elektrisk ”pulsvåg” slåt till mot ”lokalen”. Ljuset börjar att flämta och blinka, och i värsta fall blir bibliotekslokalen helt nedsläckt/mörk. Men bibliotekarierna är nitiska och väljer att försöka jobba vidare i mörkret. Fast eftersom de inte kan se ordentligt, börjar de att krocka med varandra, de tappar katalogkort/bokklassificeringskort/pappersbuntar (läs minnen) och när de i (halv)mörkret ska samla ihop korten/pappersbuntarna, råkar det bli sammanblandningar på så vis, att katalogkort som avser bok/minne A hamnar i samma hög som de katalogkort som hör till bok/minne B. Tills belysningen normaliseras råder det en smått kaosliknande situation inne i ”lokalen”.

  Minnesstörningsfenomen som déjà vu eller jamais vu kan/bör ses mot denna bakgrund. Den som är intresserad – fast det är väl inte du, Alienna – kan söka på ord som dysmnesic/dysmnesia + seizure (= minnesstörningar som beror på en TLT eller dylikt). Eller på dysmnesic/dysmnesia + seizure + symptoms.

  Här är en rykande färsk artikel som handlar om hur nära ihopkopplat med hjärnans elektriska ”kommunikationsspråk” minnesbildning och minnesframhämtning är: http://neurosciencenews.com/dbs-hippocampus-memory-learning-recall-783/ .

  Ett citat ur den artikeln: The electrical stimulation of the hippocampus in in-vivo experiments activates precisely the same receptor complexes as learning or memory recall.

  Ett citat till ur samma artikel: “These electrical potentials are the electrical equivalent of memory and are known as LTP (Long Term Potentiation),” explains Lubec. The generation of LTP in an in-vivo experiment was accompanied by specific changes in the receptor complexes – the same receptor complexes that are also activated during learning and memory formation.

  Se även denna artikel: http://neurosciencenews.com/neuroscience-learning-memory-auditory-cortex-546/ .

  Ett citat ur den artikeln: Advanced imaging techniques allowed [the scientists] to establish the processes during memory formation and recall.

  Och ett citat till ur den artikeln: The current model in neuroscience poses that memory is stored as long-lasting anatomical changes in synapses, the specialized structures by which nerve cells connect and signal to each other.

  ALLTSÅ: Inlärning och minnesbildning är två sidor av samma mynt. För att sensorisk information ska kunna läras in (= vara till nytta för individen) måste den kunna lagras (= omvandlas till minnen). Inlärning a.k.a. minnesbildning kräver närvaro av nervceller. Jfr hur datorer kräver en hårddisk och en processor för att fungera. Hjärnan kan i dessa sammanhang lite förenklat liknas vid en påslagen och fungerande dator.

  Lika lite som en avstängd dator klarar av att lagra information (minnen), lika lite klarar en (mänsklig) hjärna av att göra det, om den elektriska aktiviteten ligger nere (= om hjärnan är död). I frånvaro av elektrisk aktivitet är både datorn och hjärnan obrukbara/oanvändbara.

  Det är fullständigt befängt (läs: woowoo-aktigt) att inbilla sig att en ”avstängd” (läs: död) hjärna skulle kunna fortsätta att hantera och underhålla sina minnen. Dessutom: För att minnena ska fungera krävs både elektricitet och ett neuroanatomiskt korrelat (läs: nervceller), på vilket den elektriska aktiviteten kan utöva sin inverkan/påverkan.

  Att en individs samlade minnen skulle kunna leva vidare utanför hjärnan, av sig själva som en sorts sammanhållet elektriskt kraftfält, är en heltigenom absurd och flumstollig woowoo-tanke. Den sortens tankar, om något, bottnar i önsketänkande. Vilket förstås inte hindrar att det finns sådana flumstollar även i den vetenskapliga världen (precis som det finns vetenskapsmän som fortsätter att tro på en teistisk gudom, typ den abrahamitiska guden som samverkar med och ingriper i sin skapelse).

  Vi människor vill så gärna tro, att det finns en högre mening med våra liv, och att kroppens död inte kan/får vara slutet.på det individuella livet. Allt det gör att en del av oss väljer att bortse från de oerhörda logistikproblem det handlar om att kunna få 60-100 MILJARDER ”själar” – dvs alla som någonsin levt här på jorden – att kunna lyssna in just när Terry Evans eller något annat medium står i begrepp att hålla show. för en publik, som vill komma i kontakt med sina avlidna nära och kära. Dvs andarna måste befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 12 månader om året, år ut och år in.

  FDETDA: Enbart närvaro av elektriska kraftfält räcker inte för att minnen, minnesbildning, minnesframtagning etc ska fungera. Det måste dessutom finnas en konkret substans – läs: någon form av materia (i detta fall nervceller) – som elektriciteten kan så att säga interagera med. Jfr hur närvaro av en skrivmaskin inte leder till att en bok blir skriven. Det behövs, i skrivmaskinsfallet, även pappersark att fästa bokstäverna till ord och meningar på.

  Att hjärnans elektriska kraftfält skulle kunna leva vidare utanför kroppen – som en sorts såpbubblor som flyter runt i atmosfären/rymden – är en helt snurrig tanke (med religiösa klangbottnar). Och OM det mot all förmodan skulle vara möjligt (hur osannolikt det än må vara), så hör det till saken att elektriska kraftfält i sig är ”neutrala”/opersonliga. Dvs elektriciteten i sig saknar personlighetsdrag, dvs det går inte att skilja på din och min elektricitet. Och poängen med minnen är att de ska vara just personliga, privata och icke-neutrala.

  FDETDA en gång till: Finns här någon synsk person som kan ”se” om Terry Evans ännu har släppt igenom min kommentar i kommentarsfältet till hans senaste bloggartikel? Inte kan väl Terry Evans vara så feg, att han väljer att radera en saklig och faktabaserad kommentar? *eller det kanske han kan?*

  Gilla

  1. bbnewsab, du har skrivit massor av bra och intressanta inlägg/kommentarer om bla hjärnan som jag ”sugit i mig” – perfekt, för det är galet intressant tycker jag eftersom jag som lekman inte har så bra koll på hur hjärnan fungerar osv. Men är övertygad om att det är den som ställer till allt som vi sen får/gör till en massa olika trams istället för att förklara det med att det är just hjärnan.

   Jag har sett och läst hyfsat mycket om det, MEN kan liksom inte få ner det på papper (här) Därför är det så bra att du gör/får det :-]

   Detta och ditt förra inlägg om samma är briljanta och förklarar sååå mycket, och på ett bra sätt – tror tom att woo-woos skulle förstå det om dom inte rabiat vägrat att ta in information… Men du/ni vet det med att ha ett ”öppet sinne” hos woo-woos, det är ju BARA öppet för att det ÄR spöken inget annat!

   Tycker denna/detta säger allt ganska bra sammanfattat – ”Att en individs samlade minnen skulle kunna leva vidare utanför hjärnan, av sig själva som en sorts sammanhållet elektriskt kraftfält, är en heltigenom absurd och flumstollig woowoo-tanke. Den sortens tankar, om något, bottnar i önsketänkande.”

   Gilla

 12. Många tror att hallucinationer är dels tecken på psykisk sjukdom och dels ovanligt. Båda dessa attityder är felaktiga, i synnerhet synsättet att hallucinationer är något ovanligt att ha.

  Undersökningar/enkäter visar att ca 40 procent – dvs ungefär fyra av tio – har upplevt hallucinationer av något slag. Se t ex: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11166087 .

  Mörkertalet – till följd av ovilja att tillstå detta inför utfrågaren – är okänt. Men man kan nog lugnt anse, att fyra av tio är en minimisiffra.

  En vanlig men oftast förbisedd orsak till hallucinationer är de läkemedel vi äter, allt från antibiotika och magsårsmediciner till blodtryckssänkande och humörhöjande/antidepressiva mediciner. Här kan vi som synes tala om folksjukdomar, så den sortens läkemedelskonsumtion är minst sagt STOR.

  Att vanliga läkemedel mot vanliga sjukdomsdiagnoser har hallucinationer som biverkningar torde vara rätt okänt. För mer detaljer se t ex: http://www.diseasesandconditions.net/hallucinations.html .

  I den artikeln kan man bland annat läsa om tio vanliga läkemedel som har hallucinationer som biverkningar. Dessa tio är, jag citerar:

  Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) . Mot nedstämdhet, depression. Påverkar transmittorsubstansen serotonin i hjärnan.

  Tramadol (Ultram, Ultracet, Tramal) . Är ett morfinliknande analgetikum.

  Bupropion (Wellbutrin, Zyban, aka. amfebutamone) . Dopamin reuptake inhibitor. Mot nedstämdhet och när man vill sluta röka för att då lättare kunna bekämpa abstinensbesvären. Påverkar transmittorsubstansen dopamin i hjärnan.

  Venlafaxine (Effexor) . Antidepressivt läkemedel.

  Quinolones (Ciprofloxacin [Cipro], among others) . Ett antibiotikum.

  Proton pump inhibitors (omeprazole, rabeprazole, among others) . Magsårsmedicin.

  Clarithromycin (Biaxin, Klaricid, Claridar, Claripen, Clacid, among others) . Ett antibiotikum.

  Zopiclone (Lunesta, Imovane, Zimovane) . Mot dålig sömn (insomnia). Påverkar transmittorsubstansen GABA i hjärnan.

  Ropinirole (Requip) . Parkinsonmedicin. Påverkar transmittorsubstansen dopamin i hjärnan.

  Beta-adrenoreceptor antagonists . Mer känt som betablockerare. Mot vissa hjärtbesvär, hypertoni (högt blodtryck) samt stress- och ångestdämpande.

  Other drugs of note include:

  Miscarinic antagonists such as procyclidine and benzhexol

  Anti-parkinsonian drugs such as levodopa, ropinirole, and pergolide

  Donezepil (used to treat Alzheimer’s)

  Opiates and opioids such as pentazocine and pethidine

  MIN KOMMENTAR: Det skulle vara intressant att genomföra en studie på andeväsentroende och kolla upp huruvida dessa tar ett eller flera av de i Tio-i-topp-listan uppräknade läkemedlen MER än befolkningen i övrigt gör. Sedan tidigare vet man, exempelvis, att kvinnor betydligt oftare än män tar Sertralin och andra SSRI-preparat mot nedstämdhet. Kanske har vi här en delförklaring till varför kvinnor är så starkt överrepresenterade i woowoo-sammanhang?

  En annan delförklaring härtill är förstås den kvinnliga menscykeln. Den leder till förändringar i kroppens hormonmix, och ändrad hormonmix i hjärnan är – vilket jag påpekat tidigare (se mina tidigare kommentarsinlägg här ovan) – en viktig orsak till varför hjärnan löper amok ibland och börjar att hallucinera.

  Att så många kända medium är män torde däremot ha socioekonomiska förklaringar. Män har generellt sett större självförtroende och vågar ta för sig mer. Vi ser samma sak inom exempelvis sjuksköterskekåren. Manliga sjuksköterskor är starkt överrepresenterade på sådana chefspositioner (typ avdelningssköterska) som är ”vikta” åt just sjuksköterskeyrket.

  Gilla

 13. Ytterligare en bra artikel jag skulle vilja lyfta fram är denna, som Gesus skrev 2012: https://gesusbloggen.wordpress.com/2012/10/15/woo-wooprofilering/ .

  I den diskuteras vilka karakteristika kännetecken kvinnliga woowoos har. De symtom/egenskaper/personlighetsdrag som Gesus räknar upp passar som hand i handske med den kvinnliga läkemedelsöverrepresentation som jag i min förra kommentar ville fästa uppmärksamhet på, då inte minst skillnaden mellan mäns och kvinnors konsumtion av antidepressiva mediciner. Kan där föreligga ett samband?

  I kommentarsfältet till denna Gesus-artikel jag just har länkat till nämner Gesus själv, att han tycker att antalet kvinnor i woowoo-sektorn är väldigt högt, kanske så högt som 98 procent.

  Nu grundar Gesus den siffran på subjektiva upplevelser efter att ha kollat in typiska woowoo-sajter, så hans 98 procent bör nog tas med en viss nypa salt.

  Men i princip har Gesus rätt, vill jag hävda. Kvinnor är de facto påtagligt överrepresenterade i woowoo-sammanhang.

  Här är en annan studie som visar en stark kvinnlig överrepresentation när det handlar om woowoo-upplevelser: http://www.unboundmedicine.com/medline/citation/24309874/Djinnati_syndrome:_symptoms_and_prevalence_in_rural_population_of_Baluchistan__southeast_of_Iran__ .

  I den undersökta populationen var det alltså 0,5 procent som kunde rapportera om möten med djinner (ett slags andeväsen inom islam). Men bland kvinnor var prevalensen 1,03 procent.

  Det betyder att närmare 75 procent – alltså tre av fyra – av dem som mött en djinn var av kvinnligt kön!

  Jag gitter nu inte leta efter fler (och) liknande prevalensundersökningar på internet. Men denna som jag just länkade till hade jag i mitt eget filarkiv, så den var lätt att ta fram.

  En önskan: Kom gärna med egna funderingar kring varför kvinnor är så ”woowoo-benägna” av sig. Det kan näppeligen vara någon slump att så är fallet.

  Gilla

 14. Ser nu i kväll att min kommentar hos Terry Evans har raderats.

  Tydligen tål Terry inte kritik. Ens om den är saklig.

  Läser man de andra – publicerade – kommentarerna på hans blogg(artikel), så finner man, att de genomgående är starkt positiva till Terry Evans, både till Terry som medmänniska och till den bullskit han håller på med.

  Många ser Terry som en stor guru, ja nästan som en entitet med gudomlig status, en sorts Jesusfigur..

  Kanske ska jag göra ett nytt försök att kommentera hos Terry?

  Jag skulle ju kunna skriva som en viss Lisbeth Smedberg gör i sin publicerade kommentar: ”jag älskar denna mannen har fullt förtroende med han.”

  Vem vet, kanske får jag då till och med jag en svarskommentar från Terry innehållande ett Thank you.

  Det fick i alla fall Lisbeth.

  GesusBloggen har av en del woowoos beskyllts för att innehålla rövslickande kommentarer. Men vad ska man då kalla det UPPENBARA och IÖGONENFALLANDE och OSTENTATIVA rövslickeri som förekommer i kommentarsfälten hos Terry Evans?

  Någon som har ett förslag?

  Gilla

 15. Jag skrev häromdagen här ovanför om olika slags Near Sleep Experiences (NSEs).

  Här är en intressant berättelse om en svensk mansperson, som har varit med om en rad konstigheter. Kolla in: http://www.ufo.se/fakta/artiklar/ante.shtml .

  Jag tycker att den bästa förklaringen till Ante Jonssons upplevelser är just en sorts vakendrömmande, dvs ett tillstånd när delar av hjärnan befinner sig i drömfas allt medan övriga delar av hjärnan, typ motoriska hjärnkortex, samtidigt befinner sig i ett vaket tillstånd.

  Låter den förklaringen krystad, tycker ni? Tänk efter lite. Jag säger bara: somnambulism. Alltså att gå i sömnen. Det som Ante Jonsson kan ha råkat ut för skulle kunna vara en specialvariant av att gå i sömnen. Ett så kallat parasomnitillstånd. En NSE-upplevelse.

  Men fallets alla andra konstigheter då? Ja, säg det. Men man bör ha klart för sig, att det är mer regel än undantag, att det när man börjar att rota i ett fall (vad det vara må), så dyker det upp konstiga detaljer som är svårförklarliga eller rent av omöjliga att förklara. Detta fenomen kallas ibland för screening-effekt.

  Termen i fråga står för just det faktum, att vad man än börjar att detaljstudera, detaljgranska och fördjupa sig i, så slutar det med att en rad konstiga omständigheter/detaljer dyker upp, som är och förblir svårförklarliga. Just därför är det lätt hänt, att folk drar till med övernaturliga/paranormala förklaringar. Jag kan absolut förstå dem som gör på det viset. Men samtidigt: Det finns ingen anledning att tro, att förklaringen måste vara av det övernaturliga eller paranormala slaget bara för att den naturliga förklaringen inte är självklar och lyser som en fyrbåk.

  Detta gäller oavsett vad för slags varelser/entiteter den drabbade möter. Spöken eller utomjordingar – alla är samma andas barn så att säga. I mina ögon hjärnspöken, som regel ”rollfigurer” i den drömvärldsfilm som spelas upp i den drabbades hjärna.

  Kort sagt: NSE, alltså något slags parasomnitillstånd, är den absolut bästa förklaringen. Tänk om de andevärldstroende ville medge det. I stället säger de ofta så här: ”Men allt var ju så verkligt. Verkligare än vanlig verklighet.”

  Just det! De ljuger nog inte, när de säger så. Men vad de inte känner till är, att just det fenomenet, att uppleva något som verkligare än vanlig/normal verklighet – facktermen är hyperrealitet, hyperreality – indikerar starkt, att det handlar om just hallucinationer.

  Om man tänker efter lite, är detta egentligen rätt självklart. Den ”riktiga”/”äkta” verkligheten är naturligtvis som den är och som vi vant oss vid att den ska vara. Dvs om något är verkligare, mer ”äkta”, än den vanliga verkligheten, utgör det en STARK indikation på att det som upplevs inte är på riktigt.

  Tyvärr resonerar andetroende vanligen tvärtom. De menar att en hyperreell upplevelse måste vara mer ”äkta” och sann än en vanlig verklighetsupplevelse. Men andetroende är ju kända för att resonera avigt och ologiskt. Så varför skulle de plötsligt resonera helt korrekt och logiskt just vid sådana tillfällen?

  För övrigt är ju Ante Jonsson själv inne på att det som han har upplevt kan vara just drömsyner. Det länder honom till heder att inte utesluta den möjligheten. Tänk om de andevärldstroende – de som tror på att vi människor är utrustade med själar som överlever kroppens fysiska död – vore lika ödmjuka. Nej, dessa människor har för vana att helt förneka alla möjliga naturliga förklaringar. De vill så gärna att deras upplevelser ska vara sanna. Det ger ju deras liv en större mening då, gubevars. Hellre då göra som Terry Evans gjorde under gårdagen. Skjut pianisten om denne spelar en melodi som ogillas. Eller i klartext: Radera alla inlägg/kommentarer som föreslår naturliga förklaringar till de konstigheter som folk kan uppleva och vara med om.

  Fast det är klart: Har man baserat sitt liv på en livslögn – och kanske även tjänar grova pengar på att exploatera denna livslögn – då vill man inte möta den här sortens frågeställningar med ett öppet sinnelag. Trots att man predikar, och upprepar som ett mantra, att det är just öppet sinnelag man visar prov på genom att bejaka andevärlden. Se där ännu ett vanligt woowoo-feltänk.

  Gilla

  1. bbnewsab – har du inte koll på sömnparalys/hypnagoga?

   Det är inte samma som ”Near Sleep Experiences” väl – det är mer åt UKU:er och Torbjörn Sasserssons astralresor och all vad det kallas, eller?

   Gilla

 16. @Gesus: NSEs (Near Sleep Experiences) är att betrakta som ett SAMLINGSBEGREPP för ALLEHANDA symtom/fenomen/upplevelser, vilka alla har det gemensamt att de äger rum i sömnens/drömmarnas ingenmansland eller gränsland (gentemot den vakna reella verkligheten). De här symtomen beror av allt att döma på störningar i hjärnans sömn/vakenhet-status på så vis, att inte alla delar av hjärnan samtidigt är vakna ELLER sovande/drömmande. Denna mix av både-och i stället för antingen-eller ger upphov till fenomen av det slag som du räknar upp.

  NSEs torde vara den absolut vanligaste vetenskapliga förklaringen till sådana fenomen som andevärldstroende anser vara övernaturliga eller paranormala.

  Den näst vanligaste förklaringen till bisarra upplevelser hos andevärldstroende är sannolikt så kallade TLTs (Temporal Lobe Transients). En TLT innebär att en onormal elektrisk (im)pulsvåg – jfr en tsunamivåg eller snarare tidvattenvåg/tidvattenström – sveper/sköljer genom hjärnan och ställer till oreda i synapserna (= de ställen där två nervceller kommunicerar med varandra).Resultatet blir felkopplingar. Jfr fenomenet synestesi, ett annat fenomen som beror just på felkopplingar i hjärnan – typ att en ljudimpuls kan påverka inte bara hörselcentra i hjärnan utan även syncentra, så att ljuden kan erhålla speciella färger.

  Värt att notera är att epilepiska anfall kan initieras även från andra delar i hjärnan än just tinningloben/temporalloben. Men temporalloben är definitivt vanligast som epileptiska anfalls ”avgångsstation”.

  Ett vanligt feltänk bland woowoos är att epileptiska (läs: elektriska störnings-)anfall måste vara lätta att lägga märke till. Det måste de inte alls vara. Jfr min metafor med tidvattenströmmar och tidvattenvågor: Dessa kan variera kraftigt i amplitud och är utmed den svenska kusten i princip inte registrerbara utan tillgång till noggrann mätutrustning. Likadant är det med de så kallade subliminala epileptiska anfallen, dvs sådana elektriska urladdningar i hjärnan, vilka ligger under en viss kritisk gräns/nivå för att kunna uppmärksammas av den som råkar ut för dem.

  Subliminala epileptiska anfall kan bevisligen utlösa hallucinationer.

  Andra hallucinationsutlösande faktorer är droger (inklusive alkohol), vissa läkemedel, stress, sömnbrist och, inte minst, sensorisk deprivation. Det sistnämnda begreppet står för, innebär, att våra sinnesorgan underutnyttjas. Då blir de centra i hjärnan, vilka har som sin uppgift att bearbeta till hjärnan inkommande sinnesintryck less på sysslolösheten och börjar då att uppfinna egna sinnesintryck, vanligen genom att – och nu ”talar” jag metaforiskt – vända sig till hjärnans minnescentral och be ”bibliotekarierna” därstädes att sända över lite skräplitteratur så att de anställda vid nervcellerna i sinnesbearbetningscentralerna får något att sysselsätta sig med. Då kan det bli lite som Cajsa Warg föreslog, dvs man tager vad man hafver och lagar därav till en helt ny maträtt (läs: ett helt nytt minne).

  Inte helt ovanliga symtom som kan utlösas genom att hjärnan löper amok bland annat till följd av elektriskt kaos är autoskopi och, åtminstone delvis, AHS (= Alien Hand Syndrome).

  Vid autoskopi, som är besläktat med UKU/OBEs, kan man sålunda ligga i sin säng och se sig själv stå bredvid sängen eller komma in genom dörren till sovrummet. Jfr det så kallade Doppelgänger-fenomenet: https://en.wikipedia.org/wiki/Doppelgänger .

  Vid AHS förlorar man tillfälligt förmågan att viljemässigt kontrollera vad ena handen (mer sällan ena foten) gör. Denna förlust av så kallad sense of agency (= känsla av vem som egentligen bestämmer) leder till att man upplever att någon/något använder ens kropp som en sorts marionettdocka och ibland tvingar en att utföra diverse handlingar/aktiviteter, över vilka man inte råder. Jfr den så kallade Mene tekel-incidenten i Bibeln; se: https://sv.wikipedia.org/wiki/Mene_tekel . En inte helt orimlig förklaring skulle kunna vara att den händelse som beskrivs i Daniels bok, kapitel 5, är just en AHS-upplevelse.

  Hur som helst så är NSE en term som dagens hjärn- och sömnforskare har bildat efter förebild av NDEs (= Near Death Experiences), vilket också det är ett samlingsbegrepp för allehanda fenomen/upplevelser (och inte ett symtom i sig).

  Samtliga de exempel du räknar upp, Gesus, såsom sömnparalys, hypnagoga och hypnopompa hallucinationer/fenomen, UKU:er/OBEs och astralresor, kan sålunda betraktas som exempel på NSEs.

  Alla sorters parasomnier – som att gå i sömnen (somnambulism) – hör hit.

  På tal om somnambulism: En mer utvidgad somnambul sömnstörning kan göra dig benägen att utföra tämligen komplicerade vanemässiga aktiviteter i sömnen (typ att laga enkel mat, äta densamma, cykla, köra bil och rent av knulla, dvs så kallade ”autopilotsbeteenden”, vilka man kan sägas vara så bekant med och van vid att man klarar av att utföra dem i sömnen). Vad gäller matlagningen föreligger förstås påtaglig risk att fel ingredienser kommer till användning, vanligen därför att någon annan i familjen flyttat om livsmedlen i kylskåpet, så att de inte längre råkar stå på sin vanliga plats. Vilket kan leda till att den sovande parasomnikern kanske skär ostskivor ur smöret för att lägga på smörgåsen och måhända dricker grädde i stället för mjölk (för att gräddpaketet och mjölkpaketet råkat byta plats i kylskåpet). Ingen bantningsdiet, om man säger så…

  Mer ovanligt är att man utför mer eller mindre komplicerade icke-vanemässiga aktiviteter i sömnen (typ att strypa eller på annat vis döda sängpartnern, allt beroende på vad ens dröm har för innehåll), Men det förekommer, det också. Herman Lindqvist, historikern och journalisten, har berättat om hur han åren efter att han rapporterat hem till svenska massmedier från världens olika krigszoner levde ut sina (mar)drömmar och alltså inte var lätt att sova ihop med, eftersom han ofta drömde om granatattacker och dylikt, som han behövde skydda sig emot.

  Alien abductions – dvs ombordtagande på en utomjordisk ufo-farkost för att där bli kroppsundersökt, särskilt vad gäller könsorganen och kanske rent av bli ”provknullad” av någon utomjording – är ett annat inte helt ovanligt NSE-fenomen. Jfr La Camilla och hennes sexuella (dröm)erfarenheter av spöken.

  Ett annat, men mindre vanligt fenomen som hör hit är EHS (= Exploding Head Syndrome). Då kan den drabbade i samband med uppvaknandet erfara att huvudet exploderar – eller kanske snarare imploderar – inte sällan med en knall (vilken naturligtvis inte kan höras av partnern i sängen intill, lika lite som utomstående till rösthörare kan höra den psalmsång eller de kommandon som deras interna röster ger ifrån sig). Jag pratade så sent som förra året med maken till en kvinna som led av just EHS. Hans hustru hade drabbats av posttraumatisk stress över att så ofta tvingas vakna upp till det otäcka ljudet av att hennes huvud exploderade. Det har jag sannerligen full förståelse för. Verkar ju vara ett öde värre än döden, om man säger så…

  Gilla

 17. @Janet: Vad var det som gjorde att du numera VET att Terry Evans saknar psychic förmåga?

  @Stone: Varför har du slutat att tro på Terry Evans och andra så kallade mediala personer?

  Det skulle vara intressant att få ta del av era respektive ”omvändelsehistorier”. Handlar det månne om att ni har fördjupat era kunskaper i ämnet? Kunskap kan få folk att så att säga nyktra till och besinna sig. Kritisk och ifrågasättande kunskapsinhämtning tenderar att aktivera IBS 2, hjärnans analytiska och logiska informationsbearbetningssystem, vilket som bekant är motsatsen till det infantila, intuitiva och magiska/religiösa IBS 1-tänkandet som woowoos älskar att frossa i.

  Gilla

 18. Jag tycker det här stämmer väl överens med Terry Evans. Många är fortfarande ovetnde om hur han jobbe men läs dessa punkter så blir det tydligt!  

  Hur kan jag skydda mig ?

  Varningstecken – ”Red Flags” – Än mer information Här

  Lär dig känna igen så många drag som möjligt och lita på din ”magkänsla”. När något inte verkar/känns rätt, ge dig av.

  Nyinlagd artikel av intresse, ”Empatiska människor är naturliga ‘måltavlor’ för psykopater – Skydda dig själv”,
  EMPATHIC PEOPLE ARE NATURAL TARGETS FOR SOCIOPATHS – PROTECT YOURSELF (Oct. 30, 2013) Här (Om din engelska blivit lite ‘rostig’ så kan du t.ex., använda Google Translate Här eller Babylon Här )

  *Termen ”offer” skall inte tydas som nedlåtande utan används endast för att beskriva personen som fått agera måltalva för våldsverkarens vrede.

  Merparten av de individer som har någon typ av anti-social störning sitter inte inspärrade i något fängelse eller mentalsjukhus utan de rör sig, skrämmande nog, mitt ibland oss. De ställer till med fruktansvärda problem var än de befinner sig och allt i syfte att få uppmärksamhet, kontroll och makt. Den här våldsverkaren måste vinna och måste få tillfredställa sina behov, vad dessa än må vara. Den här våldsverkaren, manipulerar genom att bl.a. undanhålla information, ljuger, förvränger fakta till sin egen fördel mm., och allt i syfte att ”vinna”. Ett gott råd som sprids av de som själv drabbats av detta våld är att; ”lär dig så mycket du kan, så snabbt som du kan, så att du kan skydda dig själv ”.

  Allt de säger och gör är i syfte att få någon slags reaktion från dig, det är på det viset som de manipulerar dig men även sin omgivning.
  Manipulation kan vara mycket subtil/man märker inte av det, dvs., om man nu själv inte råkat ut för den här typen av våldsverkare och känner till deras metoder. För att skydda dig själv så läs mer om Manipulation;
  http://www.operationdoubles.com/narc/

  Med tanke på att det i dag finns metoder för att testa dessa individer så är det förundransvärt att man inte sätter stopp för den här typen av våldsverkare, d.v.s., psykopater, de med sjuklig narcissism och en anti-social personlighetsstörning. Men så länge allmänheten, d.v.s. du och jag accepterar deras anti-sociala beteende och inte sätter ner foten och ser till att kunna få dem testade och placerade där de inte kan göra någon skada så har vi inget annat val än att försöka skydda oss själv så mycket som möjligt. se även; Vad skall vi göra med dem?

  ”Psykopater kan mima mänskliga känslor men själv saknar de sådana.”
  Hervey Cleckley, Mask of Sanity (sid. 428)

  I det sista kapitlet i Dr. Hares bok, Psykopatens Värld: Utan Samvete , finner man en ”överlevnadsguide”. Några av de råd som han ger är att du först och främst bör veta vem det är som du har att göra med. Den här munvige individen kan till en början även manipulera och lura professionella så som psykologer och psykiatriker. Försök också så gott du kan, att inte bli påverkad av alla de knep som psykopaten använder sig av så som, komplimanger, presenter, lögner (de kan vara väldigt övertygande) eller det intensiva stirrandet för att t.ex. övertyga eller skrämma. Låt dig inte imponeras allt för lätt, dvs. lita inte på någon eller något som verkar vara allt för bra för att vara sant. Skaffa dig också fakta om personer som visar sig vara allt för romantisk eller finansiellt intresserade av dig. Var uppmärksam på att din ”hjälte” snabbt kan förvandlas till den värste bedragaren eller hjärtekrossaren. Kom ihåg att psykopater är kända för att gömma sin ”mörka sida” till dess att du är allt för djupt indragen.

  ”Det är ingen ide att vara ärlig med någon som känslomässigt manipulerar eftersom våldsverkaren bara svänger om det till hans/hennes fördel”,
  Eight Ways to Spot Emotional Manipulation
  Klicka Här

  Vidare, skulle du råka hamna i en maktkamp med en så ta det försiktigt och vet med dig att han/hon, till varje pris måste vinna. Du skall visserligen inte låta någon trampa på dig men du bör vara medveten om vem det är som du har att göra med och att våldsverkaren är beredd på att gå hur långt som helst för att uppnå sitt ”mål”. När du väl har tagit ett beslut så ändra dig inte, var tydlig och sätt gränser. Framförallt, låt dig inte luras till att bli än mer indragen än du redan är och känn till att han/hon kommer att göra allt i sin makt för att få dig i obalans. Oavsett, vad psykopaten anklagar dig för så försök att inte bli ledsen, arg eller känna någon skuld över det inträffade. Psykopaten kommer att göra allt för att få dig till att försvara dig men, bry dig inte . Ta i stället ut din ilska på t.ex., en kudde och låt aldrig våldsverkaren se att du blir arg eller ledsen och det eftersom den här typen av individ, älskar all uppmärksamhet, bra som dålig.

  Var uppmärksam på vem som är ”offret”. Psykopaten, när denne inte får sin vilja igenom, så spelar han/hon ”offer”. Slösa inte bort din tid med att visa någon medkänsla. Psykopaten vill att vi skall tycka synd om honom/henne, låt dig inte luras, detta är bara ett knep som han/hon använder sig av för att kunna fortsätta manipulera dig.

  Förutom ovan så skall du även vara uppmärksam på en person som, på arbetsplatsen, snabbt vill bli ”din vän”, är alltför hjälpsam, överöser dig med beröm, baktalar andra, sprider rykten, är rastlös och t.ex. inte sköter sina arbetsuppgifter på ett korrekt sätt. Den här våldsverkaren har många gånger också en mycket ”nära vän” vid sin sida. Den här ”vännen” ser upp till och stödjer våldsverkaren men tycks även njuta av den spänning som det innebär att vara i närheten av den här typen av våldsverkare eftersom han/hon alltid har något på gång. En del menar därför att ”vännen” möjligtvis också har någon typ av störning eftersom han/hon ständigt låter sig bli manipulerad och utnyttjad av våldsverkaren, på alla sätt och vis. Andra menar att ”vännen” själv, vuxit upp i ett hem med den här typen av våldsverkare och därför har ett extremt dåligt självförtroende samtidigt som han/hon från barnsben har lärt sig att anpassa sig till den här typen av våldsverkares sjuka beteende.

  Varningstecken!

  Eftersom de flesta av oss kommer att stöta på individer som har någon typ av anti-social störning så måste vi, för att skydda oss själv, försöka lära oss så mycket som möjligt om dessa våldsverkare. Några av de ”varningstecken” som man bör vara uppmärksam på är att, han/hon . . . . . . . .

  1) ”Gräver” i andras angelägenheter. (Alltid i hopp om att finna något som kan vändas till psykopatens fördel eller användas som en ”hållhake”.
  2) Förstör andra människors namn och rykte genom att insinuera och sprida ut osanna rykten om dem. Kom ihåg, att de som pratar illa om andra också pratar illa om dig, bakom din rygg!
  3) Blir avundjuk när någon annan får uppmärksamhet t.ex., blir uppskattad av andra så som arbetskamrater.
  4) Kastar användbara saker.
  5) Visar sig vara allt för ”angelägen” och ”intresserad” av dig och dina problem och av att vilja ”hjälpa” dig. (Gör detta för att skaffa sig så mycket information om dig som möjligt för att sedan vända informationen till sin fördel eller använder den som hållhakar) Se upp! Den här våldsverkaren kan vara mycket förtroendeingivande men du kommer att ”betala” på ett eller annat sätt i slutänden. Sätt gränser!
  6) Framstår som ”moderlig”, ”faderlig” eller som ”riddaren i nöden”. Var på din vakt!
  7) Visar sig hjälpsam när andra kan ”se” det men inte annars.
  8) Har svårigheter med att se samband mellan saker och ting. (Kan därför många gånger framstå som tafatt.)
  9) Svårighet med att ingående diskutera problem. Använder sig t.ex. av tekniker så som att avleda eller byta samtalsämne.
  10) Svårigheter med att planera, lever för stunden. Saknar framförhållning.
  11) Förstår sig inte på känslor, det är som ett främmande språk för honom/henne. Saknar empati! Att det finns individer som saknar känslor kan vara mycket svårt att förstå.
  12) Tar äran åt sig för andras arbete. Stjäl andras arbete!
  13) Är mycket misstänksam – till överdrift.
  14) Får lätt raseriutbrott.
  15) Har ett behov av att synas och höras (det finns dock de som är tvärtom)
  16) Är ofta lynnig och sur.
  17) Vill att vi skall tycka synd om honom/henne. OBS! Detta är ett sätt som utnyttjas för att kunna fortsätta manipulera! Låt dig inte luras! Än en gång, den här individen saknar verkliga känslor vilket är mycket svårt att förstå men desto snabbare du har förstått detta desto bättre kan du skydda dig själv!
  18) Rastlös. Hela tiden på språng. Svårigheter med att koncentrera sig på en och samma uppgift en längre tid. (Han/hon tycks har en massa ”ärenden” och ”möten” hela tiden.) Han/hon blir lätt uttråkad – spänningsökande.
  19) Uppvisar udda känslotillstånd, t.ex. skrattar när man bör känna medlidande. Ett påtvingat skratt när någon skämtar eller skriker rakt ut för att visa ”sorg” eller att han/hon är ”ledsen”. (Våldsverkaren saknar verkliga känslor och det är därför han/hon uppför sig på detta ”udda” sätt, han/hon försöker imitera riktiga känslor). Man får en känsla av att här är något som inte riktigt stämmer. Det finns hur som helst en annan sort som inte uppvisar några känslor alls vilket oftast också uppfattas som udda men som människor med känslor många gånger försöker bortförklara på något sätt, d.v.s. de som inte känner till den här typen av våldsverkare.
  20) Har ett enormt kontrollbehov.
  21) Föraktfull; hånfull; högdragen.
  22) Nedvärderar andra, verbalt och/eller med sitt kroppsspråk. (Känd för att sprida osanningar om andra)
  23) Somliga vill hela tiden framstå att ha en ”hög moral”. Se upp! Den här ”moralens väktare” kommer att anklaga dig för att vara pedofil eller något annat sexuellt perverst för att gömma sina egna perversa förehavande.
  24) Sätter upp personer mot varandra och utnyttjar sedan en av dem till att ”smutskasta” den andra. Genom att utnyttja denna teknik så blir insinuationerna och lögnerna mer trovärdiga samtidigt som våldsverkaren slipper att ta på sig skulden för det inträffade. (Skyll inte på mig, det var han/hon som spred ryktet, inte jag!) Drar sig inte för att utnyttja barn till att sprida illasinnade rykten eftersom de är mer lättlurade/godtrogna – om du arbetar med barn så var mycket uppmärksam! Denna teknik används också i vårdnadstvister – se upp!
  25) Det där lilla överlägsna leendet. OBS!!!
  26) Försöker få andra att göra hans/hennes arbetsuppgifter. Är otroligt lat!
  27) Somliga säger sig ”känna” ondskans närvaro.
  28) NonchalantArrogant
  29) Snål/girig delar inte med sig utan någon typ av gentjänst eller belöning.
  30) Jakt tycks vara en hobby för dessa individer. (Får med all sannolikhet dem att känna sig ”överlägsna” samtidigt som de får utlopp för sin ”mördar instinkt”.)
  31) Pedant. Vill framstå som att ha allting under kontroll.

  Nyinlagda ”tecken” att vara uppmärksam på;
  Har ett ”smeknamn” något som han/hon själv hittat på eller ett ”gulligt” namn som ”hängt med” sedan barndomen som han/hon vill att andra skall använda sig av t.ex. ”postis”, ”Lillan”, ”Lillen”, ”Mackan” osv. Var med andra ord, var uppmärksam på individer som vill ”förgulla” sig , speciellt om det är dem själv som vill att man skall använda sig av detta nya ”namn”. Se även; Se upp med mannen med ett smeknamn (detta har vi märkt gäller även kvinnor)
  ”Beware of a Man With a Nickname” Klicka Här

  Fler drag att vara uppmärksam på; Klicka Här CHARACTERISTICS of the NARCISSIST and others with Personality Disorders  Inte mindre än 46 personlighetsdrag.

  Fler sidor i fråga om varningssignaler:

  Red Flags Klicka Här

  Invalidation Klicka Här

  På nedan länk nägra råd av Dr. Hare om hur du kan skydda dig själv;
  Klicka Här

  Enligt Dr. Cleckley, författare till, The Mask of Sanity, så är psykopater oförmögna att skämmas och detta gör att de så gott som alltid skyller allt på andra. Ett gott råd är därför att hålla sig undan individer som aldrig tar sitt ansvar.

  ”Tre”
  En mycket bra regel att hålla i minnet.
  ”En lögn, ett brutet löfte, en enstaka försummad skyldighet, kan handla om ett missförstånd. Två kan möjligen handla om ett allvarligt misstag. Men tre lögner talar om för dig att du har med en lögnare att göra och att bedra handlar om ett samvetslöst beteende.”
  Klicka Här

  Givetvis så finns det många fler ”varningstecken” än ovan nämnda och därför, desto fler karaktärsdrag man känner till desto bättre. Ett annat gott råd för att skydda dig själv är också att gå på ”magkänslan” d.v.s. när det inte ”känns” rätt så ge dig av eller försök att umgås så lite som möjligt. Även om man känner till många av ”varningstecknen” så är detta, tyvärr, ingen garanti för att man inte, i början, kan bli lurad eller för den delen t.o.m. falla ”offer”. Till och med Dr. Hare erkänner att han också har blivit lurad av psykopater om än bara tillfälligt. Detta eftersom under kortare sammanhang så kan vem som helst bli lurad.

  Som Dr. Hare säger, ”Vi vill tro att alla människor längst inne är goda. Vi vill inte tro att det finns onda människor och där i ligger problemet” Det är därför oerhört viktigt att sprida kunskaper om dessa individer som framstår att vara normala men som bakom ”masken” av att vara normal effektivt döljer sin mörka sida.”

  På grund av att våldsverkaren ständigt är på jakt efter ny ”näring” så gäller det att vara uppmärksam. Hur som helst, när han/hon väl har ”spanat” in dig (du har omedvetet gjort honom/henne otroligt avundsjuk) så kommer du knappast att undkomma. Våldsverkaren blir som besatt av att ”göra ner” dig, sitt ”offer” och pass på, för han/hon är mycket driven. Våldsverkaren måste vinna och måste ha absolut kontroll. För din egen skull är det därför bäst om du lär dig så mycket som möjligt om den här typen av våldsverkare för att kunna skydda dig själv känslomässigt. fysiskt men även ekonomiskt.

  Våldsverkaren är känd för att skapa situationer där du, ”offret” kommer att misslyckas oavsett hur du än hanterar situationen. Sadisten njuter i fulla drag av att se dig våndas för att sedan slutligen ”falla”/misslyckas.

  Om du ”fallit offer” så får du försöka att inte ”nappa” på alla de ”krokar” som våldsverkaren eller hans/hennes anhängare slänger ut. Våldsverkaren och hans/hennes anhängare gör allt för att försöka få dig att ”ge igen”. Vet med dig, att allt du säger och gör vänder våldsverkaren till sin fördel. Låt honom/henne inte få det nöjet. Bygg i stället upp en ”mental mur” mot elakheterna och hur svårt det än är så bry dig inte! Tids nog kommer de flesta att förstå vad våldsverkaren är för någon individ för att sedan, sakta men säkert dra sig undan. Försök att göra något som får dig att må bra, för att på så sätt skingra dina tankar.

  ”Skydda dig själv från sociopater. Lär dig känna igen dragen och håll dig borta.”
  Klicka Här

  Har du eller någon du känner råkat illa ut?

  ”När lögnen har uppdagats eller ifrågasätts så är de sällan märkbart förvånade eller generade — de bara ändrar sin historia eller ändrar om fakta så att dessa överensstämmer med lögnen.”
  Robert Hare, PhD

  Personer som har råkat ut för den här sortens våldsverkare behöver all hjälp och stöd som de kan få. Hur lång tid det sedan tar för någon att läka beror givetvis på en rad olika faktorer så som, var, (t.ex. i hemmet, på arbetsplatsen eller någon annanstans), på vilket sätt (psykiskt, fysiskt eller bådadera) och hur länge pågick det hela? Somliga är i behov av professionel hjälp för att bearbeta det hela medan andra kan klara sig genom att bara ha någon som lyssnar och stöttar dem. Sorgligt nog så har några valt att ta livet av sig eftersom de inte har sett någon annan utväg vilket i sin tur gör att de anhöriga är i behov av stöd och hjälp. se; begå inte självmord – telefonnummer.

  För de som haft en anhörig som tragiskt nog tagit sitt eget liv så skall de absolut inte klandra sig själv, under några förhållanden! Skulden ligger helt och hållet på våldsverkaren och därför måste vi komma så långt att vi kan få dessa individer testade för att sedan låta dem ta konsekvenserna av sina handlingar. Detta våld måste därför uppmärksammas tills det att har gått upp för gemene man att här har vi ett mycket allvarligt problem som vi måste ta tag i. Det handlar om ett medvetet och utstuderat våld som dödar och därför är det så viktigt att vi tar tag i det. Redskap finns!

  ”Om du försöker få en narcissist att förstå någonting och han inte tycker om vad du säger, så vänder han om det till något annat i sitt eget huvud och gör det till något som han önskar att du sagt.”
  Kathy Krajco
  Klicka Här

  ”Psykopater är hela tiden på jakt efter människor som de kan lura och bedra.”
  Klicka Här

  Några råd till de som har blivit påhoppade är att försöka läsa och lära sig så mycket som möjligt om personlighetsstörningar så som psykopati, sociopati, sjuklig narcissism, antisocial personlighetsstörning samt närliggande störningar så som t.ex. Borderline. Kunskap skyddar! Detta för att verkligen förstå att våldsverkaren är en mycket gravt störd individ. Att lära sig om projisering hjälper också ”offret” att få bättre insikt i det inträffade. Som drabbad kan man då också få bekräftat att man inte bär skulden för det inträffade. Den som blivit utsatt kan likaså få bekräftat att han/hon inte är ensam och att ha blivit drabbad och att den här typen av våldsverkare har ett spår av ödelagda liv bakom sig. Genom att läsa om andra som också råkat illa ut, så kan den som fallit ”offer” också få bekräftat att han/hon inte har gått och blivit ”tokig”. Se; smutskampanjen

  Våldsverkaren blir mycket lätt kränk, vilket gör honom/henne, sjuklig avundsjuk. Avundsjukan leder till att det alltid ”kokar” av ilska under ytan, vilket i sin tur leder till att han/hon på det värsta möjliga sätt (sadism), måste ‘ge igen’ (det är JAG som bestämmer, väldigt omogen). Detta leder till anti-sociala handlingar (visa vem som har kontroll och makt) vilka, på grund av störningen upprepas gång på gång eftersom allt handlar om honom/henne (egoism).
  De som råkar illa ut har omedvetet, fått våldsverkaren att känna sig underlägsen. Se; Vilka faller offer? Detta i sin tur leder till att de förr eller senare kommer att råka illa ut. Den som fallit ”offer” märker oftast detta först genom att han/hon börjar må fysiskt dåligt. Sedan kommer ”chocken” då personen inser att han/hon har haft med en otroligt ondskefull individ att göra. Se; Post Traumatisk Stress. De flesta som fallit ”offer” ”repar” sig men knepet är att inte förvandlas till att bli lika hatisk och ondskefull som våldsverkaren genom att t.ex., börja ”jävlas” med andra bara för att man själv har råkat illa ut. Skulle man göra det så skadar man sig själv, sina närmaste samt andra människor som man kommer i kontakt med och då har våldsverkaren fortfarande kontroll över dig, något som du definitivt inte skall tillåta om du fallit ”offer”.

  Din ilska, liksom vilken annan smärta, kommer att försvinna. Om någon slår dig med sin knytnäve så bär han skulden, inte du. På samma sätt, den som bär skulden för din ilska är våldsverkaren, inte du.
  Kathleen Krajco
  Klicka Här – The Important Stuff – How to help the abused

  Målet är givetvis att få ”offret” att börja tvivla på sig själv och sin verklighet samt att framstå som ”tokig” för sin omgivning.
  Ett sätt att uppnå detta är genom ”hjärntvätt”. Den nu avlidna Dr. Margaret Thaler Singer började forska om ”hjärntvätt” redan på 1950 talet och sa att en del av denna process var att hos ”offret” se till att ingjuta en ”känsla av maktlöshet.” En känsla som alla som fallit ”offer” känner igen allt för väl.

  ”Gasljus”

  För de som aldrig haft med en person med en antisocialstörning att göra så kan det vara mycket svårt att förstå men för att få en liten inblick i hur våldsverkaren manipulerar så kan man t.ex. ta och titta på filmen Gasljus (Gaslight, 1944) med Ingrid Bergman. Här handlar det om att psykologiskt manipulera personen (Ingrid Bergman) till att ifrågasätta sin egen mentala hälsa eller för att citera, Donna Andersen, ”att sakta driva någon till vansinne.” Själva termen ”gasljus” används därför ofta för att beskriva den skada som våldsverkaren tillfogar sitt ”offer”. Klicka Här För en recension på svenska; Klicka Här

  J.E. Brown beskriver denna psykiska misshandel som ”hjärntvätt” och vilken går ut på att få ”offret” att tvivla på sig själv. Läs mer genom att Klicka Här. Ta gärna också del av, Gaslighting – How to Drive Your Enemies Crazy där Eleanor White, som själv fallit ”offer” ger en liten inblick i hur dessa våldsverkare manipulerar och terroriserar. Syftet är att försöka få så många som möjligt att ta avstånd från ”offret”. Läs mer, Klicka Här

  Den här typen av våldsverkare drar sig inte heller för att utnyttja vänner till ”offret” /familjen eller kamrater till barnen (om sådana finns). Alltså, en mycket sjuk och farlig individ som även är en sadist ut i fingerspetsarna. Att sådan ondska existerar är svårt att förstå om man nu inte själv blivit drabbad. Denna terrorisering kan pågå i år efter ”brytningen” vare sig det handlar om en romantisk, arbetsrelaterad eller annan typ relation. Det är därför mycket angeläget att kunna få den här typen av våldsverkare testad och placerad där han/hon inte kan orsaka någon skada.

  Margaret Thaler Singer skrev i sin bok, Cults in Our Midst (1996) gällande hjärntvätt att det bl.a. handlar om att ”hålla en person ovetande om vad som pågår och vad som händer”, ”kontrollera en persons fysiska miljö.” samt bl.a. att ”skapa en känsla av maktlöshet.” Dessa perversa övergrepp är inget som normala människor med ett samvete och empati ägnar sig åt men är typiska för de med en antisocial personlighetsstörning. De som fallit ”offer” för den här typen av våldsverkare, känner givetvis igen sig ganska så snabbt eftersom detta är metoder som den här typen av individ använder sig av.

  ”När den här manipuleraren tror sig ha kontroll över dig så förvandlas han/hon till en ondskefull person.”
  Klicka Här

  Målet är givetvis att få ”offret” att framstå som ”tokig” och för att uppnå detta så använder sig våldsverkaren av en rad olika knep. Ingenting är som det ser ut att vara och ”mattan rycks bort under fötterna” allt som oftast i syfte att hålla ”offret” i obalans. Att manipulera, dupera, lura, vilseleda och bedra är givetvis lätt att göra när man saknar ett samvete och empati. Det är därför som ALLA som har råkat illa ut säger; håll dig till regeln – INGEN KONTAKT. För mer läsning Klicka Här

  Bästa sättet att ”hantera” en sociopat/psykopat är att inte ha någon kontakt med honom/henne. Avisa, klipp av alla band, ha ingen kontakt överhuvudtaget med individen i fråga.
  Klicka Här

  Regeln ”INGEN KONTAKT” och varför den är så viktig!
  Klicka Här
  Lär dig skydda dig själv

  Vad gäller psykopater som tillika är sadister, så handlar det ALLTID om att förstöra, skada, förgöra och döda vilket får dem att njuta och ”må bra” Här samtidigt som detta också får dem att känna sig ”allsmäktiga”, större och bättre än alla andra (Grandios). Det handlar alltså om mycket gravt personlighetsstörda individer som relativt ”obemärkt” vandrar mitt ibland oss. Nedan en sammanfattning av Dr. Martha Stouts ”13 regler” som alla bör vara uppmärksamma på i syfte att skydda sig själv.

  1. En psykopat (syns inte utanpå) har inget samvete
  2. Om det inte känns rätt, så är det förmodligen inte det heller.
  3. Människor måste förtjäna ditt förtoende.
  4. Tro inte blint på någon, oavsett.
  5. Om du ”smörjs”, så kan du redan ha fallit ”offer”. (Psykopater ”höjer” dig för att sedan förgöra dig)
  6. Du kan inte respektera någon som du är rädd för.
  7. Så länge du har med en psykopat att göra så kommer du alltid att förlora. (Du kan t.o.m. mista ditt liv!)
  8. Ge dig av och håll dig borta.
  9. En sorgsen historia kan handla om att lura och bedra dig.
  10. Ingen kan förändra någon annan (psykopatens drag är, som Dr. Hare uttrycker det, ‘uthuggna i sten’)
  11. Bli inte en medhjälpare.
  12. Ha en positiv syn på livet.
  13. Lev väl och var sann mot dig själv.

  ”Ett knep som psykopaten använder sig av, är att isolera dig från familj och vänner”

  Vidare läsning; How can I deal with a person with psychopathic features? Här Aftermath: Surviving Psychopathy, är ett forum för människor världen över som har drabbats av en psykopat. Bakom initiativet står bl.a., Dr. Hare som bl.a., skrivit boken Without a Consience (Utan Samvete), på svenska, Psykopatens Värld, Dr. Babiak, som bl.a., skrivit boken, Snakes in Suits (Ormar i Kostym), Dr. Liane Leedom (som denna sida bl.a., samarbetar med i fråga om barn/hjälpa föräldrar vars barn riskerar att utveckla störningen) samt en rad andra, mycket insatta personer inom ämnesområdet.

  Om du blir ”mobbad” på din arbetsplats så isolerar psykopaten dig genom att sprida vidriga osanning om dig i syfte att dina kollegor skall ta avstånd från dig.
  Mer läsning Smutskampanjen Här Den troliga lögnen Här I Vellinge kommun så mörkar man bl.a. offentliga handlingar Här (förmodligen inte den enda kommunen) Anledningen till detta och andra övergrepp beror på att vi uppenbarligen har ”mobbare” sittande i ”toppen”, dvs. gravt personlighetsstörda individer med ett stort makt och kontroll behov.

  Att oservera: Genom att dela ut ”priser” (pengar, uppmärksamhet mm) till personer, företag och organisationer så ”köper” psykopaten dem som annars skulle ha ställt upp för ”offret”. Gratis resor, betalda operationer (fetma, skönhets mm.), ”bidrag”, ”ekonomiskt stöd” osv. är inte heller ovanligt. Psykopaten skaffar sig på detta sätt också ”hållhakar” på ”pristagarna”, ”bidragstagarna”, de som psykopaten ”hjälper” (oftast ekonomiskt) osv. Lär dig om hur psykopater styr ”bakom kulisserna”.

  I fråga om relationer;

  ” Jag kände på mig, i mitt hjärta, att det var något fel med honom (eller henne) Nästan varenda person som fallit ”offer” för en psykopat har, vanligtvis på ett tidigt stadie i relationen, känt på sig att något inte riktigt stämde. Överväldigande mycket smicker. Den snabba takten vad gäller att utveckla en relation och krav på att binda dig. Lögnerna, motsägelserna. Okänsliga/grymma gentemot andra. Bryr sig inte om/bryter mot sociala normer. Anser sig vara överlägsen, utan att ha mycket att visa upp/motivera detta. Tar, för det mesta, inget ansvar. Oberäknelig, humörsvängningar tillika beteende för att utöva makt över andra. Isolerar dig från familjemedlemmar och vänner. Sexuellt avvikande. Kontroll och äganderätt. Det finns alltid illavarslande tecken i början av relationen, tecken som vi har en tendens att ignorera och rationalisera bort tills det att den giftiga relationen, likt en sjukdom, sprider sig och tar över och förstör våra liv.

  Jag föreslår att alla som känner igen sig börjar söka information på nätet om psykopati, lär sig känna igen varningstecken och förlitar sig på sin intuition, för detta har räddat varenda en utav oss. Det första – och sista steget i att återhämta sig från en relation med en psykopat handlar om att skaffa sig information; att förstå grunden till problemet. Detta är anledningen till varför det är så viktigt att kunna identifiera de psykopatiska dragen. Information kan rädda oss från, att inför oss själv förneka, ha ett falskt hopp om att saker och ting kommer att bli bättre, ”gasljus”/driva oss ”tokiga”, och den illusion som psykopaten vill att vi skall utveckla/leva i. Kunskap kan ge oss styrka att lämna denna giftiga relation, byggd på fakta i stället för på känslor.”
  Vidare läsning, The List of Psychopathy Symptoms: Hervey Cleckley and Robert Hare Här

  ”Så här går det till min kära . . . .
  Under flera månader så kommer jag att låtsas vara den person som du önskar att jag skall vara. Jag överöser dig med uppmärksamhet, tillgivenhet och allt annat som får dig att känna dig som utvald/speciell. Sedan när jag vet att du är beroende på mig som din andra hälft och har valt att vara tillsammans med mig så kommer jag att sluta låtsas, och visa dig vem jag i verkligen är. Jag kommer att börja behandla dig illa, jag kommer att vara okänslig och elak, jag kommer att ljuga, bedra och förolämpa dig. Ditt jobb kommer att vara att försöka lista ut vad som hände och göra allt i din makt för att försöka återupprätta den relation som vi en gång i början av relationen hade och det tills att du antingen dör, försöker begå självmord eller kollapsar och hamnar på sjukhus, vilket hade varit lustigt, eftersom jag kommer aldrig att låtsas vara den där ”trevlige killen” igen, och föresten, det var bara ett skådespel. Har vi en ha en överenskommelse? Flera år i helvetet i utbyte mot några månader i en fantasivärld? ”
  Mer läsning, ”Deal or No Deal?” – Karin’s Värld Här (Danska som numera bor i Thailand) Som vanligt så kan ”han” ersättas med ”hon”.(Oktober 18, 2011)

  Allra bäst för de som har råkat illa ut är att försöka förvandla det negativa till något positivt, något de flesta också gör på ett eller annat sätt. De flesta försöker också göra något, så att andra skall slippa råka lika illa ut som de själv har gjort. De har empati, något som den här våldsverkaren saknar. Genom att vända något negativt till något positivt så kan man också sakta men säkert göra världen till ett bättre ställe för oss alla.
  Länkar

  Svenska länkar:

  Klicka Här Psykopaten är tillbaka – så upptåcker du ”den” Av Ami Lönnroth – Svenska Dagbladet, 15 maj 2000
  Klicka Här Känslokyla är psykopatens signum Av: Anna Lagerblad, Svenska Dagbladet, Publicerat 31 mars 2004

  Klicka Här Psykopater. . . . ”Okunskapen gör oss mycket mer sårbara” Av; Elinor.

  Klicka Här ”Varningstecken hos psykopaten; Manipulerar och ljuger ALLTID”

  Klicka Här Bäst söka nytt jobb om chefen är psykopat Av; Kerstin Kåll.
  http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,716425,00.html Slå Tillbaka – Fler tjejer går på kurs i självförsvar. Aftonbladets kurs i självförsvar där instruktören Seluah Alsaati Edmundh tillsammans med kompisen Petter Flensburgvisar visar hur du kan slå dig fri om du skulle råka ut för ett överfall.
  Våldsverkaren är; ond, besatt och otroligt driven.

  Engelska länkar:

  Klicka Här DPSYCHOPATHS AMONG US Av: Robert Hercz

  Klicka Här Predators – A Survival Guide. Av; Dr. Hare. Psychology Today, Jan/Feb 94.

  Klicka Här This Charming Psychopath-How to spot social predators before they attack. Av; Robert Hare, Psychology Today, Jan/Feb 94. Last Reviewed 15 Oct 2007. En lite äldre artikel men väl så intressant. I dag har vi, tack vare fMRI, betydligt bättre insikt i problematiken.

  Klicka Här How to Protect Yourself ; Hur du kan skydda dig själv.

  Klicka Här The No Contact Rule: Why It Is So Important. Av; TJ Sparrow Regeln – Ingen kontakt : Varför denna regel är så viktig att komma ihåg.

  Klicka Här Abuse Management När du måste ha kontakt med våldsverkaren, t.ex. p.g.a. gemensamma barn.

  Klicka Här Dealing with a sociopath Have absolutely No Contact ”The best way to deal with a sociopath is not to deal with him. Reject him. Cut him off. Have absolutely No Contact”. Om du har med en Sociopat att göra (man som kvinna) så bör man ”klippa av” all kontakt och detta för att skydda sig själv.

  Klicka Här Bully On-line – in the family; Mobbning inom familjen

  Klicka Här Relationship Red Flags Av; Robert F. Sarmiento, Ph.D

  Klicka Här Female violence ; Kvinnligt våld

  Klicka Här What Makes Narcissists Tick Understanding Narcissistic Personality Disorder (NPD), se, Av; Kathleen Krajco. Mycket informative sida gällande narcissism.

  Klicka Här Dr. Irenes verbal abuse site ( verbal misshandel)

  Klicka Här Signs of verbal and emotional abuse Tecken på verbal och känslomässig misshandel.

  Klicka Här Watch for the red flags. Var uppmärksam på varningstecknen.

  Klicka Här Anne’s red flags ; Abuser and victim behavior. Annes röda varningsflaggor; Hur våldsverkaren och ”offret” beter sig.

  Klicka Här Verbal Abuse Survivors Speak Out On Relationship and Recovery Av; Patricia Evans De som fallit ”offer” för mutlig misshandel talar ut om förhållanden och hur de har återhämtat sig.

  Klicka Här Psychopath – Red Flags, Många bra länkar/ – varningssignaler. Se också nedan för några inte så ”kända” varningssignaler.

  Klicka Här UNUSUAL RED FLAGS OF OUR N/Ps ”These are ‘unusual’ things which those of us who have encountered Ps might notice. To qualify it must be observed by at least two members. Here are some of our more interesting things which are not usually found in ‘red flag’ documents…” Några inte så ”kända” varningssignaler.

  Klicka Här ”but he said he loved me…”- ”men han sa att han älskade mig . . . ”

  Klicka Här Recognizing the Abusive Personality Av; Nora Penia Att lära sig känna igen personer som förolämpar och misshandlar andra, verbalt, känslomässigt och fysiskt.

  Klicka Här The Ten Commandments Av; The ex- doormat. ”De tio budorden”

  Klicka Här Verbal manipulation

  Klicka Här The RED FLAG List – Warning signs that He (or She) is BAD NEWS… Varningstecken på att han (eller hon) är ”dåliga nyheter”. Mycket info.!

  Klicka Här Beware the sociopath No heart, no conscience, no remorse Av; Donna Andersen – Akta dig för sociopaten, inget hjärta, inget samvete, ingen ånger.

  Klicka Här The Psychopath Next Door , Av Caroline Konrad ,September 1999
  – Dessa individer är mentalt sjuka och extremt farliga! Följande försiktighetsåtgärder kan hjälpa dig att skydda dig själv från de destruktiva handlingar som de är kapabla till.

  Klicka Här “ If you think you are being abused, but your perpetrator has you convinced YOU are the problem, you may want to read this page. It details verbal, mental, and emotional abuse in its extreme. Abusers are masters at twisting words and situations around to point the blame at others”.

  Klicka Här CHARACTERISTICS of the NARCISSIST and others with Personality Disorders  Inte mindre än 46 personlighetsdrag.

  Klicka Här How to spot the ‘socialised psycho’ – skyscraper.fortunecity.com Fler ”varningssignaler” (Engelska)

  Klicka Här Red Flags (Varningssignaler) Många bra länkar där du kan hitta mer information om hur du kan skydda dig själv.

  Klicka Här Predator Awareness Mind & Behavioral Cues of Psychopathic Predators – Experts at Brainwashing: Premeditated Mind Control. ”I use the term companion because this includes relationships with a friend, relative or co-worker that is affecting your life in a negative way. Their actions can be just as influential as a lover’s or cohabitant’s over your life choices.”

  Klicka Här Beware of a Man With a Nickname

  Klicka Här Coercive persuasion, mind control and brain washing. Lovefraud, 31 August 2007.

  Senast inlagda länkar/Latest entries; 24 juli, 2008.

  Klicka Här ”The Loser” Warning Signs You’re Dating a Loser. Av; Joseph M. Carver, Ph.D., (Psykolog)

  Klicka Här Lies Abusers Tell Their Victims

  Klicka Här The Really Bad Boys: A psychologist’s guide to crooks, creeps and con artists By; Mary Kennedy

  Vare sig om du, man som kvinna, har ”fallit” offer på din arbetsplats, i ditt hem eller någon annanstans, så skall du veta att den här typen av våldsverkare gör allt för att dölja sin ”mörka” sida. Förutom att han/hon manipulerar, insinuerar, ljuger, trakasserar/terroriserar på en rad olika sätt så drar sig inte den här typen av våldsverkare för att mörda eller låta någon annan utföra dådet. Allt för många människor har också begått självmord på grund av detta våld. Det är därför oerhört viktigt att samhället (däribland du och jag) tar sitt ansvar eftersom allt för många människor har fått sätta livet till och så får det bara inte gå till i ett rättssamhälle.

  Vi måste börja bry oss om varandra. Nästa gång kan det handla om dig eller någon som står dig nära. Vi måste därför arbeta mot att få slut på detta fruktansvärda våld – det angår oss alla.
   

  Upp (till toppen)

  Innehållet på dessa sidor är skyddat under internationell copyright lag och får inte kopieras eller reproduceras i någon form utan skriftlig tillåtelse från; EVAH.org Materialet är enbart i informationssyfte och skall inte användas som medicinskt underlag. © Copyright evah.org 2

  Gilla

 19. @Pär: Har du kopierat din långa text rakt över från EVAH.org? Länkarna fungerar ju inte.

  Dessutom: Har du i så fall inhämtat skriftlig tillåtelse från EVAH.org att få göra så här?

  Hur ser din relation till EVAH.org ut? Är du kanske medlem där?

  Till sist: Menar du att ALLT som du tar upp i ditt långa inlägg stämmer in på Terry Evans? Eller vad är ditt budskap egentligen?

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s