Jörgen Gustafsson – standardhot

Tänk vad enkelt det vore, typ, ”jag tvivlar på att du kan vad du påstår”. ”Inga problem, vänta lite bara så ska jag visa dig att jag kan…”.

Men lustigt
För när man ifrågasätter påstådda medium, så istället för att bara visa att minsann jodå vi kan det vi påstår vi kan och tar betalt för – så kommer det hot om anmälan och stämning för förtal och kränkning eller något annat trams…

Extralustigt
Blir det ju också när woo-woosen som blir lurade (vill bli lurade), tror på bedragarna och kastar sina pengar på dom – går i taket och försvarar charlatanerna och deras verksamheter när dom/det ifrågasätts och visas upp vara bara bluff och bedrägeri. Alltid med ännu mer trams, ni vet det alltid häxjakt, förföljelse, mobbing med mera och såklart Börje Peratts favorit näthat.

Woo-woofloskler
Det haglar oftast en massa andra tomma floskler också. Religionsfrihet, när det inte handlar om religion. Mötesfrihet, när det inte handlar om möten utan om en ”föreställning” som bedragaren tar betalt för. Personangrepp, när det handlar om offentliga personers verksamheter.

Kränkande?
Att det ska vara kränkande mot en person som påstår sig kunna, göra och ta betalt för något ”övernaturligt” som dom dessutom inte kan visa är annat än bluff och bedrägeri, (+ det aldrig någongång någonstans av någon har visat sig vara annat än just bluff och bedrägeri) att ifrågasätta deras uppenbara bedrägeri som dom dessutom vägrar visa är annat – tja det säger väl det mesta om både dom och det..!

Woo-wootradition
Men i denna skojeribransch visar man aldrig att man inte är en bedragare, även om man har allt att vinna på det och inget att förlora, utan hotar den/dom som ifrågasätter istället.

För att ta några jag kommer ihåg såhär på rak arm.

Lena Ranheag
Vi har ju bl.a Lena Ranheag som såklart hotade med anmälan när hon blev avslöjad med att hot-reada i ”Förnimmelse för mord”. Finns i inlägget/klippet här.

Terry Evans
Sen dom fantastiska ”hoten” från storbedragaren Terry Evans. När jag undrade om jag fick intervjua honom, och om det är underhållning och show, eller ska vara ”på riktigt” det Terry påstår sig kunna och göra!

”… jag har tänkt driva ut dig” – #TerryEvans

”Jag studerar även dig väldigt noga …” – #Terry Evans

Woo-woowannabees
För att inte tala om dom självutnämnda woo-woopoliserna, dom obehagligt ohederliga och smutskastande lögnarna Börje Peratt och Torbjörn Sassersson, som i nu över tre år ”jagat” och hotat mig + anmält allt vad dom kan :-]

Dom två vill ju så gärna ha lite övernaturliga förmågor själv och frotterar sig med Terry Evans, som dom också fått med på woo-wootåget att anmäla alla som inte tror på allt hittepå. Sassersson t.ex, påstår sig kunna flyga rundor utan sin kropp. Går ju inte så bra bara, när han testas. Peratt påstår att han har ”övernaturliga” förmågor, bl.a att han får ”mediala meddelanden” och kan se in i framtiden, tragikomiskt.

Framförallt Börje Peratt har ju en historia av att jaga och hota mig, för att stänga ner min blogg, av någon anledning.

Börje Peratt dödshotar Gesus Pettersson?

Börje Peratt hotar och utpressar!

Jörgen Gustafsson
Är såklart inget undantag. Denna mycket väl medvetna bedragare kunde inte hålla sig från att kommentera ett inlägg jag gjorde på Det okändas Facebook-sida om ett avsnitt där för någon vecka sen.

Kul att Jörgen engagerar sig och svarar. Kul att han kommer med ”hot”. Kul att han som alltid dessa skojare, fegt inte vågar ”diskutera”. Se bild/dump nere i inlägget här.

Ett tomt ”hot” om att han sparar för att anmäla typ. Tror inte han behöver spara – han kan gå rakt in på bloggen här och hämta. Och som om han inte kunnat det i ett par år nu.

Det lite lustiga i det hela är ju också att det ska anmälas för förtal och kränkning. Jag kan inte tänka mig något mer kränkande än att bli lurad av en skojare, och få betala för det, som ljuger mig rakt i ansiktet att mina döda barn pratar med honom när jag sitter sörjande och gråter i en utsatt situation. Jo, ja, kanske jag kan hitta något mer, men ändå.

Jörgen Gustafsson börjar där också prata om vetenskapliga tester, när någon undrar vad han tyckte om när Aschberg avslöjade honom och drog ner byxorna på honom. Allvarligt Jörgen, vetenskapliga tester, du!

Sally Morgan
Ett klassiskt fall är Sally Morgan. Som när några av besökarna vid en seans/uppträdande hörde hur hon fick information till sig genom ett headset hon hade på sig, och när The Guardian skrev om det så anmälde Sally för förtal.

Sally Morgan fick då också en inbjudan och möjlighet att bevisa sin påstådda förmågor – Sally Morgan Halloween challenge, men ville inte det, konstigt va..!

Mark Tilbrook har också ett fint klipp med Sally Morgans man och svärson, se nedan, där dom kör lite ljus och kärlek mot honom.

Mark blev såklart anmäld av Sally också, för ”förföljelse”/harassment.

Tänk så enkelt
Dessa påstådda medium kunde visa att dom kan vad dom påstår sig kunna och göra + tar betalt för – men gör inte det, varför tror ni..?

Då slipper dom alla dessa elaka skeptiker som inte tror på dom, och lägga tid på att anmäla alla hitochdit…

Eller varför säger dom inte bara till sina andeguider eller några andra döda människor att härja lite hemma hos skeptikerna så dom börjar tro. Jag menar, lite steg i trappan, några knackningar, något som ramlar ner, något som öppnar sig och såklart visa sig som skuggor eller skepnader – detta blir ju personliga bevis på att spöken finns ;-]

Jörgen Gustafsson

Kul i klippet nedan när Sally Morgans man, John Morgan hotar Mark Tilbrook med att dom kollat upp honom, men inte med hjälp av andevärlden och Sallys andeguider, nej på Twitter. Det är alltså det som gäller för fakta :-]

Följ Gesus på 
Gesus på Facebook Gesus på Twitter Gesus på GooglePlus Gesus på Youtube Gesus på Vimeo Gesus på Dailymotion Gesus på Soup


4 reaktioner till “Jörgen Gustafsson – standardhot

 1. Bra skrivet, Gesus! Många bra förslag på hur man kan bevisa för skeptiker att det finns andar i en interagerande andevärld.

  Som till exempel detta förslag: Varför dyker aldrig någon jävla ande upp, med eller utan rebus, hemma hos oss skeptiker?

  Jag skulle verkligen välkomna handfasta spökerier hemma hos mig. Men icke! Andarna vill inte dela med sig av något till mig. Lika lite som woowoos överlag vill dela med sig av sina bildbevis och andra bevis på andenärvaro till mig.

  Bara som ett exempel: Nyligen bad jag här på GesusBloggen att få se ett foto på ett med lila tusch ritat hjärta, taget hemma hos någon woowoo som starkt misstänker att hjärtat i fråga måste vara ritat av en ande.

  Men se, det gick inte för sig att låta mig få se ett foto på det av nåon eller något ritade hjärtat. Kom icke på fråga.

  Skälet härtill var, om jag förstod saken rätt, att jag ofta brukar komma med elaka kommentarer till och om woowoos. Med andra ord: Ifall man nu sitter inne med kanske bildbevis på andeväsens närvaro och framfart, ja då kan/vill man inte visa upp dessa bevis därför att skeptikern är en elak jävel. Så obegåvat korkat. Så typiskt för hela woowoo-världen.

  Den som tror på detta med karma rekommenderas meditera lite över om huruvida det möjligen kan finnas mer än en som är elak – och därutöver bestraffande som ett slags lök på laxen – i det av mig beskrivna fallet med det ritade hjärtat på väggen.

  Ibland skulle det inte skada med ljus och kärlek – samt gärna också lite halleluja därtill – på riktigt. När woowoos använder sig av de där flosklerna, verkar de inte förstå vad som verkligen avses med den sortens ord. Möjligen kan woowoos begripa vad som avses med det religiösa ordet halleluja. Vilket torde bero på att woowoo-tron i själva verket är religiös till sin natur. En form av magiskt tänkande (a.k.a. magical thinking), som är en sorts barnets default mode men som man som vuxen brukar växa ifrån. Fast alltså inte när det gäller woowoos eller mer ”konventionellt” religiösa människor. Dessa når aldrig den kognitiva mognaden. De fastnar i barnets sätt att tänka. Där synkronicitet missuppfattas och ses som kausalitet.

  Gilla

  1. Härlig kommenar bbnewsab.

   Jag tänker lite såhär , väldigt förenklat men ändå ;

   Om jag nu till äventyrs har en sån bollkänsla att jag utan tvekan kan rulla köttbullar men även lyckas bolla till tre med femmans läderpärla ( eller läderputa som min fru envisas att säga , hon är från Västmanland .. )
   Om jag då blir ifrågasatt angående denna talang och avkrävs bevis för den , skulle jag då skrika rätt ut att det är förtal , ärekränkning och mobbning ! Naturligtvis inte ! Jjag skulle trolla fram min boll och demonstrera mina talanger och kanske t o m slänga in en klackspark som pricken över i:et . Men om man återgår till våra s k medium så verkar inte det fungera , att kunna ge ngn form av bevis på sina talanger , jag menar att här pratar vi om personer som har kontakter på ”andra sidan” som kan bota cancer ! Varför står inte läkarkåren i kö för att se detta ? Nej just ja, det går ju inte att bevisa eller att demonstrera !

   Och förresten kan jag nog t o m bolla till tio om Gud vill och byxorna håller .

   Gilla

 2. Finns det något sätt att vetenskapligt bevisa att medium kan det dom påstår?
  Vet att det måste vara svårt med tanke på att det är svårt att bevisa påståenden. Det är ju knappast obestridbara fakta dom här mediumflummen kommer fram med.
  Och hur i så fall skulle ett sådant test gå till i så fall?
  Mvh Stefan

  Gilla

 3. @Stefan: Det kan inte vara särskilt svårt att designa ett falsifierbart experiment som visar att medium enbart ägnar sig åt gissningar eller skaffar fram information genom bluff & båg (inte sällan genom att arbeta ihop med en eller flera dolda medhjälpare).

  Ett vetenskapligt metodproblem är förstås att det blir svårt att exakt replikera/upprepa experimentet. Det medium som gjort bort sig tvekar naturligtvis att ställa upp en gång till och därmed göra bort sig en andra gång.

  Men även svårigheten med exakt replikation/upprepning går att komma förbi. Åtminstone i princip. Till exempel genom att man testar olika medium i exakt samma miljö/situation. Typ att tre olika medium används/testas i exakt samma miljö/kontext i stållet för att låta samma medium deltaga tre gpnger i samma miljö/kontext.

  Fast använder an sig av den här sortens seriella experiment(design), kommer de andetroende förstås inte att godkänna resultatet/slutsatserna. Woowoos kommer att kräva total/identisk experimentupprepning. Med samma försöksperon(er), samma försöksledare och samma experimentella miljö.

  Att vetenskap och vetenskaplig metodik inte fungerar på det vis som antiscientistiska woowoos kräver bortses högaktningsfullt ifrån.

  Detta öppnar för att även de mest krystade bortförklaringar duger för att bullskitförklara experimentet. Det är så antiscientismen/woowoo-ismen fungerar.

  En klassisk (= ofta åberopad) bortförklaring är att ett medium nog har utsatts för en andes skämtlynne i sådana fall där det inte har funnits någon matchande avliden ande/själ för mediumet att etablera kontakt med. Och den invändningen är av lätt insedda skäl svår att motbevisa. Osannolik förklaring, javisst. Men absolut omöjlig, nej.

  Allt inom vetenskap och vetenskaplig metodik handlar om sannolikheter. En hundraprocentig visshet kan vetenskapen aldrig uppnå. Enbart religiös och/eller woowoo-istisk tro klarar av att möta det absoluta sanningskravet, bisarrt nog utan att de troende behöver verifiera eller validera sin slutsats, ity att det enligt de troende räcker med subjektiva upplevelser och känslor för att avgöra vad som är absoluta sanningar.

  Här är ett klassiskt videoklipp som visar hur lätt det är att få medium att göra bort sig: https://www.youtube.com/watch?v=K-eN7uU0MCE . Det rör sig om ett seriellt experiment med i princip samma design/uppläggning. Och replikationskravet/upprepningskravet tillgodoses som synes genom att tre olika medium testas i samma miljö, i samma experimentella design och så vidare.

  Fast det räcker som sagt inte enligt de andetroende. Dessa antiscientister kräver att samma medium måste testas tre gånger i stället för att tre olika medium ska testas i samma experimentella design (kontext). De andetroende underkänner följaktligen seriella experiment med olika försökspersoner, ett synsätt och krav som leder till att nästan inga vetenskapliga tester kommer att duga som bevis. Dvs det är ett krav som är orimligt för vetenskapen med tanke på att vetenskap handlar om sannolikheter, inte absolut visshet.

  Det är i mina ögon som att en woowoo skulle kräva att hen godkänner det eller det experimentet bara om ni skeptiker/scientister kan utföra det på Månen också – eller på planeten Mars. Annars fortsätter woowoos att tvivla under åberopande att slutsatserna nog bara gäller i de fall där experimentet genomförs här på planeten Jorden.

  Tänk för övrigt också på det svenska bluffmediumet Anders Åkesson. Många av hans anhängare har fortfarande inte övergivit honom. Ett klassiskt försvar för Åkesson var/är att även äkta medium kan ha en dålig dag ibland och då kanske frestas att fuska lite för att klara av att leverera och inte behöva göra den betalkande publiken besviken.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.